Tutkitaanko mielenterveyspotilaita

Anonyymi

kunnolla fyysisesti eli labrat, röntgenit, tähystykset ja muut. ? Esimerkiksi työuupumus, masennus ym. voivatkin olla ei kyseisiä psyykkisiä juttuja kokonaan eikä psyykenlääkettä tarvittavaa juttua, vaan fyysinen sairaus olla siellä aiheuttamassa näitä oireita. Sellaisia sairauksia on niin monia, jotka aiheuttavat todellakin voimattomuutta, väsymystä, unettomuutta ynnä muuta. -----Hyvä esimerkki on sairaus, joka ei todellakaan näy missään tavallisissa tutkimuksissa, vaan pitää mennä erikoislääkärille, joka olisi sydänlääkäri.

Niin moni oletettu masennus, voimattomuuspotilas lääkitään voimattomuuden takia psyykenlääkkeillä, jotka aiheuttavat nopeapulssisuutta, hikoilua ja lisää voimattomuutta. Mutta,....taustalla onkin sydänvikaa eli kolesteroli on tukkinut sen verran verisuonia ettei se HAPPI enää kuljekkaan sinne lihaksiin ja aivoihin. No nih,...kyseinen potilas ei siis jaksa ylämäkiä , ei jaksa rappusia nousta jne. Mutta psyykenlääkitys sen kun jatkuu.

Tuossa kerran oli oikein Ilta Sanomissa juttua, miten mm. masennusoireita kokevia potilaita lääkitään, mutta ei tutkita fyysisesti kunnolla, kunnes tilanne menee överiksi ja potilas hyvässä lykyssä joutuu soittamaan ambulanssin itselleen hengenahdistuksen takia ja pyörtyy siis lattialle. Eli väsymysoireilu ja uupumus aiheuttaa sitten alakulon, jolloin potilas puhuu lääkärilleen että on masentunut ja saa uudenlaista masennuslääkettä.

Mutta masennuslääke ei noihin sydän-verisuoni tai muihin fyysisiin oireisiin todellakaan auta.

Psykiatria on hyvä asia, kun sitä oikein käytetään ja kun potilas otetaan kokonaisuutena huomioon, ja myöskin se FYYSINEN puoli on ensimmäisenä tutkittava.

Kirjoitin tämän vaan siksi, koska tunnen useita, joita on vuosia lääkitty psykiatrisilla lääkkeillä ja taustalla onkin elimellinen sairaus, joka on jäänyt hoitamatta taka-alalle.

43

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itsellä on masennusdiagnoosi vaikka en ole koskaan valittanut masennusta. Työuupumus tuli ja siksi diagnoosi. Oma kannasta luin että joku on lätkäissyt minulle krooninen masennus diagnoosin. Ensi kertaa masennusdiagnoosi tuli selkävaivojen myötä kuntoutustutkimuksen pakollisella psykiatrin vastaanotolla vaikka en millään lailla valittanut masennusta.

      • Anonyymi

        Jumalauta kun ne koulutetaan kaavoihin. Mitään apua ei saa oikeasti.Jos vaikka joku on tehnyt jotain pahaa niin on tietysti kauhuissaan eikö niin.No diagnoosi on paniikki häiriö vaikka normaali reaktio on kauhistua. Uskonnoissa on lahkoissa paljon näitä päälle käyviä tuomitaan ja syytetään ettei toisella ole edes tilaa puolustautua.Mitään näitä budhakaataa tai healing Room hoitokokouksia ei saisi edes pitää jogameditaatioita. Ihmiset menee ihan koomaan niillä.


      • Anonyymi

        Ei tartte edes valittaa psykiatri tekee päätöksensä kun keskustelet , hän näkee monista asioista mikä ommasennusta


      • Anonyymi

        Tota se on ja on ollut,...aina.


    • Anonyymi

      Potilaat tutkitaan oireiden perusteella. Ei peräsuolta aleta tähystämään ilman epäilyä ja sama on muidenkin tutkimusten suhteen

      • Anonyymi

        Syöpä aiheuttaa monesti samanlaista voimattomuutta ja väsymystä kuin on masennuspotilailla, joiden väsymys on jostain syystä luokiteltu masennukseksi ja syöpä jäänyt huomaamatta. Kaikissa syövissä ei hemoglopiini laske, vaan pysyy hyvänä. Potilas valittaa väsymystä ja alakuloa, jolloin nokan eteen laitetaan kaavake, joka on nimeltään masennustesti. Alakuloiselle toki tulee pisteitä sen mukaan, miten kovana ja hankalana tuon alakulon ja väsymyksen itse tuntee. Mutta kukaan ei kysy kaavakkeen täyttävältä asiakkaalta, että oletko käynyt sisätautilääkärillä? oletko käynyt syöpälääkärillä?? sen sijaan potilasta kehoitettiin menemään psykiatrille.

        Olisi kiva tietää montako psykiatrista potilasta on tällä hetkellä sellaisia, joiden oireet ovat somaattisen sairauden aiheuttamia.????


      • Anonyymi

        Heh.
        Korvien väliä syyteltiin, ja kuitenkin lopulta leikkaus tehtiin ihan muuhun ruumiin osaan kuin päähän.
        Oireilua ei aina uskota, se on faktaa.


    • Anonyymi

      Yleensä ne tekee kaavoilla jutut. Jos sun mies vaikka lyö sua ja uhkailee niin haet apua pelkoon väsymykseen valvomiseen niin käy niin että saat diagnoosin hullu ja diapamia sitten sairasloman lähetteen terapiaan ja testin DNA oletko rikollinen ja verikokeet onko huumeita.Sitten alkaa se kaava oliko vaikea lapsuus juttu ja onko burn out vai looseri. Tää ei siis auta sua yhtään eikä muut tilannetta eikä sun vanhempien syytä ole se jos joku sua lyö. ( Tosi onnettomaksi tulette lopulta ).

      • Anonyymi

        Miksi haet apua lääkäriltä, jos pelkäät miestäsi, joka piinaa sinua? Miksi et jätä sellaista miestä elämästäsi? Se korjaisi tilanteen, väsymyksesi, pelkosi, traumasi ja paniikkireaktiot.


      • Anonyymi

        Uskotko tosiaan, että lääketiede voi auttaa mitenkään, jos miehesi lyö ja uhkailee sinua. Olisiko sittenkin oikeampi paikka hakea apua juristilta tai poliisilta kuin lääkäriltä.

        Tuossa tilanteessa lääkärin on syytäkin epäillä järkeäsi, ellet osaa erota vaarallisesta miehestä. Täyspäinen ei hae apua lääkäriltä miehen väkivaltaisuuteen, vaan jättää miehen.


    • Anonyymi

      Lähiöissä on myös huumejengit ne tunkee huumeita ihmisiin gamma huumeesta voi halvaantua.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Masennus todetaan oiretten ja kyselyn mukaan ei tähystyksessä.

      • Anonyymi

        eikä röntgenissä


      • Anonyymi

        Ennenkuin menet masennuskaavakkeen täyttämään, niin käy yleislääketieteen erikoislääkärillä kertomassa oireita , siis somaattiset oireet. Uupumus ja väsymys ja masentunut olo monesti sotketaan keskenään. Alakulokin tulee esille masennuskaavaketta täytettäessä, mutta mitään somaattisia eli kehollisia oireita ei masennuskaavakkeessa kysellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennenkuin menet masennuskaavakkeen täyttämään, niin käy yleislääketieteen erikoislääkärillä kertomassa oireita , siis somaattiset oireet. Uupumus ja väsymys ja masentunut olo monesti sotketaan keskenään. Alakulokin tulee esille masennuskaavaketta täytettäessä, mutta mitään somaattisia eli kehollisia oireita ei masennuskaavakkeessa kysellä.

        Heh. Ihan samat ketipinorit se lääkäri osaa antaa kyin psykiatrikin. Ilman tutkimuksia. Lääkärillä ei ole velvollisuutta tutkia jos hän on jo päättänyt että vika on päässä.


      • Anonyymi

        Ihminen tietää itse, mille erikoislääkärille menee. Jos astuu yleislääkärin ovesta eka kerran, joutuu helposti väsymystä valittaessaan psykiatrin vastaanotolle. Siellä sitten niitä mömmöjä pää täyteen, jolloin ei ole enää paluuta esimerkiksi sisätautilääkärin vastaanotolle tai syöpälääkärille. Miksi ei? Koska psyykenlääkkeet väsyttävät roimasti lisää. Nukut tyytyväisenä yötä päivää ajattelematta todellista fyysistä/somaattista sairauttasi, joka kehossasi vie sinua alaspäin. Monille käynyt näin, valitettavasti, turhia kuolemia.


    • Anonyymi

      No itse olen skitsofreenikko ja olen siis ollut osastolla.
      Siellä otettiin verikokeet, kaikkia erejä. Lääkäri välillä keksi aina, että tutkitaas keliakia tai jotain muuta. Vitamiinitasot, jotkut maksa-arvot, no en edes tiedä mitä kaikkea. D-vitamiini oli matala, joten siitä keksittiin tutkia onko luukatoa ja olihan sitä kun en ollut juonut maitoa.

      Muuten otetaan verenpaine ja EKG. Kaikilta tutkitaan aivot magneettikuvassa, onko elimellistä vaivaa.

      Sairaala oli vieressä niin kaikkea saatettiin tutkia.

      • Anonyymi

        Ei mulla ainakaan tehty mitään pään magneettikuvauksia.


    • Anonyymi

      Ei tutkita... Kokemusta on

      • Anonyymi

        Psykiatri katsoo vaan, onko otettu labroja ja mitä tutkimuksia, vaikka olisivat vuosia vanhoja vastauksia. Ei psykiatri yleensä kysele muuta kuin mielenmaisemia,. Piste.


    • Anonyymi

      Jouduin itse joskus pari vuotta sitten vakavaan onnettomuuteen, jossa loukkaannuin pahasti. Menomatka sairaalaan ambulanssissa tuolloin meni vielä jokseenkin hyvin. Oli pahoja kipuja, joista sitten loppujen lopuksi kärsin yli kaksi kuukautta putkeen.

      Oltuani jonkin aikaa sairaalapedillä, kävi ilmeiseksi, että minua ja mitään sanomisiani ei uskottu lainkaan. Eli ts. minua pidettiin mt-potilaana potilashistorian ja aiemmin annettujen diagnoosien perusteella.

      Minulta tivattiin jos jonkinlaista idioottia kysymystä, ja lopulta laitettiin pahoissa kivuissa psykiatrin eteen.

      Myöhemmin sain tietää, että kreatiinikinaasiarvot olivat topissa, ns. liian korkeat. Mikä saattaisi viitata esim. saatuun veritulppaan. Tosin vaikeat lihasvauriot antavat samanlaisia tuloksia. Mutta ilmeisesti tuonkin kyseisen kohtelun perusteella lääkäreiden mielestä kipujeni syy oli mt-sairaus. Tottakai. Jos on kerran hullu, on sitä aina, joka tilanteessa. Ainakin terveydenhuollossa. Näköjään kehdosta hautaan. Sillä mt-diagnoosi on kaikissa kirjauksissa ja Omakannassa se ainoa asia, jonka lääkärit terveydenhuollossa näkevät, ja johon tuijottavat ja takertuvat. Kaikkia hoitopäätöksiä tehdessään. Varsin stereotypisesti ja rajoittuneesti ajateltu muka korkeasti koulutetuilta ihmisiltä. Suomi on myös olevinaan oikeusvaltio, että täällä on tasa-arvo kaikkien kansalaisten kesken, ja jossa kaikkia kohdellaan samanarvoisesti, oikeudenmukaisesti ja hyvin. Onko muka niin, todella oikeasti?

      • Anonyymi

        Voi voi, kyllä on kokemuksia kertynyt laidasta laitaan.

        Kerran menin lääkäriin rintakipujen takia, ja yleislääkäri alkoi kysellä, käytänkö mielialalääkkeitä, ja hetkeä myöhemmin vielä, että onko minulla tulossa vastaanottoaikaa psykiatrille.

        Yhdellä kerralla yksi lääkäri oli pyytänyt hoitajaa antamaan minulle rauhoittavaa, vaikka kivun takia olin, ja täysin rauhallinen ( onneksi ei tarvinnut sitä ottaa ).

        Sydänlääkäri väitti joitain vuosia sitten verenpaineen " johtuvan korvien välistä, kun on tuo mielialasairaus ".
        Yksi yleislääkäri oli kirjoittanut " potilaalla on skitsofrenia, kipu on psyykkistä. ", vaikka tiedoissani ei edes skitsofrenia-diagnoosia ole. Hän oli myös pyytänyt psykiatrin katsomaan minua, mainitsematta minulle asiasta mitään.

        Minulta lähti kauan sitten paljon hiuksia, niin yksi yleislääkäri kysyi aivan suoraan " onko sulla ollut sellaista nyppimistä ? ".

        Tässä oli vain muutama esimerkki, mitä kaikkea sitä saa kuulla, saati sitten ajatuksissaan tuntea. Onhan kaikki tuollainen loukkaavaa ja joskus myös jotenkin nöyryyttävää.
        Kyllähän näitä on sattumuksia vastaan tullut, eikä varmaankaan tule loppumaan, ja suurin osa tällaisista kohtaamisista luultavimmin johtuvat terveystiedoissa näkyvistä mt-diagnooseista.
        Onneksi joukossa on myös heitä, jotka osaavat kohdata potilaansa sen kummemmin välittämättä jostain mt-diagnooseista.

        Ei tarvitsisi montaa vuotta tilanteita koota muistiin, niin johan saisi aikaiseksi vaikka jonkinlaisen komedian pätkän, koska noistakin pystyy aika ajoin huumoria vääntämään, ihme kyllä.


    • Anonyymi

      Ei mulla vaan tehty magneettikuvausta.Mulla tosin masennus parani kun pääin eläkkeelle.Eli ei sieltä magneettikuvauksesta olis mitään löydetty.

      • Anonyymi

        Tämä yhteiskunta on niin kimurantti ja suunniteltu toimimaan buisness periaatteella kaikki, niin stressataan ihmisiä jo melkein vauvasta lähtien höykyttämällä vaatteet päälle ja vaipat pöksyihin ja tarhaan vauvojen puolelle. Sitten tarhaan. Tarhasta kiireellä haetaan kotiin kuuntelemaan valittavia ja kiukuttelevia vanhempia, joilla ollut stressaava työpäivä. Rahaa pitää kerätä asuntoon, autoon, kesämökkiin, vaatteisiin, tietokoneisiin, purjeveneisiin jne. Mutta kas kummaa, koko loppuikään saakka se kiire vaan on niin kauan kunnes kaivetaan hauta.

        Ennenaikaisia kuolemia on aivan liian paljon tässä raha edellä kuljettaessa.

        Maailma kokonaisuudessaan on suunniteltu niin, että suurimman osan ihmisistä tulee herätä työhönhä aamulla noin klo 6 tai 7. Onko täällä lainkaan ajateltu ihmisten erilaisuutta? Ei ole. Yksi suurimmista elimistöä kuormittavimmista asioista on tuo unirytmi, jos se laitetaan yhteiskunnan taholta toimimaan väärin. On olemassa ihmisiä, jotka valvovat puoleen yöhön ja nukkuvat aamuisin pitkään. Kukaan ei ajattele että näitä ihmisiä on koko maapallolla todella paljon. Jos et jaksa herätä oman sisäisen kellosi mukaan aamulla klo 7 ja olla työpaikallasi klo 8, olet jotenkin sairas tai outo ja sinut lempataan muualle, jos ei ole mahdollisuutta iltavuoroa tehdä.

        Ja vielä. Sitten ihmiset ne, jotka ovat syntymälahjanaan saaneet illanvirkku sisäisen kellon ja valvovat jopa yhteen kahteen saakka joka ilta, joutuvat tämän yhteiskunnan niin sanottujen määräysten takia syömään unilääkkeitä, jotta pääsevät aamulla töihin. Unilääke ei todellisuudessa korjaa tilannettaa, vaan saattaa jopa vaikauttaa sitä, koska päiväaikainen väsymys tulee olemaan rankkaa ja uuvuttavaa.

        Talous edellä toimiva yhteiskunta ei ajattele siis muuta kuin rahaa, tässä yhteiskunnassa ihmisen terveys on viimeinen, jota täällä halutaan vaalia.

        Tiedän useita, joilla on erinomainen koulutus, mutta ovat eläkkeellä juuri tuon asian takia, että heidän sisäinen kellonsa ei sovellu tähän yhteiskunnan rattaisiin. Tiedän useita, joille on tullut paha burn out eli uupumus juuri tämän hektisen elämän myötä. Pitäisi herätä firmalle tekemään töitä jo klo 7, kun oma sisäinen kello kutsuu nukkumaan .

        Ihmiset sairastuvat pahasti täällä yhteiskunnassa jo 50-vuotiaina, kun on jatkuva stressi päällä.

        Ja ne sairaudet ovat yleensä sydänsairauksia ja vastaavia, jotka uuvuttavat ihmiset.


    • Anonyymi

      Suomalaista terveydenhuoltoa ja alan koulutusta kehutaan vuolaasti ja väitetään sen olevan maailman huippua.

      Mutta itse asiassa se on ylikehuttua ja yliarvostettua. Terveydenhuollonpalvelu on kansalaisten keskuudessa käytännössä erittäin eriarvoistavaa ja epätasa-arvoista. Jos jollakin sattuu olemaan mt-diagnoosi ja sairaushistoriaa, niin kohtelu on lääkäreiden puolelta lähes systemaattisesti sitä, että somaattisia sairauksia ei heiltä edes tutkita ja näin ollen monet jäävät kokonaan vaille hoitoa. Nämä ovat silkkoja ja paikkansapitäviä tosiasioita.

      Sitä en tiedä, miten laajaa kyseinen toiminta terveydenhuollon parissa toimivien puolella on. Mutta mitenkään eettisesti ja moraalisesti hyväksyttävää toimintaa ja hoitokulttuuria tuollainen ei ainakaan ole.

      Ainakin tätä on tapahtunut ainakin P-Savon sairaanhoitopiirissä, Kuopion alueella.

      • Anonyymi

        Mistä voi johtua Kuopion alueella oleva kyseinen toiminta? Pohjois -Savossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä voi johtua Kuopion alueella oleva kyseinen toiminta? Pohjois -Savossa?

        Omien havaintojeni mukaan kyseistä toimintaa on harjoitettu yleisesti, systemaattisesti, kenties jopa laajassa mittakaavassa, ainakin yli 10 vuoden ajan, ellei jopa tuotakin kyseistä aikaa pidempään.

        On aika vaikea sanoa, mistä se johtuu. En lähde arvailemaan. Sitä pitäisi oikeasti kysyä heiltä ( alalla olevilta lääkäreiltä ja hoitajilta) itseltään. Mutta veikkaan, että kyse on terveydenhuoltoalalla olevien yleisessä jo valmiiksi otetussa asenteellisuudessa ja negatiivisessa suhtautumisessa mt-diagnoosin ja sairaustaustan omaavia kohtaan. Potilaita selvästi priorisoidaan, eli luokitellaan ja arvotetaan, että ketä autetaan, tutkitaan ja hoidetaan, ja ketä ei.

        Kyseisessä vallitsevassa hoitokulttuurissa on yleisesti jotakin pahasti pielessä, eettisyys, moraali ja arvot siellä toimivilla kadoksissa. Mikä on sikäli huolestuttavaa ja jopa hämmentävää, koska olettaisi korkeasti koulutetuilla olevan ne periaatteet ammatissa ja tekemässään työssä käytössä.

        Potilaat eivät ole terveydenhuollossa samalla viivalla. Jos ovat koskaan olleetkaan. Surullisinta ja huoletuttavinsa tässä on se, ettei mitään muutosta ja kehitystä parempaan ole sillä saralla myöskään tullut ja lainkaan tapahtunut. Ongelmaa on ollut ja esiintynyt jo pidemmän aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omien havaintojeni mukaan kyseistä toimintaa on harjoitettu yleisesti, systemaattisesti, kenties jopa laajassa mittakaavassa, ainakin yli 10 vuoden ajan, ellei jopa tuotakin kyseistä aikaa pidempään.

        On aika vaikea sanoa, mistä se johtuu. En lähde arvailemaan. Sitä pitäisi oikeasti kysyä heiltä ( alalla olevilta lääkäreiltä ja hoitajilta) itseltään. Mutta veikkaan, että kyse on terveydenhuoltoalalla olevien yleisessä jo valmiiksi otetussa asenteellisuudessa ja negatiivisessa suhtautumisessa mt-diagnoosin ja sairaustaustan omaavia kohtaan. Potilaita selvästi priorisoidaan, eli luokitellaan ja arvotetaan, että ketä autetaan, tutkitaan ja hoidetaan, ja ketä ei.

        Kyseisessä vallitsevassa hoitokulttuurissa on yleisesti jotakin pahasti pielessä, eettisyys, moraali ja arvot siellä toimivilla kadoksissa. Mikä on sikäli huolestuttavaa ja jopa hämmentävää, koska olettaisi korkeasti koulutetuilla olevan ne periaatteet ammatissa ja tekemässään työssä käytössä.

        Potilaat eivät ole terveydenhuollossa samalla viivalla. Jos ovat koskaan olleetkaan. Surullisinta ja huoletuttavinsa tässä on se, ettei mitään muutosta ja kehitystä parempaan ole sillä saralla myöskään tullut ja lainkaan tapahtunut. Ongelmaa on ollut ja esiintynyt jo pidemmän aikaa.

        Minäkin olen huomannut vuosien varrella, että mt-diagnoosin omaavaa ihmistä ei pidetä minkään arvoisena terveydenhuollossa.

        Lähes vaiva kuin vaiva jos sattuu olemaan, niin suositellaan jutustelua psykiatrin kanssa.
        Tuntuu kuin olisi olemassa yleinen ajatus, että psykiatriset ongelmat suojaavat kaikelta muulta sairastamiselta.

        Yksi merkittävä asia on, etteivät yleislääkärit tahdo uskoa, jos mt-potilas, tai kuntoutuja kertoo havainneensa jotain somaattista vikaa.
        Tiukassa on päästä mihinkään tutkimuksiin tms. Etenkin silloin, jos ongelma on jokin, jota on vaikea havaita esim. silmämääräisesti, eli ei näy päällepäin.

        Itse ainakin olen ihmetellyt, kun lääkärit kovin korkeasti koulutetaan, okay, varmaan työnsä osaavat, mutta potilaiden kohtaamisessa ja heihin asennoitumisessa olisi vielä todella paljon parannettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä voi johtua Kuopion alueella oleva kyseinen toiminta? Pohjois -Savossa?

        Pyytäkää siellä Pohjois-Savossa päästä sydänlääkärin vastaanotolle tai menkää yksityiselle sydänlääkärille, sillä sepelvaltimotauti, joka väsyttää ja joudutte ottamaan muutaman kerran päivälläkin nokoset, on se hengenvaarallinen sairaus. Elimistönne ei saa happea.

        Sepelvaltimosairautta on diabeetikoilla ja sellaisilla, joilla keskivartalolihavuutta ja ylipainoa on.

        Jos väsytte liikaa ja olette väsyneitä, ei sen tarvitse johtua veren sokereista, vaan sydämestä. Hakeutukaa hoitoon. Sitä niin monesti sanotaan, että onhan sulla diabetes, mutta syy löytyykin sitten sydämen rasvaisista verisuonista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyytäkää siellä Pohjois-Savossa päästä sydänlääkärin vastaanotolle tai menkää yksityiselle sydänlääkärille, sillä sepelvaltimotauti, joka väsyttää ja joudutte ottamaan muutaman kerran päivälläkin nokoset, on se hengenvaarallinen sairaus. Elimistönne ei saa happea.

        Sepelvaltimosairautta on diabeetikoilla ja sellaisilla, joilla keskivartalolihavuutta ja ylipainoa on.

        Jos väsytte liikaa ja olette väsyneitä, ei sen tarvitse johtua veren sokereista, vaan sydämestä. Hakeutukaa hoitoon. Sitä niin monesti sanotaan, että onhan sulla diabetes, mutta syy löytyykin sitten sydämen rasvaisista verisuonista.

        Hehee....
        Kun mt-diagnooseilla varustettu ihminen menee lääkäriin rintakivun takia, niin yleislääkäri vain kyselee, käytätkö mielialalääkkeitä, ja onko sinulla tulossa aikaa psykiatrille.

        Näin ainakin pääkaupunkiseudulla.


    • Anonyymi

      Ei ole samalla viivalla lähellekkään. Pelkkä ammatti ja työhistoria vaikuttaa valtavasti. Mt ongelmia joskus diagnosoitu amis taustainen on vähemmän tärkeä kuin yliopiston käynyt. Työttömällä ei ole mitään arvoa lääkärin mielestä, jos on mt ongelmia diagnosoitu joskus.
      Minulla on mt diagnoosi 15 vuotta vanha. Mitään oireita ei ole ollut 13 vuoteen mutta mitään sanomaani ei uskota lääkärissä vaan omakannasta katsotaan, että et näköjään syö lääkkeitä (en todellakaan tarvitse lääkitystä).

      • Anonyymi

        Niin se on eriarvoista.
        Entinen lyhytaikainen pääministerimme kun oli reissussa, ja tuotiin koomassa Suomeen, oli ollut tosi upeat kuntoutukset, kahden viikon kooman jälkeen.

        Mt-potilas kun oli aikoinaan koomassa kuukauden, makuupotilaana viitisen viikkoa, ei ollut minkäänlaista kuntoutusta, fysioterapeutti kävi osastolla huoneessa kerran kysymässä, saako varpaita liikutettua.

        Tasa-arvo ja samanarvoisuus, mitä se sellainen on ?


    • Anonyymi

      Vaatikaa verikokeita sieltä selviää onko raudan puutetta, kilpparinvajis ym.

      • Anonyymi

        Oletko koskaan kuullut, kuinka vaikeaa mt-potilaan on alkaa vaatia yhtään mitään somaattisen terveydenhuollon puolella ?
        Voi kunpa tietäisit.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko koskaan kuullut, kuinka vaikeaa mt-potilaan on alkaa vaatia yhtään mitään somaattisen terveydenhuollon puolella ?
        Voi kunpa tietäisit.....

        Tiedän tämän kyllä kun olen läheiselleni vaatinut labroja ja tutkimuksia. Vaikeaa on saada mt potilaan itse labroja jos ei ole läheistä tukena.


    • Anonyymi

      Mulla parani syöpä kun pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle.

      • Anonyymi

        Onnittelut siitä...
        Oliko se syöpäläinen stressistä johtuvaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnittelut siitä...
        Oliko se syöpäläinen stressistä johtuvaa ?

        Siitäkin ja sitten mun päässä oli syöpä.Mutta se syöpä parani.Mulla ei ollut syöpään lääkkeitä.Eli ihan parani itekseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitäkin ja sitten mun päässä oli syöpä.Mutta se syöpä parani.Mulla ei ollut syöpään lääkkeitä.Eli ihan parani itekseen.

        Mulla oli keski-vaikea ja välillä vaikea syöpä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitäkin ja sitten mun päässä oli syöpä.Mutta se syöpä parani.Mulla ei ollut syöpään lääkkeitä.Eli ihan parani itekseen.

        Hyvä niin.


    • Anonyymi

      Mahdollisia psyykkisperäisiä aiheuttajia ei tutkita julkisella.

      • Anonyymi

        Tutkisivat ensin muita aiheuttajia, niin sen jälkeen jos ei mitään ole, niin voisi jatkaa psykiatrian puolelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe