Putin on Lauerman mielestä narsisti

Anonyymi

- Ja aivan varmasti omaa myös paljon psykopaatin piirteitä. Ja käyttää väkivaltakoneistoa omien tarkoitusperiensä ajamiseen. Näitä ei tietenkään voi päätellä aina mistään ulkoisista ominaisuuksista, eikä ilmeistä. Monella diktaattorilla on kyseisiä taipumuksia narsismiin ja psykopatiaan ja monet heistä omaavat näistä persoonallisuuspiirteistä tehtyjä ominaisuuksia. Lauerma totesi myös, että taustalla voi olla myös aatemaailmaa, ts. ideologiaa. Itse asiassa voi olla molempia.

Profilointia on käytetty apuna mm. rikosten tutkimisessa ja rikokseen syyllistyneiden
etsimisessä.

Lauerman mielestä ilmeiden tulkitsemisesta ei ole mitään apua Putinin arvioimisessa ja hänen mahdollisten toimien ennalta-arvioimisessa. Itse olen opiskellut omatoimisesti ilmeiden ja eleiden tulkitsemista. Ja voin sanoa suoraan, että kyllä tiesin jo vuosia sitten hänen olevan erittäin vaarallinen ja arvaamaton poliittinen johtaja. Hän on tosin sitä vieläkin. Emme siis voi huokaista vieläkään helpotuksesta. Ei, vaikka hän onkin ollut vakavasti sairas, ja hänen epäillään kuolevan lähivuosina. Ilmeiden ja eleiden tulkinnassa on tärkeää olla erittäin keskittynyt, lukittaa silmät kohteeseen ja hänen tapaansa elehtiä ja ilmehtiä, myös havannoida henkilön sanomien asioiden samanaikaisuus niiden kanssa. Ns. mikroilmeiden tulkitseminen vaatii nopeutta ja reaktiokykyä. Ns. tutkijan kohdalla liikkeiden havainnointiin erikoistuneiden aivoalueiden käyttämistä kyseisessä tehtävässä. Nykyaikana videointi, tekniikka ja erilaiset muut sovellukset ovat tulleet suureksi avuksi ja ne ovatkin käyttökelpoisempia kyseisessä asiassa ja tulkitsemisessa. Koska jokaista videomateriaalia ja haastattelua voi kelata, pysäyttää jne. Antaa huomattavasti enemmän apua analysoijille.

Lauerman mielestä psykiatrian ja kenenkään asiantuntijan ei kannata tuhlata aikaa kenenkään poliittisen johtajan tunteiden, ajatusten, tai toimien tulkitsemiseen ja arvioimiseen. Putinin kohdalla se onkin aika lailla turhaa ja ajanhukkaa, koska hän on käynyt jo niin monta kertaa kasvokirurgisissa operaatioissa, ja saanut ns. botox-hoitoa, joka tekee kasvojen lihakset ja samalla ilmeiden muodostamisen mahdottomaksi. Tosin viime aikoina herra Putin ei ole itse osallistunut aina joka kerta jokaiseen tilaisuuteen, vaikka niin on väitetty. Terveydentilansa ja vointinsa huononemisen takia. Kaksois, tai tilalle asetettujen näyttelijöiden laittaminen kun on itäisissä maissa aika tavallista, ja jopa perinne. Etenkin silloin, kun joku henkilö sairastuu, on estynyt esiintymään tms. Joinakin kertoina tämä on ollut helppo huomata, ettei paikalla ole ollut missään nimessä hän, tiettyjen pienien eroavaisuuksien perusteella, vaan kyseessä oli joku erittäin paljon häntä muistuttava henkilö. Vaikka ilmeiden ja eleiden tulkinnasta ei ole enää kovin paljon apua Putinin analysoinnissa, niin hänen käyttämänsä retoriikka, sanavalinnat ja lausunnot riittävät silti hyvin tekemään niistä aina jotakin päätelmiä. Ainakin se, ettei tilanne ole muuttunut vieläkään kovin paljon aiemmista kuukausista. Suuruudenhullut ja valloitusaatteet ovat siis siellä edelleenkin kyseisellä henkilöllä voimakkaina mielessä.

Koirista olisi muuten paljon enemmän apua profiloinnissa, kuin mistään ihmisen edustamista analysoijista. Ylivertaisten ja huippuunsa viritettyjen ominaisuuksien takia ne pystyvät tietämään, kuka on vaaraton, positiivinen ja mukava ihminen. Koirista olisi apua myös yrityksille työntekijöiden palkkaamisessa, etenkin luotettavuuden mittaamisessa. Jostakin syystä eläinten tarjoamaa apua ei vain käytetä, mikä on huono homma. Toistaiseksi yhdenkään salaisen palvelun, vakoilun tai muun ulkovallan omistama koira ei ole päässyt Putinia kovinkaan lähelle. Joten emme voi tietää, millaisen tulkinnan ja arvion ne olisivat antaneet. Hitleristä eivät muuten hänen omatkaan koiransa pitäneet.

16

765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luonneanalyysien tekemisestä on kuitenkin aina se hyöty, oli kyseessä kuka, tai minkälaisen aseman omaava henkilö, että oppii tietämään ja tuntemaan, kuka on vihollinen ja kuka ystävä.

      Suurin osa diktaattoreista on muuten narsisti, tai omaa psykopatian piirteitä. Erdogan on yksi hyvä esimerkki siitä.

    • Anonyymi

      En minäkään analysoi ihmistä tunteiden ja ilmeiden perusteella mutta putinissa oon pannu merkille sen vähäeleisyyden. Hänen tähtimerkki on vaaka joka on tunnettu vähäeleisyydestä ja se joidenkin vaakojen vähäeleisyyden taustalla voi piillä kylmätunteisuus ja julmuus. Enpä sitten tiedä, mutta tämä viestini meni nyt horoskooppeihin mikä ei oikein tälle palstalle sovi. Mutta otin toisaalta esille tuon Putinin vähäilmeisyyden. Oon kuullu että jotkut ihmiset kuulemma välttelee tietynlaisia ihmisiä joilla on tietty naamailme. En mä halua sen perusteella vältellä ihmiskontakteja, mutta toki kyllä naama perusilmeellä voi kertoa silti yksilön niukasta tunnemaailmasta sillä Putin on siitä elävä esimerkki.

    • Anonyymi

      Sitä en ymmärrä että miks ihimiset äänestää hulluja johtajia ja puolueita valtaan? Sitä on tehty iät ja ajat eikä se ole muuttunut paremmaksi nykyäänkään! Sanoisin kaikille ihmisille jotka äänestää pahiksia näin "sitä saa mitä tilaa!" kommentti on toki tyly, mutta sanoisin heti näin jos täällä Suomessakin pian kävisi joskus siten että tänne tulisi joku paha johtaja tai paha puolue valtaan joka lähinnä ei tekisi mitään muuta kuin leikkaisi kaikesta ja lopettaisi käytännössä kokonaan investoinnit, kiusaisi heikompia, tuhoaisi niitä viemällä käytännössä kaikki rahat niiltä ja vähemmistöjen sorto jne. Sanoisin silloin kajauttaisin isosti jonkun korvaan "sitä saa mitä tilaa". Kuulin tarinan Hitlerin pahuuden voimasta että eräs miekkonen kuoli saatuaan sydänkohtauksen kun kuuli Hitleristä. Tämä kyseinen ihminen asui Australiassa eli todella kaukana Hitleristä. Mulla verenpaine nousee aina kun näen tuon Putinin tai Pohjoiskorean presidentin, Valko-Venäjän presidentin, Turkin presidentin tai Donald Trumpin naaman. Kaikki on käytännössä samanlaisia. Kaikilla sama päämäärä= tuhota heikot ja heidän systeemi on se, että rikas väestö menestyy, palkat minimitasolle, kustannukset kaikki minimitasolle, isot leikkaukset, päämäärä se, että nopeat ja vahvat syö hitaat ja heikot.

    • Anonyymi

      Vois sannoo että menetin terveyteni ihmisten pahuuden takia. Nämä kiusaajat sitten haluaa yhteiskunnan jossa pahat dominoi. Osa kiusaajista voi radikalisoitua poliittisesti koska katkeroituvat ja muuttuvat vihaisiksi kovan työraatamisen takia ja kun heitä tympäisee se kun kiusatut on työttömänä tai eläkkeellä eikä tarvi olla kiusattu vaan heille riittää vihanpitoon ja katkeraksi tulemiseen se kun ne näkee työttömän tai eläkeläisen olkoon tämä kiusattu tai ei. Kiusaajat/pahat ihmiset on kaiken lisäksi vatipäitä koksa he aiheuttaa mm työttömyyttä ja eläkkeitä. Osa päähänpotkituista/kiusatuista voi muuttua myös radikaaliksi poliittiseksi ajattelijaksi. Itsestäni ei tullut sellaista mistä käy kiittäminen hyvää kotikasvatusta.

    • Anonyymi

      Sitten kun pohdin tässä sitä kun että kun psykopaatit ja narsistit on tunnekylmiä niin oottako miettineet sitä että kun ne suurimman osan ajasta sivuuttaa kaikki tunteet niin sitten kun ne suuttuu niin viha ja raivo voi olla tosi rajua. Putin on monet vuodet patonut sisälle pettymyksiä sun muuta ja nyt se nähdään mitä tapahtui. Hänen tunteiden sivuuttaminen on voinut johtua myös vanhakantaisesta psykologian ajattelumallista. Se ei varmasti johda koskaan mihinkään hyvään jos yrittää kontrolloida tunteita. Narsistit ja psykopaatit on itse kaikkein herkimmin suuttuvia mikä johtuu siitä kun suurimman osan ajasta ne sivuuttaa&jäädyttää tunteet mikä ei ole psykologisesti viisasta.

      • Anonyymi

        Siis eikö nykyään puhuta siitä et tunteita pitää osata kontrolloida ettei toimi tunteiden pohjalta. Tunteet kuuluu tuntea ja prosessoida, niistä voi puhua ja pitääkin puhua mutta tunteiden hallinta on tärkeää, jotta ei raivon vallassa esim. satuta muita. Eli ei ole sitä haitallista kontrolloimista. Tai ettet esim huuda päiväkausia läheisille pää punaisena. Tunnekylmyys on hieman eri asia mun mielestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis eikö nykyään puhuta siitä et tunteita pitää osata kontrolloida ettei toimi tunteiden pohjalta. Tunteet kuuluu tuntea ja prosessoida, niistä voi puhua ja pitääkin puhua mutta tunteiden hallinta on tärkeää, jotta ei raivon vallassa esim. satuta muita. Eli ei ole sitä haitallista kontrolloimista. Tai ettet esim huuda päiväkausia läheisille pää punaisena. Tunnekylmyys on hieman eri asia mun mielestä.

        Ah, sekoitan asioita amatöörinä. Eli en tarkoita tunteiden kontrollia enkä prosessoimista vaan säätelyä. Se on se oikea sana. Toki olen nainen ja Psykiatria ym pitkälle perustuu miesnäkökulmaan missä muottiin sopimaton kiusattu nainenkin oli varmasti joidenkin Patriarkkojen mielestä se hullu siinä. Siksi nämä kai pääsevät valtaan kun osataan tehdä totuuden näkijästä hullu. Vaikka joku olisikin huomannut jotakin niin äkkiä tuollainen osaa tehdä ihmisestä epäluotettavan ja yhteiskunnassa näkyy pyrkyrimäisyys missä rakastajattaria ja rooliinsa alistuvia naisia. Vastaan sanovat laitetaan hulluina jonnekin.


    • Anonyymi

      Putin on täydellinen esimerkki psykopaatista ja narsistista, joka ei välitä omasta kansastaan ja sen hyvinvoinnista mitään. Vaikka länsimaat ovat asettaneet Venäjälle lukuisia talouspakotteita, joka ajan kuluessa alkaa näkyä tavallisen kansan arjessa, ainakin tämän vuoden loppupuolella. Ajaa omia tarkoitusperiään ja suurvalta-agendaa, vaikka täyteen tuhoon asti, saavuttaakseen päämääränsä.

      • Anonyymi

        Ja jos hän kuolee niin minä en hänen muistolle valuta pienintäkään kyyneltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos hän kuolee niin minä en hänen muistolle valuta pienintäkään kyyneltä.

        Ei varmaan moni muukaan kyynelehdi hänen muistolleen..


    • Anonyymi

      Niin, täyden psykopaatin tunnistaa erittäin helposti kasvojen ilmeettömyydestä ja etenkin silmien ympäristön lihaksiston liikkumattomuudesta kyseisen ihmisen puhuessa ja esiintyessä.

      Ensimmäinen kerta, jolloin näin Putinin oli kuva äärettömän kärsimättömästä, ja häikäilemättömästä henkilöstä. Epäilin hänestä tulevan vielä ongelmia. Miehestä, joka käytti kaikkia keinoja päästäkseen valtaan. Henkilö, jolle tunteet ja toisten ihmisten elämä, henki ja hyvinvointi eivät merkitse mitään. Tappajan karikatyyri. Mies, joka on valmis tekemään aivan mitä tahansa, saavuttaakseen päämääränsä.

      Yhden kerran noin joitakin vuosia sitten, olen nähnyt tv:n uutisten videon, jostakin konferenssista Putinin kasvoilla käväisi hyvin lyhyen aikaa kestävän suunnattoman vihainen ilme. Siitä kuvasta jäi tunne, että hän olisi voinut tappaa jonkun, tai että hänellä oli erittäin verenhimoisia ajatuksia ja tunteita. Kuva jäi vaivaamaan minua pitkäksi aikaa. Myöhemmin tajusin, mitä se tarkoitti. Hän todella vihaa länttä, etenkin USA: ja ja NATO: a. Koska hän kokee ja tuntee lännen estävän häntä saavuttamasta tavoitteitaan. Hän haluaa saada nimensä historiaan ja että kaikki kunnioittaisivat ja pelkäisivät häntä. Ihailu muiden osalta on hänelle äärettömän tärkeää. Jopa sairaalloisella tavalla. Monella narsistilla on tämä piirre. Putin ei koskaan hyväksy ja salli häntä kritisoivia ja vähätteleviä puheita ja tekoja.

      Se, miten pitkälle Putin on valmis menemään saavuttaakseen ja "palauttaakseen" Venäjän takaisin suurvalta-asemaan, on vaikea sanoa. Jos hän jää, tai kokee jäävänsä umpikujaan ja loukkuun, niin siinä tilanteessa hän saattaa olla valmis ihan mihin tahansa, jopa ydinaseiden käyttämiseen asti.

    • Anonyymi

      Eikai Putin narsisti ole, psykopaatti se on kuten useimmat diktaattorit.

    • Anonyymi

      Putin on verrattoman ihana ihminen - lapsetkin rakastavat häntä - he tietävät parhaiten...! Lapset vaistoavat hyvän ihmisen, näin ovat viisaat sanoneet.
      Hänen suosionsa on vain kasvanut - nyt mekin kannatamme häntä vielä enemmän kun olemme kuulleet kaikesta hyvästä mitä on tehnyt. Onneksi media teki meillekin palveluksen.
      NatsiZelenskyyn näkiessään lapset varmasti juoksisivat karkuun itkien.

      https://www.youtube.com/watch?v=_MHsQhaMIQw

    • Anonyymi

      Venäjällä johtamiskulttuuri on aina perustunut ns diktatuuriin. Koko heidän järjestelmä perustuu sellaiseen hierarkiaan.

      Siitä johtuu myös lännen viesti, että Venäjää ei saa nöyryyttää liikaa, nyt kun näyttää että se on häviämässä tuon sotansa.

      Eli Länsi on auttavinaan, ja Venäjä on voittavinaan. Sellaiseen lopputulokseen molemmat osapuolet pyrkivät. Vaikka todellisuudessa Venäjä on omalla toiminnallaan ns ryzzinyt kaiken mahdollisen.

      Ydinasetta Länsi tietyllä tapaa pelkää. Kukapa ei. Sen takia Venäjää ei haluta nöyryyttää eikä ajaa nurkkaan. Vaikkakin Länsi voisi tehdä sen hyvin helposti, ei Venäjä voisi Lännen voimalle mitään, jos Länsi tosissaan alkaisi kurmoottaa Venäjää.

      Siksi kummallakin puolella ollaan nyt olevinaan jotain, mitä oikeasti ei olla lähelläkään.

      • Anonyymi

        Niin, Venäjällä on aina ollut ainakin se poliittinen johtotyyli ja maan tapa, että siellä täytyy olla vahva johtaja. Heikkoutta ja sairautta ei ainakaan saa ulospäin näyttää, eikä niitä saa johtajasta paljastua.

        Mutta enpä tiedä, tuleeko Venäjä häviämään sodan Ukrainan kanssa, ainakaan loppupelissä. Lännen pitäisi aseistaa entistä vahvemmilla ja voimakkaammilla aseistuksilla ja ohjusten torjuntajärjestelmillä. Jos länsi olisi asettanut lentokieltoalueen voimaan, niin se olisi saattanut hidastaa ja muuttaa sodan kulkua. Mutta se on jossittelua, josta ei ole mitään hyötyä. Venäjä on jo nyt käyttänyt kiellettyjä rypälepommeja, ja on vain ajan kysymys, milloin se ottaa käyttöön entistä tuhoisampia joukkotuhoaseita.

        Putinin on periaatteessa pakko voittaa sota, muutoin hän menettää paitsi kasvonsa oman kansansa silmissä, uskottavuuden vahvana johtajana, myös oman kansan kaiken kunnioituksen ja ihailun ja myös samalla poliittisen vallan. Ja vaikka Putin syrjäytettäisiin vallasta, niin hänen tilalleen saattaisi tulla hänen lähipiiristään joku sellainen henkilö, joka jatkaisi samalla aggressiivisella ja sotaisalla linjalla. Joten ei hyvältä näytä senkään osalta.

        Tulevat kuukaudet tulevat näyttämään, miten tässä käy. Mutta pahinta pelkään, että Ukrainan jälkeen, Putin ja Venäjän armeija kohdistaa katseensa muihin naapurimaihin. Mekään emme ole täysin turvassa. Ei ole olemassa mitään takeita ja varmuutta siitä, etteikö Venäjä hyökkäisi myös tänne meille. Tässä alkaa tulla kiire päästä NATO: n jäseneksi.


    • Anonyymi

      Lapsuudella ja sen aikaisilla olosuhteilla, sekä vanhempien omia lapsiaan kohdistamalla positiivisella huomioimisella, turvallisuuden luomisella, kasvatustyylillä, rajojen asettamisella, kannustamisella ja rakkauden osoittamisella on suuri merkitys siinä, millainen lapsesta kehittyy, kasvaa ja tulee. Narsismin ja psykopatian piirteiden kehittymiselle, esiintulemiselle ja ilmenemiselle kunkin henkilön kohdalla, heidän käytöksessään ja toimissaan on lapsuuden aikaisilla olosuhteilla ja ilmapiirillä paljon vaikutusta ja merkitystä.

      Monikohan diktaattori ja brutaali tappaja olisi jäänyt tulematta historian lehdille ja kulttuuriin, jos heitä olisi kohdeltu jo lapsena, ja nuorena toisella tavalla?

      Välittämisellä ja myönteisellä tukemisella on uskomattoman suuri vaikutus, jopa kokonaisten kansakuntien ja lukemattomien ihmisten kohtaloissa. Sillä jos sitä todellista välittämistä ja rakastavaa ilmapiiriä olisi jokaisen ihmisen elämässä kehdosta hautaan, päiväkoti, ja kouluiässä, niin sitä narsismia ja psykopatiaa ja niiden myötä tuhoamista, tappamista, kuolemia ja tragedioita, ja sotia olisi, syntyisi ja tapahtuisi huomattavasti vähemmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe