mistä kotisivutilaa

Mistä löytyisi kotisivutilaa, mielellään ilmaista, jossa olisi aspx-sivujen tuki?
Ilmoita


...ilmaiseksi? Serverimaailmasta saa 500MB kaikilla herkuilla hintaan 25€, tuossa on domainrekisteröinti mukana. Sitä sanoisin ilmaiseksi...

-T
Ilmoita
KOTISIVUISTA ASIAA!
Usein esitetyt kysymykset kotisivujen teosta ovat antaneet aiheen tämän viestin tekoon.

KUINKA TEEN SIVUT?
1. Käytä ns. editoria, esim. wysiwyg (what you see is what you get) jolloin näet tuloksen juuri siinä muodossa kuin sitä teet. Eräs tällainen suomenkieliseksi saatava editori on http://www.nvu.com sivulla oleva NVU.
Toinen mahdollisuus on tekstieditori, jolla tehdään suoraan koodipohjalta sivut. Eräs tällainen on: http://www.htmlvalidator.com sivuilla oleva CSE Htmlvalidator lite (ilmainen, englanninkielinen) ohjelma. Tämä tarkistaa koodin virheet nappia painamalla.
2. Tallenna valmiit sivut esim. omat tiedostot -> kotisivut (tee itse tämä kansio) kansioon.
3. Ensimmäiseksi latautuva sivu on oltava aina index.htm tai index.html niminen, paitsi jos tekee muuta kuin html / htm päätteisiä sivuja (esim. .php tai .asp).
4. Kun teet linkin toiseen sivuun ja / tai kuvaan, muista tarkistaa linkin oikea nimi ja pääte (erikokoiset kirjaimet vaikuttavat päätteissä, varsinkin kuvissa). Onko kuva esim. kuva.jpg, kuva.JPG, Kuva.jpg, jne. niminen.
5. Älä käytä älyttömän isoja kuvia ja / tai paljon liikkuvia kuvia ainakaan etusivulla.
6. Koodia voi tutkia ja kokeilla esim. http://www.w3schools.com paikassa (englanninkielinen) tai suomenkielellä http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/wwwfi.html sivuilla. CSS tyyleistä lisää http://www.2kmediat.com/css/ ja tuolla w3schools sivuilla.

MITEN SAAN KOTISIVUTILAA?
1. Jos sinulla on nettiliittymä, on sinulla todennäköisesti jo kotisivutilaakin! Kysy omalta nettioperaattoriltasi (siis kenen nettiliittymä sinulla on) onko sinulle varattu kotisivutilaa ja kuinka paljon ja miten saat sen käyttöösi.
2. Tilaa Mikrobitti lehti, jolloin saat kotisivutilaa (50 Megaa) ja sähköpostin käyttöösi halutessasi.
3. Etsi netistä kotisivutilan tarjoajien sivuja. Kokeile google hakukoneella esim. "ilmaista kotisivutilaa" hakusanalla.
4. Perusta oma palvelin.
HUOM! Sivusi eivät ole minkään kieliset, ennen kuin laitat omat sivusi nettiin!

MITEN SIIRRÄN SIVUT NETTIIN?
1. Jos sivut pitää siirtää ns. FTP-ohjelmaa käyttäen: löydät mm. http://www.mbnet.fi/jutut/perusohjelmat osoitteesta ainakin WS_FTP lite (ilmainen, englanninkielinen) ohjelman, sekä suomenkieliset ohjeet sieltä. Tokihan on paljon muitakin ja Google hakukone kertoo lisää.
Toinen tapa on siirtää sivut selaimen kautta palvelimelle. Katso nettiliittymäsi palveluntarjoajan sivuilta tarkemmat ohjeet.
2. Katso mihin kansioon .html tai .htm (tai muut) sivut siirretään (onnistuuko suoraan vai pitääkö avata palvelimella ensin esim. "public" (tms.) kansio!) ja siirrä sivut sinne. Jos tallensit kuvat samaan kansioon kuin sivut niin siirrä kuvat myös samaan kansioon. Jos teit kuvilla oman kansion, tee se myös palvelimelle ja siirrä kuvat sinne.
3. Kirjoita osoitepalkkiin sivujesi osoite ja katso sivujesi toimivuutta. Tosin kannattaa ensin kokeilla oman koneen selaimella miltä sivut näyttävät ja onko kaikki oikein.

Tässä muutamia vinkkejä aloittelijoille (kuten itsekin olen). Loput joudut hoitamaan itse, eli opettelemaan sivujesi ulkoasun, jne. Muista kuitenkin samalla opetella html koodia, sillä jos jossakin on virhe niin koodista sen löytää helpoiten!
Ja jatkossa kun kyselet lisää ohjeita täällä keskusteluissa, niin mene suoraan html/xhtml tai kotisivujen teko palstalle ja LUE ENSIN muut otsikot, jos vaikka samaa asiaa olisi jo kysytty ennestään ja annettu hyviä vastauksia!

Pahoittelen viestin pituutta, mutta jospa tässä olisi alkuun hyviä vinkkejä...
2 VASTAUSTA:
...ohje. Mutta se hinta: Mikrobitin vuosihinnat: 74€ kesto, 83€ määräaikainen. Siihen saa sen 50MB kotisivutilaa.

Mahtaako ilmaisilla olla mitään palveluita: MySQL, PHP jne...

-T
Tämän luin jo vanhoista viesteistä, hyviä ohjeita, kiitos vaan mutta ei auttanut tässä tapauksessa.

-Mbnetillä ei ole ainakaan ASP-tukea
-Omaan nettiyhteyteeni liittyvä kotisivutila on jo käytössä, tukea ei ole
-Googlella on haettu, kysyin täältä kun en löytänyt. Php-tukea kyllä näyttää olevan tarjolla runsaasti
-omaa palvelinta en taas lähde pystyttämään kun ei ole ainakaan vielä todellista tarvetta

Pitänee sitten tyytyä vain harjoituksiin omalla koneella ja siirtyä php:hen kun tulee tietokannoille oikeaa käyttöä

Muuten, sellaista usein esitettyjen kysymysten palstaa varmaan kannattaisi kehitelläkin. Monet kysymykset on niin epämääräisesti otsikoitujakin, ettei niistä tiedä mitä asia koskee. Eikä kaikkia jaksa klikkailla auki. Tämä sinne ylläpidolle vinkiksi...
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Arkku.netistä saat ilmaista sivutilaa - tarpeittesi mukaan kaikilla tuilla.
+Lisää kommentti
Webbisivu.com

Esimerkki sivusto, jossa muuta mukavaa ilmaista:
http://www.webbisivu.com/Kohtauspaikka.aspx
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

mistä kotisivutilaa

Mistä löytyisi kotisivutilaa, mielellään ilmaista, jossa olisi aspx-sivujen tuki?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta