Haluaisin jatkaa siitä mihinkä elämä jäi 14v sitten.

Anonyymi

Erinnäisistä syistä lukion jälkeen on tullu tehtyä matalapalkka-alojen hommia, ja niissäkin nyt edetty siihen pisteeseen että palkkakuitilla ei etenemistä synny, vaikka työnkuva ja siihen liittyvät taloudelliset vastuut ovat lisääntyneet tuntuvasti. Tästä syystä haluaisin jatkaa opiskelua korkeakoulussa, alana kauppatieteet.

Kysymykseni kuuluukin, että onko tilastoihin perustuvaa faktatietoa siitä kumpi on kannattavampi lähestymistapa sisään pääsyyn?

A) Maksaa melko mittava summa valintakoevalmennuksesta, vai
B) Suorittaa (ymmärtääkseni) 60op avoimessa ja yrittää suoriutua siitä niin hyvin arvosanoin että avoimen väylä avautuisi?

Olen käsittänyt että A on lähestulkoon normaali ja ainoa reitti päästä kauppikseen. Toisaalta B vaihtoehto mahdollistaa elannon hankkimisen vapaa ajan kustannuksella, johon kylläkin olen henkisesti valmis.

Luen mielelläni ASIALLISIA mielipiteitä näiden kahden vaihtoehdon tiimoilta. Ja jos olen esittänyt epätosia asioita faktoina, niitä saa korjata.

T. Riistopalkalla elämäänsä myyvä

3

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuulostaa, että B vaihtoehto olisi parempi sulle. Kirjoituksessa annat olevasi enemmän valmiimpi B:en kuin A:an. Jos ei B toimi niin sen jälkeen sitten A. Tsemppii

    • Anonyymi

      Sanoisin näin, että valmennuskurssin kautta opiskelemaan on ihan normaalia. Mutta myös omatoimisesti valmistaudutaan onnistuneesti, sekin on normaalia. Ja nykyään mennään korkeakouluihin pelkällä hyvällä yo-todistuksellakin.

      Kokonaan toinen tie on avoimen väylä. Sinun ehkä kannattaisi aloittaa avoimessa. Se auttaisi varmasti pääsykokeissakin jo ensi keväänä, vaikka väylä ei vielä veisikään sisään. Kaikki avoimen suoritukset olisi valmiiksi tehtyä työtä, ei mene hukkaan, jos pääset tutkinto-opiskelijaksi. Tai vaikka et pääsisikään, jos tieto kuitenkin kiinnostaa.

    • Anonyymi

      vaihtoehto B voisi olla parempi vaihtoehto sinun tapauksessasi. Saat kerättyä pohjakuntoa alalta jonne sinulla on halu päästä opiskelemaan. Samalla mahdollistat sen että voit käydä töissä ja saada toimeentuloa elämiseesi. Jos sen sijaan aiot mennä kylmiltänsä valintakoevalmennukseen niin olet varmasti tiukoilla jos opiskelykykysi ei ole priimalla tasolla. Valmennus eteenee kovalla tempolla ja voit pudota siitä kyydistä nopeasti. Onhan opiskeluajoistasi vierähtänyt 14 vuotta ja opiskelutaitosi on rapaantunut ja ruosteesssa. Valmennukseen ei kannata mennä kylmiltänsä rapaantuneella opiskelutaidolla.
      Ehdotan tätä polkua . a) menet avoimeen opiskelemaan kauppatieteitä. Opiskelet avoimessa kursseja liikaa itseäsi revittämättä ja hankit opiskelussa tarvittaavaa opiskelukykyä ja sitkeyttä. b) jossain vaiheessa kun olet kehittynyt taidoissasi voit mennä sinne valintakoevalmennukseen. Huomaat varmaan sen kyllä itse milloin olet riittävän kypsällä tasolla että kykenet imuroimaan ja prosessoimaan tietoa mahdollisimman lyhyessä ajassa. Siihen kypsymiseen ja tason nostoon voi mennä aikaa vuosi tai pari. c) osallistut valintakokeeseen d) sinut valitaan opiskelemaan kauppatieteitä kauppakorkeaan. Lopuksi näin ajatellen. Ensin tehdään itselle latu valmiiksi ja vasta sitten hiihtäminen on paljon helpompaa. Umpihangessa hiihtäminen vie voimat ja umpaihangessa hiihtäessä ei edes tiedä minne mennä jos valmista latua ei ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      140
      1121
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      927
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      804
    Aihe