Päivittäisten hoitotuotteiden määrä

Anonyymi

Miten ihminen on aiemmin tullut toimeen ilman päivittäin käytettäviä hoitotuotteita? On esimerkiksi kasvoille tarkoitettuja puhdistustuotteita, kasvovesiä, seerumeita, praimereita, voiteita jotka valmistavat varsinaiseen meikkiin. Silmänympärysvoiteita, anti-age-voiteita, yövoiteita, uv-suojavoiteita. Vartalonkuorinta ja voitelu erikseen. Jaloille rasvat kovettumien estoon. Puhumattakaan hiustenhoitoaineita. Melkoinen kustannuserä jos kaikkia noita käyttää.

Onko teillä jotkut omat luottotuotteet joita ette vaihda?
Siili

17

156

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joku naamaseerumi on aina, vähän kalliimpaa, saattaa olla hömppää, mutta uskon, että virkistää ja pitää nuorena. Laitan sen pestyyn naamaan ekaksi, ei silmien ja suun ympärille ja sitten päivävoide päälle.
   Silmänympärysvoide on aina, jotkut kasvovoiteet voivat kirvellä silmänympärystä, ainakin jos menee aurinkosuojaa.
   Aurinkosuojaa käytin kasvoihin jo kevättalvella pidemmällä ulkoilulla, kesällä laajenee alue.
   Ennen oli kasvonpuhdistusmaito ja kasvovesi. Nyt tuntuu vähän turhalta, luonnonsaippuapesun jälkeen kylmällä vedellä huuhtominen ajaa saman asian. Olen joskus kokeillut neoamiseptillä, jääkö sen jälkeen likaa/meikkiä kasvoihin, Ei jää. Jos pesen kasvot illalla, laitan yövoidetta. Jos ei ole ollut meikkejä ja olen aamulla putsannut, en pese illalla. Turhaa älytön yhden kohdan sutiminen, jos likaa ei ole. En usko että kasvoihini kertyy pölyjä, niin vilkkaassa paikassa en asu.
   Shampoo ja hoitoaine kaupasta. Permiksen jälkeen päähän jätettävä hoitosuihke kampaajalta. Vartalovoide, nyt apteekin perusvoide. Jalkavoide ja jalan muotoiset muovipussit. Hieron perunankuorimahanskalla ja luonnonsaippualla joskus ihoa.
   Ei ole vakimerkkejä, muttei ihan halvimpia. Kokeilen mielelläni uutta mutta vasta kun edellinen on loppu, haaskeelle ei mene rippeitäkään. Kiva aloitus.

   • Anonyymi

    Valinnan vaikeus tuotteissa. Luvataan yhtä hyvää ja kahta kaunista. Kuitenkin lähtökohta on kunkin ihotyyppi etenkin kasvojen alueella. On kuivaa tai atooppista ihoa, allergioita, rasvaista, couperosa, akne tai sekaihoa. Eri kohtaan kasvoissa pitäisi olla eri tuotteet ja tuotteen sopivuus ei selviä kuin kokeilemalla.
    Siili


  • Anonyymi

   Kahta en vaihda. Vesi ja saippua.

   • Anonyymi

    Nestemäinen vai palasaippua?
    Siili


  • Anonyymi

   Mikään minkä iholle laittaa ei mene pintaa syvemmälle,
   ja lähtee pesussa viemäriin,
   mutta voihan sitä ihon kautta rahansa viemäriinkin laittaa.

   Erilaisia iho-ongelmia voi auttaa edullisillakin voiteilla esim.
   Tummelia kuivaan ihoon.

   • Anonyymi

    Tuosta olen pikkuisen eri mieltä. Esimerkiksi itse olen avun saanut tietystä jalkarasvasta halkeileviin ja kuiviin kantapäihin. Myös kosteusvoide pintakuivalle iholleni on hyvä. Tosin en sitten taas oikein ymmärrä miksi kosteuttamiseen pitäisi olla kasvovesi, seerumi ja kosteusvoide, eikö yksi riittäisi? Ja onko silmänympärysvoiteilla oikeasti merkitystä?
    Siili


   • Anonyymi

    Ei taida ihan noin yksiselitteistä olla eli rahat menisivät viemäriin. Kyllä ihonhoidolla voi olla muutakin merkitystä kuin vain kosmeettinen.


  • Anonyymi

   Ceralan -pesuöljy ja -perusvoide, shampoo ja hoitoaine (Four Reasons) aina ilman silikonia.

  • Anonyymi

   Hyvin on tullut toimeen ja tulee edelleenkin.Lähes kaikki aloituksessa mainitut tuotteet on turhuuden turhuutta. Niitä käyttäessä menettää vain rahaa. Jos on iho-ongelmia niin kannattaa mennä lääkärille niin saa reseptin kunnolliseen salvaan.
   Itselläni ei ole ollut iho-ongelmia koskaan. Pesen kasvot aamuin ja illoin vedellä, ei saippuaa. Vesi huuhtelee pois pintalian, ei siihen ihoa kuivattavaa saippuaa tarvita. Toki käytän saippuaa suihkussa vartalon pesussa mutta en käytä sen jälkeen mitään vartalorasvoja. Hyvin olen pärjännyt, ei kuivaa ihoa. Kesäisin, kun käytän sandaaleita ilman sukkia, kantapäät kovettuvat, silloin hieron jalkoihin erisan kosteusemulsiota, hajusteeton. Käsiä rasvaan vaseline aloe soothella silloin kun on tarvis. Saunassa käynti on ihan parasta ihon hoitoa, saippuaa voi käyttää halutessaan, usein riittää pelkkä vesipesu löylyjen jälkeen. Mitä enemmän ns hoitotuotteita käyttää iholle, niin sitä enemmän iho kuivaa ja ikäänkuin tarvitsee niitä koko ajan.
   Mielestäni myös meikkaustuotteet ovat turhuutta. Luovuin niiden käytöstä yli 30 v sitten. Luonnollinen, raikas ja puhdas iho on myös monen miehen mieleen.

  • Anonyymi

   Vesi vanhin voitehista, vesi on *askan lääke.

   Kun saippuana käyttää espanjalaista ihoa kuivaamatonta Maja oliiviöljysaippuaa, niin ei tarvitse mitään voiteita. Näin on menty parikymppisestä asti tähän päivään.

  • Anonyymi

   On hyvä jos halvalla pääsee ja on ihonsa kanssa hyvä olla. Otan matkalle kaikeksi rasvaksi vain yhden putken, apteenkin perusvoiteen, minun iholle sopivalla 30 prosentin rasvalla. Hyvä kun putkessa on lukemat sivussa. Sillä myös poistan ripsarin. En pärjäsi pitkään vaikka ihoni näyttää ihan tavallisen sileältä, eikä mitään erikoista vaivaa. Alkaa tuntua kiristävältä. Seerumi, päivä- ja yövoide korjaavat asian kohta ja kasvot tuntuvat joustavilta.
   Haluan meikata, olen tehnyt sitä kymmeniä vuosia, kulmat, ripset, luomet sinisellä ja vihreällä vaihtoehdolla vaatteiden mukaan, meikki, poskipuna ja huulipuna, kaikkea niin vähän että moni ei edes huomaa että olen meikannut. Ihmeesti vain olen eri näköinen ilman ja meikin kanssa, jotenkin hohtavampi tai hehkuvampi. En siinä erityisesti miehiä ajattele, ihan yleisesti vain.

  • Anonyymi

   "Miten ihminen on aiemmin tullut toimeen ilman päivittäin käytettäviä hoitotuotteita? "
   Nykyisin ihmisellä iho joutuu kovalle koetukselle. Sisäilma kotona, työpaikan ilmastointi, tietokoneet, liikenne, kadulta nouseva pöly, suola, jopa vaatteet esimerkiksi fleecestä lähtevä mikromuovi ym altistaa ihon aivan eri tavalla kuin ennen.
   Kasvojen vesipesun jälkeen on pakko laittaa jotain helposti imeytyvää rasvaa, muuten kutisee ja melkein hilseilee iho. Kynsinauhoihin saisi olla tehokkaampaa rasvaa, ovat tulleet röpelöisiksi, Huomaa myös suihkun jälkeen kuinka jalkojen ja säärien iho on aivan rutikuiva.

  • Anonyymi

   Liialla saippualla/pesuaineilla pesemisellä ihmiset ovat saaneet ihonsa oman kosteustasapainon sekaisin ja siksi tarvitaan kaikenlaisia kosteus- ym voiteita.
   Vesi ja ylempänä mainittu oliiviöljysaippua säilyttää ihon oman luonnollisen kosteuden ilman että on kuivumista ja hilseilyä.

   Nuorena äitinä uskoin tietysti neuvolan ohjeita, ensimmäisen lapsen kanssa neuvottiin kylvettämään lapsi joka päivä, kylpyveteen laitettiin natusan lasten shampoota. Toisen kanssa oli ohjeet muuttuneen ja neuvottiin kylvettämään vain max. 2 kertaa viikossa ja shampootakin neuvottiin käyttämään mahdollisimman vähän. Nyt vuosikymmenet myöhemmin voin todeta että esikoiseni on saanut aina rasvailla ihoaan ja kuopukselleni on riittänyt oliiviöljysaippualla pesu ilman mitään kosteusvoiteita ja iho on paljon parempi kuin esikoisella.

  • Anonyymi

   Porstaan kerran viikossa ihon kunnolla, Luonnonsaippuaa, jalkoihin jopa palamäntysuopaa, karkeaa sientä, pitkävartinen harja ja perusnankuorimahanska osaa ihoa. Perustuu oman pitkäaikaiseen tutkimukseen. Sanotaan että kun rasvoittavia hiuksia pesee liian usein, ne rasvoittuvat entistä tiuhempaan. Siitä päättelin että kun ennen liian kuivaa ihoani jyystää niin sen omat solut alkavat toimia kiihkeämmin ja kehittävät rasvaa ihon pintaan. Näin on omalla kohdalla käynyt, iho on nyt normaali. Kovan kertapesun jälkeen rasvaan kauttaaltaan kevyesti, paitsi selän, niskan ja reisien takaosan, jotka eivät ole koskaan kuivat.. Muun viikon pesut keskittyvät meikit pois, alapesu ja kainalot, muu osa viileällä tai kylmällä vedellä ilman saippuaa. Kantapäihin laitan rasvaa vähän joka suihkun jälkeen ja kävelen hetken varpaillani alasti. Uskon vakaasti tähän tutkimukseeni.

  • Anonyymi

   Oln sivulla pus 60. Ikäni naisena 69v.Lapsudessani oli kaivovedet Malmilla,Nykyisin Helsinki 70v. Sauna puilla lämitetty ja kaivovedellä keho pestiin.Tuskimpa 50 luku tai 60 luku oli nin paljon ilman saasteita edes? Tai saatvilla suomi rasvoja ymm.Jotka lityy kauneuteen. Teknologia tietokoneet tulivat kotitalouksin pikku hiljaa kaikille mahdolisuus noin 20 vuotta sitten ja tiedon saatavuus,mainonta sinne netti.Hana vedet ,gloria ymm, Kuin sähkö saunat on siis inunkin elämä olllut vuodesta 1967. Joten nekin tekee omansa iholle.Tarvitaan nitä rasvoja,ymm ,hiushoito valmisteita.Kunhan ihmiset katsois edes tuotet joita kehoonhiuksin ,naaman laitaa: Ei ole silikonia.Se on myrkkyä.Sitä käytetän rasvojen ,shampiden ymm.Meikkien: Kostumuksen pitäjänä,Tuoksun,värin ja kestävyyden. Olen ymmärtänyt niin.Minun ajatus,vain aurinkista perjantaita tältä Itä-Helsinki nainen 69v..ps.lukihäiriöinen..

  • Anonyymi

   Kaipa osa ihmisistä tulee yhä edelleen toimeen ilman noita. Maailma muuttuu ja ihmisten tarpeet ja toiveet sen myötä.

   Minä meikkaan ja tietenkin sitä myötä käytän myös puhdistusaineita. Rasvaan vartaloni kerran viikossa vähintään. Hiuksiin käytän shampoota ja muotoilutuotteita. Eläisin kyllä ilmankin mutta tykkään käyttää noita kun niitä kerran on tarjolla.

  • Anonyymi

   Entisvanhaan käytiin kerran viikossa saunassa ja siellä pestiin itsemme putipuhtaiksi.

   Nykyään ravataan suihkussa aamuin illoin, vaikka ns. likaista työtä tehdään huomattavasti vähemmän.
   Ei ihmisen iho kestä määräänsä enempää klooripitoisella vesijohtovedellä lutraamista ilman kemiallisilla rasvoilla voitelua.
   Mökillä kun ollaan koko kesä, järvivedessä uidaan ja järvivedellä pestään, niin iho ei muuta tarvitse ja hiuksetkin muuttuu kuin uusiksi, ihanan pehmeiki ja taipuisiksi, kunnes taas syksyllä palataan kaupunkiin ja ensi suihkun jälkeen kaikki on taas toisin.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   354
   2794
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2675
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   1392
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1145
  5. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   120
   1116
  6. 55
   1013
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   419
   741
  8. Tänään puhutaan loukkauksista

   (En huomioi sua röllikkä tänään, koska päänsärkyisenä ei huvita vääntää sun kans riitaa) Ihmisetkokee erilailla asioita. Toiset loukkaantuu pienemmis
   Ikävä
   118
   714
  9. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   23
   702
  10. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   224
   689
  Aihe