Vaiettuja ongelmia

Anonyymi

Kesäseuraradion ohjelmassa lauantaina 23.7. Jämsän opistoseuroissa oli keskusteluohjelma klo.15-16 tiedon, tieteen ja uskon välisestä suhteesta. Ohjelman toimitti Eero Korkeakoski. Osallistujat olivat Terttu Hukka, Seppo Parkkila, Veli-Pekka Otman ja Sampo Saari.
Hyvä ohjelma. Lisää tällaisia. Ohjelman toimittaja sanoi lopuksi, että meillä ei ole asioita, joista emme voisi puhua.
Mutta onko näin? Seuraavassa esimerkkejä vaietuista asioista.
1. Pahuuden synty.
Raamatun mukaan pahuus johtuu niin sanotusta alkulankeemuksesta, kun korkein enkeliruhtinas Lucifer nousi kapinaan kannattajiensa kanssa luojaansa vastaan. Kapina kukistettiin ja langenneet enkelit ajettiin pois taivaasta. Näin sielunvihollinen joukkoineen sai alkunsa. Mitään selitystä ei kuitenkaan anneta, mistä pahuus tuli Luciferiin. Oliko siihen ohjelmoitu taipumus nousta kapinaan? Luciferin vaikutuksesta pahuus saa vallan helposti myös ihmisissä, koska niistä tuli luomistyössä epätäydellisiä. Näiden ongelmien johdosta Jeesukselle piti järjestää sovituskuolema, jotta edes pieni osa ihmisistä pelastuisi. Siis ensin aiheutettiin sellainen tilanne, että Jeesukselle täytyi järjestää tuskallinen kuolema. Sitten julistettiin, että niin on Jumala rakastanut maailmaa, että antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Tämän uskomisen Jumala kykenee kuitenkin vaikuttamaan vain harvoissa valituissa.
Kaikki ihmiset syntyvät vanhoillislestadiolaisen opetuksen mukaan Jumalan lapsina. Kuitenkin melkein kaikki lapsuusiän ohittaneet joutuvat Jeesuksen mukaan sielunvihollisen saaliiksi ikuiseen kadotuksen vaivaan. Tämä siksi, koska jälkihoito on lyöty laimin. Näyttää heitteille jätöltä.
2. Jeesus sanoi tulevansa takaisin kunniassaan jo silloin, kun jotkut hänen puheidensa kuulijoista ovat vielä elossa: Matt. 16:28: ”Totisesti: tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa ennen kuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan valtakuntansa kuninkaana.
3. Jeesus uskoi maailmanlaajuiseen vedenpaisumukseen: Matt. 24:37-39: ”Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. Vedenpaisumuksen edellä ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee.” Jos maailmanlaajuinen vedenpaisumus on joskus tapahtunut, siitä on täytynyt kulua nykytiedon mukaan enemmän aikaa kuin 500 000 vuotta. Arkeologit eivät ole kuitenkaan löytäneet todisteita siitä, että yli 500 000 vuotta sitten olisi ollut sellaista korkeakulttuuria, jonka aikana olisi pystytty rakentamaan Nooan arkin veroinen rakennelma. Silloin elettiin kivikautta ja ihmiskunta oli metsästäjä-keräilijätasolla.

39

797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskontojen taustalla ei ole faktaa ja lapselliset tarinat eivät monellekaan tarjoa luotettavia vastauksia.

    • Anonyymi

      Kohtaan kaksi. Jos ajatellaan vielä lopunajan tunnusmerkkejä, niin eihän nekään sovellu nykyaikaan. Nälänhätä ja epidemiat on olleet aiempina vuosisatoina paljon pahempia eikä maanjäristyksetkään ole lisääntyneet. Maailmassa on asiat paremmin kuin koskaan. Ei löydy muuta aikaa missä ihmisen olisi ollut parempi elää. Siitä huolimatta himouskovat puhuvat kokoajan lopusta.

      • Panen vain kaksi kohtaa, ruoka, sekä vesi, joka tulee Jumalan Valtakunnassa ilmaiseksi, joka on Uusi Jerusalem.

        Kaupungissa on paljon muutakin ihanaa kuin elämän veden virta:
        Kaupungin valtakadulla, virran haarojen keskellä kasvoi elämän puu. Puu antaa
        vuodessa kahdettoista hedelmät, uuden sadon kerran kuukaudessa, ja sen
        lehdistä kansat saavat terveyden (Ilm. 22:2-3).
        Ensinnä on huomattava, että sekä ”elämän veden virta” - motiivin että ”elämän puu” –
        motiivin taustalla on Hesekielin kirjan luku 47:
        Mies vei minut takaisin temppelin ovelle, ja minä näin, että perustuksen alta
        kumpusi vettä. Sitä virtasi purona temppelin itäpäädystä – julkisivuhan oli itään
        – ja tultuaan esiin lähellä rakennuksen eteläkulmaa puro jatkoi matkaansa
        alttarin eteläpuolitse itään päin. - - (Hes. 47:1)

        Näetkö parannusta tilanteeseen.


    • Anonyymi

      "Hänen opetuslapsensa sanoivat hänelle, ”Milloin tulee loppujen kuolleiden hetki, ja milloin tulee uusi maailma?” Hän sanoi heille, ”Mitä odotatte tulevaksi on jo tullut, mutta ette tiedä sitä.” Tuomaan evank.)

    • Anonyymi

      Eihän pahaa koskaan tulla hävittämään maailmankaikkeudesta. Siitä ikuisesta helvetistä raamattu kertoo, jossa on kovasti porukkaa meistä suomalaisistakin.
      Miksi kummassa ei tuhottu Lusiferusta ja langenneita enkeleitä vaan syöstiin tämän maapallon pinnalle meidän ihmispoloisten riesaksi.
      Ei kuulosta kyllä kovin loogiselta, että tiedettiin kaikki etukäteen, niin silti piti muka Aatamille ja Eevalle järjestää tällainen hedelmäpuu ansa, johon pitikin langeta. Jos eivät olisi langenneet, niin se paha käärme olisi kuitenkin ollut siellä paratiisissa riesana ja ennemmin tai myöhemmin olisi kuitenkin saanut Aatamin ja Eevan langetettua ottamaan omena puusta.
      On kyllä niin höpöhommaa kuin olla ja voi koko syntiinlankeemus tarina.
      Ja niin höpöhomaa on kuunella seuroissa näistä samoista puhujasedän jorinoista.
      Ja samat jorinat joka sunnuntain jumalanpalveluksissa. Isä meidän rukous on kans yhtä jorinaa. Ei osata lausua oikein ÄLÄ SAATA MEITÄ KIUSAUKSEEN, vaan aina se pitää komentelevaan tyyliin ÄLÄKÄ; ÄLÄKÄ...
      Ja tuo evanKELJUMI, miksi sitä pitää hokea sarnan aikana lukemattomia kertoja. On kyllä niin tyhmä suomenkielen san että oikein kuvottaa.
      Osaisivat edes tuon evanKELIUMIN lausua oikein eikä aina vaan typerän kuuloisen keljulla tavalla..evanKELJUMI: se mikään KELJU ole vaan KELIUMI.

      • Anonyymi

        Kummallista miten Pyhään Paratiisiin ylipäätään on voinut sopia mitään epäpyhää kun se paha käärme.


      • >>Eihän pahaa koskaan tulla hävittämään maailmankaikkeudesta. Siitä ikuisesta helvetistä raamattu kertoo, jossa on kovasti porukkaa meistä suomalaisistakin.** Kyllä tulee. Ilmestyskirjassa se on esillä parhaiten. Ilm 21;1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
        2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
        4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
        5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        Siellä on elämän puu ja keskellä virtaava joki, joka tuo juoman.
        Kuolemaa ei enää ole, ei itkua, ainoastaan harmoniaa, eikä siellä enää tehdä lapsia.

        Luchiverus viedään omiensa kanssa helvettiin, josta Matt. 25:41
        "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen.
        Kannatta katsoa, sekä valmistautua siihen riviin, jossa Tuomio on palkkatuomio, eikä Heidän kirjoja edes avata.

        Jumalahan antoi Liciverukselle vapaan tahdon, kuten ihmisellekin, joten on myös mahdollista tehdä asiat Jeesukselle sopiviksi.

        Kolmiyhteinen Jumala ei pelaa ihmisen logiikan mukaan, vaan omansa. Mutta missä Sinä näet, että hedelmä oli juuri omena?
        >>Ja niin höpöhomaa on kuunella seuroissa näistä samoista puhujasedän jorinoista.** Tee niin kuin jo lähes puolet Welluista on tehneet, osa mennyt jo, osa harkitsee mennä Kristityihin seurakuntiin.

        Sehän on totta, että kun kuulee 20 VL saarnaa, on kuullut kaikki, jopa Naatanin ja Daavidinkin tarinat.

        Otetaan todellakin evankeliumi, Wellu- saanoissa ei koskaan avata, mikä se oikeasti on? Johtuen siitä, etteivät tiedä.
        Tuolla sanahelinällä saadaan Jeesus pois kuvioista, kunhan on vain evankeliumi.

        Hyvää ja totista kommentääriä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>Eihän pahaa koskaan tulla hävittämään maailmankaikkeudesta. Siitä ikuisesta helvetistä raamattu kertoo, jossa on kovasti porukkaa meistä suomalaisistakin.** Kyllä tulee. Ilmestyskirjassa se on esillä parhaiten. Ilm 21;1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
        2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
        4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
        5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        Siellä on elämän puu ja keskellä virtaava joki, joka tuo juoman.
        Kuolemaa ei enää ole, ei itkua, ainoastaan harmoniaa, eikä siellä enää tehdä lapsia.

        Luchiverus viedään omiensa kanssa helvettiin, josta Matt. 25:41
        "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen.
        Kannatta katsoa, sekä valmistautua siihen riviin, jossa Tuomio on palkkatuomio, eikä Heidän kirjoja edes avata.

        Jumalahan antoi Liciverukselle vapaan tahdon, kuten ihmisellekin, joten on myös mahdollista tehdä asiat Jeesukselle sopiviksi.

        Kolmiyhteinen Jumala ei pelaa ihmisen logiikan mukaan, vaan omansa. Mutta missä Sinä näet, että hedelmä oli juuri omena?
        >>Ja niin höpöhomaa on kuunella seuroissa näistä samoista puhujasedän jorinoista.** Tee niin kuin jo lähes puolet Welluista on tehneet, osa mennyt jo, osa harkitsee mennä Kristityihin seurakuntiin.

        Sehän on totta, että kun kuulee 20 VL saarnaa, on kuullut kaikki, jopa Naatanin ja Daavidinkin tarinat.

        Otetaan todellakin evankeliumi, Wellu- saanoissa ei koskaan avata, mikä se oikeasti on? Johtuen siitä, etteivät tiedä.
        Tuolla sanahelinällä saadaan Jeesus pois kuvioista, kunhan on vain evankeliumi.

        Hyvää ja totista kommentääriä.

        "Jumalahan antoi Liciverukselle vapaan tahdon, kuten ihmisellekin, joten on myös mahdollista tehdä asiat Jeesukselle sopiviksi."

        1/3osaa enkeleistä lankes ja 2/3osaa välttyi lankeemukselta.Ymmärrät itekki että vapaalla tahdolla tätä asia ei voi selittää.Miks 2/3osaa enkeleitten vapaa tahto ei suuntautunut luojaa vastaan?Näyttää kuiteski robottisesta ohjelmoinnilta tämä tilanne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jumalahan antoi Liciverukselle vapaan tahdon, kuten ihmisellekin, joten on myös mahdollista tehdä asiat Jeesukselle sopiviksi."

        1/3osaa enkeleistä lankes ja 2/3osaa välttyi lankeemukselta.Ymmärrät itekki että vapaalla tahdolla tätä asia ei voi selittää.Miks 2/3osaa enkeleitten vapaa tahto ei suuntautunut luojaa vastaan?Näyttää kuiteski robottisesta ohjelmoinnilta tämä tilanne.

        Kuka sitten pakotti ne kolmannekset lankeemukseen?
        Heillähän oli vastuullinen vapaus.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kuka sitten pakotti ne kolmannekset lankeemukseen?
        Heillähän oli vastuullinen vapaus.

        Kyllä kait sä tiedät kuka on tehnyt luomistyön koodaukset ja ohjelmoinnin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kait sä tiedät kuka on tehnyt luomistyön koodaukset ja ohjelmoinnin.

        Tiedän ja kohta tiedät sinäkin.
        Joh 1;2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.

        1 Kor 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät.

        Tajuatko, vai laitanko lisää aiheesta.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Tiedän ja kohta tiedät sinäkin.
        Joh 1;2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.

        1 Kor 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät.

        Tajuatko, vai laitanko lisää aiheesta.

        "1 Kor 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin."

        Tuossa se asia on sanottu lyhyesti ja ytimekkäästi.Olin siis oikeassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "1 Kor 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin."

        Tuossa se asia on sanottu lyhyesti ja ytimekkäästi.Olin siis oikeassa.

        Tuon Johanneksen kirjoitutti Jeesus, KorintilaIaiskirjeen ihminen.
        Oletko lukenut mitä tuosta Isästä ja Pojasta alkuteksti sanoi; 30. Minä ja minun isäni, me olemme yksi.

        Ja 38;Johanneksen evankeliumi:
        10:30 Minä ja Isä olemme yhtä."
        17:22 Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä.

        Kumpaa uskot todeksi?


    • Anonyymi

      Raamattu ei kerro pahuuden juurisyytä, mutta se ei tee Raamattua epätodeksi.

      • Anonyymi

        Raamatussa ilmoitetun luomistyön tuloksen mukaan mitään pahuutta ei olisi käytännössä voinut syntyä ollenkaan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Luominen.fi sivusto on pitkälti hölynpölyä. He opettavat että Nooan vedenpaisumus oli maailmanlaajuinen, kun se on täytynyt olla paikallinen tulva. Koko maailma ei ole ollut veden peitossa.

        Tässä jotakin maailmanlaajuisen tulvan mahdottomuudesta:

        1. Moos. 7:2-4,10 ilmoittaa Nooan keränneen arkkiinsa seitsemässä päivässä vähintään yhden parin jokaisesta eläin-, lintu- ja hyönteislajista. Eri lajeja löytyy maailmasta, hyönteislajit mukaanlukien, noin 10 miljoonaa. Otettaessa kaksi yksilöä per laji, lastattavien organismien määräksi tulee 20 miljoonaa, mikä merkitsee, että arkkiin lastattiin melkein 2000 yksilöä minuutissa, yli 30 yksilöä sekunnissa, arkin yhdestä ainoasta ovesta, yötä päivää seitsemän vuorokauden ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luominen.fi sivusto on pitkälti hölynpölyä. He opettavat että Nooan vedenpaisumus oli maailmanlaajuinen, kun se on täytynyt olla paikallinen tulva. Koko maailma ei ole ollut veden peitossa.

        Tässä jotakin maailmanlaajuisen tulvan mahdottomuudesta:

        1. Moos. 7:2-4,10 ilmoittaa Nooan keränneen arkkiinsa seitsemässä päivässä vähintään yhden parin jokaisesta eläin-, lintu- ja hyönteislajista. Eri lajeja löytyy maailmasta, hyönteislajit mukaanlukien, noin 10 miljoonaa. Otettaessa kaksi yksilöä per laji, lastattavien organismien määräksi tulee 20 miljoonaa, mikä merkitsee, että arkkiin lastattiin melkein 2000 yksilöä minuutissa, yli 30 yksilöä sekunnissa, arkin yhdestä ainoasta ovesta, yötä päivää seitsemän vuorokauden ajan.

        Nooalla on ollut tiukka tahti. Miten lie tuollaisen lauman ruokkiminen ja arkin puhtaanapito on sujunut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luominen.fi sivusto on pitkälti hölynpölyä. He opettavat että Nooan vedenpaisumus oli maailmanlaajuinen, kun se on täytynyt olla paikallinen tulva. Koko maailma ei ole ollut veden peitossa.

        Tässä jotakin maailmanlaajuisen tulvan mahdottomuudesta:

        1. Moos. 7:2-4,10 ilmoittaa Nooan keränneen arkkiinsa seitsemässä päivässä vähintään yhden parin jokaisesta eläin-, lintu- ja hyönteislajista. Eri lajeja löytyy maailmasta, hyönteislajit mukaanlukien, noin 10 miljoonaa. Otettaessa kaksi yksilöä per laji, lastattavien organismien määräksi tulee 20 miljoonaa, mikä merkitsee, että arkkiin lastattiin melkein 2000 yksilöä minuutissa, yli 30 yksilöä sekunnissa, arkin yhdestä ainoasta ovesta, yötä päivää seitsemän vuorokauden ajan.

        Jotkut uskovat selittävät että Nooa laittoi arkkiin vain muutamia edustajia kustakin eläinlajista.
        Tässäkin on ongelma. Evoluutio on hidasta ja olisivatko kaikki nykyiset miljoonat lajit kehittyneet vain muutamissa tuhansissa vuosissa vedenpaisumuksen jälkeen?


      • Anonyymi

        Nuo sivut on ehdottomasti hölynpölyä ja naurettavia tietolähteitä. Siellä on virheellistä tietoa ja sinne laitetaan vain sellaista mikä tukee uskovien juttuja. Et saa kokonaiskuvaa asioista.


    • Hyvä, todella hyvä kannanotto.

      Kyllä pahuuteen, Jumalan kuvan saanut ihminen muuttui jo toisessa sukupolvessa, kun Adamin jälkeläisiltä poistettiin jumaluus olemuksesta. 1. Moos. 5:3 Kun Aadam oli elänyt 130 vuotta, hänelle syntyi poika, joka oli hänen näköisensä, hänen kaltaisensa, ja hän antoi pojalle nimen Set.
      Nyt ihmisen tuli itse taistella pyhyydestään, ja aina se ei onnistunut.

      Siinä tuli saatanalle suuri mahdollisuus ihmistä ajatellen.
      Samaa kapinaa esiintyy nytkin, kautta maailman ja palkkahan on kuolemalla kuoleminen.
      Taas pelastuminen on varma kaikilta, jotka ottavat vastaan Jeesuksen, ja lähtevät seuraamaan Häntä, ottaen pelastavan kasteen.
      1. Piet. 3:21 Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus,

      Raamattu sanoo myös useaan kertaan sen, että Hän pelastaa itse oman kansansa.
      Room. 11:26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.

      Jeesuksen sovituskuoleman pelastaa kaikki ihmiset jotka uskovat Hän kaikkivaltiaisuuteensa sekä julistavat sen suullaan.
      Filippiläiskirje:
      2:11 ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

      Raamattu Ilmestyskirjassa antaa ymmärtää, että pelastuvia on ihmiskunnasta noin 1/3. Kaikki on valittu, jotka ovat Jeesuksen omia.

      Siinä VL;ät on oikeassa. Kun ihminen syntyy, Hän on Jumalan oma, aina Bar/ Bad mizvaan asti, jolloin Hän erottaa oikean väärästä, eli rippikoulun ikään saakka, jonka jälkeen on tehtävä parannus, lähteä seuraamaan Jeesusta.
      Vauvasta tähän ymmärrykseen ei lapsi ole vastuussa teoistaan, koska ei ymmärrä tuotuutta, ja totuushan on Jeesus.
      Joh. 14:6 Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.

      Sitä ei ole kukaan muu, ei SRK, ei muukaan seurakunta.

      Vellut todella väittävät, että lapsi on Jumalan lapsi, tietämättä miksi? Se on vain mainoslause heillä.

      Heiltä on jälkihoito kokonaan pois, koska eivät tunnusta Jeesuksen suvereenia Kuninkuutta. Näin Heidän pelastus on vain sanahelinää.
      Se on heitteelle jättö, lapsiensa ja itsensä osaltakin.

      Tuo Matteuksen teksti on kohdistettu selvästi Israelin kansan kohtaloihin.

      2. Matt 16 kertoo Hänen tulemisestaan, mutta selvimmin asian saa esille Matt 24;32 "Ottakaa oppia vertauskuvasta, jonka viikunapuu tarjoaa: kun sen oksa virkoaa ja alkaa tulla lehteen, te tiedätte, että kesä on lähellä.
      33 Samalla tavoin te kaiken tämän nähdessänne tiedätte, että se aika on lähellä, aivan ovella.
      34 Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu.

      Viikunapuu on ollut aina Israelin vertauspuu, jossa Jeesus ennustaa Israelin kansan uutta tulemista ja se on 14 päivänä toukokuuta 1948, jonka jälkeen on ihmis- iässä Jumalan Valtakunnan tulo, josta Ilm 21;1-6.
      Olen syntynyt hieman aikaisemmin, muutamaa viikkoa ennen.

      3. Vedenpaisumus oli yksi varoitus pahuudesta, josta pelastuivat vain Jumalalle uskolliset. Sama tuomio on nytkin edessä, ainoastaan Herra on vaihtunut Jeesuskaan.
      Matt 28;18 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

      Juuri Häneen, joka on ennustukset sanonutkin. Hän myös sanoi, - Älkää pelatko aikamäärillä. Vapaasti käännettynä.

    • Anonyymi

      Mitä olen kuunnellut nuita vanhoja seurasaarnoja 30-50vuoden takaa niin ainaki muutamien saarnojen mukaan Jeesuksen toinen tuleminen olisi pitänyt kyllä jo tapahtua.

      • Anonyymi

        Olen tehnyt saman havainnon.
        1970-80luvulla olisi pitänyt tulla maailmanloppu moneenkiin kertaan mutta täälä vielä elämme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen tehnyt saman havainnon.
        1970-80luvulla olisi pitänyt tulla maailmanloppu moneenkiin kertaan mutta täälä vielä elämme.

        Uskovaisilla on tapana pelotella ja tarjota vaihtoehdoksi pelastusta. Helppo se on tyhjää luvata, joka toteutuu joskus, ehkä, luultavasti, toivottavasti, jne. Fakta puuttuu. Tarinaa vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskovaisilla on tapana pelotella ja tarjota vaihtoehdoksi pelastusta. Helppo se on tyhjää luvata, joka toteutuu joskus, ehkä, luultavasti, toivottavasti, jne. Fakta puuttuu. Tarinaa vain.

        Muslumaaniterroristeillekin on paratiisissa luvassa kymmeniä neitsykäisiä.
        Samassa sarjassa tuo VL-lahko painii: tyhjiä lupauksia, paljon pelottelua ja alistamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen tehnyt saman havainnon.
        1970-80luvulla olisi pitänyt tulla maailmanloppu moneenkiin kertaan mutta täälä vielä elämme.

        Yks varma maailmanlopun merkki on ollut jo 1962 kuuban kriisi.Mutta ei siitä ollut syttynyt sitä kolmatta maailmansotaa ja ydinsotaa vaikka muttamat saarnaajat olivat ihan varmana ennustaneet sitä.


      • Niin olisi.
        Mutta heillä ei ollut mitään käsitystä Raamatusta, jossa Jeesus sanoo, vapaasti suomennettuna; - Älkää pelatko aikamäärillä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen tehnyt saman havainnon.
        1970-80luvulla olisi pitänyt tulla maailmanloppu moneenkiin kertaan mutta täälä vielä elämme.

        Muistan kyllä, se oli -70 luvun alussa, kun rikkaat VL:t panivat huhun liikkeelle, - että nyt se tulee, syksyllä.
        Monet valmistuivat, jopa Isänkin ja pari naapuria myi pilkkahintaan maansa aleen suurmaaomistajille.

        Hyvä esimerkki ihmisukosta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muslumaaniterroristeillekin on paratiisissa luvassa kymmeniä neitsykäisiä.
        Samassa sarjassa tuo VL-lahko painii: tyhjiä lupauksia, paljon pelottelua ja alistamista.

        Siihen 70 neitseeseen kuuluu velvoite; - Tappaa vääräuskoinen.
        Älhämihän on tyhmä. Kerran naitu neitsyt ei ole enää neitsyt?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Muistan kyllä, se oli -70 luvun alussa, kun rikkaat VL:t panivat huhun liikkeelle, - että nyt se tulee, syksyllä.
        Monet valmistuivat, jopa Isänkin ja pari naapuria myi pilkkahintaan maansa aleen suurmaaomistajille.

        Hyvä esimerkki ihmisukosta.

        Mitäs sitte tapahtu kun ennustus ei toteutunut?saiko joku selkään?vai jotuko kukaan hoitokokouseen väärin ennustamisesta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs sitte tapahtu kun ennustus ei toteutunut?saiko joku selkään?vai jotuko kukaan hoitokokouseen väärin ennustamisesta?

        Hyväksikäytetyt hoidettiin, osa joutui eroamaa, osa jolla oli johtajia tuttuja selvisivät ja osa teki itsarin.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Hyväksikäytetyt hoidettiin, osa joutui eroamaa, osa jolla oli johtajia tuttuja selvisivät ja osa teki itsarin.

        Miten jotkut kehtaa mainostaa vl-uskoa armon valtakunnaksi?


    • Anonyymi

      Jos tuo piti paikkansa, että Jeesus tulee toisen kerran ennen kuin kaikki sen hetken kuulijat ovat kuolleet, hän tuli ja meni jo aikaa sitten, ja se jäi valtavirta kristityiltä huomaamatta.
      Ja me vain rimpuilemme ja ihmettelemme, miksi se Jeesus ei jo tule. Ei tule, kun kävi jo. Ei tietääkseni luvannut tehdä kolmatta reissua.

      • Maallista Raamattua tuntemattomien höpötystä.
        Jeesuksen toista tulemista edellyttää omien tempaus, sekä tuhatvuotinen valtakunta, joten sinne on aikaa vähimmässä määri 1070 pv.
        Sitten Hän tulee ja voittaa Harmakedonin sodan omiensa kanssa.


      • Milloin kävi?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Milloin kävi?

        Olet kuin 5_vuotias, joka ymmärtämättömyyttään kyselee. Huvittavaa.


    • Anonyymi

      Avatkaa netistä Ranuan opistoseurat, siellä on monia hyviä, selvästi saarnattuja puheita ollut jo muutaman päivän ajan, niitä voi kuunnella jälkeenkin päin, vaikka useampana päivänä, kun luvin edellisen kirjoittajan "postausta", niin suosittelen kuuntelemaan, mm. Seppo Lohen, Tuomas Hännisen ja muidenkin puhujien saarnoja!

    • Anonyymi

      Se oleellinen vaiettu asia on, että onko vain vl-usko pelastavaa. Jos on niin miksi, jos ei niin miksei sitä sanota ja tehdä yhteistyötä, esimerkiksi nyt missio2022-tapahtumassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe