Sehän on makuasia mitä kukin pitää herkullisena, ei "herkullinen" ole mikään makulaji kuten makea, karvas...
Umamiko herkullista
34
145
Vastaukset
- Anonyymi
Umami on japania, うま味, ja se tarkoittaa suomeksi likimain ”herkullinen maku” tai ”miellyttävä, ruokahalua herättävä maku”, ja sen määritteli perusmauksi ensimmäistä kertaa japanilainen Kikunae Ikeda vuonna 1908. Tämä vikipediasta ja olen sitä mieltä että se on ihmisestä kiinni miten sen herkullisuuden maistaa.
Esimerkiksi mausteyhtiöiden kehittämät ns. umamimausteet on vain asiakkaiden rahastusta. - Anonyymi
Höpö höpö. Totta kai umami on maku, jos se voidaan yhdistää tiettyyn kemialliseen yhdisteeseen eli natriumglutamaattiin. Kun se on jokin tietty yhdiste niin sen tunnistava reseptori voi olla olemassa.
- Anonyymi
"Herkullinen" ei ole mikään tietty maku, umami pitisi määritellä jotenkin muuten että se olisi oma makunsa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Herkullinen" ei ole mikään tietty maku, umami pitisi määritellä jotenkin muuten että se olisi oma makunsa.
’herkullinen’ on samanlainen sana kuin ’suolainen’. Molempiin yhdistyy tietty molekyyli. Ei se ole sen kummempaa. Ei suolainen ole mitenkään erilainen sana kuin herkullinen. En voi sille mitään, ettet osaa tunnistaa tätä toista makua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Herkullinen" ei ole mikään tietty maku, umami pitisi määritellä jotenkin muuten että se olisi oma makunsa.
Olen aivan varma, ettet kykene kuvaamaan makua ’suolainen’ muuten kuin kehäpäätelmällä: ”suola maistuu suolaiselta” ja ”suolainen maistuu suolaiselta, kyllähän sinä sen tiedät, kuulikko”.
- Anonyymi
Sinä siis tiedät asian paremmin kuin vikipedia tai Japanilaiset.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
’herkullinen’ on samanlainen sana kuin ’suolainen’. Molempiin yhdistyy tietty molekyyli. Ei se ole sen kummempaa. Ei suolainen ole mitenkään erilainen sana kuin herkullinen. En voi sille mitään, ettet osaa tunnistaa tätä toista makua.
Et näytä tajuavan että herkullisia makuja paljon erilaisia sen mukaan mistä kukakin tykkää, ei sitä voi omia jollekin tietylle maulle. En voi sille mitään, ettet osaa tunnistaa tätä äidinkielen asiaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen aivan varma, ettet kykene kuvaamaan makua ’suolainen’ muuten kuin kehäpäätelmällä: ”suola maistuu suolaiselta” ja ”suolainen maistuu suolaiselta, kyllähän sinä sen tiedät, kuulikko”.
Suolan maku tulee ruokasuolasta (NaCl) ja on helposti tunnistettava. Mikä kemiallinen aine antaa maun "herkulliselle"?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sinä siis tiedät asian paremmin kuin vikipedia tai Japanilaiset.
Kaikki tietää että herkullinen ei ole mikään tietty maku. Jos "umami" on tunnistettavissa omaksi maukseen, sille pitää keksiä parempi nimi suomeksi tai käyttää umamia. Sinä et tiedä edes miten kirjoitetaan Wikipedia ja japanilaiset.
"Umami eli lihaisa[1] on yksi ihmisen aistimasta viidestä perusmausta makean, suolaisen, happaman ja karvaan ohella.[2] Umamia sanotaan esiintyvän esimerkiksi arominvahventeena käytetyssä natriumglutamaatissa, joissain juustoissa, soijakastikkeessa ja hyvin kypsyneessä tomaatissa sekä maustamattomassa lihassa. Umami on japania, うま味, ja se tarkoittaa suomeksi likimain ”herkullinen maku” tai ”miellyttävä, ruokahalua herättävä maku”, ja sen määritteli perusmauksi ensimmäistä kertaa japanilainen Kikunae Ikeda vuonna 1908."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Umami
Lihaisa voi olla herkullinen maku jos tykkää siitä, jos ei tykkää niin ei herätä ruokahaluakaan. Jos umami määriteltäisiin natriumglutamaatiksi niin sen maun tunnistaa, ei ole herkullista paljaaltaan, mutta ehkä ruokahalua lisäävää ruuan seassa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et näytä tajuavan että herkullisia makuja paljon erilaisia sen mukaan mistä kukakin tykkää, ei sitä voi omia jollekin tietylle maulle. En voi sille mitään, ettet osaa tunnistaa tätä äidinkielen asiaa.
"Et näytä tajuavan että herkullisia makuja paljon erilaisia sen mukaan mistä kukakin tykkää, ei sitä voi omia jollekin tietylle maulle."
Et näytä tajuavan, että kyse on vain määrittelystä. Kokeilepa määritellä vaikkapa suolainen ja makea niin, ettet käytä sanoja suolainen, makea, suola, sokeri, hunaja. Et pysty määrittelemään niitä ja sitten ollaan ihan samassa tilanteessa kun nyt vingut umamista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suolan maku tulee ruokasuolasta (NaCl) ja on helposti tunnistettava. Mikä kemiallinen aine antaa maun "herkulliselle"?
"Mikä kemiallinen aine antaa maun "herkulliselle"?"
Umamille maun antaa natriumglutamaatti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaikki tietää että herkullinen ei ole mikään tietty maku. Jos "umami" on tunnistettavissa omaksi maukseen, sille pitää keksiä parempi nimi suomeksi tai käyttää umamia. Sinä et tiedä edes miten kirjoitetaan Wikipedia ja japanilaiset.
"Umami eli lihaisa[1] on yksi ihmisen aistimasta viidestä perusmausta makean, suolaisen, happaman ja karvaan ohella.[2] Umamia sanotaan esiintyvän esimerkiksi arominvahventeena käytetyssä natriumglutamaatissa, joissain juustoissa, soijakastikkeessa ja hyvin kypsyneessä tomaatissa sekä maustamattomassa lihassa. Umami on japania, うま味, ja se tarkoittaa suomeksi likimain ”herkullinen maku” tai ”miellyttävä, ruokahalua herättävä maku”, ja sen määritteli perusmauksi ensimmäistä kertaa japanilainen Kikunae Ikeda vuonna 1908."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Umami
Lihaisa voi olla herkullinen maku jos tykkää siitä, jos ei tykkää niin ei herätä ruokahaluakaan. Jos umami määriteltäisiin natriumglutamaatiksi niin sen maun tunnistaa, ei ole herkullista paljaaltaan, mutta ehkä ruokahalua lisäävää ruuan seassa."Jos umami määriteltäisiin natriumglutamaatiksi niin sen maun tunnistaa, ei ole herkullista paljaaltaan, mutta ehkä ruokahalua lisäävää ruuan seassa."
Juurikin näin. Sama pätee suolaan, maku on tunnistettava ja on pahaa jos ottaa paljaaltaa ja paljon. Umamin makua sanotaan olevan tietyissä kypsissä juureksissa, vihanneksissa ja kypsytetyissä juustoissa. Sattuu olemaan niin, että esim. Roquefortissa on paljon natriumglutamaattia samoin kuin vasta poimituissa kypsissä tomaateissa ja vasta nostetuissa juureksissa. Samoin sitä on vaikkapa fermentoidussa soijassa ja tietyissä merilevissä niin, että japanilainen misokeitto on "herkullista" ja "lihaisaa", vaikka se ei ole lihaa nähnytkään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suolan maku tulee ruokasuolasta (NaCl) ja on helposti tunnistettava. Mikä kemiallinen aine antaa maun "herkulliselle"?
No mistäs tulee suolan maku, jos käyttää pelkästään atlantin puhdistamatonta merisuolaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaikki tietää että herkullinen ei ole mikään tietty maku. Jos "umami" on tunnistettavissa omaksi maukseen, sille pitää keksiä parempi nimi suomeksi tai käyttää umamia. Sinä et tiedä edes miten kirjoitetaan Wikipedia ja japanilaiset.
"Umami eli lihaisa[1] on yksi ihmisen aistimasta viidestä perusmausta makean, suolaisen, happaman ja karvaan ohella.[2] Umamia sanotaan esiintyvän esimerkiksi arominvahventeena käytetyssä natriumglutamaatissa, joissain juustoissa, soijakastikkeessa ja hyvin kypsyneessä tomaatissa sekä maustamattomassa lihassa. Umami on japania, うま味, ja se tarkoittaa suomeksi likimain ”herkullinen maku” tai ”miellyttävä, ruokahalua herättävä maku”, ja sen määritteli perusmauksi ensimmäistä kertaa japanilainen Kikunae Ikeda vuonna 1908."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Umami
Lihaisa voi olla herkullinen maku jos tykkää siitä, jos ei tykkää niin ei herätä ruokahaluakaan. Jos umami määriteltäisiin natriumglutamaatiksi niin sen maun tunnistaa, ei ole herkullista paljaaltaan, mutta ehkä ruokahalua lisäävää ruuan seassa.Tiedän, mutta minä en ole mikään besserwisser, joka kiinnittää huomiota toisten oikeinkirjoitukseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Et näytä tajuavan että herkullisia makuja paljon erilaisia sen mukaan mistä kukakin tykkää, ei sitä voi omia jollekin tietylle maulle."
Et näytä tajuavan, että kyse on vain määrittelystä. Kokeilepa määritellä vaikkapa suolainen ja makea niin, ettet käytä sanoja suolainen, makea, suola, sokeri, hunaja. Et pysty määrittelemään niitä ja sitten ollaan ihan samassa tilanteessa kun nyt vingut umamista.Mikset vastannut, mistä se umami maku tulee? Suolainen ja makea on helppo määritellä koska maut tulee suolasta ja sokerista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mikä kemiallinen aine antaa maun "herkulliselle"?"
Umamille maun antaa natriumglutamaatti.Jos on päätetty että se on juuri tuo maku niin se on kaukana herkullisesta, mutta ruokahalua se saattaa herättää muiden ruoka-aineiden kanssa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos umami määriteltäisiin natriumglutamaatiksi niin sen maun tunnistaa, ei ole herkullista paljaaltaan, mutta ehkä ruokahalua lisäävää ruuan seassa."
Juurikin näin. Sama pätee suolaan, maku on tunnistettava ja on pahaa jos ottaa paljaaltaa ja paljon. Umamin makua sanotaan olevan tietyissä kypsissä juureksissa, vihanneksissa ja kypsytetyissä juustoissa. Sattuu olemaan niin, että esim. Roquefortissa on paljon natriumglutamaattia samoin kuin vasta poimituissa kypsissä tomaateissa ja vasta nostetuissa juureksissa. Samoin sitä on vaikkapa fermentoidussa soijassa ja tietyissä merilevissä niin, että japanilainen misokeitto on "herkullista" ja "lihaisaa", vaikka se ei ole lihaa nähnytkään.Suolaista makua ei kukaan ole väittänytkään herkulliseksi, mutta sopivasti suolainen, hapan, karvas tai makea voivat kaikki olla herkullisia. Perusmauista makea sopisi parhaiten herkulliseksi koska sokereita pystyy jopa syömään paljaaltaan ja on juuri se ruuasta herkullisen tekevä maku, ei silti kaikki tykkää makeastakaan.
Ei joku japsi voi päättää että herkullisen synonyyli olisi juuri umami, natriumglutamaatti tai lihaisa sen sijaan voi olla umami, vaikka lihakin on vain yhdistelmä eri makuja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No mistäs tulee suolan maku, jos käyttää pelkästään atlantin puhdistamatonta merisuolaa?
Samaa sekin on, ei vaan täysin puhdasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikset vastannut, mistä se umami maku tulee? Suolainen ja makea on helppo määritellä koska maut tulee suolasta ja sokerista.
"Mikset vastannut, mistä se umami maku tulee? "
Umamin maku tulee natriumglutamaatista. Umamin maku on helppo määritellä kun se tulee siitä.
"Suolainen ja makea on helppo määritellä koska maut tulee suolasta ja sokerista."
Kokeilepa määritellä samat maut ilman noita aineita. Eipä onnistu. Olet samassa ongelmassa kuin umamista vinkumisen kanssa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos on päätetty että se on juuri tuo maku niin se on kaukana herkullisesta, mutta ruokahalua se saattaa herättää muiden ruoka-aineiden kanssa.
"Jos on päätetty että se on juuri tuo maku niin se on kaukana herkullisesta, mutta ruokahalua se saattaa herättää muiden ruoka-aineiden kanssa."
"Herkullinen" on yksi yritys kääntää sana "Umami". Tästä huomaat, että kyse on vain määrittelystä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos umami määriteltäisiin natriumglutamaatiksi niin sen maun tunnistaa, ei ole herkullista paljaaltaan, mutta ehkä ruokahalua lisäävää ruuan seassa."
Juurikin näin. Sama pätee suolaan, maku on tunnistettava ja on pahaa jos ottaa paljaaltaa ja paljon. Umamin makua sanotaan olevan tietyissä kypsissä juureksissa, vihanneksissa ja kypsytetyissä juustoissa. Sattuu olemaan niin, että esim. Roquefortissa on paljon natriumglutamaattia samoin kuin vasta poimituissa kypsissä tomaateissa ja vasta nostetuissa juureksissa. Samoin sitä on vaikkapa fermentoidussa soijassa ja tietyissä merilevissä niin, että japanilainen misokeitto on "herkullista" ja "lihaisaa", vaikka se ei ole lihaa nähnytkään.JOs ihminen kirjoittaa sanan "juurikin", en lue sen pidemmälle. Olen varma siitä, että ei ole mitään syytä lukea idioottien tekstejä!!!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No mistäs tulee suolan maku, jos käyttää pelkästään atlantin puhdistamatonta merisuolaa?
Kaikki suola on samaa suolaa. Ei merisuola tai vuorisuola eri makuista ole.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
JOs ihminen kirjoittaa sanan "juurikin", en lue sen pidemmälle. Olen varma siitä, että ei ole mitään syytä lukea idioottien tekstejä!!!
Lisään vielä, että vaikka sokeakin kana voi joskus löytää jyvän, en luota siihen mahdollisuuteen noiden "juurikin"-ihmisten kohdalla tarpeeksi..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mikset vastannut, mistä se umami maku tulee? "
Umamin maku tulee natriumglutamaatista. Umamin maku on helppo määritellä kun se tulee siitä.
"Suolainen ja makea on helppo määritellä koska maut tulee suolasta ja sokerista."
Kokeilepa määritellä samat maut ilman noita aineita. Eipä onnistu. Olet samassa ongelmassa kuin umamista vinkumisen kanssa.Mitä ihmettä selität, suolainen on suolaa, makea on sokeria tai keinoteloista makeutusainetta, tottakai ne tunnistaa aina.
Jos umami määritellään natriumglutamaatiksi niin ei siinäkään ole ongelmaa vaikka ruuasta onkin vaikeampi tunnistaa, herkullinen sen sijaan voi olla mitä tahansa makuja, ei vain umamia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
JOs ihminen kirjoittaa sanan "juurikin", en lue sen pidemmälle. Olen varma siitä, että ei ole mitään syytä lukea idioottien tekstejä!!!
” JOs ihminen kirjoittaa sanan "juurikin", en lue sen pidemmälle.”
Luit kuitenkin, mutta kun sinut jauhotettiin niin sait itkupotkuraivarit ja vingut, ettet muka lue 🤣🤣🤣 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä ihmettä selität, suolainen on suolaa, makea on sokeria tai keinoteloista makeutusainetta, tottakai ne tunnistaa aina.
Jos umami määritellään natriumglutamaatiksi niin ei siinäkään ole ongelmaa vaikka ruuasta onkin vaikeampi tunnistaa, herkullinen sen sijaan voi olla mitä tahansa makuja, ei vain umamia.”… herkullinen sen sijaan voi olla mitä tahansa makuja, ei vain umamia.”
Mitä ihmettä sönkötät? Kyse on määrittelystä. Voimme määritellä vaikka niin, että herkullinen on suolaista, makeaa tai paskan makuista. Sillä ei ole mitään merkitystä, että nyt herkullinen on niin kirjava kokoelma mielipiteitä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”… herkullinen sen sijaan voi olla mitä tahansa makuja, ei vain umamia.”
Mitä ihmettä sönkötät? Kyse on määrittelystä. Voimme määritellä vaikka niin, että herkullinen on suolaista, makeaa tai paskan makuista. Sillä ei ole mitään merkitystä, että nyt herkullinen on niin kirjava kokoelma mielipiteitä.Mitä ihmettä sönkötät? Ei herkullinen ole mikään tietty maku vaan jokainen voi pitää eri makuja herkullisina.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä ihmettä sönkötät? Ei herkullinen ole mikään tietty maku vaan jokainen voi pitää eri makuja herkullisina.
Herkullinen on yritys suomentaa maku ’umami’. Vain vammainen idiootti alkaa vinkumaan siitä, että tämä suomennos ei nyt vastaa sitä makua. Se maku on kuitenkin olemassa ja sen tuottaa tietty molekyyli. Se maku voidaan nimetä vaikka kakkeliksi eikä se muuta sitä makua tai molekyyliä miksikään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Herkullinen on yritys suomentaa maku ’umami’. Vain vammainen idiootti alkaa vinkumaan siitä, että tämä suomennos ei nyt vastaa sitä makua. Se maku on kuitenkin olemassa ja sen tuottaa tietty molekyyli. Se maku voidaan nimetä vaikka kakkeliksi eikä se muuta sitä makua tai molekyyliä miksikään.
Uskon kyllä etä olet vammainen ja hyväksyisit suomennoksesi myös pahanmakuisen :D
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Uskon kyllä etä olet vammainen ja hyväksyisit suomennoksesi myös pahanmakuisen :D
Selvennäpä nyt vielä ajatuksen juoksuasi kun se vaikuttaa oikeasti ihan vammaiselta. On olemassa ilmiöitä, joista tulee käsitteitä kun ne tunnetaan ja niille annetaan nimi.
1. Ilmiö
On olemassa makureseptoreita, jotka aistivat tiettyjä molekyylejä mm. glutamaatteja. Tämä makuaistimus tulee siis yksin näistä erikoistuneista reseptoreista ja molekyyleistä. Aistimus ei synny suolaisen, makean, happaman ja karvaan reseptoreiden aistiyhdistelmästä. Kiistätkö tämän tieteellisen faktan?
2. Käsite
Koska on olemassa tällaisia makureseptoreita, jotka aistivat mm. glutamaatteja ja ne ovat erilaisia reseptoreja kuin suolaista, makeaa, hapanta ja karvasta aistimusta tuottavat niin täytyy olla viides perusmaku. Kiistätkö tämän johtopäätöksen?
3. Nimi
Tälle käsitteelle, viidennelle perusmaulle on annettu nimi umami. Yritys suomentaa tämä nimi on herkullinen, lihaisa, liemimäinen. Tästä voidaan aina kiistellä onko tämä hyvä nimi, mutta loppujen lopuksi on tärkeää, että se nimi ja käsite ovat käsi kädessä. Se voi olla ihan hyvin herkullinen kun tiedämme, että sillä tarkoitetaan tuota viidettä perusmakua. Aivan samoin suolainen on vaan sana ja jos sitä ei saa käyttää niin on ihan helvetin vaikeaa kuvata suolainen maku. Ihan samalla tavalla voidaan kiistellä onko punainen hyvä sana kuvaamaan 620-720 nm sähkömagneettista säteilyä. Mehän emme tiedä, miten kukin aistii tämän säteilyn ja mitä tarkoittaa punaisella. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Selvennäpä nyt vielä ajatuksen juoksuasi kun se vaikuttaa oikeasti ihan vammaiselta. On olemassa ilmiöitä, joista tulee käsitteitä kun ne tunnetaan ja niille annetaan nimi.
1. Ilmiö
On olemassa makureseptoreita, jotka aistivat tiettyjä molekyylejä mm. glutamaatteja. Tämä makuaistimus tulee siis yksin näistä erikoistuneista reseptoreista ja molekyyleistä. Aistimus ei synny suolaisen, makean, happaman ja karvaan reseptoreiden aistiyhdistelmästä. Kiistätkö tämän tieteellisen faktan?
2. Käsite
Koska on olemassa tällaisia makureseptoreita, jotka aistivat mm. glutamaatteja ja ne ovat erilaisia reseptoreja kuin suolaista, makeaa, hapanta ja karvasta aistimusta tuottavat niin täytyy olla viides perusmaku. Kiistätkö tämän johtopäätöksen?
3. Nimi
Tälle käsitteelle, viidennelle perusmaulle on annettu nimi umami. Yritys suomentaa tämä nimi on herkullinen, lihaisa, liemimäinen. Tästä voidaan aina kiistellä onko tämä hyvä nimi, mutta loppujen lopuksi on tärkeää, että se nimi ja käsite ovat käsi kädessä. Se voi olla ihan hyvin herkullinen kun tiedämme, että sillä tarkoitetaan tuota viidettä perusmakua. Aivan samoin suolainen on vaan sana ja jos sitä ei saa käyttää niin on ihan helvetin vaikeaa kuvata suolainen maku. Ihan samalla tavalla voidaan kiistellä onko punainen hyvä sana kuvaamaan 620-720 nm sähkömagneettista säteilyä. Mehän emme tiedä, miten kukin aistii tämän säteilyn ja mitä tarkoittaa punaisella.Selvennäpä nyt vielä ajatuksen juoksuasi kun se on oikeasti ihan vammaista. On olemassa ilmiöitä, joista tulee käsitteitä kun ne tunnetaan ja niille annetaan nimi. Esim sana herkullinen on ollut käytössä ties kuinka kauan edustaen monia erilaisa makuja, ei sitä voi ottaa synonyymiksi jollekin tietylle maulle.
Kerrataanpa vielä, suolainen on suolaa, makea on sokeria tai keinoteloista makeutusainetta, tottakai ne tunnistaa aina. Jos umami on määritelty natrium glutamaatiksi niin sitten se on sitä, mutta herkullisuudesta jokainen päättää itse. Anonyymi kirjoitti:
Selvennäpä nyt vielä ajatuksen juoksuasi kun se on oikeasti ihan vammaista. On olemassa ilmiöitä, joista tulee käsitteitä kun ne tunnetaan ja niille annetaan nimi. Esim sana herkullinen on ollut käytössä ties kuinka kauan edustaen monia erilaisa makuja, ei sitä voi ottaa synonyymiksi jollekin tietylle maulle.
Kerrataanpa vielä, suolainen on suolaa, makea on sokeria tai keinoteloista makeutusainetta, tottakai ne tunnistaa aina. Jos umami on määritelty natrium glutamaatiksi niin sitten se on sitä, mutta herkullisuudesta jokainen päättää itse."Esim sana herkullinen on ollut käytössä ties kuinka kauan edustaen monia erilaisa makuja, ei sitä voi ottaa synonyymiksi jollekin tietylle maulle."
Ei kai se maun nimi ole herkullinen vaan umami. Nyt aloituksesi vammailu on ilmeisesti sitä, ettei umami tarkoita herkullista? Umamin käännös on lähinnä herkullinen maku. Kun siitä viidennestä perusmausta käytetään nimeä umami niin ei kai siinä mitään tulkintoja edes tarvita.- Anonyymi
Moses_Zuckerkandl kirjoitti:
"Esim sana herkullinen on ollut käytössä ties kuinka kauan edustaen monia erilaisa makuja, ei sitä voi ottaa synonyymiksi jollekin tietylle maulle."
Ei kai se maun nimi ole herkullinen vaan umami. Nyt aloituksesi vammailu on ilmeisesti sitä, ettei umami tarkoita herkullista? Umamin käännös on lähinnä herkullinen maku. Kun siitä viidennestä perusmausta käytetään nimeä umami niin ei kai siinä mitään tulkintoja edes tarvita.Olet ilmeisesti monivammainen kun et ymmärrä edes lukemaasi tekstiä. Ei tuo herkullinen umamin suomennokseksi ole minun keksintöä vaan lukee wikipediassa, kerrotaan mainoksessa ja juuri äsken itse puolustit sitä.
Anonyymi kirjoitti:
Olet ilmeisesti monivammainen kun et ymmärrä edes lukemaasi tekstiä. Ei tuo herkullinen umamin suomennokseksi ole minun keksintöä vaan lukee wikipediassa, kerrotaan mainoksessa ja juuri äsken itse puolustit sitä.
Itsehän sinä meuhkaat täällä vammaisista. Ymmärsin kyllä, ettet ole suomentanut umamia. Umami on uudissana, joka muodostuu kahdesta aiemmin käytössä olleesta sanasta 'umai' ja 'mi'. Näiden kahden käytössä olleen sanan suomennos on kutakuinkin 'herkullinen maku'. Tällä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä kun kyse on nimenomaan siitä uudissanasta umami, jolla ei ole ollut mitään aiempaa merkitystä ja se on tämän vuoksi täsmällinen ja yksikäsitteinen nimi. Mielestäni umamia ei pidä edes suomentaa vaan puhua yksikäsitteisesti umami -mausta, jolloin ei ole päällekkäisyyttä 'herkullisen' kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell1453076- 1082503
- 502492
Aloitetaan puhtaalta pöydältä
Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei2402168Mitkä on ne arvot?
Itselleni särähtää korvaan joka kerta kun kuulen arvoista ja arvomaailmasta. Olen miettinyt paljon, että mikä on se minu2461781Koulussa opetetaan anaali- ja suuseksiä
"Kirjassa puhutaan varsin suorasukaisesti ”vehkeistä, flirttailusta, suostumisesta ja kieltäytymisestä, nautinnosta sekä4631749- 1011729
Tavarakirppis lopettaa ilkivallan takia.
Tähänkö on jo Kajaanissa tultu? Onko lasten kuriomuus jo näin pitkällä, ei kait tätä aikuiset tee. Mikä on seuraava j91624Tätä et nähnyt tv:ssä: TTK-voittaja Anssi Heikkilä avautuu suhteesta Linnea Leinoon: "Sie annoit..."
Menikö voitto mielestäsi oikeaan osoitteeseen? Linnea Leino ja Anssi Heikkilä voittivat TTK:n vain 1,2 % erolla yleisöää151567R.I.P. Kristian Antila
Entinen huippumaalivahti ja -kiekkoilija menehtyi äkillisesti 44-vuotiaana. Kunnia muistolleen. https://www.iltalehti.fi221384