Sievi Elements lakkoon ja saartoon

Anonyymi

Mikäs yritys tämä tällainen pulju on, jossa työntekijöitä ei arvosteta. Todella sivistymätöntä menoa, joka tulee yritykselle aina lopulta todella kalliiksi. Aiemmat tapaukset osoittavat, että työnantajayrityksen on pakko viimein taipua. Näin kävi Keitele groupinkin ja sama lopputulos tulee olemaan myöskin Sievi Elementsilläkin. Tuossa alla tekstiä lehdistöstä. Eipä hyvältä näytä firman maineen ja luotettavuuden kannalta.
Teollisuusliiton työtaistelutoimet Sievi Element Oy:ssa laajenevat. Laajenemisen taustalla vaikuttaa työnantajan painostustoimet ja pelottelu lakon murtamiseksi. Työnantajan toiminta on tullut Teollisuusliiton tietoon liiton jäsenille suunnatun kyselyn kautta. Teollisuusliiton jäseniä on esimerkiksi uhkailtu erilaisilla seuraamuksilla, kuten työsuhteen päättämisellä, mikäli he osallistuvat lakkoon. Teollisuusliito tuomitsee Sievi Element Oy:n toimet laittomina ja kannustaa jäseniä pysymään poissa työpaikalta lakon aikana.

- Työnantajan menettely on törkeää ja lain vastaista. Työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamista ei voida missään tapauksessa hyväksyä.

- Vastatoimenpiteenä painostukselle Teollisuusliitto julistaa Sievi Element Oy:n tuotteita koskevan saarron ja jatkaa lakkoa kahdella viikolla. Saarron aikana Sievi Elementin tuotteita, tilauksia tai kuormia ei käsitellä Teollisuusliiton jäsenten toimesta.

Sievi Element Oy on pyrkinyt kaikin tavoin estämään ammattiliiton toimintaa työpaikalla. Työnantaja on muun muassa valmistellut yksipuolisesti omat työehdot, joiden sisältöä työnantaja nimittää ”paikalliseksi sopimukseksi”. Teollisuusliitto pitää sopimusta pätemättömänä, eikä siksi suosittele yhdenkään Sievi Element Oy:n työntekijän allekirjoittavan sitä.

- Emme suosittele yhdenkään Sievi Element Oy:n työntekijän allekirjoittavan mitään työnantajan tarjoamaa paperia ainakaan ilman juristin konsultaatiota. Suosittelemme, että liiton jäsenet ovat yhteydessä Teollisuusliiton oikeudelliseen yksikköön, mikäli työnantaja edellyttää heitä allekirjoittamaan sopimusehtoja

- Työnantajan yksipuolisesti sanelemat työehdot ovat työntekijän kannalta huomattavasti heikompi ratkaisu kuin työehtosopimus. Se, minkä työnantaja yksipuolisesti sanelee, sen voi työnantaja yksipuolisesti muuttaa. Työehtosopimus asettaa aina vähimmäistason, jonka alle työnantaja ei voi mennä.

Sievi Element Oy on myös väittänyt, että työpaikan työntekijät ovat valinneet keskuudestaan luottamusvaltuutetun, jonka kanssa paikallinen sopimus on neuvoteltu työntekijöiden antamalla hyväksynnällä. Teollisuusliitto ei hyväksy luottamusvaltuutetun valintaa.

- Luottamusvaltuutetun valinta on tehty häikäilemättömästi työnantajan aloitteesta ja tahdosta. Teollisuusliiton jäsenillä ei ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa valintaan, koska se on tehty lakon aikana ja poikkeuksellisen nopeasti.

- Teollisuusliitto kannustaa jäseniään Sievi Element Oy:ssa valitsemaan keskuudestaan pääluottamusmiehen, jotta työntekijöille saadaan aito ja työnantajasta itsenäinen edunvalvoja, Nevaranta päättää.

Teollisuusliitto toimii yhteistyössä AKT:n ja Rakennusliiton kanssa saarron toimeenpanemiseksi. Liitto valmistautuu myös ryhtymään oikeudellisiin toimenpiteisiin työnantajan laittomien toimien lopettamiseksi tehtaalla. Teollisuusliiton lakko Sievi Element Oy:ssa jatkuu 24.7.2022 asti.

12

2084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitääköhän saada nuo kesäfestarit ensin pidettyä alta pois jotta voi selvitellä asiaa.
      Mistähän näkisi listan ketkä käyttävät ko. firman tuotteita niin voi miettiä omia ostojaan näistä yrityksistä ja valistaa tuttujaan jotta hekin voivat tehdä itsenäisiä päätöksiä.

    • Anonyymi

      Ei tuollaiseen työpaikkaan kukaan täysillä käyvä hakeudu. Tuomiopäivän touhua.

    • Anonyymi

      Mahtaako olla uskonveljien fima?

    • Anonyymi

      Lestoja ovat, kertoohan tuon jo tämä täysin moraaliton touhu. Kusetetaan duunareita minlä keretään että saadaan profiittia johdolle, lestoilla ei ole minkäänlaista omatuntoa näissä hommissa. Esimerkkinä voi lueskella juttuja näistä kattofirmoista jne, Pohjois-pohjanmaa on täynnä näitä velikultia ja niiden yrityksiä.
      Yhtä ja samaa sakkia kaikki, ovathan he kaikki yhtä suurta perhettä.

      • Anonyymi

        Että sellainen reilu meininki.......ei viddu.....


    • Anonyymi

      Olisi mielenkiintoista tietää, että mitkä asiat siellä on sovittu/saneltu tessin alle.

    • Anonyymi

      Kyllä tuollaiselle touhulle tulee nyt noutaja. Oppivat firman itse itsensä herroiksi nimittäneet noudattamaan yhteiskunnan sääntöjä. Vielä ei olla taivasten valtakunnassa, vaan maanpäällä.

    • Anonyymi

      Mikäs siellä Sievillä on tilanne?

    • Anonyymi

      Ei tainnu liitto saada tästä kuin huonoa mainetta. Keskittyisivät liitossa kansakuntamme yhteiseen tulevaisuuteen ja yritystoiminnan edellytysten tukemiseen tehokkaalla ja turvallisella työskentelyllä, että ammattiliiton jäsenilleen riittää palkanmaksajia.

      • Anonyymi

        Liitto saa tästä pelkkää hyvää mainetta. Markkinahäiriköt kuriin! Se on koko alan etu.


    • Anonyymi

      Oletko liiton politrukki?

    • Anonyymi

      Näköjään yhtiö voitti liiton 100-0 ja liitto joutui vähin äänin päättämään toimenpiteet. Ilmeisesti myös yhtiön henkilöstö vastusti liiton toimenpiteitä. Erikoista touhua liitolta...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe