Kantelu Kuopion psykiatrian keskus ja Julkulan sairaala

Anonyymi

Hei
Kuinka moni on taistellut että omainen saataisiin hoitojaksolle, lukuisten yrittämisien jälkeen aina 4 pv ja sairas ihminen kotiutetaan omaisten hoidettavaksi avohoitoon?
Olemme menossa lakimiehen kanssa heitä vastaan. Voitteko kertoa kokemuksia ja moniko olisi lähdössä mukaanjoukkokanteluun ?

11

1327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tiedä, onko aloitus kenties trollausta, mutta vastaan kuitenkin. Asioistahan voi aina valittaa Valviraan, tai muihin vastaaviin virastoihin terveydenhuoltoa ja yksikköjä ja niiden toimintaa koskevista epäkohdista, huonosta kohtelusta tms. Tutkintapyyntöjen, tai joukkokanteiden nostamisesta en tiedä, onko niistä mitään hyötyä.

      Nykypäivänä resurssit ovat aika niukat, niin rahan, kuin henkilöstömäärien osalta ja apua tarvitsevien määrä on viimeisinä vuosina entisestään kasvanut. Tai näin tätä asiaa asiantuntijoiden puolelta selitellään, perustellaan ja niin ainakin väitetään.

      Asia on huomattavasti monimutkaisempi. Ongelman ydin kun ei ole, että apua ja hoitoa tarvitsevat potilaat eivät pääse hoitoon, vaan se, että kannattaako sinne edes hakeutua. Ne resurssien puutteetkaan eivät ole ainoa, mikä tässä on ongelmana. Psykiatriassa käytössä olevat hoitomenetelmät ja keinot auttaa vaikeuksiin joutuneita ihmisiä ovat aika olemattomat. Näin on ollut jo useamman vuosikymmenen ajan. Käytännössä "hoito" on ja tarkoittaa vain tehottomia ( masennukseen käytettävät SSRI lääkkeet), sekä neuroleptilääkkeitä, jotka vahingoittavat ja tuhoavat ihmisen terveyttä, lisäävät enemmän somaattisia sairauksien puhkeamista. Ja johtavat usean ihmisen kohdalla jopa ennenaikaiseen kuolemaan. Nykyään psykiatriassa olevista hoitomenetelmistä ja niiden laadusta ja kehittämistarpeesta ei juuri julkisuudessa ja mediassa puhuta. Ei myöskään siitä, kuinka moni psyykkisista ongelmista ja elämässään vaikeuksista kärsivä on täysin yksin, tai ei saa sitä apua ja tukea, mitä oikeasti tarvitsisi. Kyse on todellisesta kriisistä, joka aikanaan tulee räjähtämään käsiin.

      Ihmisen oireiden taustalla olevia ongelmia ei keskustelujen avulla selvitetä, eikä kiinnitetä tarpeeksi huomiota siihen, mistä oireilu johtuu. Myös takertuminen vain potilaalle aiemmin annettuun diagnoosiin hoitohenkilökunnan taholta aiheuttaa vain tarpeetonta ja turhaa stigmaa, josta ei ole mitään hyötyä ihmisen hyvinvoinnin ja olotilan parantamiseksi. Näistä syistä, ne ihmiset, jotka ovat joskus elämässään sairastuneet vakaviin psyykkisiin vaivoihin, saavat niitä toistuvasti. Oravanpyörä, eli se, että ihmisiä lähetetään M1 lähetteellä sairaalaan, ja pidetään siellä tarkkailussa vähän aikaa, ja taas kotiin, on siis monen kohdalla valmis. Sitä en tiedä, onko siinä touhussa mitään järkeä. Tuskin.

      • Anonyymi

        Oletko taas käynyt ensiavussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko taas käynyt ensiavussa?

        En ole käynyt ensiavussa pitkään aikaan. Ei ole ollut tarvetta siihen.


    • Anonyymi

      Miksi siis mennä sairaalaan, tai toivoa sinne pääsevänsä, kun sieltä ei edes anneta, eikä halutakaan antaa apua, hoito on vain pelkkiä myrkkyjä? Eli ei siis kannata sinne edes mennä.

    • Anonyymi

      Heippa tässä kerrostslokyttääjä.

      Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista. Aiheeseen kuulumattomat aloitukset tai kommentit voidaan poistaa. Keskustelujen ikäraja seksipalstoilla on 18 vuotta.

    • Anonyymi

      HEIPPA!

      Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

      Mielenterveyskeskustelut käydään muualla.

      • Anonyymi

        En ole tämän ketjun aloittaja. Enkä ole muuten hullukaan. Vastasin vain aloitukseen ja ns. yleisellä tasolla. Kuopiolaiset eivät näköjään osaa keskustella itse aiheesta. Liekö vika silmissä, vai asioiden analysointikyvyssä? Kommentoikaa itse aloitusta, ja siinä olevaa aihetta, jos on yhtään antaa asiallista vastausta. Kommentoijiin keskittyminen ja heidän mollaamisensa kertoo vain huonoista keskustelukyvyistä taidoista ja alhaisesta sivistyksentasosta.

        Ja jos ei ole mitään muuta järkevää kirjoitettavaa ja sanottavaa, voi ohittaa kunkin aiheen ja aloituksen, joka ei miellytä. Siis, jos on yhtään älykäs ja keksii parempaa tekemistä, kuin typerän trollauksen.


      • Anonyymi

        Savolaiset eivät olekaan niin "lupsakoita", kuin niin kovasti uskovat, ja niin hyviä keskustelemaan, kuin kuvittelevat. Se on oikeasti totta. Ei ainakaan tämän palstan, keskustelun sävyn ja sen laadun perusteella. Jos savolaiset ovat olleet joskus lupsakoita ja mukavia, hyviä ja kohteliaita keskustelemaan, niin sitä on ollut varmaan viimeisen kerran täällä peräti 40- 50 vuotta sitten. Kirjoittajia tai ihmisiä kohtaan hyökkääminen, tai herjaaminen on epäasiallista, huonoa ja sivistymätöntä käytöstä.


    • Anonyymi

      Valittaminen on kielletty!!!! Siitä tulee paha mieli =(

    • Anonyymi

      Kuinka moni on taistellut että tuhansien aiheiden tyyppi saataisiin hoitojaksolle, lukuisten yrittämisien jälkeen aina 4 pv ja tuhansien aiheiden tyyppi kotiutetaan Perähikiäle omaisten hoidettavaksi avohoitoon?

    • Anonyymi

      Ei kai kukaan täysjärkinen kysy täältä asiasta. On siinä mietitty pää punaisena mistä asiaa kysyisi. HEI! Minäpä kysyn tätä asiaa Suomi24:stä.

      Mikä lie trollaus.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe