Porukkalotto, ansa toimeentulotuen saajalle ?

Anonyymi

Veikkauksen porukkalottosääntöjen mukaan porukkalotossa ryhmän luoja sitoutuu maksamaan muille porukan osallisille heidän osuutensa mahdollisista voitoista, mutta tästä huolimatta Veikkaus Oy itse maksaa koko voiton porukan luojalle.

Esimerkki:

Pelaaja A pelaa porukkalottoa, 5 osuutta, kukin 20%.

Jos kuponki voittaa 500.000 €, niin ilmeisesti Veikkaus Oy maksaa voiton 500.000€ A:n pankkitilille, ja sääntöihin kuuluu, että A:lla on velvollisuus maksaa muille porukan osallisille heidän osuutensa voitosta, eli 100.000€ kullekin, yhteensä 400.000€, jolloin A:lle jää 100.000€.

Jos A on toimeentulotuen saaja, syntyykö tästä ansa?
KELAn sääntöjen mukaan varmaan katsovat koko 500.000€ tuloksi, ja kieltäytyvät katsomasta 400.000€ menoksi, vaikka pelaaja A on porukkasopimuksen perusteella velvollinen maksamaan yhteensä 400.000 € porukan muille osallisille saatuaan 500.000€ veikkaukselta pelivoittona ?!

Lisäkysymys:
Mitä, jos A osoittautuisi epärehelliseksi, eikä maksaisi muille porukan osallisille heidän osuuksiaan voitosta?

Tai entä, jos pelaajaan A kohdistuu ulosotto?
Voiko ulosottomies takavarikoida yli 100.000€ em. tilanteessa (mikä tosiasiallisesti tarkoittaa, että ulosottomies virkatoimenaan varastaa muiden porukan osallisten osuuksia voitosta ?)

Sopii kysyä, miksei porukkalotossa Veikkaus Oy kykene maksamaan kunkin porukan osallisen osuutta voitosta suoraan tälle osalliselle?

Onko joku syy, miksi Veikkaus Oy ei joko voi tai halua toimia näin ?

10

1167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi tuo A on niin tyhmä että laittaa tuon mahdollisen voiton tulemaan pankkitilille. Paljon helpompaa ja ilman suurempia ongelmia kun laittaa sen loton niin että jokainen saa nostaa sen voiton omalla kupongillaan, ja jos tulee isompi voitto tuleehan matka hesaan. Esim. meillä 4:n porukka ja yhdellä kaksi osuutta koska ei voi olla pinempi kuin 5 osuutta ja jokainen hakee voittonsa ihan itse tai sitten ei.

    • Anonyymi

      Itse aikoinaan myös toimeentulotukea saaneena opin heti ettei sinne pankkitilille pidä antaa tulla mitään ylimääräistä. KELA kyllä huomioi kaikki mahdolliset ja mahdottomat tuloksi, mutta menoiksi ei sitten kelpaakaan oikeastaan mikään ilman vähintään kymmentä virallista todistusta olevaa maksua. Kokemusta on! P.S. Tuo ei kumma kyllä sitten koske matuja tai "vähemmistökansalaisia".

      • Anonyymi

        minkä logiikan perusteella tulee aina tuo lisäys että matut jotenki sais erikoiskohtelua näissä kelan asioissa? ite saan vähemmän rahaa kelasta ku kantasuomalainen kaveri vaikka ollaan saman ikäsii ja samas tilantees vaikka itellä on vielä perussairaus joka vaikeuttaa liikkumista niin en saa kuule yhtää erikoisempaa kohtelua sieltä kelasta ku kukaan muukaa joten kerrotko vähä enemmä tästä kelan matujen erikoiskohtelusta?


    • Anonyymi

      Pienempien voittojen (200 €) lunastaminen onnistuu veikkauksen myyntipaikoista (kaupat, kioskit jne.) Siitä suuremmat voitot voidaan lunastaa Pelaamoista, Feel Vegasista ja Veikkauksen pääkonttorilta (pääkonttorilta lunastus vain ajanvarauksella, yli 150 000 euron voitot).



      200 € Veikkauksen myyntipaikoista (kaupat, kioskin ja huoltoasemat)
      2000 € Pelaamoista käteisenä tai 150 000 € pankkitilille.
      6000 € Feel Vegas käteisenä tai 150 000 € pankkitilille.
      150 000 € Casino Helsingistä käteisenä tai pankkitilille
      Kaikki yli 150 000 € lunastetaan Veikkauksen pääkonttorista.
      Seuraavat voitot maksetaan 3 viikon kuluessa voitosta: Lotto 7-oikein; Eurojackpot, Vakio ja muuttuvakertoimiset vedonlyöntipelit 20 000€; Jokeri 40 000 €; Viking Lotto 6 1 ja 6 0

    • Anonyymi

      Vähän tyhmää edes ajatella, että mitään tuollaisia voittoja edes maksetaan ja jos niin todella harvinaisia ovat.

    • Anonyymi

      Mitä vitun urpoja te olette! Olkoon se porukan vetäjä toimeentulotuen saaja ja olkoon se porukan voitto 500000€ mistä osuus on 100000€.

      Itse ainakin olisin tyytyväinen sadantuhannen osuuteen eikä se jaon jälkeen edellytä mitään toimenpiteitä! Kun tulee iso potti rahaa tilille, niin ei ole tarvetta toimeentulotuelle eikä sitä tarvitse enää hakea. Jos osuu olisi todella 100000€ se lopettaa oikeuden samalla myös asumistuelle ja siitä riittänee netissä kelan sivulla ilmoitus asumistuen tarpeen päättymisestä.

      100000€ on summa jonka pitäisi riittää 5-6 vuodeksi. 5-6 vuodessa kunkin elämässä tapahtuu paljon Elämäntilanne voi parantua eikä toimeentulotukea tarvita tai voi kuolla! Ja kun tilanne on sama niin voit hakea tuet uudelleen eikä kukaan tule arvostelemaan!

      Moraalisesti olisi väärin kysyä miten yhteiskuntaa voi kusettaa ja käyttää väärin! Itsekin saan työmarkkinatukea. Satatonnia ei muuttaisi elämäni perusasioita mitenkään muutoin kuin asumistuen osalta. Mutta jos yksin saisin 500000€, niin se saattaisi riittää tilanteeseen etten tietyn ajan kuluttua hakisi enää edes työmarkkinatukea ja senkin päättämiseen riittänee vastaava ilmoitus kuin asumistukeen eikä kukaan kysy perusteita!

    • Anonyymi

      Viiden hengen porukka toimii parhaiten sillä että kaikki menee yhdessä kioskille palauttamaan peliä ja pelaavat sen veikkauskortilla! Kun tulee ”iso” voitto se menee suoraa pankkitileille eikä mitään selittelyjä tarvita.

      Ne jotka yrittää kusettaa jäävät kyllä kiinni ja palavat helvetintulessa! Muutaman tonnin vilppi voi maksaa kympin kun se menee oikeuteen etkä sen jälkeen saa kelan tukea ilman erityistarkastusta!

      Veikkauksen pelit tulee menemään tunnistautumisen taakse ja se kyllä lopettaa veivaamisen! Tunnistautumisen taustalla on ikärajat ja ongelmapelaaminen mutta on siinä muutakin syitä!

    • Anonyymi

      Mikä ansa? Jos voitat 100 t euroa et tarvitse mitään tukia.🤣

      • Anonyymi

        Nimenomaan! Alkuperäinen kysymyshän oli miten saadaan toimeentulotukea jatkossa jos töillä näkyy 500000€ josta omaosuus on 1/5.

        Ja vaikka Kela perisi toimeentulotukia takaisin, niin tuskin se tuhansia euroja hakisi jos maksut on oikein maksettu!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe