Yrittäjyyskokeilu 4kk

Anonyymi

Kovasti nyt tyrkytetään te-tstosta 4 kk yrittäjyyskokeilua työttömille. Vaan sitäpä ei kerrota, että sen jälkeen todennäköisesti sinut luokitellaan yrittäjäksi etkä saa enää työttömyyspäivärahaa. Onko kokemuksia 4kk yrittäjyyskokeilusta?

17

3360

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinpä. Tuo on hulluja varten. Taantuma tulossa ja konkurssi aalto. Ehkä ne haluavat työttömän lopunkin omaisuuden. Toisaalta nyt on mahdollisuus sosialistillakin palkata työntekijöitä ja leikkiä pomoa 😂

      • Anonyymi

        Ton tarkoitushan on tehdä kokopäiväinen yrittäjä. Ei parane uskoo yhtään mitään mitä te-toimisto sanoo ja lupaa koska ne ei pidä ikinään paikkaansa. Itsekkin lähdin tohon 4kk yrittäjyys kokeiluun te-toimiston ehdotuksesta. En tehnyt kuin noin 4h viikossa töitä niin sen perusteella minut katsottiin kokaikaiseksi yrittäjäksi. Siihen loppui kaikki etuudet

        No näyttääpä taas työttömyystilanne paremmalta kun saatiin yksi pois kortistosta


    • Anonyymi

      Ei yrittäjäksi niin /vaan aleta! Pitää olla palvelu idea tuote. Ja tuotantotilat ja koneet ja laitteet ja jos vaikka mitä.

      Itselläni näihin kaikkiin ei riitä 500.000€

      • Anonyymi

        Niin ja hyvä ammattitaito jollekin alalle.


      • Anonyymi

        Ei sulla ollut niitä kun aloitit. Yrittäjäksi ”aletaan niin vaan”, jos on ammattitaitoa ja kiinnostusta johonkin.


    • Anonyymi

      >> Yrittäjyyskokeilu 4kk

      Miksi hitossa näkisit vaivaa, että lähdet johonkin sähläilyhommaan naurettavaksi 4 kk ajaksi tuhertamaan? Tuossa ajassa et ehdi saada yhtään mitään valmiiksi sen alkavan yrityksesi eteen. Aloitat syyskuun alussa, ja jo jouluna loppui tukiraha.

      Hae mieluummin vaikka Starttirahaa, sitä annetaan 6 kk 6kk 6 kk jaksoissa. Aina joka portaalla maksettava rahasumma hiukan alenee. Tuollainen 12...18 kk aikakin menee aika nopeasti, kun nollista alkaa yritystä rakentaa.

      Pitäisi kuitenkin olla jotain yrittämisen ja oman osaamisen haisua, rahamääräisiä laskelmia, ehkä joitakin valmiita asiakkaitain, ennen kuin lähdet apurahoja hakemaan.

      • Anonyymi

        Niinpä eikä missään nimessä kannata ryhtyä mihinkään 4 kk:n leikkeihin. Ns. kirjoituspöydän takana aikaansaatu täysi fiasko ajatus!

        lajijasuris


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä eikä missään nimessä kannata ryhtyä mihinkään 4 kk:n leikkeihin. Ns. kirjoituspöydän takana aikaansaatu täysi fiasko ajatus!

        lajijasuris

        Juurikin näin. Ehkä halutaan kaunistella työttömyys tilastoja. Sieltä sit sossun luukulle. Yrittäyyskokeilun aikana jos laskuttaa työstään vähän reilu 600€/kk muodostuu yel-velvollisuus. Ja sitä joutuu jatkossa maksamaan vaikka joku kuukausi olisi tulot 0€. Eikä oo mikään pikku summa minimissäänkään. Sen lisäksi on pakollisia vakuutusmaksuja ym. Myös laskutusfirmat/kirjanpitäjät/verottaja nappaa oman siivun tuloistasi. Näistä ei kerrota vaan kaikki nuo pitää itse selvittää jos meinaisi yrittäjyyttä "kokeilla".


      • Anonyymi

        Starttirahaa ei kaikille aloille anneta.


    • Anonyymi

      Lähihoitaja joko palkoillisena tai yrittäjänä varmaan onnistuu, koska pula niistä on valtava. En vain ymmärrä miten tämä maa selviää kun lähihoitajien määrä vain kasvaa. Veronmaksajien sietokyky alkaa loppua kun puolet kansasta hoitaa toista puoliskoa. Jossakin mättää.

      • Anonyymi

        Yrittäjäpophjalla lähihoitajan osaamisesi myyminen ei taida oikein luonnata haja-asutusalueilla. Siellä kunta on melkeinpä ainoa asiakas, ja sillä on hoidoista sopimukset suurten KV-yritysjättien kanssa. Isommissa kaupungeissa on ehkä helpompaa saada sopivia kontrahteja.

        Jos aikomuksesi on työllistää pelkästään itseäsi, lähihoitaja-yrittäjyys tuskin kannattaa. Ei saa niin paljon korkeampaa tuntihintaa, että se useimmilla kannattaisi. Pitäisi ehkä ajatella tehdä hoitajarinkiä tms. laajempaa homma, että lähihoitohomma yrittäjänä olisi taloudellisesti mielekästä.


    • Anonyymi

      Starttirahaakin annetaan vain kannattaville yritysideoille, eli laskelmat pitää olla tehtynä valmiiksi ja siltikään ei välttämättä kelpaa.

      Ensin pitäisi kuitenkin käydä yrityskoulutukset te-toimiston kautta että on edes perusteet hallinnassa ja se koulutus on vaatimus starttirahan saamiseen.

      Monelle edelleen tulee yllätyksenä se kuinka ne normiduunarin tilinauhassa näkyvät vakuutus- ja eläkemaksut ovat yrittäjällä aivan eri luokkaa.

      Siinä saa jonkinverran myyntiä tehdä, että katteet tuottavat rahan elämiseesi ja juokseviin kuluihin.

      YEL- maksujen määrää voi haarukoida kokeeksi. Muista että TYÖTULO ei tarkoita käteen jäävää rahaa, vaan palkkaa jota saisit palkasaajana vastaavassa työssä. Todellisuudessa voi näppiin jäädä satanen kuussa ja silti maksat kaikki pakolliset YEL ja muut maksut.

      https://www.ilmarinen.fi/yrittaja/yel-vakuutus/yel-laskuri/?gclid=Cj0KCQjworiXBhDJARIsAMuzAuzgFs-PSZnk_vBBYJngLC4nFr2v0sF7UVU9ui9ED5icdeQHXQ8khyMaAuRjEALw_wcB

      • Anonyymi

        "Starttirahaakin annetaan vain kannattaville yritysideoille, eli laskelmat pitää olla tehtynä valmiiksi ja siltikään ei välttämättä kelpaa."

        Ne laskelmat pitäisi joka tapauksessa tehdä, ja sen verran järkeä pitäisi olla päässä, ettei aloita yritystoimintaa, jonka laskelmat osoittaa kannattamattomaksi touhuksi.
        Ja tietysti ne laskelmat pitäisi tehdä realistisilla alkuoletuksilla bisneksen tasosta.


    • Anonyymi

      >>Starttirahaakin annetaan vain kannattaville yritysideoille, eli laskelmat
      pitää olla tehtynä valmiiksi ja siltikään ei välttämättä kelpaa.>>

      Joka ainoa ihan tavallinen, keskimääräinen suomalainen, jolla on 9-vuotinen peruskoulu käytynä, pystyy hiukan opastettuna täyttämään Starttiraha-hakemuspaperin. Ja laittamaan siihen liitteeksi "kannattavan yrityssuunnitelman" pläninsä.

      Tuommoiset paperit on yleensä yhtä tyhjän kanssa. Niihin vaan laitetaan, että uuteen kauppaan asiakkaita tulee vaikka 40...60 päivässä. Ja varsin helpostikin.

      Vaikka todellisuudessa avattuun kauppaan ei monin päivin tule yhtään yhtään asiakasta. Laskelmat silti piti paikkansa, niissä on liiketoimintasuuunnitelman tarkastajan hyväksymisleima päällä, ja Starttiraha tuli tilille jo.

      • Anonyymi

        ja löytyyhän niitä netistä valmiitakin yritys suunnitelmia muokkaa vaan hiukan, mutta juu tuo 4kk "yrittäjyyskokeilu" on vitsi ja joillekkin juurikin ansa jolla saadaan karessille.

        ensinnäkin sen yrittäjyys kokeilun pitäisi olla vähintään vuoden mittainen, toiseksi kaikki "työttömän velvollisuudet" tietenkin pois siksi aikaa, kuten pakollinen työnhaku ja toimenpiteisiin osallistuminen, siinäähän henkilö kokeilee yrittäjyyttä ja itsensä työllistämistä, ei siihen mitään lisä stressitekijöitä kuten te toimiston virkailijoita ja pakkkoja tarvita niskaan hengittämään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja löytyyhän niitä netistä valmiitakin yritys suunnitelmia muokkaa vaan hiukan, mutta juu tuo 4kk "yrittäjyyskokeilu" on vitsi ja joillekkin juurikin ansa jolla saadaan karessille.

        ensinnäkin sen yrittäjyys kokeilun pitäisi olla vähintään vuoden mittainen, toiseksi kaikki "työttömän velvollisuudet" tietenkin pois siksi aikaa, kuten pakollinen työnhaku ja toimenpiteisiin osallistuminen, siinäähän henkilö kokeilee yrittäjyyttä ja itsensä työllistämistä, ei siihen mitään lisä stressitekijöitä kuten te toimiston virkailijoita ja pakkkoja tarvita niskaan hengittämään

        Jep, ja mieluusti vielä vähän vuottakin pidempi tähtäin, 3-5 vuotta ellei nyt mitään isoa estettä tule vastaan. Eli jos viidessäkään vuodessa ei saa liiketoimintaa riittävän kannattavaksi, tuskin ja ani harvoin se sen jälkeenkään onnistuu. Vuosi harvoin riittää tähän.
        Yrityskokeilu ei missään nimessä ole vastaavaa kuin työkokeilu, siis todellakin jonkun ei-yrittäjyyttä ymmärtävän ansa tuo 4 kk kokeilu!

        lajijasuris


    • Anonyymi

      Ennen kuin alat miettiä yrittäjyyttä, kannattaa oikeasti tehdä sinunkaupat oman pääsi kanssa. Erityisesti se että työtä pitää tehdä jos aikoo leipänsä saada, onko sinusta siihen?

      Työn tekeminen, aloittavan yrittäjän ideoiden pursuaminen ja kokeilu, kaikkeen sitä tuleekin sotkeuduttua. Jos mietit jotain verkkokauppahommaa, erityisesti rahattoman droppauskauppaa, olet väärällä polulla. Voin paljastaa taikasanan VERKOSTOIDU. Yksin et pitkälle pääse, mutta jos on vieressä muita yrittäjiä joilla on samanlainen kivinen tie, toisianne tukien pääsette eteenpäin.

      Eli sinun pitää olla tosissasi, ei mitään leikkimistä tai kokeilua. Yrittäjänä olet kusessa munaskuita myöten, kun asiat eivät suju. Toisaalta kun saat asiat rullaamaan, tuloa kertyy todella hyvin jos olet kasvuhakuinen. Yrittäjät eivät ole superihmisiä, mutta he ovat oivaltaneet että raaka työnteko ja hallittu riskinotto vie elämässä eteenpäin.

      Paljon on näitä pakkoyrittäjiä, jotka ovat 15 vuotta painaneet töitä saaden sen pari tonnia kuussa palkkaa nostettua. Oikeastaan suurin osa suomen yrittäjistä on näitä yhden miehen tai naisen yrityksiä. Heillä on harvoin mahdollisuutta jäädä eläkkeelle normi-ikäisenä kertyneen eläkkeen pienuuden takia. Moni ei eläkkeelle pääse, sydäri tai joku pöpö vie hautaan seittenkymppisenä kesken työpäivän.

      Yrittäjyys on elämäntapa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2786
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2086
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe