Rölli, nyt pikaketju aiheesta

Anonyymi

Avio vs avoliitto

Avioliitto on netissä selitetty olevan juridinen sopimus.

”Avioliitto on lainsäädännön säätelemä suhde kahden 18-vuotta täyttäneen henkilön välillä. Avioliiton solmimisella puolisot pääsevät monien lakien piiriin, jotka tuovat erilaisia hyötyjä pariskunnalle sekä koko perheelle. Siviilisäädyllä on merkitystä muun muassa henkilön sukunimeen, omaisuuden jakoon sekä elatusvelvollisuuteen. ”

-minilex”

Avoliitto taasen ei.

Avoliitto tarkoittaa juridisesti vahvistamatonta kahden ihmisen avioliittomaista yhteiselämää.[1][2] Käytännössä avoliitto tarkoittaa sitä, että seurusteleva pariskunta muuttaa yhteen.

-wikipedia-

Uskovaiset uskoo että avioliitto on joku Jumalan siunaus liitolle.

Mä uskon että Jeesuksen aikaan naisten asema oli huono. Naiset joutu katukerjäläisiksi tai sukulaistensa elätettäviksi jos ei solminut avioliittoa ja saanu miehestä itselleen elättäjää.

Avioliitto keksittiin tuohon aikaan. Suurin syy ei ollut Jumala, vaan naisten aseman ja tulevaisuuden turvaaminen. Naisen piti saada elättäjä. Se piti vahvistaa sopimuksella jotta siitä ei mies luista.

Käytännössä tehtiin sopimus että mies ottaa tän naisen elätettäväkseen ja nainen huolehtii kodista. Tekee ruokaa, siivoo ja kun miestä panettaa, on aina valmis ja kuuliainen. Win-win

Avoliitto vanhanajan elämässä olis ollu epävarmaa, koska se ei ollu kirjallinen elatussopimus. Mies on heikko. Se ois voinu feidata muijansa kun siihen kyllästyy ja lähtee pökkiin jotain uutta kiinnostavaa joka houkuttaa. Tämä ois vanhaan aikaan ollut naiselle katastrofaalista, kun nainen ei osaa lukee, kirjoittaa, ei tee töitä eikä näin voi itse elättää itseään. Kadulle ois kerjäläiseksi joutunu. Siksi avioliitto sopimus. Elatussopimus siis oli tarpeen. Turvaan naisten kohtaloo.

Nykyajan tilastot sanoo että maistraatissa avioituu suurin osa suomalaisista pareista. Avioliitto kestää keskimäärin 11,5 vuotta. Avioliittoja solmitaan noin 26 000 vuosittain ja eroja on vähän oli 15 000 vuosittain wikipedian mukaan.

Miten avioliitto sitten muka pitää pareja paremmin yhdessä? Vaikeempi erota kun siinä on se juridinen puinti. Ihmiset on laiskoja mutta monet avoliitot on yhtä pitkiä. Eli tiedän paljon avoliittoja jotka kestäneet 10-20 vuotta.

Eli suhteen pituuteen ei juridinen sopimus juurikaan vaikuta. Kyse on enemmän elatussopimuksesta. Eli rahasta

10

157

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä ihmiset menee avioliittoon sen hetkisestä rakkaudesta, hetkeäkään miettimättä. Suosittelen kyllä miettimään monta kertaa, ennen kuin siihen ansaan lankeaa, mutta sellaista se rakkaus on. Eroaminen on kyllä yhtä hel..ti!! Pysykää ihmiset vaan avoliitoissa niin, kaikki on hyvin!

   • Anonyymi

    Avioehto on perusasia jos naimisiin haluaa


  • Anonyymi

   Avioliitto syntyi kun ihmiset asettuivat aloilleen viljelemään maata. Sen tarkoitus on resurssien ja pääomien siirtäminen perillisille.

   • Anonyymi

    Ja avioliittohan on alunperin ollut ihan vaan miesten välinen sopimus, jossa naisen omistusoikeus siirtyi isältä aviomiehelle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja avioliittohan on alunperin ollut ihan vaan miesten välinen sopimus, jossa naisen omistusoikeus siirtyi isältä aviomiehelle.

    Just noin. "Avoliitto" olisi ollut isän omaisuuden ryöstämistä. Perinteisestihän morsiammesta on maksettu ja monissa maissa on edelleen käytäntö. Osassa maista tosin vanhemmat nykyään maksavat, jotta saavat tyttärensä naimisiin, mutta perinteisesti morsian (= omaisuus) on pitänyt ostaa.


  • Anonyymi

   Söpöö, rölli on ollut tässä mun tekemäs aloituksessa sopuisa ja samaa mieltä mun kaa! Söpö rölli! 😘

   • Anonyymi

    Ei kukaan enää kehtaa osallistua sinun röllimiehen aloituksiin ja mielikuvitusleikkeihin, sen verran tullut lunta ja huutonaurua tupaan


  • Anonyymi

   Avioliittoa ei keksitty siihen aikaan eli Jeesuksen aikaan, avioliitto oli ollu omana instituutionaan olemassa jo tuhansia vuosia ennen Jeesusta oli olemassakaan esim. Egyptissä, Babyloniassa, Assyyriassa, Meediassa ja niin edelleen.

   Juutalaisten lait on vasta paljo tuoreempia samoin kuin koko Israelin historia. Mooseksen laitkin nojaa paljon Hammurabin lakiin ja vielä vanhempaan Sumerilais-akkadilaiseen Ur-Nammun lakiin.

   Ja oma mielipiteeni avioliittoon on, että kunnioitan sitä instituutiota suäyvästi ja menen avioonbtasannyhden kerran elänässäni, jos menen.

   -Rölli

  • Anonyymi

   Sydänten kanssa sillä lailla ei ole juurikaan yhteistä.

  • Anonyymi

   Eli eliniänajanodote ei anna sielulle rauhaa vaan yksin Jumala.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   369
   3823
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   3134
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1724
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   1481
  5. 67
   1297
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   135
   1255
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   444
   879
  8. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   24
   784
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   227
   768
  10. Tänään puhutaan loukkauksista

   (En huomioi sua röllikkä tänään, koska päänsärkyisenä ei huvita vääntää sun kans riitaa) Ihmisetkokee erilailla asioita. Toiset loukkaantuu pienemmis
   Ikävä
   118
   744
  Aihe