kuinka sujuu polkupyörällä ajo?

Anonyymi

Ajeletki polkupyörällä ja millaisella? Onko niin ettei sinulla ole käytettävissäkään käyttökelpoista pyörää ? Rohkenetko tunnustaa, ettet osaa ajaakaan pyörällä?

Meikäläisellä on käytössään eri paikkakunniölla, joilla tulee liikutuksi, kaikkiaan viisi polkupyörää, tosin varsinaisella asuinpaikalla kaksi. Vuodessa tulee poljetuksi muutama sata kilometriä.

Pyörät ovat rungon osalta perinteisiä ehkä 1970-80-luvuilla valmistettuja yksivaihteisia kestäviksi tehtyjä miestenpyöriä. Varsinaisella asuinpaikalla on toinen pyörä kuitenkin kymmenvaihteinen (2x5).

Jos tai kun tulee pula-aika ja polttonesteet menevät kortille sekä sähköautojen käyttöä rajoitetaan, on hyvä olla polkupyörän tapainen näppärä kulkuväline. Tämän osoittivat viime sotienkin vuodet.

Pula-ajan varalta kannattaa kyllä ostaa etukäteen varastoon sopivankokoisia päällys- ja sisuskumeja. Niistä saattaa tulla puutetta sodan edistyttyä.

Siitä vaan kypärä päähän ja satulalle polkemaan pyörää - mutkaista tietä näkymättömiin.

10

137

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei onnistu pyöräily. Hyvä jos kahdella jalalla tolpillaan pysyy, kun huimaa.

  • Anonyymi

   Äitini polki pyörällä pitkälti yli 80-vuotiaana, kunnes sairastui vakavasti.
   Itse kun kävi ahdistaksi ajaa niin käytössäni on ollu sähköpyörä, varovainen oltava silti kun hoksottominet ei toimi nuorten tavoin, ajelen siellä missä ei kovin liikennettä.

  • Anonyymi

   Olet ketterä hyväkuntoinen plus 80v.Lisäksi varakas vitaten asumismuodot mitä kirjoitat tällä ja pyöriesi määrät.Helpoahan sitä silloin liikkua,kuntoilla kun ei paina taloushuolet ja rahattomuus!Ite asun vuokralla Itä-Helsinkin kerrostalossa jo 50v. Kun ei perintörahoja ,ei miestä joka olisi tuonut sitä käteistä rahaa ja mahdolistanut säästöjä edes omistusasuntoon velalla.Joten maksetaan vuokria,koko aikuisikä.2 lasta mailmaan satanut opiskelun myötä heillä paremoi elämä ja omistusasenut.Hyvillä palkoilla ymm.Koulutuksen ansiosta. Pyöriä meillä kerrostalon piha varastettiin 80/ 90 luvun vaiheet 3kpl. Vaikka olivat lukossa,eri aikoina lähtivät.Joten pyörät tuotin sisälle.Ei lähtenyt piha,ei kellari ja ventilit pysy paikoilla,ei niitä pölitty.Eläke ikään kun tuli. Kierätys keskus 40 e. Teräsiipi vaanhan,vanha ostin.Pääsen sillä uimarannanlle ja takas.Kilometejä päivä 10km kero se kukausien päivlä kerymää kilometreissä tulee kyllä kesässä paljon..Kun nivelrikko polvet. Hartoideen kulumat raskas työ naisena tai työrupeama laakereilla ei maatu.Jos tuota matkaa ei pyörällä nin jalan 10-12 klometriä likutaan päivä läpi vuoden aikojen,satoi,tai paistoi.Oli pouta sää tai pakanen ei este. Hyvää aikaa kaikille. lukihäiriön takia txt virheet.en ne näe.vanha nainen 70 v. itä-Helsinki

   • Anonyymi

    Ei hassumpaa, hyvä saavutus pyöräilyssä. Minäkin pidän menneiden vuosikymmenten pyöristä ja varsinkin 1970-luvulla valmistetuista.
    Silloin pyörät tehtiin kestämään. Tietenkin nissä piti muutamien vuosien välein uusia päällys- ja sisuskumeja.
    Parhaimpia olivat ruotsalaiset pyörät. Tuolloin ostettuja pyöriä on käytössä vieläkin.


  • Anonyymi

   Sähköpyöriä saa osamaksulla jos niikseen on, tonnin eläkkeellä asumistukineen kyllä tulee toimeen ja jää jopa säästöön, enkä ala luettelemaan vaivojani vaikka käyn terveyskeskuksessa melkein joka kuukausi tarkistuttamassa veriarvot.

   Ikä ihmisten kunto on yksilöllistä, siskoni hyvän matkaa yli 80 vuotias auttaa toista nuorempaa vanhusta samassa talossa, joku voi olla rapakunnossa viisikymppisenä.
   Nautin vanhuudesta omalla tavalla.

   • Anonyymi

    Jatkan vielä tuosta liikkumista erään tutun merkeissä, entinen juoppo lähes kasikymppinen juopottelu vei jalat ettei ole pystynyt kunnolla liikkumaan kymmeneen vuoteen, ratkaisi pulman ja osti hiljattain nelipyöräisen sähköskootterin.


  • Anonyymi

   Varastetun pyörän korvaa kotivakuutus.

   • Anonyymi

    Tosin ei jokaisessa tapauksessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tosin ei jokaisessa tapauksessa.

    Kalliin pyörän korvaa riippuen omavastuu osuuden suuruudella.


  • Anonyymi

   Kun oli vielä tiet jäässä, laitoin nastarenkaat fillariin. Hyvällä hiekoituksella uskalsin körötellä tasaisella tai mieluummin myötämäessä.
   Miesten pyörää en ole käyttänyt saati ikänä ostanut. Nyt vanhana veikkona varsinaiset miestenpyörät ovat suorastaan vaarallisia.
   Naisten pyöränkin päälle nousemiseen tarviin tasaisen tieosuuden. Alamäet helpottavat ja nopeuttavat kylällä käyntiä.
   Kova vastatuuli ja siinähän lykkäät munamankeliais vierellä kävellen. Mahdollinen arvokas perjantaipullo on pakattava villavaatteisiin kassiin mahdollisen kaatumisen varalta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   229
   2824
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   279
   1582
  3. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   503
   1463
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   74
   1371
  5. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   420
   1285
  6. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1250
  7. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   1111
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   141
   1089
  9. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   82
   1054
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1005
  Aihe