Jeesus kantoi syntitaakan

Anonyymi

Jeesus voitti tuskallisella ristinkuolemallaan synnin ja kuoleman vallan ja avasi uskoville tien iankaikkiseen elämään. Kaikki tapahtui Jumalan pelastussuunnitelman mukaan.

Jeesuksen, Jumalan Pojan, kärsimystie oli päättynyt pääkallopaikalle Golgatalle. Profeettojen ennustukset tapahtumista ja Jumalan lupaus syntien sovituksesta kävivät toteen.

”Isä, anna heille anteeksi”

Teloituspaikalla oli kolme ristiä: kaksi rikollista ja heidän keskellään viaton Jeesus. Kansanjoukot seisoivat katselemassa, kun sotilaat ja hallitusmiehet pilkkasivat Jeesusta. Kaiken pilkan ja kärsimyksen keskellä Jeesuksella oli anteeksiantava mieli. Hän ei vaatinut kostoa, vaan rukoili ristiinnaulitsijoidensa puolesta: ”Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät”. He eivät tienneet, koska olivat paholaisen vallassa.

Paavalin mukaan Kristuksen mieli on esimerkkinä uskovaisille (Fil. 2:5). Vuorisaarnassa Jeesus opetti rakastamaan vihamiehiä ja rukoilemaan vainoojien puolesta (Matt. 5:44).

Tänään olet kanssani paratiisissa

Toinen ristinryöväreistä herjasi Jeesusta, mutta toiselle oli tullut synninhätä. Hän tiesi, että heitä rangaistaan pahojen tekojen mukaan, mutta Jeesus ei ole tehnyt mitään pahaa. Kristuksen rakkaus ja anteeksiantava mieli avasivat hätääntyneen miehen sydämen: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.” Mies oli viimeinen henkilö, jolle Jeesus antoi maan päällä synnit anteeksi: ”Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa.” Ryöväri kuuli sanat ja uskoi. Hän sai elämänsä viime hetkillä parannuksen armon. Pahantekijä sai kokea, että Jumalan valtakunta on armon ja anteeksiantamuksen valtakunta. Ei ole niin suurta syntistä, että Jumalan armo ei riittäisi.

Jumalan armoon ja Kristuksen sovitustyöhön turvaamalla ryöväri sai synnit anteeksi ja oli heti valmis taivaaseen. Ristinryövärin armo muistuttaa, että uskossa ei ole mitään ihmisen omaa ansiota. Jeesus sanoi kerran Martalle: ”Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole” (Joh. 11:25–26).

Sinun käsiisi uskon henkeni

Jeesuksen kuoleman lähestyessä aurinko pimeni ja pimeyttä kesti yhdeksänteen tuntiin saakka. Temppelin väliverho repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Silloin Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Sitten hän henkäisi viimeisen kerran. Jeesus kulki rakkauden uhritien kuuliaisena Isälleen kuolemaan asti. ”Se on täytetty” (Joh. 19:30). Jeesus oli jätetty ihmisten käsiin, pilkattavakasi ja tapettavaksi, mutta kuollessaan hän antoi henkensä Isän käsiin.

Pitkäperjantai on suuri sovintopäivä. Pitkänperjantain kärsijä, Jeesus Kristus, otti kannetavakseen koko ihmiskunnan syntitaakan. Sovituksen siunaus, kaikkien syntien anteeksiantamus, on yhä vastaanotettavissa Jumalan valtakunnan evankeliumissa. Kristuksen lähettiläille on uskottu sovituksen sana, joka julistaa Jumalan armoa ja rakkautta. Se rohkaisee uskomaan synnit anteeksi Jeesuksen sovintotyön tähden. Saamme turvata Jumalaan ja jättää henkemme Isän käsiin.

Marko Tyyskä

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VAROITUS!!!

      Markolta kopioitu kirjoitus pitää sisällään vl-valheen myrkkykapselin.
      Ei sovellu ihmisravinnoksi, eikä saa hävittää normaalin talousjätteen seassa.

      Tuote on toimitettava suoraan posivan ydinvoimalajätteen loppudijoituspaikkaan kapseloituna pakettina!

      • Anonyymi

        Saaleminpastori ei vaikuta onnelliselta, koska hän aina hikoilee. Paha olo tuottaa mädäntyneitä hedelmiä.


    • Anonyymi

      no vitt***ttuuks täss sit seuroissa ravataan, jos se jesse kantoi syntitaakkamme.
      jessen isä, itse jumala, tapatti aviottoman poikansa, jotta me saadaan tehdä mielin määrin syntiä.

      • Anonyymi

        Voi kauheeta, mitä pilkantekoa!


    • Anonyymi

      > ”Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa.” Ryöväri kuuli sanat ja uskoi. <
      Oletkos Markus Tyyskä koskaan tullut ajatelleeksi, että tuo virke olisi väärin käännetty ja kuuluisikin näin päin: Totisesti sanon sinulle tänä päivänä: "olet oleva kanssani paratiisissa!"
      Ja missä paratiisissa ? Vastahan Jeesus kertoi menevänsä valmistaan sellaista ja kun se valmistaminen näyttää kestävän hamaan ikuisuuteen, niin täällä maan povessa on miljardeja olemattomia ruumiita odottamassa Jeesuksen paluuta ja heidän taikomistaan ylös haudoista, joissa ei ole mitään, eikä ketään mitä herättää. Ennen kuin voi herättää, täytyy siellä haudassa tapahtua vainajan itsestänsä kehittyminen uudeksi ruumiiksi. Miten se Jeesus voitti kuoleman ja sovitti synnin, kun eihän kuolemaa ole voitettu, vaan kaikki me kuolemme ja pahuuttakaan ei ole voitettu, vaan se jäytää keskuudessamme nyt esim. Ukrainassa, jossa pahuus riehuu, eikä Jeesus voi asialle mitään, eikä ole voinut muulloinkaan. Kaikki Jeesuksen opetuslapset tapettiin, eli pahuus ei ole kadonnut minnekkään.

      • Anonyymi

        On se nyt mallillaan, ettei edes Jeesuskaan voi auttaa Ukrainaa. Tuntuu ihan siltä, että Jeesus, tai Hänen Faijansa ovat tehneet sopimuksen Putlerin kanssa?


      • Anonyymi

        En tajua tuota hokemaa syntien sovittaminen. Miten sitä nyt edeltä käsin voi antaa synnit anteeksi, joka ei ole vielä syntynytkään. Miten pahuuden vallat on muka ristinkuolemalla voitettu ? Niin kauan, kun tätä kaikkien kautta aikojen kuolleitten ylös taikomista ei tapahdu, ei voida puhua mistään kuoleman voittamisesta. Ei kuolemaa tarvitse voittaakaan, koska uusi elämä jatkuu kiertokulkuna. Ei siten ole mitään järkeä tuoda kaikkea vanhaa kuollutta esiin siitäkään syystä, kun se ihmismäärä olisi niin valtavan iso, ettei taivaassa eikä helvetissäkään mitenkään löytyisi sijaa kaikelle porukalle ja miten heitä muka hallittaisiin ?
        Ei me tarvita mitään iankaikkista elämää, mutta iankaikkinen loppu yksilötasolla on vakio.
        Jeesus sanoi, ettei hänen kuninkuutensa ole tästä maailmasta, mistä sitten ? Se taivas sana on melkoisen epämääräinen illuusio, koska kaikkihan tiedämme, mikä taivas on eli tuo maapallon ilmakehä, ei sen kummempaa.
        Sen kyllä uskon, että uutta voidaan luoda, mutta ei vanhaa eli taikomista esiin miljoonia vuosia sitten kuolleet ihmiset. Uskon sen verran, että Jumala pani elämän alkuun, koska itsestänsä se ei millään olisi kiviplaneetasta voinut lähteä elämään.


    • Anonyymi

      paljon kai oli tehny syntiä, kun kärsi ja kidutettiin.
      - oliko työn vieroksumisen synti, naisten hyödyntämisen synti, teatteritaiteilun synti? jne toimintamalleina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe