Synninpäästö

Anonyymi

Tämä on todella tärkeä asia uskovaiselle ja myös lähimmäisten elämälle ja mielenterveydelle ja yhteiskunnalle. Meillä usein muistutetaan tai ainakin ennen muistutettiin seurakunnassa ennen ehtoollista että jos sinulla on jotain närää tai sopimista lähimmäisen kanssa, anna ehtoollisen mennä ohi tai mene heti suoraan selittämään asia ehtoollisen jälkeen. Kun Raamattua tulkitaan eri tavalla niin saadaan erilaisia oppeja. Perustelette oppia sananpaikalla ""Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät." Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetty." Uskon että tämä paikka tarkoittaa rippiä jos langennut ei saa rauhaa pyytäessään yksin anteeksi lankeemustaan tai sitä että ihminen tulee maailmasta uskoon ja antaa elämänsä ensi kertaa Jeesukselle, lukee evankelistan tai sielunhoitajan kanssa pelastusrukouksen ja sielunhoitaja lukee synninpäästön. Jos asianomainen on tehnyt esim. henkirikoksen tai suuren kavalluksen että vaatii myös ajallista asiain selvittelyä niin sitä syntiä ei vain voi sielunhoitaja kuitata anteeksijulistuksellaan vaan tarvitaan myös sopiminen rikoksen kohteen, viranomaisen ja lainsäädännön toimien kanssa. Suomessa pappi ei voi paljastaa murhaa viranomaiselle mutta voi kyllä painostaa asianomaista tekemään tunnustuksen eikä "vapauta syyllistä tuosta noin vain" ajallisesta vastuusta. Raamatussakin tunnustetaan maallinen vastuu ja kaikissa tapauksissa ei Jumalalle tunnustaminen eikä synninpäästö vielä riitä vaan pitää hoidella asiat vaakatasossa. Insesti, - pedofiilijutut, raiskaukset kuuluvat tähän raskaaseen rikosten sarjaan ja miksipä ei lievemmätkin jos tietää että on loukannut lähimmäistä jollain tavalla.

5

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehtoollinen nautitaan uskon vahvistamiseksi, muistoateria, joten asiat jotka ovat ns. "tunnon päällä" ne on sovitettava ennen ehtoollisen nauttimista, asianosaisen kanssa.
      EVL.-kirkon opetus on joskus toisenlainen !!

      • Anonyymi

        SRK ei ainakaan opettaa että ehtoollinen on pelkkä muistoateria, vaikka se on sekin. Näin poimittuna SRK:n ”Näin me uskomme” sivusta : ”Keskeistä ehtoollisessa on se, että ehtoollisvieras uskoo nauttivansa siinä Kristuksen ruumiin ja veren”.

        Ehtoollinen on edellytys pelastukseen Raamatun mukaan:

        Joh. 6:51 Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta. Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti. Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta."
        Joh. 6:52 Silloin juutalaiset riitelivät keskenään sanoen: "Kuinka tämä voi antaa lihansa meille syötäväksi?"
        Joh. 6:53 Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, ei teillä ole elämää itsessänne.
        Joh. 6:54 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.
        Joh. 6:55 Sillä minun lihani on totinen ruoka, ja minun vereni on totinen juoma.
        Joh. 6:56 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä.


    • Kukaan se väitä, etteikö se ole tärkeä, mutta tyhjäksi sen tekee se, ettei Raamattu tunne asiaa?

      Tämä on todellisuudessa ihmisuskojen yhdessä pitävä voima, kuten vankilan muurit, jossa kaikki ovat syyttömiä, omasta mielestään.
      Monikaan ei uskalla erota Kerhosta, kun on lapsesta lähtien höpötetty asiaan, että Puh- veli antaa kaikki synnit anteeksi, eikä niitä saa muistella?

      Jos asialla olisi edes jotain Raamatullista perää, kirjoittaja olisi kyllä kopioinut edes yhden jakeen kontekstissa. Ihmisuskossahan se ei ole tarpeen, kaikki on OK, jonka puhuja puhuu, oli se sitten Kirjassa, tai ei.

      Vaikuttaa, että sekoitat uskovaiset ja lestadiolaiset keskenään, joten häpeä, asian selvittyä, lukemalla Raamattu, on kyllä mielenterveysongelmia, oli Kerhossa tai ei.

      Myös HPE;ssä ei ole mitään mainintaa närästä, mutta kun Kerholla ei ole Jeesusta, ei riitä, että Jeesus lupasi synnit anteeksi ehtoollisessa. -Matt. 26:28 Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.
      Kuitenkin ehtoolliselle on mentävä rukoillen ja herkällä mielellä.

      >>Kun Raamattua tulkitaan eri tavalla niin saadaan erilaisia oppeja. Perustelette oppia sananpaikalla ""Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät."*** Juuri näin Jeesus sanoi ja opetti; Luuk. 10:5 Ja kun tulette johonkin taloon, sanokaa ensiksi: 'Rauha tälle kodille.
      Siksi Jeesuksen seuraajat sanovat aina - Rauhaa, tai Rauha Teille. Jumalan tervettä ei Raamattu edes tunne.
      Se on osa Kerhon ihmisuskoa, jota ei ole muualla edes pakanallisessa kristillisyyksissä, mutta SRK;ssa on, koska ei ole Raamattua. Tuosta silloisen Jeesuksen puhalluksesta Hän korjaa hetimiten, sanoen, -älkää poistuko Kaupungista, ennekuin saatte Hengen Ylhäällä, ja Henki tuli Helluntaina, jolloin tuhansia ihmisiä kastettiin ja saivat osakseen Pyhän Hengen, sekä paljon armolahjoja. Luuk. 24:49 Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta."

      Voitko näyttää Uudesta Testamentista tapahtuman, jossa toinen ihminen pidättää, tai saarnaa toiselle synnit anteeksi? Sen ymmärtää, kun lukee Raamattua, että menetelmänne on täyttä pakanallisuutta, ja synnistä jää vastuuseen sen tekijä, ja muka anteeksi antaja.

      Toinen taas on tuo rippi, mistä siihen on lupa ja kehotus, kun se ei ole kirjassa, ainoastaan Rooman porttokirkon jutuissa.
      Syvällä synnissä elätte, vaiettavasti.
      Missä myös lankeemuksen anteeksi pyyntö Jeesukselta on kielletty? Voitko laittaa paikan kirjasta.

      Nuo mm Voittosen ripeillä on ihme, että mies ei istu Vankeudessa, mm pedofiliain osalta. Raamattu ei lupaa heille mitään armoa, vain myllynkiven kaulaan.

      Tuo höpötys, tulla uskoon? Mihin uskoon? Mutta jos ihminen tekee kuten Saul, niin usko on Jeesus ja Hänen seuraaminen, se ei lahkoja tarvitse.
      Uskominen Jeesuksen kaikkivaltiaisuuteen, ei litanioita tarvitse, joskin opiskelu yleensä alkaa Kasteen jälkeen.

      Ihmettelen teidän ihmisuskoanne, kun nousette Jeesuksen yli ja muka synnit selviää sieltä helposti, ei tuo tie vie kadotukseen, Jeesuksen seuraaminen Uuteen Jerusalemiin, Jumalan valatakuntaan. Ilm 21;1-6.

      Jokainen tietää teidän viranomaistenne toiminnan, katso mm Kaikki synnit. ja Vihelän pornot, vain 14 raiskausta ja 70 ehtoollista.

      Muut Papit voivat, Kiristystä seurakunnista, mutta Lut Papit on tehtäviensä vankeja.

      Puhut Jumalasta, Hän ei ole puhut pakanoille milloinkaan, se on harhaa, vain omalle kansalleen Israelille, eikä kenelläkään ole Jumalaa, ennekuin on suhde Jeesukseen tunnustettu; Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

      Kerrotko kuka Vl on näin menetellyt.

      Naurettavimpia lauseita; Raamatussakin tunnustetaan maallinen vastuu ja kaikissa tapauksissa ei Jumalalle tunnustaminen eikä synninpäästö vielä riitä vaan pitää hoidella asiat vaakatasossa???
      MISSÄ?
      Enemmän se on vertikaalista, kun horisontaalista.

      Laita ihmeessä kohta Kirjasta.

      Pelleiletkö, vai provosoitko?

    • Anonyymi

      Sinustako vain isot synnit kuten pedofilia ja murha ovat anteeksiantamisen arvoisia ihmisen tunnolle? Kyllä me teemme syntiä joka päivä ajatuksin sanoin ja teoin. Pyhä Henki näyttää synnin ja kun kadut niin pyydät sitä anteeksi. Toki rikokset on sovitettava maallisen esivallan kanssa.

    • Anonyymi

      Itselle tulee hyvin usein levollinen ja rauhallinen olo koko kehoon ei niin synninpäästössä mutta kaasun päästön yhteydessä ihan kuin henki kulkisi läpi ja turha jännitys häipyisi vatsasta kuin koko kehostakin .
      Voisiko tällä olla Jeesuksen kanssa jotakin tekemistä vai mistä se rauha tulee ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe