Rölli, nyt pikaketju aiheesta

Anonyymi

Avio vs avoliitto

Avioliitto on netissä selitetty olevan juridinen sopimus.

”Avioliitto on lainsäädännön säätelemä suhde kahden 18-vuotta täyttäneen henkilön välillä. Avioliiton solmimisella puolisot pääsevät monien lakien piiriin, jotka tuovat erilaisia hyötyjä pariskunnalle sekä koko perheelle. Siviilisäädyllä on merkitystä muun muassa henkilön sukunimeen, omaisuuden jakoon sekä elatusvelvollisuuteen. ”

-minilex”

Avoliitto taasen ei.

Avoliitto tarkoittaa juridisesti vahvistamatonta kahden ihmisen avioliittomaista yhteiselämää.[1][2] Käytännössä avoliitto tarkoittaa sitä, että seurusteleva pariskunta muuttaa yhteen.

-wikipedia-


Uskovaiset uskoo että avioliitto on joku Jumalan siunaus liitolle.

Mä uskon että Jeesuksen aikaan naisten asema oli huono. Naiset joutu katukerjäläisiksi tai sukulaistensa elätettäviksi jos ei solminut avioliittoa ja saanu miehestä itselleen elättäjää.

Avioliitto keksittiin tuohon aikaan. Suurin syy ei ollut Jumala, vaan naisten aseman ja tulevaisuuden turvaaminen. Naisen piti saada elättäjä. Se piti vahvistaa sopimuksella jotta siitä ei mies luista.

Käytännössä tehtiin sopimus että mies ottaa tän naisen elätettäväkseen ja nainen huolehtii kodista. Tekee ruokaa, siivoo ja kun miestä panettaa, on aina valmis ja kuuliainen. Win-win

Avoliitto vanhanajan elämässä olis ollu epävarmaa, koska se ei ollu kirjallinen elatussopimus. Mies on heikko. Se ois voinu feidata muijansa kun siihen kyllästyy ja lähtee pökkiin jotain uutta kiinnostavaa joka houkuttaa. Tämä ois vanhaan aikaan ollut naiselle katastrofaalista, kun nainen ei osaa lukee, kirjoittaa, ei tee töitä eikä näin voi itse elättää itseään. Kadulle ois kerjäläiseksi joutunu. Siksi avioliitto sopimus. Elatussopimus siis oli tarpeen. Turvaan naisten kohtaloo.

Nykyajan tilastot sanoo että maistraatissa avioituu suurin osa suomalaisista pareista. Avioliitto kestää keskimäärin 11,5 vuotta. Avioliittoja solmitaan noin 26 000 vuosittain ja eroja on vähän oli 15 000 vuosittain wikipedian mukaan.

Miten avioliitto sitten muka pitää pareja paremmin yhdessä? Vaikeempi erota kun siinä on se juridinen puinti. Ihmiset on laiskoja mutta monet avoliitot on yhtä pitkiä. Eli tiedän paljon avoliittoja jotka kestäneet 10-20 vuotta.

Eli suhteen pituuteen ei juridinen sopimus juurikaan vaikuta. Kyse on enemmän elatussopimuksesta. Eli rahasta

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä ihmiset menee avioliittoon sen hetkisestä rakkaudesta, hetkeäkään miettimättä. Suosittelen kyllä miettimään monta kertaa, ennen kuin siihen ansaan lankeaa, mutta sellaista se rakkaus on. Eroaminen on kyllä yhtä hel..ti!! Pysykää ihmiset vaan avoliitoissa niin, kaikki on hyvin!

      • Anonyymi

        Avioehto on perusasia jos naimisiin haluaa


    • Anonyymi

      Avioliitto syntyi kun ihmiset asettuivat aloilleen viljelemään maata. Sen tarkoitus on resurssien ja pääomien siirtäminen perillisille.

      • Anonyymi

        Ja avioliittohan on alunperin ollut ihan vaan miesten välinen sopimus, jossa naisen omistusoikeus siirtyi isältä aviomiehelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja avioliittohan on alunperin ollut ihan vaan miesten välinen sopimus, jossa naisen omistusoikeus siirtyi isältä aviomiehelle.

        Just noin. "Avoliitto" olisi ollut isän omaisuuden ryöstämistä. Perinteisestihän morsiammesta on maksettu ja monissa maissa on edelleen käytäntö. Osassa maista tosin vanhemmat nykyään maksavat, jotta saavat tyttärensä naimisiin, mutta perinteisesti morsian (= omaisuus) on pitänyt ostaa.


    • Anonyymi

      Söpöö, rölli on ollut tässä mun tekemäs aloituksessa sopuisa ja samaa mieltä mun kaa! Söpö rölli! 😘

      • Anonyymi

        Ei kukaan enää kehtaa osallistua sinun röllimiehen aloituksiin ja mielikuvitusleikkeihin, sen verran tullut lunta ja huutonaurua tupaan


    • Anonyymi

      Avioliittoa ei keksitty siihen aikaan eli Jeesuksen aikaan, avioliitto oli ollu omana instituutionaan olemassa jo tuhansia vuosia ennen Jeesusta oli olemassakaan esim. Egyptissä, Babyloniassa, Assyyriassa, Meediassa ja niin edelleen.

      Juutalaisten lait on vasta paljo tuoreempia samoin kuin koko Israelin historia. Mooseksen laitkin nojaa paljon Hammurabin lakiin ja vielä vanhempaan Sumerilais-akkadilaiseen Ur-Nammun lakiin.

      Ja oma mielipiteeni avioliittoon on, että kunnioitan sitä instituutiota suäyvästi ja menen avioonbtasannyhden kerran elänässäni, jos menen.

      -Rölli

    • Anonyymi

      Sydänten kanssa sillä lailla ei ole juurikaan yhteistä.

    • Anonyymi

      Eli eliniänajanodote ei anna sielulle rauhaa vaan yksin Jumala.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe