Työkaveri tekee ilmaiseksi ylitöitä?

Anonyymi

Maahanmuuttaja.

Ei pysty välillä tekemään aluettaan tarpeeksi hyvin vaaditussa ajassa. Hänelle on sanottu, että työaika on 8 tuntia ja jos et pysty tekemään, niin loput teet ilmaiseksi.

Kertoi, että joskus on joutunut tekemään jopa 2 tuntia ylitöitä ilmaiseksi, että on saanut tehtyä työn sillä tavalla, että se kelpaa.

Itse en tuohon kyllä suostuisi. Mutta luulen, että hän pelkää, että menettää työnsä, jos rupeaa vaikeaksi.

Joudutteko tekemään ylitöitä ilmaiseksi. Kokemuksia?

24

701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nykyään monin paikoin ovat alueet mitoitetut niin, että väistämättä menee ylitöiksi jos haluaa jossain kuosissa alueen pysyvän. Kokemusta sentään on kunnankin paikoista 80-90-luvun taitteessa jolloin sentään vielä oli aikaa tehdä alue kunnolla. Yhdessä firmassa meni järjestään 1,5 t ylitöiksi jos laski mukaan kärryn valmiiksi laittamisen, mopit pesuun, jne. Se firma menikin sitten konkurssiin. Oli asiakkaita saadakseen ja pystyssä pysymisekseen mitoittanut alueet tosi tiukiksi. Yleensä olen kyllä joka paikassa joutunut tosi vauhdilla tekemään ja hyvä kun olen ennättänyt. Ihmetyttääkin kun näkee joidenkin lompsivan hitaasti moppeinensa eteenpäin. Että ihme on jos ehtivät. Onneksi en ole siivousalalla kuin kausittain.

    • Anonyymi

      Mää pystyn tekemään oman alueen vaaditussa ajassa. Mutta sitten kun tulee tarkastuksia, niin tulee valituksia, että ei ole tehty tarpeeksi hyvin. Valitetaan jostain tahrasta vessanpöntön takana tai jostain yläpölystä, joka on vaikeassa paikassa.

      Mutta jos teen hitaammin ja paremmin, aika loppuu kesken. En rupea todellakaan juoksemaan ilmaiseksi joka päivä.

      Hirveetähän tämä työ on. Joskus työkaveri itkenyt, kun niin poikki töiden takia ja silti vaan valitetaan.

    • Anonyymi

      Kannattaa valittajille sanoa ihan suoraan nykyisistä mitoituksista. Asiakkaat nimittäin eivät tiedä, osaa ajatella miten tiukaksi on mitoitettu. Luulevat vain siivoojaa huonoksi tai laiskaksi. Siivousfirmoja kilpailutetaan ja otetaan usein se edullisin jossa siivooja juoksee vielä nopeammin kun samassa ajassa on siivottava vielä suurempi alue. Jos asiakkaat haluavat hyvää jälkeä niin sitten on oltava valmis maksamaan palvelusta jotta siivoojalla on riittävästi aikaa tehdä.

    • Anonyymi

      Usein asiakkaille kelpaa, mutta Rambollin tarkastajille ei kelpaa.

    • Anonyymi

      urakkatyötä tuntipalkalla. Pois sellaisesta rääkistä ja epäreiluudesta jos mahdollista. Työntekijän hyväksikäyttöä. Työnantaja siirtää vastuun kokonaisuudessansa työntekijälle.

    • Anonyymi

      Firmat haalii itselleen paikkoja ahnehtien, mutta eivät palkkaa tarpeeksi siivoojia, vaan laittavat harvalla miehityksellä tekemään suuria alueita, tämäkin pienellä palkalla.
      Siellä on takana tulos. Saa säästettyä tarpeeksi, niin se näkyy omalla pankkitilillä.
      Tietty firma esimerkiksi säästää myös tarvikkeissa työntekijöiden lisäksi. Tällaiseen ei saisi suostua yksikään siivooja!
      Usein juuri maahanmuuttajat suostuu kaikkeen, kun eivät ymmärrä, mutta myös täysin suomalaiset sortuu tekemään ylitöitä ilmaiseksi. Vedättävät myös palkassa eli tunteja jää pois.
      Tämä ei lopu koskaan, jos me siivoojat ei vedetä yhtä köyttä näissä asioissa!!

    • Anonyymi

      Orjatyövoimaa on käytetty rkp närpiön tomaatti tarhoilla myös!🐼🐼

    • Anonyymi

      Ulkomaalaisia nimenomaan kusetetaan niin paljon kuin ikinä kehdataan. Itsellänikin Somaliasta kotoisin oleva työkeveri ja hän on todella alistuva ihminen. Ei uskalla sanoa vastaan koskaan. Tekee vaan mukisematta työt, joskus ilman taukoja ja joskus ilmaiseksi ylitöitä.

    • Anonyymi

      : D Hahaa. Minäkin joskus vuosia sitten,kun olin uusi alalla, mainostin isoon ääneen miten pystyn tekemään alueen ihan helposti vaaditussa ajassa ja jää vielä ylimääräistä aikaa. Kyseessä oli koulu kohde.

      Sitten tuli tämä Rambolin siivoustarkastus ja tuli hirveet valitukset, että ei ole tehty tarpeeksi hyvin. Korjattavaa vaikka kuinka paljon.

      Sitten rupesin tekemään paremmin aluetta. Ja kappas vain, aika ei riitäkään. Huh.

    • Anonyymi

      Kyllä on työnantaja tyytyväinen, kun työntekijä raapii likaa ilmaiseksi. Kaikki menee työnantajan pussiin, joten jatkakaa vaan. Tällä keinoin ei koskaan tule tämä asia muuttumaan!

      • Anonyymi

        Justiinsakin näin !


    • Anonyymi

      Joskus voi käydä hyvä tuuri ja saat alueen, minkä pystytkin tekemään vaaditussa ajassa.

    • Anonyymi

      Siksi monet siivousfirmat palkkaakin ulkomaalaisia, koska heitä on helppo vedättää. Työtä liikaa ja palkasta jätetään osa maksamatta. Ei osaa tarkistaa palkkalaskelmaa, joka tahtoo olla ihan suomalaisillekkin vaikeaselkoinen.

    • Anonyymi

      Tämä on fakta johon kaikki alalle tulijat kompastuu, ja aikoinaan Sollilla touhutessa laskin että kaikkeen likapyykin käsittelyyn, ym. Koneiden huollot, ja muu oheistyö vie ainakin 20min. Esimies valitti että käytä ns. Apuaikaa, sanoin että mitä järkeä köytto koska siitä ei makseta. Pakko vain yrittää vauhdilla tehdä, että kaiken ehtii tehdä. Kohdeaika on laskettu vain työn suorittamiseen, ei mihinkään muuhun mitä pitäisi hoitaa. Ei edes imurin pölypussia ehdi vaihtaa. Edes palveluohjaaja ei ole keksinyt miten vielä nopeammin tehdään työt. Lopputulos on että ajat itsesi loppuun, koska työ on suorittamista.

      Esim. Kuorma tulee, siihen ei kohde aika riitä. Pakko tulla aiemmin että ehtii kuorman purkaa.

    • Anonyymi

      Noinhan se on tasan niin kauan, kun siivoojat suostuu juoksemaan älyttömyyksiin kiristettyjen mitoitusten perässä. Kaksi pointtia: jos siivoojat saadaan keskenään kilpailemaan nopeudessa, se on valmista, että hyvästi hyvä työilmapiiri. Toinen on se, että suu auki, ja kirjallista vali-valitusta ylemmille tahoille. Ei ne muuten mitään usko. Tehkää työturvallisesti, pitäen samalla huolta omasta terveydestänne. Tehkää sillä nopeudella ja tarkkuudella kuin se on tarkoituksenmukaista missäkin kohteessa tehdä. Kun esi-esimiehet tms. ovat tiedokseen epäkohdat saaneet, se on heidän vastuullaan hoitaa asiat mallilleen!!! Piste.

    • Anonyymi

      Onneksi ette tarvitse hoitaa työasioita myös iltaisin, viikonloppuisin tai jopa lomallakin. Sellaisiakin löytyy paljon eikä niistä makseta ylimääräistä. Joillakin on 1600 tunnin vuotuinen työaika, jolloin ei tunneta edes ylityötä tai kellonaikaa, viikonpäivää jne.

    • Anonyymi

      Itselläni oli ravintolassa sama juttu. Olen siis suomalainen ja afrikkalainen ystäväni kysyi mikset saa ylityöstä palkkaa. Mutta kun kyse oli siitä, etten vaan kyennyt työskentelemään niin nopeasti. Tietenkään mulle ei maksettu ylitöistä; määräaikaisuuttani ei jatkettu ja hommaan palkattiin uusi työntekijä, sellainen, joka toivottavasti kykenee selviytymään annetuista töistä työajan puitteissa. Kyllä mä sen ymmärrän. Toki pieni vahingonilo häivähti sisimmässäni heidän kaikkien jäätyä koronan vuoksi lomautetuiksi siinä missä itse, sittemmin siivoojaksi alkaneena, paiskin töitä joka päivä, firmassa, joka arvostaa työntekijää, joka on valmis jopa työskentelemään omalla ajallaan valittamatta eikä ole koskaan poissa töistä.

    • Anonyymi

      Ei ylitöitä ilmaiseksi.
      Vaatikaa esimies näyttämään miten työ tehdään siinä ajassa kuin hän vaatii sen tehtäväksi ja ottakaa omalla sekunttikellolla aikaa...

      Mitoitettu ja mitoitettu...myyjät käyttää atop ohjelmaa...ja aika usein sillä tulee laskennallisesti isommat tunnit kuin mitä työntekijälle annetaan...eli ei ole mitoitettu liian kireeksi vaan ylimieliset ahneet päälliköt ja esimiehet antaa tarkoituksella työlle työaikaa vähemmän.. Sitähän se tulosvastuullisuus nimenomaan tarkoittaa...hyvästä tuloksesta hyvä palkkio joka saattaa parhaimmillaan olla joulubonuksena yli 4000€-10000€ normi kuukausipalkan päälle..ihan vaan siivoojien selkänahasta revitty....minkä takia te luulette esimiesten huohottavan niskaan siitä työtahdin hitaudesta...että pitää nopeammin tehdä työt...ettei jää ne tärkeät omat bonukset saamatta....mitä vähemmän tarvii antaa/maksaa tunteja niin sen parempi joulubonus!

    • Anonyymi

      Sitä päivää odottanut vuosikaudet että siivoojatkin menisi lakkoon,ei pysty tekemään vaadittua aluetta minimitunneilla, jos siivoaa se on aina jostakin pois t. Siivooja jonka alue 6 h,ennen 8 entisen siivousfirman mukaan ja sitten vielä puhutaan että tunti lähtisi vielä tuostakin....

    • Anonyymi

      Kahdet potkut nähnyt siivousalalla, koska työntekijä ei ole pystynyt tekemään aluettaan vaaditusssa ajassa.

      Itse olen vielä pystynyt tekemään, mutta kaikkia taukoja en vaan ehdi pitämään. Yksi vartin tauko on. Vaikka sopimuksessa lukee yksi puolen tunnin (palkaton) ja kaksi n. 10 minuutin taukoa. Eli teen jatkuvasti ilmaiseksi työtä, kun en ehdi pitämään edes palkatonta ruokataukoa.

      • Anonyymi

        Täällä sama, solisti tosin ei helposti potkuja saa koska ei ole tekijöitä ainakaan täällä keskisuomen alueella, ruokataukoa ei pysty pitämään, Hiki päässä juoksemista ,lihaskivut välillä niin pahat ettei edes särkylääkkeet auta, sitten vielä kehdataan tulla valittamaan läntistä lattialla tai irtoroskasta lipaston alla lisäksi kytätään siivousaineiden määrää ja jopa sitä paljon menee roskapussia ja pesuainetta! Kerran eräs palveluvastaava tuli illalla ku oltiin jo lähdetty työpaikalta kyttäämään kuinka kosteita mopit on! Ja sitten valitusta että liian märkiä ovat, voi prkl sanon minä! Oikeaa apua ei tule vaikka kuinka pyytää koska ei muka ehditä mutta ehditäänpä kytätä moppien kosteutta tai paljon mennyt päivässä/viikossa roskapusseja yms.


    • Anonyymi

      Kesäkuussa tulee palkankorotukset. Mutta ei se mitään auta. Alueet on liian isoja!

    • Anonyymi

      jos liikaa myötäilee ja tekee aina ilmaista työtä niin työntajan silmissä on varsin arvoton olento. Jos jatkuvasti odottaa pomon rangaistusta niin rangaistuksen aina saa. Ei yhtään varmempi työpaikka jos nöyristelee, Päin vastoin saneerataan usein ensimmäisenä ulos.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe