Haluaisin jatkaa siitä mihinkä elämä jäi 14v sitten.

Anonyymi

Erinnäisistä syistä lukion jälkeen on tullu tehtyä matalapalkka-alojen hommia, ja niissäkin nyt edetty siihen pisteeseen että palkkakuitilla ei etenemistä synny, vaikka työnkuva ja siihen liittyvät taloudelliset vastuut ovat lisääntyneet tuntuvasti. Tästä syystä haluaisin jatkaa opiskelua korkeakoulussa, alana kauppatieteet.

Kysymykseni kuuluukin, että onko tilastoihin perustuvaa faktatietoa siitä kumpi on kannattavampi lähestymistapa sisään pääsyyn?

A) Maksaa melko mittava summa valintakoevalmennuksesta, vai
B) Suorittaa (ymmärtääkseni) 60op avoimessa ja yrittää suoriutua siitä niin hyvin arvosanoin että avoimen väylä avautuisi?

Olen käsittänyt että A on lähestulkoon normaali ja ainoa reitti päästä kauppikseen. Toisaalta B vaihtoehto mahdollistaa elannon hankkimisen vapaa ajan kustannuksella, johon kylläkin olen henkisesti valmis.

Luen mielelläni ASIALLISIA mielipiteitä näiden kahden vaihtoehdon tiimoilta. Ja jos olen esittänyt epätosia asioita faktoina, niitä saa korjata.

T. Riistopalkalla elämäänsä myyvä

3

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuulostaa, että B vaihtoehto olisi parempi sulle. Kirjoituksessa annat olevasi enemmän valmiimpi B:en kuin A:an. Jos ei B toimi niin sen jälkeen sitten A. Tsemppii

    • Anonyymi

      Sanoisin näin, että valmennuskurssin kautta opiskelemaan on ihan normaalia. Mutta myös omatoimisesti valmistaudutaan onnistuneesti, sekin on normaalia. Ja nykyään mennään korkeakouluihin pelkällä hyvällä yo-todistuksellakin.

      Kokonaan toinen tie on avoimen väylä. Sinun ehkä kannattaisi aloittaa avoimessa. Se auttaisi varmasti pääsykokeissakin jo ensi keväänä, vaikka väylä ei vielä veisikään sisään. Kaikki avoimen suoritukset olisi valmiiksi tehtyä työtä, ei mene hukkaan, jos pääset tutkinto-opiskelijaksi. Tai vaikka et pääsisikään, jos tieto kuitenkin kiinnostaa.

    • Anonyymi

      vaihtoehto B voisi olla parempi vaihtoehto sinun tapauksessasi. Saat kerättyä pohjakuntoa alalta jonne sinulla on halu päästä opiskelemaan. Samalla mahdollistat sen että voit käydä töissä ja saada toimeentuloa elämiseesi. Jos sen sijaan aiot mennä kylmiltänsä valintakoevalmennukseen niin olet varmasti tiukoilla jos opiskelykykysi ei ole priimalla tasolla. Valmennus eteenee kovalla tempolla ja voit pudota siitä kyydistä nopeasti. Onhan opiskeluajoistasi vierähtänyt 14 vuotta ja opiskelutaitosi on rapaantunut ja ruosteesssa. Valmennukseen ei kannata mennä kylmiltänsä rapaantuneella opiskelutaidolla.
      Ehdotan tätä polkua . a) menet avoimeen opiskelemaan kauppatieteitä. Opiskelet avoimessa kursseja liikaa itseäsi revittämättä ja hankit opiskelussa tarvittaavaa opiskelukykyä ja sitkeyttä. b) jossain vaiheessa kun olet kehittynyt taidoissasi voit mennä sinne valintakoevalmennukseen. Huomaat varmaan sen kyllä itse milloin olet riittävän kypsällä tasolla että kykenet imuroimaan ja prosessoimaan tietoa mahdollisimman lyhyessä ajassa. Siihen kypsymiseen ja tason nostoon voi mennä aikaa vuosi tai pari. c) osallistut valintakokeeseen d) sinut valitaan opiskelemaan kauppatieteitä kauppakorkeaan. Lopuksi näin ajatellen. Ensin tehdään itselle latu valmiiksi ja vasta sitten hiihtäminen on paljon helpompaa. Umpihangessa hiihtäminen vie voimat ja umpaihangessa hiihtäessä ei edes tiedä minne mennä jos valmista latua ei ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe