Onko edes olemassa laadukasta ja kestävää parranajokonetta?

Anonyymi

Minua riepovat ja risovat nykyajan parranajokoneet. Niitä ei enää saa piuhalla kiinni suoraan pistorasiaan, kuten isävainaan vuosikymmenet kestäneet laitteet (joiden terätkin kestivät), vaan niissä on kaikissa se kulutuskapitalismin itsetuhoista luontoa symboloiva erillinen, laitteeseen upotettu, nuupahtamaan ajastettu ja vaihtokelvoton akku. Nurkkiini oli kertynyt halpisromuja jo muutama kappale, minkä vuoksi viime kerralla ostin tavaratalon kalleimman vekottimen, joka myytiin nimenomaan akun laadulla. Vetää viimeisiä nyt sekin.

Kauppojen tai valmistajien markkinointimateriaaleista ei ota erkkikään tolkkua, sillä ne on laadittu uuskieleen hurahtaneille kulutuskeskeisille metroseksuaaleille. Myös myyntihemmojen turhiin lupauksiin olen kyllästynyt. Ilmianna siis, jos tiedossasi on (minkä hintaluokkainen tahansa) laite joka täyttäisi kaksi ehtoa:

- Akku kestää eliniän (siinäkin tapauksessa että eliniänennuste ylittyisi). Vaihtoehtoisesti akun voisi edes vaihtaa. (Paras tietysti olisi joko kokonaan akuton laite tai sitten edes sellainen, jota voisi käyttää suoraan seinästä ohi akun siinä vaiheessa kun akkupetos taas kerran paljastuu.)
- Terä(t) kestää, kestää, kestää... tai on/ovat nekin ainakin vaihdettavissa.

Tyylipisteillä tai hifistelevillä lisälaitteilla ei ole minulle merkitystä. Ei myöskään vinkillä siirtyä manuaalisiin partahöyliin, koska ajelen vekottimella nykyään molemmat hiuksenikin. Tiedän, että sitäkin varten olisi omia laitteita, teriä ja akkuja, oma kokonainen maailmansa, mutta sen helvetin sentään mieluusti välttäisin...

13

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä! Ennen oli kaikki paremmin. Nykyaikaiset ladattavat koneet ovat verrattavissa hölmöläisten parranajokoneesen: ampiainen tulitikkuaskissa.
      Entisaikojen värähtelymoottorilla varustetut parranajokoneet kyllä surisivat voimakkaasti, mutta niillä sai myös parran ajettua.

    • Anonyymi

      Aika käsi pitää olla, että saa akun pilattua parissa vuodessa. Mutta essonbaarin opeilla sekin varmasti onnistuu.

    • Anonyymi

      Minulla on muutama partakone, mm. Braun Cruzer 5 Clean, joka muistaaksnei maksoi 70-80 euroa. Sitä saa vapaaasti käyttää myös verkkovirtaan kytkettynä. Ajaa tarkasti, mutta ilmeisesti sen vuoksi teräverkko ei kestä kuin 2-3 vuotta. Ohut verkko kun tuppaa kulumaat rikki aika nopeasti.

      Olen aikoinani ratkaisuut tämän teräverkko-ongelman tilaamalla eBaystä Etelä-Koreasta halvalla tarpeeksi varateräverkkoja. Jos akku joskus lakkaa toimimasta, ei haittaa, koska pistorasia on lähellä.

      Ymmärtääkseni kaikkia Brauneja voi käyttää suoraan verkkovirralla, mutta tästä en ole ihan varma. Philipsin koneet ovat usein toista maata (ja jättävät sänkeäkin muilla koneilla leikattavaksi).

      • Anonyymi

        Joo, ilmeisesti Braunilla yhä onnistuu käyttäminen akun, ei ohi, mutta sentään läpi, verkkovirralla. Mutta tämäkin vain halvimmissa malleissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, ilmeisesti Braunilla yhä onnistuu käyttäminen akun, ei ohi, mutta sentään läpi, verkkovirralla. Mutta tämäkin vain halvimmissa malleissa.

        Ei taida enää onnistua ihan uusimmissa malleissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei taida enää onnistua ihan uusimmissa malleissa.

        Valitettavasti olet oikeassa. Lankesin tuollaiseen halpikseen yhden firman neuvonnan suosituksesta. Mutta laite on tosiaan suunniteltu niin, että kun sen virtajohdon laittaa paikoilleen, niin kone pysähtyy saman tien. Vituttaa aivan tavattomasti.


    • Anonyymi

      Fiskarsin pikkukirveellä saa ajettua parran hyvin, eikä tarvitse lainkaan atomivoimaa.
      Kirveen pitää vaan olla terävä.

      • Anonyymi

        Eikö rälläkkä kävisi?


    • Anonyymi

      Minulla nuukahti partakoneestani 20-30 vuotta sitten akku lähes uutena. Verkkovirrralla toimii edelleen.

    • Anonyymi

      Antaa parran kasvaa. Ei tarvitse päivittäin edes peilin edessä seistä töröttää. Säästyy rahaa, aikaa ja myös luonnonvaroja.

    • Anonyymi

      Partakoneen akun voi vaihtaa itse, mutta se vaatii yleensä juottamistaitoja. Edellisessä Philipsissä tein sen kahteen kertaan, mutta sitten 15 vuoden jälkeen petti mekaaninen virta- ja rajauskytkin. Akkuja löytyy kyllä, kunhan ensin koneen avattuaan saa selville sen tyypin.

      Isompi ongelma ainakin Philipsissä on varaterien kohtuuton hinta: suunnilleen samalla rahalla saa uuden koneen. Itselläni on pehmeähkö partakarva, joten terät ovat kestäneet.

      • Anonyymi

        "Isompi ongelma ainakin Philipsissä on varaterien kohtuuton hinta"

        Olet oikeassa! Sama tilanne Braunilla. Joitakin vuosia sitten tilasin Etelä-Koreassa toimineelta e-Bay-kauppiaalta kahdeksan Brauniin sopivaa teräverkkoa hintaan 16 euroa kappale postikuluineen. Helsingin Itäkeskuksessa toiminut kivijalkakauppa myi samoja teräverkkoja noin 35 eurolla.

        Noh, eihän 35 eurolla vielä uutta Braunia saanut, mutta hinta oli ulkomailta ostettuna kuitenkin alle puolet suomalaisen kaupan hinnasta. Nykyisin tilaaminen taitaisi tulla kalliimmaksi, kun pitäisi maksaa joitakin tullejakin.


      • Anonyymi

        Joo ihmettelen valitusta akuista nehän kestävät vuoskymmenen, mutta terät ei ja siinä vaiheessa kun niiden hintoja katselee onkin melkein sama ostaa uusi kone.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe