Renkaiden kireyden tarkistus

Anonyymi

Hankin auton nyt ensi kertaa oman, tähän asti lainannut aina tarvittaessa. Kävin viikko sitten huoltoliikkeessä vaihdattamassa kesärenkaat. Siellä sanottiin että minun pitäisi tarkistaa renkaiden kireys noin 100 kilometrin ajamisen jälkeen. Siis what! Millä minä sen tarkistan, ei minulla ole mitään työkaluja, eikä ammattitaitoa alkaa nyt sellaista tarkistamaan. Enkä tod ala ostamaan sen takia mitään työkalua. Soitin viime viikolla siihen huoltoliikkeeseen uudelleen, ja halusin varata aikaa renkaiden kireyden tarkistukseen. Niin siellä asiakaspalvelija alkasi halveeraamaan, että yleensä ne tarkistetaan ite. Voiko tämä olla niinku näin vaikeaa.

10

258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Voiko tämä olla niinku näin vaikeaa.
   -ilmeisesti voi olla.

  • Anonyymi

   No miksi et tod ala millekään? Oisko se niin paha oppia jotain uusia taitoja, joille auton kanssa on tarvetta? Eikä se työkalukaan ole mitenkään kallis, ja saattaapa sellainen löytyäkin jo takakontista.

  • Anonyymi

   Ei se momenttiavain maksa montaa kymppiä, ja se on hyvä olla jo syksyllä talvirenkaita vaihtaessa. Peltivanteilla ei niinkään tarpeellinen, mutta alumiinivanteilla kyllä. Metallit toimivat eri tavoin, teräs taipuu jouseksi, alumiini ei.

  • Anonyymi

   Autossasihan on ristikkoavain valmiina, eikö? Sillä kohtuullisesti vääntämään, kyllä käsituntuma sanoo suunnilleen oikean tiukkuuden, ei se mitään pikkutarkkaa viritystä ole.

   • Anonyymi

    Miten luulet, että tuollainen osaamaton ja kokematon tyyppi osaisi käsivaralta kiristää pultit edes sinnepäin kuin tuurilla?
    Ns. paremmat rengasliikkeet antaa lapun jolla voi käydä teettämässä jälkikiristyksen ihan ilmaiseksi ja taitaa sama olla rengashotelleissakin kuulua ihan palveluun.
    Eikö noita momenttiavaimia saa jo ihan riittävän päteviä tuohon hommaan jo alle 30 euron?


  • Anonyymi

   Ei renkaiden kireyttä tarvitse tarkastaa. Ne kyllä pysyy vanteilla.

   • Anonyymi

    Ai kun poika osaa olla viisas, hieno suoritus. Tuolla tyylillä saa kyllä olla ilman ystäviä ja nokka kipeänä.


   • Anonyymi

    Itse tarkistan renkaiden kireyden rengaspainemittarilla.


  • Anonyymi

   Ikinä ei ole tarkistanut.

   Äsken töistä tullessani parkkipaikalla naapuri tuli fordillaan siihen ruutuun ja sanoin ettet ole vielä vaihtanut kesärenkaita täällä pohjospirkanmaalla jossa jo kolme viikkoa on ajeltu paljailla lumettomilla teillä,
   Sanoi siihen että aamulla oli pakkasta en vaihda!??????????????????
   Ei riitä ymmärrys tuohon järsii tien pilalle mutta mikä vastaus......
   No aamulla toki oli pakkasta mutta mitä helvettiä, silloin tie on kuiva keli kiva mikä meitä vaivaa, toisten pikku ylinopeudesta nähdään vaivaa, mutta itse omaa nastarenkailua ei pidetä minään vaikka se maantien syöpä, no helppo sano kun on 20 vuotta ajanut kitkoilla.

  • Anonyymi

   Ei tuo kyllä mitään rakettitiedettä ole. Todennäköisesti autossa on mukanakin pultteihin sopiva, n. 30-senttisellä varrella oleva pulttiavain. Tuollaisella pultteja voi kutakuinkin normaalivoimilla varustettu ihminen vääntää (lue jälkikiristää) pultteja hampaat irveen, eikä taatusti mene liian tiukalle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   139
   2660
  2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   2654
  3. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   481
   1552
  4. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   92
   1536
  5. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   66
   1153
  6. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   51
   1121
  7. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1014
  8. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   428
   916
  9. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   501
   916
  10. Älä luovuta vielä

   jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
   Ikävä
   51
   771
  Aihe