Lapselle tupakkaa mukaan kartsalle?

Anonyymi

Hei! Olisin kysynyt, minkä ikäiselle lapselle voi ostaa ensimmäiset omat röökit ja sytkärin? Oma 15 vuotias tyttäreni on jo pari vuotta kinunnut, että haluaa röökiä, koska kaikki kaveritkin poltaa ja kuulemma näiden vanhemmat halee tupakkaa pyydettäessä. Hieman arveluttaa vaan, että jos hänen 16-vuotispäivänään ostaisin ensimmäisen röökiaskin hänelle niin onko se sitten niin kova rikos, koska kuitenkin tiedän, että nuoret polttaa joka tapauksessa ja aina joku sitä tupakkaa kuitenkin näille ostaa? Mites muilla, minkä ikäisenä olette antaneet lapsillenne omat tupakat ja kaljat mukaan kun lähtevät viikonlopun viettoon perjantaisin?

20

380

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onpa vastuulliset vanhemmat.Edesauttavat ensin keuhkosyövän saannissa ja sen jälkeen alkoholia päälle.Koska tulee huumeet kuvioihin koska nekin ovaty varmasti perheessänne sallittuja.

   • Anonyymi

    Ööö...ei ole huumeet salittujan meidän perheessä, vaikka hyväksynkin sen, jos tytär haluaa kokeilla kannabista. Muita kovia huumeita en kylläkään tule hyväksymään. Ei kannata tehdä liian nopeita johto päätöksiä toisista joita ei tunne!!

    terv. ketjun aloittaja


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ööö...ei ole huumeet salittujan meidän perheessä, vaikka hyväksynkin sen, jos tytär haluaa kokeilla kannabista. Muita kovia huumeita en kylläkään tule hyväksymään. Ei kannata tehdä liian nopeita johto päätöksiä toisista joita ei tunne!!

    terv. ketjun aloittaja

    Se voi arvostelukyky kadota humalassa ollessa ja raja ylittyy.


  • Anonyymi

   Mun mielestä, tyttäresi on jo sen ikäinen että sille voi jo ostaa. Parempi ja turvallisempi tapa lapselle saada se tupakka on omilta vanhemmilta kuin että joltai spurgulta pyytää ostamaan lähikaupasta.

  • Anonyymi

   Osaltaan tuollaisten takia meillä on nuoriso-ongelma.

  • Anonyymi

   Minä en ole ostanut tyttärelleni enkä pojalleni tupakkaa minkään ikäisenä enkä tule ostamaan.

   Kaveripiiri menisi vaihtoon, jos kaikki polttavat.

   • Anonyymi

    Hyvä. Just näin. (Ehkä alkoholi on joissakin perheissä normaali, arkipäiväinen asia?)


  • Anonyymi

   Lapsi kartsalle ja tupakat mukaan!!!

   Hyvästi hyvinvointisuomi!

  • Anonyymi

   Joo! Lapsi kartsalle, kaljat ja tupakat mukaan. Tässä on lastensuojelutapaus lähellä.

  • Anonyymi

   Voi hyvänen aika! Lapsi pois huonosta seurasta, se on ratkaisu.
   Ei pidä mennä tyhmän sakin mukana. Laita lapsesi tervehenkisempään seuraan harrastamaan jotakin järkevää joka pitää poissa huonoilta teiltä.
   Ajattele jos nuorille sattuu onnettomuus kaljapäissään ja mieti mitä vahinkoa aivojen kehitykselle aiheutuu päihteistä. Jyrkkä ei hölmöilyille.
   Ylioppilasjuhlissa tarjoa lasillinen kuohuvaa, se riittää.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Minä en koskaan ostaisi lapsilleni tupakkaa. Eivät siinä iässä vielä olekkaan mutta olen sanonut että koskaan ei kannata ruveta polttamaan. Minulle tyrkytettiin ylä asteella tupakkia mutta en koskaan sita halunnut.

  • Anonyymi

   Jos jalkikasvua olisi, en niille mitään röökiä alkais ostamaan, tosin voisin palauttaa niiden tuotteiden ikärajan k16, olikos se vai k15 sillon joskus, no joku semmonen.

   • Anonyymi

    Niin, tietenkin jos itse asiasta saisin päättää.
    Onhan useammassakin maassa miedoille alkojuomillekin jompikumpi ikäraja..


  • Anonyymi

   On kyllä ihmellinen lapsi, jos edes kysyy tuollaista! Kyllä jos niiden pitää saada sitä, niin sen pitääkin olla salaista "spurgulta" tai sitten vanhemmilta kavereilta saatua. Onko se tullut kysymään, että saako se milloin menettää neitsyytensä ja odotatko sinä sellaistakin kysymystä?

  • Anonyymi

   Ensimmäiset omat röökit ja sytkärin voi ostaa samalla kun ostaa ensimmäisen hammasharjan. Tai kun vauva vierotetaan tutista. Ja kaljaa tuttipulloon. Ei muuta kun lapsi kartsalle viikonlopuksi!

  • Anonyymi

   Ennenvanhaan, kun oli uskomus että uusi raskaus ei ala niin kauan kun edellistä lasta imettää, sattui tapauksia, että lapsi imi tissiä ja piippua vuorotellen. Siis noin pari-kolmevuotiaana.

   Oli siinä se hyvä puoli, ettei lapsen imemisrefleksi päässyt katkeamaan.

  • Anonyymi

   16 vuotta on ihan hyvä ikäraja. ei sen nuoremmille pidä ostaa tupakkaa eikä kaljaa.

  • Anonyymi

   Kuka vanehmpi haluaa että lapsi pilaa keuhkonsa.En ymmärrä ja jos lapsi ollut 13 vuotias kun halunnut aloittaa niin varmaan on kokeillut koska haluaa vielä 15 vuotiaana samaa asiaa.Miksi aloittaa jos kaverit hyväksyneet joukkoonsa jo kaksi vuotta eikä ole hylänneet vaikka lapsi ei ole polttanut joukossa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   369
   2719
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1649
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   703
   1609
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   84
   1112
  5. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   815
  6. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   45
   771
  7. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   653
  8. Noniin tänään on ensimmäinen päivä

   Jolloin aion keskittyä muuhun ja ajatella vähemmän sinua! Ei tosin alkanut kovin vahvasti. 😅 Pakko nyt vaan irrottaa ja unohtaa. Toivoa on vasta sitt
   Ikävä
   45
   646
  Aihe