Näin toisen lentokoneen ikkunasta

mari

Näin siis ikkunasta toisen koneen ihan kokonaan, meni vähän sivummalla (ehkä 100-200metriä) ja alempana. Onkohan tällainen yleistä?

20

4078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puolestani

      Finnairin B757:n ikkunasta näkyi
      alle 20 metrin päässä joku Tupolev-204
      rahtikone jonka kyljessä luki isolla
      CARGO.
      Otin siitä kuvankin.

      • valehtelitkin

        alle 20 metriä, höpö höpö, vilahtaa ohi, ettet varmasti saa valokuvaa.


      • puolestani2
        valehtelitkin kirjoitti:

        alle 20 metriä, höpö höpö, vilahtaa ohi, ettet varmasti saa valokuvaa.

        En sanonut että kone taivaalla oli ;)
        Oltiin parkissa vierekkäin kentällä
        jolla ei muita koneita ollut näkyvillä ;)


    • LENTOKONEEN?

      Aivan järkyttävä uutinen että näit taivaalla lentokoneen!!!Luulitko todella että kun istut lentokoneessa ja lennät johonkin niin se kone jossa istut on ainoa lentokone taivaalla?Hahahahah!Ilmassa/kovassa vauhdissa on kovin vaikea arvioida etäisyyksiä...ja itse olen koneen ikkunasta nähnyt lentokoneen lentävän alapuolella toiseen suuntaan ja sitten ylempänä lentävän toisen koneen mutta eivät ne ihan 200m tai 20m etäisyydellä ole kuitenkaan.

      Hienoa toi joka sai 20m päästä toisestä koneestä kuvan ilmassa mutta ei se vielä mitään...Kerran lensin BA 747-400 koneella kun ihan viereen tuli Tupolev Gargo-kone ja ne ajoi ihan lähelle ja BA lentoemäntä käveli siipeä pitkin Tupoleviin sisään ja haki tuoremehua kun oli päässyt loppumaan.Siis tää on tosi mulla on siitä valokuvakin!

    • TÄMÄ

      Aivan järkyttävä toi sun kokemus.Mä ajoin tänään autolla ja yht äkkiä huomasin että ihan mun takana ja edessä ajoi kans autoja ja mun ihan vierestä meni autoja toiseen suuntaan koko ajan.Onkohan tälläinen yleistä?

    • noista

      pilkallisista vastauksista, minusta kysymyksesi on ihan OK. Olen itsekin usein nähnyt muita koneita koneen ikkunasta, ylä- tai alapuolella tai sivullakin, tosin en ole edes yrittänyt arvioida kuinka kaukana ne ovat olleet mutta eivät varmasti liian lähellä. Vilkkaiden lentokenttien lähistön ilmatilassa niitä näkee useinkin joten aika yleistä se on.

    • timpuri

      maallikon mahdotonta arvioida, raja kulkee muistaakseni jossain liki kilometrissä, sen alle onkin jo vaara tilanne josta on raportoitava

    • ilmatilassa

      Lensin tuossa maaliskuussa Turkkiin Turkish airlinesilla ja jossain välissä matkaa meni tosi läheltä jonkunlainen "taivaanpiirtäjä", semmonen joka jättää aina semmosen "pilvivanan" taivaalle. Lennettiin aivan samalla korkeudella sen kanssa ja mentiin sen pilven läpi. Se tuntui että se meni juuri koneen edestä, näin sen takaa päin kun se lensi poispäin. Koneessa tiedotettiin siitä jotain, mutta en saanut oikein selvää, mikä se ois ollut se tilanne. En osaa kauheesti lentokonesanastoa enkuks joten ohi meni. Selostaja kuulosti rauhalliselta kuitenkin. Ei pelottanut hirveesti kun ei tiennyt oliko tilanne ihan tavallinen vai ei.

      • Captain

        Todellisuudessa ei ole mahdollista arvioida edes ammattilaisena, ovatko koneet aivan samalla korkeudella kuin itse olet. Pystysuunnassa minimiporrastus on 1000 jalkaa eli noin 300m. Vaakasuunnassa ero on minimisään matkalennossa 5 meripeninkulmaa eli noin 9 km.


    • kasvaa

      Koneiden törmääminen ilmassa on aina mahdollista. Lentokenttien läheisyydessä riski kasvaa. Euroopassakin on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana joitain yhteentörmäyksiä. Maailman tuhoisin lento-onnettomuus on kahden Jumbo-Jetin yhteentörmäys Teneriffalla.

      • tapahtui kun

        koneet olivat vielä maassa tai no toinen oli juuri nousemassa. Tuosta tapahtumasta on kuitenkin aika pitkä aika se tapahtui v. 1977 ja aika moni asia on näiden lähes 30 vuoden aikana muuttunut mutta kuten sanoit kaikki on mahdollista.


      • bojoing747

        Teneriffalla koneet eivät kylläkään törmänneet ilmassa vaan maassa. Yksi kone oli rullaamassa kiitorataa pitkin kun toinen aloitti samalla radalla nousukiihdytyksen. Kentällä oli sumua tapahtumahetkellä.


      • hachidori
        tapahtui kun kirjoitti:

        koneet olivat vielä maassa tai no toinen oli juuri nousemassa. Tuosta tapahtumasta on kuitenkin aika pitkä aika se tapahtui v. 1977 ja aika moni asia on näiden lähes 30 vuoden aikana muuttunut mutta kuten sanoit kaikki on mahdollista.

        ...mutta jalkapallo pysyy. Teneriffalaisella lennonjohtajistolla oli sumussa harhailevia koneita parempaa seurattavaa. ...Ja onhan jalkapallosta ollut syyksi sotaankin.


    • timpuri

      on kyllä törmäys ilmassa, pari vuotta sitten törmäsi koneet muistaakseni jossain sveitsin ilmatilassa, toisessa koneessa oli 170 lasta , venäläistä menossa loamalle espanjaan, lennonjohtaja teki itsemurhan jonkin ajan kuluttua, näin muistelen lukeneeni

      • Captain

        Lennonjohtaja murhattiin, hyvin surullinen tapaus.


    • vlada

      Kysymyksesä on Tupolev -aviation rakentama keskipitkien matkojen rahtiversio siloin kun sinä lukee carco, kyseinen kone myös passenger versiona 96--160 matkustaja, koneta toimitettu useile eri lentoyhtoille.
      olen isse kyseisen konetypin lentäja Venajala.
      vladimir novikainen

    • Aivanlähellä

      Vaikkka vanha juttu niin 13.2.17 fuentev.helsinkiin..näkyi toinen kone aivan selvästi samassa linjassa suhahti ohi. Hämmästytti kuitenkin niin selvästi näkyi.mitään ei kuitenkaan raportoitu..

      • sivupeili

        Ajoin autoa, näin ikkunasta vierellä toisen auton.


      • EiUutinen

        Kun keli on selkeä, niin näkeehän niitä. Koneita on runsaasti ilmassa sen voit todeta vaikka fr24.comista.


    • Rxrxrxrxtxtctct

      Kun lentää Siperian yli Aasiaan, näkee tämän tästä venäläishävittäjiä pörräävän koneen ympärillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5694
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2713
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      56
      2409
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1113
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1074
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      28
      1019
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      803
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      783
    Aihe