Joka viides käynyt vastaanotolla itsemurhapäivänään

Anonyymi

Näin uutisoidaan nyt. Uutisessa epäillään jonkin menneen pieleen tilanteessa vastaanotolla.
Otsaketta seuraa artikkeli jossa kannustetaan ottamaan puheeksi vastaanotolla ja kerrotaan että kukaan ei ole loukkaantunut ja että ihmiset ovat helpottuneita kun otetaan asia puheeksi.
Mutta ei siis sääntöä ilman poikkeusta. Minulta kauvan sitten hoitaja vastaanotolla kysyi suoraan olenko ajatellut tehdä itsemurhan. No, loukkaannuin ja järkytyin niin että en ole saanut puhuttua asiasta oikeastaan, vaikka olisi ollut tarvetta juuri siksi että minua ihmetyttää tuo etteikö kukaan voisi loukkaantua.
Jotenkin tuli siinä tilanteessa sellainen olo että se hoitaja ikäänkuin tarjosi vaihtoehtoa siinä, vaihtoehtoa joka ei siihen päivään mennessä ollut koskaan mielessäni käynyt.
Ja siis loukkaannuin paljonkin lvielä sen lisäksi että olin tilanteessa joka siis ihan riittävän ahdistava muutenkin. Enhän siellä vastaanotolla olisi muuten ollutkaan.
Nyt paljon vanhempana ajattelen tietenkin että jos tuo on tilannekuva että ihmisiltä pitää asiaa kysyä, niin sitten pitää kysyä, siitä huolimatta että on riski että joku reagoikin omituisesti uuden vaihtoehdon kuulleessan, että sitä ihan hänelle siinä esitetään...
Tietysti ammatti-ihmisen siinä pitää huomioida potilaansa/asiakkaansa reagointi ja jotenkin auttaa sitten asiakas yli asiasta jos tämä osoittaa järkytyksen merkkejä.
Minulta kysynyt hoitaja ei ilmeisesti ollut riittävän ammattitaitoinen.
Selviydyin tietysti järkytyksestäni, mutta tapahtumasta ei minulle kysymyksen esittänyt hoitaja saanut korkeita pisteitä.

59

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis ihan tiedoksi, on ihmisiä, joiden hengellinen vakaumus on jotenkin kehittynyt niin, että tälle ihmiselle ei tuollaista vaihtoehtoa ole olemassa ollenkaan. Miksi siitä ei puhuta ja sitä ei huomioida?
      Minulla sellainen vakaumus. On ihan mahdollista, että olen elämässäni useastikin ollut ikäänkuin tasolla, tai jopa sen tason alapuolella, jossa joku olisi voinut päätyäkin siihen lopulliseen ratkaisuun tai ainakin miettiä sellaista. Mutta siis minä en ollut miettinyt enkä oikein osaa vieläkään miettiä, olen vain toisinaan ihan tavallinen tylsitynyt ja elämäänsä kyllästynyt.
      Ja siis minulle ei olisi ollenkaan helppoa ottaa mitään itsemurhavaihtoehtoja esille missään vastaanotolla, koska siis sellainen ei ole minulle vaihtoehto, ei ollenkaan. Mutta nyt täytyy sitten varmaan miettiä miten sen ottaisi itse esille, ja täytyisi kertoa vastaanotolla että ei mieti sellaisia.
      Ja nyt tullut mieleen sellainenkin että minun pitäisi valikoida vastaanotto tarkkaan minne menisin jos minulla vielä olisi paksuja ongelmia. Sellainen vastaanotto jossa olisi sellainen maailmankatsomus myös kuten minulla että sellainen teko ei olisi vaihtoehto. Ja että tämä ei siis mitään raskasta tulemista hengellisiin tuloksiin tässä asiassa vaan jotenkin jo lapsuudessa tullut minuun, ja äidinmaidosta peräisin.

      • Anonyymi

        Ajattelen samoin kuin sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelen samoin kuin sinä.

        <3, kiitos :)


    • Anonyymi

      Noista artikkeleista tulee sellainen olo, että hoitohenkilökunta/lääkärit eivät ymmärrä siis sellaista ihmistä jolle ei ole tullut mieleenkään että täältä voi päästä pähkäilemästä jotenkin ennenaikaisesti itse pähkäilynsä päättäen. Tai että hoitohenkilökunta on itse niin epätoivoista, että eivät usko parempaan huomiseen ja siten eivät osaa sitä toiselle itsekään ehdotta ja toivottaa.
      Ja tämä tälläinen voi tulla mieleen kun on jatkuvasti joidenkin enemmän tai vähemmän paskiaisen ympäröimänä jotka p:t kadehtivat toisten elämäniloisuutta ja positiivista luonteenlaatua ja mielellään sen iloisuuden ja valoisuuden kytkisivät minulta pois päältä. Ja kun sitten se yksi hoitajakin vielä esitti kamalan kysymyksensä, niin sehän tuntui siltä, että se oli keksinyt oikein emäjulmuuden kun kysyi niin kamalan kysymyksen.
      Että kyllä vain voi järkyttyä. Loukkaukselta se tuntui siksi, että tuli mieleen onko kampaukseni niin epäonnistunut että jo senkin perusteella moinen vaihtoehto pitäisi olla repertuaarissa.
      Ja siis ei muutamassa kymmenessä vuodessa ole unohtunut se kysymys eikä kysymyksen esittäjä.

    • Anonyymi

      Kun minulle on niin outo ajatus että sellaisen teon voisi tehdä että en ymmärrä kuinka kukaan voi ikinä kuvitella aivojensa pimeimmissä sokkeloissakaan että minä menisin tekemään joitain sellaista.
      Niin pitäisikö olla jaossa jotain kortteja, jolla kortilla voisi viestittää jotenkin vastaanotolle sisään mennessään jo että sallii itseltään kysyttävän jotain sellaista.
      Tällä hetkellä ajattelen, että ainoastaan jonkin aivan hirveäin sairauden kynsissä ihminen voi jotenkin järjellisesti tulla niihin tulemiin, kunhan lähtiessään on kaiken tehnyt selväksi, niinkuin joissain maissa taitaa olla laillista se ja jotain klinikoita sitä varten, niin en lähtisi tuomitsemaan vastoin parempaa tietoani.
      Mutta en siis muuten.

    • Anonyymi

      Olisi kiva kuulla jos joku hoitoalan ammattilainen on käsittänyt tästä mitä yritän sanoa mitään. Ehkä tämä ei ihan oikea paikka kirjoittaa tällaista, mutta mihin muualle tällaisesta voisi kirjoittaa?

    • Anonyymi

      Mä en ymmärrä yhtään mitään mielenterveyden ongelmista. Hullut ovat niin monimutkaisia olentoja, että sano niille mitä vaan niin aina se on väärin. Katse ja ilme voi olla kohdatessa väärin vaikka ois ihan normaali. On oma lajinsa. Mielenterveyshoitajat ovat siihen koulutettuja eivät tavishoitsut.

      Juu täältä on turha hakea asiallista apua.

      • Anonyymi

        Ääretön tyhmyys on suomalaisen kansalaisvelvollisuus, muuten sinut leimataan hulluksi.
        Missä nyt puhuttu hulluudesta muka?


    • Anonyymi

      Kautta vuosien on kuulunut hoitajan/lääkärin asiaksi kysellä mahdollisesta itsetuhoisuudesta tai itsetuhoisista ajatuksista, kun ihminen menee vastaanotolle masennuksen tai ahdistuksen takia.

      Siinä ei ole mitään henkilökohtaista, eivät he yritä syyllistää tai jotenkin epäillä, että ihminen tekisi itselleen jotain.
      Sekin on tavallaan huolehtimista, kun halutaan tietää, ettei ihminen tee itselleen mitään pahaa.

      Lääkärit ja hoitajatkaan eivät ole ennustajia tai ajatustenlukijoita, eivät hekään välttämättä millään voi tietää, mitä jonkun mielen sopukoissa liikkuu.
      Ja jotkut voivat kieltää itsetuhoisuutensa, vaikka tilanne olisikin juuri päinvastoin.

      Hyvähän se olisi, jos kaikista näkisi ja tietäisi, mitä meinaavat tehdä, tai ajattelevat ehkä tekevänsä.
      Kun luin asiasta, tuli ajatus, että yritetäänkö ammatti-ihmisiä jollain tavoin syyllistää asiasta. Uskoisin, että se ei ole ollut jutun tarkoitus, mutta juttua olisi voinut ehkä muokata jotenkin toisella tavoin.

      • Anonyymi

        "Sekin on tavallaan huolehtimista, kun halutaan tietää, ettei ihminen tee itselleen mitään pahaa."
        Kyseenalaistan kuitenkin hieman. En tunne lukuja kuinka moni ahdistuneista tai masentuneista tekee itsemurhan tai ajattelee sitä. Kuvittelisin kuitenkin että aika harva ainakaan tekee. Käsittääkseni masennus ja ahdistus ovat aika tavallisia ihmisillä.
        Jotenkin koen että jos kysytään itsemurha-ajatuksista, hypätään kovin syvään päätyyn. Varmistamiseen lähdetään kovin ottein kun on kyse mielenterveydestä.
        Olen päätynyt joitakin kertoja keskustelemaan ammatti-ihmisen kanssa vaikeista aiheista. Ei kuitenkaan ole kysytty muistaakseni kuin sen yhden kerran itsetuhoisuudesta. Oikeastaan tosi hyvä, ehkä minusta on näkynyt että ei ole mitään sellaista mielessä.
        Mielestäni hysteerisyys ei ole hyvästä.


    • Anonyymi

      Tällaisten vaihtoehtojen manipuloiminen sellaisten henkilöiden ajatuksiin joilla
      ei ole itsemurha tullut mieleenkään on törkeää selkeää manipulointia huonoihin ajatuksiin. Ja kysellä tuollaista fiksuilta ihmisiltä on erittäin loukkaavaa ja olen
      loukkaantunut kriisipuhelimessa useamman kerran. Harvoin suutun, mutta melkein suuttunut, että joku kejtaa niin idiootteja puhua. Kysymys on ihan sama kuin kysyisit suoraan ihmisiltä päin naamaa "oletko hullu? "

      • Anonyymi

        Aloittajan kirjoitus on erittäin fiksu,
        Että ääneen ihan puhutaan itsemurha-aiheesta on kuin askel kohti ajatuksen konkretisoitumista kun niin hullua ihan tosissaan ääneen puhutaan.
        Vastaavia muita hulluja asioita puhutaan esim kriisipuhelimessa paljon,
        Minua vahingoitrti päätyä puhumaan ihmisten kanssa hulluja siellä,. vaikka nornaalisti en
        koskaan puhu hulluja, enkä suostu enää jatkossa puhumaan hulluja.
        Apu jossa ihminen johdatellaan puhumaan hulluja, pitäisi mielestäni olla kiellettyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittajan kirjoitus on erittäin fiksu,
        Että ääneen ihan puhutaan itsemurha-aiheesta on kuin askel kohti ajatuksen konkretisoitumista kun niin hullua ihan tosissaan ääneen puhutaan.
        Vastaavia muita hulluja asioita puhutaan esim kriisipuhelimessa paljon,
        Minua vahingoitrti päätyä puhumaan ihmisten kanssa hulluja siellä,. vaikka nornaalisti en
        koskaan puhu hulluja, enkä suostu enää jatkossa puhumaan hulluja.
        Apu jossa ihminen johdatellaan puhumaan hulluja, pitäisi mielestäni olla kiellettyä.

        En lainkaan ihmettele jos ihmisten itsemurhat lisääntyvät törkeisiin loukkaaviin
        keskusteluihin osaltistumisesta,
        Itselläni ei ole tuommoisia riskejä hulluista johdatteluistakaan huolimatta.
        Mutta kaunista sisintäni törkeesti tahrittiin johdatteluille hulluihin ala-arvoisiin
        keskusteluihin, En yhtään ihmettelisi vaikka sellaiset joillain lisäisi itsemurhia,
        Tärkeä asia ottaa esiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En lainkaan ihmettele jos ihmisten itsemurhat lisääntyvät törkeisiin loukkaaviin
        keskusteluihin osaltistumisesta,
        Itselläni ei ole tuommoisia riskejä hulluista johdatteluistakaan huolimatta.
        Mutta kaunista sisintäni törkeesti tahrittiin johdatteluille hulluihin ala-arvoisiin
        keskusteluihin, En yhtään ihmettelisi vaikka sellaiset joillain lisäisi itsemurhia,
        Tärkeä asia ottaa esiin.

        Olen kokenut kriisipuhelimessa monta pahoinvointia tuonutta keskustelua, jotka on olleet mielestäni emootionaalista kaltoinkohtelua ja rankkaa sellaista. Näistäkin pitää puhua,
        vaikka mua on ehkä hyökätty sen takia että puhun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen kokenut kriisipuhelimessa monta pahoinvointia tuonutta keskustelua, jotka on olleet mielestäni emootionaalista kaltoinkohtelua ja rankkaa sellaista. Näistäkin pitää puhua,
        vaikka mua on ehkä hyökätty sen takia että puhun

        Minulta ovat nämä auttajat suorastaan koittaneet viedä henkisen hyvinvointini, josta
        en luovuta kamalista keskusteluistaan huolimatta, Varmaan kadehtivat henkistä voimaani ja valoani, jota rumat juttunsakaan eivät ole sammuttaneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulta ovat nämä auttajat suorastaan koittaneet viedä henkisen hyvinvointini, josta
        en luovuta kamalista keskusteluistaan huolimatta, Varmaan kadehtivat henkistä voimaani ja valoani, jota rumat juttunsakaan eivät ole sammuttaneet.

        Ajatelkaa nyt jos menisitte kysymään joltain normaali-ihmiseltä yhtäkkiä, että
        onko hän ajatellut tappaa itsensä?
        Kysymyshän on aivan järkky, lähes rikollisen kuuloinen ja kaiken lisäksi hullu,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatelkaa nyt jos menisitte kysymään joltain normaali-ihmiseltä yhtäkkiä, että
        onko hän ajatellut tappaa itsensä?
        Kysymyshän on aivan järkky, lähes rikollisen kuuloinen ja kaiken lisäksi hullu,

        Tottakai semmonen on loukkaava. Eihän kukaan järjissään oleva ihminen
        semmosia ajattele. Luulisi järjissään olevan loukaantuvan. Terveen merkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai semmonen on loukkaava. Eihän kukaan järjissään oleva ihminen
        semmosia ajattele. Luulisi järjissään olevan loukaantuvan. Terveen merkki.

        jatkuu vielä.
        En ole kokenut ikinä mitään niin loukkaavaa kuin apukeskustelut joissa minua on yritetty
        manipuloida hulluksi. Ilman keskusteluja järki juoksee hyvin, mutta ei semmosten keskustelujen päätteeksi, En tajua miksi semmosta tekevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jatkuu vielä.
        En ole kokenut ikinä mitään niin loukkaavaa kuin apukeskustelut joissa minua on yritetty
        manipuloida hulluksi. Ilman keskusteluja järki juoksee hyvin, mutta ei semmosten keskustelujen päätteeksi, En tajua miksi semmosta tekevät.

        Ne auttajat itse pelkäävät tunteita, jotka tulisen elämänilon tuottavat ja kadehtivat tuota iloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne auttajat itse pelkäävät tunteita, jotka tulisen elämänilon tuottavat ja kadehtivat tuota iloa.

        Kunnelkaa tuota vaikka Bonnie Tylerin I need a hero.
        Siinä on elämän tulta jota lähes kaikista niistä keskustelijoista puuttuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnelkaa tuota vaikka Bonnie Tylerin I need a hero.
        Siinä on elämän tulta jota lähes kaikista niistä keskustelijoista puuttuu

        Tämä mielentereyssysteemi on aivan peestä, jonkun se pitää sanoa,.
        He pelkää tunteita, jotka on se mikä elämänilon tuo.
        Jotkut oudot tyypit on huolissaan jopa siitä, että minulla on tunnetta ja elämäniloa sydämessäni. Kateelliset , kateelliset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä mielentereyssysteemi on aivan peestä, jonkun se pitää sanoa,.
        He pelkää tunteita, jotka on se mikä elämänilon tuo.
        Jotkut oudot tyypit on huolissaan jopa siitä, että minulla on tunnetta ja elämäniloa sydämessäni. Kateelliset , kateelliset

        Tunteiden tukikiminen ei auta yhtään mitään
        vaan tunne-elämän jalostaminen kauniiksi ja eloisaksi.
        Ja mä olen saanut tunne-elämän tukkijat kimppuuni.
        Uskomaton kokemus, Menisivät tutkiskelem,aan niitä omia tukkoisia tunteitaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunteiden tukikiminen ei auta yhtään mitään
        vaan tunne-elämän jalostaminen kauniiksi ja eloisaksi.
        Ja mä olen saanut tunne-elämän tukkijat kimppuuni.
        Uskomaton kokemus, Menisivät tutkiskelem,aan niitä omia tukkoisia tunteitaan

        Ihan kamalia paikkoja missä "huolehditaan ihmisten mielenterveydestä".
        Ne auttajat itse pelkää ihan hulluna kaikkia tunteita ja ilmaisua.
        Kun olis oikeitakin asioita mistä voisi huolehtia.


    • Anonyymi

      Jos vertaisi tätä vaikka kysymykseen kajoavista hoidoista. Eikö kajoavia hoitoja pitäisi välttää jos parannus löytyy jotenkin helpommin?
      Kun on sitten kysymys mielenterveydellisistä ongelmista ei sillä periaatteella olekaan enää väliä tuossa kohtaa. Tietenkin jokaisella elävällä ihmisellä on se henki jonka jokaisesta kai poiskin jollain konstilla saa, mutta on aivan jäätävää että sellaisesta alettaisiin puhua samoin tein, ikään kuin unohtaen kokonaan miksi se ihminen sitä apua nyt yrittää jotenkin hakea ja saada.
      Muistan nyt erään lääkärin joka kirjoitti minulle reseptiä rauhoittaviin koska minun oli vaikea saada unta myös kysyneen minulta asiasta, mutta oli hienotunteisemman tapainen kysyessään. Kun ihmettelin kysymystä hän kertoi minulle että oli joskus ollut tilanteessa jossa joku oli tehnyt lopun itsestään lääkkeillä joihin hän oli kirjoittanut reseptin. Ymmärsin tätä lääkäriä ja hänen kysymystään silloin. Mutta hän olikin asian tasalla ja vastasi asiallisesti kun asiasta kysyin.

      • Anonyymi

        Ja nimenomaan yhtä kauheaa kokemusta viisaampana ymmärsin kysyä ja tavallaan pitää puoleni.
        Mitä tulee ajatustensa kieltäjiin, ei jokainen joka jossain vastaanotolla käy voi olla kaikenmaailman velmuista perillä saatika vastata heistä.
        Eli kun ihminen menee vastaanotolle, hän on tietenkin täysi nolla, mutta ei sitä pitäisi hänelle kertoa päin naamaa, vaan pitäisi tehdä sellainen joku oletus jostain keskitasosta ja siitä sitten lähteä ja kuunnella mitä sillä potilaalla on asiaa ennenkun lähtee enempiä päättelemään.
        Se on sitä itsemääräämisoikeutta jota pitäisi kuitenkin olla ja kunnioittaa.
        Mielestäni ei tosiaankaan voi syyttää hoitajia/lääkäreitä kenenkään itsemurhista jos ovat koittaneet kuitenkin jotenkin auttaa, kuten varmasti tekevät.
        Ne on ne toimittaja taas kun revittelevät kovin otsakkein asioita syvemmin tuntematta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nimenomaan yhtä kauheaa kokemusta viisaampana ymmärsin kysyä ja tavallaan pitää puoleni.
        Mitä tulee ajatustensa kieltäjiin, ei jokainen joka jossain vastaanotolla käy voi olla kaikenmaailman velmuista perillä saatika vastata heistä.
        Eli kun ihminen menee vastaanotolle, hän on tietenkin täysi nolla, mutta ei sitä pitäisi hänelle kertoa päin naamaa, vaan pitäisi tehdä sellainen joku oletus jostain keskitasosta ja siitä sitten lähteä ja kuunnella mitä sillä potilaalla on asiaa ennenkun lähtee enempiä päättelemään.
        Se on sitä itsemääräämisoikeutta jota pitäisi kuitenkin olla ja kunnioittaa.
        Mielestäni ei tosiaankaan voi syyttää hoitajia/lääkäreitä kenenkään itsemurhista jos ovat koittaneet kuitenkin jotenkin auttaa, kuten varmasti tekevät.
        Ne on ne toimittaja taas kun revittelevät kovin otsakkein asioita syvemmin tuntematta.

        Eli jos minulla on mielenterveyden ongelmia, en halua apua toimittajalta, vaan menen sinne vastaanotolle mikä on niitä asioita varten olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nimenomaan yhtä kauheaa kokemusta viisaampana ymmärsin kysyä ja tavallaan pitää puoleni.
        Mitä tulee ajatustensa kieltäjiin, ei jokainen joka jossain vastaanotolla käy voi olla kaikenmaailman velmuista perillä saatika vastata heistä.
        Eli kun ihminen menee vastaanotolle, hän on tietenkin täysi nolla, mutta ei sitä pitäisi hänelle kertoa päin naamaa, vaan pitäisi tehdä sellainen joku oletus jostain keskitasosta ja siitä sitten lähteä ja kuunnella mitä sillä potilaalla on asiaa ennenkun lähtee enempiä päättelemään.
        Se on sitä itsemääräämisoikeutta jota pitäisi kuitenkin olla ja kunnioittaa.
        Mielestäni ei tosiaankaan voi syyttää hoitajia/lääkäreitä kenenkään itsemurhista jos ovat koittaneet kuitenkin jotenkin auttaa, kuten varmasti tekevät.
        Ne on ne toimittaja taas kun revittelevät kovin otsakkein asioita syvemmin tuntematta.

        Missä on vikaa, jos, kun potilas kulkee vuosikausia lääkärien vastaanotoilla kestämättömiä, sietämättömiä kipujaan valittamassa, kuitenkin saamatta siihen apua.

        Kun viimeinkin tämä tilanne rupeaa selviämään, että mitään helpotusta näihin sietämättömiin kipuihinsa hänellä ei ole edes ns. asiantuntijoiden taholtakaan satavissa, niin se lopullinen ratkaisu, viimeinen vaihtoehto tuntuu ainoalta, joka voi vapauttaa hänet näistä sietämättömistä kivuista.
        Näitä tapauksia Suomessakin on vuosittain yli 300!


    • Itsellenikin on oman masennus-& ahdistushistoriani aikana tullut vastaan jos jonkunmoista terveydenhuollon "ammattilaista"..
      Psykiatri, joka suunnilleen diagnosoi mulle skitsofrenian kun hetken ajan mietin hiljaa vastausta esittämäänsä kysymykseen. Mielenterveyspolilla oli vastassa kolmen henkilön esittämä ristikuulustelu, niinku olis suunnilleen murhasta syytettynä sinne menny..
      Joskus jo mietin jonkun tällaisen käynnin jälkeen, et ihan v'ttuillakseni tapan itteni. Onneksi on sitten ollut muuta tukiverkkoa vähintään riittävästi.
      Ja ehkä tuosta v'ttumaisuudesta on myös tullut ennemmin voimavara tässä välillä..
      Tosin ei sekään kaikkea masennusta, ahdistusta ja itsetuhoisuutta ole poistanut. Niinkuin kävi nyt tämän vuoden alussa.. elämän kriisit ja huolet ja kaikki se kertynyt pskakuorma sekä kyvyttömyys käsitellä niitä otti vallan. Mulla oli jo selkeät suunnitelmat että lähden samalla tavalla kuin veljeni.
      Mutta sitten se, kun nyt valitettavasti tietää mitä itsemurha aiheuttaa läheisille.. niin ei sitä halua lisätä.

      Tuohon itse uutiseen; en muista onko multa asiasta aina suoraan kysytty, nyt viimeisimmillä käynneillä on joko huomattu arvet kädessä ja sitä kautta otettu puheeksi. Sekä kun uutta lääkitystä lekurin kans mietittiin, otin itse asian esille koska tiedän et jotkut mielialalääkkeet voivat lisätä itsetuhoisia ajatuksia, enkä niitä yhtään enempää enää haluaisi.

    • Anonyymi

      Siis mulle teki pahaa jo tän ketjun lukeminen.
      Ei ole hyvä aihe puhua kuin ehkä hyvin hulluille

      • Anonyymi

        Mitä jos ne kuolemat aiheutuukin esimerkiksi asiakkaan halventavasta kohtelusta.
        Sellaista oli roppakaupalla tarjolla ainakin Kriisipuhelimessa kokemukseni mukaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä jos ne kuolemat aiheutuukin esimerkiksi asiakkaan halventavasta kohtelusta.
        Sellaista oli roppakaupalla tarjolla ainakin Kriisipuhelimessa kokemukseni mukaan

        Ootteko varmoja että se itsemurhasta koko aika puhuminen on se ratkaisu?
        Mitenkäs olisi antaa sen asiakkaan kokea itsensä jaloksi arvokkaaksi kauniiksi älykkääksi yleväksi ihmiseksi, tekisikö he silloin itsemurhan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootteko varmoja että se itsemurhasta koko aika puhuminen on se ratkaisu?
        Mitenkäs olisi antaa sen asiakkaan kokea itsensä jaloksi arvokkaaksi kauniiksi älykkääksi yleväksi ihmiseksi, tekisikö he silloin itsemurhan?

        Ne Kriisipuhelinvastaajat ei kestäneet minullta lausettakaan itsetuntoista puhetta, ei mitään hyvää minusta. Se ärsytti heitä kauheesti, että minussa olisi mitään hyvää, taitavaa tai lahjakasta,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne Kriisipuhelinvastaajat ei kestäneet minullta lausettakaan itsetuntoista puhetta, ei mitään hyvää minusta. Se ärsytti heitä kauheesti, että minussa olisi mitään hyvää, taitavaa tai lahjakasta,

        Mun mielestä olisi erikoista että itseään kunnioittava ihminen tekisi itsemurhan.
        Kuinka olisi niiden soittajien itsekunnioituksen kasvattaminen kunnianloukkauksen sijaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielestä olisi erikoista että itseään kunnioittava ihminen tekisi itsemurhan.
        Kuinka olisi niiden soittajien itsekunnioituksen kasvattaminen kunnianloukkauksen sijaan?

        Kuinka olisi kohtelias puhe, joka saisi asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi ihmiseksi?
        Kuinka olisi kohteliaat eleet? Kuinka olisi huolehtia siitä että keskustelu ohjaa ajatukset kokemaan henkistä vapautta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka olisi kohtelias puhe, joka saisi asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi ihmiseksi?
        Kuinka olisi kohteliaat eleet? Kuinka olisi huolehtia siitä että keskustelu ohjaa ajatukset kokemaan henkistä vapautta?

        Kuinka olisi se että auttajat lopettaisi sen loputtoman emotionaalisen polkemisen, jota he ainakin mulle teki, ja vihaavat nyt mua kun sitä kritisoin,,,,
        Koska mä aion säilyttää kunniallisuuteni vaikka tulibn heille puhuneeksi


    • Anonyymi

      Miksi surra yhteiskuntakelvottoman omaa päätöstä.

      • Anonyymi

        Toi on tommosta emotionaalista polkemista ja manipulointia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toi on tommosta emotionaalista polkemista ja manipulointia.

        Ne autettavat pitää saada tuntemaanitsensä yhtä hienoiksi kuin auttajansa ellei hienommaksi. Kukan itsensä hienoksi kokeva itsensä tappaisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne autettavat pitää saada tuntemaanitsensä yhtä hienoiksi kuin auttajansa ellei hienommaksi. Kukan itsensä hienoksi kokeva itsensä tappaisi?

        auttajan narsistinen käytös olisi mun mielestä vaarallisinta,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        auttajan narsistinen käytös olisi mun mielestä vaarallisinta,

        Olen sitä mieltä, että mielenterveydellisesti mikään ei ole niin pahaa kuin emotionaalinen toisen alentaminen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että mielenterveydellisesti mikään ei ole niin pahaa kuin emotionaalinen toisen alentaminen

        Se oli ihankauheeta siellä Kriisipuhelimessa kun keski-ikäistä naista kohdeltiin kuin lastentarhalaista. Elämäni kenties kauhein kokemus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se oli ihankauheeta siellä Kriisipuhelimessa kun keski-ikäistä naista kohdeltiin kuin lastentarhalaista. Elämäni kenties kauhein kokemus.

        Siis mulle ei oo edes kymmenen vuotiaana puhuttu niin vähättelevästi.
        Ne puhelut jos mikä ois saanut itsensä tuntemaan ihan roskaksi,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis mulle ei oo edes kymmenen vuotiaana puhuttu niin vähättelevästi.
        Ne puhelut jos mikä ois saanut itsensä tuntemaan ihan roskaksi,

        Kiitäs jälleen lapsuuteni balettiopettajaa. Hän oli kaunis esimerkki arvokkuuntensa ja eleganssisnsa säilyttäneestä 75-vuotiaasta naisesta. Rakastin häntä 6-vuotiaana .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitäs jälleen lapsuuteni balettiopettajaa. Hän oli kaunis esimerkki arvokkuuntensa ja eleganssisnsa säilyttäneestä 75-vuotiaasta naisesta. Rakastin häntä 6-vuotiaana .

        Kiitän tuota balettikoulua, joka opetti köyh'än tytön kokemaan siulunsa hovineitojen joukkoon kuuluvaksi,.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitän tuota balettikoulua, joka opetti köyh'än tytön kokemaan siulunsa hovineitojen joukkoon kuuluvaksi,.

        Opetti minut että sielun elenganssista ei koskaan pidä tinkiä. Ei missään olosuhteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opetti minut että sielun elenganssista ei koskaan pidä tinkiä. Ei missään olosuhteissa.

        Olen tämmösen epäkohdan havainnut, että auttamisen sijaan on emotionaalisesti kaltoinkohdeltu puolustuskyvytöntä tuolloin,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen tämmösen epäkohdan havainnut, että auttamisen sijaan on emotionaalisesti kaltoinkohdeltu puolustuskyvytöntä tuolloin,

        Jos toimittaja haluaisi haastatella kokemuksesta, voisin suostua kenties


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos toimittaja haluaisi haastatella kokemuksesta, voisin suostua kenties

        Mulle siis tehtiin niin, että kaikki ne tosiasiat jotka antoi minulle hyviä merkityksiä,
        jätettiin kokonaan uskomatta, ja manipuloitiin askel askeleelta huonompiin ja alentavampiin ajatuksiin, jotka on vieläpä epätosia,.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle siis tehtiin niin, että kaikki ne tosiasiat jotka antoi minulle hyviä merkityksiä,
        jätettiin kokonaan uskomatta, ja manipuloitiin askel askeleelta huonompiin ja alentavampiin ajatuksiin, jotka on vieläpä epätosia,.

        mun elämä ois voitu tuhota noin jos olisin suostunut siihen ja uskonut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mun elämä ois voitu tuhota noin jos olisin suostunut siihen ja uskonut

        Tuskin kukaan valvoo mitä ihmisille todella tehdään keskusteluissa.
        Voidaan esimerkiksi joukolla manipuloida puolustuskyvytöntä henkilöä ja sitten väittää että
        ongelma on hänessä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin kukaan valvoo mitä ihmisille todella tehdään keskusteluissa.
        Voidaan esimerkiksi joukolla manipuloida puolustuskyvytöntä henkilöä ja sitten väittää että
        ongelma on hänessä

        Tommosesta sitä paitsi harva selviää järjissään siitä kertomaan.
        Vain henkisesti hyvin vahva voi selvitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tommosesta sitä paitsi harva selviää järjissään siitä kertomaan.
        Vain henkisesti hyvin vahva voi selvitä.

        Kun valitin Kriisipuhelimessa kohtelustani silloin, niin he vaan nauro että mun pitää opetalla
        puolustautumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun valitin Kriisipuhelimessa kohtelustani silloin, niin he vaan nauro että mun pitää opetalla
        puolustautumaan.

        Kun sitten valitin, että olen päätynyt yhteisökiusatuksi vastaus on: ""Se on ikävää ja valitettavaa" .
        Ja kaikkiin kaltoinkohteluun vastattiin: "Ei täällä niin kuuluisi, Ei se ole meidän tehtävä".
        Mutta ei mitään muutosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun sitten valitin, että olen päätynyt yhteisökiusatuksi vastaus on: ""Se on ikävää ja valitettavaa" .
        Ja kaikkiin kaltoinkohteluun vastattiin: "Ei täällä niin kuuluisi, Ei se ole meidän tehtävä".
        Mutta ei mitään muutosta

        että silleen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        että silleen

        Olen kertonut tämän ongelman olemassaolosta jo vuosia sitten.
        Olen tarkkaan sitä tutkinut. Mutta en voi nyt enempää itseäni asialla rasittaa, vaikka
        se herättääkin eettiset tunteeni. Toivottavasti muutkin ihmiset tajuavat ilmiön.


    • Anonyymi

      Tähän on aivan selvä selitys.

      Jos myönnät vähänkään ajatelleesi mitään sinne päinkään, niin saat heti masennuslääkkeet. Lääkärit ei tänä päivänä halua muuta, kuin tuputtaa sulle pillereitä, jotta saavat hyvät provikat ja taputuksen selkään lääkeyhtiöiltä. Ihan sama juttu, kuin kolesterolin kanssa. Jos vähänkään annat niille siimaa tai uskot johonkin tuputettuihin taulukkoarvoihin, niin saat heti pysyvän lääkityksen.

      No miten tämä sitten liittyy toteutuneisiin itsemurhiin? Aivan olennaisesti. On huomattu useassakin tutkimuksessa (johon mulla ei ole aikaa nyt etsiä linkkejä) noiden kemikaalien oikeasti 18-kertaistavan riskin itsemurhaan. Tätä on tapahtunut lähipiirissä ja olen myös kuullut ensi käden todistuksia noiden 'lääkkeiden' efekteistä. Hiuksia nostattavaa kuultavaa! Kolesterolilääkkeet pistää muuten vain aivokemian uusiksi, joten nekin saa lantun todella sekaisin.

      Älä usko lääkäriä; elät pidempään. Kaikki on nykyään niin korruptoitunutta, että mihinkään ei pidä luottaa. Ota selvää asioista itse. 'Asiantuntijoita' kuuntelemalla päädyt hulluksi tai hautuumaalle. Masennukseen löytyy lisäksi ihan luomuhoitoja.

      • Anonyymi

        Joo siltä on tuntunut että minua on yritetty "auttaa" tulemaan hulluksi ja päätymään hautuumaalle ilman että olisin ollut edes masentunut. Toiminta ei vaikuta kovinkaan tieteellisen oppineelle,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo siltä on tuntunut että minua on yritetty "auttaa" tulemaan hulluksi ja päätymään hautuumaalle ilman että olisin ollut edes masentunut. Toiminta ei vaikuta kovinkaan tieteellisen oppineelle,

        Jotenkin systeemit lienee nykyään aika sekaisin että niiden puitteissa voi tapahtua outoja asioita,.


      • Anonyymi

        Ei tietenkään mikään lääketieteellinen ammattikunta voi jostain harvoista tapaamisista käsin olla kenenkään elämässä mestaroimassa johtoasemassa.
        Olisin myös tarkka lääkkeistä mitä suostuu syömään, mielummin ei mitään. Olen itse vaihtanut lääkäriä monta kertaa saadakseni lääkityksen vain yhteen tiettyyn vaivaan jota tiedän itse potevani ja joka elämääni häiritsee. Käyttämäni lääke on vähän vanha ja siksi edullinen käyttää eikä siitä saa tietenkään myyntituloja paljoa.
        Kun lakkaa itse olasta oman elmänsä avainhenkilö, en tiedä mitä sanoa, tilanne jo itsessään sairas.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe