Kotkaan muutto

Anonyymi

Millainen kaupunki Kotka on asua?
Harkinnut täältä pääkaupunkiseudulta muuttoa sinne. Pienempään ja rauhallisempaan paikkaan muuttoa miettinyt jo kauan. Eniten asuinpaikalta luontoa arvostan, Kotkassa olisi meri sekä Kymijoki niin ainakin se olisi kunnossa. Muutenkin vaikuttaa ihan nätiltä kaupungilta: Keskusta, puistot ym ym . Edulliset asunnot ja tarvittaessa lyhyehkö matka pk seudulle.
Jonkinlainen "läpileikkaus" asuinalueista olisi kiva kuulla, mitä alueita kannattaa harkita ja mitä ei.
Kaikki muukin info kaupungista olisi kiva kuulla 🙂

75

3642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen paras kaupunki

    • Anonyymi

      Kyllä Kotka ainakin pk seutua paljon parempi on :D

    • Anonyymi

      savolaisten amerikka silloin aikonansa jos ei jaksanut rapakon taakse Michiganiin matkata . Kun savolaiset lähtivät maalta kaupunkeihin niin hakeutuivat Kymijoen kaupunkeihin Kouvolaan, Kuusankoskelle, Myllykoskelle ja Kotkaan raskaisiin töihin tehtaisiin. Myös yksityisyritteliäisyys ja ammattien harjoittaminen oman lukuun on ollut hyvässä hapessa. Kotkassa satamahommat ja merimieskulttuuri kukoistivat aikoinansa. Kotka on kärsinyt muuttotappiota ihan 70-luvulta lähtien. Kaupunki ei ole kasvanut vaan kutistunut. Hyviä puolia on tietenkin meri. Jos haluaa veneillä paatilla ja nostaa purjeet ylös niin se onnistuu. Ja onhan se komea Kymijokikin jotain. Sie ja mie kuuluu edelleenkin vanhemman väen puheessa. Kaupunki on levoton ja jossain määrin edelleenkin kansainvälinen. Kokeile ihmeessä. Kyllä Kotka Helsingin voittaa. On ihmisen kokoinen kaupunki. Vain kokeilemalla selviää sekin löydätkö itsellesi harrastukset ja uudet kaverit. Yöelämääkin löytyy jos sitä hakee. Kantavatko kotkan siivet? Tietysti Taisto Tammen esittämä "kotkan ruusu" on hohdokas. https://www.youtube.com/watch?v=VYfBI-rgx_c

    • Anonyymi

      Heiona puolena on, että keskusta uolee arkisin 1700 jälkeen ja vl se on uin Gobin autiomaa. Kaljabaarissa väki lymyää ja kotona. Aika päihde keskeistä on elämä täällä'. Jos haluat kokea, niin ota Seurahuoneelta tms vkl huone ja pyöräile katsomassa kulmia.. Hovila, K vuori jos sekakäyttäjät kiinnostaa.

      • Anonyymi

        Niinpä. Kotkan tori iltaisin ja pyhinä kolkko ja tyhjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Kotkan tori iltaisin ja pyhinä kolkko ja tyhjä.

        Joo, Kotkan kauppatorista tehtiin paraatitori, vaikkei siellä kyllä paraateja ole näkynyt. Karhulan tori on kumminkin vilkas kauppapaikka pari kertaa viikossa.
        Itse asun Kotkan saarella, ja sillä on etunsa. Karhula on hiljaisempi, mutta hieno sekin. Omakotialueita riittää sitten pitkälti Itärannasta Mussaloon, monen ikäistä.
        Pääkaupunkiseutuun nähden hinnat ovat häviävän matalia, mutta työpaikkoja täällä ei ole liikaa.


    • Anonyymi

      ihan hyvä

    • Anonyymi

      Jos omaat kommunistisia aatteita niin oikea paikka sinulle. Muuten kannattaisi harkita vaikka Porvoota jos kestää vaan suomenruotsalaisia

    • Anonyymi

      Jos olet tottunut kusipäihin ja idiootteihin, niin pärjäät hyvin. Täällä samassa rapussakaan asuvat ei vastaa tervehdykseen eikä katso silmiin. Asenne on pikemminkin se, että "hähää tyhmä, luulitko että mä sua tervehdin, enpäs vastaa hähähhää".

      Tuut huomaamaan, että ovat sisäänpäin lämpeneviä ja takapiruja nämä Kotkalaiset. Kusettavat monesti erinäisissä asioissa, ihan vaikka vuokra-asuntoa hakiessakin. Saattavat sanoa et ei se Karhuvuori paha ole ja ei siellä mitään häiriöitä ole et joitain pieniä yksittäisiä tapauksia mitä nyt muuallakin blaa blaa ja sitten alkaa ruumiita syntymään ja nistit sekä juopot hulinoi pihalla. Kärkkäri nyt on vähän sellainen asuinalue.

      Ihmiset on sellaisia et ne tulee sulle aukoo helposti päätä ihan suoraan jostakin tyhmästä asiasta ja itse ovat muka niin täydellisiä. Joku samassa työpaikassa tai koulussa oleva saattaa tulla päin naamaa sanoo et "tyhmä sä parkkeerasit autosi ihan vinoon, idiootti" tms. ihan vastaavaa. Ravintolassakin saattaa joku idiootti tulla aukoo ihan päätään mistä milloin huvittaa. Lisäks porukka on baareissakin omissa sisäänpäin lämpenevissä ringeissään siellä et ulkopuolisena oot ylimääräinen. Sit ihmiset puukottaa toisiaan ihan avoimestikin selkään eli ollaan henkilön X kaveri mut kun X ei ole paikalla niin puhutaan siitä pahaa mutta kun X on taas maisemissa, ollaan kaikki keskenämme kuin maailman parhaita kavereita.

      Ulkopaikkakuntalaisella saattaa olla vähän outoa aluksi juuri näiden asioiden kannalta ellei ole jo vastaavaa kokenut muualla. Kyl ne ihan syystä sanonut et Kotkalaiset on kaikista töykeimpiä mitä on ja se kymenlaaksolainen kierous, sisäänpäinlämpeneminen, ja takapiruus kyllä näkyy. Monesti sellaista jääräpäisyyttäkin heillä on et minä en väistä koska minulla on etuajo-oikeus vaikka joku saattaisi olla että mekööt nyt tuo iso auto kun ei se muuten mahdu kääntymään tms.

      Niin ja kerran kysyin joiltakin et miksi ihmiset on tämmösiä ja töykeitä, niin ne sano et nää Kotkalaiset on jotenkin ylpeitä Kotkalaisuudestaan ja toki Haminalaisuudestakin eli siitäkin syystä kohtelevat muualta tulleita töykeästi. Toki tapauskohtaista ja riippuu onko paksunahkainen, mutta itsellä oli muut syyt asua Kotkassa vähän aikaa ja ilolla muutin pois. En ole kaivannut. Tämä vuodatus siis ihmisistä mutta maisemat hyvät ja kesällä kaunis kaupunki. Keskusta aika pienehkö, jos siis siitä ydinkeskustasta puhutaan ja Pasaatin ostoskeskuksesta en ikinä löytänyt mitään ostettavaa mut riippuu mitä tarvii.

      • Anonyymi

        80luvulla kotka oli viel kotkalaisten,ystävällinen naljailu oli vain hyvää huumoria.Välillä joku tuttu muualta suomesta tuli kylään ja ihmetteli illanistujaisissa et tollasella suunsoitolla meijän kyläälä ois tullu jo turpaan,täällä pojat nauroi ja löi kättä päälle.Sit kaikenmaailman muuttajat alko valloottaa paikat ja ei ymmärtänyt kotkalaissuden perustaa,se rapautti tän ikiaisen suvaitsevaisuuden ja nyt ollaan samaa kyräilevää porukkaa kuin muukin suomi......


      • Anonyymi

        Aivan totta ! Kotka-Hamina akselilla maamme kusipäisimmät juntit ! Olevinaa jotaa Euroopan omistajia vaikka todellisuudessa mitättömiä idiootteja.


      • Anonyymi

        Totta kirjoitat. Omahyväisiä. He jotka on ikänsä asuneet Kotkassa ja muualla asumisesta ei ole kokemusta. Kaikista pahempia räksyttäjiä on. Helvetisti täällä on rakennusalan huijareita. Työkalupakki on ostettu, mutta ammattitaitoa ei löydy muuhun kuin pakin kantamiseen. Kotkan saarella ei ole talvella muuta kuin tyhjä rättikauppa Pasaati. Asunnot on halpoja, mutta taloyhtiöt on huonosti hoidettuja. Lähiöistä huonot kulkuyhteydet iltaisin. Terveyskeskukseen pääsee arvauksella ja lääkärit puhuvat huonolla suomella. Kaupoissa henkilökunta mitä vanhemaa, niin sitä kiukkuisempaa. Tapahtumaköyhää varsinkin elokuusta- toukokuuhun. Harmillista Kotkalaisena kertoa näin. Asunut olen muissakin maissa ja kotimaassa muillakin paikkakunnilla. Nyt olen asunut uudestaan Kotkassa töiden takia kolmisen vuotta, mutta aivan ihanaa päästä vaihtamaan paikkakuntaa ensivuonna.


      • Anonyymi

        No onneks moottoritie on kuuma,ja sitä pitkin pääsee pois,jos on paha olo.Et sit ole ymmärtänyt kotkan sisäistä kauneutta,ei päähän potkasta,eli pitääkin vähän vittuilla mut vähä ystävällisesti😙mun moni ulkopaikkakuntalainen ystävä on suoraan sanonnu et meidän kylällä tollasella kielenkäytöllä ois tullu turpaan....ja tääl jätkät lyö kättäpäälle kevyen vittuilun päälle!maahanmuuttajat sekä muualta suomesta tulevat ei vaan tajuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan totta ! Kotka-Hamina akselilla maamme kusipäisimmät juntit ! Olevinaa jotaa Euroopan omistajia vaikka todellisuudessa mitättömiä idiootteja.

        Siiryppä sen akselin luota pois!vaik lappiin,,,kerroppa miten menee sit puolenvuoden päästä.Katoppa sit peiliin.


    • Anonyymi

      Jos vastustat sosiaalidemokraatteja ja vasemmistoliittoa niin olet tervetullut Paratiisiin!

    • Anonyymi

      hyvä kaupunki

      • Anonyymi

        Oli kunnes uuden polven savolaiset(mahoset ja muut)päätti seurata sukunsa jälkiä.Edelliset rikastutti kulttuuria,seuraavat vaan ei tajunnut,ehkä liian monen serkun kaa muhinoinut?Tulivat ja pilas Kotkan hyvän maineen ja nyt itkevät ettei heitä hyväksytty.Miksöhän?Pelkkiä valittajia ja kieroja kuin korkkiruuvit.Junnun sanoin terveisiä kotkasta ei siellä päähän potkasta...tätä nää käet tekee,pilaa toisen pesän ja tappaa sen kulttuurin,ei junnua eikä enää reilua kotkalaista ystävällisyyttä vaan kieroa savolailisuutta.


    • Anonyymi

      Heinona luolena on, että kustaa aadolf kuolee arkisin 1700-luvun jälkeen ja on sellainen fiilis kun on kun uin kun hylje ilman suk.laseja autio bomba päässä Kaljaa se väki juoma baarisaan lymyää ja kotona musta se on niin että valkoista seinää hinkkaa vaaleammaksi. Aika päihde se on tuo kilju juhlista jaloin keskeistä kujaa kävellen, se on elämä mättäällä. Jos haluat kokea katiskan, niin ota seura hullujenhuoneelta tms. pyöräpäiltä. Katso peilistä mitä kulmakynä teki somessa ja pääässä. Tämä hovihan on itsestään sekaisin. Kotka on lintu ja kolkko nainen, mutta myös Aune Asplund.

    • Anonyymi

      hyvä paikka

      • Anonyymi

        Hesa


    • Anonyymi

      Ei enää ikinä kotkaan,poismuuttaja.

    • Anonyymi

      Kotkalaisissa on naurettavinta se kuinka ne luulee itestään liikaa ja nostavat itseään. Monessa asiassa normaalilla itsetunnolla varustettu henkilö voi myöntää vaikka virheensä tai ylipäätään ettei ole vaikka jossakin asiassa oikeassa, niin kotkalainen ei ikinä voi. Aina vierittää syyn toisen niskaan ja keksii syyt miksi toimi niin kuin toimi.

      Sitten vielä se sisäänpäin lämpeneminen ja armoton selkäänpuukotus. Ollaan hyviä kavereita mut heti kun selkäs käännät, niin alkaa pulputus. Sinällään mä nautin siit et itse kun ymmärsin tän niin pystyin hyödyntää sitä. Koska monilla on ne luulot ja laiskuus mut ahkera tyyppii pystyy tosissaan nää itsestään luulevat tyypit ohittaa kun rupeaa tosissaan kilpailee. Niin ne tajuu sitte kui niiden elämä menee hukkaan jauhaen sontaa toisista ja pelaten omia tyhmiä kieroja pelejään. Sillon on jo askeleen edellä ellei toisenkin.

    • Anonyymi

      Miks aina kysytään millainen paikka on asua? Katso googlemapsin autolla ympäristö. Katso minkä luonteinen olet. Sopiiko paikan luomisaika syntymäaikaasi? Katso vuosiluonteesi viimeinen nro. Jos olet synt. 1984 tai -85, elementtisi on siis puu, jonka ilmansuunta on itä - eli ikkunat oltava mielellään sinne päin.

      Itse en voisi asua Kuusamossa, joka luotu lohikäärmeen vuonna. En myöskään lapissa, joka luotu skorpionin kuussa.

    • Anonyymi

      Kotkassa paras paikka on Alahovi

    • Anonyymi

      Hyvä kaupunki

      • Anonyymi

        Hesa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesa

        Älä tule Kotkaan,laskutaidoton porukka tekee päätöksiä,velkaa per asukas sairaasti.Ja lisää tulee pitäisi Valtonmiesten ja naisten puutua heti.


    • Anonyymi

      hyvä kaupunki

    • Anonyymi

      hyvä paikka

    • Anonyymi

      Muutitko

    • Anonyymi

      Otsolan kalatiet ovat ainakin vanhan kaatopaikan myrkkyvaluma-alueelle, joten sinne ei ainakaan kannata muuttaa. Se vanha kaatopaikka on peitetty maakumpareella, mutta silti se säteilee freonia ja valuttaa muita myrkkyjä tuonne kalateiden maaperään.

      • Anonyymi

        Tuota anteeksi, freon on kaasu, joka ei säteile! Se on vaarallista ainoastaan yläilmakehän otsonille.


    • Anonyymi

      Suomen paskin kaupunki ... Tarviiko jotain muuta tietää ?

    • Anonyymi

      Suomen aliarvostetuin kaupunki

    • Anonyymi

      Asuin yli 40 vuotta Helsingin lähiöissä ja paluumuutin Kotkansaarelle 15 vuotta sitten, enkä enää halua mennä edes käymään tsadissa. Ainoa mikä täällä jurppii, on kotkalaiset juntit jotka eivät ole missään muualla asuneet ja eivät osaa kuin valittaa Kotkasta. Helsinki on heille se haavemaa, miksi eivät muuta sinne ihanuuteen, tämä on vapaa maa? Täällä on halvat asunnot, eikä missään ole sitä ryysistä ja maahanmuuttajien jengejä niinkuin Helsingissä. Jos on tarve mennä sinne tsadiin, niin dösä kulkee parissa tunnissa sinne, eikä maksa paljon.

    • Anonyymi

      Suulisniemi. Metsäkulma paras paikka asua. On rauhallista ja metsäpolut lähelmä. Rannalle pyöräilee 10 min. Karhulan torille myös 10min Kotkan paras uimaranta.ÄIJÄNNIEMI.Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Tännepäin!!! 🚴‍♂️

    • Anonyymi

      hieno kaupunki

      • Anonyymi

        Niinhän se stadi taitaapi olla.


    • Anonyymi

      Aivan hirveä kaupunki ainakin autolla liikkuvalle. Joka paikka nupukiveä ja joka kivi eri korkeudella.

    • Anonyymi

      Kyselet outoja. Lueppa tätä palstaa ja muutamia muita Kymenlaakson palstoja, niin eikö tämä kerro kaiken?

    • Anonyymi

      Täältä suolestahan saa luotettavaa tietoa asiasta kuin asiasta.

    • Anonyymi

      Älä muuta

    • Anonyymi

      Paras

    • Anonyymi

      Kannattaa pysyä kaukana. Alkoholisteja, narkkareita, kyttääjiä koko porukka. Sisäänpäin lämpiäviä ja hyvin outoja. Varsinkin lammas-saarelaiset. Kymiläiset ihan ok tuoltpuolelta kanjonia. Jos ostat kämppää katso Kymistä. Älä vaan mainitse asuinpaikkaa jos muutat kymiin varsinkaan lammas-saarelaisille.

      • Anonyymi

        Jos et muuta Kotkansaarelle, on aivan sama ostatko kämpän vaikka Joensuun lähiöistä, samaa Kymiä kaikki.


    • Anonyymi

      Hieno kaupunki

    • Anonyymi

      Juu Kotkan Sunilaan se on paras,siellä Alvar Aalon Kantolan viressä Romukauppa.Kanttaa tulla katsomaan Viipurissa on kyllä siistinpää.Meillä on ympäristö hallinto mutta täysin onneton lilukan varsissa pyörii.

      • Anonyymi

        Olisipa kirjoitustaitosi yhtä vahvaa kuin kaunaisuutesi.


    • Anonyymi

      Minua on aina häirinnyt kotkalainen miä ja siä. Samalla murrealueella käytetään mie ja sie.

    • Anonyymi

      Onneksi missään muualla kuin Haminan kyljessä Husulassa ollaan vain täs näinää ja jos joku lähti pois niin se oli tos noinaa... mulla kesti 40 vuotta ennen kuin törmäsin tokaan. Asuin toki 10 kilsan päässä eli ulkomailla.

      Joku haminankotkan pöljyys on raavas. Kotka on pääsemässä pois, mutta...

    • Anonyymi

      Itekkin kiinnostunu muuttamaan Hämeestä Kotkansaarelle. Onko varastoalan hommia tarjolla?

    • Anonyymi

      Joskus sitä vaan tulee ajateltua kaikenlaisia, kun takanapäin elämä ja edessä alkava kuolema. Tulee mieleen, että tarkoin pitää harkita, mitä kirjoittaa, ennen kuolemaansa, ettei kuolemansa jälkeen, tulis loukattua ketään. Tulitikku ja paperit tuleen.

    • Anonyymi

      Kuka helvetti haluis asuu Kotkassa ?

    • Anonyymi

      Jos iltaa aikoo viettää, niin kannattaa lähteä Helsinkiin, koska Kotkasta et älykästä juttuseuraa löydä.

    • Anonyymi

      Parhaiten pärjää kun ei ole missään tekemisissä ihmisten kanssa, olet vain omissa oloissasi ja nautit merimaisemasta.

    • Anonyymi

      Hyvä paikka

    • Anonyymi

      Ihan ok paikka asua. Tässä jutussa niin monta valittaa, että huhhuh… täytyy ihan kotkalaisena ihmetellä kuin kateellista ja laiskaa porukkaa tässäkin ketjussa on…

    • Anonyymi

      Älä tuo autoa Kotkan kaduille. ellet halua iskariremppaa.

    • Anonyymi

      hyvä paikka

    • Anonyymi

      Pysy kaukana. Täällä ei osata ajaa autoja varsinkin ympyröissä. Liikennevalot eivät toimi ja ihmiset täysin mulkkuja.

    • Anonyymi

      Jos haluat kuulla venäjää sitä on paljon.3000 asuu,niiten kamut päälle Pikku Viipuri.

      • Anonyymi

        Opettele runkku kirjoittamaan.


    • Anonyymi

      Jos siellä on paljon jurrikaloja ja työttömiä sippiviulunsoittajia, niin sittenhän se on viihtyisä paikka. Ei tartte puhuu työasioista, voi keskittyä viihteeseen kaksin käsin.

      Taidan muuttaa sinne täältä Stadista.

      • Anonyymi

        Älä mielelläsi, täällä on kusipäitä jo ihan omasta takaa.


    • Anonyymi

      hyvä paikka

    • Anonyymi

      Muutitko jo?

    • Anonyymi

      Kotkassa saa pesää parhaiten varatuilta ja naimisissa olevilta.

    • Anonyymi

      A asui kanastentiellä, vai oliko se jo karhulaa. Mutta ihan hyvä se kotka. On sunilaa ja gutsaittia, mutta hallan saha on lopetettu ja se on surullista.

    • Anonyymi

      Pysy siellä älä tule elätiksi tänne.Täällä on rupusakkia aivan sairaasti.

    • Anonyymi

      Pahoittelen valinnastasi, visiittisi saattaa jäädä aika lyhyeksi, toivottavasti hermosi kestää kymiläisten pään aukomista!

      • Anonyymi

        Ei ne yhtään enemmän päätä auvo kuin muutkaan


    • Anonyymi

      Kotkas on paljon homoja, se on ainaki positiivinen juttu.

    • Anonyymi

      Hyvä kaupunki

    • Anonyymi

      Kotkassa on talvella kylmä, koska siellä tuulee lähes aina. Tori on kolkko, Karhulassa ja Haminassa on parempi torielämä. Autoilijat eivät tasan väistä, jos olet ylittämässä suojatietä. Pasaatin torinpuolen narkit ovat maamerkkinä kokoajan. Tässä negatiiviset.
      Kesäkaupunkina Kotka on ok, mutta niin on moni muukin Kouvolaa lukuunottamatta.

    • Anonyymi

      Mä kerran pöllin Hyvätuuli marketista 12 päkin kaljaa :) Olin humalassa.

      Asuin siinä Kalliokadulla.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe