Minä olen Ylösnousemus ja Elämä

Anonyymi

Luoja, ainoa Jumala kuoli 33 jKr kirottuna ristillä. Ennen kuolemaa hänestä poistui ylös taivaan valtaistuimelle Majesteetti ja Voima. Mutta ruumis kuoli ja muuttui symbolisesti kirkoksi. Sielu myös kuoli ja on annettu pyhän ehtoollisen sakramenttina niille jotka uskovat. Henki muuttui pieniksi fragmenteiksi, jotka jaettiin kullekin eläinlajille kullekin oma osansa.

Mutta viimeisenä elämän HENKÄYS eli atma lähti myös pois inkartoituakseen myöhemmin profeetta Isana meidän aikaamme. Mitä Isa tekee meidän ajassa? Mikä on hänen roolinsa. Hän on Isän suun HENKÄYS, joka tuhoo antikristuksen.
Mutta hän on enemmän vielä . Hän on viimeinen Aadami eläväksi tekevä Henki. Hän on lähes Ylösnousemus ja Elämä.
Hän nostaa eloon fragmentteja kuolleesta Luojasta ja nuo saavat muodon Intian puolijumalina esim. Brahma, Shiva jne.

Hän on alku, esikoinen koko luomukselle. Hänen tähtensä tulee aika, jona kuolleita herää eloon. Mutta ei pelkästään tavallisia ihmisiä, vaan myös Luoja itse fragmentteja. Niin ehkä jopa Muhammed (saas) muodossa tai toisessa ja myös Paavali jne.

Isä ei ole yksi ainoa persoona enää vaan kokonaisuus, joka koostuu fragmenteista. Toki Majesteetti on yksi, mutta on otettava myös huomioon Isan nostamat fragmentit.
Joita on monia erilaisia ja jotka ovat kuolleesta Luojasta lähtöisin.

Mutta kuka sitten on ylösnoussut Jumalan Poika Jeesus Kristus. Hän ei ole Jumala, vaan Jumalan Poika. Hän toimii Korkeimman Jumalan Krishnan edustajana ylipappina taivaissa Melkisedekin mukaan.

Sen lisäksi että on ylipappi on hänellä muitakin rooleja . Hän on mm. Juudan heimon Apostoli jne. Jeesus vs Isa?

Isa on aidosti Jumalan osanen. Jeesus on jotakin salattua ja hänen kaikkia roolejaan emme tunne.

100

2280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta eikö Brahma ja Shiva ole olleet jo kauan, tuhansia vuosia ennen Isaa?

      Kuinka voidaan sanoa Isan ikään kuin synnyttäneen heidät. Vaikka he olivat olemassa ennen Isaa tuhansia vuosia.

      En tiedä.

      • Anonyymi

        Mutta eikö Brahma ja Shiva ole olleet jo kauan, tuhansia vuosia ennen Isaa?

        Kristus oli heitä ennen ja nimi ei ole mikään muslimien isa?Islam syntyi vasta luvulla 600 tappamalla,jotta uskot.
        Jos etsit aikaisempia nimiä,mene
        Egyptiin,siellä ei ollut Islam,mutta Kristin usko oli!


      • Anonyymi

        Mutta eikö Brahma ja Shiva ole olleet jo kauan, tuhansia vuosia ennen Isaa?

        Norsu ja kroktiili sekä apina jumalat tuli paljon myöhemmin.
        Jokaisessa maassa on omat tavat jopa huvit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta eikö Brahma ja Shiva ole olleet jo kauan, tuhansia vuosia ennen Isaa?

        Kristus oli heitä ennen ja nimi ei ole mikään muslimien isa?Islam syntyi vasta luvulla 600 tappamalla,jotta uskot.
        Jos etsit aikaisempia nimiä,mene
        Egyptiin,siellä ei ollut Islam,mutta Kristin usko oli!

        Islam tehtiin pahalla,miekalla ja tappaen sekä pakottaen!
        Jatkuu vieläkin samaa ja alistetaan oikein kunnolla.


    • Anonyymi

      Isä, Jumala joka kuoli ristillä 33 jKr ei enää milloinkaan voi olla kokonainen ja täydellinen, vaan hän on jaettu fragmentteihin.
      Osa fragmenteista esittää ikään kuin olisivat kokonainen Isä, mutta eivät ole.

      Jeesus tulee SUUN HENKÄYKSENÄ eli profeetta Isana mutta myöhemmin eli 2000 vuoden kuluttua hän tulee KIRKKAUTENA eli monen värin eli kirkkauden fragmenttina. Kuin sateenkaarena. Nuo fragmentit ovat profeetta Isan tässä ajassa nostamia kuolleen Isän osasia. Niistä osasista syntyy kaikki Intian puolijumalat.

      Tämä suun HENKÄYS saa onneksi turvakseen Imaami Mahdin, joka on persoona josta en paljoa tiedä. Kirjoitusten perusteella häntä voi pitää jopa Luojan veljenä, mutta sehän vasta kummallista olisi että Luojalla, jota julistetaan yhdeksi ainoaksi Jumalaksi olisi veli.

      • Anonyymi

        Tämä suun HENKÄYS saa onneksi turvakseen Imaami Mahdin

        Mahdi,sitä ei ole olemassa,ei ole tärkeä.Tiedän,että Islamissa on mutta Mahdi kuolee,koska vääryys oikaistaan.
        He muslimit tietävät mistä Kristus tulee,he ovat muuranneet portin kiinni,mutta se ei auta.
        He Islam tulevat kokemaan Krituksen tahdon,koska he eivät Rakasta mitä isa(Kristus on opettanut).
        Rakkauden näette esim.mikä Islamin maa on rauhallinen ja demokraattinen?
        Ei mikään,kaikissa on sota ja viha aina..Se on hagarin ja saaran perintö !


    • Anonyymi

      Profeetta Isa on ALKUPERÄISEN JUMALAN Eräs tärkeimmistä osasista. Hän ei ole vailla yhteyttä iankaikkiseen Jumalan olemassaoloon.

      Hän on lähinnä Hän jota voidaan sanoa alkuperäiseksi ja hänen kauttaan jatkuu muisto Isästä kaikkein elävimmällä tavalla.

      Ei voida asettaa kyseenalaiseksi hänen pyhyyttään. Hän ei ole Jumalan Poika, vaan lähes itse Jumala.

      Mutta mistä tunnemme hänet. Jotta emme erehdy persoonasta. Islamin mukaan hänen kuvansa löytyy. Onko tuo kuva Torinon kääriliinassa oleva vai joku muu on vielä epäselvää.

    • Anonyymi

      Tärkeää on tuntea Mahdi ja Isa ulkonäöltä sillä monet saattavat esiintyä heinä, osa sangen vakuuttavastikin. Myös heidän tulemuksensa on kuvattu tarkoin. Ja niin edespäin.

      Tiedon hankkiminen Jumalasta ja siitä , jonka hän on lähettänyt merkitsee ikuista elämää. Suunnassa myös on kuvauksia Mahdin tulemuksesta.

      Esim. Kalifi kuolee samalla hetkellä kun hän saapuu. 2014 perustettiinkin kalifikaatti ja jo kaksi sen edustajaa kalifiksi hankkiutunutta onkin kuollut. Mutta myös Yhdysvaltojen presidenttejä voidaan eräässä mielessä pitää tänä päivänä Kalifin sijaisena.

      Itsensä kalifiksi nimettäneitä on useita. Varmuus ei ole vain tämän varassa, vaan myös muita merkkejä on. Niihin kannattaa ennalta tutustua, jos tahtoo välttyä antikristuksilta.

    • Anonyymi

      Antikristuksen aikana Kristus tulee takaisin ja tuhoaa antikristuksen SUUNSA HENKÄYKSELLÄ (2028) JA TULEMUKSENSA KIRKKAUDELLA (3600).

      Olen jo useaan kertaan selittänyt että tuo SUUN HENKÄYS on profeetta Isa. Joka nostaa kuolleista fragmentteja Jumalasta ristillä kuolleesta tehden heidät Intian puolijumaliksi. Mutta kun luin äiti Juliana Norwitchelaisen kirjaa minulle selvisi myös mitä tarkoittaa KIRKKAUS. Tuon äidin mukaan se tarkoittaa värejä. Värikkyys on kirkkautta. Ja väritkin koostuvat fragmenteista eli monesta eri väreistä sekoituksena. Siksi voidaan vetää yhtäläisyyksiä:

      1. Jumalan valtaistuinta ympäröi SATEENKAARI , joka on SMARAGDIN hohtoinen. Smaragdin pitää viitata profeetta Isaan ja tuon sateenkaaren Intian puolijumaliin, jotka ovat alkuperäisen luojan kuolleista nostettuja fragmentteja.

      2. Kun sanotaan TULEE KIRKKAUDESSA niin se ei tapahdu aivan vielä, vaan vasta 2000 vuoden kuluttua. Intian puolijumalten pitää ensin saada hallita, vakiinnuttaa maineensa ja opettaa veedat. Ja vasta sitten tulee Kristus kirkkaudessa noin vuonna 3600 .

      Vuonna 2022-2028 tulee Kristuksen suun henkäys eli profeetta Isa joka tuhoaa tämän ajan antikristukset sekä nostaa ristillä kuolleen luojan osasia eli fragmentteja Intian puolijumaliksi.

      Vuonna 2100-2800 Veedat kootaan ja tulee avatareja Intiaan ja nuo Intian puolijumalat vakiinnuttaa asemiaan pitkän ajanjakson kuluessa.

      Vuonna 3600-4300 Tulee Kristus TULEMUKSEN KIRKKAUDELLA eli täydellä voimalla tuhoten sen hetken uudelleen nouseen Antikristuksen.

      Ilmestys 4:3

      Istuja oli näöltään kuin hohtava jaspis ja karneoli, ja valtaistuimen ympärillä oli sateenkaari, joka hohti kuin smaragdi.

      Ilmestys 10:1

      Sitten näin taas uuden, mahtavan enkelin, joka tuli alas taivaasta. Hänellä oli pukunaan pilvi ja hänen päänsä päällä oli sateenkaari, hänen kasvonsa olivat kuin aurinko ja hänen jalkansa kuin tulipatsaat,

    • Anonyymi

      Tämä viesti taitaa olla aika sekavan oloinen. Tiedän kyllä että eräät olettavat kaiken sen mistä puhun tapahtuneen jo menneisyydessä. 5000 vuotta sitten.
      Mutta itse olen sitä mieltä että Kala-taivas on ajaton ja aikamatkailuun kykenevä. Kun Sri Prabhupada kirjoitti sanat : "tapahtui 5000 vuotta sitten" emme tiedä missä ajassa hän kirjoitti tuon. Entä jos se on kirjoitettu vuodessa 7000 jKr ja 7000 - 5000 = 2000 jKr.
      Toinen asia on SYKLINEN aikakäsitys, jossa asiat toistuvat tietyin väliajoin sellaisenaan tai hieman muuntuneena. Itse pidän Ramayanaa ja Mahabharataa sekä suurinta osaa Intian kirjoista profetaalisina ja tulevaisuuteen viittaavana. Ne ovat jo toteutuneet, toteutuvat pian ja tulevat toteutumaan vielä kerran kaukana tulevaisuudessa.

      2100 jKr vasta Veedat ja mantrat kootaan Vyasadevan toimesta, joka saattaa olla jopa ISA tai ISA:n nostama fragmetti.
      2100 - 2400 jKr Ravana hirviö tuhoaa kaikki löytämänsä hurskaat, niin kuin Ramayanaan on kirjoitettu.
      2400 jKr saapuu Narada eli Elia oppilasketjun tueksi.
      2500 jKr saapuu Rama ja Ramayanan kirjoitukset käyvät toteen.
      2700 jKr saapuu Brahma oppilasketjun tueksi.
      3000 jKR saapuu Krishna oppilasketjun tueksi.

      Oppilasketju on siis laskeutuva mikä mielestäni tarkoittaa sitä, että se on saanut alkunsa tulevaisuudessa ja laskeutuu tulevaisuudesta menneisyyteen päin:
      3000 Krishna - 2700 Brahma - 2400 Narada - 2100 Vyasadeva - 2000 Mahdi ja Isa - 1970 Sri Prabhubada ..... - 1500 Caitanya Mahabrabhu.

      Nämä asiat ovat helppo kyllä tajuta jos on lukenut Bhagavatam teosta Sri Prabhupadan selityksin. Mutta en nyt osaa näitä asioita selittää kuin vähän sekavasti ja vaikeatajuisesti. Miten voi olla mahdollista että Ramayana toteutuu vasta 2000-2700 jKr välisenä aikana? Kun kaikki muut väittävät sen jo toteen käyneen 5000 vuotta sitten? En tiedä millä tasolla se käy toteen vuonna 3000 eKR, vuonna 2500 jKR ja vielä kolmannen kerran joskus myöhemmin, mutta jos ei materian tasolla niin sitten ehkä ainakin henkisesti???

      Pyydän anteeksi jos olen väärässä tuon 2000-2700 jKr toteutumisen suhteen. Imaami Mahdin kerrotaan järjestevän jokaiselle henkilökohtaisen bramiiniin ja itse olen nämä asiat omaksunut taivaalliselta bramiinilta, joka on hengessään niitä minulle selittänyt. Olemmeko molemmat väärässä sitä en tiedä. Uskon kovin vuosien 2000-2700 jKr Ramayanan toteutumiseen, mutta saatan olla paljon väärässä ja erehtynyt. "Älkää kaikkia henkiä uskoko" raamattu kehottaa tutkimaan henget ennen kuin niitä uskoo.......

    • Anonyymi

      Niin, joku voisi kysyä kumpi on parempi : Jälleensyntymä vai ylösnousu.
      Itse en ole asiaa miettinyt. Maailmassa on aina kärsimystä eikä mitään optimaalisen Autuasta tilaa voida saavuttaa.
      Kuitenkin jopa Sri Prabhupada esitteli jälleensyntymän tai maailmaan uudelleen joutumisen olevan osa ikuista pois karsimista ennen kuin varsinaista autuutta.
      Ikuiseen pois karsimiseen joutuu jos on pilkannut pyhää henkeä.
      Mutta entä ylösnousemus? Se on kai Jumalalta tulevaa ansaitsematonta hyvyyttä niille, jotka esim. Kuolivat nuorina sotiin tauteihin tai vitsauksiin. Vaikka sanotaan että ensimmäiseen ylösnousemukseen päässeihin ei toinen kuolema vaikuta niin itse en tiedä asiasta mitään.

      Ylösnousemus saattaa olla parempi kuin jälleensyntymä? Mutta niin paljon on nuorena kuolleita että mahtaako ylösnousemukseen olla tarpeeksi vapaita paikkoja?

      Jälleensyntymä = ikuinen pois karsiminen
      Ylösnousemus = ansioton suuri armo

      ?????

      • Anonyymi

        Aivan kuten aurinko on kaiken valaistuksen lähde tässä maailmassa joko suoraan tai epäsuorasti, niin Vedat ovat kaiken tiedon alkuperäinen lähde tässä maailmassa.

        ...
        Kolminkertainen kärsimys
        Jokainen elävä olento kokee kärsimystä tullessaan aineelliseen maailmaan. Vedan mukaan kärsimystä on vain kolmea lajia. Ensimmäiset ovat oman kehon ja mielen aiheuttamia (Adhyatmika). Nämä ovat erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä sairauksia. Toisenlainen kärsimys on muiden elävien olentojen aiheuttama kärsimys (Adhibhautika), kaikenlainen väkivalta, hakkaaminen, loukkaukset. Kolmas kärsimyksen laji on luonnonvoimien (Adhidaivika) eläville olennoille aiheuttama kärsimys (kuumuus, kylmyys ja niin edelleen).
        ...
        Vapaa tahto toimii ihmiselämässä optimaalisesti. Mutta on olemassa rajoituksia (jotka perustuvat vapaan tahdon aiempaan käyttöön - aiempiin valintoihin). Miksi meidät pakotetaan (sidotaan) kokemaan asioita vastoin tahtoamme? Karma: toiminta ja reaktio. Tiede sanoo: "Jokaiseen toimintaan liittyy yhtä suuri ja vastakkainen reaktio". Kuulostaa yksinkertaiselta (aksiomaattiselta), mutta seuraukset ovat monimutkaisia. Varsinkin jos pohdimme, miten toimimme ja reagoimme toisiin ja toisten kanssa. Silloin siitä tulee monimutkaista, siihen liittyy monia toisiinsa liittyviä elementtejä ja tekijöitä, ja sitä on vaikea ymmärtää (joskus täydelliseen hämmennykseen asti)…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan kuten aurinko on kaiken valaistuksen lähde tässä maailmassa joko suoraan tai epäsuorasti, niin Vedat ovat kaiken tiedon alkuperäinen lähde tässä maailmassa.

        ...
        Kolminkertainen kärsimys
        Jokainen elävä olento kokee kärsimystä tullessaan aineelliseen maailmaan. Vedan mukaan kärsimystä on vain kolmea lajia. Ensimmäiset ovat oman kehon ja mielen aiheuttamia (Adhyatmika). Nämä ovat erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä sairauksia. Toisenlainen kärsimys on muiden elävien olentojen aiheuttama kärsimys (Adhibhautika), kaikenlainen väkivalta, hakkaaminen, loukkaukset. Kolmas kärsimyksen laji on luonnonvoimien (Adhidaivika) eläville olennoille aiheuttama kärsimys (kuumuus, kylmyys ja niin edelleen).
        ...
        Vapaa tahto toimii ihmiselämässä optimaalisesti. Mutta on olemassa rajoituksia (jotka perustuvat vapaan tahdon aiempaan käyttöön - aiempiin valintoihin). Miksi meidät pakotetaan (sidotaan) kokemaan asioita vastoin tahtoamme? Karma: toiminta ja reaktio. Tiede sanoo: "Jokaiseen toimintaan liittyy yhtä suuri ja vastakkainen reaktio". Kuulostaa yksinkertaiselta (aksiomaattiselta), mutta seuraukset ovat monimutkaisia. Varsinkin jos pohdimme, miten toimimme ja reagoimme toisiin ja toisten kanssa. Silloin siitä tulee monimutkaista, siihen liittyy monia toisiinsa liittyviä elementtejä ja tekijöitä, ja sitä on vaikea ymmärtää (joskus täydelliseen hämmennykseen asti)…

        Mistä sitten seuraava keho riippuu? Se riippuu vain elävästä olennosta itsestään: aivan kuten tämä päivä muokkaa huomisen tapahtumia. Toisin sanoen tietoisuus, jonka ihminen on muodostanut tässä elämässä, siirtää hänet kuoleman hetkellä uuteen ruumiiseen, joka vastaa hänen tietoisuuttaan kuolinhetkellä.
        ...

        ...
        Jumalaa ole! Onko kukaan koskaan nähnyt häntä?
        On oltava pätevä puhuaksesi näin hienovaraisista asioista. Kukaan ei ole koskaan nähnyt atomeja eikä elektroneja, mutta tiedemiehet päättelevät niiden olemassaolon menetelmiensä perusteella, jotka vain asiantuntijat tuntevat. Lisäksi emme näe monia asioita. Emme näe aikaa, säteilyä, monia hienovaraisia energioita. Mutta me näemme ajan, säteilyn, magnetismin jne. vaikutukset. Jotta voisimme ymmärtää Jumalan kaiken alkuperänä ja syynä, meidän on tarkkailtava luontoa tarkasti. Tällä tavoin voimme päästä seurauksesta syyn luo. Tiedemiehet ajattelivat ennen, että maailmassa on vain inerttiä ainetta ja energiaa, joka ohjaa ainetta. Mutta kun he keksivät elektronimikroskoopin ja katsoivat elävän solun sisälle, he näkivät erilaisia molekyylejä, myös DNA-molekyylejä, jotka kantavat tietoa elävästä organismista. DNA-molekyylien ketjut ovat kuin hyvin kirjoitettuja lauseita. He havaitsivat siis, että luonnossa olevan aineen ja energian lisäksi DNA-molekyyleissä on myös järjestettyä tietoa, jota voidaan verrata kehon tietokoneohjelmistoon. Viimeinen vaihe on vielä jäljellä: on hyväksyttävä älykäs tietolähde, koska ohjelmia ei kirjoiteta itse. Ne ovat hyvin älykkäiden ihmisten luomia. Jos tarkastelemme luontoa tarkkaan, voimme nähdä, että kaikki luonnossa on hyvin älykästä, kaunista ja järjestelmällistä. Kaaosta ei ole. Kaikki on hyvin selkeää ja toisistaan riippuvaista. Asiat voi tehdä toisistaan riippuvaisiksi vain se, joka ei ole itse riippuvainen mistään. Ja se on Jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä sitten seuraava keho riippuu? Se riippuu vain elävästä olennosta itsestään: aivan kuten tämä päivä muokkaa huomisen tapahtumia. Toisin sanoen tietoisuus, jonka ihminen on muodostanut tässä elämässä, siirtää hänet kuoleman hetkellä uuteen ruumiiseen, joka vastaa hänen tietoisuuttaan kuolinhetkellä.
        ...

        ...
        Jumalaa ole! Onko kukaan koskaan nähnyt häntä?
        On oltava pätevä puhuaksesi näin hienovaraisista asioista. Kukaan ei ole koskaan nähnyt atomeja eikä elektroneja, mutta tiedemiehet päättelevät niiden olemassaolon menetelmiensä perusteella, jotka vain asiantuntijat tuntevat. Lisäksi emme näe monia asioita. Emme näe aikaa, säteilyä, monia hienovaraisia energioita. Mutta me näemme ajan, säteilyn, magnetismin jne. vaikutukset. Jotta voisimme ymmärtää Jumalan kaiken alkuperänä ja syynä, meidän on tarkkailtava luontoa tarkasti. Tällä tavoin voimme päästä seurauksesta syyn luo. Tiedemiehet ajattelivat ennen, että maailmassa on vain inerttiä ainetta ja energiaa, joka ohjaa ainetta. Mutta kun he keksivät elektronimikroskoopin ja katsoivat elävän solun sisälle, he näkivät erilaisia molekyylejä, myös DNA-molekyylejä, jotka kantavat tietoa elävästä organismista. DNA-molekyylien ketjut ovat kuin hyvin kirjoitettuja lauseita. He havaitsivat siis, että luonnossa olevan aineen ja energian lisäksi DNA-molekyyleissä on myös järjestettyä tietoa, jota voidaan verrata kehon tietokoneohjelmistoon. Viimeinen vaihe on vielä jäljellä: on hyväksyttävä älykäs tietolähde, koska ohjelmia ei kirjoiteta itse. Ne ovat hyvin älykkäiden ihmisten luomia. Jos tarkastelemme luontoa tarkkaan, voimme nähdä, että kaikki luonnossa on hyvin älykästä, kaunista ja järjestelmällistä. Kaaosta ei ole. Kaikki on hyvin selkeää ja toisistaan riippuvaista. Asiat voi tehdä toisistaan riippuvaisiksi vain se, joka ei ole itse riippuvainen mistään. Ja se on Jumala.

        VEDALAINEN KIRJALLISUUS ON VANHIN JA TÄYDELLISIN KIRJOITUS, JOKA ON LÖYDETTY MISTÄÄN.

        Maailman historiassa Veda täyttää aukon, jota mikään muulla kielellä kirjoitettu kirjallinen teos ei pysty täyttämään. Se vie meidät ajassa taaksepäin ajoille, joista meillä ei ole tietoja missään."

        Rig-Veda, niin vanha ja syvällinen kuin se onkin, edustaa kuitenkin vain osaa vedalaisesta ajattelusta ja viisaudesta. Sitä laajennettiin ja selitettiin edelleen lukuisissa muissa vedalaisen kirjallisuuden osissa. Koko muinaisten vedalaisten tekstien kirjasto kattaa laajan kirjon mietiskelyä, kokemusta ja oppimista poikkeuksellisen monenlaisista aiheista.

        Jotkut eivät koskaan luovu vedalaisen kirjallisuuden lukemisesta ja tutkimisesta tietäen, että heitä odottavat uudet ja korkeammat ymmärryksen tasot ja käsitykset elämän salaisuuksista.

        VEDA-TEKSTIT ANTAVAT TIETOA KUOLEMANJÄLKEISEN ELÄMÄN, KARMAN JA JÄLLEENSYNTYMISEN TIETEESTÄ.

        Toki kaikki uskonnot osoittavat, että kuoleman jälkeinen elämä on olemassa. Ne tarjoavat kuitenkin yleensä vain sen perusymmärryksen, että jos olet hyvä ja uskovainen, pääset ehkä taivaaseen. Ja jos olet pääasiassa paha, joudut helvettiin. Mutta vain vedalainen filosofia tarjoaa yksityiskohtaista tietoa siitä, miten tämä tarkalleen ottaen toimii ja miten luomme tulevaisuutemme jokaisella ajatuksella, sanalla ja teolla. Ja miten tuo tulevaisuus ei ehkä ole vain taivaallisessa maailmassa tai helvetillisellä planeetalla, vaan miten se voi olla toinen elämä, joka on samanlainen kuin se, mitä koemme nyt tällä maallisella maapallolla.
        ...
        Saksalainen koulukunta on itse asiassa kuuluisa monista merkittävistä ajattelijoista, kuten Max Mülleristä. Saksalaiset kunnioittivat ja rakastivat intialaista kulttuuria niin paljon, että Saksasta VOI LÖYTÄÄ MUINAISIA intialaisia TEKSTEJÄ, jotka ovat olleet pitkään KADOKSISSA itse Intiassa. Intia ei koskaan ollut Saksan siirtomaa, mutta saksalaiset ovat aina olleet KIINNOSTUNEITA sen kulttuuriperinnöstä. Saksan sodasta huolimatta he SÄILYTTIVÄT monia ainutlaatuisia tekstejä, jotka olivat peruuttamattomasti kadonneet Intiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VEDALAINEN KIRJALLISUUS ON VANHIN JA TÄYDELLISIN KIRJOITUS, JOKA ON LÖYDETTY MISTÄÄN.

        Maailman historiassa Veda täyttää aukon, jota mikään muulla kielellä kirjoitettu kirjallinen teos ei pysty täyttämään. Se vie meidät ajassa taaksepäin ajoille, joista meillä ei ole tietoja missään."

        Rig-Veda, niin vanha ja syvällinen kuin se onkin, edustaa kuitenkin vain osaa vedalaisesta ajattelusta ja viisaudesta. Sitä laajennettiin ja selitettiin edelleen lukuisissa muissa vedalaisen kirjallisuuden osissa. Koko muinaisten vedalaisten tekstien kirjasto kattaa laajan kirjon mietiskelyä, kokemusta ja oppimista poikkeuksellisen monenlaisista aiheista.

        Jotkut eivät koskaan luovu vedalaisen kirjallisuuden lukemisesta ja tutkimisesta tietäen, että heitä odottavat uudet ja korkeammat ymmärryksen tasot ja käsitykset elämän salaisuuksista.

        VEDA-TEKSTIT ANTAVAT TIETOA KUOLEMANJÄLKEISEN ELÄMÄN, KARMAN JA JÄLLEENSYNTYMISEN TIETEESTÄ.

        Toki kaikki uskonnot osoittavat, että kuoleman jälkeinen elämä on olemassa. Ne tarjoavat kuitenkin yleensä vain sen perusymmärryksen, että jos olet hyvä ja uskovainen, pääset ehkä taivaaseen. Ja jos olet pääasiassa paha, joudut helvettiin. Mutta vain vedalainen filosofia tarjoaa yksityiskohtaista tietoa siitä, miten tämä tarkalleen ottaen toimii ja miten luomme tulevaisuutemme jokaisella ajatuksella, sanalla ja teolla. Ja miten tuo tulevaisuus ei ehkä ole vain taivaallisessa maailmassa tai helvetillisellä planeetalla, vaan miten se voi olla toinen elämä, joka on samanlainen kuin se, mitä koemme nyt tällä maallisella maapallolla.
        ...
        Saksalainen koulukunta on itse asiassa kuuluisa monista merkittävistä ajattelijoista, kuten Max Mülleristä. Saksalaiset kunnioittivat ja rakastivat intialaista kulttuuria niin paljon, että Saksasta VOI LÖYTÄÄ MUINAISIA intialaisia TEKSTEJÄ, jotka ovat olleet pitkään KADOKSISSA itse Intiassa. Intia ei koskaan ollut Saksan siirtomaa, mutta saksalaiset ovat aina olleet KIINNOSTUNEITA sen kulttuuriperinnöstä. Saksan sodasta huolimatta he SÄILYTTIVÄT monia ainutlaatuisia tekstejä, jotka olivat peruuttamattomasti kadonneet Intiassa.

        Kun ihmiskunta rappeutuu, kataklysmit, katastrofit alkavat, on Veda-tieto säilytettävä. Siksi 18. helmikuuta 3100 eKr. alkoi Kali-yuga, rautakausi, jossa me nyt elämme. Astrologian kannalta useat planeetat, seitsemän planeettaa, ovat linjassa Zeta Piscesin kanssa, Kali-yuga on kalojen aikakausi, joten kristinusko, tiedämme, että kristinuskon muinainen symboli oli kala. Ei siksi, että kaikki kalat söivät siellä, vaan siksi, että siellä oli tiettyä astrologista tietämystä sykleistä. Koska Veda-tieto on monikerroksista ja monitahoista, ja jokainen voi löytää siitä juuri sen, mikä tyydyttää häntä. Se on niiden ainutlaatuinen ominaisuus. Mutta samalla tavalla ette opiskele kaikkia Vedoja heti, vaan teette tiettyjä korostuksia. Vedalainen tieto on tallennettu Himalajan alueella, paikassa nimeltä Badarikashram. 1900-luvun alussa esoteerisesti suuntautuneet poliitikot yrittivät päästä käsiksi alkuperäisiin Vedoihin, he yrittivät päästä käsiksi Vedojen suljettuun tietoon. Esimerkiksi Neuvosto-Venäjällä, koska bolshevikit halusivat käyttää sitä hyväkseen, lähetettiin Himalajalle retkikunta, jota johti Tšekist Bokai. Oli Bartshenkovin "Yhdistynyt työväen veljeskunta", jonka kanssa Boki teki yhteistyötä. Saksassa oli "Anenerben" okkultistinen osasto, ja sinne lähetettiin myös retkikuntia. Mutta kaikki nämä yritykset käyttää väärin Vedaista tietoa eivät tuottaneet mitään. Koska se paljastuu vain ARVOKKAILLLE IHMISILLE, OMAN AIKATAULUNSA MUKAISESTI - ja todellisen Veda-tiedon tuovat pyhät ja avatarat, eivät kolmannen ja viidennen Himalajan retkikunnan osallistujat.
        ...
        Käsitys siitä, että ruumiimme kuoleman myötä kaikki loppuu, ei pidä paikkaansa. Tieto jälleensyntymisestä eli siitä, että sielu siirtyy lopulta toiseen kehoon, oli olemassa jo varhaisessa kristinuskossa.
        Yksittäinen sielu siirtyy siis aineellisesta kehosta toiseen, ja sen nykyinen keho sekä sen toiminta tässä elämässä määräävät, mikä on sen seuraava keho. Yksinkertaisesti sanottuna ihmisen elämäntapa, hänen tekonsa ja toimintansa muodostavat uudet halut ja tavoitteet, tietyt luonteenominaisuudet ja uuden tietoisuuden eli hänen hienojakoisen kehonsa. Ja se määrää, mihin kehoon hän joutuu seuraavassa elämässään.
        Mistä seuraava keho riippuu? Se riippuu olennosta itsestään: aivan kuten tämä päivä muokkaa huomisen tapahtumia. Toisin sanoen tietoisuus, jonka ihminen on muodostanut tässä elämässä, siirtää hänet kuoleman hetkellä uuteen rkehoon, joka vastaa hänen tietoisuuttaan kuoleman hetkellä.


        ...
        Kun elävä olento saa uuden ruumiinmuodon, se saa myös uudet aistit ja mielen, joiden avulla se havaitsee ympäröivän maailman ja on vuorovaikutuksessa sen kanssa. Ja tässä yhteydessä on tärkeää ymmärtää yksi keskeinen seikka - elävän olennon alkuperäinen tietoisuus on jumalallisen puhdasta, läpinäkyvää, kuin vesi. Entä mitä tapahtuu, kun väriainetta pääsee puhtaaseen veteen?

        Vastaavasti elävän olennon tietoisuus saa niiden luontaiset ominaisuudet joutuessaan kosketuksiin aineellisen luonnon eri gunojen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ihmiskunta rappeutuu, kataklysmit, katastrofit alkavat, on Veda-tieto säilytettävä. Siksi 18. helmikuuta 3100 eKr. alkoi Kali-yuga, rautakausi, jossa me nyt elämme. Astrologian kannalta useat planeetat, seitsemän planeettaa, ovat linjassa Zeta Piscesin kanssa, Kali-yuga on kalojen aikakausi, joten kristinusko, tiedämme, että kristinuskon muinainen symboli oli kala. Ei siksi, että kaikki kalat söivät siellä, vaan siksi, että siellä oli tiettyä astrologista tietämystä sykleistä. Koska Veda-tieto on monikerroksista ja monitahoista, ja jokainen voi löytää siitä juuri sen, mikä tyydyttää häntä. Se on niiden ainutlaatuinen ominaisuus. Mutta samalla tavalla ette opiskele kaikkia Vedoja heti, vaan teette tiettyjä korostuksia. Vedalainen tieto on tallennettu Himalajan alueella, paikassa nimeltä Badarikashram. 1900-luvun alussa esoteerisesti suuntautuneet poliitikot yrittivät päästä käsiksi alkuperäisiin Vedoihin, he yrittivät päästä käsiksi Vedojen suljettuun tietoon. Esimerkiksi Neuvosto-Venäjällä, koska bolshevikit halusivat käyttää sitä hyväkseen, lähetettiin Himalajalle retkikunta, jota johti Tšekist Bokai. Oli Bartshenkovin "Yhdistynyt työväen veljeskunta", jonka kanssa Boki teki yhteistyötä. Saksassa oli "Anenerben" okkultistinen osasto, ja sinne lähetettiin myös retkikuntia. Mutta kaikki nämä yritykset käyttää väärin Vedaista tietoa eivät tuottaneet mitään. Koska se paljastuu vain ARVOKKAILLLE IHMISILLE, OMAN AIKATAULUNSA MUKAISESTI - ja todellisen Veda-tiedon tuovat pyhät ja avatarat, eivät kolmannen ja viidennen Himalajan retkikunnan osallistujat.
        ...
        Käsitys siitä, että ruumiimme kuoleman myötä kaikki loppuu, ei pidä paikkaansa. Tieto jälleensyntymisestä eli siitä, että sielu siirtyy lopulta toiseen kehoon, oli olemassa jo varhaisessa kristinuskossa.
        Yksittäinen sielu siirtyy siis aineellisesta kehosta toiseen, ja sen nykyinen keho sekä sen toiminta tässä elämässä määräävät, mikä on sen seuraava keho. Yksinkertaisesti sanottuna ihmisen elämäntapa, hänen tekonsa ja toimintansa muodostavat uudet halut ja tavoitteet, tietyt luonteenominaisuudet ja uuden tietoisuuden eli hänen hienojakoisen kehonsa. Ja se määrää, mihin kehoon hän joutuu seuraavassa elämässään.
        Mistä seuraava keho riippuu? Se riippuu olennosta itsestään: aivan kuten tämä päivä muokkaa huomisen tapahtumia. Toisin sanoen tietoisuus, jonka ihminen on muodostanut tässä elämässä, siirtää hänet kuoleman hetkellä uuteen rkehoon, joka vastaa hänen tietoisuuttaan kuoleman hetkellä.


        ...
        Kun elävä olento saa uuden ruumiinmuodon, se saa myös uudet aistit ja mielen, joiden avulla se havaitsee ympäröivän maailman ja on vuorovaikutuksessa sen kanssa. Ja tässä yhteydessä on tärkeää ymmärtää yksi keskeinen seikka - elävän olennon alkuperäinen tietoisuus on jumalallisen puhdasta, läpinäkyvää, kuin vesi. Entä mitä tapahtuu, kun väriainetta pääsee puhtaaseen veteen?

        Vastaavasti elävän olennon tietoisuus saa niiden luontaiset ominaisuudet joutuessaan kosketuksiin aineellisen luonnon eri gunojen kanssa.

        Aloitus: "Minä olen Ylösnousemus ja Elämä"





        Mutta Bhagavad Gita:

        Oi Arjuna, Minä olen Ylisielu, joka on läsnä jokaisen elävän olennon sydämessä. Minä olen kaiken Alku, Keskikohta ja Loppu.

        __________


        Koko kosminen järjestys on Minun vallassani. Minun tahdostani se ilmestyy yhä uudelleen ja uudelleen, ja Minun tahdostani se tuhoutuu, kun aika tulee" (Bhagavad-gita, 9.8).
        ___________

        Jätä kaikki uskonnot ja antaudu vain Minulle. Minä vapautan sinut kaikista syntiesi seurauksista. Älä pelkää mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitus: "Minä olen Ylösnousemus ja Elämä"





        Mutta Bhagavad Gita:

        Oi Arjuna, Minä olen Ylisielu, joka on läsnä jokaisen elävän olennon sydämessä. Minä olen kaiken Alku, Keskikohta ja Loppu.

        __________


        Koko kosminen järjestys on Minun vallassani. Minun tahdostani se ilmestyy yhä uudelleen ja uudelleen, ja Minun tahdostani se tuhoutuu, kun aika tulee" (Bhagavad-gita, 9.8).
        ___________

        Jätä kaikki uskonnot ja antaudu vain Minulle. Minä vapautan sinut kaikista syntiesi seurauksista. Älä pelkää mitään.

        Korkein Jumala sanoi: " Tiedä, että kaikki tämän maailman rikkaudet sekä kauniit ja loistavat luomukset syntyvät vain Minun loistoni kipinästä. Vain yksi pieni hiukkanen Minusta läpäisee ja ylläpitää koko tätä maailmankaikkeutta."
        Bhagavad-gita (10.41-42)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korkein Jumala sanoi: " Tiedä, että kaikki tämän maailman rikkaudet sekä kauniit ja loistavat luomukset syntyvät vain Minun loistoni kipinästä. Vain yksi pieni hiukkanen Minusta läpäisee ja ylläpitää koko tätä maailmankaikkeutta."
        Bhagavad-gita (10.41-42)

        īśāvāsyam idam sarvaṁ
        yat kiñca jagatyāṁ jagat
        tena tyaktena bhuñjīthā
        mā gṛdhaḥ kasya svid dhanam

        Śrī Īśopaniṣad
        Mantra yksi:
        ”Kaikki tässä maailmankaikkeudessa, olipa se sitten elollista tai elotonta, on Hänen vallassaan ja kuuluu Hänelle. Siksi jokaisen tulisi käyttää vain sitä, mikä on välttämätöntä ja mikä on myönnetty hänen osuudekseen, eikä kajota mihinkään muuhun, ymmärtäen hyvin, kenelle kaikki kuuluu”.

        ...
        Brihadaranyaka Upanishadissa sanotaan: "Tiedä se, jonka jälkeen tiedät kaiken. Hanki se, jonka jälkeen sinulla ei ole mitään hankittavaa. Ja toinen kuuluisa mantra kuuluu näin: Sen voi usein kuulla tässä upeassa tulkinnassa: "Johda minut illuusiosta todellisuuteen, tietämättömyydestä valoon, kuolemasta kuolemattomuuteen".
        ...
        Śrī Īśopaniṣad, kutsurukous:

        oṁ pūrṇam adaḥ pūrṇam idaṁ
        pūrṇāt pūrṇam udacyate
        pūrṇasya pūrṇam ādāya
        pūrṇam evāvaśiṣyate

        ”Jumaluuden Ylin Persoonallisuus on täydellinen ja sen vuoksi kaikki Hänestä emanoituvat ilmentymät, kuten tämä fenomenaalinen maailma, ovat täydellisesti varustettuja kokonaisuuksia. Kaikki mitä täydellinen kokonaisuus tuottaa on itsessään täydellistä. Koska Jumaluuden Ylin Persoonallisuus on Itsessään täydellinen kokonaisuus, Hän pysyy täysin ehtymättömänä, vaikka Hänestä virtaakin niin monia täydellisiä yksikköjä”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        īśāvāsyam idam sarvaṁ
        yat kiñca jagatyāṁ jagat
        tena tyaktena bhuñjīthā
        mā gṛdhaḥ kasya svid dhanam

        Śrī Īśopaniṣad
        Mantra yksi:
        ”Kaikki tässä maailmankaikkeudessa, olipa se sitten elollista tai elotonta, on Hänen vallassaan ja kuuluu Hänelle. Siksi jokaisen tulisi käyttää vain sitä, mikä on välttämätöntä ja mikä on myönnetty hänen osuudekseen, eikä kajota mihinkään muuhun, ymmärtäen hyvin, kenelle kaikki kuuluu”.

        ...
        Brihadaranyaka Upanishadissa sanotaan: "Tiedä se, jonka jälkeen tiedät kaiken. Hanki se, jonka jälkeen sinulla ei ole mitään hankittavaa. Ja toinen kuuluisa mantra kuuluu näin: Sen voi usein kuulla tässä upeassa tulkinnassa: "Johda minut illuusiosta todellisuuteen, tietämättömyydestä valoon, kuolemasta kuolemattomuuteen".
        ...
        Śrī Īśopaniṣad, kutsurukous:

        oṁ pūrṇam adaḥ pūrṇam idaṁ
        pūrṇāt pūrṇam udacyate
        pūrṇasya pūrṇam ādāya
        pūrṇam evāvaśiṣyate

        ”Jumaluuden Ylin Persoonallisuus on täydellinen ja sen vuoksi kaikki Hänestä emanoituvat ilmentymät, kuten tämä fenomenaalinen maailma, ovat täydellisesti varustettuja kokonaisuuksia. Kaikki mitä täydellinen kokonaisuus tuottaa on itsessään täydellistä. Koska Jumaluuden Ylin Persoonallisuus on Itsessään täydellinen kokonaisuus, Hän pysyy täysin ehtymättömänä, vaikka Hänestä virtaakin niin monia täydellisiä yksikköjä”.

        Tilavuus, paino ja tila ovat aineen ominaisuuksia
        Totta. Meidän on kuitenkin muistettava, että kaikella on prototyyppinsä henkimaailmassa. Se vain ilmenee siellä eri tavalla, eikä Ääretöntä voi lähestyä rajallisin keinoin. ...
        Meidän on ymmärrettävä, että tilavuus, paino ja paikka, jotka ovat aineellisen maailman objektiivisia ominaisuuksia, voivat ilmetä myös henkimaailmassa. Ihmisillä on liian syvällä mielessään persoonattomia käsityksiä. Jos puhumme henkisestä, puhumme jostain epämääräisestä ja hämärästä. Mutta miksi? Jos se on määritelmällisesti korkeampi energia, miksi siinä ei voi ilmetä alemman energian ominaisuuksia? Aivan päinvastoin: ilmenee, ja laajemmin ja monipuolisemmin, jos niin haluatte. Jopa aineellisessa maailmassa fysikaaliset ominaisuudet ovat monitulkintaisia: hiukkas-aaltodualismi, tarkkailijailmiö, Schrödingerin kissa. Entä henkinen maailma? Kaikilla ominaisuuksilla on paikkansa, mutta supersubjektiivisen todellisuuden ylivoimaisuuden vuoksi nämä ominaisuudet voivat muuttua ja ne voidaan havaita eri tavalla.
        -------------------------------------------
        Kuinka mikään henkinen asia voi olla minkään kokoinen? Vai miten se voi olla jossain paikassa?
        ... on olemassa kaksi selitystä. Ensinnäkin on olemassa sellainen asia kuin lila, Jumalallinen leikki, korkeamman todellisuuden ilmeneminen alemmassa todellisuudessa. Ja toinen kohta: tarkkailija. Toisin sanoen henkisen energian ei ole vaikeaa korkeampana energiana manipuloida alempaa energiaa - materiaa - jotta ehdollistuneelle tarkkailijalle, jolla on rajoitettu näkemys, ilmenisi korkeampia todellisuuksia aineellisen maailman ominaisuuksien kautta. Yksinkertaisesti sanottuna rajaton henkinen energia ottaa muodon, koon ja ilmenee tietyssä paikassa, jotta se voisi näkyä rajalliselle tietoisuudelle. Se on eräänlainen projektio. Yhtä paljon kuin me itse olemme.
        ---------------------------------------------
        Minkä kokoinen on ajatus ja sijaitseeko se tietyssä pisteessä avaruudessa? Mikä on melodian tai värin koko?
        Ajatus on aineellista, mutta se on hyvin hienovaraista energiaa. Se voi siirtyä avaruuden yhdestä pisteestä toiseen hetkessä. Kaikki riippuu sen omistajan ajatuksen voimakkuudesta ja keskittyneisyydestä. Se voi keskittyä yhteen pisteeseen, mutta se voi myös hämärtyä.
        Ajatuksen koko on aineellisessa maailmassa käytännöllisesti katsoen rajaton. Ihmisen ajatukset keskittyvät vain selviytymiseen ja lihallisten tarpeiden tyydyttämiseen, kun taas Brahman ajatukset kattavat koko maailmankaikkeuden, jonka hän luo tietoisuudestaan käsin. Alkoholistin ajatus pyörii alkoholin ympärillä, lapsen ajatus viihteen ja huvin ympärillä, tiedemiehen ajatus tieteen löytöjen ympärillä, pyhimyksen ajatus myötätunnon ympärillä lähimmäistään kohtaan ja sielunsa pelastamisen ympärillä.
        Melodiaa tai väriä ei voi mitata edes aineellisessa maailmassa. Nuotteja on seitsemän ja puoliääniä viisi, mutta ne luovat äärettömän määrän melodioita, äärettömän musiikillisen monimuotoisuuden. Miten tätä voidaan mitata ja laskea? Värejä on seitsemän, joidenkin mielestä niitä on yhteensä kolme. Tämän lisäksi meillä on kuitenkin sävyjä, osasävyjä, puolisävyjä ja sävyjä, minkä seurauksena värit ovat niin erilaisia, että niitä on vaikea laskea, puhumattakaan subjektiivisen havaitsemisen eroista. Entä sitten taas, entä henkinen todellisuus? Kirjoituksissa sanotaan, että kun olemme henkimaailmassa, kuulemme uusia ääniä ja näemme uusia värejä, kaikki paljastuu meille uudella tavalla. Henkisessä maailmassa myös väri voi kuulostaa tai olla muodoltaan; äänellä voi olla väri ja myös muoto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilavuus, paino ja tila ovat aineen ominaisuuksia
        Totta. Meidän on kuitenkin muistettava, että kaikella on prototyyppinsä henkimaailmassa. Se vain ilmenee siellä eri tavalla, eikä Ääretöntä voi lähestyä rajallisin keinoin. ...
        Meidän on ymmärrettävä, että tilavuus, paino ja paikka, jotka ovat aineellisen maailman objektiivisia ominaisuuksia, voivat ilmetä myös henkimaailmassa. Ihmisillä on liian syvällä mielessään persoonattomia käsityksiä. Jos puhumme henkisestä, puhumme jostain epämääräisestä ja hämärästä. Mutta miksi? Jos se on määritelmällisesti korkeampi energia, miksi siinä ei voi ilmetä alemman energian ominaisuuksia? Aivan päinvastoin: ilmenee, ja laajemmin ja monipuolisemmin, jos niin haluatte. Jopa aineellisessa maailmassa fysikaaliset ominaisuudet ovat monitulkintaisia: hiukkas-aaltodualismi, tarkkailijailmiö, Schrödingerin kissa. Entä henkinen maailma? Kaikilla ominaisuuksilla on paikkansa, mutta supersubjektiivisen todellisuuden ylivoimaisuuden vuoksi nämä ominaisuudet voivat muuttua ja ne voidaan havaita eri tavalla.
        -------------------------------------------
        Kuinka mikään henkinen asia voi olla minkään kokoinen? Vai miten se voi olla jossain paikassa?
        ... on olemassa kaksi selitystä. Ensinnäkin on olemassa sellainen asia kuin lila, Jumalallinen leikki, korkeamman todellisuuden ilmeneminen alemmassa todellisuudessa. Ja toinen kohta: tarkkailija. Toisin sanoen henkisen energian ei ole vaikeaa korkeampana energiana manipuloida alempaa energiaa - materiaa - jotta ehdollistuneelle tarkkailijalle, jolla on rajoitettu näkemys, ilmenisi korkeampia todellisuuksia aineellisen maailman ominaisuuksien kautta. Yksinkertaisesti sanottuna rajaton henkinen energia ottaa muodon, koon ja ilmenee tietyssä paikassa, jotta se voisi näkyä rajalliselle tietoisuudelle. Se on eräänlainen projektio. Yhtä paljon kuin me itse olemme.
        ---------------------------------------------
        Minkä kokoinen on ajatus ja sijaitseeko se tietyssä pisteessä avaruudessa? Mikä on melodian tai värin koko?
        Ajatus on aineellista, mutta se on hyvin hienovaraista energiaa. Se voi siirtyä avaruuden yhdestä pisteestä toiseen hetkessä. Kaikki riippuu sen omistajan ajatuksen voimakkuudesta ja keskittyneisyydestä. Se voi keskittyä yhteen pisteeseen, mutta se voi myös hämärtyä.
        Ajatuksen koko on aineellisessa maailmassa käytännöllisesti katsoen rajaton. Ihmisen ajatukset keskittyvät vain selviytymiseen ja lihallisten tarpeiden tyydyttämiseen, kun taas Brahman ajatukset kattavat koko maailmankaikkeuden, jonka hän luo tietoisuudestaan käsin. Alkoholistin ajatus pyörii alkoholin ympärillä, lapsen ajatus viihteen ja huvin ympärillä, tiedemiehen ajatus tieteen löytöjen ympärillä, pyhimyksen ajatus myötätunnon ympärillä lähimmäistään kohtaan ja sielunsa pelastamisen ympärillä.
        Melodiaa tai väriä ei voi mitata edes aineellisessa maailmassa. Nuotteja on seitsemän ja puoliääniä viisi, mutta ne luovat äärettömän määrän melodioita, äärettömän musiikillisen monimuotoisuuden. Miten tätä voidaan mitata ja laskea? Värejä on seitsemän, joidenkin mielestä niitä on yhteensä kolme. Tämän lisäksi meillä on kuitenkin sävyjä, osasävyjä, puolisävyjä ja sävyjä, minkä seurauksena värit ovat niin erilaisia, että niitä on vaikea laskea, puhumattakaan subjektiivisen havaitsemisen eroista. Entä sitten taas, entä henkinen todellisuus? Kirjoituksissa sanotaan, että kun olemme henkimaailmassa, kuulemme uusia ääniä ja näemme uusia värejä, kaikki paljastuu meille uudella tavalla. Henkisessä maailmassa myös väri voi kuulostaa tai olla muodoltaan; äänellä voi olla väri ja myös muoto.

        "Jos aasialainen kysyy minulta, mikä Eurooppa on, minun on pakko vastata: 'Se on se osa maailmaa, jossa ihmiset ovat pakkomielteisiä sen fantastisen ajatuksen suhteen, että ihminen on luotu tyhjästä ja että häntä ei ole ollut olemassa ennen hänen nykyistä syntymäänsä'."" A. Schopenhauer


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos aasialainen kysyy minulta, mikä Eurooppa on, minun on pakko vastata: 'Se on se osa maailmaa, jossa ihmiset ovat pakkomielteisiä sen fantastisen ajatuksen suhteen, että ihminen on luotu tyhjästä ja että häntä ei ole ollut olemassa ennen hänen nykyistä syntymäänsä'."" A. Schopenhauer

        Me emme ole kehoja, joilla "on" sielu. Olemme sieluja, joilla on keho. Sielut eivät tarvitse elääkseen kehoa. Ruumiita, joissa ei ole sielua, kutsutaan "kuolleiksi".

        Sielut ovat todellisia eläviä olentoja, joilla on ainutlaatuisia henkilökohtaisia ominaisuuksia - tunteet, mieli, äly. Sielut eivät kuole, eivät vanhene, eivät koskaan lakkaa olemasta ja säilyttävät aina yksilöllisyytensä.

        "Niin kuin ihminen pukeutuu uusiin vaatteisiin ja hylkää vanhat, niin sielu pukeutuu uuteen kehoon ja jättää vanhan ja hyödyttömän kehon taakseen".

        On suuri harhakuvitelma samaistua aineelliseen kehoon.


        Sielu on elävä tietoisuushiukkanen, yksilöllisen tietoisuuden kantaja, kun taas aineellinen keho on kuollutta ainetta, materiaa. Sielu on ikuinen ja muuttumaton, ja aineellinen keho on väliaikainen.


        Tästä aiheesta lisää ”Bhagavad Gitasta”.

        ...

        Sielu eroaa olennaisesti hienojakoisesta kehosta siinä, että sielu on itse elävä persoonallisuus, elämän ja yksilöllisyyden lähde tai toimija, kun taas hienojakoinen ruumis on toimiva kuori tai ohjelma, jolla ei ole itsenäistä elämää ja joka vaikuttaa elävältä vain siksi, että sielu on sen takana.
        Fyysinen keho ja hienojakoinen keho toimivat yhdessä eräänlaisena vääränä olemuksena tai koneena, jossa todellinen olemus - sielu - matkustaa matkustajana.
        Menneisyyden toimiensa kautta ihminen muodostaa tietyn mentaliteetin (oleminen määrittää tietoisuuden), ja tästä nykyisestä mentaliteetista tulee tulevan toiminnan perusta (tietoisuus määrittää olemisen). Tämä on jälleensyntymisen perusta.

        ...


        MIKSI ME OLEMME AINEELLISESSÄ MAAILMASSA JA SELLAISESSA TILANTEESÄ:

        Paikkaa, jossa joen vesi ja maa kohtaavat, kutsutaan tataksi. Tata on paikka, jossa vesi kohtaa maan. Se on kuin ohuin lanka, joka kulkee maan ja veden rajalla. Tata on kuin ohuin viiva, niin ohut, että silmä ei pysty edes erottamaan sitä, vaikka haluaisi. Tässä esimerkissä henkimaailmaa verrataan veteen ja aineellista maailmaa maahan. Niitä erottava ohut viiva on nimeltään tata. Ohuin raja näiden kahden maailman välillä on yksittäisten sielujen asuinpaikka. Yksittäiset sielut ovat kuin pieniä atomikokoisia auringonvalohiukkasia. Pikkuruisina hiukkasina sielut näkevät sekä henkisen että aineellisen maailman. Jumalan henkinen energia, Chit-Shakti, on todella rajaton, ja Hänen aineellisella energialla, Maya-Shaktilla, on myös huomattava ulottuvuus. Yksilölliset sielut kumpuavat tatastha-shaktista, Jumalan rajaenergiasta. Siksi sielut ovat aineen ja hengen välisessä rajapaikassa (tatastha).

        Koska sielu on näiden kahden maailman välissä, se tarkastelee niitä. Luonteensa mukaisesti sielut ovat jommankumman edellä mainitun energian vallassa, aivan kuten rannan (tata) sijainti voi muuttua. Se, mikä kerran oli kuivaa maata, voi myöhemmin joutua veden alle, ja se, mikä kerran oli veden alla, voi taas muuttua kuivaksi maaksi. Kääntämällä katseensa Jumalaan, sielu asettaa itsensä Jumalan henkisen energian suojelukseen. Mutta JOS SE kääntää katseensa pois Jumalasta ja katsoo innokkaasti AINEELLISEEN ENERGIAAN (MAYA ), se joutuu välittömästi ovelan mayan ansaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me emme ole kehoja, joilla "on" sielu. Olemme sieluja, joilla on keho. Sielut eivät tarvitse elääkseen kehoa. Ruumiita, joissa ei ole sielua, kutsutaan "kuolleiksi".

        Sielut ovat todellisia eläviä olentoja, joilla on ainutlaatuisia henkilökohtaisia ominaisuuksia - tunteet, mieli, äly. Sielut eivät kuole, eivät vanhene, eivät koskaan lakkaa olemasta ja säilyttävät aina yksilöllisyytensä.

        "Niin kuin ihminen pukeutuu uusiin vaatteisiin ja hylkää vanhat, niin sielu pukeutuu uuteen kehoon ja jättää vanhan ja hyödyttömän kehon taakseen".

        On suuri harhakuvitelma samaistua aineelliseen kehoon.


        Sielu on elävä tietoisuushiukkanen, yksilöllisen tietoisuuden kantaja, kun taas aineellinen keho on kuollutta ainetta, materiaa. Sielu on ikuinen ja muuttumaton, ja aineellinen keho on väliaikainen.


        Tästä aiheesta lisää ”Bhagavad Gitasta”.

        ...

        Sielu eroaa olennaisesti hienojakoisesta kehosta siinä, että sielu on itse elävä persoonallisuus, elämän ja yksilöllisyyden lähde tai toimija, kun taas hienojakoinen ruumis on toimiva kuori tai ohjelma, jolla ei ole itsenäistä elämää ja joka vaikuttaa elävältä vain siksi, että sielu on sen takana.
        Fyysinen keho ja hienojakoinen keho toimivat yhdessä eräänlaisena vääränä olemuksena tai koneena, jossa todellinen olemus - sielu - matkustaa matkustajana.
        Menneisyyden toimiensa kautta ihminen muodostaa tietyn mentaliteetin (oleminen määrittää tietoisuuden), ja tästä nykyisestä mentaliteetista tulee tulevan toiminnan perusta (tietoisuus määrittää olemisen). Tämä on jälleensyntymisen perusta.

        ...


        MIKSI ME OLEMME AINEELLISESSÄ MAAILMASSA JA SELLAISESSA TILANTEESÄ:

        Paikkaa, jossa joen vesi ja maa kohtaavat, kutsutaan tataksi. Tata on paikka, jossa vesi kohtaa maan. Se on kuin ohuin lanka, joka kulkee maan ja veden rajalla. Tata on kuin ohuin viiva, niin ohut, että silmä ei pysty edes erottamaan sitä, vaikka haluaisi. Tässä esimerkissä henkimaailmaa verrataan veteen ja aineellista maailmaa maahan. Niitä erottava ohut viiva on nimeltään tata. Ohuin raja näiden kahden maailman välillä on yksittäisten sielujen asuinpaikka. Yksittäiset sielut ovat kuin pieniä atomikokoisia auringonvalohiukkasia. Pikkuruisina hiukkasina sielut näkevät sekä henkisen että aineellisen maailman. Jumalan henkinen energia, Chit-Shakti, on todella rajaton, ja Hänen aineellisella energialla, Maya-Shaktilla, on myös huomattava ulottuvuus. Yksilölliset sielut kumpuavat tatastha-shaktista, Jumalan rajaenergiasta. Siksi sielut ovat aineen ja hengen välisessä rajapaikassa (tatastha).

        Koska sielu on näiden kahden maailman välissä, se tarkastelee niitä. Luonteensa mukaisesti sielut ovat jommankumman edellä mainitun energian vallassa, aivan kuten rannan (tata) sijainti voi muuttua. Se, mikä kerran oli kuivaa maata, voi myöhemmin joutua veden alle, ja se, mikä kerran oli veden alla, voi taas muuttua kuivaksi maaksi. Kääntämällä katseensa Jumalaan, sielu asettaa itsensä Jumalan henkisen energian suojelukseen. Mutta JOS SE kääntää katseensa pois Jumalasta ja katsoo innokkaasti AINEELLISEEN ENERGIAAN (MAYA ), se joutuu välittömästi ovelan mayan ansaan.

        Sielu eroaa olennaisesti hienojakoisesta kehosta siinä, että sielu on itse elävä persoonallisuus, elämän ja yksilöllisyyden lähde tai toimija, kun taas hienojakoinen keho on toimiva kuori tai ohjelma, jolla ei ole itsenäistä elämää ja joka vaikuttaa elävältä vain siksi, että sielu on sen takana.

        Fyysinen keho ja hienojakoinen keho toimivat yhdessä eräänlaisena vääränä olemuksena tai koneena, jossa TODELLINEN OLEMUS – SIELU – MATKUSTAA MATKUSTAJANA.

        Menneisyyden toimiensa kautta ihminen muodostaa tietyn mentaliteetin (oleminen määrittää tietoisuuden), ja tästä nykyisestä mentaliteetista tulee tulevan toiminnan perusta (tietoisuus määrittää olemisen). Tämä on jälleensyntymisen perusta.

        Menneisyydestä tulevaisuuteen.
        Olennaista on, että menneisyyden toimien kautta ihminen muodostaa tietyn mentaliteetin (oleminen määrittää tietoisuuden), ja tästä nykyisestä mentaliteetista tulee tulevan toiminnan perusta (tietoisuus määrittää olemisen).
        Aivan kuten me vaihdamme yhdessä elämässä kuluneita pukuja monta kertaa, samalla tavalla ikuinen sielu vaihtaa kuluneita ruumiita monta kertaa aineellisessa maailmassa ollessaan. On yhtä naurettavaa ajatella, että yksi sielu on ikuisesti sidottu kehoon ja että "venäläiset sielut" asuvat venäläisissä kehoissa, kuin ajatella, että japanilaisissa autoissa on välttämättä japanilaisia. "Venäjällä tehdyissä" ruumiissa voi olla sieluja, jotka ovat eläneet muissa maissa ja jopa muissa elämänmuodoissa menneisyydessä.



        ...

        Sielua kutsutaan syntymättömäksi, mutta koska se on aineellisessa kehossa, se näyttää siltä kuin se olisi syntynyt kehon mukana. Itse asiassa kehossa oleva sielu ei synny eikä kuole. Kaikki syntynyt on tuomittu kuolemaan. Koska sielu ei ole syntynyt, sillä ei ole menneisyyttä, nykyisyyttä eikä tulevaisuutta. Se on ikuinen, aina olemassa oleva ja alkuperäinen. Toisin sanoen sen syntyajankohtaa ei ole mahdollista määrittää. Yritämme määritellä, milloin sielu syntyy, vain siksi, että laajennamme siihen kehollisia mielikuvia. Toisin kuin keho, sielu ei vanhene koskaan.

        Kehossa tapahtuvat muutokset eivät vaikuta sieluun. Sielu ei koskaan kuihtu kuten puu tai mikään muu aineellinen esine. Se ei myöskään tuota sivutuotteita. Kehomme jälkeläiset, lapsemme, ovat itsenäisiä yksilöllisiä sieluja, ja pidämme heitä lapsinamme vain siksi, että he ovat yhteydessä kehoomme. Keho kehittyy sielun läsnäolon ansiosta, mutta sielu itse ei tuo ketään maailmaan eikä käy läpi mitään muutoksia. Siten sielu ei ole alttiina samoille kuudelle erilaiselle muutokselle, joita keho käy läpi.

        Sielua ei voi vahingoittaa millään aseella, polttaa tulella, kastella vedellä tai kuivattaa tuulella.

        Aineellinen energia ei koskaan tosiasiallisesti saastuta sielua. Sielu on aina puhdas ja ikuinen. Sielun todellinen ominaisuus on: sat, cit and ānanda. Se tarkoittaa: ikuisuutta, tietoa, onnellisuutta (autuutta).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sielu eroaa olennaisesti hienojakoisesta kehosta siinä, että sielu on itse elävä persoonallisuus, elämän ja yksilöllisyyden lähde tai toimija, kun taas hienojakoinen keho on toimiva kuori tai ohjelma, jolla ei ole itsenäistä elämää ja joka vaikuttaa elävältä vain siksi, että sielu on sen takana.

        Fyysinen keho ja hienojakoinen keho toimivat yhdessä eräänlaisena vääränä olemuksena tai koneena, jossa TODELLINEN OLEMUS – SIELU – MATKUSTAA MATKUSTAJANA.

        Menneisyyden toimiensa kautta ihminen muodostaa tietyn mentaliteetin (oleminen määrittää tietoisuuden), ja tästä nykyisestä mentaliteetista tulee tulevan toiminnan perusta (tietoisuus määrittää olemisen). Tämä on jälleensyntymisen perusta.

        Menneisyydestä tulevaisuuteen.
        Olennaista on, että menneisyyden toimien kautta ihminen muodostaa tietyn mentaliteetin (oleminen määrittää tietoisuuden), ja tästä nykyisestä mentaliteetista tulee tulevan toiminnan perusta (tietoisuus määrittää olemisen).
        Aivan kuten me vaihdamme yhdessä elämässä kuluneita pukuja monta kertaa, samalla tavalla ikuinen sielu vaihtaa kuluneita ruumiita monta kertaa aineellisessa maailmassa ollessaan. On yhtä naurettavaa ajatella, että yksi sielu on ikuisesti sidottu kehoon ja että "venäläiset sielut" asuvat venäläisissä kehoissa, kuin ajatella, että japanilaisissa autoissa on välttämättä japanilaisia. "Venäjällä tehdyissä" ruumiissa voi olla sieluja, jotka ovat eläneet muissa maissa ja jopa muissa elämänmuodoissa menneisyydessä.



        ...

        Sielua kutsutaan syntymättömäksi, mutta koska se on aineellisessa kehossa, se näyttää siltä kuin se olisi syntynyt kehon mukana. Itse asiassa kehossa oleva sielu ei synny eikä kuole. Kaikki syntynyt on tuomittu kuolemaan. Koska sielu ei ole syntynyt, sillä ei ole menneisyyttä, nykyisyyttä eikä tulevaisuutta. Se on ikuinen, aina olemassa oleva ja alkuperäinen. Toisin sanoen sen syntyajankohtaa ei ole mahdollista määrittää. Yritämme määritellä, milloin sielu syntyy, vain siksi, että laajennamme siihen kehollisia mielikuvia. Toisin kuin keho, sielu ei vanhene koskaan.

        Kehossa tapahtuvat muutokset eivät vaikuta sieluun. Sielu ei koskaan kuihtu kuten puu tai mikään muu aineellinen esine. Se ei myöskään tuota sivutuotteita. Kehomme jälkeläiset, lapsemme, ovat itsenäisiä yksilöllisiä sieluja, ja pidämme heitä lapsinamme vain siksi, että he ovat yhteydessä kehoomme. Keho kehittyy sielun läsnäolon ansiosta, mutta sielu itse ei tuo ketään maailmaan eikä käy läpi mitään muutoksia. Siten sielu ei ole alttiina samoille kuudelle erilaiselle muutokselle, joita keho käy läpi.

        Sielua ei voi vahingoittaa millään aseella, polttaa tulella, kastella vedellä tai kuivattaa tuulella.

        Aineellinen energia ei koskaan tosiasiallisesti saastuta sielua. Sielu on aina puhdas ja ikuinen. Sielun todellinen ominaisuus on: sat, cit and ānanda. Se tarkoittaa: ikuisuutta, tietoa, onnellisuutta (autuutta).

        Vaihtoehtoinen tapa saavuttaa Absoluuttinen Tieto on tutkia Shastroja, Pyhiä Kirjoituksia. Nykyisellä shastrojen käsitteellä, sellaisena kuin transsendentaalifilosofit sen tavallisesti ymmärtävät, on joitakin erityispiirteitä. Shastrat käsittelevät asioita, joita emme kykene ymmärtämään rajallisten älyllisten kykyjemme vuoksi, ja ne toimivat tietämyksellä, joka on ehdollistuneen ymmärryksemme yläpuolella. Tieto, jonka toivomme saavamme mielemme voimalla, on itsessään väistämättä kokemuksemme rajoittamaa, eikä se ole koskaan vapaa epäilyksistä tai vaikeuksista.

        Shastrat ovat valaistuneiden tietäjien intuitiivisen henkisen tiedon hedelmää, ja tällainen tieto on täysin vapaa harhasta, virheestä ja muista puutteista. Shastrojen todellinen aihe on transsendentaalinen tieto. Jos tietty shastra kuitenkin käsittelee kysymystä, johon mielemme voi löytää vastauksen ilman apua, sitä ei voi kutsua shastraksi sanan täydessä merkityksessä, sillä se voi olla vain virheellinen sanallinen tulkinta…
        ...




        JOS MINÄ EN OLE TÄMÄ KEHONI, NIIN MIKSI SITTEN OLEN TÄSSÄ KEHOSSA?

        Nämä ovat kysymyksiä, jotka aloittavat ihmisen henkisen kehityksen.

        Puhdas sielu pysyy tässä maailmassa vain siksi, että hänen mielensä on väärän egon vaikutuksen alaisena, joka pyrkii hallitsemaan aineellista luontoa.

        OLEN SIELU, JOLLA ON TÄMÄ KEHO.



        Lähes kaikki ihmiset tässä maailmassa ovat siinä harhakuvitelmassa, että he samaistuvat kehoonsa, ja kaikki ihmisen toiminta tähtää ruumiillisten tarpeiden tyydyttämiseen. Ensimmäinen asia, jonka Krishna opettaa meille Bhagavad-gitassa, on se, että me emme ole kehoja, vaan sieluja.


        Kun ihminen kuolee, sanomme: "Hän on poissa." Mutta kuka on poissa? Loppujen lopuksi ruumis on jäänyt tähän maailmaan. Sielu, elämän lähde, on poistunut ruumiista, ja siksi henkilöä pidetään kuolleena.

        Elävällä olennolla on TIETOISUUS. Aivan kuten aurinko levittää lämpöä ja valoa kaikkialle, sielu levittää tietoisuutta kaikkialle kehoon.

        Kliinisen kuoleman kokemukseen kuuluu niin sanottu ruumiista poistumisen kokemus. Ihmiset, joilla on ollut kehon ulkopuolinen kokemus, kertovat meille, kuinka he ovat nähneet fyysisen kehonsa ja kaiken, mitä on tapahtunut...



        Sielu on tuhoutumaton.

        Jokainen sielu on yksilö, jolla on erillinen tietoisuus.

        Sielulla on muoto. Sielu ei ole persoonatonta valoa tai tyhjyyttä, kuten jotkut virheellisesti luulevat. Sielu on kaunis persoonallisuus, jonka keho koostuu ikuisuudesta, tiedosta ja autuudesta. Sielu ei ole pelkkää energiaa: sielu on persoona.


        Sielu on sydämen alueella. Sielu täyttää kehon tietoisuudella samalla tavalla kuin lamppu täyttää huoneen valolla. Kun lamppu on yhdessä paikassa, se valaisee koko huoneen. Samoin sielu on ihmisen sydämen alueella ja täyttää koko kehon tietoisuudella. Sydänsiirrossa sielu ei poistu kehosta sydämen mukana, koska sielu on henkinen.



        Sielu ja Ylisielu.

        Sielu saapuu aineelliseen maailmaan Korkeimman Jumalan, Paramatman (Ylisielun) ekspansion
        saattelemana, joka kulkee sen mukana kehosta toiseen ja pitää siitä huolta. Tämä Krishnan ekspansio on jokaisen elävän olennon sydämessä ja jokaisessa atomissa. Ero sielun ja Ylisielun välillä on se, että sielu on yhdessä tietyssä paikassa, kun taas Ylisielu on läsnä kaikkialla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtoehtoinen tapa saavuttaa Absoluuttinen Tieto on tutkia Shastroja, Pyhiä Kirjoituksia. Nykyisellä shastrojen käsitteellä, sellaisena kuin transsendentaalifilosofit sen tavallisesti ymmärtävät, on joitakin erityispiirteitä. Shastrat käsittelevät asioita, joita emme kykene ymmärtämään rajallisten älyllisten kykyjemme vuoksi, ja ne toimivat tietämyksellä, joka on ehdollistuneen ymmärryksemme yläpuolella. Tieto, jonka toivomme saavamme mielemme voimalla, on itsessään väistämättä kokemuksemme rajoittamaa, eikä se ole koskaan vapaa epäilyksistä tai vaikeuksista.

        Shastrat ovat valaistuneiden tietäjien intuitiivisen henkisen tiedon hedelmää, ja tällainen tieto on täysin vapaa harhasta, virheestä ja muista puutteista. Shastrojen todellinen aihe on transsendentaalinen tieto. Jos tietty shastra kuitenkin käsittelee kysymystä, johon mielemme voi löytää vastauksen ilman apua, sitä ei voi kutsua shastraksi sanan täydessä merkityksessä, sillä se voi olla vain virheellinen sanallinen tulkinta…
        ...




        JOS MINÄ EN OLE TÄMÄ KEHONI, NIIN MIKSI SITTEN OLEN TÄSSÄ KEHOSSA?

        Nämä ovat kysymyksiä, jotka aloittavat ihmisen henkisen kehityksen.

        Puhdas sielu pysyy tässä maailmassa vain siksi, että hänen mielensä on väärän egon vaikutuksen alaisena, joka pyrkii hallitsemaan aineellista luontoa.

        OLEN SIELU, JOLLA ON TÄMÄ KEHO.



        Lähes kaikki ihmiset tässä maailmassa ovat siinä harhakuvitelmassa, että he samaistuvat kehoonsa, ja kaikki ihmisen toiminta tähtää ruumiillisten tarpeiden tyydyttämiseen. Ensimmäinen asia, jonka Krishna opettaa meille Bhagavad-gitassa, on se, että me emme ole kehoja, vaan sieluja.


        Kun ihminen kuolee, sanomme: "Hän on poissa." Mutta kuka on poissa? Loppujen lopuksi ruumis on jäänyt tähän maailmaan. Sielu, elämän lähde, on poistunut ruumiista, ja siksi henkilöä pidetään kuolleena.

        Elävällä olennolla on TIETOISUUS. Aivan kuten aurinko levittää lämpöä ja valoa kaikkialle, sielu levittää tietoisuutta kaikkialle kehoon.

        Kliinisen kuoleman kokemukseen kuuluu niin sanottu ruumiista poistumisen kokemus. Ihmiset, joilla on ollut kehon ulkopuolinen kokemus, kertovat meille, kuinka he ovat nähneet fyysisen kehonsa ja kaiken, mitä on tapahtunut...



        Sielu on tuhoutumaton.

        Jokainen sielu on yksilö, jolla on erillinen tietoisuus.

        Sielulla on muoto. Sielu ei ole persoonatonta valoa tai tyhjyyttä, kuten jotkut virheellisesti luulevat. Sielu on kaunis persoonallisuus, jonka keho koostuu ikuisuudesta, tiedosta ja autuudesta. Sielu ei ole pelkkää energiaa: sielu on persoona.


        Sielu on sydämen alueella. Sielu täyttää kehon tietoisuudella samalla tavalla kuin lamppu täyttää huoneen valolla. Kun lamppu on yhdessä paikassa, se valaisee koko huoneen. Samoin sielu on ihmisen sydämen alueella ja täyttää koko kehon tietoisuudella. Sydänsiirrossa sielu ei poistu kehosta sydämen mukana, koska sielu on henkinen.



        Sielu ja Ylisielu.

        Sielu saapuu aineelliseen maailmaan Korkeimman Jumalan, Paramatman (Ylisielun) ekspansion
        saattelemana, joka kulkee sen mukana kehosta toiseen ja pitää siitä huolta. Tämä Krishnan ekspansio on jokaisen elävän olennon sydämessä ja jokaisessa atomissa. Ero sielun ja Ylisielun välillä on se, että sielu on yhdessä tietyssä paikassa, kun taas Ylisielu on läsnä kaikkialla.

        Aivan kuten aurinko on kaiken valaistuksen lähde tässä maailmassa joko suoraan tai epäsuorasti, niin Vedat ovat kaiken tiedon alkuperäinen lähde tässä maailmassa.
        ___________________________

        Vedat ovat aina olleet olemassa, koska:
        Vedat ilmenevät suoraan Jumaluuden Korkeimman Persoonallisuuden Hengityksestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan kuten aurinko on kaiken valaistuksen lähde tässä maailmassa joko suoraan tai epäsuorasti, niin Vedat ovat kaiken tiedon alkuperäinen lähde tässä maailmassa.
        ___________________________

        Vedat ovat aina olleet olemassa, koska:
        Vedat ilmenevät suoraan Jumaluuden Korkeimman Persoonallisuuden Hengityksestä.

        Syntymä, jälleensyntyminen tapahtuu jo ennen kuolemaa. Miten tämä on mahdollista? Syntymä määräytyy tässä elämässä tehtyjen tekojen perusteella. Kertyneen karman on määrättävä uusi keho. Jokainen teko aiheuttaa seurauksia, ja kaikki tämä yhdessä odottaa inkarnaatiota uudessa kehossa, seuraavassa elämässä. Uusi ulkomuoto "lasketaan" kuin tietokonemalli, ja kun sielu jättää kehon, hienojakoinen keho ottaa sen mukaansa ja kuljettaa sen seuraavaan syntymään. Sielu voi päätyä minne tahansa sen tietyn elämän aikana tekemiensä toimien mukaan. Seuraukset toteutuvat seuraavassa syntymässä hienovaraisessa, ihanteellisessa muodossa.
        _______________________________________
        Vishnu on aina täydellinen Itsessään, sillä Hän ylläpitää kaikkea. Shastrat ANTAVAT ERILAISIA LAUSUNTOJA RIIPPUEN TOTUUTTA ETSIVIEN TIETOISUUDEN TASOSTA. Lapsille ei voi kertoa kaikkea kerralla. Totuus paljastuu paloittain, vähitellen. Myös shastrat käyttävät samanlaista tekniikkaa, jotta eri ihmiset voivat saada henkistä tietoa tietoisuutensa TASON MUKAAN. Kun he saavuttavat tietyn tason, shastrat sanovat: "Se ei ole vielä kaikki, lapseni. On jotain vieläkin monimutkaisempaa." Tämä johtuu siitä, että eri tietäjät, rishit, ovat antaneet shastrojen ilmoitukset eri aikoina ja eri ihmisille.


        ___________________________________________

        Vedalaisessa kulttuurissa on universaalia historiaa, joka ei koske ainoastaan yhtä kansaa, vaan myös muita maailman alueita ja muita planeettoja ja muita maailmankaikkeuksia, joilla on erilaisia ulottuvuuksia. Sen vuoksi vedalaisen filosofian tarjoamat henkiset opetukset ovat universaaleja, kaikkia eläviä olentoja varten.
        ____________________________
        Srila Siddhanta Saraswati Thakurin opetusten ja käytäntöjen ainutlaatuisuus ja selkeys ulottuvat kaikkiin. Tämä voidaan selittää seuraavilla esimerkeillä. Paramahamsa Thakur kuvasi kerran Korkeimman Totuuden oikeaa kutsumista seuraavasti: "Älkää yrittäkö löytää Korkeimman Totuuden luonnetta mielikuvituksenne voimalla. Älkää yrittäkö ymmärtää tätä Totuutta tämän kuolevaisen maailman kokemusten kautta. Älkää keksikö omaa Totuuttanne tyydyttääksenne vääriä taipumuksianne. Älkää kiirehtikö hyväksymään mitään totuudeksi vain siksi, että se on samaa mieltä mieltymystenne kanssa. Älkää hyväksykö totuudeksi sitä, minkä kaltaistenne ihmisten enemmistö on luonut tai tukenut, älkääkä hyväksykö ei-totuudeksi sitä, minkä suuri enemmistö hylkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syntymä, jälleensyntyminen tapahtuu jo ennen kuolemaa. Miten tämä on mahdollista? Syntymä määräytyy tässä elämässä tehtyjen tekojen perusteella. Kertyneen karman on määrättävä uusi keho. Jokainen teko aiheuttaa seurauksia, ja kaikki tämä yhdessä odottaa inkarnaatiota uudessa kehossa, seuraavassa elämässä. Uusi ulkomuoto "lasketaan" kuin tietokonemalli, ja kun sielu jättää kehon, hienojakoinen keho ottaa sen mukaansa ja kuljettaa sen seuraavaan syntymään. Sielu voi päätyä minne tahansa sen tietyn elämän aikana tekemiensä toimien mukaan. Seuraukset toteutuvat seuraavassa syntymässä hienovaraisessa, ihanteellisessa muodossa.
        _______________________________________
        Vishnu on aina täydellinen Itsessään, sillä Hän ylläpitää kaikkea. Shastrat ANTAVAT ERILAISIA LAUSUNTOJA RIIPPUEN TOTUUTTA ETSIVIEN TIETOISUUDEN TASOSTA. Lapsille ei voi kertoa kaikkea kerralla. Totuus paljastuu paloittain, vähitellen. Myös shastrat käyttävät samanlaista tekniikkaa, jotta eri ihmiset voivat saada henkistä tietoa tietoisuutensa TASON MUKAAN. Kun he saavuttavat tietyn tason, shastrat sanovat: "Se ei ole vielä kaikki, lapseni. On jotain vieläkin monimutkaisempaa." Tämä johtuu siitä, että eri tietäjät, rishit, ovat antaneet shastrojen ilmoitukset eri aikoina ja eri ihmisille.


        ___________________________________________

        Vedalaisessa kulttuurissa on universaalia historiaa, joka ei koske ainoastaan yhtä kansaa, vaan myös muita maailman alueita ja muita planeettoja ja muita maailmankaikkeuksia, joilla on erilaisia ulottuvuuksia. Sen vuoksi vedalaisen filosofian tarjoamat henkiset opetukset ovat universaaleja, kaikkia eläviä olentoja varten.
        ____________________________
        Srila Siddhanta Saraswati Thakurin opetusten ja käytäntöjen ainutlaatuisuus ja selkeys ulottuvat kaikkiin. Tämä voidaan selittää seuraavilla esimerkeillä. Paramahamsa Thakur kuvasi kerran Korkeimman Totuuden oikeaa kutsumista seuraavasti: "Älkää yrittäkö löytää Korkeimman Totuuden luonnetta mielikuvituksenne voimalla. Älkää yrittäkö ymmärtää tätä Totuutta tämän kuolevaisen maailman kokemusten kautta. Älkää keksikö omaa Totuuttanne tyydyttääksenne vääriä taipumuksianne. Älkää kiirehtikö hyväksymään mitään totuudeksi vain siksi, että se on samaa mieltä mieltymystenne kanssa. Älkää hyväksykö totuudeksi sitä, minkä kaltaistenne ihmisten enemmistö on luonut tai tukenut, älkääkä hyväksykö ei-totuudeksi sitä, minkä suuri enemmistö hylkää.

        Fyysisellä tasolla tapahtuvan syntymän ja kuoleman välillä sielut kulkevat maailmankaikkeuden läpi karmansa mukaisesti, ja liikkuminen määräytyy heidän materialististen halujensa ja kiintymystensä mukaan. …
        Harvinaiset sielut, jotka ovat saavuttaneet valaistumisen, vapautuvat aineen maailmasta ja palaavat puhtaan tietoisuuden maailmaan. Joskus jotkut jäävät aineelliseen maailmaan omasta vapaasta tahdostaan pelastamaan ja opastamaan langenneita sieluja. Tällaisia sieluja ei kuitenkaan pidetä ehdollistuneina, koska ne suorittavat korkeampaa tehtävää, eivätkä tee eroa aineen ja hengen maailman välillä ja tiedostavat ikuisen luontonsa.
        ...
        Muisti sielun aiemmista inkarnaatioista ennen syntymää.

        Muinaiset Vedat kuvaavat selkeästi alkion kehityksen aikajaksoja ja sen tunteita ennen syntymää. Sanotaan, että erityisen onnekkaat sielut, joilla on hallussaan henkisen tiedon varasto, voivat muistaa sata viimeistä elämäänsä ja pyytää Kaikkivaltiasta antamaan heille tilaisuuden henkiseen harjoittamiseen nykyisessä inkarnaatiossa. Useimmilla vähemmän kokeneilla sieluilla ei ole tällaista muistia. Syntymän jälkeen elävä olento ... jossa uusi elämä ... kyynelten ja kärsimyksen kera. Sitten vanhempien rakastavan huolenpidon alaisena ruumiillistunut sielu oppii hallitsemaan aistejaan. Toisin kuin villieläimet, jotka voivat syntyessään elää itsenäistä elämää hyvin pian, ihmisellä kestää kauan hankkia elämän ylläpitämiseen tarvittavat taidot ja tiedot. Tämä on aikuistumisen prosessi.
        ______________________________________
        Jos elävältä olennolta on syntymästä lähtien riistetty henkiset ominaisuudet ja pääsy henkiseen tietoon, on turvallista sanoa, että elämä on hänelle suurelta osin ajan kulumista. Niin surulliselta kuin se kuulostaakin, näin kuluu turha joutilaiselämä, joka päättyy järjen menetykseen ja ruumiin heikkouteen. Sielutietoiset henkilöt eivät voi ainoastaan pysyä puhtaassa tietoisuudessa koko elämänsä ajan, vaan he voivat henkisen kokemuksen avulla säädellä kehosta poistumisen prosessia. Siksi heidän aineellisessa maailmassa olemisensa loppua ei voi kutsua kuolemaksi, vaan pikemminkin vapautumiseksi alemmasta luonnosta. Henkisen tietoisuuden tason ja meditaation päämäärän mukaan he saavuttavat sen olemisen tason, jota he tavoittelevat elämänsä ja harjoituksensa aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fyysisellä tasolla tapahtuvan syntymän ja kuoleman välillä sielut kulkevat maailmankaikkeuden läpi karmansa mukaisesti, ja liikkuminen määräytyy heidän materialististen halujensa ja kiintymystensä mukaan. …
        Harvinaiset sielut, jotka ovat saavuttaneet valaistumisen, vapautuvat aineen maailmasta ja palaavat puhtaan tietoisuuden maailmaan. Joskus jotkut jäävät aineelliseen maailmaan omasta vapaasta tahdostaan pelastamaan ja opastamaan langenneita sieluja. Tällaisia sieluja ei kuitenkaan pidetä ehdollistuneina, koska ne suorittavat korkeampaa tehtävää, eivätkä tee eroa aineen ja hengen maailman välillä ja tiedostavat ikuisen luontonsa.
        ...
        Muisti sielun aiemmista inkarnaatioista ennen syntymää.

        Muinaiset Vedat kuvaavat selkeästi alkion kehityksen aikajaksoja ja sen tunteita ennen syntymää. Sanotaan, että erityisen onnekkaat sielut, joilla on hallussaan henkisen tiedon varasto, voivat muistaa sata viimeistä elämäänsä ja pyytää Kaikkivaltiasta antamaan heille tilaisuuden henkiseen harjoittamiseen nykyisessä inkarnaatiossa. Useimmilla vähemmän kokeneilla sieluilla ei ole tällaista muistia. Syntymän jälkeen elävä olento ... jossa uusi elämä ... kyynelten ja kärsimyksen kera. Sitten vanhempien rakastavan huolenpidon alaisena ruumiillistunut sielu oppii hallitsemaan aistejaan. Toisin kuin villieläimet, jotka voivat syntyessään elää itsenäistä elämää hyvin pian, ihmisellä kestää kauan hankkia elämän ylläpitämiseen tarvittavat taidot ja tiedot. Tämä on aikuistumisen prosessi.
        ______________________________________
        Jos elävältä olennolta on syntymästä lähtien riistetty henkiset ominaisuudet ja pääsy henkiseen tietoon, on turvallista sanoa, että elämä on hänelle suurelta osin ajan kulumista. Niin surulliselta kuin se kuulostaakin, näin kuluu turha joutilaiselämä, joka päättyy järjen menetykseen ja ruumiin heikkouteen. Sielutietoiset henkilöt eivät voi ainoastaan pysyä puhtaassa tietoisuudessa koko elämänsä ajan, vaan he voivat henkisen kokemuksen avulla säädellä kehosta poistumisen prosessia. Siksi heidän aineellisessa maailmassa olemisensa loppua ei voi kutsua kuolemaksi, vaan pikemminkin vapautumiseksi alemmasta luonnosta. Henkisen tietoisuuden tason ja meditaation päämäärän mukaan he saavuttavat sen olemisen tason, jota he tavoittelevat elämänsä ja harjoituksensa aikana.

        Karma on aina täynnä seurauksia. Newtonin kolmas laki. Monet Newtonin laeista on kyseenalaistettu, mutta tätä lakia ei ole vielä kyseenalaistettu. Se ei ole vain Newtonin laki, vaan se on Gitan ja Vedojen laki. Elämme hyväksikäytön maailmassa, muuten meidän ei tarvitsisi korjata karmamme hedelmiä. Täällä me hyödynnämme muita, toiset hyödyntävät meitä, ja siksi kaikilla toimillamme on seurauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karma on aina täynnä seurauksia. Newtonin kolmas laki. Monet Newtonin laeista on kyseenalaistettu, mutta tätä lakia ei ole vielä kyseenalaistettu. Se ei ole vain Newtonin laki, vaan se on Gitan ja Vedojen laki. Elämme hyväksikäytön maailmassa, muuten meidän ei tarvitsisi korjata karmamme hedelmiä. Täällä me hyödynnämme muita, toiset hyödyntävät meitä, ja siksi kaikilla toimillamme on seurauksia.

        Keho on sielun harhojen biologinen ilmentymä.


        Sielu (élan vital - "elämän impulssi") etsii onnellisuutta, halujen täyttymistä. Tässä etsinnässä se ruumiillistuu eri kehoihin ja elämänmuotoihin, kunnes se syntyy ihmiskehossa. Jos tarkastelemme elämänmuotojen moninaisuutta, huomaamme tietoisuuden asteittaisen kehittymisen, tunteiden ja havaintojen kehittymisen sekä vapaan tahdon ilmaisemisen. Mikä ajaa evoluutiota? Tietoisuus. Kaikki kumpuaa tietoisuudesta. Elämän olosuhteiden ja itse kehon havaitseminen on mahdollista tietoisuuden ansiosta.

        Tiede sanoo: jokainen toiminta aiheuttaa yhtä paljon vastustusta. Kuulostaa yksinkertaiselta - mutta kuinka monimutkainen karman laki onkaan toiminnassa! Varsinkin kun otetaan huomioon, että siinä otetaan huomioon paitsi teot myös sanat. Silloin jo ennestään monimutkainen syy-seuraus-suhteiden kuvio näyttää ratkaisemattomalta sekamelskalta. Epätoivoisesti yrittäessään ymmärtää mitään, jopa uskovainen ihminen saattaa huudahtaa: "Mutta miksi Jumala sallii tämän?" "Miksi Jumala sallii tämän?" Päinvastoin, miten hän voisi olla tekemättä sitä, sillä muuten hän rikkoisi vapaata tahtoamme. Varmasti Jumalalla (äärettömällä olennolla) on parempaa tekemistä kuin aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä järjettömille lapsilleen (rajallisille luoduille).
        Jotkut yrittävät tasapainottaa vääryyttä hyvien tekojen, velvollisuuksien tai tieteellisen teknologian kanssa. Tämä todennäköisesti viivästyttää takaisinmaksua jonkin aikaa, mutta lopulta se osoittautuu kuitenkin turhaksi. Karman lakien toimintaa ei ole helppo ennustaa tai estää.

        Menneisyyden tekoja verrataan siemeniin, joista osa on lepotilassa, osa on juuri puhjennut, osa itää ja osa kantaa hedelmää. Näin tehdessämme käytämme vapaata tahtoamme uusiin tekoihin ja luomme tulevia karmallisia seurauksia. Kaikki on uskomattoman monimutkaista. Eikä se, että emme useinkaan pysty yhdistämään seurauksia tässä elämässä tekemiimme tekoihin, ole yllättävää - karmalliset yhteydet eivät rajoitu vain yhteen elämään.

        Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että synnymme olosuhteisiin, jotka eivät ole sattumanvaraisia - ne ovat menneisyyden omien tekojemme luomia. Vapaan tahdon avulla me itse luomme olosuhteet (sekä yksilöllisesti että kollektiivisesti). Jos tätä ei tunnusteta, se merkitsee tavallaan yksilöllisyyden kieltämistä.
        Mitä tulee lapsiin, sukulaisiin jne. - jaamme jossain määrin heidän karmallisen kohtalonsa, mutta emme voi olla täysin vastuussa heidän elämänsä olosuhteista. Jos kaikki tekijät otetaan huomioon, tämä ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Ja koska meillä on laaja henkilökohtainen vastuuntuntomme, saatamme jopa tahattomasti väheksyä heidän yksilöllisyydentuntoaan.


        Jos henkilö joutuu onnettomuuteen tai on vaikeuksissa, tarkoittaako se, että hän on paha? Ei tietenkään. Hän voi olla ihanin tuntemamme ihminen, mutta meidän ei pidä unohtaa, että karmareaktiot piinaavat häntä. On luonnollista miettiä: "Miksi?" On jopa kirja nimeltä "Miksi hyville ihmisille tapahtuu pahoja asioita?". Vastaus on yksi sana - karma. Tyhjentävämpää vastausta ei voisi olla. Sillä on syvällinen filosofia, joka seisoo vankalla tieteellisellä pohjalla (ja on siksi vankka).

        Elämä on erottamaton osa kärsimystä. Tavalla tai toisella kaikki kärsivät. Vaikka kärsimys, syntymän, sairauden, vanhuuden ja kuoleman tuska olisi kuinka erilaista tahansa, kaikkien on määrä kokea se. Silti haluamme onnellisuutta, ainakin siinä vähimmäismäärässä, jonka ymmärrämme sanalla "normaali elämä". Vastustamme sitä, että ihmiset kärsivät kohtuuttomasti tai ansaitsemattomasti, mutta emme voi tehdä asialle mitään. Tämän tunnustaminen ei tarkoita sitä, että vetäydymme resignoituneesti fatalismiin (hylkäämme velvollisuudet, vastuun, itsemme parantamisen); meidän on vain opittava olemaan kiintymättä toimintamme tuloksiin, olemaan riippuvaisia niistä ja tavoittelematta niitä hinnalla millä hyvänsä. Loppujen lopuksi tätä maailmaa ei ole luotu antamaan meille nautintoa. Toisin uskominen olisi harhaa; tällainen odotus johtaisi pettymykseen ja toiveiden romahtamiseen.


        Kuun heijastuminen vesistön pinnasta auttaa meitä ymmärtämään tämän. Kun vesi aaltoilee, heijastus värähtelee ja heiluu aaltojen mukana. Kuu itse loistaa taivaalla vakaasti ja liikkumattomana. Myös sielu loistaa hengellisestä sijainnistaan (ajan ja avaruuden tuolla puolen), joka heijastuu aineen vääristämän tietoisuuden kautta ruumiillisen olemassaolon vaihtelevissa olosuhteissa. Ruumis on sielun harhojen biologinen ilmentymä. Kehon synnyttää itseilmaisu, joka perustuu väärään käsitykseen itsestä, hienovaraisesta karkeaan, kerros kerrokselta: ego, mieli, mieli ja aistit. Sielu itsessään on hienovarainen, tietoinen tarkkailija, joka valaisee ja elävöittää tietoisuudella ruumiin aineellisia kuoria kokemalla ruumiillisen olemassaolon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keho on sielun harhojen biologinen ilmentymä.


        Sielu (élan vital - "elämän impulssi") etsii onnellisuutta, halujen täyttymistä. Tässä etsinnässä se ruumiillistuu eri kehoihin ja elämänmuotoihin, kunnes se syntyy ihmiskehossa. Jos tarkastelemme elämänmuotojen moninaisuutta, huomaamme tietoisuuden asteittaisen kehittymisen, tunteiden ja havaintojen kehittymisen sekä vapaan tahdon ilmaisemisen. Mikä ajaa evoluutiota? Tietoisuus. Kaikki kumpuaa tietoisuudesta. Elämän olosuhteiden ja itse kehon havaitseminen on mahdollista tietoisuuden ansiosta.

        Tiede sanoo: jokainen toiminta aiheuttaa yhtä paljon vastustusta. Kuulostaa yksinkertaiselta - mutta kuinka monimutkainen karman laki onkaan toiminnassa! Varsinkin kun otetaan huomioon, että siinä otetaan huomioon paitsi teot myös sanat. Silloin jo ennestään monimutkainen syy-seuraus-suhteiden kuvio näyttää ratkaisemattomalta sekamelskalta. Epätoivoisesti yrittäessään ymmärtää mitään, jopa uskovainen ihminen saattaa huudahtaa: "Mutta miksi Jumala sallii tämän?" "Miksi Jumala sallii tämän?" Päinvastoin, miten hän voisi olla tekemättä sitä, sillä muuten hän rikkoisi vapaata tahtoamme. Varmasti Jumalalla (äärettömällä olennolla) on parempaa tekemistä kuin aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä järjettömille lapsilleen (rajallisille luoduille).
        Jotkut yrittävät tasapainottaa vääryyttä hyvien tekojen, velvollisuuksien tai tieteellisen teknologian kanssa. Tämä todennäköisesti viivästyttää takaisinmaksua jonkin aikaa, mutta lopulta se osoittautuu kuitenkin turhaksi. Karman lakien toimintaa ei ole helppo ennustaa tai estää.

        Menneisyyden tekoja verrataan siemeniin, joista osa on lepotilassa, osa on juuri puhjennut, osa itää ja osa kantaa hedelmää. Näin tehdessämme käytämme vapaata tahtoamme uusiin tekoihin ja luomme tulevia karmallisia seurauksia. Kaikki on uskomattoman monimutkaista. Eikä se, että emme useinkaan pysty yhdistämään seurauksia tässä elämässä tekemiimme tekoihin, ole yllättävää - karmalliset yhteydet eivät rajoitu vain yhteen elämään.

        Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että synnymme olosuhteisiin, jotka eivät ole sattumanvaraisia - ne ovat menneisyyden omien tekojemme luomia. Vapaan tahdon avulla me itse luomme olosuhteet (sekä yksilöllisesti että kollektiivisesti). Jos tätä ei tunnusteta, se merkitsee tavallaan yksilöllisyyden kieltämistä.
        Mitä tulee lapsiin, sukulaisiin jne. - jaamme jossain määrin heidän karmallisen kohtalonsa, mutta emme voi olla täysin vastuussa heidän elämänsä olosuhteista. Jos kaikki tekijät otetaan huomioon, tämä ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Ja koska meillä on laaja henkilökohtainen vastuuntuntomme, saatamme jopa tahattomasti väheksyä heidän yksilöllisyydentuntoaan.


        Jos henkilö joutuu onnettomuuteen tai on vaikeuksissa, tarkoittaako se, että hän on paha? Ei tietenkään. Hän voi olla ihanin tuntemamme ihminen, mutta meidän ei pidä unohtaa, että karmareaktiot piinaavat häntä. On luonnollista miettiä: "Miksi?" On jopa kirja nimeltä "Miksi hyville ihmisille tapahtuu pahoja asioita?". Vastaus on yksi sana - karma. Tyhjentävämpää vastausta ei voisi olla. Sillä on syvällinen filosofia, joka seisoo vankalla tieteellisellä pohjalla (ja on siksi vankka).

        Elämä on erottamaton osa kärsimystä. Tavalla tai toisella kaikki kärsivät. Vaikka kärsimys, syntymän, sairauden, vanhuuden ja kuoleman tuska olisi kuinka erilaista tahansa, kaikkien on määrä kokea se. Silti haluamme onnellisuutta, ainakin siinä vähimmäismäärässä, jonka ymmärrämme sanalla "normaali elämä". Vastustamme sitä, että ihmiset kärsivät kohtuuttomasti tai ansaitsemattomasti, mutta emme voi tehdä asialle mitään. Tämän tunnustaminen ei tarkoita sitä, että vetäydymme resignoituneesti fatalismiin (hylkäämme velvollisuudet, vastuun, itsemme parantamisen); meidän on vain opittava olemaan kiintymättä toimintamme tuloksiin, olemaan riippuvaisia niistä ja tavoittelematta niitä hinnalla millä hyvänsä. Loppujen lopuksi tätä maailmaa ei ole luotu antamaan meille nautintoa. Toisin uskominen olisi harhaa; tällainen odotus johtaisi pettymykseen ja toiveiden romahtamiseen.


        Kuun heijastuminen vesistön pinnasta auttaa meitä ymmärtämään tämän. Kun vesi aaltoilee, heijastus värähtelee ja heiluu aaltojen mukana. Kuu itse loistaa taivaalla vakaasti ja liikkumattomana. Myös sielu loistaa hengellisestä sijainnistaan (ajan ja avaruuden tuolla puolen), joka heijastuu aineen vääristämän tietoisuuden kautta ruumiillisen olemassaolon vaihtelevissa olosuhteissa. Ruumis on sielun harhojen biologinen ilmentymä. Kehon synnyttää itseilmaisu, joka perustuu väärään käsitykseen itsestä, hienovaraisesta karkeaan, kerros kerrokselta: ego, mieli, mieli ja aistit. Sielu itsessään on hienovarainen, tietoinen tarkkailija, joka valaisee ja elävöittää tietoisuudella ruumiin aineellisia kuoria kokemalla ruumiillisen olemassaolon.

        Hyvä ja paha

        Aineellinen maailma, jossa me elämme, on täysin henkisen maailman heijastus, vain päinvastoin. Toisin sanoen kaikki se, mitä näemme täällä, on läsnä henkimaailmassa käänteisenä ja käänteisessä kehityksessä.

        Aineellisessa maailmassa sanotaan: "Hyvä voittaa pahan". Mistä sinä puhut? Suurempi paha voittaa pienemmän pahan, paha voittaa toisen pahan. Henkisessä maailmassa on kuitenkin aivan toisenlainen periaate: siellä on todellakin hyvän periaate, ja tämä hyvän periaate on absoluuttinen.
        Zarathustran käsite

        Pahuuden ongelma oli suuri huolenaihe Zarathustran kaltaisille ihmisille. Zarathustra aloitti saarnaamisensa Intiassa, ja hänellä, kuten monilla karismaattisilla, nykyajan ajattelijoilla, oli kysymys: "Jos Jumala on olemassa, hänen pitäisi olla hyvän lähde, mutta näen, että maailmassa on niin paljon epätäydellisyyttä ja pahaa". Sitten Zarathustra päätteli, että jumalia on itse asiassa kaksi. Ne ovat hyvän jumala ja pahan jumala, ja pahan jumalaa kutsuttiin paholaiseksi. Ja kävi ilmi, että Zarathustralaisen näkökulmasta oli toinenkin ongelma - hyvän jumala taisteli jatkuvasti pahan jumalaa vastaan. Myöhemmin kristityt filosofit ottivat tämän ajatuksen omakseen.
        Vapaus

        Mutta Vedoissa on aivan toisenlainen, hämmästyttävän harmoninen alku. ...Meidän ehdollistuneiden ihmisten on hyvin helppoa syyttää Jumalaa, ja tiedättekö, mistä me syytämme Häntä? Meillä on tapana syyttää Häntä kauneimmasta lahjasta, jonka olemme saaneet Häneltä. Tuo kaunis lahja on vapaus.

        Kun britit sanoivat Gandhille: "Emme anna teille vapautta, ette ole valmiita, teette virheitä", hän vastasi: "Ei, ei! Olemme valmiita taistelemaan vapaudesta tehdä virheitä. Anna minulle vapaus. Vapauden seurauksena saamani virheet ja kärsimys ovat sen arvoisia."
        Rakkaus

        Tässä yhteydessä herää seuraava kysymys: "Mitä on rakkaus?" Hegel muotoilee hyvin syvällisen teesin: "Rakkaus on sitä, että luovun omasta minästäni rakastetun hyväksi ja saan näin takaisin itseni". On käynyt ilmi, että rakkauden tärkein periaate on itsensä uhraaminen. Ja jos luovun omasta itsestäni rakastetun hyväksi, saan tuon uhrautumisen myötä oman itseni takaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä ja paha

        Aineellinen maailma, jossa me elämme, on täysin henkisen maailman heijastus, vain päinvastoin. Toisin sanoen kaikki se, mitä näemme täällä, on läsnä henkimaailmassa käänteisenä ja käänteisessä kehityksessä.

        Aineellisessa maailmassa sanotaan: "Hyvä voittaa pahan". Mistä sinä puhut? Suurempi paha voittaa pienemmän pahan, paha voittaa toisen pahan. Henkisessä maailmassa on kuitenkin aivan toisenlainen periaate: siellä on todellakin hyvän periaate, ja tämä hyvän periaate on absoluuttinen.
        Zarathustran käsite

        Pahuuden ongelma oli suuri huolenaihe Zarathustran kaltaisille ihmisille. Zarathustra aloitti saarnaamisensa Intiassa, ja hänellä, kuten monilla karismaattisilla, nykyajan ajattelijoilla, oli kysymys: "Jos Jumala on olemassa, hänen pitäisi olla hyvän lähde, mutta näen, että maailmassa on niin paljon epätäydellisyyttä ja pahaa". Sitten Zarathustra päätteli, että jumalia on itse asiassa kaksi. Ne ovat hyvän jumala ja pahan jumala, ja pahan jumalaa kutsuttiin paholaiseksi. Ja kävi ilmi, että Zarathustralaisen näkökulmasta oli toinenkin ongelma - hyvän jumala taisteli jatkuvasti pahan jumalaa vastaan. Myöhemmin kristityt filosofit ottivat tämän ajatuksen omakseen.
        Vapaus

        Mutta Vedoissa on aivan toisenlainen, hämmästyttävän harmoninen alku. ...Meidän ehdollistuneiden ihmisten on hyvin helppoa syyttää Jumalaa, ja tiedättekö, mistä me syytämme Häntä? Meillä on tapana syyttää Häntä kauneimmasta lahjasta, jonka olemme saaneet Häneltä. Tuo kaunis lahja on vapaus.

        Kun britit sanoivat Gandhille: "Emme anna teille vapautta, ette ole valmiita, teette virheitä", hän vastasi: "Ei, ei! Olemme valmiita taistelemaan vapaudesta tehdä virheitä. Anna minulle vapaus. Vapauden seurauksena saamani virheet ja kärsimys ovat sen arvoisia."
        Rakkaus

        Tässä yhteydessä herää seuraava kysymys: "Mitä on rakkaus?" Hegel muotoilee hyvin syvällisen teesin: "Rakkaus on sitä, että luovun omasta minästäni rakastetun hyväksi ja saan näin takaisin itseni". On käynyt ilmi, että rakkauden tärkein periaate on itsensä uhraaminen. Ja jos luovun omasta itsestäni rakastetun hyväksi, saan tuon uhrautumisen myötä oman itseni takaisin.

        Jumalan käsitteessä armo on oikeudenmukaisuuden yläpuolella, sydän on järjen yläpuolella. Tämä on henkisen maailman luonne. Henkisessä maailmassa on tilaa kaikille. Ja aineellinen maailma on tekojen ja niiden seurausten paikka. Se on maailma, jossa yksi elävä olento menestyy muiden kustannuksella. Niin on myös taipumuksemme hyväksikäyttöön ja alkuperäisen rakkaudentäyteisen suhteen unohtaminen Kaikkivaltiaan kanssa. Se on syy kaikkeen kärsimykseen ja pahuuteen tässä maailmassa. Joskus ihmiset sanovat: "Miksi Jumala sallii tämän, miksi hän ei puutu asiaan?". Mutta se merkitsisi vapaan tahdon kieltämistä meiltä. Vapaa tahto tarkoittaa valinnanvapautta, puuttumattomuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalan käsitteessä armo on oikeudenmukaisuuden yläpuolella, sydän on järjen yläpuolella. Tämä on henkisen maailman luonne. Henkisessä maailmassa on tilaa kaikille. Ja aineellinen maailma on tekojen ja niiden seurausten paikka. Se on maailma, jossa yksi elävä olento menestyy muiden kustannuksella. Niin on myös taipumuksemme hyväksikäyttöön ja alkuperäisen rakkaudentäyteisen suhteen unohtaminen Kaikkivaltiaan kanssa. Se on syy kaikkeen kärsimykseen ja pahuuteen tässä maailmassa. Joskus ihmiset sanovat: "Miksi Jumala sallii tämän, miksi hän ei puutu asiaan?". Mutta se merkitsisi vapaan tahdon kieltämistä meiltä. Vapaa tahto tarkoittaa valinnanvapautta, puuttumattomuutta.

        Vedojen ennustukset eivät koske ainoastaan välitöntä tulevaisuutta. Niiden avulla voimme kuvitella, millaista elämä on tuhansien vuosien kuluttua, aina aikojen loppuun ja maailmankaikkeuden tuhoutumiseen asti. Luonnollisesti jotkut näistä ennustuksista ovat päällekkäisiä ja joskus yhteneväisiä muiden lähteiden, kuten Mayan, Nostradamuksen tai Raamatun, ennustusten kanssa. Useimmat vedalaiset profetiat ovat kuitenkin täysin ainutlaatuisia ja erilaisia kuin mikään muu. Siksi ne tarjoavat täysin erilaisen, uuden näkökulman tulevaisuuteen.
        ___________________________
        Tietoisuuden ja olemisen välisen suhteen dialektiikka, josta ihminen on esimerkkinä liikkeessään menneisyydestä tulevaisuuteen. Lopputulos on se, että menneisyydessä tehdyillä teoilla ihminen muodostaa tietynlaisen mentaliteetin (oleminen määrää tietoisuuden), ja tästä nykyisestä mentaliteetista tulee tulevan toiminnan perusta (tietoisuus määrää olemisen). Tämä on jälleensyntymisen perusta.

        ____________________________
        Projisoitumalla ulkoiseen maailmaan sielun tietoisuus luo hienojakoisen kehon, psyykemme, joka toimii sielun väliaikaisena kaksoisolentona tai varjona. Tämä hienojakoinen keho varastoi aiemmat kokemuksemme, tietomme, vaikutelmamme ja rakentaa maailmankuvamme sinne. Aineellisen kasvatuksen ja koulutuksen myötä tämä ohut keho menettää tiedon siitä sielusta, josta se on syntynyt, ja voi jopa kieltää sielun ja Jumalan. Tällöin hienojakoinen keho toimii vanhempien ja koulun opettajien määräämän ulkoisen kehitysohjelman mukaisesti ja jättää sielun edut huomiotta. Näin ihminen ajautuu väistämättä arvomaailman kriisiin, jolloin ruumiillinen onnellisuus tuhoutuu vanhuuden ja lähestyvän kuoleman vuoksi, ja henkisellä tasolla hän jää täysin vararikkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedojen ennustukset eivät koske ainoastaan välitöntä tulevaisuutta. Niiden avulla voimme kuvitella, millaista elämä on tuhansien vuosien kuluttua, aina aikojen loppuun ja maailmankaikkeuden tuhoutumiseen asti. Luonnollisesti jotkut näistä ennustuksista ovat päällekkäisiä ja joskus yhteneväisiä muiden lähteiden, kuten Mayan, Nostradamuksen tai Raamatun, ennustusten kanssa. Useimmat vedalaiset profetiat ovat kuitenkin täysin ainutlaatuisia ja erilaisia kuin mikään muu. Siksi ne tarjoavat täysin erilaisen, uuden näkökulman tulevaisuuteen.
        ___________________________
        Tietoisuuden ja olemisen välisen suhteen dialektiikka, josta ihminen on esimerkkinä liikkeessään menneisyydestä tulevaisuuteen. Lopputulos on se, että menneisyydessä tehdyillä teoilla ihminen muodostaa tietynlaisen mentaliteetin (oleminen määrää tietoisuuden), ja tästä nykyisestä mentaliteetista tulee tulevan toiminnan perusta (tietoisuus määrää olemisen). Tämä on jälleensyntymisen perusta.

        ____________________________
        Projisoitumalla ulkoiseen maailmaan sielun tietoisuus luo hienojakoisen kehon, psyykemme, joka toimii sielun väliaikaisena kaksoisolentona tai varjona. Tämä hienojakoinen keho varastoi aiemmat kokemuksemme, tietomme, vaikutelmamme ja rakentaa maailmankuvamme sinne. Aineellisen kasvatuksen ja koulutuksen myötä tämä ohut keho menettää tiedon siitä sielusta, josta se on syntynyt, ja voi jopa kieltää sielun ja Jumalan. Tällöin hienojakoinen keho toimii vanhempien ja koulun opettajien määräämän ulkoisen kehitysohjelman mukaisesti ja jättää sielun edut huomiotta. Näin ihminen ajautuu väistämättä arvomaailman kriisiin, jolloin ruumiillinen onnellisuus tuhoutuu vanhuuden ja lähestyvän kuoleman vuoksi, ja henkisellä tasolla hän jää täysin vararikkoon.

        Brahma-samhita - (kirjaimellisesti "Brahman rukousten kokoelma"), yksi Gaudiya Vaishnavismin tärkeimmistä kirjoituksista. "Brahma Samhita sisältää tämän maailmankaikkeuden luojalta, Brahmalta, Krishnalle osoitetut rukoukset, jotka Brahma lausui luomisen alussa.
        ...
        Brahma - maailmankaikkeutemme toissijainen luoja, joka loi sen kaikessa monimuotoisuudessaan Kaikkivaltiaalta saamansa ilmoituksen ja voiman avulla. Rajo-gunan, intohimon ja toiminnan energian, valtias. Karma-mishra-bhakti, omistautuminen Korkeimmalle Herralle, sekoittuneena taipumukseen maalliseen toimintaan. Yksi kahdestatoista mahajasta, merkittävistä pyhänä, jotka mainitaan vedalaisissa kirjoituksissa.

        ...
        Shabda-Brahman - henkinen ilmestys jumalallisen äänen (shabda) muodossa.


        Brahmān - Absoluutin kaiken kattava aspekti yhdessä kaiken läpäisevän (Paramatma) ja Bhagavan kanssa. Sana 'Brahman' voidaan kääntää 'suurimmaksi', 'kaiken kattavaksi' tai 'hengeksi', 'tietoisuuden maailmaksi'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brahma-samhita - (kirjaimellisesti "Brahman rukousten kokoelma"), yksi Gaudiya Vaishnavismin tärkeimmistä kirjoituksista. "Brahma Samhita sisältää tämän maailmankaikkeuden luojalta, Brahmalta, Krishnalle osoitetut rukoukset, jotka Brahma lausui luomisen alussa.
        ...
        Brahma - maailmankaikkeutemme toissijainen luoja, joka loi sen kaikessa monimuotoisuudessaan Kaikkivaltiaalta saamansa ilmoituksen ja voiman avulla. Rajo-gunan, intohimon ja toiminnan energian, valtias. Karma-mishra-bhakti, omistautuminen Korkeimmalle Herralle, sekoittuneena taipumukseen maalliseen toimintaan. Yksi kahdestatoista mahajasta, merkittävistä pyhänä, jotka mainitaan vedalaisissa kirjoituksissa.

        ...
        Shabda-Brahman - henkinen ilmestys jumalallisen äänen (shabda) muodossa.


        Brahmān - Absoluutin kaiken kattava aspekti yhdessä kaiken läpäisevän (Paramatma) ja Bhagavan kanssa. Sana 'Brahman' voidaan kääntää 'suurimmaksi', 'kaiken kattavaksi' tai 'hengeksi', 'tietoisuuden maailmaksi'.

        Mahtavaa ja kovin vaikuttavaa tekstiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahtavaa ja kovin vaikuttavaa tekstiä.

        Ei voi kuin ihmettellä vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahtavaa ja kovin vaikuttavaa tekstiä.

        Niin on. Älä muuta sano.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahtavaa ja kovin vaikuttavaa tekstiä.

        Kyllä tämä itämainen viisaus lyö länsimaisen mennen tullen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi kuin ihmettellä vaan.

        Kerrankin sanattomaksi ottaa.


    • Anonyymi

      Siullaha ne jutut on. Mistäs tempasit.

      • Anonyymi

        "Siullaha ne jutut on. Mistäs tempasit."


        Nämä ovat Veda-tekstejä ja niistä luettuja luentoja sekä Veda-tietoa käsitteleviä luentoja, jotka on translitteroitu useille maailman kielille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Siullaha ne jutut on. Mistäs tempasit."


        Nämä ovat Veda-tekstejä ja niistä luettuja luentoja sekä Veda-tietoa käsitteleviä luentoja, jotka on translitteroitu useille maailman kielille.

        Kun on kerran tutustunut Vedoihin, voi sanoa, että kaikki muu tässä maailmassa sen jälkeen vaikuttaa turhalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun on kerran tutustunut Vedoihin, voi sanoa, että kaikki muu tässä maailmassa sen jälkeen vaikuttaa turhalta.

        Että on jännää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Että on jännää.

        Mitä kuuluisat ihmiset sanovat Bhagavad Gitasta ja Veda teksteistä?

        Albert Einstein: When I read the Bhagavad-Gita and reflect about how God created this universe everything else seems so superfluous.
        ¤¤¤¤¤
        Mahatma Gandhi, Indian freedom fighter and political leader, well known for non-violence, said the following words about Bhagavad Gita:

        “When doubts haunt me, when disappointments stare me in the face, and I see not one ray of hope on the horizon, I turn to Bhagavad-gita and find a verse to comfort me; and I immediately begin to smile in the midst of overwhelming sorrow. Those who meditate on the Gita will derive fresh joy and new meanings from it every day.
        The Bhagavad-Gita calls on humanity to dedicate body, mind and soul to pure duty and not to become mental voluptuaries at the mercy of random desires and undisciplined impulses.”
        ¤¤¤¤¤
        Henry David Thoreau:
        American author, poet, philosopher and historian:
        "Aamuisin kylvetän älyäni Bhagavad-gitan huikeassa ja kosmogonaalisessa filosofiassa, johon verrattuna moderni maailmamme ja sen kirjallisuus tuntuvat mitättömiltä ja vähäpätöisiltä."
        ¤¤¤¤
        Dr. Albert Schweitzer:
        “The Bhagavad-Gita has a profound influence on the spirit of mankind by its devotion to God which is manifested by actions.”
        ¤¤¤¤¤
        Herman Hesse:
        ”The marvel of the Bhagavad-Gita is its truly beautiful revelation of life’s wisdom which enables philosophy to blossom into religion”.
        ¤¤¤¤¤

        jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä kuuluisat ihmiset sanovat Bhagavad Gitasta ja Veda teksteistä?

        Albert Einstein: When I read the Bhagavad-Gita and reflect about how God created this universe everything else seems so superfluous.
        ¤¤¤¤¤
        Mahatma Gandhi, Indian freedom fighter and political leader, well known for non-violence, said the following words about Bhagavad Gita:

        “When doubts haunt me, when disappointments stare me in the face, and I see not one ray of hope on the horizon, I turn to Bhagavad-gita and find a verse to comfort me; and I immediately begin to smile in the midst of overwhelming sorrow. Those who meditate on the Gita will derive fresh joy and new meanings from it every day.
        The Bhagavad-Gita calls on humanity to dedicate body, mind and soul to pure duty and not to become mental voluptuaries at the mercy of random desires and undisciplined impulses.”
        ¤¤¤¤¤
        Henry David Thoreau:
        American author, poet, philosopher and historian:
        "Aamuisin kylvetän älyäni Bhagavad-gitan huikeassa ja kosmogonaalisessa filosofiassa, johon verrattuna moderni maailmamme ja sen kirjallisuus tuntuvat mitättömiltä ja vähäpätöisiltä."
        ¤¤¤¤
        Dr. Albert Schweitzer:
        “The Bhagavad-Gita has a profound influence on the spirit of mankind by its devotion to God which is manifested by actions.”
        ¤¤¤¤¤
        Herman Hesse:
        ”The marvel of the Bhagavad-Gita is its truly beautiful revelation of life’s wisdom which enables philosophy to blossom into religion”.
        ¤¤¤¤¤

        jne.

        J. Robert Oppenheimer
        ”The Vedas are the greatest privilege this century may claim over all previous centuries”.
        ”VEDAT OVAT SUURIN ETUOIKEUS, jonka tämä vuosisata voi vaatia itselleen verrattuna kaikkiin edellisiin vuosisatoihin”.


    • Anonyymi

      Näinkö on.. olen tutustunut. Se että Kristus on yhtäkuin Jumala jää tekseissäsi toisarvoiseksi. Minä kaipaan Kristusta. Miksi niin suuri asia jää sinun viesteissäsi niin vähälle huomiolle? Ja kun ensin aikaa puhut totuutta,hetkenpäästä keskityt tyhjänpäiväisyyksiin,kuten miten pitää asioita määräyksien mukaan toimittaa,tullakseen vedan oppien vertaiseksi. Pehmittelet ja panttaat asioita. Tuo ei anna hyvää kuvaa. T. Tiedät kyllä kuka.

      • Anonyymi

        "T. Tiedät kyllä kuka".


        Suoraan sanoen en tiedä, kuka olet. Miksi minun pitäisi tietää sinua. En tuntee sinua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "T. Tiedät kyllä kuka".


        Suoraan sanoen en tiedä, kuka olet. Miksi minun pitäisi tietää sinua. En tuntee sinua.

        Ei pidäkkään. Tiedät silti. Miksi olet kiukuissasi?


      • Anonyymi

        "Se että Kristus on yhtäkuin Jumala jää tekseissäsi toisarvoiseksi. Minä kaipaan Kristusta."

        No kaipaa, ei kukaan estä sinua. Minäkin pidän Jeesusta suuressa arvossa, mutta nyt olen löytänyt veda-tekstit. Onnea jatkoon, kuka sitten ikinä oletkaan. Onhan vedoissa puhuttu myös Jeesuksesta. Esimerkiksi:
        ILMOITUS KRISTUKSESTA

        Bhavishya Puranan mukaan Kristus sai alkunsa tahrattoman hedelmöityksen kautta pyhän neitsyen sylissä antaakseen ihmisille uuden uskonnon. Hänen syntymäaikansa ja -paikkansa tunnettiin ja ne oli merkitty astrologisiin kaavioihin, joten ei ollut sattumaa, että "itämaan tietäjät" tulivat palvomaan häntä messiaana, Jumalan poikana. Bhagavad-gitassa sanotaan, että kun uskonto rappeutuu ja jumalattomuus vallitsee, Herra itse tulee tai lähettää edustajansa ja poikansa. Vaikka kristillinen käytäntö ei ole Vedojen näkökulmasta katsottuna virheetön, Jeesuksen Kristuksen vilpittömät seuraajat löytävät kuitenkin epäilemättä Jumalan armon. Mutta kuka tänä päivänä noudattaa Kristuksen käskyjä?

        Muhammed

        Bhavishya Purana sisältää myös ennustuksen Muhammedista, kolmannen maailmanuskonnon perustajasta, jonka seuraajat pyrkivät yhdistymään muita uskontoja vastaan. Siinä sanotaan, että tämä sotaisa uskonto leviää maailmassa ja vallitsee jonkin aikaa.


      • Anonyymi

        "kuten miten pitää asioita määräyksien mukaan toimittaa,tullakseen vedan oppien vertaiseksi. Pehmittelet ja panttaat asioita".


        Kiitos kommentistasi. Mutta selittäisitkö tarkemmin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidäkkään. Tiedät silti. Miksi olet kiukuissasi?

        "Ei pidäkkään. Tiedät silti. Miksi olet kiukuissasi?"

        En ole kiukkuinen, vaan haluaisin sinun kanssasi käydä rakentavaa keskustelua?
        Tai sitten oletko se, joka joskus sanoi: en löytänyt jumaluuttaa itämaisista opeistani?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei pidäkkään. Tiedät silti. Miksi olet kiukuissasi?"

        En ole kiukkuinen, vaan haluaisin sinun kanssasi käydä rakentavaa keskustelua?
        Tai sitten oletko se, joka joskus sanoi: en löytänyt jumaluuttaa itämaisista opeistani?

        Koska olen keskustellut erilaisten ihmisten kanssa, niin haluaisn tietä, kuka niistä ihmisistä olet. Siis jos annat siihen luvan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska olen keskustellut erilaisten ihmisten kanssa, niin haluaisn tietä, kuka niistä ihmisistä olet. Siis jos annat siihen luvan.

        Ilmeisesti käytit nimimerkkiä Falsum? Oletko Falsum? Kovin kauan olet ollut hiljaa tai puhutko nykyään anonyymisti ainoastaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei pidäkkään. Tiedät silti. Miksi olet kiukuissasi?"

        En ole kiukkuinen, vaan haluaisin sinun kanssasi käydä rakentavaa keskustelua?
        Tai sitten oletko se, joka joskus sanoi: en löytänyt jumaluuttaa itämaisista opeistani?

        En ole tuollaista sanonut. Minusta tuntuu että teeskentelet tietämätöntä.. anteeksi jos taannoin loukkasin Sinua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti käytit nimimerkkiä Falsum? Oletko Falsum? Kovin kauan olet ollut hiljaa tai puhutko nykyään anonyymisti ainoastaan?

        Miksi täällä riidellään. Lopettakaa ja heti. Tämän sivun aihe on Idän uskonnot,
        Hindulaisuus. Joten ei ainoastaan idän uskonnot, joita on monta, vaan hindulaisuus. Kristinuskolle on omat sivut. Joten kristityitä suositellään mennä kristittyjen sivuille. Tässä käsitellään hindulaisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi täällä riidellään. Lopettakaa ja heti. Tämän sivun aihe on Idän uskonnot,
        Hindulaisuus. Joten ei ainoastaan idän uskonnot, joita on monta, vaan hindulaisuus. Kristinuskolle on omat sivut. Joten kristityitä suositellään mennä kristittyjen sivuille. Tässä käsitellään hindulaisuutta.

        Niin, itä kiinnostaa enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole tuollaista sanonut. Minusta tuntuu että teeskentelet tietämätöntä.. anteeksi jos taannoin loukkasin Sinua.

        "En ole tuollaista sanonut. Minusta tuntuu että teeskentelet tietämätöntä.. anteeksi jos taannoin loukkasin Sinua."

        Olen keskustellut monien ihmisten kanssa, siksi en heti ymmärtänyt, kuka olet.

        Anteeksi, nyt luulen tietäväni kuka olet. Sinulle puhuin "Ohjaako sielusi elämääsi?" -palstalla. Et ole loukannut minua. Mutta luulen, että polkumme eroavat nyt toisistaan, koska olemme sittenkin niin erilaisia. Olen kiinnostuneempi Vedoista kuin mistään muusta. Joka tapauksessa toivotan sinulle kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja voimia siihen suuntaukseen, jota seuraat. Jos seuraat jotain, tee se vilpittömästi, ja edistystä tulee varmasti. Askel askeleelta.


    • Anonyymi

      Minulla ei ole mitään suuntausta. Olen kiinnostunut erilaisista ajatuksista. Se että jos olen jostakin eri mieltä tai kyseenalaistan,sekö minusta heti ns.hylkiön tekee,tyylin,jos ei kiinnosta just tämä niin mene h.....? Että joko tai. Eihän se näin voi olla.. eikö just ole hyvä kysyä ja kyseenalaistaa. Sillä tavallahan voi jotain saavuttaa. Oppia.Sinulla olisi hyvä olla kärsivällisyyttää opettaa,ei ottaa henkilökohtaisesti itseensä? Kaikella rakkaudella tämä.

      • Anonyymi

        "sekö minusta heti ns.hylkiön tekee,tyylin,jos ei kiinnosta just tämä niin mene".

        Sinä et ole hylkiö.
        En hylkää ketään. Ja totta, ihmiset voivat olla eri mieltä. On hyvä, että kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia. Jos olet se, joka kävi kanssani keskustelua "Ohjaako sielusi elämääsi?" -palstalla, niin voimme jatkaa, jos sinua todella kiinnostaa. Jos minulla on jotain annettavaa sinulle, niin voimme jatkaa. En ole hylännyt sinua, päinvastoin, olen miettinyt lapsuuttasi ja rankkaa elämääsi ja olen halunnut olla jollakin tavalla hyödyksi. Minullakin on omat tuskalliset muistoni, joita en halua muistella.


      • Anonyymi

        "eikö just ole hyvä kysyä ja kyseenalaistaa."


        Kyllä, on kyseenalaistettava. Tämä on myös merkki älykkyydestä - olla ottamatta kaikkea vastaan heti, olla uskomatta kaikkiin opittuihin dogmeihin (koska kaikki opittu ei välttämättä ole oikein). Vaan analysoida, kyseenalaistaa. Mutta valitettavasti juuri sitä, mitä olemme oppineet lapsuudessa ja nuoruudessa, on vaikea kyseenalaistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "sekö minusta heti ns.hylkiön tekee,tyylin,jos ei kiinnosta just tämä niin mene".

        Sinä et ole hylkiö.
        En hylkää ketään. Ja totta, ihmiset voivat olla eri mieltä. On hyvä, että kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia. Jos olet se, joka kävi kanssani keskustelua "Ohjaako sielusi elämääsi?" -palstalla, niin voimme jatkaa, jos sinua todella kiinnostaa. Jos minulla on jotain annettavaa sinulle, niin voimme jatkaa. En ole hylännyt sinua, päinvastoin, olen miettinyt lapsuuttasi ja rankkaa elämääsi ja olen halunnut olla jollakin tavalla hyödyksi. Minullakin on omat tuskalliset muistoni, joita en halua muistella.

        Olen juuri se. Sinun ystäväsi,edelleen. Kiva ettet ole hylännyt minua. Tunnen sinuun sielujensympatiaa. Meillä on samanlaista taustaa. Olet tärkeä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen juuri se. Sinun ystäväsi,edelleen. Kiva ettet ole hylännyt minua. Tunnen sinuun sielujensympatiaa. Meillä on samanlaista taustaa. Olet tärkeä.

        Sinäkin olet minullekin tärkeä. Millä palstalla jatketaan, vai aloitanko kokonaan uuden palstan, jossa voimme keskustella, kyseenalaistaa ja olla rohkeita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "eikö just ole hyvä kysyä ja kyseenalaistaa."


        Kyllä, on kyseenalaistettava. Tämä on myös merkki älykkyydestä - olla ottamatta kaikkea vastaan heti, olla uskomatta kaikkiin opittuihin dogmeihin (koska kaikki opittu ei välttämättä ole oikein). Vaan analysoida, kyseenalaistaa. Mutta valitettavasti juuri sitä, mitä olemme oppineet lapsuudessa ja nuoruudessa, on vaikea kyseenalaistaa.

        Isa on muslimien nimitys Jeesuksesta, luki täällä. Muutenkin tuo koko selityksesi eka viestissä on paljolti kuin Jeesus Kristuksesta. Esikoinen jne. Kai myös esikoinen, jos ainoa jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isa on muslimien nimitys Jeesuksesta, luki täällä. Muutenkin tuo koko selityksesi eka viestissä on paljolti kuin Jeesus Kristuksesta. Esikoinen jne. Kai myös esikoinen, jos ainoa jne.

        Jos olet ystäväni, niin sanon, että minä EN ALOITTANUT TÄTÄ PALSTAA.Tulin tänne palstalle hiljattain.
        Tiedän kuitenkin, että muslimit pitävät Jeesusta suuressa arvossa kuin profeettaa.

        wikipedia:
        Jeesus (arab. عيسى‎, ‘Īsā) on islaminuskossa sekä profeetta että lopun aikoina Antikristusta vastaan sotiva Messias. Muslimit uskovat, että hän syntyi Mariasta neitseellisesti, suoritti ihmetekoja, saarnasi ja lopulta nostettiin taivaaseen. Koraanissa Jeesus mainitaan nimeltä useammin kuin islamin profeetta Muhammed, vaikka hänestä kerrotaankin vain vähän mitään yksiselitteistä. Jeesus on yhtäältä vanhatestamentillinen profeetta, mutta hänelle annetaan myös tärkeä eskatologinen tehtävä maailmanlopun tapahtumissa. Islaminuskon mukaan Jeesusta ei ristiinnaulittu eikä hän ollut jumalallinen tai Jumalan poika. Islamilainen kertomusperinne täydentää Koraanin antamaa niukkaa Jeesus-kuvaa. Kertomuksissa Jeesus on lempeä opettaja, mutta toisaalta ankara askeetti. Jeesus (arab. عيسى‎, ‘Īsā) on islaminuskossa sekä profeetta että lopun aikoina Antikristusta vastaan sotiva Messias. Muslimit uskovat, että hän syntyi Mariasta neitseellisesti, suoritti ihmetekoja, saarnasi ja lopulta nostettiin taivaaseen. Koraanissa Jeesus mainitaan nimeltä useammin kuin islamin profeetta Muhammed, vaikka hänestä kerrotaankin vain vähän mitään yksiselitteistä. Jeesus on yhtäältä vanhatestamentillinen profeetta, mutta hänelle annetaan myös tärkeä eskatologinen tehtävä maailmanlopun tapahtumissa. Islaminuskon mukaan Jeesusta ei ristiinnaulittu eikä hän ollut jumalallinen tai Jumalan poika. Islamilainen kertomusperinne täydentää Koraanin antamaa niukkaa Jeesus-kuvaa. Kertomuksissa Jeesus on lempeä opettaja, mutta toisaalta ankara askeetti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkin olet minullekin tärkeä. Millä palstalla jatketaan, vai aloitanko kokonaan uuden palstan, jossa voimme keskustella, kyseenalaistaa ja olla rohkeita?

        "Olen juuri se. Sinun ystäväsi,edelleen. Kiva ettet ole hylännyt minua."


        Aloitin juuri uuden palstan juuri meidän kahden keskusteluja varten. Jatketaako siellä?
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17534886/kysymyksia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkin olet minullekin tärkeä. Millä palstalla jatketaan, vai aloitanko kokonaan uuden palstan, jossa voimme keskustella, kyseenalaistaa ja olla rohkeita?

        Jollakin muulla palstalla. Täällä on liikaa ruuhkaa ja ketjut katoaa kaikkeen muuhun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jollakin muulla palstalla. Täällä on liikaa ruuhkaa ja ketjut katoaa kaikkeen muuhun.

        Aloitin jo meidän varten kokonaan uuden palstan:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17534886/kysymyksia
        Tule uudelle palstalle ja laita se kirjanmerkkeihin. Niin jatkamme siellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olet ystäväni, niin sanon, että minä EN ALOITTANUT TÄTÄ PALSTAA.Tulin tänne palstalle hiljattain.
        Tiedän kuitenkin, että muslimit pitävät Jeesusta suuressa arvossa kuin profeettaa.

        wikipedia:
        Jeesus (arab. عيسى‎, ‘Īsā) on islaminuskossa sekä profeetta että lopun aikoina Antikristusta vastaan sotiva Messias. Muslimit uskovat, että hän syntyi Mariasta neitseellisesti, suoritti ihmetekoja, saarnasi ja lopulta nostettiin taivaaseen. Koraanissa Jeesus mainitaan nimeltä useammin kuin islamin profeetta Muhammed, vaikka hänestä kerrotaankin vain vähän mitään yksiselitteistä. Jeesus on yhtäältä vanhatestamentillinen profeetta, mutta hänelle annetaan myös tärkeä eskatologinen tehtävä maailmanlopun tapahtumissa. Islaminuskon mukaan Jeesusta ei ristiinnaulittu eikä hän ollut jumalallinen tai Jumalan poika. Islamilainen kertomusperinne täydentää Koraanin antamaa niukkaa Jeesus-kuvaa. Kertomuksissa Jeesus on lempeä opettaja, mutta toisaalta ankara askeetti. Jeesus (arab. عيسى‎, ‘Īsā) on islaminuskossa sekä profeetta että lopun aikoina Antikristusta vastaan sotiva Messias. Muslimit uskovat, että hän syntyi Mariasta neitseellisesti, suoritti ihmetekoja, saarnasi ja lopulta nostettiin taivaaseen. Koraanissa Jeesus mainitaan nimeltä useammin kuin islamin profeetta Muhammed, vaikka hänestä kerrotaankin vain vähän mitään yksiselitteistä. Jeesus on yhtäältä vanhatestamentillinen profeetta, mutta hänelle annetaan myös tärkeä eskatologinen tehtävä maailmanlopun tapahtumissa. Islaminuskon mukaan Jeesusta ei ristiinnaulittu eikä hän ollut jumalallinen tai Jumalan poika. Islamilainen kertomusperinne täydentää Koraanin antamaa niukkaa Jeesus-kuvaa. Kertomuksissa Jeesus on lempeä opettaja, mutta toisaalta ankara askeetti.

        Kiitos tästä. Olen tuon 21.31 viestin kirjoittaja. En ole kirjoittanut muuta tähän ketjuun kuin tuon yhden viestin ja nyt tämän. Kiitos kauniista aloitussanoistasi, mutta en lainkaan tiedä, kuka olet. En kommentoi näillä itäisten uskontojen palstoilla yleensä. Tämä keskustelu oli näkyvillä etusivulla tms.


    • Anonyymi

      En ole muslimeista kommentoinut.

      • Anonyymi

        No niin, anonyymisyydellä on omat haitat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No niin, anonyymisyydellä on omat haitat.

        Ystäväni, koska palstamme on jostakin syystä poistettu, niin uusi samanniminen on jo aloitettu.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Luoja, ainoa Jumala kuoli 33 jKr kirottuna ristillä.

      Ei kirottuna vaan pilkattuna juutalaisten takia(perilliset lahkot amerikan),ei Jumalana ennen ylös nousemusta,ei Luojana.
      Luoja on hänen ISÄ Jumala,hän on poika Jumalan.jolla on kirkastuksen myötä avaimet Isän tahtoon.Hän Kristus on tie kotiin !

    • Anonyymi

      Sydämessä toki on yhä Isä, mutta todellisuudessa hän ristillä menehtyi ja fragmentoitui.
      Gnostilaiset puhuu käsittämättömästä ja äärettömästä salatusta Isästä, mutta tämä on Brahman.
      Islam puhuu Majesteetista, Elohim tai Bel Jumalasta ja katsoo että hän ei ole ikinä syntynyt eikä synnyttänyt. Tämä islamin käsitys vastaa lähinnä Luojaa, joka ei ole Jeesuksessa ollut.
      Allahista on useita näkökulmia kuitenkin ja kokonaisuutta hänestä on vaikea hahmottaa.
      Vielä tänä päivänä todellisuus on , että Jeesuksen esittämää Luojaa ei ole enää. Mutta 2000 vuoden kuluttua hän eli Kristus, Voima ja kymmenet tuhannet tulee KIRKKAUDESSA ja silloin ymmärrämme paremmin.
      SYDÄMESSÄ ON KAIKILLA YHÄ JOKU LUOJA, MUTTA MAAILMASTA JA TODELLISUUDESTA HÄN PUUTTUU. KOSKA KUOLI RISTILLÄ JA FRAGMENTOITUI.

      Tämä on vain yksi näkökulma ja ratkaisu niihin teologisiin ongelmiin, joita on. Esim. Pahuuden olemassaoloon ja valtaan. Jos yhä olisi Ainoa Hyvä Luoja meillä niin ei pahuudella olisi niin paljon valtaa. Jollakin voi olla parempi ratkaisu varsinkin 2000 vuoden kuluttua, jolloin Kristus saapuu kirkkaudessa. Mutta itse olen tyytyväinen tähän taivaallisilta saamaani näkökulmaan.

    • Anonyymi

      Sielu myös kuoli ......

      Luotu ei kuole koskaa !!

      Vai onko lusefer pahan tekijänä kuollu/hävitetty?
      Kirjoitat norsulahkolainen roskaa!

    • Anonyymi

      Mutta kuka sitten on ylösnoussut Jumalan Poika Jeesus Kristus. Hän ei ole Jumala, vaan Jumalan Poika.

      Hän on Jumalaksi korotettu kirkkaudessaan Isän vierelle,hänellä on valta tuomita eläviä sekä kuolleita!
      Kuten norsu ja apina uskontoja..

    • Anonyymi

      Shalom!

      Kuitenkin VT sanoo : Se sielu joka syntiä tekee sen pitää kuolla.
      Ristillä vasta kuolema voitettiin ja sielut muuttuivat iäti eläviksi.
      Ennen Jeesusta sielut kuoli synteihin.
      Jeesus vanhurskautti kaikki. Hän on ylösnousemus ja elämä. Ja vieläpä elämän leipä.
      Sielu sai kuolemattomuuden Jeesuksen ansiosta.
      Hän jakoi kuollessaan oman henkensä fragmentteina kaikkiin elämän lajeihin joita on 8400000 .

      Tulee muistaa että Krishnan oppilasketjut ovat laskeutuvia ja aikamatkailijoita. He ovat ylhäältä tulevaisuudesta lähtöisin ja puhuvat tulevia ja taivaallisia asioita.

      Jeesus voitti kuoleman.

      Shalom!

    • Anonyymi

      Luulin että täällä keskusteltais idän uskonnoista. Joten jos muutettaisiin aihetta, eli tulkaa vaikka Oodiin meditoimaan iltasella kuuden paikkeilla keksiviikkona, kolmas kerros porrastasanne rautatie aseman puoleisessa päässä on joka ilta itse asiassa meditoijien käytossä.

      Taavi Kassila ja Dadat siellä ohjaa ihmisiä henkisiin ulottuvuuksiin, Suomesta nousee valo sanovat suomalaiset selvännäkijät ja jopa Intialainen joogi on sanonut, että suomella on erittäin mystinen menneisyys, yhteys Atlantikseen ja suomen kansa on maailman rehellisinta ja hän uskoi Proutin toteutuvan suomessa ensimmäisten joukossa maailmassa, Prout talous- ja yhteikuntateoriakin kun pohjautuu henkisyyteen.

      • Anonyymi

        Leo Tolstoi.

        USKO ITSEESI

        (Nuorille puhuttelu)

        Uskokaa itseenne, nuoret pojat ja tytöt, kun sielussanne herää ensimmäistä kertaa kysymys: kuka minä olen, miksi minä elän ja miksi kaikki ihmiset ympärilläni elävät? Ja tärkein, jännittävin kysymys: elänkö minä ja kaikki ihmiset ympärilläni näin? Uskokaa itseänne myös silloin, kun vastaukset näihin kysymyksiin ovat eri mieltä niiden vastausten kanssa, joita teille on opetettu lapsuudessanne, ovat eri mieltä sen elämän kanssa, jossa huomaatte elävänne yhdessä kaikkien ympärillänne olevien ihmisten kanssa. Älkää pelätkö tätä erimielisyyttä; päinvastoin, tietäkää, että tässä erimielisyydessä teidän ja kaikkien ympärillänne olevien ihmisten välillä ilmaistaan parasta, mitä teissä on, sitä jumalallista alkuperää, jonka ilmentyminen elämässä ei ole vain olemassaolomme tärkein, vaan ainoa tarkoitus. Älkää siis uskoko itseenne, tunnettuun yksilöön - Vanjaan, Petjaan, Liisaan, Mashaan, tsaarin poikaan tai tyttäreen, ministeriin tai työläiseen, kauppiaaseen tai talonpoikaan - vaan itseenne, tuohon ikuiseen, järkevään, hyvään elementtiin, joka elää meissä jokaisessa ja joka heräsi teissä ensimmäisenä ja kysyi teiltä nämä maailman olennaiset kysymykset sekä etsii ja vaatii niiden ratkaisua. Älkää siis uskoko ihmisiä, jotka kertovat teille alentuvasti hymyillen, että hekin etsivät kerran vastauksia näihin kysymyksiin, mutta eivät löytäneet niitä, koska muita vastauksia ei voi löytää kuin ne, jotka kaikki hyväksyvät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leo Tolstoi.

        USKO ITSEESI

        (Nuorille puhuttelu)

        Uskokaa itseenne, nuoret pojat ja tytöt, kun sielussanne herää ensimmäistä kertaa kysymys: kuka minä olen, miksi minä elän ja miksi kaikki ihmiset ympärilläni elävät? Ja tärkein, jännittävin kysymys: elänkö minä ja kaikki ihmiset ympärilläni näin? Uskokaa itseänne myös silloin, kun vastaukset näihin kysymyksiin ovat eri mieltä niiden vastausten kanssa, joita teille on opetettu lapsuudessanne, ovat eri mieltä sen elämän kanssa, jossa huomaatte elävänne yhdessä kaikkien ympärillänne olevien ihmisten kanssa. Älkää pelätkö tätä erimielisyyttä; päinvastoin, tietäkää, että tässä erimielisyydessä teidän ja kaikkien ympärillänne olevien ihmisten välillä ilmaistaan parasta, mitä teissä on, sitä jumalallista alkuperää, jonka ilmentyminen elämässä ei ole vain olemassaolomme tärkein, vaan ainoa tarkoitus. Älkää siis uskoko itseenne, tunnettuun yksilöön - Vanjaan, Petjaan, Liisaan, Mashaan, tsaarin poikaan tai tyttäreen, ministeriin tai työläiseen, kauppiaaseen tai talonpoikaan - vaan itseenne, tuohon ikuiseen, järkevään, hyvään elementtiin, joka elää meissä jokaisessa ja joka heräsi teissä ensimmäisenä ja kysyi teiltä nämä maailman olennaiset kysymykset sekä etsii ja vaatii niiden ratkaisua. Älkää siis uskoko ihmisiä, jotka kertovat teille alentuvasti hymyillen, että hekin etsivät kerran vastauksia näihin kysymyksiin, mutta eivät löytäneet niitä, koska muita vastauksia ei voi löytää kuin ne, jotka kaikki hyväksyvät.

        Älkää uskoko sitä, vaan uskokaa vain itseänne, älkääkä pelätkö erimielisyyttä ympärillänne olevien ihmisten näkemysten ja ajatusten kanssa, kunhan vastauksenne kysymyksiin, joita joudutte kohtaamaan, eivät perustu henkilökohtaisiin toiveisiinne vaan haluunne täyttää elämänne tarkoitus, tehdä sen voiman tahto, joka on lähettänyt teidät elämään. Uskokaa itseänne, varsinkin kun saamanne vastaukset saavat vahvistusta niistä inhimillisen viisauden ikuisista periaatteista...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää uskoko sitä, vaan uskokaa vain itseänne, älkääkä pelätkö erimielisyyttä ympärillänne olevien ihmisten näkemysten ja ajatusten kanssa, kunhan vastauksenne kysymyksiin, joita joudutte kohtaamaan, eivät perustu henkilökohtaisiin toiveisiinne vaan haluunne täyttää elämänne tarkoitus, tehdä sen voiman tahto, joka on lähettänyt teidät elämään. Uskokaa itseänne, varsinkin kun saamanne vastaukset saavat vahvistusta niistä inhimillisen viisauden ikuisista periaatteista...

        ei ulkoisen inspiraation vaikutuksen alaisena, vaan itsenäisesti ja vilpittömästi heränneenä elämänsä tärkeyteen, kyllä, älkää uskoko niitä, jotka sanovat teille, että teidän pyrkimyksenne ovat vain nuoruuden haaveilua, että hekin haaveilivat ja tavoittelivat samaa, mutta että elämä osoitti heille pian, että sillä on vaatimuksensa ja että meidän ei pidä haaveilla siitä, mitä elämämme voisi olla, vaan meidän on pyrittävä olemaan hyödyksi yhteiskunnalle, ja pyrittävä vain olemaan johdonmukaisia sen kanssa, mitä tekomme ovat parhaalla mahdollisella tavalla.

        Älkää myöskään uskoko, että erityisesti lisääntynyt aikamme vaarallinen kiusaus, joka koostuu siitä, että ihmisen korkein tarkoitus - on edistää uudelleenjärjestelyä nykyisten tietyssä paikassa tiettyyn aikaan yhteiskunnan, käyttäen tähän kaikki mahdolliset keinot, jopa suoraan vastakohta moraalinen parannus. Älkää uskoko tätä, sillä tämä tavoite ei ole mitään ennen sielussanne olevan jumalallisen periaatteen ilmenemistä. Ja tämä tavoite on väärä, jos se sallii sinun irtautua sielullesi luontaisesta hyvän alkulähteestä.

        Älkää uskoko tätä. Älkää uskoko, että hyvän ja totuuden oivaltaminen on mahdotonta sielussanne. Tällainen hyvän ja totuuden oivaltaminen ei ole mahdotonta ainoastaan sielussasi, vaan koko elämä, sekä sinun että kaikkien ihmisten elämä, on ainoastaan tässä, ja ainoastaan tämä oivaltaminen jokaisessa ihmisessä johtaa paitsi yhteiskunnan parempaan uudelleenjärjestelyyn myös koko ihmiskunnan hyvään, joka on tarkoitettu sille ja joka toteutuu ainoastaan jokaisen yksittäisen ihmisen henkilökohtaisten ponnistelujen kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei ulkoisen inspiraation vaikutuksen alaisena, vaan itsenäisesti ja vilpittömästi heränneenä elämänsä tärkeyteen, kyllä, älkää uskoko niitä, jotka sanovat teille, että teidän pyrkimyksenne ovat vain nuoruuden haaveilua, että hekin haaveilivat ja tavoittelivat samaa, mutta että elämä osoitti heille pian, että sillä on vaatimuksensa ja että meidän ei pidä haaveilla siitä, mitä elämämme voisi olla, vaan meidän on pyrittävä olemaan hyödyksi yhteiskunnalle, ja pyrittävä vain olemaan johdonmukaisia sen kanssa, mitä tekomme ovat parhaalla mahdollisella tavalla.

        Älkää myöskään uskoko, että erityisesti lisääntynyt aikamme vaarallinen kiusaus, joka koostuu siitä, että ihmisen korkein tarkoitus - on edistää uudelleenjärjestelyä nykyisten tietyssä paikassa tiettyyn aikaan yhteiskunnan, käyttäen tähän kaikki mahdolliset keinot, jopa suoraan vastakohta moraalinen parannus. Älkää uskoko tätä, sillä tämä tavoite ei ole mitään ennen sielussanne olevan jumalallisen periaatteen ilmenemistä. Ja tämä tavoite on väärä, jos se sallii sinun irtautua sielullesi luontaisesta hyvän alkulähteestä.

        Älkää uskoko tätä. Älkää uskoko, että hyvän ja totuuden oivaltaminen on mahdotonta sielussanne. Tällainen hyvän ja totuuden oivaltaminen ei ole mahdotonta ainoastaan sielussasi, vaan koko elämä, sekä sinun että kaikkien ihmisten elämä, on ainoastaan tässä, ja ainoastaan tämä oivaltaminen jokaisessa ihmisessä johtaa paitsi yhteiskunnan parempaan uudelleenjärjestelyyn myös koko ihmiskunnan hyvään, joka on tarkoitettu sille ja joka toteutuu ainoastaan jokaisen yksittäisen ihmisen henkilökohtaisten ponnistelujen kautta.

        Kyllä, luota itseesi, kun sielussasi ei puhu halu ylittää muut, erottua muista, olla voimakas, kuuluisa, maineikas, olla ihmisten pelastaja, vapauttaa heidät elämän haitallisesta järjestelystä (tällaiset toiveet usein korvaavat hyvän halun), vaan luota itseesi, kun sielusi tärkein halu on olla parempi, en sano parantamaan itseään, koska itsensä parantamisessa on jotain henkilökohtaista...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, luota itseesi, kun sielussasi ei puhu halu ylittää muut, erottua muista, olla voimakas, kuuluisa, maineikas, olla ihmisten pelastaja, vapauttaa heidät elämän haitallisesta järjestelystä (tällaiset toiveet usein korvaavat hyvän halun), vaan luota itseesi, kun sielusi tärkein halu on olla parempi, en sano parantamaan itseään, koska itsensä parantamisessa on jotain henkilökohtaista...

        ..

        Älkää sammuttako tätä valoa, vaan pitäkää siitä kaikin voimin huolta ja antakaa sen puhjeta. Tässä, tämän valon sytyttämisessä, on jokaisen ihmisen elämän ainoa suuri ja iloinen kohta...

        Leo Tolstoi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ..

        Älkää sammuttako tätä valoa, vaan pitäkää siitä kaikin voimin huolta ja antakaa sen puhjeta. Tässä, tämän valon sytyttämisessä, on jokaisen ihmisen elämän ainoa suuri ja iloinen kohta...

        Leo Tolstoi.

        Eikö se Tolstoi ollut kreivi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se Tolstoi ollut kreivi?

        Oli ja hän oli myös kiinnostunut vedalaisuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli ja hän oli myös kiinnostunut vedalaisuudesta.

        Siis idän uskonnoista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis idän uskonnoista?

        Juuri niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri niin.

        Leo Tolstoi, lainauksia


        En todellakaan pidä ylimielisistä ihmisistä, jotka asettavat itsensä muiden yläpuolelle.


        Kauneus ei aiheuta rakkautta, vaan rakkaus saa meidät näkemään kauneuden.

        Jos haluat olla fiksu, opettele kysymään älykkäästi, kuuntelemaan tarkkaan, vastaamaan rauhallisesti ja lopettamaan puhuminen, kun ei ole muuta sanottavaa.

        On helpompi elää ilman rakkautta. Mutta ilman sitä ei ole mitään merkitystä.

        Tärkeintä ei ole paikka, jossa olemme, vaan suunta, johon liikumme.

        On aika lakata odottamasta odottamattomia lahjoja elämältä ja tehdä elämä itse.

        Älä tee jotain vain siksi, että muut tekevät sitä.

        Onnellisuus tulee todennäköisemmin taloon, jossa on aina hyvä mieli.

        Totuuden varmin merkki on yksinkertaisuus ja selkeys. Valheet ovat aina monimutkaisia, teennäisiä ja sanavalmiita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leo Tolstoi, lainauksia


        En todellakaan pidä ylimielisistä ihmisistä, jotka asettavat itsensä muiden yläpuolelle.


        Kauneus ei aiheuta rakkautta, vaan rakkaus saa meidät näkemään kauneuden.

        Jos haluat olla fiksu, opettele kysymään älykkäästi, kuuntelemaan tarkkaan, vastaamaan rauhallisesti ja lopettamaan puhuminen, kun ei ole muuta sanottavaa.

        On helpompi elää ilman rakkautta. Mutta ilman sitä ei ole mitään merkitystä.

        Tärkeintä ei ole paikka, jossa olemme, vaan suunta, johon liikumme.

        On aika lakata odottamasta odottamattomia lahjoja elämältä ja tehdä elämä itse.

        Älä tee jotain vain siksi, että muut tekevät sitä.

        Onnellisuus tulee todennäköisemmin taloon, jossa on aina hyvä mieli.

        Totuuden varmin merkki on yksinkertaisuus ja selkeys. Valheet ovat aina monimutkaisia, teennäisiä ja sanavalmiita.

        Viisas ihminen vaatii itseltään kaikkea, surkea ihminen vaatii kaikkea muilta.


        Se, mitä sanomme, ei ole mitään verrattuna siihen, mitä tunnemme.



        Se, joka on itse onnellinen, ei toivo muiden olevan onnettomia.


        Siemen on näkymätön maassa, mutta siitä kasvaa valtava puu. Samalla tavoin ajatus on näkymätön, ja ihmiselämän suurimmat tapahtumat kasvavat ajatuksesta.


        Ystävällisyyden teeskentely torjuu enemmän kuin suoranainen ilkeys.


        Sana on hieno asia. Sana voi yhdistää ihmisiä, sana voi erottaa heitä, sana voi palvella rakkautta ja sana voi palvella vihamielisyyttä ja vihaa. Varokaa sanaa, joka jakaa ihmisiä.



        Pisara hyvää on parempi kuin tynnyri täynnä filosofiaa.



        Toisen tuomitseminen on aina väärin. Koska kukaan ei voi koskaan tietää, mitä tuomittavan sielussa on tapahtunut ja tapahtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leo Tolstoi, lainauksia


        En todellakaan pidä ylimielisistä ihmisistä, jotka asettavat itsensä muiden yläpuolelle.


        Kauneus ei aiheuta rakkautta, vaan rakkaus saa meidät näkemään kauneuden.

        Jos haluat olla fiksu, opettele kysymään älykkäästi, kuuntelemaan tarkkaan, vastaamaan rauhallisesti ja lopettamaan puhuminen, kun ei ole muuta sanottavaa.

        On helpompi elää ilman rakkautta. Mutta ilman sitä ei ole mitään merkitystä.

        Tärkeintä ei ole paikka, jossa olemme, vaan suunta, johon liikumme.

        On aika lakata odottamasta odottamattomia lahjoja elämältä ja tehdä elämä itse.

        Älä tee jotain vain siksi, että muut tekevät sitä.

        Onnellisuus tulee todennäköisemmin taloon, jossa on aina hyvä mieli.

        Totuuden varmin merkki on yksinkertaisuus ja selkeys. Valheet ovat aina monimutkaisia, teennäisiä ja sanavalmiita.

        Se ei ole suuri, joka ei ole koskaan kaatunut, mutta se on suuri, joka on kaatunut ja noussut ylös!
        Konfutse


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ei ole suuri, joka ei ole koskaan kaatunut, mutta se on suuri, joka on kaatunut ja noussut ylös!
        Konfutse

        Sympatia on sitä, että pidät ulkonäöstä, rakastuminen on sitä, että pidät ulkonäöstä ja luonteesta, ja rakkaus on sitä, että pidät jopa puutteista.
        Antoine de Saint-Exupery


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sympatia on sitä, että pidät ulkonäöstä, rakastuminen on sitä, että pidät ulkonäöstä ja luonteesta, ja rakkaus on sitä, että pidät jopa puutteista.
        Antoine de Saint-Exupery

        Kun sinulla on vaikeaa, muistuta aina itseäsi siitä, että jos luovutat, tilanne ei parane.

        ...

        Putoavassa lentokoneessa ei ole ateisteja.

        ...

        Jos haluat tuntea miehen, älä kuuntele, mitä muut sanovat hänestä, vaan kuuntele, mitä hän sanoo muista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun sinulla on vaikeaa, muistuta aina itseäsi siitä, että jos luovutat, tilanne ei parane.

        ...

        Putoavassa lentokoneessa ei ole ateisteja.

        ...

        Jos haluat tuntea miehen, älä kuuntele, mitä muut sanovat hänestä, vaan kuuntele, mitä hän sanoo muista.

        Päihitä itsesi, niin voitat tuhat taistelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päihitä itsesi, niin voitat tuhat taistelua.

        Se, joka löytää itsensä, menettää riippuvuutensa muiden mielipiteistä.
        Albert Einstein


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se, joka löytää itsensä, menettää riippuvuutensa muiden mielipiteistä.
        Albert Einstein

        Albert Einstein, lainauksia


        Jos haluat elää onnellista elämää, sinun on oltava kiintynyt päämäärään, ei ihmisiin tai asioihin.


        Jos haluat muuttaa jotain pientä asiaa elämässäsi - muuta asennettasi, mutta jos tarvitset suurta muutosta - muuta ajattelutapaasi.




        Et koskaan ratkaise ongelmaa, jos ajattelet kuten ne, jotka sen loivat.




        Olemme kaikki neroja. Mutta jos kalaa arvioidaan sen perusteella, miten se osaa kiivetä puuhun, se elää koko elämänsä pitäen itseään hölmönä.




        On vain kaksi tapaa elää elämääsi:
        Yksi, ikään kuin ihmeitä ei olisi olemassa.
        Toinen on ikään kuin kaikki maailmassa olisi ihme.
        En tiedä, millä aseilla kolmas maailmansota käydään, mutta neljäs maailmansota käydään kepeillä ja kivillä.




        Älä pyri menestymään vaan tekemään elämästäsi mielekästä.



        Asemamme maapallolla on todella hämmästyttävä. Kaikki esiintyvät siinä lyhyen hetken ilman selkeää tarkoitusta, vaikka jotkut onnistuvat keksimään tarkoituksen. Mutta tavallisessa elämässä yksi asia on selvä: me elämme muita varten - ja ennen kaikkea niitä varten, joiden hymystä ja hyvinvoinnista oma onnemme riippuu.




        Jos jonain päivänä joudut valitsemaan koko maailman ja rakkauden välillä, muista: jos valitset maailman, jäät ilman rakkautta, mutta jos valitset rakkauden, voit valloittaa koko maailman.








        Kun mieli on kerran löytänyt uuden ajatuksen, se ei koskaan palaa entiseen tilaansa!




        Mielikuvituksella on enemmän merkitystä kuin argumenteilla ja faktoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Albert Einstein, lainauksia


        Jos haluat elää onnellista elämää, sinun on oltava kiintynyt päämäärään, ei ihmisiin tai asioihin.


        Jos haluat muuttaa jotain pientä asiaa elämässäsi - muuta asennettasi, mutta jos tarvitset suurta muutosta - muuta ajattelutapaasi.




        Et koskaan ratkaise ongelmaa, jos ajattelet kuten ne, jotka sen loivat.




        Olemme kaikki neroja. Mutta jos kalaa arvioidaan sen perusteella, miten se osaa kiivetä puuhun, se elää koko elämänsä pitäen itseään hölmönä.




        On vain kaksi tapaa elää elämääsi:
        Yksi, ikään kuin ihmeitä ei olisi olemassa.
        Toinen on ikään kuin kaikki maailmassa olisi ihme.
        En tiedä, millä aseilla kolmas maailmansota käydään, mutta neljäs maailmansota käydään kepeillä ja kivillä.




        Älä pyri menestymään vaan tekemään elämästäsi mielekästä.



        Asemamme maapallolla on todella hämmästyttävä. Kaikki esiintyvät siinä lyhyen hetken ilman selkeää tarkoitusta, vaikka jotkut onnistuvat keksimään tarkoituksen. Mutta tavallisessa elämässä yksi asia on selvä: me elämme muita varten - ja ennen kaikkea niitä varten, joiden hymystä ja hyvinvoinnista oma onnemme riippuu.




        Jos jonain päivänä joudut valitsemaan koko maailman ja rakkauden välillä, muista: jos valitset maailman, jäät ilman rakkautta, mutta jos valitset rakkauden, voit valloittaa koko maailman.








        Kun mieli on kerran löytänyt uuden ajatuksen, se ei koskaan palaa entiseen tilaansa!




        Mielikuvituksella on enemmän merkitystä kuin argumenteilla ja faktoilla.

        Konfutse, lainauksia

        ...
        Ihmiset tuhlaavat terveyttään ansaitakseen rahaa ja käyttävät sitten rahaa terveytensä palauttamiseen.



        Tulevaisuutta hermostuneina he unohtavat nykyhetken, joten he eivät elä nykyhetkessä tai tulevaisuutta varten.



        He elävät ikään kuin he eivät koskaan kuolisi, ja kun he kuolevat, he huomaavat, etteivät he koskaan eläneetkään.



        Etsi jotain tekemistä, niin sinun ei tarvitse tehdä töitä päivääkään elämässäsi.



        Kotisi on paikka, jossa mielesi on rauhassa.



        Hyvään pitäisi vastata ystävällisyydellä ja pahaan oikeudenmukaisuudella.



        Jos haluat ruokkia miehen kerran, anna hänelle kala. Jos haluat ruokkia hänet eliniäksi, opeta hänet kalastamaan.



        Unohda kaunaa, mutta älä koskaan unohda ystävällisyyttä.



        Onnellinen ihminen on helppo tunnistaa. Hän näyttää säteilevän rauhallista ja lämmintä auraa, liikkuu rauhallisesti mutta onnistuu kaikkialla, puhuu rauhallisesti mutta kaikki ymmärtävät häntä. Onnellisten ihmisten salaisuus on yksinkertainen - jännityksen puuttuminen.



        Sydämen vetovoima synnyttää ystävyyden, mielen vetovoima synnyttää kunnioituksen, ruumiin vetovoima synnyttää intohimon, ja vain kaikki kolme yhdessä synnyttävät rakkauden.



        Joskus kannattaa tehdä virhe, jos vain tietää, miksi sitä ei olisi pitänyt tehdä.



        Otamme neuvoja vastaan tipoittain, mutta annamme niitä ämpäreittäin.


        Jos he sylkevät selkääsi, olet voitolla!



        Paras taistelija on se, joka voittaa taistelematta.



        Onnellisuus on sitä, kun sinua ymmärretään, suuri onnellisuus on sitä, kun sinua rakastetaan, todellinen onnellisuus on sitä, kun rakastat.



        Mies, joka on vuoren huipulla - hän ei pudonnut sinne taivaasta!



        Kerro minulle ja unohdan, näytä minulle ja muistan, anna minun tehdä ja ymmärrän.



        Elä sitä elämää, jota itse haluat, et sitä elämää, jota muut odottavat sinulta. Riippumatta siitä, vastaatko heidän odotuksiaan vai et, kuolet ilman heitä. Ja te saavutatte omat voittonne!



        Yksinkertaisuus on yksi ihmisen parhaista ominaisuuksista.



        Tuhannen kilometrin matka alkaa yhdestä askeleesta.



        Onnen tavoittelussa on joskus vain pysähdyttävä ja oltava onnellinen.
        ...
        ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Konfutse, lainauksia

        ...
        Ihmiset tuhlaavat terveyttään ansaitakseen rahaa ja käyttävät sitten rahaa terveytensä palauttamiseen.



        Tulevaisuutta hermostuneina he unohtavat nykyhetken, joten he eivät elä nykyhetkessä tai tulevaisuutta varten.



        He elävät ikään kuin he eivät koskaan kuolisi, ja kun he kuolevat, he huomaavat, etteivät he koskaan eläneetkään.



        Etsi jotain tekemistä, niin sinun ei tarvitse tehdä töitä päivääkään elämässäsi.



        Kotisi on paikka, jossa mielesi on rauhassa.



        Hyvään pitäisi vastata ystävällisyydellä ja pahaan oikeudenmukaisuudella.



        Jos haluat ruokkia miehen kerran, anna hänelle kala. Jos haluat ruokkia hänet eliniäksi, opeta hänet kalastamaan.



        Unohda kaunaa, mutta älä koskaan unohda ystävällisyyttä.



        Onnellinen ihminen on helppo tunnistaa. Hän näyttää säteilevän rauhallista ja lämmintä auraa, liikkuu rauhallisesti mutta onnistuu kaikkialla, puhuu rauhallisesti mutta kaikki ymmärtävät häntä. Onnellisten ihmisten salaisuus on yksinkertainen - jännityksen puuttuminen.



        Sydämen vetovoima synnyttää ystävyyden, mielen vetovoima synnyttää kunnioituksen, ruumiin vetovoima synnyttää intohimon, ja vain kaikki kolme yhdessä synnyttävät rakkauden.



        Joskus kannattaa tehdä virhe, jos vain tietää, miksi sitä ei olisi pitänyt tehdä.



        Otamme neuvoja vastaan tipoittain, mutta annamme niitä ämpäreittäin.


        Jos he sylkevät selkääsi, olet voitolla!



        Paras taistelija on se, joka voittaa taistelematta.



        Onnellisuus on sitä, kun sinua ymmärretään, suuri onnellisuus on sitä, kun sinua rakastetaan, todellinen onnellisuus on sitä, kun rakastat.



        Mies, joka on vuoren huipulla - hän ei pudonnut sinne taivaasta!



        Kerro minulle ja unohdan, näytä minulle ja muistan, anna minun tehdä ja ymmärrän.



        Elä sitä elämää, jota itse haluat, et sitä elämää, jota muut odottavat sinulta. Riippumatta siitä, vastaatko heidän odotuksiaan vai et, kuolet ilman heitä. Ja te saavutatte omat voittonne!



        Yksinkertaisuus on yksi ihmisen parhaista ominaisuuksista.



        Tuhannen kilometrin matka alkaa yhdestä askeleesta.



        Onnen tavoittelussa on joskus vain pysähdyttävä ja oltava onnellinen.
        ...
        ...

        Elä sitä elämää, jota itse haluat, et sitä elämää, jota muut odottavat sinulta. Riippumatta siitä, vastaatko heidän odotuksiaan vai et, kuolet ilman heitä. Ja te saavutatte omat voittonne!

        ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elä sitä elämää, jota itse haluat, et sitä elämää, jota muut odottavat sinulta. Riippumatta siitä, vastaatko heidän odotuksiaan vai et, kuolet ilman heitä. Ja te saavutatte omat voittonne!

        ...

        George Bernard Shaw, lainauksia
        ...
        ...


        Älä kiirehdi auttamaan ihmisiä, jotka eivät ole sitä pyytäneet. Älä ota vastaan neuvoja ihmisiltä, jotka eivät ole pyytäneet niitä. Arvosta itseäsi, sanojasi ja ajatuksiasi.






        Ihmiset ovat unohtaneet, miten rakastaa, ja kulutuskeskeisyys hallitsee maailmaa.




        Nyt kun olemme oppineet lentämään ilmassa kuin linnut ja uimaan veden alla kuin kalat, puuttuu enää yksi asia: opimme elämään maan päällä kuin ihmiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        George Bernard Shaw, lainauksia
        ...
        ...


        Älä kiirehdi auttamaan ihmisiä, jotka eivät ole sitä pyytäneet. Älä ota vastaan neuvoja ihmisiltä, jotka eivät ole pyytäneet niitä. Arvosta itseäsi, sanojasi ja ajatuksiasi.






        Ihmiset ovat unohtaneet, miten rakastaa, ja kulutuskeskeisyys hallitsee maailmaa.




        Nyt kun olemme oppineet lentämään ilmassa kuin linnut ja uimaan veden alla kuin kalat, puuttuu enää yksi asia: opimme elämään maan päällä kuin ihmiset.

        George Bernard Shaw, lainauksia






        Rehellisyys ja lojaalisuus on kallis lahja, jota ei voi odottaa halvoilta ihmisiltä.





        Ihmiset syyttävät aina olosuhteiden pakosta. En usko olosuhteiden voimaan. Tässä maailmassa menestyy vain se, joka etsii oikeat olosuhteet, ja jos hän ei löydä niitä, hän luo ne itse.



        Ainoa järkevä henkilö oli räätälini. Hän otti mittani joka kerta uudestaan, kun hän näki minut, kun taas kaikki muut tulivat luokseni vanhojen mittojensa kanssa ja odottivat minun sopivan heille.
        ...
        ...
        ...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1927
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1589
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1539
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1435
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1380
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1337
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1167
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe