Onko edes olemassa laadukasta ja kestävää parranajokonetta?

Anonyymi

Minua riepovat ja risovat nykyajan parranajokoneet. Niitä ei enää saa piuhalla kiinni suoraan pistorasiaan, kuten isävainaan vuosikymmenet kestäneet laitteet (joiden terätkin kestivät), vaan niissä on kaikissa se kulutuskapitalismin itsetuhoista luontoa symboloiva erillinen, laitteeseen upotettu, nuupahtamaan ajastettu ja vaihtokelvoton akku. Nurkkiini oli kertynyt halpisromuja jo muutama kappale, minkä vuoksi viime kerralla ostin tavaratalon kalleimman vekottimen, joka myytiin nimenomaan akun laadulla. Vetää viimeisiä nyt sekin.

Kauppojen tai valmistajien markkinointimateriaaleista ei ota erkkikään tolkkua, sillä ne on laadittu uuskieleen hurahtaneille kulutuskeskeisille metroseksuaaleille. Myös myyntihemmojen turhiin lupauksiin olen kyllästynyt. Ilmianna siis, jos tiedossasi on (minkä hintaluokkainen tahansa) laite joka täyttäisi kaksi ehtoa:

- Akku kestää eliniän (siinäkin tapauksessa että eliniänennuste ylittyisi). Vaihtoehtoisesti akun voisi edes vaihtaa. (Paras tietysti olisi joko kokonaan akuton laite tai sitten edes sellainen, jota voisi käyttää suoraan seinästä ohi akun siinä vaiheessa kun akkupetos taas kerran paljastuu.)
- Terä(t) kestää, kestää, kestää... tai on/ovat nekin ainakin vaihdettavissa.

Tyylipisteillä tai hifistelevillä lisälaitteilla ei ole minulle merkitystä. Ei myöskään vinkillä siirtyä manuaalisiin partahöyliin, koska ajelen vekottimella nykyään molemmat hiuksenikin. Tiedän, että sitäkin varten olisi omia laitteita, teriä ja akkuja, oma kokonainen maailmansa, mutta sen helvetin sentään mieluusti välttäisin...

13

252

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tämä! Ennen oli kaikki paremmin. Nykyaikaiset ladattavat koneet ovat verrattavissa hölmöläisten parranajokoneesen: ampiainen tulitikkuaskissa.
   Entisaikojen värähtelymoottorilla varustetut parranajokoneet kyllä surisivat voimakkaasti, mutta niillä sai myös parran ajettua.

  • Anonyymi

   Aika käsi pitää olla, että saa akun pilattua parissa vuodessa. Mutta essonbaarin opeilla sekin varmasti onnistuu.

  • Anonyymi

   Minulla on muutama partakone, mm. Braun Cruzer 5 Clean, joka muistaaksnei maksoi 70-80 euroa. Sitä saa vapaaasti käyttää myös verkkovirtaan kytkettynä. Ajaa tarkasti, mutta ilmeisesti sen vuoksi teräverkko ei kestä kuin 2-3 vuotta. Ohut verkko kun tuppaa kulumaat rikki aika nopeasti.

   Olen aikoinani ratkaisuut tämän teräverkko-ongelman tilaamalla eBaystä Etelä-Koreasta halvalla tarpeeksi varateräverkkoja. Jos akku joskus lakkaa toimimasta, ei haittaa, koska pistorasia on lähellä.

   Ymmärtääkseni kaikkia Brauneja voi käyttää suoraan verkkovirralla, mutta tästä en ole ihan varma. Philipsin koneet ovat usein toista maata (ja jättävät sänkeäkin muilla koneilla leikattavaksi).

   • Anonyymi

    Joo, ilmeisesti Braunilla yhä onnistuu käyttäminen akun, ei ohi, mutta sentään läpi, verkkovirralla. Mutta tämäkin vain halvimmissa malleissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo, ilmeisesti Braunilla yhä onnistuu käyttäminen akun, ei ohi, mutta sentään läpi, verkkovirralla. Mutta tämäkin vain halvimmissa malleissa.

    Ei taida enää onnistua ihan uusimmissa malleissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei taida enää onnistua ihan uusimmissa malleissa.

    Valitettavasti olet oikeassa. Lankesin tuollaiseen halpikseen yhden firman neuvonnan suosituksesta. Mutta laite on tosiaan suunniteltu niin, että kun sen virtajohdon laittaa paikoilleen, niin kone pysähtyy saman tien. Vituttaa aivan tavattomasti.


  • Anonyymi

   Fiskarsin pikkukirveellä saa ajettua parran hyvin, eikä tarvitse lainkaan atomivoimaa.
   Kirveen pitää vaan olla terävä.

   • Anonyymi

    Eikö rälläkkä kävisi?


  • Anonyymi

   Minulla nuukahti partakoneestani 20-30 vuotta sitten akku lähes uutena. Verkkovirrralla toimii edelleen.

  • Anonyymi

   Antaa parran kasvaa. Ei tarvitse päivittäin edes peilin edessä seistä töröttää. Säästyy rahaa, aikaa ja myös luonnonvaroja.

  • Anonyymi

   Partakoneen akun voi vaihtaa itse, mutta se vaatii yleensä juottamistaitoja. Edellisessä Philipsissä tein sen kahteen kertaan, mutta sitten 15 vuoden jälkeen petti mekaaninen virta- ja rajauskytkin. Akkuja löytyy kyllä, kunhan ensin koneen avattuaan saa selville sen tyypin.

   Isompi ongelma ainakin Philipsissä on varaterien kohtuuton hinta: suunnilleen samalla rahalla saa uuden koneen. Itselläni on pehmeähkö partakarva, joten terät ovat kestäneet.

   • Anonyymi

    "Isompi ongelma ainakin Philipsissä on varaterien kohtuuton hinta"

    Olet oikeassa! Sama tilanne Braunilla. Joitakin vuosia sitten tilasin Etelä-Koreassa toimineelta e-Bay-kauppiaalta kahdeksan Brauniin sopivaa teräverkkoa hintaan 16 euroa kappale postikuluineen. Helsingin Itäkeskuksessa toiminut kivijalkakauppa myi samoja teräverkkoja noin 35 eurolla.

    Noh, eihän 35 eurolla vielä uutta Braunia saanut, mutta hinta oli ulkomailta ostettuna kuitenkin alle puolet suomalaisen kaupan hinnasta. Nykyisin tilaaminen taitaisi tulla kalliimmaksi, kun pitäisi maksaa joitakin tullejakin.


   • Anonyymi

    Joo ihmettelen valitusta akuista nehän kestävät vuoskymmenen, mutta terät ei ja siinä vaiheessa kun niiden hintoja katselee onkin melkein sama ostaa uusi kone.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   382
   4502
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   3354
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   1873
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   1617
  5. 76
   1488
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   163
   1345
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   450
   930
  8. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   92
   859
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   233
   826
  10. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   24
   820
  Aihe