Kuolemanrajakokemus ei ole hallusinaatio

Anonyymi

13

2651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hautausmailla täytyy sitten olla paljonkin noita rajan ylittäneitä hallunoideja.

    • Anonyymi

      Kun syystä tai toisesta aivojen toiminta häiriintyy ja katkeaa yhteydet ulkomaailmaan, ihminen on silloin yksin kaiken sen tiedon kanssa, joka on tallentunut aivoihin. Oli kyse anestesiasta, koomasta, kuolemanrajakokemusta, hapenpuutteesta, unesta jne. niin kyse on samasta ilmiöstä. Jos ihmiseltä tuhoutuu aivot esim. onnettomuudessa, mitään rajakokemuksia tms. ei synny, eikä myöskään kertomuksia sellaisista. Mitään todisteita ja näyttöjä ei ole olemassa sellaisesta, että ihminen tai hänen sielunsa irtautuisi ruumiista.

      • Anonyymi

        Sitä onkin vaikea tutkia. Kuitenkin paljon kokemuksia ilmiöstä on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sitä onkin vaikea tutkia. Kuitenkin paljon kokemuksia ilmiöstä on.

        Olen itse tutkinut asiaa "lentämällä ulos mun kehosta", ja todistin vaan, että sielu on feikki ja kaikki tapahtuu aivoissa.


    • Anonyymi

      No..mitä varten puhutte paskaa jotka ei ole kokenut?
      Minä olen,useamman kerran.

      • Anonyymi

        Mielisairaan kokemuksia ei voi toinen toistaa.


    • Anonyymi

      Noinhan sitä on uskottu. Vaikka aloitus onkin jo ikivanha niin eipä tiede ole vielä edistynyt yhtään pitemmälle aiheen kanssa. Joten pelkkää hallusinaatiota ja mielisairautta. Ja ne jotka oikeasti ovat kuolleet eivät ole tulleet kertomaan mistään kokemuksistaan ikinä yhtään kertaa.
      Eli se on loppu slut ja piste.

      • Anonyymi

        Kuolleelta ihmiseltä kun puuttuu keho. Olisi varmuudella tiedettävä miten kommunikoidaan ilman kehoa, jotta voisi tietää varmuudella viestivätkö kuolleet rajan takaa.

        Voihan se olla, että viestinnällinen raja on vaikeasti siinä onko "olento" kehollinen vaiko kehoton, tätä kautta kaiketi puhutaankin "rajatiedosta". Mutta sen tiedon saanti sen rajan yli on toistaiseksi ollut monille vaikeaa. Tämä tulee kuitenkin muuttumaan ensi perjantai-iltana ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuolleelta ihmiseltä kun puuttuu keho. Olisi varmuudella tiedettävä miten kommunikoidaan ilman kehoa, jotta voisi tietää varmuudella viestivätkö kuolleet rajan takaa.

        Voihan se olla, että viestinnällinen raja on vaikeasti siinä onko "olento" kehollinen vaiko kehoton, tätä kautta kaiketi puhutaankin "rajatiedosta". Mutta sen tiedon saanti sen rajan yli on toistaiseksi ollut monille vaikeaa. Tämä tulee kuitenkin muuttumaan ensi perjantai-iltana ;)

        "Tämä tulee kuitenkin muuttumaan ensi perjantai-iltana ;)"

        Kun uskoo perjantaipullon parantavaan voimaan niin kaikki on mahdollista!!
        Ainakin perjantai-iltana.


    • Anonyymi

      Tuo on totta. Ainakin ne, jotka ovat sen kokeneet, tietävät, että se ei ollut mitään hallusinaatiota tai unta, vaan ihan todellinen kokemus, jossa oltiin hetken jossain muualla kuin täällä. Voikaa hyvin!

      • Anonyymi

        On totta, että kuolemanrajakokemuksen kokeneet henkilöt voivat vakuuttavasti väittää, että heidän kokemuksensa oli todellinen eikä hallusinaatio tai uni. On tärkeää ottaa huomioon, että nämä kokemukset ovat erittäin henkilökohtaisia ja merkityksellisiä niille, jotka niitä kokevat. Kuitenkin on olemassa useita selityksiä, jotka voivat auttaa ymmärtämään, miksi nämä kokemukset eivät välttämättä ole todellisuutta:

        1. Subjektiivisuus: Kuolemanrajakokemukset ovat subjektiivisia kokemuksia, joita ei voi suoraan mitata tai todentaa ulkopuolisten havaintojen avulla. Ne perustuvat yksilön omiin tunteisiin, muistoihin ja tulkintoihin. Subjektiivisuuden vuoksi on vaikea erottaa, mikä osa kokemuksesta oli todellista ja mikä osa saattoi olla aivojen toiminnan häiriöiden aiheuttamaa.

        2. Aivojen toiminta: Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kuolemanrajakokemukset voivat liittyä aivojen toiminnan muutoksiin, kuten happipitoisuuden laskuun tai toiminnallisiin häiriöihin tietyissä aivoalueissa. Nämä muutokset voivat aiheuttaa erilaisia aistimuksia, tunteita ja muistoja, jotka voivat luoda vaikutelman siitä, että henkilö on "jossain muualla". Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että henkilö todella olisi fyysisesti siirtynyt toiseen ulottuvuuteen tai todellisuuteen.

        3. Kognitiiviset tekijät: Kuolemanrajakokemukset voivat myös liittyä kognitiivisiin tekijöihin, kuten muistin muokkautumiseen ja ajan vääristymiin. Muistot ja kokemukset voivat olla alttiita vääristymille ja muutoksille ajan kuluessa, joten henkilön tulkinta kokemuksesta voi poiketa siitä, mitä todella tapahtui.

        On tärkeää ymmärtää, että tiede pyrkii tarjoamaan luonnollisia selityksiä ilmiöille, jotka voivat näyttää mystisiltä tai yliluonnollisilta. Olemassa oleva tutkimus ja näyttö viittaavat siihen, että tällaiset kokemukset voidaan selittää neurologisilla ja psykologisilla tekijöillä. Tieteellinen näkökulma ei sulje pois yksilöiden kokemuksia tai niiden merkitystä, mutta pyrkii tarjoamaan vaihtoehtoisia selityksiä, jotka perustuvat objektiiviseen tietoon ja tutkimukseen.


    • Anonyymi

      On syytä huomata, että artikkelissa mainittu Sam Parnian johtama kuolemanrajakokemuksia koskeva tutkimus on vain yksi monista tutkimuksista aiheesta, eikä se yksinään pysty vahvistamaan tai kumoamaan päätelmiä kuolemanrajakokemuksen luonteesta. Puhuttaessa tieteellisestä tutkimuksesta on tärkeää arvioida tuloksia kriittisesti ja tutustua laajemman tutkimuskentän näyttöön.

      Useat tutkimukset sekä lääketiede ovat tarjonneet todennäköisemmän selityksen kuolemanrajakokemuksille. Tässä on joitain olennaisia näkökohtia, joiden perusteella voidaan kyseenalaistaa väite, että kuolemanrajakokemus ei ole hallusinaatio:

      1. Aivojen toiminta: Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että kuolemanrajakokemukset voivat liittyä aivojen toiminnan muutoksiin. Esimerkiksi anestesiologian ja tehohoidon asiantuntija Dr. Kevin Nelson on esittänyt, että kuolemanrajakokemukset voivat johtua aivojen hapenpuutteesta tai hypoksiaan liittyvistä vaikutuksista. Tällaiset tilat voivat aiheuttaa monenlaisia sensorisia, emotionaalisia ja kognitiivisia ilmiöitä, jotka voivat näyttää kuolemanrajakokemuksilta.

      2. Hallusinaatioiden yleisyys: Hallusinaatiot eivät ole harvinaisia ilmiöitä. Ne voivat esiintyä monenlaisissa tilanteissa, kuten lääkkeiden käytön, kuumeen, unen puutteen tai stressin seurauksena. On siis mahdollista, että kuolemanrajakokemukset voivat olla yksi hallusinaation muoto, joka syntyy aivojen tilapäisistä toimintahäiriöistä.

      3. Kulttuuriset ja uskonnolliset vaikutukset: Kuolemanrajakokemukset voivat vaihdella eri kulttuurien ja uskontojen välillä. Tämä viittaa siihen, että kokemukset voivat olla vaikutuksen alaisia kulttuurisista odotuksista ja uskomuksista, eivätkä välttämättä heijasta objektiivista todellisuutta. Esimerkiksi henkilö, joka kasvaa ympäristössä, jossa kuolemanrajakokemukset tulkitaan hengellisiksi tai uskonnollisiksi ilmiöiksi, voi kokea tällaisen kokemuksen eri tavalla kuin henkilö, jolla ei ole vastaavia uskomuksia.

      4. Neurologiset havainnot: Useat neurologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että kuolemanrajakokemukset voidaan selittää aivojen toiminnan muutoksilla. Esimerkiksi tutkijat ovat havainneet, että tietyt aivoalueet, kuten aivokuori ja limbiset alueet, voivat olla aktivoituneina kuolemanrajakokemuksen aikana. Nämä havainnot viittaavat siihen, että kyseiset kokemukset voivat olla seurausta aivojen toimintahäiriöistä eivätkä välttämättä viittaa kuolemanjälkeiseen todellisuuteen.

      Vaikka jotkut tutkijat ja yksilöt saattavat tulkita tietyt tutkimukset kuolemanrajakokemusten todellisuuden puolesta, on olemassa laajempi näyttö, joka tukee niiden selitystä hallusinaatioina ja aivojen toiminnan muutoksina. Tästä syystä voidaan väittää, että kuolemanrajakokemukset eivät välttämättä ole todellisia tapahtumia, vaan ne heijastavat subjektiivisia kokemuksia, joilla on luonnollisia neurologisia ja psykologisia selityksiä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4397
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4366
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4036
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2947
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2571
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2133
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      341
      2112
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1685
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe