Epäselvä testamenttiasia

Anonyymi

Poikaystävän kummisetä kuoli ja testamentissa tämä kummisetä oli testamentannut koko omaisuuden poikaystävälleni.

Testamentin todistajina olivat kummisedän ex puoliso ja ex puolison uusi mies. Kummisedällä ja ex puolisolla oli yksi lapsi, joka kuollut ennen testamentin tekoa.

Onko ex puolisolla siis oikeus periä jotakin kuolleen lapsen kautta? Ja onko testamentti pätevä, kun todistajana ex puoliso ja hänen uusi mies?

Poikaystävän sukulaisilta ja ex puolisolta tulee sekalaista tietoa, milloin testamentin pätevyydestä ja milloin siitä kuka mahdollisesti perii.

Mitään tiedoksiantoa ei virallista tietä meille ole tullut. Ainoastaan ex puoliso kertoi, että tälläinen testamentti on ja ehdotti 50/50 jakoa että poikaystävä saisi edes jotain.

Perunkirjaa ei ole tehty eikä omaisuudesta ole paljoa tietoa. Auto, joitakin soittimia tms ja hämärästi esiin tuli osakkeita. Veloista puhuttu, mutta summa vaihtunut useaan kertaan. Varallisuudesta taas ei mitään.

Olisi hienoa, että oikeus toteutuisi ja kummisedän viimeinen toive kävisi myös toteen. Olisi hullunkurista, jos hän koko omaisuuden testamentannut eikä olisi mitään varoja ja ex puoliso saisi kuitenkin kaiken.

Olen itse niin nuori, että en asioista oikein mitään tiedä ja netissä surffailemalla en ole mitään apua pulmaan löytänyt. Emme voi oikeen soittaakkaan mihinkään, kun perunkirjaa ei ole tehty.

Sattuisiko joku tietämään, miten toimia tässä tilanteessa ja onko testamentti pätevä? Tuntuu siltä, että meitä yritetään kusettaa. Ihan vaan kun ei me nuoret mitään ymmärretä kuitenkaan tämmösistä... Olisi mahtavaa, jos joku tietäisi näistä asioista vähän enemmän. Kiitos vastauksista etukäteen!

71

1298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Testamentti on pätevä, kunhan ex-puoliso on ollut todistajana testamentissa avieron jälkeen (loullinen 2. vaiheen ero tullut voimaan). Toinen todistajista joka tapauksessa on laillinen.

      Kummisetää ei voi periä lapsi, joka on kuollut ennen kummisetää.

      Entinen aviopuoliso ei myöskään peri mitään.

      • Anonyymi

        Tuleeko vainajan ex puolison uudesta miehestä sijaantuloperillinen, jos vainajan ja hänen ex puolison yhteinen lapsi on kuollut?

        Vanhemmathan perii lapsen mikäli tämä kuolee eikä ole naimisissa tai lapsia.

        Mutta ex puoliso on, ja aviopuoliso perii mikäli lapsia ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleeko vainajan ex puolison uudesta miehestä sijaantuloperillinen, jos vainajan ja hänen ex puolison yhteinen lapsi on kuollut?

        Vanhemmathan perii lapsen mikäli tämä kuolee eikä ole naimisissa tai lapsia.

        Mutta ex puoliso on, ja aviopuoliso perii mikäli lapsia ei ole.

        "Tuleeko vainajan ex puolison uudesta miehestä sijaantuloperillinen, jos vainajan ja hänen ex puolison yhteinen lapsi on kuollut?"

        Ei tule sijaan tuloperillistä.

        Perintökaari 2 luvun 1 §:ssä lukee:
        "Milloin lapsi on kuollut, tulevat lapsen ----->jälkeläiset<------ hänen sijaansa, ja joka haara saa yhtä suuren osan."

        Lain mukaan sijaantuloperillinen lapsen kuoltua on vain hänen jälkeläisensä. Vanhemmat eivät ole sijaantulijoita.


    • Anonyymi

      Eikun soitatte taholle joka hoitaa kuolinpesää,kysytte missä tieto testamentista viipyy, jos sellainen on olemassa.
      Ellei sitä ole,kummisetäsi perivät hänen lakimääräiset perillisensä.
      Kummisedän aviopuoliso voi periä,a joko testamentilla,tai b supraan,ellei häneltä jäänyt perillisiä.
      Ja c,jos testamentti on åoikaystävällesi tehty,hänenhän se pitää antaa tiedoksianto testamentista lakimääräisille perillisille,josta ajankohdasta alkaa kulua 6 kk moiteaika.

    • Anonyymi

      Hiukka epäselvää, mutta koitetaan.

      "Poikaystävän kummisetä kuoli ja testamentissa tämä kummisetä oli testamentannut koko omaisuuden poikaystävälleni". Kun ja jos testamentti pätevä, eikä kummilla rintaperillisiä joilla oikeus lakiosaan, niin poikaystäväni perii koko omaisuuden, miinus lakiosuudet.

      Jatkuu.

      • Anonyymi

        Korjaan *poikaystäväsi


    • Anonyymi

      Vastaukset lainatuissa eli lainausmerkin, sen jälkeen vastaus.

      Poikaystävän kummisetä kuoli ja testamentissa tämä kummisetä oli testamentannut koko omaisuuden poikaystävälleni.

      *Testamentin todistajina olivat kummisedän ex puoliso ja ex puolison uusi mies. Kummisedällä ja ex puolisolla oli yksi lapsi, joka kuollut ennen testamentin tekoa".

      Laki on tältä osin yksiselitteinen. Ette kuitenkaan ilmaise sitä, että täyttyykö testamentin muotovaatimukset.
      Mutta siihen mitä perintökaari sanoo todistajista, on näin: "
      4 §

      Testamentin todistajaksi älköön otettako henkilöä, joka on viittätoista vuotta nuorempi tai joka sieluntoiminnan häiriön vuoksi on kykenemätön todistamaan, älköönkä testamentin tekijän puolisoa tai sitä, joka on testamentin tekijään suoraan takenevassa tahi etenevässä sukulaisuudessa taikka lankoudessa, eikä myöskään hänen veljeänsä tai sisartansa tahi näiden puolisoa taikka hänen ottovanhempaansa tai ottolastansa.

      Älköön kukaan todistajana todistako määräystä, joka tehdään hänen, hänen puolisonsa tai jonkun hyväksi, joka on häneen sellaisessa suhteessa kuin 1 momentissa on sanottu. Sitä, joka on testamentissa määrätty sen toimeenpanijaksi, ei tämä määräys sinänsä estä olemasta todistajana". Voidaanko siis mieltää ex-puoliso puolisoksi, niin voidaan tavallaan, koska asiayhteys mikä suhde edesmenneeseen on ollut, mutta sen päättää oikeus.

      "Onko ex puolisolla siis oikeus periä jotakin kuolleen lapsen kautta? Ja onko testamentti pätevä, kun todistajana ex puoliso ja hänen uusi mies?"

      Testamentin pätevyyden määrittelee oikeus jos ja kun siihen tilanteeseen tullaan, että joudutaan määritteleen pätevyys. Mitä taas tulee ex-puoliso oikeuteen, laki ei anna suoraa vastausta, mutta vanhemmalla on oikeus periä lapsensa ja taas lapsella vanhempansa, mutta se onko ex-puolisolla oikeus periä oma lapsensa niin on. Mutta onko oikeus periä se, mitä olisi tullut jos lapsi olisikin elänyt perittäväksi jälkeen, niin tilanne on ettei perijää ole eli ex-puoliso ei voi periä mitä lapselle olisi tullut.

      "Poikaystävän sukulaisilta ja ex puolisolta tulee sekalaista tietoa, milloin testamentin pätevyydestä ja milloin siitä kuka mahdollisesti perii".

      Esittäkää pyyntö saada tuo testamentti, koska laki sanoo, että pesäähoitavan henkilön on toimitettava tieto mahdollisista kuolinpesää koskevista asioista. Testamentti koskee asiana aika paljon kuolinpesää kohtaan ja kuinka edunsaaja voi toimittaa testamentin muille mahdollisille pesän osakkaille jos on muita? Miksi tuo ex-puoliso ja uusi miehensä edes panttaa tuota testamenttia? Testamentin toimittaminen vasta perukirjoituksessa edunsaajalle ja sen jälkeen muille tiedoksi, sotii oikeuden kieltäytyä vastaan ottamasta testamentilla saatua omaisuutta haltuunsa.

      "Mitään tiedoksiantoa ei virallista tietä meille ole tullut. Ainoastaan ex puoliso kertoi, että tälläinen testamentti on ja ehdotti 50/50 jakoa että poikaystävä saisi edes jotain".

      Aika erikoinen toimintatapa, koska testamentin perusteella poikaystävänne on kuolinpesän osakas ja ehkä aiemmin ilmaisemaan sanomanne perusteella ainoa osakas ja tällöin hänen tulee hoitaa perukirjoitukset ja muut asiat, koska ex-puoliso ei ole enään ns. mikään huseeraamaan ja koska hänen (poikaystävänne) oikeuksista ja velvollisuuksista on kyse.



      Kyllä aina tietoa saa ja kannattaa poikaystävänne puhua vanhempiensa kanssa ja teidän myös hänen vanhempien taikka omienne

      HUOMATKAA, LAINAUSMERKEISSÄ OLEVIIN ON VASTATTU. ja vastaus lainausmerkin jälkeen.
      JATKUU

    • Anonyymi

      "Perunkirjaa ei ole tehty eikä omaisuudesta ole paljoa tietoa. Auto, joitakin soittimia tms ja hämärästi esiin tuli osakkeita. Veloista puhuttu, mutta summa vaihtunut useaan kertaan. Varallisuudesta taas ei mitään"

      Perukirja on toimitettava verottajalle ilman lisäajan myöntämistä viimeistään 3kk päästä edesmenneen kuolinpäivästä, verottaja voi myöntää lisäaikaa noin kuukaudesta kahteen erityisistä syistä. Perukirjaan on liitettävä mukaan oikeaksi todistettu testamentin kopio. Omaisuus ja mahdolliset velat tulee pesänhaltuun ottajan selvittää tai siirtää pesä oikeudet omistaville kun se tapahtuu hankaluuksitta eli tässä tapauksessa koska ex-puolisolla ole mitään oikeuksia pesään, niin testamentin edunsaajalle jos tiedossa ja joka onkin tiedossa.
      Kysymyksestä päätellen ei edesmenneeltä ole jäänyt kihlattua tai aviopuolisoa leskeksi jonka hallintaan pesä tulisi, niin on se luovutettava välittömästi edunsaajalle.

      Perukirjassa on ilmoitettava varallisuus irtaimistoineen, lisäksi erikseen ajoneuvot ja muut liikkumavälineet, lisäksi muut irtaimiston kuulumattomat arvoesineet. Tavanomaista koti-irtaimistoa ovat huonekalut ja kodinhoito tavarat, (kahvinkeititi, mikro, astiastot, vaatteet, pannut ja kattilat, ynm. sälä ja arvoltaan n. 4000€

      "Olisi hienoa, että oikeus toteutuisi ja kummisedän viimeinen toive kävisi myös toteen. Olisi hullunkurista, jos hän koko omaisuuden testamentannut eikä olisi mitään varoja ja ex puoliso saisi kuitenkin kaiken".
      Oikeus toteutuu omatoimisesti hakemalla, ei muutoin ja ex-puolisolla ei ole mitään perimisoikeutta kuin testamentin avulla. Hän ainoastaan yrittää lypsää poikaystävääsi

      Olen itse niin nuori, että en asioista oikein mitään tiedä ja netissä surffailemalla en ole mitään apua pulmaan löytänyt. Emme voi oikeen soittaakkaan mihinkään, kun perunkirjaa ei ole tehty.

      "Sattuisiko joku tietämään, miten toimia tässä tilanteessa ja onko testamentti pätevä? Tuntuu siltä, että meitä yritetään kusettaa. Ihan vaan kun ei me nuoret mitään ymmärretä kuitenkaan tämmösistä... Olisi mahtavaa, jos joku tietäisi näistä asioista vähän enemmän. Kiitos vastauksista etukäteen!"

      Kyllä aina tietoa saa ja kannattaa poikaystävänne puhua vanhempiensa kanssa ja teidän myös hänen vanhempien taikka omienne

      HUOMATKAA, LAINAUSMERKEISSÄ OLEVIIN ON VASTATTU. ja vastaus lainausmerkin jälkeen.

      • Anonyymi

        Edellisen on kirjoittanut palstalla huseeraava L-höppänä, jolta lainaus:

        "Perukirja on toimitettava verottajalle ilman lisäajan myöntämistä viimeistään 3kk päästä edesmenneen kuolinpäivästä"

        Väärin.

        Perunkirjoitus on toimitettaa 3 kk:ssa kuolemasta, minkä jälkeen on vielä 1 kk aikaa toimittaa perukirja verottajalle; siis yhteensä 4 kk.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellisen on kirjoittanut palstalla huseeraava L-höppänä, jolta lainaus:

        "Perukirja on toimitettava verottajalle ilman lisäajan myöntämistä viimeistään 3kk päästä edesmenneen kuolinpäivästä"

        Väärin.

        Perunkirjoitus on toimitettaa 3 kk:ssa kuolemasta, minkä jälkeen on vielä 1 kk aikaa toimittaa perukirja verottajalle; siis yhteensä 4 kk.

        Otahan asioista ensinnä selvää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellisen on kirjoittanut palstalla huseeraava L-höppänä, jolta lainaus:

        "Perukirja on toimitettava verottajalle ilman lisäajan myöntämistä viimeistään 3kk päästä edesmenneen kuolinpäivästä"

        Väärin.

        Perunkirjoitus on toimitettaa 3 kk:ssa kuolemasta, minkä jälkeen on vielä 1 kk aikaa toimittaa perukirja verottajalle; siis yhteensä 4 kk.

        Luehan tästä idiootti: *Pe­run­kir­joi­tuk­sen li­sä­ai­ka myön­ne­tään ta­paus­koh­tai­ses­ti

        Sitä, kuinka paljon li­sä­ai­kaa pe­run­kir­joi­tuk­sen toi­mit­ta­mi­sel­le tai pe­ru­kir­jan jät­tä­mi­sel­le voi saada, ei ole en­nal­ta mää­ri­tel­ty. ====>>>Ve­ro­hal­lin­to har­kit­see jä­te­tyn ha­ke­muk­sen pe­rus­teel­la, minkä pi­tui­nen mää­rä­ajan pi­den­nys on tar­peen.

        Pe­run­kir­joi­tuk­sen toi­mit­ta­mi­sel­le ====>>>myön­net­tä­vä li­sä­ai­ka on pää­sään­töi­ses­ti 1–3 kuu­kaut­ta.~ Ve­ro­hal­lin­to myön­tää kolmea kuu­kaut­ta pi­dem­män li­sä­ajan vain poik­keuk­sel­li­sis­sa ti­lan­teis­sa. Useim­mi­ten li­sä­ai­ka myön­ne­tään ha­ke­muk­sen mu­kai­se­na. (Aarnio ym. 2020, s. 98—99)".

        Löydät idiootti varmaan saman kun vähän guugluilet.

        Perukirjaa ei voi toimittaa ilman ettei ole tehty perunkirjoitusta ja perukirjan toimittamiselle, saa lisäaikaa tuon 1kk perukirjoituksen jälkeen, muutoin perukirja on toimitettava verottajalle VÄLITTÖMÄSTI perukirjoitustilaisuuden jälkeen.

        Ne katsos kun on kaksi eri asiaa, perukirja on eri kuin perukirjoituksen tekeminen.

        Päin prinkkalaa on teidän kirjoitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luehan tästä idiootti: *Pe­run­kir­joi­tuk­sen li­sä­ai­ka myön­ne­tään ta­paus­koh­tai­ses­ti

        Sitä, kuinka paljon li­sä­ai­kaa pe­run­kir­joi­tuk­sen toi­mit­ta­mi­sel­le tai pe­ru­kir­jan jät­tä­mi­sel­le voi saada, ei ole en­nal­ta mää­ri­tel­ty. ====>>>Ve­ro­hal­lin­to har­kit­see jä­te­tyn ha­ke­muk­sen pe­rus­teel­la, minkä pi­tui­nen mää­rä­ajan pi­den­nys on tar­peen.

        Pe­run­kir­joi­tuk­sen toi­mit­ta­mi­sel­le ====>>>myön­net­tä­vä li­sä­ai­ka on pää­sään­töi­ses­ti 1–3 kuu­kaut­ta.~ Ve­ro­hal­lin­to myön­tää kolmea kuu­kaut­ta pi­dem­män li­sä­ajan vain poik­keuk­sel­li­sis­sa ti­lan­teis­sa. Useim­mi­ten li­sä­ai­ka myön­ne­tään ha­ke­muk­sen mu­kai­se­na. (Aarnio ym. 2020, s. 98—99)".

        Löydät idiootti varmaan saman kun vähän guugluilet.

        Perukirjaa ei voi toimittaa ilman ettei ole tehty perunkirjoitusta ja perukirjan toimittamiselle, saa lisäaikaa tuon 1kk perukirjoituksen jälkeen, muutoin perukirja on toimitettava verottajalle VÄLITTÖMÄSTI perukirjoitustilaisuuden jälkeen.

        Ne katsos kun on kaksi eri asiaa, perukirja on eri kuin perukirjoituksen tekeminen.

        Päin prinkkalaa on teidän kirjoitus.

        Aika jännä juttu, että perintö- ja lahjaverolain 29 §:ssä säädetään näin: "Perukirja on annettava kuukauden kuluessa perunkirjoituksesta Verohallinnolle."

        Kuinkas sitä nyt noin on menty säätämään, kun idiootti täällä tietää asian paremmin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luehan tästä idiootti: *Pe­run­kir­joi­tuk­sen li­sä­ai­ka myön­ne­tään ta­paus­koh­tai­ses­ti

        Sitä, kuinka paljon li­sä­ai­kaa pe­run­kir­joi­tuk­sen toi­mit­ta­mi­sel­le tai pe­ru­kir­jan jät­tä­mi­sel­le voi saada, ei ole en­nal­ta mää­ri­tel­ty. ====>>>Ve­ro­hal­lin­to har­kit­see jä­te­tyn ha­ke­muk­sen pe­rus­teel­la, minkä pi­tui­nen mää­rä­ajan pi­den­nys on tar­peen.

        Pe­run­kir­joi­tuk­sen toi­mit­ta­mi­sel­le ====>>>myön­net­tä­vä li­sä­ai­ka on pää­sään­töi­ses­ti 1–3 kuu­kaut­ta.~ Ve­ro­hal­lin­to myön­tää kolmea kuu­kaut­ta pi­dem­män li­sä­ajan vain poik­keuk­sel­li­sis­sa ti­lan­teis­sa. Useim­mi­ten li­sä­ai­ka myön­ne­tään ha­ke­muk­sen mu­kai­se­na. (Aarnio ym. 2020, s. 98—99)".

        Löydät idiootti varmaan saman kun vähän guugluilet.

        Perukirjaa ei voi toimittaa ilman ettei ole tehty perunkirjoitusta ja perukirjan toimittamiselle, saa lisäaikaa tuon 1kk perukirjoituksen jälkeen, muutoin perukirja on toimitettava verottajalle VÄLITTÖMÄSTI perukirjoitustilaisuuden jälkeen.

        Ne katsos kun on kaksi eri asiaa, perukirja on eri kuin perukirjoituksen tekeminen.

        Päin prinkkalaa on teidän kirjoitus.

        "Perukirjaa ei voi toimittaa ilman ettei ole tehty perunkirjoitusta ja perukirjan toimittamiselle, saa lisäaikaa tuon 1kk perukirjoituksen jälkeen, muutoin perukirja on toimitettava verottajalle VÄLITTÖMÄSTI perukirjoitustilaisuuden jälkeen."

        L-höppänältä voi odottaa mitä tahansa - kuten edelle lainatunkin pötypuheen. Ressukka ei tunne jäämistöoikeuden alkeitakaan. Perukirjaa EI tarvitse toimittaa verottajalle "välittömästi" (mitähän se muuten tarkoittaisikaan?!), sillä verottajalle toimittamisen yhden kuukauden määräaika on säädetty laissa. Se EI ole mikään lisäaika, joka olisi anottava verottajalta.

        Perintö- ja lahjaverolaki 29 §
        "Perukirja on annettava =>kuukauden kuluessa<= perunkirjoituksesta Verohallinnolle."
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1940/19400378#L4P29

        Ikävä vain, ettei L-höppänän huseeraukselle ja disinformaatiolle täällä ylläpäitäjän toimesta stoppia saada. Misssään muualla tällainen toiminta tuskin saisi sellaista sijaa kuin täällä - missä siitä aiheutuvat vahingot saattavat olla arvaamattomat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Perukirjaa ei voi toimittaa ilman ettei ole tehty perunkirjoitusta ja perukirjan toimittamiselle, saa lisäaikaa tuon 1kk perukirjoituksen jälkeen, muutoin perukirja on toimitettava verottajalle VÄLITTÖMÄSTI perukirjoitustilaisuuden jälkeen."

        L-höppänältä voi odottaa mitä tahansa - kuten edelle lainatunkin pötypuheen. Ressukka ei tunne jäämistöoikeuden alkeitakaan. Perukirjaa EI tarvitse toimittaa verottajalle "välittömästi" (mitähän se muuten tarkoittaisikaan?!), sillä verottajalle toimittamisen yhden kuukauden määräaika on säädetty laissa. Se EI ole mikään lisäaika, joka olisi anottava verottajalta.

        Perintö- ja lahjaverolaki 29 §
        "Perukirja on annettava =>kuukauden kuluessa<= perunkirjoituksesta Verohallinnolle."
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1940/19400378#L4P29

        Ikävä vain, ettei L-höppänän huseeraukselle ja disinformaatiolle täällä ylläpäitäjän toimesta stoppia saada. Misssään muualla tällainen toiminta tuskin saisi sellaista sijaa kuin täällä - missä siitä aiheutuvat vahingot saattavat olla arvaamattomat.

        Ymmärrätkö lukemaasi??

        Oletko huomannut sellaista jännää seikkaa, että kuukausi alkaa aina ykkösellä, poikkeuksia ei ole, mutta kuukausi ei koskaan päädy 30 päivä, vaan poikkeilee.

        Nyt kysymys, niin perunkirjoitus pidetään vaikkapa helmikuun 15 päivä, ja se kuukausi päättyy mihin, eli perukirjako on toimitettava sen kuukauden kuluessa?

        Laissa on vain kuukauden kuluessa, eli tarkoittaa siis sitä kuukautta missä kuukaudessa perunkirjoitus pidetäänkin, eiköstä vaan? 😁

        No vitsi vitsinä. Laissa tarkoitetaan virallista kuukautta joka on aina sen 30 päivää eli laissa tarkoitataan siis että perukirja ON TOIMITETTAVA VIIMEISTÄÄN 30 päivän kuluessa eli tarkoittaa sitä, että joko viipymättä, mutta viimeistään viimeisenä päivänä oltava verottajalla 30 päivänä perukirjoituksesta.

        Höppänämpiki ymmärtää tämän, miksette te?

        Te täällä vain rahankiilto silmissä inkutatte joka asiassa vastaan, mutta tikka tikkanenhan on tunnetusti jääräpää, kuollessaankin se jääräpäisesti kelluisi aurajokea lahteen päin eikä merelle.

        Yhtäkään perusteltua faktaa asioihin ette ole koskaan esittäneet, ei edes potkut ja useamman kavalluksen sisältävän huiijauksen tehnyt nais-ällikoovee ole esittänyt perusteluin.

        Kantsii lopettaa kun on vielä hengissä.

        T. Lawetorder Z via V


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrätkö lukemaasi??

        Oletko huomannut sellaista jännää seikkaa, että kuukausi alkaa aina ykkösellä, poikkeuksia ei ole, mutta kuukausi ei koskaan päädy 30 päivä, vaan poikkeilee.

        Nyt kysymys, niin perunkirjoitus pidetään vaikkapa helmikuun 15 päivä, ja se kuukausi päättyy mihin, eli perukirjako on toimitettava sen kuukauden kuluessa?

        Laissa on vain kuukauden kuluessa, eli tarkoittaa siis sitä kuukautta missä kuukaudessa perunkirjoitus pidetäänkin, eiköstä vaan? 😁

        No vitsi vitsinä. Laissa tarkoitetaan virallista kuukautta joka on aina sen 30 päivää eli laissa tarkoitataan siis että perukirja ON TOIMITETTAVA VIIMEISTÄÄN 30 päivän kuluessa eli tarkoittaa sitä, että joko viipymättä, mutta viimeistään viimeisenä päivänä oltava verottajalla 30 päivänä perukirjoituksesta.

        Höppänämpiki ymmärtää tämän, miksette te?

        Te täällä vain rahankiilto silmissä inkutatte joka asiassa vastaan, mutta tikka tikkanenhan on tunnetusti jääräpää, kuollessaankin se jääräpäisesti kelluisi aurajokea lahteen päin eikä merelle.

        Yhtäkään perusteltua faktaa asioihin ette ole koskaan esittäneet, ei edes potkut ja useamman kavalluksen sisältävän huiijauksen tehnyt nais-ällikoovee ole esittänyt perusteluin.

        Kantsii lopettaa kun on vielä hengissä.

        T. Lawetorder Z via V

        L-höppänä jatkaa linjallaan eli osoittaa täydellisen tietämättömyyden laista:

        "Laissa tarkoitetaan virallista kuukautta joka on aina sen 30 päivää eli laissa tarkoitataan siis että perukirja ON TOIMITETTAVA VIIMEISTÄÄN 30 päivän kuluessa eli tarkoittaa sitä, että joko viipymättä, mutta viimeistään viimeisenä päivänä oltava verottajalla 30 päivänä perukirjoituksesta."

        Laki määrää ainoastaan 30 päivän kuluessa ei "viipymättä", mikä on höppänän oman mielikuvituksen tuotetta.

        Myös laki määräaikojen laskemisesta on höppänälle vieras, kun hän puhuu "virallisesta kuukaudesta". Mitään virallista kuukautta ei ole olemassa.

        Laki määräaikojen laskemisesta
        3 §
        "Aika, joka on määrätty viikkoina, kuukausina tai vuosina nimitetyn päivän jälkeen, päättyy sinä viikon tai määräkuukauden päivänä, joka nimeltään tahi järjestysnumeroltaan vastaa sanottua päivää. Jos vastaavaa päivää ei ole siinä kuussa, jona määräaika päättyisi, pidetään sen kuukauden viimeinen päivä määräajan loppupäivänä."
        5 §
        "Kun määräpäivä tai määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tahi arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        L-höppänä jatkaa linjallaan eli osoittaa täydellisen tietämättömyyden laista:

        "Laissa tarkoitetaan virallista kuukautta joka on aina sen 30 päivää eli laissa tarkoitataan siis että perukirja ON TOIMITETTAVA VIIMEISTÄÄN 30 päivän kuluessa eli tarkoittaa sitä, että joko viipymättä, mutta viimeistään viimeisenä päivänä oltava verottajalla 30 päivänä perukirjoituksesta."

        Laki määrää ainoastaan 30 päivän kuluessa ei "viipymättä", mikä on höppänän oman mielikuvituksen tuotetta.

        Myös laki määräaikojen laskemisesta on höppänälle vieras, kun hän puhuu "virallisesta kuukaudesta". Mitään virallista kuukautta ei ole olemassa.

        Laki määräaikojen laskemisesta
        3 §
        "Aika, joka on määrätty viikkoina, kuukausina tai vuosina nimitetyn päivän jälkeen, päättyy sinä viikon tai määräkuukauden päivänä, joka nimeltään tahi järjestysnumeroltaan vastaa sanottua päivää. Jos vastaavaa päivää ei ole siinä kuussa, jona määräaika päättyisi, pidetään sen kuukauden viimeinen päivä määräajan loppupäivänä."
        5 §
        "Kun määräpäivä tai määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tahi arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen."

        Korjaus:
        Laki EI määrää "30 päivän kuluessa", kuten L-höpö esittää, vaan "yhden kuukauden kuluessa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaus:
        Laki EI määrää "30 päivän kuluessa", kuten L-höpö esittää, vaan "yhden kuukauden kuluessa".

        Et tainnut trolli tajuta, lakisääteisesti heille kuukausi om 30 päivää, laskettuna pyhät ja arkipyhät.

        Tässä teille ja teitä edellä olleelle harhaanjohtavalle satuilumikkarille, hänen 1930 laadittuun lakiin (juu totta, voimassa on kun ei ole kumottu, mutta reppana ei uhfellä vilkaisulla tajunnu kohtaa joka viitotaan.


        "25.4.1930/150
        Dokumentin versiot

        Viitetiedot
        På svenska

        Laki säädettyjen määräaikain laskemisesta

        Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa.

        Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään täten:
        1 §

        Kun laissa tai asetuksessa on säädetty määräaika noudatettavaksi tuomioistuimessa tahi muun viranomaisen luona, on se, mikäli ei joistakin asioista ole toisin säädetty, laskettava, niinkuin tässä laissa sanotaan.
        2 §

        Jos ajanmääräyksenä on jokin määrä päiviä nimitetyn päivän jälkeen, niin tätä päivää ei lueta määräaikaan.
        3 §

        Aika, ===>>>joka on määrätty<<<<===viikkoina, kuukausina tai vuosina ====>>>nimitetyn päivän jälkeen<<<<===. (Eli tarkoittaa esim. perukirjassa olevaa päivämäärää, jolloinka perunkirjoitustilaisuus on ollut)

        Eli seuraavasta päivästä lähtien alkaa kuluun se ns. 'kuukausi', joka nyt vaan sattumalta on se tasan 30 päivää, laskit sen kummin päin haluatkaan.

        Mutta, by the way, OLIKOKAAN TEILLÄ ALOITUKSEEN Y H T Ä Ä N MITÄÄN?

        Ai ei ollut??


    • Anonyymi

      Nimim. Lawetti säätää tämän avauksen mieleisekseen.

      Alkaa olla taas niin pitkiä sepustuksia, että homma karkaa ihan omiin sfääreihinsä.

      • Anonyymi

        Teillä karkaa jo noinkin lyhyen tekstin muodostamisessa omaan utopiliaanne.


    • Anonyymi

      Kiitos asiallisista vastauksista. Ex puoliso toimii pesänhoitajana ja ilmoitti, että testamentti ei ole pätevä. Syynä se, että hän on perijä.

      Testamentti on siis tehty avioeron ja lapsen kuoleman jälkeen, joten ex puoliso perii lapsen ja tämä taas tarkoittaa, että poikaystäväni ei saa mitään.

      Näin oli hänelle 3 lakimiestä sanonut. Lisäksi tällä kummisedällä ollut thaimaalainen naikkonen, jota ei ole etsinnöistä huolimatta kuulemma löytynyt...

      Voimmeko tehdä asialle mitään vai onko se tosiaan näin, että ex puoliso saa kaiken?

      • Anonyymi

        Voi, voi.

        Ensimmäiseksi pitää saada testamentti haltuun (ellei teillä jo sitä ole). Sen jälkeen voitte kääntyä poliisin puoleen, koska perittävän ex-puoliso on tekemässä ilmeistä rikosta = kavallus.

        Tietysti voisitte olle yhteydessä myös "kummisedän" perillisiin, jos heitä on. Aloituksessa ei käy selväksi, onko laillisia perillisiä olemassa. Kuten todettukin jo, kuollut lapsi ei peri mitään, eikä myöskään ex-puoliso voi periä kuolleelta lapseltaan mitään.

        Jollei henkilöllä ole laillisia perillisiä, menee jäämistö valtiolle. Valtiota edustaa valviokonttori, jonne sinnekin voitte mainitussa tilanteessa olla yhteydessä.


      • Anonyymi

        "Testamentti on siis tehty avioeron ja lapsen kuoleman jälkeen, joten ex puoliso perii lapsen ja tämä taas tarkoittaa, että poikaystäväni ei saa mitään."

        Joten ex-puoliso EI peri mitään, kun lapsi on kuollut ennen isäänsä. Poikaystäväsi perii, jos hänellä on po. testamentti hallussaan tai hän sen saa haltuunsa.

        Jollei testamenttia ole ja jos perittävällä ei ole elossa vanhempia tahi sisaruksia tai näiden jälkeläisiä, perintö menee valtiolle.


      • Anonyymi

        "Kiitos asiallisista vastauksista. Ex puoliso toimii pesänhoitajana ja ilmoitti, että testamentti ei ole pätevä. Syynä se, että hän on perijä.

        Testamentti on siis tehty avioeron ja lapsen kuoleman jälkeen, joten ex puoliso perii lapsen ja tämä taas tarkoittaa, että poikaystäväni ei saa mitään.

        Näin oli hänelle 3 lakimiestä sanonut. Lisäksi tällä kummisedällä ollut thaimaalainen naikkonen, jota ei ole etsinnöistä huolimatta kuulemma löytynyt...

        Voimmeko tehdä asialle mitään vai onko se tosiaan näin, että ex puoliso saa kaiken?"

        Ei ole. Rintaperillisen perintöoikeus on katkennut hänen kuolemaan ja ainoat sijaantulijat olisivat hänen rintaperilliset. Ex-aviopuolison perintöoikeus on katkennut avioeron tultua lainvoimaseksi. Ainoa tilanne, jossa ex-aviopuoliso saisi jotain pesästä on se, että ositusta ei avioeron yhteydessä olisi suoritettu. Mutta silloinkin ex-aviopuolison saamiset rajoittuvat mahdollisen tasingon määrään ja loput pesän omaisuudesta menee testamentinsaajalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi, voi.

        Ensimmäiseksi pitää saada testamentti haltuun (ellei teillä jo sitä ole). Sen jälkeen voitte kääntyä poliisin puoleen, koska perittävän ex-puoliso on tekemässä ilmeistä rikosta = kavallus.

        Tietysti voisitte olle yhteydessä myös "kummisedän" perillisiin, jos heitä on. Aloituksessa ei käy selväksi, onko laillisia perillisiä olemassa. Kuten todettukin jo, kuollut lapsi ei peri mitään, eikä myöskään ex-puoliso voi periä kuolleelta lapseltaan mitään.

        Jollei henkilöllä ole laillisia perillisiä, menee jäämistö valtiolle. Valtiota edustaa valviokonttori, jonne sinnekin voitte mainitussa tilanteessa olla yhteydessä.

        Huoooh, lukisit aloituksen, kummisetä TESTAMENTTASI koko omaisuutensa poikaystävälleni, eli kummilapselleen eli laillinen perijä on olemassa, ei ole enään merkitystä ONKO MUITA RINTAPERILLISIÄ KUIN EDESMENNYT, vaan testamentin kohdalla tulee kysymykseen, JOS ON RINTAPERILLISIÄ, niin heidän lakiosansa.

        Testamentin olemassa olon on myöntänyt ex-puoliso (lue aloitus), mutta panttaa sitä ja joka on jo valmistelua rikoksen tekoon (lue rikoslain kohta kavalluksesta) jossa selkeästi sanotaan, että valmistaa taikka muutoin/muulla tavoin, jne.
        Näin yhtä äkkiä ulkomuisista sanottua, mutta tarkistakaa.

        Kyllä turhasta liirumlaarumisesta ja asioiden sekoittamisesta huomaa mistä tahosta on kyse, AAASITTA-AJAJASTA/AJAJISTA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huoooh, lukisit aloituksen, kummisetä TESTAMENTTASI koko omaisuutensa poikaystävälleni, eli kummilapselleen eli laillinen perijä on olemassa, ei ole enään merkitystä ONKO MUITA RINTAPERILLISIÄ KUIN EDESMENNYT, vaan testamentin kohdalla tulee kysymykseen, JOS ON RINTAPERILLISIÄ, niin heidän lakiosansa.

        Testamentin olemassa olon on myöntänyt ex-puoliso (lue aloitus), mutta panttaa sitä ja joka on jo valmistelua rikoksen tekoon (lue rikoslain kohta kavalluksesta) jossa selkeästi sanotaan, että valmistaa taikka muutoin/muulla tavoin, jne.
        Näin yhtä äkkiä ulkomuisista sanottua, mutta tarkistakaa.

        Kyllä turhasta liirumlaarumisesta ja asioiden sekoittamisesta huomaa mistä tahosta on kyse, AAASITTA-AJAJASTA/AJAJISTA.

        Voi, voi!

        Testamentinsaaja ei ole 'perillinen', vaan nimenomaan 'testamentinsaaja'. Perillinen on henkilö, joka lain nojalla saa perintöä niin kuin perintökaaressa perimysjärjestyksen mukaisesti säädetään. Tesmenttisaanto on tästä laillisesta perimyksestä poikkeus, josta testamentintekijä päättää viimeisen tahtonsa mukaisesti.

        Kommentistasi huomaa hyvin, että asiantuntemattomuudestasi on suuresti kysymys kohdallasi. Miksi edes vaivaudut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi, voi!

        Testamentinsaaja ei ole 'perillinen', vaan nimenomaan 'testamentinsaaja'. Perillinen on henkilö, joka lain nojalla saa perintöä niin kuin perintökaaressa perimysjärjestyksen mukaisesti säädetään. Tesmenttisaanto on tästä laillisesta perimyksestä poikkeus, josta testamentintekijä päättää viimeisen tahtonsa mukaisesti.

        Kommentistasi huomaa hyvin, että asiantuntemattomuudestasi on suuresti kysymys kohdallasi. Miksi edes vaivaudut?

        Aha, no maksaako 'testamentinsaaja' perintöveroa?

        Täällä on vämgätty siitä miksi luookitellaan perintöveron maksaja, jotenbkenttä on teidän joten anna palaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aha, no maksaako 'testamentinsaaja' perintöveroa?

        Täällä on vämgätty siitä miksi luookitellaan perintöveron maksaja, jotenbkenttä on teidän joten anna palaa.

        Mitäs siitä vänkäämään, sehän on laissa määrätty. Testamentin saaja maksaa perintöveroa. Lainsäätäjällä ei ollut tarvetta nimetä erikseen testamentinsaajaveroa, kun on jo perintövero.


    • Anonyymi

      Ja lisäksi ex puoliso on alkanut jo tyhjentää asuntoa, vaikkei perunkirjoitusta ole vielä tehty.

      • Anonyymi

        Äkkia nyt poliisin kanssa estämään asia ja video kamerat surraamaan! Kyseessä on joko petos tai kavallus, ja tavara katoaa kuin sulavesi Zambesiin.

        Ex-puoliso ei peri automaattisesti mitään, ja hänelle kuuluu vain se irtain, joita osituksessa on sovittu. Ellei ositusta ole tehty, ne paperit on tehtävä ja ilmoitettava perukirjassa.


      • Anonyymi

        MIllä oikeudella ex puoliso on kertonut asuntoa tyhjentävänsä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äkkia nyt poliisin kanssa estämään asia ja video kamerat surraamaan! Kyseessä on joko petos tai kavallus, ja tavara katoaa kuin sulavesi Zambesiin.

        Ex-puoliso ei peri automaattisesti mitään, ja hänelle kuuluu vain se irtain, joita osituksessa on sovittu. Ellei ositusta ole tehty, ne paperit on tehtävä ja ilmoitettava perukirjassa.

        Pahoin uskon, ettei tuolla ex-puolisolla alkujaan ole ollut kuin tuulenhuuhtoma perse, avioerossakaan ole saanut juuri mitään, joten mitään ositus-sopimustakaan ei ole tehty.

        Thaimaalaisella 'naikkosella' ole mitään merkitystä, A) mitään aviosuhdetta ei ole ollut, B) ei ole perimisoikeutta/yhteistä lasta (vai onko), C ) tuon thaimaalaisen tuominen ex-puolisolta on asioiden kulun hämäämistä ja sekoittamista omien tarkoitusperien peittämiseksi.

        Nyt kova kovaa vastaan, pakotat/painostat poikaystävääsi marssimaan/tekeen netissä rikostutkinta pyynnön jossa selvitätte asian ihan seikkaperäisesti testamentista ja sen pimittämisestä lähtien, asunnon tyhjäämisestä ja sanomiset mitä ex-puoliso on ilmaissut, tehkää vaikka ranskalaisviivoilla eriteltynä asia kerrallaan.

        Soitata verotoimistoon mitä tehdä, onko kuolemisesta jo kuinka kauan?

        Ilmeisesti ex-puoliso yrittää pimittää jopa verottajalta omaisuutta, perukirja on tehtävä määräajassa.


    • Anonyymi

      Poikaystäväsi on syytä nyt toimia,koska on ainoa perillinen testamentilla.
      Ottakoon yhteyttä tähän ex vaimoon,vaatikoon testamentin itselleen.
      Perunkirjoitukset pitää järkätä,eli vaikkapa oikeusaputoimistoon yhteys.
      Ja tämä ex lopettakoon asunnon tyhjennyksen heti,ja luetteloimaan poikaystäväsi mitä jäi perukirjaa varten.
      Elkei ex ole yhteistyöhaluinen,poliisiin yhteys,heti.
      Ellei edesmenneen ja x kanssa ollut ositusta tehty,se täytyy tehdä perunkirjoituksen jälkeen ennenkuin on selvillä mitä testamentilla jäi poikaystävällesi. Jos oli avioehto mikä sulki häneltä avio- oikeuden pois ei saa mitään osituksessa.
      Sanoisinko outoa ettei poikaystäväsi ole reagoinut jo. Kysehän on hänen omaisuudestaan.

      • Anonyymi

        Yksinkertaisesti siksi, että on hänen äitinsä, näitä äitiänsä uskovia on suomessa vaikka millä mitalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksinkertaisesti siksi, että on hänen äitinsä, näitä äitiänsä uskovia on suomessa vaikka millä mitalla.

        Ai että kummisedän ex-vaimo onkin nyt poikaystäväsi äiti? Kummisetä oli siis hänen isänsä? Eli koko juttu on keksitty?

        Jos ex-vaimo uusine miehineen olisi ollut todistamassa testamenttia ja sitten yrittää väittää sitä pätemättömäksi sillä perusteella, että hän se todisti, oliko siis alunperin petoksen yritys kyseessä? Ja jos hän on itse todistanut testamentin, jolla omaisuus määrätään poikaystävällesi, miten hän voi toisaalta väittää olevansa perillinen? Niin, hän vetoaa siihen yhteiseen lapsivainajaan, mutta lapsen kauttahan ei hän voi mitään entiseltä mieheltään periä, koska lapsi kuoli ennen isäänsä. Onpa vyyhti valheita ja kiristämistä ja manipulointia ja kavalluksen yrittämistä ja varastamista. Ikävää, miten rakkaus rahaan, pieneenkin, on kaiken pahan alku ja juuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai että kummisedän ex-vaimo onkin nyt poikaystäväsi äiti? Kummisetä oli siis hänen isänsä? Eli koko juttu on keksitty?

        Jos ex-vaimo uusine miehineen olisi ollut todistamassa testamenttia ja sitten yrittää väittää sitä pätemättömäksi sillä perusteella, että hän se todisti, oliko siis alunperin petoksen yritys kyseessä? Ja jos hän on itse todistanut testamentin, jolla omaisuus määrätään poikaystävällesi, miten hän voi toisaalta väittää olevansa perillinen? Niin, hän vetoaa siihen yhteiseen lapsivainajaan, mutta lapsen kauttahan ei hän voi mitään entiseltä mieheltään periä, koska lapsi kuoli ennen isäänsä. Onpa vyyhti valheita ja kiristämistä ja manipulointia ja kavalluksen yrittämistä ja varastamista. Ikävää, miten rakkaus rahaan, pieneenkin, on kaiken pahan alku ja juuri.

        Pahoittelen mokaani ja huonoa lukemistani.

        Siis korjataan, kyseinen ex-puoliso ei siis ole aloittajan poikaystävän äiti, huom. ei siis ole hänen äitinsä.

        Ex-puoliso siis huseraa väärin perustein ja rikollisesti ja hänen olisi tullut toimittaa testamentti joko henkilökohtaisesti todisteellisesti taikka kirjatussa kirjeessä edunsaajalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahoittelen mokaani ja huonoa lukemistani.

        Siis korjataan, kyseinen ex-puoliso ei siis ole aloittajan poikaystävän äiti, huom. ei siis ole hänen äitinsä.

        Ex-puoliso siis huseraa väärin perustein ja rikollisesti ja hänen olisi tullut toimittaa testamentti joko henkilökohtaisesti todisteellisesti taikka kirjatussa kirjeessä edunsaajalle.

        Mitä ihmettä?

        Avaus kuitenkin on keksitty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmettä?

        Avaus kuitenkin on keksitty.

        Lawetin trolliavauksia taas. Hölmöllä on hölmön huvit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetin trolliavauksia taas. Hölmöllä on hölmön huvit.

        Mikset kysy asiaa aloittajalta, vaan päättelet asiaa ihan omin avuin, mutta sen verran sanon, että tarkista asia niillä keiinoin kuin teillä onkin.

        Itselläni kuitenkin on tiedossa, ettei aloittaja ole kyseinen epäilemänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset kysy asiaa aloittajalta, vaan päättelet asiaa ihan omin avuin, mutta sen verran sanon, että tarkista asia niillä keiinoin kuin teillä onkin.

        Itselläni kuitenkin on tiedossa, ettei aloittaja ole kyseinen epäilemänne.

        No, se pöljäke lawetti täällä selitti avausta. Kun ei kerta oo kaikki muumit laaksossa, niin kyllä sen vajakin tunnistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset kysy asiaa aloittajalta, vaan päättelet asiaa ihan omin avuin, mutta sen verran sanon, että tarkista asia niillä keiinoin kuin teillä onkin.

        Itselläni kuitenkin on tiedossa, ettei aloittaja ole kyseinen epäilemänne.

        Jos lawettia närästää, niin mä voin antaa ihan ilmaiseksi diagnoosin tuollaiselle ÄO alle 80 tapaukselle. Ei oo ees kunnianloukkaus, kun on ihan diagnoosi :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos lawettia närästää, niin mä voin antaa ihan ilmaiseksi diagnoosin tuollaiselle ÄO alle 80 tapaukselle. Ei oo ees kunnianloukkaus, kun on ihan diagnoosi :D

        Sanoo kohta aurajoessa painon kanssa harjoittelava tikkamen, eikä ole edes uhkaus, koska on totuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoo kohta aurajoessa painon kanssa harjoittelava tikkamen, eikä ole edes uhkaus, koska on totuus.

        Jaahas, Venäjän Federaation surkea nykytila alkaa jotenkin tihkua esiin näissä keskusteluissa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaahas, Venäjän Federaation surkea nykytila alkaa jotenkin tihkua esiin näissä keskusteluissa...

        Lawetti vaan vahvisti tuolla kommentillaan ÄO:nsa olevan se 80.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetti vaan vahvisti tuolla kommentillaan ÄO:nsa olevan se 80.

        Minkäs Ti kkase akan poeka vahvisti, aurajookisuutensako


    • Anonyymi

      Olimme yhteydessä poliisiin ja he sanoivat, että rikosta ei ole vielä tapahtunut, joten asia ei heille kuulu. Vasta siinä tapauksessa, kun perunkirjoituksessa huomataan jotain puuttuvan, poliisi reagoi.

      Ex-puoliso tosiaan hoitaa tätä koko hommaa ja hänen kanssaan yhteistyö on hankalaa. Yritän saada apua lakipuhelimesta ja kyseisen paikkakunnan pankkiin olen yhteydessä.

      Sen verran sain lisää selville, että tämän ex-puolison uusi mies on lakimies. Eli alkaa tuntua siltä, että omaan pussiin pelaavat. Selvyyttä nyt ei ole tullut siitä onko testamentti pätevä vai ei.

      Tavarat ovat vaihtaneet osoitetta ex-puolison toimesta heidän kotiinsa... Mutta perunkirjoitusta ei ole tehty. Voiko tämä ex-puoliso hoitaa asian ihan itse ilman mitään virallista tahoa?

      Todella hankalaa, kun ei ole mitään tahoa mihin ottaa yhteyttä joka hoitaisi asiaa... Lakimiehen palkkaamiseen varaa ei ole. Ja ollaan vain yritetty pysyä ex-puolison kanssa väleissä, jotta saisimme häneltä edes jotain tietoa miten asiat etenevät.

      Päivittelen lisää, kun saan yhteyden lakitoimistoon ja pankkiin.

      -Ap

      • Anonyymi

        Teillä ei siis ole varoja tehdä mitään, jonka lisäksi haluatte pysyä ex-puolison kanssa väleissä!

        IHAN MAHDOTON YHTÄLÖ! Ex-puoliso, jos on pahantahtoinen ja itsekäs, tekee ihan mitä hän haluaa, ja teitä viedään kuin litran mittaa.

        Joko te puolustatte oikeuksianne tai sitten ette puolusta. Jos kallein irtain on jo viety, te ette voi mitään muuta tehdä kuin vikistä.


      • Anonyymi

        "Selvyyttä nyt ei ole tullut siitä onko testamentti pätevä vai ei."

        Sinulle ON kyllä selvästi kerrttu, että jos testamentti on siten laadittu kuin olet kertonut, testamentti ON pätevä. Kysymys on vain siitä, että jos tällainen testamentti todella on poikaystäväsi hyväksi (ainoana) tehty, poikaystäväsi tulisi saada testamentti haltuunsa.

        Älä ruikuta täällä pitempään, jos et ymmärrä asiaa. Kehota poikaystävääsi menemään lakimiehen puheille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teillä ei siis ole varoja tehdä mitään, jonka lisäksi haluatte pysyä ex-puolison kanssa väleissä!

        IHAN MAHDOTON YHTÄLÖ! Ex-puoliso, jos on pahantahtoinen ja itsekäs, tekee ihan mitä hän haluaa, ja teitä viedään kuin litran mittaa.

        Joko te puolustatte oikeuksianne tai sitten ette puolusta. Jos kallein irtain on jo viety, te ette voi mitään muuta tehdä kuin vikistä.

        "Teillä ei siis ole varoja tehdä mitään, jonka lisäksi haluatte pysyä ex-puolison kanssa väleissä!"

        Ja sen lisäksi ilmeisesti he eivät ymmärräkään asiasta mitään.

        Avaajalle, että ottakaa jostakin lainaa sen verran, että saatte mukaan juristin tai halvemman avustajan. Hän kertoo, mitä voitte tehdä.


    • Anonyymi

      Tämä testamenttisotku juuri aikuistuneelle on melko iso asia, sillä ei minulla ole ollut alkuunsakaan mitään hajua mistään oikeusasioista eikä ketään läheisiä, jotka voisivat meitä asioissa neuvoa. Harvemmin tämän ikäiselle tulee vielä tälläisiä asioita elämässä eteen.

      Ehkäpä monen mielestä tyhmiä ollaan juu, mutta ei sitä kaikkea voi tietääkään. Parhaani olen tehnyt selvittääkseni asioita ja ymmärtääkseni. Asioista tietämättömänä on vaikea nousta sellaisia vastaan, jotka asioista vaikuttavat olevan perillä.

      Tällä hetkellä meillä on testamentti sähköisenä ja sen totesi päteväksi asianajaja. Hän sanoi, että kuollutta ei voi periä, mutta ex-puolisolle kuuluu pieni lakiosa jos ositusta ei avioeron jälkeen ole tehty. Seuraavaksi voimme vain odottaa perunkirjoitusta hänen saamiensa ohjeiden mukaan.

      -Ap

      • Anonyymi

        "Hän sanoi, että kuollutta ei voi periä, mutta ex-puolisolle kuuluu pieni lakiosa jos ositusta ei avioeron jälkeen ole tehty."

        Hyvä. Näin se asianajaja varmasti sanoi, joten asia on kunnossa. Eläväthän ne yleensä peritään. 🪦

        Loput vastaukset antaa nim. Lawetti ihan saman kaavan mukaan.


      • Anonyymi

        "Hän sanoi, että kuollutta ei voi periä, mutta ex-puolisolle kuuluu pieni lakiosa jos ositusta ei avioeron jälkeen ole tehty."

        Kuollut nimenomaan peritään, ei elävä. Mutta kuollut (se ennen isäänsä kuollut lapsi) ei voi periä eikä siten välittää isältään tulevaa perintöä äidilleen (isän ex-puolisolle).

        Jos ositusta ex-puolisoiden välillä ei ollut toimitettu, se tulee toimittaa, ja siinä määrittyy testamentin tekijän (testaattorin) jäämistö, joka lankeaa hänen testamenttinsa mukaisesti.

        Osituksessa otetaan huomioon se ex-puolisoiden omaisuus, joka heillä oli silloin, kun avioerohakemus toimitettiin käräjäoikeuteen; omaisuus arvioidaan ositusajankohdan käypään arvoon.

        Osituksessa (jollei mahdollisesta avioehdosta muuta johdu) se osapuoli, jonka nettovarallisuus (siis velkojen kattamisen jälkeen) on suurempi, antaa köyhemmälle osapuolelle omastaan tasinkoa niin paljon, että kumpaisenkin osuus (avio-osa) on yhtä suuri (eli puntit tasan). Tähän mahdolliseen TASINKOON lakimies viittasi, kun hän kertoi, mitä perittävän ex-puoliso ehkä on saamassa, jos ositusta eron jälkeen ei ole toimitettu. (Tasinko ei ole perintöä.)


      • Anonyymi

        "Hän sanoi, että kuollutta ei voi periä, mutta ex-puolisolle kuuluu pieni lakiosa jos ositusta ei avioeron jälkeen ole tehty."

        Kuollut nimenomaan peritään, ei elävä. Mutta kuollut (se ennen isäänsä kuollut lapsi) ei voi periä eikä siten välittää isältään tulevaa perintöä äidilleen (isän ex-puolisolle).

        Jos ositusta ex-puolisoiden välillä ei ollut toimitettu, se tulee toimittaa, ja siinä määrittyy testamentin tekijän (testaattorin) jäämistö, joka lankeaa hänen testamenttinsa mukaisesti.

        Osituksessa otetaan huomioon se ex-puolisoiden omaisuus, joka heillä oli silloin, kun avioerohakemus toimitettiin käräjäoikeuteen; omaisuus arvioidaan ositusajankohdan käypään arvoon.

        Osituksessa (jollei mahdollisesta avioehdosta muuta johdu) se osapuoli, jonka nettovarallisuus (siis velkojen kattamisen jälkeen) on suurempi, antaa köyhemmälle osapuolelle omastaan tasinkoa niin paljon, että kumpaisenkin osuus (avio-osa) on yhtä suuri (eli puntit tasan). Tähän mahdolliseen TASINKOON lakimies viittasi, kun hän kertoi, mitä perittävän ex-puoliso ehkä on saamassa, jos ositusta eron jälkeen ei ole toimitettu. (Tasinko ei ole perintöä.)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hän sanoi, että kuollutta ei voi periä, mutta ex-puolisolle kuuluu pieni lakiosa jos ositusta ei avioeron jälkeen ole tehty."

        Hyvä. Näin se asianajaja varmasti sanoi, joten asia on kunnossa. Eläväthän ne yleensä peritään. 🪦

        Loput vastaukset antaa nim. Lawetti ihan saman kaavan mukaan.

        Niinpä. Ei paljon enempää voi asiaa ymmärtää väärin eli asianajajan selitykset ovat valuneet hukkaan kuin vesi hanhen selästä.

        Asianomaisten kannattaa antaa koko asia ulkopuolisten hoidettavaksi. Kokemusta on siitä, että ahnein pärjää näissä asioissa aina. Kiltille ei jää mitään jäljelle.


      • Anonyymi

        Ei ex-puolisolle kuulu yhtään mitää, eikä todellakaan mitään lakiosaa.

        Kuka hullu aasinnajaja tällaista on sanonut????

        Aloituksessa sanotte, että, ositus ON tehty, jos ositus olisi tekemättä, niin tällöin tehtäisiin ainoastaan OSITUS, ei muuta.

        Ottakaa yhteyttä paikalliseen tai alueellanne toimivaan käräjäoikeuteen ja tilaatte ajan haastemiehelle ja laaditte vaatimuksen testamentin luovuttamisesta ja jonka haastemies toimittaa sitten tuolle exälle.

        Oikeusaputoimisto en se paikka myös mistä saatte varattomana apua oikeudellisiin asioihin, tilaatte sinne nruvottelua varten ajan.

        Se ex on jo nyt syyllistynyt rikoksiin, niin outoa ettei poliisi lähde tutkimaan asioita, kummaa toimintaa poliisiltakin " vai ei ole mitään tapahtunut", se vaikka exä olisi ottanut haltuun kuolinpesän, ei anna hänelle oikeutta alkaa tyhjentään sitä, vaan oikeus on LUETTELOIDA OMAISUUS JA KUOLINPESÄ ON LUOVUTETTAVA VIIPYMÄTTÄ OIKEUDENOMAAVALLE taholle eli juurikin testamentin edunsaajalle tai jos omaisia elossa, niin heille.

        Koettakaa nyt ymmärtää, moni yrittää kusettaa teitä, myöskin suurinosa asianajajistakin on sellaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hän sanoi, että kuollutta ei voi periä, mutta ex-puolisolle kuuluu pieni lakiosa jos ositusta ei avioeron jälkeen ole tehty."

        Kuollut nimenomaan peritään, ei elävä. Mutta kuollut (se ennen isäänsä kuollut lapsi) ei voi periä eikä siten välittää isältään tulevaa perintöä äidilleen (isän ex-puolisolle).

        Jos ositusta ex-puolisoiden välillä ei ollut toimitettu, se tulee toimittaa, ja siinä määrittyy testamentin tekijän (testaattorin) jäämistö, joka lankeaa hänen testamenttinsa mukaisesti.

        Osituksessa otetaan huomioon se ex-puolisoiden omaisuus, joka heillä oli silloin, kun avioerohakemus toimitettiin käräjäoikeuteen; omaisuus arvioidaan ositusajankohdan käypään arvoon.

        Osituksessa (jollei mahdollisesta avioehdosta muuta johdu) se osapuoli, jonka nettovarallisuus (siis velkojen kattamisen jälkeen) on suurempi, antaa köyhemmälle osapuolelle omastaan tasinkoa niin paljon, että kumpaisenkin osuus (avio-osa) on yhtä suuri (eli puntit tasan). Tähän mahdolliseen TASINKOON lakimies viittasi, kun hän kertoi, mitä perittävän ex-puoliso ehkä on saamassa, jos ositusta eron jälkeen ei ole toimitettu. (Tasinko ei ole perintöä.)

        ETTEKÖ te perkeleen testitaattorit lue koskaan mitään???

        Pysykää ny vittuun täältä homekorvaiset rahanahneet eläkeaasitta-ajajat.

        Eihän sinulla ole edes tietoa oliko he edes AVIO- vaiko AVOpari, niim siitä lähdetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Ei paljon enempää voi asiaa ymmärtää väärin eli asianajajan selitykset ovat valuneet hukkaan kuin vesi hanhen selästä.

        Asianomaisten kannattaa antaa koko asia ulkopuolisten hoidettavaksi. Kokemusta on siitä, että ahnein pärjää näissä asioissa aina. Kiltille ei jää mitään jäljelle.

        Sama pätee asianajajiinki, ahneet saa enemmän

        Ei ole tullut eteeni ei ahnetta asianajajaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama pätee asianajajiinki, ahneet saa enemmän

        Ei ole tullut eteeni ei ahnetta asianajajaa.

        Onneksi lääkärit, putkimiehet ja sähköasentajat tekevät työnsä talkoomielessä.


    • Anonyymi

      Ap varmaankin tarkoitti että kuollutta lasta ei voi periä. Tottahan toki tässä ollaan kuollutta perimässä. On se kumma kun pitää vääntää asiat päälaelleen. Ei nuori ihminen välttämättä ymmärrä tämmöisiä asioita ja kysyi apua, kun ei oikeasti tiedä.

      • Anonyymi

        Avaus on aasitta-ajajan eli Lawetin avaus, trollaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaus on aasitta-ajajan eli Lawetin avaus, trollaus.

        Luehan hilavitkutin viimeisin..

        Alkaahan pysyyn siinä mistä kysytäänkin taikka aloitetaan, epäilevät tuomaat ja raha ahneet tahallaan sekoittajat voisi pysyä poissa.

        Kun ei teillä oikeamminkaan ole ollut aloitukseen/aloituksiin koskaan mitään, vaan ainoa huvinne on aina häiriköinti ja trollaus.

        T. Lawetorder Z via V


    • Anonyymi

      Avaus ei ole trollaus. Sain täältä hyviä vastauksia, kiitokset niistä. Nyt tilanne on jo selkeämpi ja olemme päässeet hoitamaan asiaa eteenpäin.

      Haluan myös oikaista yhden asian; tuolla "kuollutta ei voi periä" kommentilla tarkoitin tätä kummisedän kuollutta lasta. Eli siis poikaystäväni perii kummisedän, mutta ex-puoliso ei voi periä kuolleen lapsensa kautta. Ja selville saimme, että ositus on aikoinaan tehty.

      Pahoittelen vääriä sanavalintoja, jotka aiheuttavat väärinkäsityksiä. Mutta tosiaan kaiken väännön jälkeen testamentti on todistettu päteväksi.

      -Ap

      • Anonyymi

        "mutta ex-puoliso ei voi periä kuolleen lapsensa kautta"

        Kuolleen "kautta" periminen on mahdollista. Sitä kutsutaan sijaan tulemiseksi, mikä tarkoittaa esim. että kuolleen lapsen sijaantuloperilliseksi tulee hänen oma lapsensa. Rintaperillisten osalta tämä onkin rajatonta aina seuraaviin polviin, eli jos perittävän lapsenlapsikin olisi kuollut, perittävän jäämistö menisi elossa olevalle lapsenlapsenlapselle jne.

        Mutta tämä on tärkeää! Lapsen vanhempi ei voi koskaan olla sijaantuloperillinen. Jos lapsi olisi kuollut ennen isäänsä, lapsen äiti ei tule koskaan sijaantuloperilliseksi lapselleen eli perisi lapsen isän. Rintaperillisen sijaantuloperillinen voi olla vain toinen rintaperillinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "mutta ex-puoliso ei voi periä kuolleen lapsensa kautta"

        Kuolleen "kautta" periminen on mahdollista. Sitä kutsutaan sijaan tulemiseksi, mikä tarkoittaa esim. että kuolleen lapsen sijaantuloperilliseksi tulee hänen oma lapsensa. Rintaperillisten osalta tämä onkin rajatonta aina seuraaviin polviin, eli jos perittävän lapsenlapsikin olisi kuollut, perittävän jäämistö menisi elossa olevalle lapsenlapsenlapselle jne.

        Mutta tämä on tärkeää! Lapsen vanhempi ei voi koskaan olla sijaantuloperillinen. Jos lapsi olisi kuollut ennen isäänsä, lapsen äiti ei tule koskaan sijaantuloperilliseksi lapselleen eli perisi lapsen isän. Rintaperillisen sijaantuloperillinen voi olla vain toinen rintaperillinen.

        Näin on. Mutta ap tuossa tarkoitti tätä tapausta nimenomaan, että ex ei mitään peri näillä lähtökohdilla kun ei siellä lastenlasta ole

        "tuolla "kuollutta ei voi periä" kommentilla tarkoitin tätä kummisedän kuollutta lasta"

        "ex-puoliso ei voi periä kuolleen lapsensa kautta" ( ELLEI ole lastenlasta joka tulisi sijaantuloperilliseksi)

        Summasummarum poikaystävä perii siis kaiken eikä siinä pitäisi mitään epäselvää tässä tapauksessa alunperinkään olla...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "mutta ex-puoliso ei voi periä kuolleen lapsensa kautta"

        Kuolleen "kautta" periminen on mahdollista. Sitä kutsutaan sijaan tulemiseksi, mikä tarkoittaa esim. että kuolleen lapsen sijaantuloperilliseksi tulee hänen oma lapsensa. Rintaperillisten osalta tämä onkin rajatonta aina seuraaviin polviin, eli jos perittävän lapsenlapsikin olisi kuollut, perittävän jäämistö menisi elossa olevalle lapsenlapsenlapselle jne.

        Mutta tämä on tärkeää! Lapsen vanhempi ei voi koskaan olla sijaantuloperillinen. Jos lapsi olisi kuollut ennen isäänsä, lapsen äiti ei tule koskaan sijaantuloperilliseksi lapselleen eli perisi lapsen isän. Rintaperillisen sijaantuloperillinen voi olla vain toinen rintaperillinen.

        Aivan oikein menee ja rintaperillisen lapsen lapsen lapsen lapsi perii, koska laissa lukee "jälkeläiset" ja päätepistettä ei ole

        Eli jälkeläisen jälkeläinen perii rintaperillisittä kuolleen vanhempansa sisaren lapsen jolla ei ole sisaria sijaantulo-oikeuden perusteella eli serkkunsa.

        Selite, rintaperillisellä on oikeus periä vanhempansa ja perimisoikeus siirtyy taas hänen lapsilleen eli siis mitä hänen vanhemmalleen olisi tullut perinnöksi, niin olisi tullut hänen lapselleen jos olisi elossa ja kun taas lapsi on elossa, hän sijaantulijana perii.


    • Anonyymi

      Maailmassa auotaan suuta melko paljon rahan tähden. Asioista riitely-uskontoja on ihan kylliksi jo.

    • Anonyymi

      Tuo rintaperillisjuttu on tosi mutta tässä tapauksessa pysytellessä, tuo exä ei mitään peri kuolleen lapsensa kautta. Jos tuolla kuolleella lapsella olisi ollut lapsi, niin homma menis ihan eri teitä...

      • Anonyymi

        Sano uudestaan, kuka siis perii?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sano uudestaan, kuka siis perii?

        Ai niiku mikä, jäiks epäselväks?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai niiku mikä, jäiks epäselväks?

        Ulosantisi on vaatimaton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai niiku mikä, jäiks epäselväks?

        Onpa tuossa nuoren huono ulosanti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa tuossa nuoren huono ulosanti.

        Niin mutta kyse on exästä. Ymmärräx?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe