Kummituksia vaiko "henkiä"??!

Anonyymi

https://yle.fi/aihe/a/20-10003101

Tyypillinen juttu, jossa tutkija yrittää rationalistisen näkökannan ottanut tiedehenkilö, pyrkii nollaamaan rajatieto - kysymyksen oman, omaksumansa tiedeajattelun valossa.

Mutta kysymykset ja rajaukset ovat kovin outoja sikäli, että tiede ei tee kovin järjestelmällisiä rajatieto - tutkimusta. Joten silloin kun niin tapahtuu on tutkimus- ja mittaustavatkin mietittävä alusta asti. Muutamia sitaatteja omin kommentein :

"Enqvist päättelee, että kummitusten pitää kiinnittyä aineeseen ja totella painovoiman lakeja. Muuten ne sinkoutuvat avaruuteen: vinhasti pyörivä Maa kiertää Aurinkoa 30 kilometrin sekuntivauhtia, ja lisäksi galaksimme kulkee avaruudessa 550 kilometrin sekuntivauhtia."

ihmisten tieto oman henkiolemuksen rajoista on yhä olennaisesti rajallinen. Kuitenkin myös hengen pitää olla "energiaa" jollakin tuntemattomalla X tavalla. Toisaalta monet esim.newege - uskovaiset yms.uskovat käsittääkseni, että henki voi jopa vaeltaa planeettojan ja galaksien välillä (oletus, että muuallakin avaruudessa on asuttuja planeettoja ...)

"Mikäli henkiolennot kiinnittyvät aineeseen, mihin ne tarkkaan ottaen kiinnittyvät, Enqvist kysyy.

Protoneihin? Elektroneihin? Ovatko ne vuorovaikutuksessa molekyylien kanssa? Vai liittyvätkö ne tuntemattomaan energiamuotoon tai ehkä pimeään aineeseen?

Mihin ikinä henkiolento kiinnittyykään, sen täytyy olla voimakkaassa vuorovaikutuksessa kyseisen aineen kanssa, jotta se pysyy Maan liikkeessä mukana."

Mikäli ne kiinnittyvät tm.tuntemattomaan aineeseen, tai ovat esim.useammassa ulottuvuudessa yhtä aikaa, niin vuorovaikutus aineeseen ei tarvitse olla niin voimakas. Ei siksi, koska "hengen ulottuvuus" voi omata erilaiset lait, kuin tämän fyysisen maailman fyysiikan nykyään tuntemat tieteelliset lait.
Kyse on myös siitä uskooko tosiaan enemmän fyysiseen olemukseen, joka on katoava, kuin henkeen, joka voi olla ikuinen. Ihminen on unohtanut olemassaolonsa aikana niin kovin paljon, mutta joskus joku voi vielä muistaakin jotain hengestä, joka kenties on kuolematon ja jolla on pitempi muisti kauas historian ja menneisyyden hämärään. Tämä ajatus toki pelottaa kovasti liian rationaalisien mielien omaavia nykyään ...

"Moni asia puhuu Enqvistin mukaan sen puolesta, että aavetarinat ovat mielikuvituksen tuotetta. Miksi henget ja aaveet ovat aina ihmisen mittaluokkaa, eivätkä vaikka miljoonan kilometrin tai mikrometrin murto-osan kokoisia?

Miksi räyhähenget liikuttelevat aina lipastoja, eivät öljytankkereita tai vaikka planeettoja?

Miksi henkien elinpiiri ylipäänsä rajoittuu sinne, missä meidän mielikuvituksemme mieluiten seilaa?"

Minkä tuotetta mielikuvitus sitten on?! Mielikuvat ovat valveunia ja unia ja valve ovat kaksi toisiaan heijastavaa maailmaa. Joskus mielikuvat voivat olla ja muuttua tosiksi, joskus taasen kenties eivät ...

Henget ovat kummituksista puhuttaissa kai osin elämään kiinni jääneitä, joten niitten koko lienee riippuvainen mm.muistosta siitä, millaisia he olivat eläessään täällä fyysisellä asteella edellistä elämäänsä.

On tosiaan vähän varmaan tutkittu sitä miten vaikkapa öljytankkerionnettomuuden voisivatkin olla räyhähenkien tekosia. Vaikkapaa maanjäristykset ovat niin iso juttu, että kyllä aika romuluinen henki pitäisi olla, ja ehkä silloin saisi vahinkoa aikaan vähän useamminkin, maanjäristyksiä ei kuitenkin ihan joka päivä satu.
Jos kaikki on kuitenkin lopulta samaa henkeä, niin silloin supernovat ja muut galaksien välisetkin asiat voivat olla henkien eli kummituksien aikaansaamaa, muuten nyt ihan ei ...

Henkien elinpiiri seilaa varmastikin siellä missä me, siis he joihin he haluavat kenties olla yhteydessä sielä toiselta puolen. Mielihän on siellä missä mekin, tietoisuus ja mielikuvitus on taasen aika eriäviä termejä, henki luo tietoisuuden, joka osaa kuvitella asioita tosiksi, ja sitten ne voivat käydä myös toteen tässä fyysisessä maailmassa, eikö??!

Yleensä ottaen tuo sana "kummitus" on minusta paljon hämäävä, sillä on erilaisia henkiä, jotka ovat enemmän tai vähemmän rajoittuneita omaan tietoisuuden tilaansa. He ovat siis "unohtaneet henkisen olemuksensa", ja monissa uskonnoissa kuten kristinuskossa eräs pääkertomuksista on "Kuoleman voittaminen" eli hengen voitto fyysisestä olemuksesta, jolloin henki kaiketi voisi olla tietoinen puhtaasti henkisessä olemuksessa, jolloin ihminen voisi muistaa pitempään, kauas omaan ja muuhunkin menneisyyteen, synnyttää henki on siis voittaa oman tietoisuutensa rajat ja voittaa kuolema ja kuolemaan liittyvä pelkonsa...
Kyse on tietoisuuden voimasta, jossa henki on todella ja todella läsnä aina ... ;)

8

398

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Öljytankkereiden ja planeettojen liikuttaminen vaatii paljon energiaa - onko hengillä niin paljon energiaa käytettävissä ?

  • Anonyymi

   Yleisesti ottaen, on helppo ajatella siten kuin haluaa jos etsii vain tietoa mikä sopii omiin näkemyksiin.

   Se on hyvin hassua että silminnäkijätapauksia ei oteta useinkaan vakavasti jos puhutaan ufoista tai kummituksista, vaikka kertojat olisivat järkeviä ja yhteiskunnallisestikin suuria saavutuksia tehneitä, mutta esim. oikeudessa silminnäkijöiden kertomuksilla on jopa ratkaiseva arvo.

  • Anonyymi

   "Enqvist päättelee, että kummitusten pitää kiinnittyä aineeseen ja totella painovoiman lakeja. Muuten ne sinkoutuvat avaruuteen: vinhasti pyörivä Maa..."

   Tuossa on logiikan virhe. Jos "kummitusten" kroppa ei välitä painovoiman laeista, heidän kroppansa ei siinä tapauksessa myöskään sinkaudu minnekkään maapallon pyörinnän takia.

   Ja sitä paitsi: ihan hyvin henkiolennoilla (=kummituksilla) voi olla kroppa jonka vuorovaikutusta painovoiman kanssa he voivat säädellä. Hehän saattavat pystyä myös säätelemään vuorovaikutustaan fotonien kanssa ja (ehkä) tehdä itsensä ihmisille näkyviksi silloin kun haluavat.

   • Anonyymi

    Kummitukset, aaveet, haamut, räyhähenget, härnähenget, demonit, alienit, ne ovat kaikki samoja henkiolentoja, jumalan vastustajia.

    (Siis siinä tapauksessa kun ei ole jotain luonnollista syytä mikä kuitenkin on yleisin syy kummallisiin juttuihin)

    Nämä olennot vain ilmaantuvat tai käyttäytyvät eri tavoilla eri tilanteissakin (ihan kuten ihmisetkin siis) ja ihmiset ovat vuosien saatossa kutsuneet näitä yksiä ja samoja olentoja eri nimikkeillä.


   • Anonyymi

    Kummituksillä (taikka "hengillä") ei ole varmasti missään muodossa fyysistä kroppaa, joten sitä ei säätele silloin edes painovoimakaan. Siten ajatus hengen yhdeydestä fysiikan lakeihin on lähinnä olematon, ja jo alkuolettamukseltaan ... no kehno (=en halua mollata liikaa, koska tässä tuodaa paljon pohdittavaa ... ) ...

    Toisaalta tuntuisi kyllä uskomattomalta, että henkiset olennot tässä tapauksessa, siis "kummitukset, voisivat säädellä (tietoisesti???) vuorovaikutustaan fotonien yms.kanssa, tai päättää siten milloin ovat näkyvillä joillekinkin(??!)ihmisille ... Uskoisin että henkiä on erilaisia, mutta nimenomaan "kummitus" on henki, jolta on jääny jotain tekemättä fyysisessä elämässä, ja tekee yleensä töitä pääosin siksi, että tämä seikka tulisi huomioitua (=tietyn, taikka tiettyjen ihmisten kautta??!) ... Tässä tapauksessa, tätä kautta ei "kummituksen tietoisuus" ole mielestäni kuin hyvin viisaan eläimen, taikka esim.lapsen, tai kehitysvammaisen ihmisen tasoilla ... Siis tapa ja taito "ilmentyä tai viestiä" on lähinnä hyvin rajallinen, kuten kenties "johonkin tehtävään" tms.tähtäävä, taikka siis sen suorittamiseen, pois "häiritsemästä ajallista kehittymistä" ... ;)


  • Anonyymi
  • Anonyymi
   UUSI

   Ihminen on keho ja sielu.
   Joku kuolee pahana,joku hyvänä mutta sielu elää aina.
   Toiset eivät uskalla mennä minne pitää mennä ja toiset jää ulkopuolelle.
   He jotka jää ulkopuolelle,he tuottavat pahaa,kun itse ovat energialtaan pahoja tai ristiriitaisia.
   Ne jotka eivät löydä tietä tai pelkäävät sitä mennä sinne..
   Heidän tunnollaan on pahaa..
   Mutta sitä pitää olla pelkojen takia paljon,mitä he ovat elämässään tehneet.
   He,eivät ymmärrätäneet sanaa RAKKAUS !

  • Anonyymi
   UUSI

   Onks pieru kummitus vai henki?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   474
   8569
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   40
   7104
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   721
   2993
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   368
   2918
  5. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   209
   1464
  6. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   1294
  7. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   1154
  8. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   129
   1016
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   85
   891
  Aihe