korvan epämuodostuma

murkun äiti

Onko lapsellasi korvan epämuodostuma / umpinainen korva? Omalta lapseltani korjattu 3 kertaa, ensimmäisen kerran jo vuosia sitten.

Jos kokemuksia haluat ko. asiasta, vaikka vastasyntyneenkin kohdalla, voisin jakaa omiani. Olisi mukavaa kuulla kokemuksista, jos jonkun muunkin lapsella on korjattu.

16

8513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • utelias

      mikrotiaa???

      • murkun äiti

        ... vaan atresiaa


    • Äiti

      Millaista "umpinaista" tarkoitat? Yhdellä sukulaisella on korvalehti kääntynyt eteenpäin ja näin ollen korvakäytävä "ummessa". Tätäkö?

      • murkun äiti

        Omallani on puuttunut välikorva kokonaan; siis korvakäytävä ja tärykalvo, kuuloluut epämuodostuneet, sekä korvalehti pienempi ja jnkn verran epämuodostunut. Tällaista tarkoitin. Kai siinäkin erilaisia variaatioita löytyy.


      • Aikuinen minäkin
        murkun äiti kirjoitti:

        Omallani on puuttunut välikorva kokonaan; siis korvakäytävä ja tärykalvo, kuuloluut epämuodostuneet, sekä korvalehti pienempi ja jnkn verran epämuodostunut. Tällaista tarkoitin. Kai siinäkin erilaisia variaatioita löytyy.

        Olen aikuinen 2 lapsen äiti. Lapsillani ei ole
        mitään vikaa kuulossa ja siitä olen kiitollinen.
        Itse en kuule vasemmalla korvalla mitään. Suunta-
        kuuloa ei myöskään ole. EN voi sanoa mistä ääni
        tulee.Linnun laulut onneksi kuulen,mutta matalat
        passoäänet menevät sekaisin tekee oikein pahaa.Jos
        tain syystä olen nyt aikuisena kiinnittänyt enemmän huomiota mitä kuulen ja mitä en.Vuonna 2005 sain keskustella korvalääkärin kanssa kuulostani ja oli ihanaa kun joku todella ymmärsi asian.


    • .......

      korva ummessa..on ollut syntymästä saakka..kuuleva korva kuitenki on..

    • lauju

      Meidän vauva syntyi kolme viikkoa sitten ja korvakäytävä on ummessa. Korva on myös hieman pienempi kuin toinen korva. Vielä ei ole tietoa onko sisäkorva miten kehittynyt, odotamme aikaa foniatrian osastolle. Minkälaisia leikkauksia teidän lapselle on tehty? Tiedätkö mistä moinen umpeuma voi johtua vai onko se vain "valuvirhe" ? Olisi kiva kuulla kokemuksiasi! Esim. minkä ikäisenä asialle tehdään jotain yms.

    • minä

      Minun tytölläni toinen korva pienempi kuin toinen,ei ole korvakäytävää eikä kuuloluuta,ei ole leikattu ja kuulo toisessa korvassa huomattavasti parempi.Puuttuu tasapainoelin ja sanottiin ettei koskaan tulisi luistelemaan eikä pyöräilemään mutta näyttävät nuo sujuvan tosi hyvin.

      • rusinakorva

        Olen aikuinen nainen, ja minulla on oikean puolen mikrotia eli minun tapauksessani oikea korva on todella pieni ja korvakäytävä puuttuu. Minulle on sanottu, että käytännöllisesti katsoen korva on kuuro. Vasen korva on normaali, ja kuulen hyvin vasemman korvan turvin. Mutta suuntakuuloa minulla ei ole, ja se on joskus harmillista, kun en kuule mistä äänet tulevat. (esimerkiksi jos joku kutsuu minua, kuulen kyllä sen, mutta en erota mistä suunnasta ääni tulee). Olen lapsesta lähtien ollut todella hyvä urheilussa, ja esimerkiksi taitava luistelija, joten minunkaan tapauksessa kuulo ei vaikuttanut tasapainoaistiin.


      • äippä76
        rusinakorva kirjoitti:

        Olen aikuinen nainen, ja minulla on oikean puolen mikrotia eli minun tapauksessani oikea korva on todella pieni ja korvakäytävä puuttuu. Minulle on sanottu, että käytännöllisesti katsoen korva on kuuro. Vasen korva on normaali, ja kuulen hyvin vasemman korvan turvin. Mutta suuntakuuloa minulla ei ole, ja se on joskus harmillista, kun en kuule mistä äänet tulevat. (esimerkiksi jos joku kutsuu minua, kuulen kyllä sen, mutta en erota mistä suunnasta ääni tulee). Olen lapsesta lähtien ollut todella hyvä urheilussa, ja esimerkiksi taitava luistelija, joten minunkaan tapauksessa kuulo ei vaikuttanut tasapainoaistiin.

        hei, ihana kuulla että ei vaikuta sen pahemmin elämääsi, mulla 4kk.tyttö ja hänellä todettiin microtia, vasen korva hieman epämuodotunut ja jää peneksi, korvakäytävä puttuu. olen nyt jo huomannut että ei aina havaitse mistä suunnastaääni tulee. pelottaa kamalsti että hän leikkiikäisenä jää auto alle tai jotain kun ei tajua että auto tulee. tietenkin kiusaaminen on toinen asia mikä huolestuttaa. Ihmetyttää myös että en ole saanut mitn tietoa kehityshäiriöstä, 1kk.ikäsenä oli korvalääkäri kuka teki diaknoosin mutta sen jälkeen en ole saanut mitään tietoa mistään. neuvolassa ei tedetä asiasta mitään joten ei voi kysyä. 1vuotiaana vasta kuvataan korva että siihen asti olen täysin pimennossa asian kanssa.


    • Titityy

      Hei, Lapsellamme on vasemman korvan epämuodostuma ja korvakäytävä siihen korvaan umpinainen, kuuloluut ovat yhtenä möykkynä, eipä juuri kuule ko. korvalla. Oikeassa korvassa kuulo on myös alentunut. Millainen leikkaus lapsesi korvaan tehtiin? Asetettiinko implantti kuuloluiden paikalle ja miten umpinaisuus korjattiin? Hänellä on pienen pieni korvakäytävä joka sitten päättyy yllättäen, ulkoisesti korva muistuttaa kuppia.
      Plastiikkakirurgi tulee hoitamaan korvan ulkoisesti mutta olen miettinyt, voiko myös korvakäytävän avata laittaa implantin kuulon saamiseksi. Onko sinulla kokemuksia? Poikamme on nyt 7 ja plastiikkakirurgiaan menossa omasta toivomuksestaan - valitettavasti joutunut kiusallisesti kiusatuksi korvansa ja toisen korvan kuulolaitteen vuoksi = (

      • Koska tämä on ajankohtainen minunkin kohdallani. Kuinka nämä leikkaukset tehdään ja minkä ikäisenä? Miten saadaan tietää, että vauva kuulee? Pojallani on tämmöinen ongelma.


    • parikymppinen samasta omina...

      http://www.rinnekoti.fi/user_data/doc/lastenkuntoutuskoti/pienryhmat/Hemifaciaalinen_microsomia.doc
      tuossa on linkki, josta löysin hurjasti tietoa. tuolla on mm. mikrotiasta ja anotiasta, sekä Goldenhar -oireyhtymästä asiaa. itselläni on toinen korvanlehtia pelkkä pieni pallukka, eikä ole korvakäytävää. Kuitnekin korvapolilla tutkittiin, että siellä alla taitaa olla kuuleva sisäkorva. En ole halunnut leikkausta, vaikka se olisi moneen otteeseen tuonut jo helpotusta elämääni.

      Myös leukojani on jouduttu oikomaan, samasta syystä.

      Mietityttänyt on monesti, että periytyykö tuo, en toivoisi lapselleni samaa kuin itse olen joutunut kokemaan.

    • tuore toipilas

      Syntyessäni oikea korvani oli epämuodostunut ns "kuppikorva". Korvakäytäväni oli tosi ahdas ja kuuloluissakin oli jotain vikaa. Ennen 1. luokalle menoa korvaa korjattiin ulkoisesti, mutta kirurgit eivät lähteneet korjaamaan sisäkorvaa, koska korvakirurgia siihen aikaan ei ollut niin kehittynyttä enkä ollut kasvanut täyteen mittaani. Koska kirurgia on nykypäivänä kehittynyttä ja olen täysi-ikäinen ja kasvanut siis täyteen mittaani, olin leikkauksessa muutama päivä sitten. Korvakäytävääni laajennettiin ja kuuloluitani korjattiin. Nyt vain parannellaan sairasloma loppuun ja odotellaan, josko sitä alkaisi jotain kuulemaan. Leikkauksen jälkeiset korvakivut tähän mennessä ovat olleet suhteellisen lieviä, tai ainakin minulla on hyvät särkylääkkeet käytössä. On outoa kuulla leikatussa korvassa oma syke, mitenköhän kuulen sitten kun "tampooni" poistetaan korvastani.

    • jaje

      Hei,
      Onkohan keskutelu vielä olemassa?
      Minun lapsellani on myös korvan epämuodostuma, ja korvakäytävä on aivan umpinainen. Hän ei kuule mitään sillä korvalla. Käymme 4kk välein korvapolilla koska hänellä on putki toisessa korvassa koska siinä ollut paljon tulehduksia joten se korva täytyy pitää kunnossa koska ainoa kuuleva korva. Huomaan usein kun huudan häntä että hän ei kuule mistä ääni tulee, hänen puheensa on myös hieman epäselvää (s ja r puutuu) Hän on neljä, eikä ole suostunut opettelemaan pyöräilemään. Korvapolilla sanottiin että hän saa itse 10 vuotiaana päättää korjataanko korvaa. Olen jotenkin huolissani. Hän myös narskuttaa hampaitaan ja huomaan että purenta on vinossa. Hänellä oli poskessaan myös korvanpala mikä leikattiin 1vuotiaana ja siihen jäi myös rustoa. Pelkään kiusaamista.

    • Tiuku4

      Nostetaan ylös :) Kokemuksua epämuodostuneen korvan korjauksesta tai "siistimisestä"? Minkä ikäisenä ja missä sairaalassa tehty? Kokemuksia olis kiva kuulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe