Kummituksia vaiko "henkiä"??!

Anonyymi

https://yle.fi/aihe/a/20-10003101

Tyypillinen juttu, jossa tutkija yrittää rationalistisen näkökannan ottanut tiedehenkilö, pyrkii nollaamaan rajatieto - kysymyksen oman, omaksumansa tiedeajattelun valossa.

Mutta kysymykset ja rajaukset ovat kovin outoja sikäli, että tiede ei tee kovin järjestelmällisiä rajatieto - tutkimusta. Joten silloin kun niin tapahtuu on tutkimus- ja mittaustavatkin mietittävä alusta asti. Muutamia sitaatteja omin kommentein :

"Enqvist päättelee, että kummitusten pitää kiinnittyä aineeseen ja totella painovoiman lakeja. Muuten ne sinkoutuvat avaruuteen: vinhasti pyörivä Maa kiertää Aurinkoa 30 kilometrin sekuntivauhtia, ja lisäksi galaksimme kulkee avaruudessa 550 kilometrin sekuntivauhtia."

ihmisten tieto oman henkiolemuksen rajoista on yhä olennaisesti rajallinen. Kuitenkin myös hengen pitää olla "energiaa" jollakin tuntemattomalla X tavalla. Toisaalta monet esim.newege - uskovaiset yms.uskovat käsittääkseni, että henki voi jopa vaeltaa planeettojan ja galaksien välillä (oletus, että muuallakin avaruudessa on asuttuja planeettoja ...)

"Mikäli henkiolennot kiinnittyvät aineeseen, mihin ne tarkkaan ottaen kiinnittyvät, Enqvist kysyy.

Protoneihin? Elektroneihin? Ovatko ne vuorovaikutuksessa molekyylien kanssa? Vai liittyvätkö ne tuntemattomaan energiamuotoon tai ehkä pimeään aineeseen?

Mihin ikinä henkiolento kiinnittyykään, sen täytyy olla voimakkaassa vuorovaikutuksessa kyseisen aineen kanssa, jotta se pysyy Maan liikkeessä mukana."

Mikäli ne kiinnittyvät tm.tuntemattomaan aineeseen, tai ovat esim.useammassa ulottuvuudessa yhtä aikaa, niin vuorovaikutus aineeseen ei tarvitse olla niin voimakas. Ei siksi, koska "hengen ulottuvuus" voi omata erilaiset lait, kuin tämän fyysisen maailman fyysiikan nykyään tuntemat tieteelliset lait.
Kyse on myös siitä uskooko tosiaan enemmän fyysiseen olemukseen, joka on katoava, kuin henkeen, joka voi olla ikuinen. Ihminen on unohtanut olemassaolonsa aikana niin kovin paljon, mutta joskus joku voi vielä muistaakin jotain hengestä, joka kenties on kuolematon ja jolla on pitempi muisti kauas historian ja menneisyyden hämärään. Tämä ajatus toki pelottaa kovasti liian rationaalisien mielien omaavia nykyään ...

"Moni asia puhuu Enqvistin mukaan sen puolesta, että aavetarinat ovat mielikuvituksen tuotetta. Miksi henget ja aaveet ovat aina ihmisen mittaluokkaa, eivätkä vaikka miljoonan kilometrin tai mikrometrin murto-osan kokoisia?

Miksi räyhähenget liikuttelevat aina lipastoja, eivät öljytankkereita tai vaikka planeettoja?

Miksi henkien elinpiiri ylipäänsä rajoittuu sinne, missä meidän mielikuvituksemme mieluiten seilaa?"

Minkä tuotetta mielikuvitus sitten on?! Mielikuvat ovat valveunia ja unia ja valve ovat kaksi toisiaan heijastavaa maailmaa. Joskus mielikuvat voivat olla ja muuttua tosiksi, joskus taasen kenties eivät ...

Henget ovat kummituksista puhuttaissa kai osin elämään kiinni jääneitä, joten niitten koko lienee riippuvainen mm.muistosta siitä, millaisia he olivat eläessään täällä fyysisellä asteella edellistä elämäänsä.

On tosiaan vähän varmaan tutkittu sitä miten vaikkapa öljytankkerionnettomuuden voisivatkin olla räyhähenkien tekosia. Vaikkapaa maanjäristykset ovat niin iso juttu, että kyllä aika romuluinen henki pitäisi olla, ja ehkä silloin saisi vahinkoa aikaan vähän useamminkin, maanjäristyksiä ei kuitenkin ihan joka päivä satu.
Jos kaikki on kuitenkin lopulta samaa henkeä, niin silloin supernovat ja muut galaksien välisetkin asiat voivat olla henkien eli kummituksien aikaansaamaa, muuten nyt ihan ei ...

Henkien elinpiiri seilaa varmastikin siellä missä me, siis he joihin he haluavat kenties olla yhteydessä sielä toiselta puolen. Mielihän on siellä missä mekin, tietoisuus ja mielikuvitus on taasen aika eriäviä termejä, henki luo tietoisuuden, joka osaa kuvitella asioita tosiksi, ja sitten ne voivat käydä myös toteen tässä fyysisessä maailmassa, eikö??!

Yleensä ottaen tuo sana "kummitus" on minusta paljon hämäävä, sillä on erilaisia henkiä, jotka ovat enemmän tai vähemmän rajoittuneita omaan tietoisuuden tilaansa. He ovat siis "unohtaneet henkisen olemuksensa", ja monissa uskonnoissa kuten kristinuskossa eräs pääkertomuksista on "Kuoleman voittaminen" eli hengen voitto fyysisestä olemuksesta, jolloin henki kaiketi voisi olla tietoinen puhtaasti henkisessä olemuksessa, jolloin ihminen voisi muistaa pitempään, kauas omaan ja muuhunkin menneisyyteen, synnyttää henki on siis voittaa oman tietoisuutensa rajat ja voittaa kuolema ja kuolemaan liittyvä pelkonsa...
Kyse on tietoisuuden voimasta, jossa henki on todella ja todella läsnä aina ... ;)

9

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Öljytankkereiden ja planeettojen liikuttaminen vaatii paljon energiaa - onko hengillä niin paljon energiaa käytettävissä ?

    • Anonyymi

      Yleisesti ottaen, on helppo ajatella siten kuin haluaa jos etsii vain tietoa mikä sopii omiin näkemyksiin.

      Se on hyvin hassua että silminnäkijätapauksia ei oteta useinkaan vakavasti jos puhutaan ufoista tai kummituksista, vaikka kertojat olisivat järkeviä ja yhteiskunnallisestikin suuria saavutuksia tehneitä, mutta esim. oikeudessa silminnäkijöiden kertomuksilla on jopa ratkaiseva arvo.

    • Anonyymi

      "Enqvist päättelee, että kummitusten pitää kiinnittyä aineeseen ja totella painovoiman lakeja. Muuten ne sinkoutuvat avaruuteen: vinhasti pyörivä Maa..."

      Tuossa on logiikan virhe. Jos "kummitusten" kroppa ei välitä painovoiman laeista, heidän kroppansa ei siinä tapauksessa myöskään sinkaudu minnekkään maapallon pyörinnän takia.

      Ja sitä paitsi: ihan hyvin henkiolennoilla (=kummituksilla) voi olla kroppa jonka vuorovaikutusta painovoiman kanssa he voivat säädellä. Hehän saattavat pystyä myös säätelemään vuorovaikutustaan fotonien kanssa ja (ehkä) tehdä itsensä ihmisille näkyviksi silloin kun haluavat.

      • Anonyymi

        Kummitukset, aaveet, haamut, räyhähenget, härnähenget, demonit, alienit, ne ovat kaikki samoja henkiolentoja, jumalan vastustajia.

        (Siis siinä tapauksessa kun ei ole jotain luonnollista syytä mikä kuitenkin on yleisin syy kummallisiin juttuihin)

        Nämä olennot vain ilmaantuvat tai käyttäytyvät eri tavoilla eri tilanteissakin (ihan kuten ihmisetkin siis) ja ihmiset ovat vuosien saatossa kutsuneet näitä yksiä ja samoja olentoja eri nimikkeillä.


      • Anonyymi

        Kummituksillä (taikka "hengillä") ei ole varmasti missään muodossa fyysistä kroppaa, joten sitä ei säätele silloin edes painovoimakaan. Siten ajatus hengen yhdeydestä fysiikan lakeihin on lähinnä olematon, ja jo alkuolettamukseltaan ... no kehno (=en halua mollata liikaa, koska tässä tuodaa paljon pohdittavaa ... ) ...

        Toisaalta tuntuisi kyllä uskomattomalta, että henkiset olennot tässä tapauksessa, siis "kummitukset, voisivat säädellä (tietoisesti???) vuorovaikutustaan fotonien yms.kanssa, tai päättää siten milloin ovat näkyvillä joillekinkin(??!)ihmisille ... Uskoisin että henkiä on erilaisia, mutta nimenomaan "kummitus" on henki, jolta on jääny jotain tekemättä fyysisessä elämässä, ja tekee yleensä töitä pääosin siksi, että tämä seikka tulisi huomioitua (=tietyn, taikka tiettyjen ihmisten kautta??!) ... Tässä tapauksessa, tätä kautta ei "kummituksen tietoisuus" ole mielestäni kuin hyvin viisaan eläimen, taikka esim.lapsen, tai kehitysvammaisen ihmisen tasoilla ... Siis tapa ja taito "ilmentyä tai viestiä" on lähinnä hyvin rajallinen, kuten kenties "johonkin tehtävään" tms.tähtäävä, taikka siis sen suorittamiseen, pois "häiritsemästä ajallista kehittymistä" ... ;)


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Voiko henki olla "tietoinen", taikka missä se "tietoisuus" itse asiassa piileekään?

        Kukaan ei ole kai pystynyt todistamaan pitävästi, että tietoisuus olisi esim.aivoissa. Itse asiassa sellainen olettamus, että "tietoisuus olisi sama asia kuin aivojen käyttäminen", viittaa lähinnä empiiriseen, tieteellisperäiseen maailmankuvaan. Kyllä ainakin itselläni tunnen että "tietoisuus" voi liikkua koko kehona alueella, ja monesti jopa sen ulkopuolellakin ...

        Hengellisyys on kai siten myös "tietoisuutta ilman ruumiillisuutta", se VAIN ON LÄSNÄ, ja voi olla muutakin (ehkä perusolemukseltaan paljonkin) kuin "tarkkailija" jossain tieteellisten sääntöjen yms.mielessä ...


    • Anonyymi

      Ihminen on keho ja sielu.
      Joku kuolee pahana,joku hyvänä mutta sielu elää aina.
      Toiset eivät uskalla mennä minne pitää mennä ja toiset jää ulkopuolelle.
      He jotka jää ulkopuolelle,he tuottavat pahaa,kun itse ovat energialtaan pahoja tai ristiriitaisia.
      Ne jotka eivät löydä tietä tai pelkäävät sitä mennä sinne..
      Heidän tunnollaan on pahaa..
      Mutta sitä pitää olla pelkojen takia paljon,mitä he ovat elämässään tehneet.
      He,eivät ymmärrätäneet sanaa RAKKAUS !

    • Anonyymi

      Onks pieru kummitus vai henki?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe