Venäjä sekoittaa, ei mennä mukaan

Anonyymi

Venäjä sekoittaa talouden. Olimmeko me ja paljolti muukin maailma liian sitoutuneita Venäjän kauppaan. Nyt sodalla yrittävät saada vallattua lähimaat, ihmiset tapetaan.
On jouduttu asettamaan pakotteita ja niitä pitäisi saada lisää, jotta jollakin tapaa menisivät polvilleen. Heidän kansansa on vaiennettu ja kärsivät varmasti.
Onhan nähty, kuinka Venäjä on toiminut aiemminkin, ottaa eli varastaa tavalla tai toisella.
Jos siellä uskaltaa olla eri mieltä valtion johdon kanssa, tai mikä se pahin taho lieneekin, siellä pääsee kansalainen hengestään tai suljetaan vankilaan vuosikymmeniksi. Sananvapautta ei ole.
Meidän suomalaisten on nyt laitettava kestokulutuksemme mahdollisimman pienseksi ja on hyvää yrittää rakentaa pientä pahan päivän varaa, selvitäksemme perheinä ja ihmisinä eteenpäin.
Varmasti koskee monia pieniä yrityksiä, joten yrityksien lieneekin aika ajatella, onko edes järkevää toimintaa. Nyt itku markkinoilla auta, sillä yksityisten henkilöiden ei ole mahdollista kovin paljon muuta ostaa, kuin ruokaa ja maksaa elämisen kulut.

Tilanne varmasti aikanaan loppuu, mutta nyt on aika hyväksyä tullut tilanne, sillä se on tuosta sodasta johtuva koko maailmaa koskeva tilanne.

Ja koskaan ei minkään maan enää pidä olla sidoksissa liian raskaasti toisiin maihin, jotta tällaiseltä talouden kurimukselta vältytään. Nyt on maita joissa on nälänhätä, koska eivät saa tarvitsemaansa viljaa esim.
Tämä energia, joka myös kovin yksipuoleisesti on tullut Venäjältä, on myös monille maille rankka asia.
Enrgian turvaaminen enemmän jokaisen maan omaan rakenteeseen on varmasti tulevaisuutta.

Jä tämä Ympäristö asia saa hetkeen joutua taka-alalle, sillä sen asian hoitamiseen ei ole mailla varoja, se on kallista. Joten vihreät, nyt on aika olla rääkymättä, tai hankkikaa itse rahat muutoksiin.

Perheille on kovaa aikaa, sillä lainojen korot nousevat ja isommissa lainoissa tekevät monia satoja kuukaudessa menoja lisää, joten on luovuttava monista asioista.
Taloja tuskin on kannattavaa myydä tässä tilanteessa, sillä varmasti tulee hävikkiä.

Yksityisen ihmisen ainoa keino, on muuttaa kulutustaan ja melko rankasti, on itse pyrittävä tekemään asioita. Lomamatkat ja luxus pitää jättää pois ja löytää mahdollisimman halpoja keinoja elämän kulkuun.
Meistä aika moni on sellaista aikaa elänyt ja sekin johtui silloin tuosta naapurista, kutsuttiin silloin kai Neuvostoliitoksi.

Mieleeni on jäänyt Neuvostoliiton hajoamisen aikaan lausuttu sanoma.
Olivat silloin monille maille velallisina. Velkojaan eivät koskaan maksaneet suomalaisille firmoille. Sanoivat, että enää ei ole Neuvostoliittoa, jolle velat olivat, vaan uusi nimi oli Venäjä. Että näin silloin vietiin ja paljon multa mailta.

Varmasti tätäkin sotaa ovat valmistelleet kauan, tämä olisi pitänyt nähdä muualla ja olla varuillaan, liian sinisilmäistä toimintaa muilta mailta. Nyt sodan hinta on meille kova.

On yritettävä sopeutua tilanteeseen, siten voimme selviytyä myös henkisesti tästä uudesta talouden kriisistä. Katkeruus ketään kohtaan ei auta.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Suomi on täysin sekaisin

        Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
        Maailman menoa
        487
        5053
      2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

        minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
        Ikävä
        15
        1782
      3. Aivan täysin tahallinen teko

        Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
        Suomussalmi
        96
        1526
      4. Olet saanut minut sekoamaan

        Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
        Ikävä
        23
        1407
      5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

        Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
        Suomussalmi
        53
        1389
      6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

        Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
        Suomussalmi
        54
        1307
      7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

        Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
        Suomalaiset julkkikset
        0
        1105
      8. Myönnän sinulle nyt

        Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
        Ikävä
        54
        1040
      9. Pysytäänkö nainen

        edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
        Ikävä
        57
        915
      10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

        eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
        Ikävä
        62
        914
      Aihe