lopettamisesta

magia_

Nyt kyselen sellaista asiaa mistä kenenkään ei tarvitse vetää hernettä nenäänsä eikä mitään muutakaan.

Tuli tässä eräs päivä mieleen että millä ilveellä kilpikonnalta saa hengen pois jos siihen tulee pakottava tarve. Esim. konnalle sattuu jotain ja on parempi päästää konna hengestään kun antaa sen kärsiä ja eläinlääkäriin pääsee suht pitkällä odotus ajalla.

Onko jotain ns. pommin varmaa keinoa millä konnan tappaa ja että kuolee mahdollisimman nopeasti? Muut eläimet ovat helpompia kun konnathan pääsevät kilpensä sisään suojaan.

Asiallisia vastauksia kiitos!

9

7231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläinten suuri ystävä

      Eläinlääkäriin pääsee heti ilman jonottamista jos on hätä kysymyksessä.
      Jos kotikonstein haluat siltä hengen pois, nii eiköhän kuole kun ammut sitä haulikolla pari kertaa.

      Mut kannattaisi osata hoitaa, jottei tartte tommosia miettiä että "jos sattuu jotain"...mitään ei satu kun noudatat hoito-ohjeita. Olisko kiva jos mä hoitasin suo niin että tiputtaisin sut ihan vahingossa talon katolta? Eläimet ei ole mitään pehmoleluja, niistä pitää ottaa vastuu. Jos et pysty sitä ottamaan, niin suosittelen että annat konnan jollekin eläinrakkaalle ihmiselle, kuten esimerkiksi minulle.

      • magia_

        Tätä juuri tarkoitin tuolla että älkää nyt hyvät ihmiset vetäkö hernettä nenäänne tai rupeko minua haukkumaan huonoksi lemmikin pitäjäksi sen takia että tälläsiä kyselen. Oikeastaan senhän pitäisi kertoa juuri mun vastuuntunnosta kun mietin läpi ne huonoimmatkin mahdollisuudet, siis "entä jos". Eli käyn läpi mahdollisuudet että jos tapahtuu jotain niin miten mahdollistan sen että eläimen ei tarvitse kärsiä.

        Ja mitä tahansa voi sattua vaikka kuinka noudattaa hoito-ohjeita. Koskaan ei tiedä mitä voi sattua, ja voivathan konnat teloa toisensa pahasti jos päättävät tapella keskenänsä. Jos siinä tilanteessa toinen (tai kummatkin) olisivat niin huonossa kunnossa kun asian huomaisin en kyllä miettisi hetkeäkään mitä tekisin.

        Ja eläinlääkäreistä. Täällä ei ainakaan pääse eläimen kanssa heti lääkäriin vaikka olisi kuinka kiire. Sen huomasin kantapään kautta.

        Ja sinulle Eläinten suuri ystävä... Vastuuntunnosta ei kerro se että olet valmis ottamaan jokaisen eläimen luoksesi hoitoon. Vaan esimerkiksi se milloin on todellakin aika luopua rakkaasta lemmikistään vaikka se itsestään kuinka pahalta tuntuisikin. Kyllä säkin sen opit kunhan vähän kasvat (vaikutat nuorelta tai sitten olet naiivi aikuinen).


    • Konnan itse-lopetus on kiduttamista. Konnaa ei siis missään tapauksessa itse lopeteta, vaan sen hoitaa eläinlääkäri.
      Mikäli eläinlääkäri ei suostu pikinmiten lopettaa kärsivää konnaa, vie konna toiselle eläinlääkärille ja tee valitus ensimmäisestä... Eläinsuojelulaki koskee myös eläinlääkäreitä :)
      Konnaa on itse niin vaikeaa lopettaa että kiduttamiseksi menee... Kyllä kuitenkin on parempi että eläin kärsii sen hetken kun sitä eläinlääkärille viedään kuin että se hengiltä kidutetaan.

      • magia_

        Kiitos paviaani vastauksesta. Ja varsinkin asiallisesta.

        Ajattelin todellakin vain kysäistä tätä asiaa kun mietitytti ja halusin muiden mielipiteen ja ohjeita.

        Kun ns. normaalin lemmikin(hiiri, rotta, kani, ehkä koira ja kissakin) voi kotona lopettaa tietäen että se ei siitä kärsi. Niin ajattelin että onko mitään tapaa tehdä sitä konnille kotona. Mutta eipä kai sitten. Lääkärille yritetään siis päästä vaikka lääkärillä olisi kuinka kiire tahansa.


      • kilppis

        Kyllä näistä ikävistä asioistakin pitää keskustella ja miettiä, jos sattuisi omalle kohdalle.
        Maalikko saa eläimen lopettaa itse heti tappavalla ärsyttämättömällä kaasulla, tai ampumalla aivoihin, kaikki muut keinot ovat kiellettyjä ja johtavat syyte toimiin. Harvalla kuitenkin on tälläisiä vaihtoehtoja kotonansa.
        Selkeintä on viedä konna eläinlääkäriin jolloin eläinlääkäri antaa konnalle nukuttavaa- ja tappavaaa ainetta.


    • pieneläinhoitaja

      kilpikonnan lopetus: varmin ja nopein tapa on lopettaa konna lyömällä pää poikki. tätä eivät monet eläinlääkärit tee, vaan he antavat ensin rauhoittavaa ainetta kilpikonnalle suoraan suoneen, jos vaan sattuvat löytämään sen ja kun konna on rento, annnetaan sydämen ja verenkierron pysäyttämis ainetta.. Vielä on myös yksi mahdollisuus, että konna rauhoitetaan ja laitetaan pakastimeen ja siellä se on useamman päivän. näin varmistetaan että eläin on kuollut.


      kuulostaa varmasti melko raa-alta, mutta näin toimitaan normi eläinklinikoilla. rauhoitus on aina niin syvä että eläin ei tunne eikä tajua mitään.. käytännössä kuollut mutta sydän lyö vielä. siksi tarvitään se aine millä sydän pysäytetään..

      • kilppis

        Suommessa matelijoihin erikoistunut eläinlääkäri on todennut, että kilpikonnan tappaminen pakastimeen laittamalla on täysin eläinsuojelulakien vastaista ja rangaistava teko!!! Eikä sitä myöskään saa missään nimessä lopettaa lyömällä päätä poikki!!!
        Taitaa tämä kyseinen pieneläinhoitaja pilailla täällä, tai sitten heidän klinikalla lopetetaan eläimiä täysin lainvastaisin keinoin!


      • Vetnurse 79

        Olet varmasti haaveissasi pieneläinhoitaja. Jos olisit opiskellut alaa edes kuukauden, olisit tietoinen eläimiä ja niiden käsittelyä ja kohtelua koskevista laista. En lähde neuvomaan herpin omistajaa eläimen lopetuksessa. Jos sinulle tulee tilanne että eläin kärsii kivuista joita on mahdoton hoitaa ja on lopetettava, ota yhteyttä kotikuntasi päivystävään eläinlääkäriin. Häneltä saat puhelitse ohjeita.Vältä kuitenkin myöhäistä aikaa, jollei ole todellinen kiire. Klinikoilta saat mahdollisesti myös tietoa minne voit eläimen sijoittaa jos et enää kotia, turvaa ja hoitoa pysty eläimelle takaamaan. Älä usko kaikkiin kirjoituksiin netissä, ammattinimikkeen taakse voi piiloutua kuka tahansa!

        Hyvää syksyn jatkoa sinulle.

        Vetnurse 79


    • Konna-amerikkaan

      Itse löin vasaralla ensin tajun pois, vedin pään niin ulos kuin tuli ja katkaisin veitsellä. Kuoleman kouristuksia tuli ehkä jopa turhan inhimillisin reaktioin kun kosketti esim jalkoja. Mutta yhtäkaikki henki lähti nätisti ja nopeasti

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe