Arkista tarinaa Nojatuolissa

Hyvää huomenta, aloitetaan puhtaalta pöydältä, toivoen, että tarinat elämisen taidoista kertovat.
Vihan silmään jouduin ja minusta tuo viha sanana jo on ikävä, oikein mietin vihaanko ketään, en tunnistanut ketään vihan kohteeksi.
Inhoa tunnen käärmeitä ja muita ötököitä kohtaan, vihaa en miettimälläkään saanut tunnistettua omakseni, ärtymistä kylläkin, mutta sitäkin yritän pitää vain omana tietonani.
Kysymys, miksi vihaisin ketään tuntematonta sillä palstallahan olemme vain kirjoittelututtuja ja miesten kanssa olen livenä hyvin pärjännyt.
No tässäpä selittelyä, toivottavasti riittää.

Peukuttelusta myös kysymys, en peukuttele kovinkaan paljon, mutta miksi ei voisi peukuttaa Anoa, joka kauniisti ja asiallisesti kirjoittaa, sitähän olen toivonut kaikilta.
En peukuta edes rekattuja, kirjoituksellani kiitokseni pyrin antamaan.
Persoonani aiheuttaa varmaan monellekin ärtymystä, mutta siihen on ratkaisu, voi mainiosti sivuuttaa jo tutuksi tulleen nojatuolin.
Miksi pitää vastata ja aiheuttaa ehkä pahaa mieltä jollekin, mikä onkaan hyöty, hyvä mielikö sanojalle ?

Tutuksi on tullut myös sanonta, yleinen palsta kaikilla oikeus kirjoittaa, mutta onko kanttia seistä sanojensa takana, vastuu jokaisella sanasen arkkunsa avaajalla.
Heikoilla on ihmisen mieli, joka nokkelana kuvittelee ilkeän viestin mieltä kohottavan, ajan oloon sen jokainen huomaa, iänkin uskoisi ajatusten ja sanomisten tasoa nostavan.

Tässäpä uusi aloitus, toivossa, että jatkuisi toisella tapaa ja vain mukavasti kirjoitellen kanssakäymistä jatkaisimme.
Sen päätöksen jokainen itse tekee;)

238

2790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terveisiä virolaisten arkielämästä, johon olimme hiukan vajaan viikon tutustumassa. Tällä kertaa pääkohde oli itäosan Peipsijärvi, joka on Euroopan suurimpia järviä. Merenrantakohteet ja isot saaret ovat tulleet tutuiksi, missään en ole niin ihania auringonlaskuja nähnyt kuin Viron alavalla rannikolla, missä ei ole juuurikaan saaria näköalan edessä. Siellä, maa, meri ja taivas sulautuvat yhteen ja saa kokea uskomattomia värinäytelmiä ja utuisia unelmia. Enemmän kuitenkin pidän tästä Suomenpuoleisesta ,tuhansien saarten ja kalliorantojen rannikosta. Suomalaiset tuntevat hyvin Pärnun hiekkarannat ja kylpylät, ja onhan sen vanha kaupunkikin viehättävä, keskieurooppalaista tunnelmaa erinomaisine kahviloineen ja kunnostettuine rakennuksineen. Kesäkukkiin siellä on satsattu erityisen paljon, katukuva iloisen värikäs.

      Viron tiet ovat nykyisin hyviä, kiitos EU-rahan. Maisema on hyvin tasaista, kuin Pohjanmaalla ajelisi. Neuvostoaikaisia ränstyneitä asumuksia ja kolhoosirakennuksia ja teollisuuslaitoksia näkee vielä paljon. Vanhoja kunnostettuja kartanoita puutarhoineen vetonauloina, mutta myös hylättyjä villintyneen puutarhan kätköissä haikeina muistoina loisteliaasta menneisyydestä. Kattohaikarat elävöittävät kylänäkymiä, kuin menneiltä vuosisadoilta harmaiden talojen katoille ja pylväisiin tehdyille alustoille pesänsä rakentaneet haikarat.

      Peipsijärven hiekkarannat lumosivat, vesi kirkasta ja uimalämmintä, rannat matalia, sai kahlata pitkään että pääsi uimasilleen. Isoja turistikohteita ei ole, löytyi luonnonrauhaa ja hiljaisuutta. Auringonlaskut horisonttiin mykistivät. Pistäydyimme myös monissa kalastajakylissä, kaikkialla leijaili suitsekalan (savukalan) tuoksu ja ostettiin savustettua ahventa ja siikaa sekä tuoreita kuhafileitä, joita paistoin retkiauton pikkuisella kaasuliedellä. Taitaa olla Suomenkin kalatiskien kuhafileet usein kalaisasta Peipsijärvestä lähtöisin.

      Hellepäivä on etelärannikolla alkamassa. Vadelmien poimintaa, mustaherukatkin jo osin kypsiä, omenoista Huvitus samoin.
      Illat tummuvat, sato kypsyy, elokuun erityislaatu ja pieni haikeus viimeisenä virallisena kesäkuukautena antavat oman tunnelmansa.

      Kauniita, leppoisia päiviä ja mielenrauhaa!

    • Anonyymi

      Helteistä huomenta!
      Nyt on reissut vähäksi aikaa tehty. Ihanaa oli tavata ystäviä ja sukulaisia. Kesäinen Helsinki, "Suokki", puistot ja hyörinä.
      Vielä ihanampaa tulla kotiin. Vanhemmiten fyysisestä matkaväsymisestä toipuminen kestää kauemmin.

      Edellinen Nojatuoli on kuin "vandaalien" jäljiltä. Potkittu ja spraymaalattu.
      Semmoisena minä näen nuo lyhyet provot ja niihin lyhyet vastaukset. Chattaamista.
      SkillaNia syytettiin miesvihasta. Oli kyllä kaukaa haettu. Olen huomannut, että SkillaN pyrkii huomioimaan tunnistettavat miehet. Hyvä niin, kirjoittavat harvoin, joten jos huomion myötä pysyisivätkin.
      Suosittelisin myös vihakortin heittäjää katsomaan peiliin. "Vihanpidolta" nuo nokkimiset lukijasta näyttää.
      Tainnut aiemminkin mainita että täällä on tosi hyviä, nokkelia ja lahjakkaita kirjoittajia. Soisin, että se verbaalinen sanankäyttö näkyisi aihekeskusteluina. Niitä on mukava lukea.
      Joopa joo, mikäs minä olen toivomaan, kun itse olen aika onneton tuomaan asiaani perustellusti julki.
      Miaelinalle lämpimät terveiset, jos luet. Olen kaivannut positiivisia kommenttejasi.

      Hyvää viikonloppua!

      brinkkala

    • Huomenta ! Mahdollisten syytösten (=nuolemista, mielistetyä, manipulointia) uhallakin meinaan kehua meidän kahta Matriarkkaa, SkillaNia ja Makriinaa heidän esimerkillisestä suhtautumisestaan heihin kohdistuneeseen (mielestäni) aiheettomaan kritiikkiin.

      Huumorilla suhtaudutaan, nätisti kerrotaan oma näkemys ja jatketaan puhtaalta pöydältä. Hyvä he.

      Poistoihin kiinnitettiin huomiota edellisessä ketjussa. Saatan olla osasyyllinen, kun otin yhteyttä ylläpitoon ja pyysin kiinnittämään "erityishuomiota" 80 /Nojatuoliin. Jos muutkin tekivät samoin, voidaan kai todeta, että meitä kuultiin nyt. Peukut ylläpidolle !

      Vai poistuiko ketjusta nyt jotakin sellaista, mikä vaikutti ikävästi kokonaisuuteen ?
      Pahoittiko joku mielensä, jos/kun oma viesti poistettiin ?

      Peukutuksestakin käytiin "arvokeskustelua" ja meidät rekatut asetettiin erityissyyniin.
      Ilmoittaudun syylliseksi siinäkin. Minä peukutan, välillä paljonkin, ja myös Anoja. Pitäiskö lopettaa ?

      Ai niin. Yksi syytös tuli tuolla edellisessä nojatuolissa minullekin. Että vuodesta toiseen samaa jankutusta )) Ja joku raukka on joutunut sitä seuraamaan. Otan osaa.
      Ja rasistikin vielä olen ! Ja rauhaan minun pitäisi täällä muut jättää..))
      On siinä paljon petrattavaa yhdelle ihmiselle..))
      No. Kuten on moneen kertaan todettu: arvostelu on aina totta. Se kertoo totuuden arvostelijasta. Eipä siihen juuri lisättävää ole.

      Jokin aika sitten toinen kirjoittaja kysyi, eikö kenelläkään ole mitään myönteistä sanottavaa toisille ?
      En tiedä onko tuo kielteinen palaute jotenkin yleistynyt vai eikö sitä vain ole ennen huomannut.
      Vähän kun tutkailin tuttujani niin olihan minunkin pakko nähdä, että ohjetta ja neuvoa tulee välillä heiltäkin. Joskus pitäisi muuttaa kampausta, eilen toinen silmäluomi oli laskeutunut enemmän kuin toinen ja silmäluomileikkaukseenkin voisi mennä...))

      Kai tuo ilmiö on kuitenkin aika yleinen, kun siitä on kirjoitettu kirjakin. Anna-Leena Härkönen: "Ihan ystävänä sanon"..)) Eli monet katsovat, että ystävyys ikäänkuin antaa luvan tulla toisen reviirille ja esittää ensi sijassa sitä kielteistä kritiikkiä, "ihan ystävänä"..)

      Ehkä pistäisi nähdä itsensä onnekkaana, kun itse näen ystävistä ensi sijassa ne hyvät puolet, annan niistä palautettakin, vaikka totuuden nimissä minunkin on tunnustettava, että kyllä niitä "huonojakin" näen, mutta kun hyvät voittavat huonot, annan niitten olla.

      Ihana matkakertomus taas Ramoonalta. Kiitos siitä. "Siis kauneutta on/Rakkautta on/
      Iloa on. Kaikki maailman kurjuudesta kärsivät/puolustakaa niitä" (Eeva Kilpi).
      Mukavaa perjantaipäivää,
      demeter1

      • Minulla oli aikoinani täti, jonka kanssa elin vuosikausia läheisessä yhteisymmärryksessä, (eli hänen tahtonsa mukaan). Opin häneltä paljon sellaista, mitä hän ei ollut ajatellutkaan opettaa.
        Opin, miten ei tule kohdella sukulaisia, joiden kanssa on erimielisyyksiä. Opin, että toisten ratkaisut ovat heidän omiaan, eikä minulla koskaan voi olla perusteellista tietoa siitä, miten toinen on päätynyt lopputulokseen. Opin, ettei minun tarvitse aina olla samaa mieltä, mutta voin silti pitää suuni kiinni.
        Opin myös, että vanha hokema "Totuudenpuhujalle ei ole yösijaa" on ihan totta, sillä kokemukseni oli, että kun joku (täti) halusi sanoa totuuden jostakin asiasta, se oli aina negatiivinen. "Sanoin sille suoraan, suuttukoon".
        Opin myös, että minun päätökseni olivat aina vääriä. Hän joutui aina kauhistuen pelkäämään, mitä muuta sanoisivat, jos tietäisivät. Eilen juuri tuli mieleeni, että kun muutin mieheni kanssa uuteen kerrostaloasuntoon, vaihdoimme ulko-oven lukon. Täti oli pöyristynyt. Epäilinkö edellisiä asukkaita epärehellisyydestä? - En, mutta varmuuden vuoksi.
        Täti halusi tietää, miten suhtaudun, jos edellinen asukas saa selville lukon korjaamisen. Kysyin, miten hän sen saisi selville. "No tietysti, jos hän yrittää . . . ." sanoi täti ja muutti puheenaihetta.
        Ihan mukava täti oli, aina tiukissa paikoissa piti puoliani. Veri on vettä sakeampaa.
        En oikein tiedä, miksi hän on noussut mieleeni viime päivinä. Hänen poismenostaan on jo 40 v.
        Hyvää päivänjatkoa.


      • Anonyymi

        Oli yllätys, että olet asettunut kk:n puolelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli yllätys, että olet asettunut kk:n puolelle.

        Miksi täällä on oltava jonkun puolella? Miksi ei haluta ymmärtää, että haluan pysyä ihan vaan keskustelupalstan yhtenä kirjoittajana? Yritän olla provosoitumatta. Mikähän minun mielipiteissäni on niin ärsyttävää? Onko muiden ihan pakko ärsyyntyä?;


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi täällä on oltava jonkun puolella? Miksi ei haluta ymmärtää, että haluan pysyä ihan vaan keskustelupalstan yhtenä kirjoittajana? Yritän olla provosoitumatta. Mikähän minun mielipiteissäni on niin ärsyttävää? Onko muiden ihan pakko ärsyyntyä?;

        Kysyy Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kysyy Mkr.

        Ehkä kyse ei ole niinkään henkilöstä, jonka puolelle sinun nähdään asettuvan, Makriina, vaan yleisestä palstakäyttätymisestä, johon sinäkin olet yrittänyt saada korjausta painottamalla hyviä tapoja.
        Uskon, että useampien mielestä nimittely, ilkeily, maalittaminen ja stalkkaaminen eivät kuulu hyvään käytökseen ja jos jonkun on koettu ja nähdään niitä harrastavan niin kyllä siihen voi mielestäni reagoida.
        Ellei sitä tee, hyväksyy huonon käytöksen. Niin kai se nykyisin nähdään ?
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Ehkä kyse ei ole niinkään henkilöstä, jonka puolelle sinun nähdään asettuvan, Makriina, vaan yleisestä palstakäyttätymisestä, johon sinäkin olet yrittänyt saada korjausta painottamalla hyviä tapoja.
        Uskon, että useampien mielestä nimittely, ilkeily, maalittaminen ja stalkkaaminen eivät kuulu hyvään käytökseen ja jos jonkun on koettu ja nähdään niitä harrastavan niin kyllä siihen voi mielestäni reagoida.
        Ellei sitä tee, hyväksyy huonon käytöksen. Niin kai se nykyisin nähdään ?
        demeter1

        Kannattiko teidän tehdä karhunpalvelus nojatuolille ja mennä puolustamaan ylläpitoon "vandaalia" (brinkkalan sanoin) ? Teitte tyhjäksi muitten yritykset saada hänet lopettamaan henkinen väkivaltansa. Täytitte vandaalin unelman. Ei kannata ylläpitoon hänen tihutöitään ilmoittaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kannattiko teidän tehdä karhunpalvelus nojatuolille ja mennä puolustamaan ylläpitoon "vandaalia" (brinkkalan sanoin) ? Teitte tyhjäksi muitten yritykset saada hänet lopettamaan henkinen väkivaltansa. Täytitte vandaalin unelman. Ei kannata ylläpitoon hänen tihutöitään ilmoittaa.

        Oliko tuo vastaus minulle, Ano 10.23 ? Jos oli, en ihan ymmärtänyt.
        Ilmaisin kai itseäni huonosti, mutta tarkoitus oli painottaa, että ryhtiliike olisi paikallaan jokaiselle, joka ilkeilee, maalittaa tai stalkkaa muita kirjoittajia.
        Miten niin menin ylläpitoon puolustamaan "vandaalia" ? Hiukan jäi nyt epämääräiseksi tuo syytös, mutta ehkä siitä ei kannata jatkaa.
        Joskus vain ei tavoita toisen/toisten tarkoitusta.


    • Tervehdys uuteen tuoliin.
      Pirtit tyhjenivät puoli2. Siivoilua tässä harrastanut ylätuvalla. Kohta siirryn alas.
      27 näyttää ulkolämpötila, jonkin verran tuulee.
      Kyllä tässä vielä järveenkin mennään.
      Porukalla siinä duunailtiin yhtä ja toista. Poika vei jo sirkkelin talvisuojaan mukanaan.
      Jokusia koneita vielä katsoin tarvitsevani, jos jaksan, viitsin tai huvittaa.
      Katselin komeita mäkikaunokkeja rantaniityllä. Ketoneilikkaakin siellä on, kuuluu olevan kadonnut useista paikoista.
      Käärme oli jäänyt autonalle. Siinä koiralla ihmettelemistä.
      Eräänä päivänä itse ihmettelin, kun kuului kuin pellin räpäyksiä.
      Lähdin ulos asiaa tutkimaan ja kas, siellä kissa istuu katon harjalla savupiipun vieressä.
      Sanoin ´´tuu nyt alas sieltä.´´ Tuli tikapuiden päähän, siinä hetken tuumailtuaan, tuli ketterästi tikapuita myöten alas.
      Ensi sunnuntaina taas on 2v. synttärijuhlat. Pojantyttärenpoika vuorossa. Siitä pari viikkoa, niin on pojanpojantytär 1 vuotta.

      Olipa taas hienoa kertomusta Ramoonalta, monta kuvaa nousi sielun silmiin.
      Pörriäisistä puhuivat telkussa tänään.
      Täällä on kiitettävästi sitä väkeä, mutta on täällä aika monipuolisesti noita luonnokukkiakin.
      Illanrauhaa ja iloista mieltä kaikille tasapuolisesti.

    • Anonyymi

      15.7 jälkeen 239 uutta koronakuolemaa. Ei huolta?

      • Huomasin sen, ettei todellakaan ole ihmisillä huolta.
        Kävimme veljeni kanssa täältä mökiltäpäin kotikaupungissani asioilla, joka lähin taajama.
        Vain meillä oli maskit päällä, ei kellään muulla.
        Tuon kotikaupunkini asukasluku on noin 10 000, mutta turisteja käy kesäkuukausina yli 150 000.
        Itse ajattelin, että paljonko tauteja kulkee, ikäänkuin ei millään olisi mitään väliä,.
        Aion tilata neljännen rokotteen itseleni.
        Täällä siitä on tehty helppoa, kaupungin sivuilla.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Huomasin sen, ettei todellakaan ole ihmisillä huolta.
        Kävimme veljeni kanssa täältä mökiltäpäin kotikaupungissani asioilla, joka lähin taajama.
        Vain meillä oli maskit päällä, ei kellään muulla.
        Tuon kotikaupunkini asukasluku on noin 10 000, mutta turisteja käy kesäkuukausina yli 150 000.
        Itse ajattelin, että paljonko tauteja kulkee, ikäänkuin ei millään olisi mitään väliä,.
        Aion tilata neljännen rokotteen itseleni.
        Täällä siitä on tehty helppoa, kaupungin sivuilla.

        Huomenta, tuuli ilkamoi, eilen marjapensaassa ollessa teki niin hyvää, kun välillä tuuli pelmuutti;)
        Marjoja keräsimme kälyni kanssa viisi ämpärillistä, kaksi jäi minulle, nyt tänään mehustan, osan annan tyttärelle.
        Marjoja oli paljon ja hyvin mehukkaita, laskin hankkineeni 50 euroa, kun sain marjat kerätä suoraan pensaasta ja ruokailu kaupan päälle.
        Ehkä tulee vuoroin vieraissa käytyä, jotain korvausta jollakin muotoa kehitän.
        Kertoivat, että mustikoitakin olisi lähimetsässä, mutta eipä enää metsään houkutusta, jalat sen verran tiukilla oli.

        Neljäs rokote otettu, ei mitään ikävää vaikutusta tullut, väsynyt olin seuraavan päivän.
        Näin säästyneenä koronasta ei enää muistakaan, että tauti vieläkin jyllää, ehkä enemmän siellä isojen kaupunkien maisemissa.
        Alkaa olla se aika, että kesäpaikoilta pikkuhiljaa tavaraa varastoon laitetaan ja talven tuloon valmistaudutaan, mutta vielä on kesää jäljellä, syyskuukin saattaa kesäksi lukeutua.
        Muistanpa kissani puunlatvaan kiivenneen ja siinä olikin työmaa, kun sain sen sieltä alas, tikkaille nousin ja siinä sitten houkuttelin, pikkuhiljaa uskaltautui alaspäin takaperin laskeutumaan.
        Ehkä kissasi on aiemminkin katolla käynyt ja nyt osasi alas tulla.

        Makriina muisteli, noin se menee tai ainakin ennen meni, vanhempia kuunneltiin, neuvot jäi mieleen, hyvin jäikin, kun vieläkin muistat tapahtumia.
        Tänä päivänä tuo varovaisuus on viisautta, kaikenlaisia kulkijoita kiertää.

        Porskutellaan vaan kaikesta harmista huolimatta demeter, kunpa jaksaisi olla huomioimatta nuo tokaisut milloin mistäkin ja jatkaa omilla mietteillään.
        Samaa "jauhamista" se tahtoo tämä koko elämä olla, toistoa kaiken olemassa olemisen vuoksi, joku kohokohta piristää ja taas jaksaa sitä samaa elää.
        Kaikilla ei edes ystäviä elon tapahtumia jakamassa, mukava siitäkin syystä tämä palstan elämä seurata.
        Ei uskoisi paljon harmia tuottavan, jos täällä samaakin jankkaamme;)

        Brinkkala noita toiveita minäkin aina ja aina uudestaan laitan, tiedän hyvinkin, että ei vaikutusta ole.
        Silti usko ihmisiin elää ja aina kuvittelen jollakin mieli voi muuttua ja jättää kinastelun.
        Tämä 80 palstalla olo on ollut yhtä toivomista, mutta silti en uskoani paremmasta en ole menettänyt, muistissani 70 palstan mukavuudet kuvittelen saman voivan jatkuvan.
        Onko niin, että sen aikaiset kirjoittajat ovat jo manan mailla ja uudet ei tiedä miten kivaa voisikaan olla;)

        Ramoona taas maailman kuvaa rikastuttanut, kyllä sen kotimaan arvon huomaa kun kiertelee muiden maiden ihanuuksia katsomassa, silti aina se kotimaa parhaalta tuntuu.
        Muistoja kertyy ja ihana on talvi iltoina kumppanin kanssa niitä kerrata, uutta matkaa suunnitellen.
        Noita haikaran pesiä olen nähnyt minäkin, kun Pärnuun olen mennyt, muutama kerta on siellä tullut käytyä, ei mahdotonta ettenkö vielä menisikin, jos joulun aikoihin häipyisin näistä maisemista.
        Mietintä käynnissä;)

        Nyt taas kerran torielämää katsomaan, ilma on suotuisa tapahtumalle ja voi siellä jonkun tutunkin tavata, hyvää päivää kaikille.
        Kirjautuminen jäi,,,,,,arvaatte varmaan keltä;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta, tuuli ilkamoi, eilen marjapensaassa ollessa teki niin hyvää, kun välillä tuuli pelmuutti;)
        Marjoja keräsimme kälyni kanssa viisi ämpärillistä, kaksi jäi minulle, nyt tänään mehustan, osan annan tyttärelle.
        Marjoja oli paljon ja hyvin mehukkaita, laskin hankkineeni 50 euroa, kun sain marjat kerätä suoraan pensaasta ja ruokailu kaupan päälle.
        Ehkä tulee vuoroin vieraissa käytyä, jotain korvausta jollakin muotoa kehitän.
        Kertoivat, että mustikoitakin olisi lähimetsässä, mutta eipä enää metsään houkutusta, jalat sen verran tiukilla oli.

        Neljäs rokote otettu, ei mitään ikävää vaikutusta tullut, väsynyt olin seuraavan päivän.
        Näin säästyneenä koronasta ei enää muistakaan, että tauti vieläkin jyllää, ehkä enemmän siellä isojen kaupunkien maisemissa.
        Alkaa olla se aika, että kesäpaikoilta pikkuhiljaa tavaraa varastoon laitetaan ja talven tuloon valmistaudutaan, mutta vielä on kesää jäljellä, syyskuukin saattaa kesäksi lukeutua.
        Muistanpa kissani puunlatvaan kiivenneen ja siinä olikin työmaa, kun sain sen sieltä alas, tikkaille nousin ja siinä sitten houkuttelin, pikkuhiljaa uskaltautui alaspäin takaperin laskeutumaan.
        Ehkä kissasi on aiemminkin katolla käynyt ja nyt osasi alas tulla.

        Makriina muisteli, noin se menee tai ainakin ennen meni, vanhempia kuunneltiin, neuvot jäi mieleen, hyvin jäikin, kun vieläkin muistat tapahtumia.
        Tänä päivänä tuo varovaisuus on viisautta, kaikenlaisia kulkijoita kiertää.

        Porskutellaan vaan kaikesta harmista huolimatta demeter, kunpa jaksaisi olla huomioimatta nuo tokaisut milloin mistäkin ja jatkaa omilla mietteillään.
        Samaa "jauhamista" se tahtoo tämä koko elämä olla, toistoa kaiken olemassa olemisen vuoksi, joku kohokohta piristää ja taas jaksaa sitä samaa elää.
        Kaikilla ei edes ystäviä elon tapahtumia jakamassa, mukava siitäkin syystä tämä palstan elämä seurata.
        Ei uskoisi paljon harmia tuottavan, jos täällä samaakin jankkaamme;)

        Brinkkala noita toiveita minäkin aina ja aina uudestaan laitan, tiedän hyvinkin, että ei vaikutusta ole.
        Silti usko ihmisiin elää ja aina kuvittelen jollakin mieli voi muuttua ja jättää kinastelun.
        Tämä 80 palstalla olo on ollut yhtä toivomista, mutta silti en uskoani paremmasta en ole menettänyt, muistissani 70 palstan mukavuudet kuvittelen saman voivan jatkuvan.
        Onko niin, että sen aikaiset kirjoittajat ovat jo manan mailla ja uudet ei tiedä miten kivaa voisikaan olla;)

        Ramoona taas maailman kuvaa rikastuttanut, kyllä sen kotimaan arvon huomaa kun kiertelee muiden maiden ihanuuksia katsomassa, silti aina se kotimaa parhaalta tuntuu.
        Muistoja kertyy ja ihana on talvi iltoina kumppanin kanssa niitä kerrata, uutta matkaa suunnitellen.
        Noita haikaran pesiä olen nähnyt minäkin, kun Pärnuun olen mennyt, muutama kerta on siellä tullut käytyä, ei mahdotonta ettenkö vielä menisikin, jos joulun aikoihin häipyisin näistä maisemista.
        Mietintä käynnissä;)

        Nyt taas kerran torielämää katsomaan, ilma on suotuisa tapahtumalle ja voi siellä jonkun tutunkin tavata, hyvää päivää kaikille.
        Kirjautuminen jäi,,,,,,arvaatte varmaan keltä;)

        Vähän haikealta tuntuvat nuo marjapuheet kun ne ovat omallakin kohdalla sisältyneet normaaliin vuodenkiertoon. Mutta kiva tietää, että sato on ollut runsas niin puutarha- kuin metsämarjankin osalta. Jospa ensi vuonna sitten pääsisin itsekin mukaan sadonkorjuuseen..))

        Tuolla taisin jo vähän ennakoida, että kuntoutumisessa voi tulla takaiskuja. Ei mene sekään niinkuin Strömsössä..)) Jalka oireilee eri tavoin: milloin polvi, milloin nilkka vaatii huomiota osakseen. Tuttu kertoi, että kukaan hänen tuttavistaan ei ole lonkkaoperaation jälkeen kuntoutunut entiselleen, jonkinlaista vajausta liikkumiseen jää, ja ikääntyneellä se on tietysti on todennäköisempää kuin nuoremmalla.

        Ajattelin hakea vetoapua hierojalta kun tuossa vähän matkan päässä on saatavilla.
        Vähän erilainen persoona kuin aikaisempi hierojani, jonka kanssa syntyi heti ihan vuorovaikutuksellinen suhde. Tämä oli reipasotteinen ja "asialinjalla". Haastatteli kyllä perinjuurin ja minullahan ei ole salattavaa..)) OMT-terapeutin tuntiveloitus oli 110 euroa, tämän vain puolet siitä. Lihaskireys oli kyllä sitä luokkaa, että muutama kerta hierojalla on käytävä. Käsittelyn jälkeen olin kyllä niin väsynyt (rentoutunut ?) että nukuin kaksi tuntia syvää unta kesken päivän.
        Pieni sadakuuro sattui tähänkin kohtaan ja täytyy katsoa, alanko puiden kärräystä.
        Puukauppa käy nyt kuumana. Tämäkin toimittaja kertoi kiireistään. Viimeksi ehti jutellakin niitä näitä, nyt oli jo seuraava keikka odottamassa. Energian säästövinkkejä jo kovasti julkaistaan. Itse alan ikkuna- ja ovitiivisteiden uusimisesta.
        Mukavaa lauantaipäivää kaikille,
        demeter1


    • Anonyymi

      Itse hyysäätte ilmapiirin pilaajaa. Syyttäkää itseänne seurauksista.

      • Mitä tällä uhkauksella tarkoitat?
        Osallistuvatko kaikki anot?


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Mitä tällä uhkauksella tarkoitat?
        Osallistuvatko kaikki anot?

        Mikä uhkaus? Kehotus teille kantaa vastuunne aikaasaannoksistanne eikä syyttää aina muita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä uhkaus? Kehotus teille kantaa vastuunne aikaasaannoksistanne eikä syyttää aina muita.

        Otetaanpa rauhallisesti, arvoisa anonyymi. Kukaan ei kanna vastuuta muusta kuin omista mielipiteistään. Moni ei vastaa edes niistä.
        Moni katsoo, että voi loukata ketä tahansa kirjoittajaa siitä syystä, että SE YKSI on kirjoittanut niin ja niin ja rekatut eivät ole käyneet hänen kimppuunsa, vaan anopoloisten työksi sekin on jätetty.
        Rekisteröityneet ovat sisäistäneet sen tosiasian, että kaikilla on sananvapaus, mutta ei lukemisen pakkoa.
        Rekisteröityneet ovat turhaan pyytäneet rauhaa palstalle.
        Rauha tulee vain rauhoittumalla.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Otetaanpa rauhallisesti, arvoisa anonyymi. Kukaan ei kanna vastuuta muusta kuin omista mielipiteistään. Moni ei vastaa edes niistä.
        Moni katsoo, että voi loukata ketä tahansa kirjoittajaa siitä syystä, että SE YKSI on kirjoittanut niin ja niin ja rekatut eivät ole käyneet hänen kimppuunsa, vaan anopoloisten työksi sekin on jätetty.
        Rekisteröityneet ovat sisäistäneet sen tosiasian, että kaikilla on sananvapaus, mutta ei lukemisen pakkoa.
        Rekisteröityneet ovat turhaan pyytäneet rauhaa palstalle.
        Rauha tulee vain rauhoittumalla.

        Makriina. Noudata siis omaa ohjettasi äläkä puolustele ketään, vaan anna ihan jokaisen kantaa ihan itse vastuu sanomistaan. Niin vanhoista kuin nykyisistä sanomisistaan. Jos joku saa mitä on tilannut, älä siis puutu siihen, varsinkaan kun et tiedä mistä se johtuu.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Otetaanpa rauhallisesti, arvoisa anonyymi. Kukaan ei kanna vastuuta muusta kuin omista mielipiteistään. Moni ei vastaa edes niistä.
        Moni katsoo, että voi loukata ketä tahansa kirjoittajaa siitä syystä, että SE YKSI on kirjoittanut niin ja niin ja rekatut eivät ole käyneet hänen kimppuunsa, vaan anopoloisten työksi sekin on jätetty.
        Rekisteröityneet ovat sisäistäneet sen tosiasian, että kaikilla on sananvapaus, mutta ei lukemisen pakkoa.
        Rekisteröityneet ovat turhaan pyytäneet rauhaa palstalle.
        Rauha tulee vain rauhoittumalla.

        Ihan sama. Itse ruokitte häiriköijää. Älkää muita syyttäkö omasta toiminnastanne ja sen seurauksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä uhkaus? Kehotus teille kantaa vastuunne aikaasaannoksistanne eikä syyttää aina muita.

        "Itse hyysäätte ilmapiirin pilaajaa. Syyttäkää itseänne seurauksista."
        Kyllä tässä selvästi uhataan palstalaisia, minua ensisijaisesti.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse hyysäätte ilmapiirin pilaajaa. Syyttäkää itseänne seurauksista."
        Kyllä tässä selvästi uhataan palstalaisia, minua ensisijaisesti.
        Mkr.

        Ei sinua kukaan uhkaa. Etkö ymmärrä enää äidinkieltäsi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei sinua kukaan uhkaa. Etkö ymmärrä enää äidinkieltäsi?

        Tulkitse sitten viesti minulle, kun en näytä ymmärtävän sen todellista sisältöä, vaan koen sen uhkaukseksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei sinua kukaan uhkaa. Etkö ymmärrä enää äidinkieltäsi?

        Kuinka niin? Mikä kysymys tuo on?
        Kyllä minä ymmärrän asian juuri kuten kirjoitan. Mitä seurauksia on odotettavissa?
        Jos tämä ei ole uhkaus niin mikä se on?
        Tulkitse nyt sinä, onhan tämä sinunkin äidinkieltäsi. Lienet ko. viestin kirjoittaja, mutta et vastaa sanoistasi, vaikka minulta sitä vaaditaan.

        Eihän anoilla ole vastuuta siitä, mitä kirjoittavat, koska iskevät nimettöminä?
        Kirjautuneiden kimppuun on helppo käydä. Heidät voi poimia erilleen, heitä voi syyttää, kun on ymmärtänyt ja halunnut ymmärtää väärin, kun joku ei suostu olemaan samaa mieltä jonkun nimettömän stalkkaajan kanssa.
        Kirjautuneelta voidaan vaatia selitystä siihen, miksi anonyyminä kirjoitettuja viestejä ei haluta kannattaa ja yhtyä parjauskamppanjaan tai syyttelyihin asiasta, josta ei mitään tiedä, eikä haluakaan tietää. Hitsiäkö muiden eripurat minulle kuuluvat!
        Kyllä minä ymmärrän, että olette laukoneet toisillenne yhtä ja toista ikävää ja loukkaavia heittoja, mutta en todellakaan halua osallistua siihen. Minulla on oikeus pysyä puolueettomana, ja myös pysyn.
        Minä olen 80 -palstan puolella, jos puolensa kerran pitää valita. Toiveeni on, että keskustelupalsta olisi keskustelupalsta, jolla käsiteltäisiin erilaisia elämän ilmiöitä, eikä paneuduttaisi toisten kirjoittajien ominaisuuksiin. Näistä lyhyistä teksteistä ei voida päätellä yhtään mitään kirjoittajista.

        Kenen puolella itse olette, te, jotka uhkaatte minua, koska ole puoleni valinnut?


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Kuinka niin? Mikä kysymys tuo on?
        Kyllä minä ymmärrän asian juuri kuten kirjoitan. Mitä seurauksia on odotettavissa?
        Jos tämä ei ole uhkaus niin mikä se on?
        Tulkitse nyt sinä, onhan tämä sinunkin äidinkieltäsi. Lienet ko. viestin kirjoittaja, mutta et vastaa sanoistasi, vaikka minulta sitä vaaditaan.

        Eihän anoilla ole vastuuta siitä, mitä kirjoittavat, koska iskevät nimettöminä?
        Kirjautuneiden kimppuun on helppo käydä. Heidät voi poimia erilleen, heitä voi syyttää, kun on ymmärtänyt ja halunnut ymmärtää väärin, kun joku ei suostu olemaan samaa mieltä jonkun nimettömän stalkkaajan kanssa.
        Kirjautuneelta voidaan vaatia selitystä siihen, miksi anonyyminä kirjoitettuja viestejä ei haluta kannattaa ja yhtyä parjauskamppanjaan tai syyttelyihin asiasta, josta ei mitään tiedä, eikä haluakaan tietää. Hitsiäkö muiden eripurat minulle kuuluvat!
        Kyllä minä ymmärrän, että olette laukoneet toisillenne yhtä ja toista ikävää ja loukkaavia heittoja, mutta en todellakaan halua osallistua siihen. Minulla on oikeus pysyä puolueettomana, ja myös pysyn.
        Minä olen 80 -palstan puolella, jos puolensa kerran pitää valita. Toiveeni on, että keskustelupalsta olisi keskustelupalsta, jolla käsiteltäisiin erilaisia elämän ilmiöitä, eikä paneuduttaisi toisten kirjoittajien ominaisuuksiin. Näistä lyhyistä teksteistä ei voida päätellä yhtään mitään kirjoittajista.

        Kenen puolella itse olette, te, jotka uhkaatte minua, koska ole puoleni valinnut?

        Anona suosittelisin ilmiöihin keskittymistä ja jättämään Suomi24palstan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anona suosittelisin ilmiöihin keskittymistä ja jättämään Suomi24palstan.

        Ymmärrän, että siihen toiveeseen moni yhtyy. Onhan se tietysti järkyttävää, että en suostu liittymään stalkkaajiin.
        Mutta minä olin täällä ensin.
        Mkr.


    • "Moni katsoo, että voi loukata ketä tahansa kirjoittajaa siitä syystä, että SE YKSI on kirjoittanut niin ja niin ja rekatut eivät ole käyneet hänen kimppuunsa, vaan anopoloisten työksi sekin on jätetty." kirjoitti Makriina. Taidatko sen paremmin sanoa ? ..))

      En tiedä, mutta ainakin omalla kohdallani tuo puuttumattomuus "erään" osallistumiseen tulee siitä, että koen sen turhaksi. Siitä seuraisi vain loputon selittely ja kädenvääntö, joka heijastuu myös yleiseen ilmapiiriin.
      Kuten tiedetään, jos on itse joutunut ilkeilyn ja naljailun kohteeksi, reagoi asiaan toisin kuin se, jolta puuttuu omakohtainen kokemus asiasta.
      Jos se on syy erimielisyyksiin, rauhantila ei taida olla kovin helposti saavutettavissa, koska loukattuja, kiusattuja taitaa sittenkin olla enemmän kuin se yksi..))
      demeter1

      • Anonyymi

        Anteeksi, olen erehtynyt henkilöstä. Ei sama ihminen puolusta kiusaajaa, joka äskettäin on ollut ehdottomasti kiusaamista vastaan.


      • On olemassa osuva sanonta se kuuluu näin...

        Tyhjät tynnyrit kolisee/ yksikin pitää ääntä.

        Kiusatuksi tulleita? Ketkä, miten?

        Mitähän sisältyy kiusatuksi kokemiseen...heikko itsetuntoko?

        Näinä vuosina joina olen tänne kirjoitellut ei minulla ole ollut vaikeuksia pärjätä ylläpitäjien kanssa, mutta arvon loukatut rouvat löytävät Olmistakin törkeyden.. Miesten kanssa olen aina tullut toimeen. Kukaan ole minua livessä narsistiksi kutsunut. Vain täällä olen saanut jonkun hörhön wikikopioita lukea, vai liekö omakohtausia kokemuksia.

        Korvessa sut lämmintä, aurinkokin pilkistää pilviverhon takaa ja vettäkin väliin sataa.

        Vaihtelevaa kesää pitää 🏄‍♀️


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        On olemassa osuva sanonta se kuuluu näin...

        Tyhjät tynnyrit kolisee/ yksikin pitää ääntä.

        Kiusatuksi tulleita? Ketkä, miten?

        Mitähän sisältyy kiusatuksi kokemiseen...heikko itsetuntoko?

        Näinä vuosina joina olen tänne kirjoitellut ei minulla ole ollut vaikeuksia pärjätä ylläpitäjien kanssa, mutta arvon loukatut rouvat löytävät Olmistakin törkeyden.. Miesten kanssa olen aina tullut toimeen. Kukaan ole minua livessä narsistiksi kutsunut. Vain täällä olen saanut jonkun hörhön wikikopioita lukea, vai liekö omakohtausia kokemuksia.

        Korvessa sut lämmintä, aurinkokin pilkistää pilviverhon takaa ja vettäkin väliin sataa.

        Vaihtelevaa kesää pitää 🏄‍♀️

        Onko joku olmi-nimityksestä loukkaantunut? Johan on herkkähipiäisiä ihmisiä. Sellaiset herkkikset eivät pärjäisi alkuunkaan some-elämän pyörteissä tuolla päivänpolttavien asioiden käsittelyssä. Itku olisi kurkussa. Käykää vaikka lukemassa miten julkkiksia raastetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku olmi-nimityksestä loukkaantunut? Johan on herkkähipiäisiä ihmisiä. Sellaiset herkkikset eivät pärjäisi alkuunkaan some-elämän pyörteissä tuolla päivänpolttavien asioiden käsittelyssä. Itku olisi kurkussa. Käykää vaikka lukemassa miten julkkiksia raastetaan.

        Jos se on teidän elämänne onni, autuus ja tarkoitus niin jatkakaa mieluummin julkkisten raastamista ja jättäkää iäkkäät rauhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos se on teidän elämänne onni, autuus ja tarkoitus niin jatkakaa mieluummin julkkisten raastamista ja jättäkää iäkkäät rauhaan.

        Minä en ainakaan ole ketään raastanut. kunhan totesin miten muualla toimitaan. Älä yritä minulle viuruta kun ei sinulla ole siihen edellytyksiä.


    • Anonyymi

      Sivistynyt ihminen tekee ihan jotain muuta kuin käy ottamassa oppia julkkisten raastamispalstoilta ja alkaa soveltaa sitä täällä - anona tai rekattuna...

    • Anonyymi

      Parempaa iltaa!
      Iltayön myrskyilma valvotti, kun ikkunalasit helisivät. Sade loppui, mutta tuuli jäi.

      Ilolla olen lukenut SkillaN, sinun ja kälysi, työskentelyä ja toimimista yhteistyö ja avunanto periaatteella.
      Ensimmäisen kerran vähän kaduin muuttoani entisiltä kotikonnuilta siellä käydessäni. Ystävien näkeminen, huumori ja nauraminen. Se on ihan parasta, kun tulee ymmärretyksi "puolesta sanasta" ja juttu soljuu.
      Onhan meillä whatsapp-ryhmä, joka piippasi alkuun tiheästi. Korona vei tapahtumat ja "raportointi" väheni. Koronauhka ja ulkotapaamiset ilmojen kylmetessä ei onnistu. Ei varmaan "tunnin junakaan" valmistu elinaikanani.
      Ensiviikolla alkaa ryhmäharrastukset ja haikeus katoaa.

      Kiusauspolemiikki Nojatuolissa jatkuu. Ei siitä koskaan valmista tule.
      Itse olen pyrkinyt väistelemään, sekä prov8ja että kirjoittajia. Täällä alkaa olla "kiusattuja" joka toinen. Jos nuo tekstien vääristelyt ottaa lukuun.
      Minä tuomitsen jyrkästi henkilöön kohdistuvat nimittelyt. Puolustus ei ole se, että anonyymeinä täällä ollaan.
      Kotikasvatuksessa se jo opetettiin. Tämä on viimeinen ikäpalsta ja soisi kirjoittaen käyttäytyvän sen mukaan, arvostaen ja kunnioittaen.

      Sulatanpa tyttären tekemän taatelikakkupalan lauantai-illan kunniaksi. Se maistuu seljankukkamehun kanssa.

      Lämpimät terveiset tällä kertaa "Flamingon" kotikaupunkiin ;)

      brinkkala

      • Sunnuntaiaamun hiljaisuudesta taas yritän jotain aikaan saada, arvailla noita viestejä joissa puhutaan salakielin.
        En millään jaksa miettiä kuka milloinkin se "yksi" on, olenko se minä vai joku toinen, uhkauksiakin olen huomannut tulleen, liekö tarkoituksella, no siinäpä ovat, ei yhtään kiva kuitenkaan.
        Vihjailu aiheuttaa harmia, parempi olisi nimetä kirjoittaja joille nämä arvailun varaan jäävät viestit on tarkoitettu.

        Onhan kiusa huomattu pitkän aikaa, oikeastaan heti 80 :n tultuani, mutta paatunut olen, en piittaa, eikä nuo "arvon rouvatkaan" oikein kohdalleen osu.
        Makriina on saanut rauhoittelustaan huolimatta moitteita ja minä kun hänet näen kantavana voimana, aina hyvä huumori mukana kulkee.
        Varmaan hänellä ei pienintäkään halua loukata ketään puhtain mielin kirjoittavalle.
        Puolustamiseksi ei voi sanoa, jos kiitokset aiheesta antaa.

        Demeter puhut asiaa, ei hevillä moitteet mielestä lähde, olen sen kokenut, mutta ehkä kuitenkin sovun ylläpito on myös tärkeää ja siksi olisi jätettävä moiset ainakin taka-alalle.
        Minä olen jo ajat sitten tajunnut monet puutteeni, kun rautalangasta on pitänyt kaikki vääntää, mutta näin on minkäs sille mahtaa, kaikille ei ole kykyjä kaikkeen, hyvä tahtokin joskus koetuksessa.
        Yritetään jättää nämä kielteiset ja jutustellaan vaikka säästä, siitäkin joskus voi tulla vaikka erimielisyyttä;)
        Nuo harmit mitä olemme kehoomme saaneet ei varmaan entisen laisiksi tule, kyllä väliin on hammasta purtava ja kieltäkin joskus, kun ei meinaa puhti riittää.
        Kai niin ilkeä ihminen olen, että sisulla pusken, vaikka voimat ehtyvät, mieheni sanoikin naapurin emännälle, että kyllä tuo meidän emäntä vaan jaksaa;)

        Mukava tunne tulee, kun jollain tapaa pystyy toisia auttamaan, kuten olen kälyni kohdalla kertonut, nyt kun samassa talossa vielä asumme, kaikkea kivaa keksin.
        Ruokaa tehdessä jos joku suuritöisempi on kyseessä hänelle myös kupin laitan ja maistiaisia vien.
        Minä tilasin saunavuoron, hän näin samassa pääsee saunaan, toinen toistamme turvaten, kun kunto kummallakin vähän horjuvaa.
        Pitääpä kertoa, kun eilen kurpitsa pikkelsiä tein, jäi pehmyt osa tarpeettomaksi, kokeilin lihapullataikinaan ja yllättävän hyviä tuli.
        Jauhoin hienoksi ja eikun lihan sekaan, mehukkaita tuli, niistäkin maistiaiset kälylle kiikutan.
        Taatelikakun vastikään minäkin pakkasesta söin, jouluiselta maistui, kohtahan taas uusiksi kakun teko laitettava.

        Nyt pilvisestä päivästä terveiset täältä Savon maisemista.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamun hiljaisuudesta taas yritän jotain aikaan saada, arvailla noita viestejä joissa puhutaan salakielin.
        En millään jaksa miettiä kuka milloinkin se "yksi" on, olenko se minä vai joku toinen, uhkauksiakin olen huomannut tulleen, liekö tarkoituksella, no siinäpä ovat, ei yhtään kiva kuitenkaan.
        Vihjailu aiheuttaa harmia, parempi olisi nimetä kirjoittaja joille nämä arvailun varaan jäävät viestit on tarkoitettu.

        Onhan kiusa huomattu pitkän aikaa, oikeastaan heti 80 :n tultuani, mutta paatunut olen, en piittaa, eikä nuo "arvon rouvatkaan" oikein kohdalleen osu.
        Makriina on saanut rauhoittelustaan huolimatta moitteita ja minä kun hänet näen kantavana voimana, aina hyvä huumori mukana kulkee.
        Varmaan hänellä ei pienintäkään halua loukata ketään puhtain mielin kirjoittavalle.
        Puolustamiseksi ei voi sanoa, jos kiitokset aiheesta antaa.

        Demeter puhut asiaa, ei hevillä moitteet mielestä lähde, olen sen kokenut, mutta ehkä kuitenkin sovun ylläpito on myös tärkeää ja siksi olisi jätettävä moiset ainakin taka-alalle.
        Minä olen jo ajat sitten tajunnut monet puutteeni, kun rautalangasta on pitänyt kaikki vääntää, mutta näin on minkäs sille mahtaa, kaikille ei ole kykyjä kaikkeen, hyvä tahtokin joskus koetuksessa.
        Yritetään jättää nämä kielteiset ja jutustellaan vaikka säästä, siitäkin joskus voi tulla vaikka erimielisyyttä;)
        Nuo harmit mitä olemme kehoomme saaneet ei varmaan entisen laisiksi tule, kyllä väliin on hammasta purtava ja kieltäkin joskus, kun ei meinaa puhti riittää.
        Kai niin ilkeä ihminen olen, että sisulla pusken, vaikka voimat ehtyvät, mieheni sanoikin naapurin emännälle, että kyllä tuo meidän emäntä vaan jaksaa;)

        Mukava tunne tulee, kun jollain tapaa pystyy toisia auttamaan, kuten olen kälyni kohdalla kertonut, nyt kun samassa talossa vielä asumme, kaikkea kivaa keksin.
        Ruokaa tehdessä jos joku suuritöisempi on kyseessä hänelle myös kupin laitan ja maistiaisia vien.
        Minä tilasin saunavuoron, hän näin samassa pääsee saunaan, toinen toistamme turvaten, kun kunto kummallakin vähän horjuvaa.
        Pitääpä kertoa, kun eilen kurpitsa pikkelsiä tein, jäi pehmyt osa tarpeettomaksi, kokeilin lihapullataikinaan ja yllättävän hyviä tuli.
        Jauhoin hienoksi ja eikun lihan sekaan, mehukkaita tuli, niistäkin maistiaiset kälylle kiikutan.
        Taatelikakun vastikään minäkin pakkasesta söin, jouluiselta maistui, kohtahan taas uusiksi kakun teko laitettava.

        Nyt pilvisestä päivästä terveiset täältä Savon maisemista.

        Kannattaa pyrkiä säilyttämään itsenäinen ajattelu. Jos joku tulkitsee asioita väärin ja jää sitä jankkaamaan ei kannata mennä mukaan massahysteriaa luomaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa pyrkiä säilyttämään itsenäinen ajattelu. Jos joku tulkitsee asioita väärin ja jää sitä jankkaamaan ei kannata mennä mukaan massahysteriaa luomaan.

        Jess....


        Skillan tarttui "armon rouvat" ilmaisuuni, mikä kertoo kuinka tekstejäni otetaan itseen kohdistuviksi vaikka viestini on suunnattu yleisesti palstalla kirjoittaviin naisiin, ei täällä juurikaan ole mieskirjoittajia, he jotka kirjoittavat heidän tekstinsä sisäistetään parhaimmistoon kuuluviksi 🤭

        Ei lie uutta, että kirjoitukseni niputetaan joka ikistä koskevaksi. Esim. KK kirjoitti meille, en suinkaan juuri sinulle/teille/eräälle vaan otan kantaa yleisesti.

        On kiva seurata kun hehkutetaan kuinka joku kirjoittaa hyvin, vaikka kirjoittaisi ihan kuin muutkin ja jopa samoista asioista.

        Korvessa epävakaa päivä, eiliseen verraten kylmempi, mutta nousuviikolla luvassa lämpimiä ilmoja. Päästään esikoisen kanssa mökkihommiin.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jess....


        Skillan tarttui "armon rouvat" ilmaisuuni, mikä kertoo kuinka tekstejäni otetaan itseen kohdistuviksi vaikka viestini on suunnattu yleisesti palstalla kirjoittaviin naisiin, ei täällä juurikaan ole mieskirjoittajia, he jotka kirjoittavat heidän tekstinsä sisäistetään parhaimmistoon kuuluviksi 🤭

        Ei lie uutta, että kirjoitukseni niputetaan joka ikistä koskevaksi. Esim. KK kirjoitti meille, en suinkaan juuri sinulle/teille/eräälle vaan otan kantaa yleisesti.

        On kiva seurata kun hehkutetaan kuinka joku kirjoittaa hyvin, vaikka kirjoittaisi ihan kuin muutkin ja jopa samoista asioista.

        Korvessa epävakaa päivä, eiliseen verraten kylmempi, mutta nousuviikolla luvassa lämpimiä ilmoja. Päästään esikoisen kanssa mökkihommiin.

        Korppis

        Kuka mitenkin tulkitsee. Itse en ottanut tuota "eikä nuo "arvon rouvatkaan" oikein kohdalleen osu", että Skillan olisi ottanut vain itseensä kohdistaen.
        Mielestäni hän vain sulki itsensä pois tuosta "monikosta arvon ROUVATKAAN".


        EMK


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jess....


        Skillan tarttui "armon rouvat" ilmaisuuni, mikä kertoo kuinka tekstejäni otetaan itseen kohdistuviksi vaikka viestini on suunnattu yleisesti palstalla kirjoittaviin naisiin, ei täällä juurikaan ole mieskirjoittajia, he jotka kirjoittavat heidän tekstinsä sisäistetään parhaimmistoon kuuluviksi 🤭

        Ei lie uutta, että kirjoitukseni niputetaan joka ikistä koskevaksi. Esim. KK kirjoitti meille, en suinkaan juuri sinulle/teille/eräälle vaan otan kantaa yleisesti.

        On kiva seurata kun hehkutetaan kuinka joku kirjoittaa hyvin, vaikka kirjoittaisi ihan kuin muutkin ja jopa samoista asioista.

        Korvessa epävakaa päivä, eiliseen verraten kylmempi, mutta nousuviikolla luvassa lämpimiä ilmoja. Päästään esikoisen kanssa mökkihommiin.

        Korppis

        No mutta olethan sinä korpiKIRJAILIJA ja ansaitsisit sitä hehkutusta. Onhan sinulla tuota rosoista elämänmakuakin ja kohtalon kolhuja ihan eri tasolla kuin noilla takarivi tyyneillä ja olmeilla, joitten elämä on väritöntä junnaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mutta olethan sinä korpiKIRJAILIJA ja ansaitsisit sitä hehkutusta. Onhan sinulla tuota rosoista elämänmakuakin ja kohtalon kolhuja ihan eri tasolla kuin noilla takarivi tyyneillä ja olmeilla, joitten elämä on väritöntä junnaamista.

        Juurikin näin on näreet. Toki on toinenkin kirjailija, siis oikein julkaissut kirjailija ja hän ansaitsee hehkutukset. Näkyy se hieno kirjoitstaito palstankin kirjoituksissa, ovat lähes korpikirjailijan luokkaa. Ilmankos ovatkin ystäviä keskenään nämä tasokkaat kirjoittajat.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamun hiljaisuudesta taas yritän jotain aikaan saada, arvailla noita viestejä joissa puhutaan salakielin.
        En millään jaksa miettiä kuka milloinkin se "yksi" on, olenko se minä vai joku toinen, uhkauksiakin olen huomannut tulleen, liekö tarkoituksella, no siinäpä ovat, ei yhtään kiva kuitenkaan.
        Vihjailu aiheuttaa harmia, parempi olisi nimetä kirjoittaja joille nämä arvailun varaan jäävät viestit on tarkoitettu.

        Onhan kiusa huomattu pitkän aikaa, oikeastaan heti 80 :n tultuani, mutta paatunut olen, en piittaa, eikä nuo "arvon rouvatkaan" oikein kohdalleen osu.
        Makriina on saanut rauhoittelustaan huolimatta moitteita ja minä kun hänet näen kantavana voimana, aina hyvä huumori mukana kulkee.
        Varmaan hänellä ei pienintäkään halua loukata ketään puhtain mielin kirjoittavalle.
        Puolustamiseksi ei voi sanoa, jos kiitokset aiheesta antaa.

        Demeter puhut asiaa, ei hevillä moitteet mielestä lähde, olen sen kokenut, mutta ehkä kuitenkin sovun ylläpito on myös tärkeää ja siksi olisi jätettävä moiset ainakin taka-alalle.
        Minä olen jo ajat sitten tajunnut monet puutteeni, kun rautalangasta on pitänyt kaikki vääntää, mutta näin on minkäs sille mahtaa, kaikille ei ole kykyjä kaikkeen, hyvä tahtokin joskus koetuksessa.
        Yritetään jättää nämä kielteiset ja jutustellaan vaikka säästä, siitäkin joskus voi tulla vaikka erimielisyyttä;)
        Nuo harmit mitä olemme kehoomme saaneet ei varmaan entisen laisiksi tule, kyllä väliin on hammasta purtava ja kieltäkin joskus, kun ei meinaa puhti riittää.
        Kai niin ilkeä ihminen olen, että sisulla pusken, vaikka voimat ehtyvät, mieheni sanoikin naapurin emännälle, että kyllä tuo meidän emäntä vaan jaksaa;)

        Mukava tunne tulee, kun jollain tapaa pystyy toisia auttamaan, kuten olen kälyni kohdalla kertonut, nyt kun samassa talossa vielä asumme, kaikkea kivaa keksin.
        Ruokaa tehdessä jos joku suuritöisempi on kyseessä hänelle myös kupin laitan ja maistiaisia vien.
        Minä tilasin saunavuoron, hän näin samassa pääsee saunaan, toinen toistamme turvaten, kun kunto kummallakin vähän horjuvaa.
        Pitääpä kertoa, kun eilen kurpitsa pikkelsiä tein, jäi pehmyt osa tarpeettomaksi, kokeilin lihapullataikinaan ja yllättävän hyviä tuli.
        Jauhoin hienoksi ja eikun lihan sekaan, mehukkaita tuli, niistäkin maistiaiset kälylle kiikutan.
        Taatelikakun vastikään minäkin pakkasesta söin, jouluiselta maistui, kohtahan taas uusiksi kakun teko laitettava.

        Nyt pilvisestä päivästä terveiset täältä Savon maisemista.

        Hyvää sunnuntaipäivää!
        Tuuli tyyntyi ja aurinko paistaa. Ei onneksi hellelukemiin kivunnut.
        Tuo "maistiaisten" tai "lämpimäisten" vieminen on ihana tapa. Tuo turvallisuus ja vähän "päälle katsominen" eli huomioiminen, että toisella on kaikki hyvin on naapuruudessa rikkautta. En kirjouttanut, että "bonusta". Vierastan, kun nykyään puhutaan "bonuslapsista" tms. Tarkoittaa vähän kuin "kylkiäistä". Ei kuulosta arvokkaalta. Arvokkuudesta aasin silta.
        En minäkään tunnista itseäni kuuluvaksi "arvon rouviin". Vähän vanhakantainen nimitys . Tuo mielikuvan pikkurillit pystyssä päiväkahvia nauttivista rouvista. Helmet kaulassa ja hiukset kauniisti kiharoilla ja sääret vierekkäin viistosti sivuun aseteltu ;))

        Nappasin tuon kurpitsavinkin. Menen huomenna hakemaan tyttäreltä korillisen puutarhansa antimia. Kurpitsaa on tullut kuulemma runsaasti.

        Mukavaa päivän jatkoa kaikille!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin näin on näreet. Toki on toinenkin kirjailija, siis oikein julkaissut kirjailija ja hän ansaitsee hehkutukset. Näkyy se hieno kirjoitstaito palstankin kirjoituksissa, ovat lähes korpikirjailijan luokkaa. Ilmankos ovatkin ystäviä keskenään nämä tasokkaat kirjoittajat.

        Voit olla ylpeä itsestäsi. Annoit näytteen tasokkaasta kirjoituksestasi. Juuri sinunlaisia tekstintuottajia tänne kaivataan. Hehheeh...


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamun hiljaisuudesta taas yritän jotain aikaan saada, arvailla noita viestejä joissa puhutaan salakielin.
        En millään jaksa miettiä kuka milloinkin se "yksi" on, olenko se minä vai joku toinen, uhkauksiakin olen huomannut tulleen, liekö tarkoituksella, no siinäpä ovat, ei yhtään kiva kuitenkaan.
        Vihjailu aiheuttaa harmia, parempi olisi nimetä kirjoittaja joille nämä arvailun varaan jäävät viestit on tarkoitettu.

        Onhan kiusa huomattu pitkän aikaa, oikeastaan heti 80 :n tultuani, mutta paatunut olen, en piittaa, eikä nuo "arvon rouvatkaan" oikein kohdalleen osu.
        Makriina on saanut rauhoittelustaan huolimatta moitteita ja minä kun hänet näen kantavana voimana, aina hyvä huumori mukana kulkee.
        Varmaan hänellä ei pienintäkään halua loukata ketään puhtain mielin kirjoittavalle.
        Puolustamiseksi ei voi sanoa, jos kiitokset aiheesta antaa.

        Demeter puhut asiaa, ei hevillä moitteet mielestä lähde, olen sen kokenut, mutta ehkä kuitenkin sovun ylläpito on myös tärkeää ja siksi olisi jätettävä moiset ainakin taka-alalle.
        Minä olen jo ajat sitten tajunnut monet puutteeni, kun rautalangasta on pitänyt kaikki vääntää, mutta näin on minkäs sille mahtaa, kaikille ei ole kykyjä kaikkeen, hyvä tahtokin joskus koetuksessa.
        Yritetään jättää nämä kielteiset ja jutustellaan vaikka säästä, siitäkin joskus voi tulla vaikka erimielisyyttä;)
        Nuo harmit mitä olemme kehoomme saaneet ei varmaan entisen laisiksi tule, kyllä väliin on hammasta purtava ja kieltäkin joskus, kun ei meinaa puhti riittää.
        Kai niin ilkeä ihminen olen, että sisulla pusken, vaikka voimat ehtyvät, mieheni sanoikin naapurin emännälle, että kyllä tuo meidän emäntä vaan jaksaa;)

        Mukava tunne tulee, kun jollain tapaa pystyy toisia auttamaan, kuten olen kälyni kohdalla kertonut, nyt kun samassa talossa vielä asumme, kaikkea kivaa keksin.
        Ruokaa tehdessä jos joku suuritöisempi on kyseessä hänelle myös kupin laitan ja maistiaisia vien.
        Minä tilasin saunavuoron, hän näin samassa pääsee saunaan, toinen toistamme turvaten, kun kunto kummallakin vähän horjuvaa.
        Pitääpä kertoa, kun eilen kurpitsa pikkelsiä tein, jäi pehmyt osa tarpeettomaksi, kokeilin lihapullataikinaan ja yllättävän hyviä tuli.
        Jauhoin hienoksi ja eikun lihan sekaan, mehukkaita tuli, niistäkin maistiaiset kälylle kiikutan.
        Taatelikakun vastikään minäkin pakkasesta söin, jouluiselta maistui, kohtahan taas uusiksi kakun teko laitettava.

        Nyt pilvisestä päivästä terveiset täältä Savon maisemista.

        Skillanilta kysyn, teitkö pikkelssin kesäkurpitsasta vai isosta keltaisesta kurpitsasta? Pysyikö lihapullat hyvin koossa kurpitsaa lisätessä ja paljonko laitoit? Joskus olen porkkanaraastetta lisännyt noin 1/3 osan ja on onnistunut. Hyviä ruokia monasti Skillanilla, itse vähän laiska itse joka päivä tekemään tekemään. Mutta pitääkin ottaa tavaksi tehdä kerralla vähän enemmän ja pakastaa, saa sitten ” vapaapäiviä.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jess....


        Skillan tarttui "armon rouvat" ilmaisuuni, mikä kertoo kuinka tekstejäni otetaan itseen kohdistuviksi vaikka viestini on suunnattu yleisesti palstalla kirjoittaviin naisiin, ei täällä juurikaan ole mieskirjoittajia, he jotka kirjoittavat heidän tekstinsä sisäistetään parhaimmistoon kuuluviksi 🤭

        Ei lie uutta, että kirjoitukseni niputetaan joka ikistä koskevaksi. Esim. KK kirjoitti meille, en suinkaan juuri sinulle/teille/eräälle vaan otan kantaa yleisesti.

        On kiva seurata kun hehkutetaan kuinka joku kirjoittaa hyvin, vaikka kirjoittaisi ihan kuin muutkin ja jopa samoista asioista.

        Korvessa epävakaa päivä, eiliseen verraten kylmempi, mutta nousuviikolla luvassa lämpimiä ilmoja. Päästään esikoisen kanssa mökkihommiin.

        Korppis

        Entä se oma ketju. Kutsu mieskirjoittajille ja heille, jotka kehuvat vain sinun kirjoituksia.


    • Olikohan se Malmsten vai kuka, joka laulussaan vertasi elämää riepumattoon, jossa muistoiksi siirtyneet raidat vuorottelevat.
      Tuli mieleeni, kun saman päivän aikana - eli tänään - on edessä herttainen nimenantohetki pienelle hymysuulle ja aamuinen tieto kertoi sukulaisen siirtyneen tuonpuoleiseen. Niin se vaan kulkee, elämänlanka, uusi silmuja aukeaa kun ne vanhemmat kuihtuvat pois.
      Tässä sitä itsekseni filosofoin kauniina sunnuntaiaamuna. Ei tuule, aurinko helottaa, kahvinkeitin hyrisee.
      Mikäs on ollessa, kaunista päivää kaikille. :)

    • Terveisiä Suomesta. josta palasimme taas kerran kotiin tänne Dalajoen alajuoksulle ja mukavaa todeta että kotimies oli hommansa hoitanut ja talo oli siisti ja kukat ja kasvit kasteltu.
      Ei muuta kuin säilömään avomaankurkkua, tekemään vaikka tsatsikia jättimäisestä putkikurkusta, tomaatteja on salaattiin moneksi päiväksi ja squasheja ja kurpitsoja on useampaa sorttia, mutta ne säilyvät pitempään omassa varressaan. Pyykinpesupäivä huomenna varmaan, vaikka tulihan sitä pieni pyykki pestyä majoituspaikassa.
      Lähdimme täältä laatikollinen kirjoja takakontissa ja vierailin parissakin kirjastossa keertomassa kirjoistani ja laatikko tyhjeni. Sen täytimme uudelleen siskon luona, jonka mies viljelee luomuperunaa edellisenä iltana ennen lähtöä ajamaan laivalle. Ihananat kaksi viikkoa Parkanosta Mänttä-Vilppulaan, Jämsään, Orivedelle, Tampereelle, Lappeenrantaan ja tietysti oleskelua oman suvun ja ystävien seurassa. Haudoilla käytiin molempien kotikaupungeissa ja julkkareita vietimme pariin kertaan, yhdet kirjastovierailun jälkeen ravintolassa ja toiset kotiväelle vanhan kotitalon pihalla puutarhajuhlien muodossa.
      Nyt seuraa arjen askareet ja mies on jo käynyt hakemassa korillisen kantarelleja lähimetsästä. Minä säilön, puran loput matkatavarat laukuista, hoidan asioita ja katson viimeisen päivän kilpailut striimattuna youtubesta vanhasta kotikaupungistani, kovin tutulta Pascual Guerrero-stadionilta, Calista jossa nuorten yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut loppuivat eilen. En tahdo malttaa irroittaa silmiäni taas nostalgisesta Farallones-kordillerasta taustalla ja iloisista, reippaista ja kauniista nuorista miehistä ja naisista joista kaikki vanhempien tähtien diivailut ja temppuilut ovat vielä kaukana tulevaisuudessa.
      Seuraavaksi suunnittelemaan syyskuun Italianmatka valmiiksi. Liput on jo ostettu, mutta nyt tarvii vielä tilata lento Helsinkiin ja hotelliyöpyminen ja sitten edestakainen junamatka Bolgnasta Livornoon.
      Mutta yksi asia selvää: ikä alkaa jo painaa minuakin ja matkoista toipuminen vien enemmän aikaa kuin nuorena. Matkustamiseenkin pitää varata hitaampi tahti ja väljemmät aikataulut.
      Kivaa loppukesää ja terveyttä kaikille ,
      Paloma

    • Anonyymi

      Kumpi on alkuperäinen ilmaisu? Jotkut puhuvat "arvon rouvista". Myös "armon rouvat" mainitaan,

    • Anonyymi

      Olipa taas "järjen riemuvoitto". Ensin itketään, että palsta on pilalla ja sitten yhdessä päätetään mennä ylläpitoon puolustamaan sen pilaajaa.

      • Anonyymi

        Eipä muuta kuin hyvää iltaa hyvän päivän jälkeen. Hyvää jatkoa
        itsekullekin! ym.


      • Anonyymi

        Kuka on pilaaja? Korppistako tarkoitat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka on pilaaja? Korppistako tarkoitat?

        Kerri minulle, miten pilaan ketjun. Onko kirjoitukseni vai kirjoituksiini kommentoinnit älyttömiä, please jos joku rekattu vastaisi, anot ei tarvitse vaivautua.

        Tulin juuri suihkusta, että minä tykkään istua suihkutuolissa ja valuttaa kuumaa vettä päälleni, enkä ole ajatellut säästää energian kulutuksessa.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerri minulle, miten pilaan ketjun. Onko kirjoitukseni vai kirjoituksiini kommentoinnit älyttömiä, please jos joku rekattu vastaisi, anot ei tarvitse vaivautua.

        Tulin juuri suihkusta, että minä tykkään istua suihkutuolissa ja valuttaa kuumaa vettä päälleni, enkä ole ajatellut säästää energian kulutuksessa.

        Korppis

        17:35 ilmeisesti tietää. Hänelle tuo kysymys oli osoitettu.


    • Anonyymi

      Tsemppiä Skillan, olet kiva ja tarinasi! Luota aina omaan arvostelukykyyn. Sinä tiedät kuka täällä asioita yrittää sekottaa, kuka on se perimmäinen "vispaaja". Älä mokoman takia mieltäsi pahoita.
      Terv aito ano

      • Huomenta, olikin mukava aloittaa viestin kirjoittaminen mukavaan kannanottoon, kiitos siitä aito ano;)
        Niinhän se menee, että omana itsenäni olen, muuta en osaa, toki jätän paljon sanomisiani, aina voisi kitkeränkin vastauksen antaa, mutta eipä kannata.
        Sää tuntuu viileältä, selvä syksy siitä on joutumassa.

        Korpikirjailija, pyysit vastausta, no minä kerron, sinulla on tapana mitätöidä toisten viestejä, ehkä huomaamattasi, vastauksiakaan ei aina tarvita, jokainen tietää taitosi ja osaamisesi.
        Vaatimattomuus kaunistaa ja jos sitä vilpittömästi on, se huomataan.
        Armon rouvat oli varmaan meille kaikille rouville, leskirouva minäkin, mutta itseäni koskevaksi en sitä rouvittelua halua, tavan mummo vaan;)

        Ynnämuu sinulle hyvää tulevaa päivää, lenkkeillään jos siltä tuntuu;)

        Kivaa loppukesää myös sinulle Paloma ja säilötään innolla talven varalle;)

        Malmstenin laulu tuo riepumatto on, tytär lauloi, kuvasi hyvin elämän kulkua.
        Näinhän se menee, että uusi elämä useinkin suvusta jonkun vanhemman lepoon saattaa, ihana tilaisuus teillä, nimikin varmaan mieleinen tuli.

        Ano 18,16 sinulle kerron, että kesäkurpitsasta tein pikkelsin, siis siitä pitkän muotoisesta, tuli sillipurkillinen.
        Pois otettavat osat lihapullataikinaan laitoin, korppujauhoa ja munan, sain hyvin pyöriteltyä ja kesti koossa, minusta mehukkaita olivat, teen toistekin.
        Käytän kesän aikaan paljon kurpitsaa, joskus täytän ja keittoa useinkin, sitä tarkoitusta varten soseutan pakkaseen.
        Helppo laittaa keittoa, sulatus ja kermaa tai sulatejuustoa maustamaan, nam, nam.

        Brinkkala oikein kuvasit tuon arvon rouvat sanonnan, kälyni on vähän tähän tyyliin, esiintyy aina tyylikkäänä, minä sillä tavalla mikä tilanne kohdalle sattuu, joskus joudun jopa häpeämään omaa osaani.
        Olen hyvilläni, kun jotain intoa säilöntään olen tyttärelle saanut aikaan, mökiltä tullessa piipahtivat, sain kanttarellejä kastikkeen verran. kertoi kurkkusalaatin tekoon rupeavansa.
        Torilla ei ollut lauantaina lavakurkkua, pitää uusia kysyntää tällä viikolla, suolakurkutkin on laitettava.
        Punajuurien keiton aikakin pian käsillä, olen sillä tavalla rokotettu, että tykkään kaikkea laittaa, on niin kiva talven pakkasissa omia säilöntöjä käyttää.

        Nyt pyykinpesuun, koneen keräsin täydeksi, ei kannata vajaita pestä, kun sähkön hinta on mitä on.
        Kivaa viikon alkua kaikille;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, olikin mukava aloittaa viestin kirjoittaminen mukavaan kannanottoon, kiitos siitä aito ano;)
        Niinhän se menee, että omana itsenäni olen, muuta en osaa, toki jätän paljon sanomisiani, aina voisi kitkeränkin vastauksen antaa, mutta eipä kannata.
        Sää tuntuu viileältä, selvä syksy siitä on joutumassa.

        Korpikirjailija, pyysit vastausta, no minä kerron, sinulla on tapana mitätöidä toisten viestejä, ehkä huomaamattasi, vastauksiakaan ei aina tarvita, jokainen tietää taitosi ja osaamisesi.
        Vaatimattomuus kaunistaa ja jos sitä vilpittömästi on, se huomataan.
        Armon rouvat oli varmaan meille kaikille rouville, leskirouva minäkin, mutta itseäni koskevaksi en sitä rouvittelua halua, tavan mummo vaan;)

        Ynnämuu sinulle hyvää tulevaa päivää, lenkkeillään jos siltä tuntuu;)

        Kivaa loppukesää myös sinulle Paloma ja säilötään innolla talven varalle;)

        Malmstenin laulu tuo riepumatto on, tytär lauloi, kuvasi hyvin elämän kulkua.
        Näinhän se menee, että uusi elämä useinkin suvusta jonkun vanhemman lepoon saattaa, ihana tilaisuus teillä, nimikin varmaan mieleinen tuli.

        Ano 18,16 sinulle kerron, että kesäkurpitsasta tein pikkelsin, siis siitä pitkän muotoisesta, tuli sillipurkillinen.
        Pois otettavat osat lihapullataikinaan laitoin, korppujauhoa ja munan, sain hyvin pyöriteltyä ja kesti koossa, minusta mehukkaita olivat, teen toistekin.
        Käytän kesän aikaan paljon kurpitsaa, joskus täytän ja keittoa useinkin, sitä tarkoitusta varten soseutan pakkaseen.
        Helppo laittaa keittoa, sulatus ja kermaa tai sulatejuustoa maustamaan, nam, nam.

        Brinkkala oikein kuvasit tuon arvon rouvat sanonnan, kälyni on vähän tähän tyyliin, esiintyy aina tyylikkäänä, minä sillä tavalla mikä tilanne kohdalle sattuu, joskus joudun jopa häpeämään omaa osaani.
        Olen hyvilläni, kun jotain intoa säilöntään olen tyttärelle saanut aikaan, mökiltä tullessa piipahtivat, sain kanttarellejä kastikkeen verran. kertoi kurkkusalaatin tekoon rupeavansa.
        Torilla ei ollut lauantaina lavakurkkua, pitää uusia kysyntää tällä viikolla, suolakurkutkin on laitettava.
        Punajuurien keiton aikakin pian käsillä, olen sillä tavalla rokotettu, että tykkään kaikkea laittaa, on niin kiva talven pakkasissa omia säilöntöjä käyttää.

        Nyt pyykinpesuun, koneen keräsin täydeksi, ei kannata vajaita pestä, kun sähkön hinta on mitä on.
        Kivaa viikon alkua kaikille;)

        Moro. Minua karmaisee tuo sähkön hinta, siitä puhutaan kaiken aikaa, eikä minulla ole mitään tietoa, mihin pitää varautua.
        En tiedä edes sähkönsäästämiskonsteja. Mitä tavallisessa asunnossa voidaan tehdä, paitsi sammuttaa valot aina kun huoneesta lähtee. Näiden uusien led-lamppujen ilmaannuttua vannottiin, että ne vievät paljon vähemmän sähköä kuin ne edelliset osramit ja airamit, mutta onko joku huomannut sähkölaskunsa laskeneen?
        Miten paljon tietokone kuluttaa? Jos se jää yöksi auki, onko piikki kulutuksessa?
        Kun aikoinani muutimme tähän asuntoon, missä on sähkösauna, meille korostettiin, että se vie niin vähän sähköä, ettei ole mitään syytä säästellä saunomisessa. On sitä lämmitettykin surutta näinä vuosikymmeninä.
        Nyt sitten luin jostakin, kuinka sähkökiuas onkin ihan kaamea sähkösyöppö. Ohjeet ja neuvotkin seuraavat aikaansa!
        Milläs minä voisin ottaa selville oman kiukaani ahneuden? Olen kyllä vähentänyt saunomista, sillä saunan ovi ei tahdo mennä kunnolla kiinni. Lämpö karkaa kylppärin puolelle. Suihkukaappi on mukava. Kun se aikoinaan hankittiin, saunominen jäi vähemmälle. Mökillähän mulla on ihan oma sauna. Siinä on aamuisin ihana lämmitellä vanhaa ruotoaan ja vilvoitella kuistilla aamuauringossa. Mutta se lämpiää puilla, ei hätää.

        Nimiäiset olivat niin hauska tilaisuus ja juhlakalu esiintyi edukseen koko ajan, välillä otti torkut, mutta hymyili sitten taas kaikille tasapuolisesti, seppele päässä - tai oikeastaan toisella korvalla. Kiitollinen olen, että olen saanut näin pitkään elää, että tähän pieneenkin voin tutustua ja hänen kehitystään seurata.
        Hajamielinen Mkr.


    • Anonyymi

      Kysyin tuolla ylempänä kumpi on alkuperäinen ilmaisu: "arvon rouvat" vai "armon rouvat". Tänään Skillan viitta "armon rouviin", eilen puhui "arvon rouvista".
      Ota tästä sitten selvää. Anteeksipyyntöäkään mahdollisesta virheellisestä lukemisesta ei mainita. Tai oikeastaan onkin niin, että tuo "ruova"-sana närkärtyttää. Hän haluaa olla tavan mummu vaan.

      • Anonyymi

        Anteeksi, pitää olla tavan mummo, ei mummu.


      • Anonyymi

        Mummo, mummi ja mummu ovatkin arvonimiä. Isoäitiys on niin valtavan suuri elämän lahja ja onni naiselle.


      • Anonyymi

        arvon rouva
        rouva, patarouva, herttarouva, rautarouva, leskirouva, kotirouva, ristirouva, linnanrouva, pikkurouva, ruuturouva.

        armon rouva
        viittaa uskontoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        arvon rouva
        rouva, patarouva, herttarouva, rautarouva, leskirouva, kotirouva, ristirouva, linnanrouva, pikkurouva, ruuturouva.

        armon rouva
        viittaa uskontoon

        Ennen puhuttiin myös kartanon Armosta, kun tarkoitettiin kartanon rouvaa. Sana valtiatar oli myös käytössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen puhuttiin myös kartanon Armosta, kun tarkoitettiin kartanon rouvaa. Sana valtiatar oli myös käytössä.

        Viking Grace- laiva = Armo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen puhuttiin myös kartanon Armosta, kun tarkoitettiin kartanon rouvaa. Sana valtiatar oli myös käytössä.

        Monacon entinen ryhtinatar oli Grace. Hän oli todella kaunis, mutta niin on tämä nykyinen Charlenekin. Ihanaa että Charlene parantui vaikeasta sairaudestaan ja pääsi kaksoslastensa ja miehensä Albertin luo kotilinnaan.


    • Anonyymi

      Ja minä olen isomummi vain.
      . . . ja hajamielinen Mkr.
      Minä vastustan nimityksiä "täti" ja "setä". Se tekee henkilöstä ihmisen, joka kuuluu toiseen sukupolveen. Ikäerolla ei ole merkitystä, nimityksellä on.
      Olin lapsena pahoillani siitä, että en voinut olla ystävä isän ja äidin sisarusten kanssa, koska he olivat setiä ja tätejä, joiden kanssa ei siis voinut tasavertaisena keskustella.
      Lapsilleni vieraat ihmiset olivat setiä ja tätejä. Tuttuja puhuteltiin nimeltä.
      Samaa linjaa ovat hekin noudattaneet omiensa kohdalla.
      Mkr.

      • Anonyymi

        Jotkut lapset kutsuu vanhempiaan etunimillä, kun ollaan niin tasa-arvoisia. Luonnotonta sellainen kaveeraus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut lapset kutsuu vanhempiaan etunimillä, kun ollaan niin tasa-arvoisia. Luonnotonta sellainen kaveeraus.

        Eikö se ole ihan oikein, että etunimillä kutsutaan. Eikös nykyisin olla sukupuolettomia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se ole ihan oikein, että etunimillä kutsutaan. Eikös nykyisin olla sukupuolettomia?

        Kyllä äiti on lapselleen äiti eikä mikään Pirkko tai Kaija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä äiti on lapselleen äiti eikä mikään Pirkko tai Kaija.

        Sukupuoleton Pirkko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se ole ihan oikein, että etunimillä kutsutaan. Eikös nykyisin olla sukupuolettomia?

        Miten sukupuolettomuus asiaan liittyy?


    • Anonyymi

      Heräsi kysymys...Mitä on vaatimattomuus?

      Oletko oikeesti vaatimaton?
      Vaatimattomuus kaunistaa...oletko huomannut?

      Korppis

      • Anonyymi

        vaatimaton

        Jolla ei ole (suuria) vaatimuksia jonkin suhteen, vähään tyytyvä

        joka ei luule itsestään liikoja, joka ei tee numeroa itsestään.
        Esimerkiksi: Ruoan suhteen vaatimaton. Hiljainen ja vaatimaton ahertaja.

        yksinkertainen, koruton, huomiota herättämätön, mitätön, merkityksetön.
        Esimerkiksi: Vaatimaton ateria, puku. Kasvi, jolla on vaatimattoman näköinen kukinto. Vaatimaton esiintyminen. Vaatimattomat tulot. Kilpailun taso jäi vaatimattomaksi.


      • Anonyymi

        Ollaan huomattu, vaatimaton ihminen on kaunis sisältä ja ulkoa ilman itsekorostuksia. Hän riittää omana itsenään itselleen ja muille.


    • Anonyymi

      Ilmoja pitelee...... Vai mitä.......?

      • Anonyymi

        Juu, jos oikein hyviä tulee hyvät sadot ♥️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, jos oikein hyviä tulee hyvät sadot ♥️

        Puolukkaa ja suppilovahveroitakin.


    • Kuurosateita on ryöpsähdellyt vähän väliä, onneksi koiralenkin sain tehtyä kastumatta.

      Nyt minulla on hoitokoira huushollissa, kun nuorempi tytär miehensä kanssa lähti eilen jonnekin festareille, oliskohan ollut Brysseliin, sanoi myös mitä meni katsomaan ja kuulemaan. Mutta eihän minun päässä mitkään ulkolaiset yhtyeet pysy, enkä varmaan musiikkejaankaan ole kuullut.
      Tärkeintähän on se, että labbikselle on hoitopaikka, tulevat oman koirani kanssa hienosti
      toimeen, sehän onkin pääasia. Kolme päivää on nämä omistajat matkassa.

      Kovasti on minulla ollut menoja, viikonloppuna käytiin taas kiertämässä Saariston suuri rengastie. Minua pyydettiin erään lapsenlapseni perheen mukaan, ja tottakai mielelläni lähdin. Ilmatkin suosivat meitä, ja hyvin päästiin losseilla ja yhteysaluksilla kulkemaan ilman pitkää jonotusta. Ja muuta ei voi sanoa kuin, että taas silmä lepäsi saariston kauneutta katsomassa.

      Meillä päin on myös asuntomessut käynnissä, niihinkin pitäisi vielä keretä, joten kiiruutta piisaa. Kuulemma on joka päivä paljon katsojia, jospa koulujen alettua paremmin mahtuu ja jaksaa kiertää tämänkin tapahtuman. Saas kattoo ny, sano eilinen flikkakin!
      Hyvää illanjatkoa!

      • Anonyymi

        Iltapäivää!
        Olipa mainio keli kävellä aamupäivällä, lämmintä 17 C ja pilvipoutaa. Tuli
        käveltyä ihan liiankanssa. Samalla kyllä hoitui asioitakin.
        Keskustelua näytti täällä olleen "tituleeraamisista". Minusta näyttää, että
        se on enempi naisten asia. Joskus nuorempana saattoivat jotkut puhutella
        minuakin"herraksi." Yleensä oikaisin asian, että en ole mikään" herra", vaan
        tavallinen työmies. Kyllä se siitä hoitui:)
        Hyvää jatkoa, kyllä ilmoja vielä riitttää, jopa hyviäkin kelejä. ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iltapäivää!
        Olipa mainio keli kävellä aamupäivällä, lämmintä 17 C ja pilvipoutaa. Tuli
        käveltyä ihan liiankanssa. Samalla kyllä hoitui asioitakin.
        Keskustelua näytti täällä olleen "tituleeraamisista". Minusta näyttää, että
        se on enempi naisten asia. Joskus nuorempana saattoivat jotkut puhutella
        minuakin"herraksi." Yleensä oikaisin asian, että en ole mikään" herra", vaan
        tavallinen työmies. Kyllä se siitä hoitui:)
        Hyvää jatkoa, kyllä ilmoja vielä riitttää, jopa hyviäkin kelejä. ym.

        Hyvää iltapäivää!
        Vaihtelevaa säätä Lounaassa. Nyt poutaa.
        Hain aamupäivällä "kurpitsakorin" tyttäreltä. Oli siinä toki muutakin.
        Yritin tehdä tänään "SkillaNit", eli järjestellä makuuhuone uudelleen. Seurauksena sängyn takajalan kiinnikepidikkeen irtoaminen. Olihan työ saada naulattua pidike paikoilleen. Onneksi siinä varmistus ettei pääse mätkähtämään yöllä lattialle. Ja kaikki turhaan. Piti palauttaa järjestys ennalleen. Se oli parempi. "Tyhmästä päästä kärsi sänkykin".

        Nykyisin usein naisia puhutellaan "leideiksi". Hienostelulta sekin tuntuu.

        Hyvää viikkoa!

        brinkkala


      • Anonyymi

        Miten on mennytkoirien kanssa?


    • Anonyymi

      Lady on erittäin ihana sana oikeassa yhteydessä.

      • Huomenia, kaunista säätä myös, oiva reissupäivä tulikin täksi päiväksi, matkaamme Lemille, särän syöntiin.
        Lampaanlihasta haudutettua herkkua, en ole koskaan maistanut, nyt sekin nautinto edessä;)
        Sain houkuteltua kälyni mukaan, vaihtelua hänenkin elämäänsä, sitähän me mummotkin kaivataan;)

        Mielipiteitä "leidistä" armojen ja arvojen kautta tavan mummoihin, mieleiseni ja sopivin minulle tuo viimeinen.
        Vaatimattomuus sen allekirjoitan, en koskaan osaa nostaa itseäni jalustalle, sen verran itsearvostelua omaan, oloni tietäen.
        Joillakin on tapana ylpeillä lapsiaan, en sitäkään osaa, maailmaan olen heidät saattanut, parhailla kyvyilläni hoitanut, mutta itse ovat kannuksensa hankkineet, jos niitä nyt sitten onkaan.
        Kaunistaako vaatimattomuus, niin sanotaan, mutta siinäkin asiassa tyydyn olemaan se oma minäni, en huomaa kaunistuneeni, mutta hyvä näin;)
        Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään.

        Voi harmi brinkkala huonoa onneasi, sängyn sait hajalle minun tekemisiäni seuraten, minulla on hyvin siirtyneet paikasta toiseen jo tässäkin asunnossa, vaikka ei paljon tilaa olekaan.
        Jospa säilömiset teet omin neuvoin, et seuraa minun kokeiluja, voi epäonnistua nekin.
        Varmaan taitaja jo oletkin, niin paljon olet kaikkea laittanut, kivaa puuhaa se onkin.

        Ynnämuu vieroksuu herrottelua, no en minäkään myötään rouva nimikettä kuuntelisi, mutta se missä yhteydessä se tulee, muuttaa tilanteen.
        Tittelit ovat vastenmielisiä kuulla, kun ne jonkin määrätyn tilanteen muodossa esiintyy, yritystä vaikuttaa se karsii hyväksyntää.

        Fiinufammulla mukavaa ja mieleistä seuraa koirista, hoitavat emännän liikuntapuolen, se hyvä muun viihtyvyyden lisänä.
        Kyllä nuo festarit sun muut minunkin lapsia ja lapsenlapsia houkuttaa, mutta kiva harrastus, kun aikuiset lapset vanhempien mukana samaa harrastaa, musiikkia yli ikärajojen;)
        Meidänkin pihan kesätapahtumisessa laulu raikui, tanssimistakin virkeimmät harrastivat.
        Nythän sitä sopii kierrellä, kohta lumi ja pakkaset kulkemista vaikeuttavat.

        Makriina sähkön hintoja päivitteli, kyllä on minunkin mieltä askarruttanut ja säästämistapoja olen miettinyt
        Poikani sanoi, pidä koneiden virta aina päällä, koska telkkarin päivitykset, koneiden automaattiset usein yöllä tehdään, mainitsi ettei paljon sähköä kuluta.
        Pyykkejä olen alkanut pesemään koneen täydeksi saatuani, samoin astiapesukone ei joka päivä pyöri.
        Uunin kuumennuksen yhteyteen olen aina useampia ruokia tehnyt, ainahan näin olen tehnytkin, ei minun kulutuksella kovin paljon laskut nouse, mutta se mikä nyt tulee se on kohdattava..
        Sääliksi käy sähkölämmitteiset asunnot, siellä lasku melkoinen, tosin kaikki muukin kallistuu ruuan lisäksi, vuokrien nousukin kaiketi edessä.

        Nyt taas lähtöä tekemään, vielä yksi matka on odotuksissa, kesäpäivä piirin järjestämänä, siellä kohtaa piirin kaikki kynnelle kykenevät jäsenet kesäisissä tuntemuksissa.
        Tällä kertaa matka suuntautuu Maaningalle, sitten loppukuusta se tapahtuma.
        Tänään särä nautinnon piiriin;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia, kaunista säätä myös, oiva reissupäivä tulikin täksi päiväksi, matkaamme Lemille, särän syöntiin.
        Lampaanlihasta haudutettua herkkua, en ole koskaan maistanut, nyt sekin nautinto edessä;)
        Sain houkuteltua kälyni mukaan, vaihtelua hänenkin elämäänsä, sitähän me mummotkin kaivataan;)

        Mielipiteitä "leidistä" armojen ja arvojen kautta tavan mummoihin, mieleiseni ja sopivin minulle tuo viimeinen.
        Vaatimattomuus sen allekirjoitan, en koskaan osaa nostaa itseäni jalustalle, sen verran itsearvostelua omaan, oloni tietäen.
        Joillakin on tapana ylpeillä lapsiaan, en sitäkään osaa, maailmaan olen heidät saattanut, parhailla kyvyilläni hoitanut, mutta itse ovat kannuksensa hankkineet, jos niitä nyt sitten onkaan.
        Kaunistaako vaatimattomuus, niin sanotaan, mutta siinäkin asiassa tyydyn olemaan se oma minäni, en huomaa kaunistuneeni, mutta hyvä näin;)
        Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään.

        Voi harmi brinkkala huonoa onneasi, sängyn sait hajalle minun tekemisiäni seuraten, minulla on hyvin siirtyneet paikasta toiseen jo tässäkin asunnossa, vaikka ei paljon tilaa olekaan.
        Jospa säilömiset teet omin neuvoin, et seuraa minun kokeiluja, voi epäonnistua nekin.
        Varmaan taitaja jo oletkin, niin paljon olet kaikkea laittanut, kivaa puuhaa se onkin.

        Ynnämuu vieroksuu herrottelua, no en minäkään myötään rouva nimikettä kuuntelisi, mutta se missä yhteydessä se tulee, muuttaa tilanteen.
        Tittelit ovat vastenmielisiä kuulla, kun ne jonkin määrätyn tilanteen muodossa esiintyy, yritystä vaikuttaa se karsii hyväksyntää.

        Fiinufammulla mukavaa ja mieleistä seuraa koirista, hoitavat emännän liikuntapuolen, se hyvä muun viihtyvyyden lisänä.
        Kyllä nuo festarit sun muut minunkin lapsia ja lapsenlapsia houkuttaa, mutta kiva harrastus, kun aikuiset lapset vanhempien mukana samaa harrastaa, musiikkia yli ikärajojen;)
        Meidänkin pihan kesätapahtumisessa laulu raikui, tanssimistakin virkeimmät harrastivat.
        Nythän sitä sopii kierrellä, kohta lumi ja pakkaset kulkemista vaikeuttavat.

        Makriina sähkön hintoja päivitteli, kyllä on minunkin mieltä askarruttanut ja säästämistapoja olen miettinyt
        Poikani sanoi, pidä koneiden virta aina päällä, koska telkkarin päivitykset, koneiden automaattiset usein yöllä tehdään, mainitsi ettei paljon sähköä kuluta.
        Pyykkejä olen alkanut pesemään koneen täydeksi saatuani, samoin astiapesukone ei joka päivä pyöri.
        Uunin kuumennuksen yhteyteen olen aina useampia ruokia tehnyt, ainahan näin olen tehnytkin, ei minun kulutuksella kovin paljon laskut nouse, mutta se mikä nyt tulee se on kohdattava..
        Sääliksi käy sähkölämmitteiset asunnot, siellä lasku melkoinen, tosin kaikki muukin kallistuu ruuan lisäksi, vuokrien nousukin kaiketi edessä.

        Nyt taas lähtöä tekemään, vielä yksi matka on odotuksissa, kesäpäivä piirin järjestämänä, siellä kohtaa piirin kaikki kynnelle kykenevät jäsenet kesäisissä tuntemuksissa.
        Tällä kertaa matka suuntautuu Maaningalle, sitten loppukuusta se tapahtuma.
        Tänään särä nautinnon piiriin;)

        Havaintojeni mukaan toveri-nimike varmaankin sopii teille molemmille: sinulle ja ynnämuulle. Sopii niin miehille kuin naisille ja sulkee toveruuden ulkopuolelle ei-toverit.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia, kaunista säätä myös, oiva reissupäivä tulikin täksi päiväksi, matkaamme Lemille, särän syöntiin.
        Lampaanlihasta haudutettua herkkua, en ole koskaan maistanut, nyt sekin nautinto edessä;)
        Sain houkuteltua kälyni mukaan, vaihtelua hänenkin elämäänsä, sitähän me mummotkin kaivataan;)

        Mielipiteitä "leidistä" armojen ja arvojen kautta tavan mummoihin, mieleiseni ja sopivin minulle tuo viimeinen.
        Vaatimattomuus sen allekirjoitan, en koskaan osaa nostaa itseäni jalustalle, sen verran itsearvostelua omaan, oloni tietäen.
        Joillakin on tapana ylpeillä lapsiaan, en sitäkään osaa, maailmaan olen heidät saattanut, parhailla kyvyilläni hoitanut, mutta itse ovat kannuksensa hankkineet, jos niitä nyt sitten onkaan.
        Kaunistaako vaatimattomuus, niin sanotaan, mutta siinäkin asiassa tyydyn olemaan se oma minäni, en huomaa kaunistuneeni, mutta hyvä näin;)
        Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään.

        Voi harmi brinkkala huonoa onneasi, sängyn sait hajalle minun tekemisiäni seuraten, minulla on hyvin siirtyneet paikasta toiseen jo tässäkin asunnossa, vaikka ei paljon tilaa olekaan.
        Jospa säilömiset teet omin neuvoin, et seuraa minun kokeiluja, voi epäonnistua nekin.
        Varmaan taitaja jo oletkin, niin paljon olet kaikkea laittanut, kivaa puuhaa se onkin.

        Ynnämuu vieroksuu herrottelua, no en minäkään myötään rouva nimikettä kuuntelisi, mutta se missä yhteydessä se tulee, muuttaa tilanteen.
        Tittelit ovat vastenmielisiä kuulla, kun ne jonkin määrätyn tilanteen muodossa esiintyy, yritystä vaikuttaa se karsii hyväksyntää.

        Fiinufammulla mukavaa ja mieleistä seuraa koirista, hoitavat emännän liikuntapuolen, se hyvä muun viihtyvyyden lisänä.
        Kyllä nuo festarit sun muut minunkin lapsia ja lapsenlapsia houkuttaa, mutta kiva harrastus, kun aikuiset lapset vanhempien mukana samaa harrastaa, musiikkia yli ikärajojen;)
        Meidänkin pihan kesätapahtumisessa laulu raikui, tanssimistakin virkeimmät harrastivat.
        Nythän sitä sopii kierrellä, kohta lumi ja pakkaset kulkemista vaikeuttavat.

        Makriina sähkön hintoja päivitteli, kyllä on minunkin mieltä askarruttanut ja säästämistapoja olen miettinyt
        Poikani sanoi, pidä koneiden virta aina päällä, koska telkkarin päivitykset, koneiden automaattiset usein yöllä tehdään, mainitsi ettei paljon sähköä kuluta.
        Pyykkejä olen alkanut pesemään koneen täydeksi saatuani, samoin astiapesukone ei joka päivä pyöri.
        Uunin kuumennuksen yhteyteen olen aina useampia ruokia tehnyt, ainahan näin olen tehnytkin, ei minun kulutuksella kovin paljon laskut nouse, mutta se mikä nyt tulee se on kohdattava..
        Sääliksi käy sähkölämmitteiset asunnot, siellä lasku melkoinen, tosin kaikki muukin kallistuu ruuan lisäksi, vuokrien nousukin kaiketi edessä.

        Nyt taas lähtöä tekemään, vielä yksi matka on odotuksissa, kesäpäivä piirin järjestämänä, siellä kohtaa piirin kaikki kynnelle kykenevät jäsenet kesäisissä tuntemuksissa.
        Tällä kertaa matka suuntautuu Maaningalle, sitten loppukuusta se tapahtuma.
        Tänään särä nautinnon piiriin;)

        Hyvää huomenta!
        Kirkas auringonpaiste tänään.
        Mukavaa matkaa ja makunautintoja SkillaNille!
        Tuo sängyn muljaus oli ihan oma vika ;) Liian iso pieneen tilaan, mutta muuten hyvä.
        Yritän etsiä paikkaa kuntopyörälle. Makkariin se ei mahtunut. Helteiden ja sateiden aikana palasivat "levottomien jalkojen" kivut. Ne helpottuvat jos vähänkin pyöräilisi. Sitä varten kuntopyörä husholliini aikoinaan tulikin. Onhan siinä pyörät alla. Pitänee vaikka siirtää olkkariin treenin ajaksi.

        Vähät ovat minun säilömiset. Raastan ja pakastan pääosin.

        Tänään kaupoille. Josko löytäisi säällisen hintaista kalaa.

        Syksyä kohti!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää huomenta!
        Kirkas auringonpaiste tänään.
        Mukavaa matkaa ja makunautintoja SkillaNille!
        Tuo sängyn muljaus oli ihan oma vika ;) Liian iso pieneen tilaan, mutta muuten hyvä.
        Yritän etsiä paikkaa kuntopyörälle. Makkariin se ei mahtunut. Helteiden ja sateiden aikana palasivat "levottomien jalkojen" kivut. Ne helpottuvat jos vähänkin pyöräilisi. Sitä varten kuntopyörä husholliini aikoinaan tulikin. Onhan siinä pyörät alla. Pitänee vaikka siirtää olkkariin treenin ajaksi.

        Vähät ovat minun säilömiset. Raastan ja pakastan pääosin.

        Tänään kaupoille. Josko löytäisi säällisen hintaista kalaa.

        Syksyä kohti!

        brinkkala

        Mikä on säällisen hintainen kala? Lihan tuotantoa tuetaan, mutta kalastajia ei. Norjan lohi on Norjan tukemaa ja se taitaa olla nykyisin noin 17-19 e/kilo. Silakkafileita ja muikkuja saa noin 10 e/kilo, ei ole ainakaan liian kova hinta.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia, kaunista säätä myös, oiva reissupäivä tulikin täksi päiväksi, matkaamme Lemille, särän syöntiin.
        Lampaanlihasta haudutettua herkkua, en ole koskaan maistanut, nyt sekin nautinto edessä;)
        Sain houkuteltua kälyni mukaan, vaihtelua hänenkin elämäänsä, sitähän me mummotkin kaivataan;)

        Mielipiteitä "leidistä" armojen ja arvojen kautta tavan mummoihin, mieleiseni ja sopivin minulle tuo viimeinen.
        Vaatimattomuus sen allekirjoitan, en koskaan osaa nostaa itseäni jalustalle, sen verran itsearvostelua omaan, oloni tietäen.
        Joillakin on tapana ylpeillä lapsiaan, en sitäkään osaa, maailmaan olen heidät saattanut, parhailla kyvyilläni hoitanut, mutta itse ovat kannuksensa hankkineet, jos niitä nyt sitten onkaan.
        Kaunistaako vaatimattomuus, niin sanotaan, mutta siinäkin asiassa tyydyn olemaan se oma minäni, en huomaa kaunistuneeni, mutta hyvä näin;)
        Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään.

        Voi harmi brinkkala huonoa onneasi, sängyn sait hajalle minun tekemisiäni seuraten, minulla on hyvin siirtyneet paikasta toiseen jo tässäkin asunnossa, vaikka ei paljon tilaa olekaan.
        Jospa säilömiset teet omin neuvoin, et seuraa minun kokeiluja, voi epäonnistua nekin.
        Varmaan taitaja jo oletkin, niin paljon olet kaikkea laittanut, kivaa puuhaa se onkin.

        Ynnämuu vieroksuu herrottelua, no en minäkään myötään rouva nimikettä kuuntelisi, mutta se missä yhteydessä se tulee, muuttaa tilanteen.
        Tittelit ovat vastenmielisiä kuulla, kun ne jonkin määrätyn tilanteen muodossa esiintyy, yritystä vaikuttaa se karsii hyväksyntää.

        Fiinufammulla mukavaa ja mieleistä seuraa koirista, hoitavat emännän liikuntapuolen, se hyvä muun viihtyvyyden lisänä.
        Kyllä nuo festarit sun muut minunkin lapsia ja lapsenlapsia houkuttaa, mutta kiva harrastus, kun aikuiset lapset vanhempien mukana samaa harrastaa, musiikkia yli ikärajojen;)
        Meidänkin pihan kesätapahtumisessa laulu raikui, tanssimistakin virkeimmät harrastivat.
        Nythän sitä sopii kierrellä, kohta lumi ja pakkaset kulkemista vaikeuttavat.

        Makriina sähkön hintoja päivitteli, kyllä on minunkin mieltä askarruttanut ja säästämistapoja olen miettinyt
        Poikani sanoi, pidä koneiden virta aina päällä, koska telkkarin päivitykset, koneiden automaattiset usein yöllä tehdään, mainitsi ettei paljon sähköä kuluta.
        Pyykkejä olen alkanut pesemään koneen täydeksi saatuani, samoin astiapesukone ei joka päivä pyöri.
        Uunin kuumennuksen yhteyteen olen aina useampia ruokia tehnyt, ainahan näin olen tehnytkin, ei minun kulutuksella kovin paljon laskut nouse, mutta se mikä nyt tulee se on kohdattava..
        Sääliksi käy sähkölämmitteiset asunnot, siellä lasku melkoinen, tosin kaikki muukin kallistuu ruuan lisäksi, vuokrien nousukin kaiketi edessä.

        Nyt taas lähtöä tekemään, vielä yksi matka on odotuksissa, kesäpäivä piirin järjestämänä, siellä kohtaa piirin kaikki kynnelle kykenevät jäsenet kesäisissä tuntemuksissa.
        Tällä kertaa matka suuntautuu Maaningalle, sitten loppukuusta se tapahtuma.
        Tänään särä nautinnon piiriin;)

        "Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään."

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

        Lapsistani voin olla ylpeä, he ovat oman elämänsä luoneet, autoin heidät alkuun.

        Kun kysyin esikoiselta paljonko olen hänelle velkaa hänen maksaessaan laskujani kun itse en kyennyt, hän vastasi "olet huolehtinut meistä vuosikymmenet, sitä rahasummaa minkä meihin olet panostanut emme ikinä pysty takaisin maksamaan. Älä edes kysy.

        Nyt mökille 🌞

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään."

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

        Lapsistani voin olla ylpeä, he ovat oman elämänsä luoneet, autoin heidät alkuun.

        Kun kysyin esikoiselta paljonko olen hänelle velkaa hänen maksaessaan laskujani kun itse en kyennyt, hän vastasi "olet huolehtinut meistä vuosikymmenet, sitä rahasummaa minkä meihin olet panostanut emme ikinä pysty takaisin maksamaan. Älä edes kysy.

        Nyt mökille 🌞

        Korppis

        Kyllä meitin lapset alkoi huolehtia itsestään jo kun pääsivät ylioppilaiksi ja muuttivat opiskelupaikkakunnilleen. No tulihan sitä vanhempien huoltoa 19 v eli melkein 2 vuosikymmentä ja tietysti sitä huolenpitoa ja auttamista jatkuu koko elämä, kun on monta lastenlastakin ja lapseslapsenlapsiakin siunaantunut. Molemminpuolista on huolenpito, ei niinkään rahallista vaan asioiden ja rakkauden jakamista, yhteydenpitoa, välittämistä toinen toisistamme isolla porukalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään."

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

        Lapsistani voin olla ylpeä, he ovat oman elämänsä luoneet, autoin heidät alkuun.

        Kun kysyin esikoiselta paljonko olen hänelle velkaa hänen maksaessaan laskujani kun itse en kyennyt, hän vastasi "olet huolehtinut meistä vuosikymmenet, sitä rahasummaa minkä meihin olet panostanut emme ikinä pysty takaisin maksamaan. Älä edes kysy.

        Nyt mökille 🌞

        Korppis

        Jaa että hurjia rahasummia olet lapsiisi panostanut? Suomessa on ilmainen koulutus, terveydenhoito ja lapsilisät, elatusapukin jos ei ole toista huoltajaa. Rakkautta, vanhemman hoivaa , turvaa ja yhteistä aikaa ei edes voi eikä tarvitse rahassa mitata eikä maksaa takasin. Sukupolvien ketjussa meidän lapset hoitavat omat lapsensa, niin se elämä menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään."

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

        Lapsistani voin olla ylpeä, he ovat oman elämänsä luoneet, autoin heidät alkuun.

        Kun kysyin esikoiselta paljonko olen hänelle velkaa hänen maksaessaan laskujani kun itse en kyennyt, hän vastasi "olet huolehtinut meistä vuosikymmenet, sitä rahasummaa minkä meihin olet panostanut emme ikinä pysty takaisin maksamaan. Älä edes kysy.

        Nyt mökille 🌞

        Korppis

        Rahalla on uskomaton vaikutus, jopa äiti/lapsi suhteessakin ja sitten ollaan ylpeitä, kun rahalla pystyy sen ylpeyden ansaitsemaan.

        Ei lapset ole syyllisiä, että ovat syntyneet eli ei heidän tarvitse mitään maksaa rahalla takaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rahalla on uskomaton vaikutus, jopa äiti/lapsi suhteessakin ja sitten ollaan ylpeitä, kun rahalla pystyy sen ylpeyden ansaitsemaan.

        Ei lapset ole syyllisiä, että ovat syntyneet eli ei heidän tarvitse mitään maksaa rahalla takaisin.

        Ristiriitaista kehua lapsensa luoneen oman elämänsä ja auttaneensa heidät vain alkuun ja toisaalta mainostaa panostaneensa heihin valtavasti rahaa. Eikö lapset asu vanhempiensa luona, syö samasta pöydästä ja koulukaan ei Suomessa mitään maksa, ei edes lukio paljoa.
        On normaalia vanhemmuutta ostaa harratstusvälineitä ja lomailla yhdessä, ei se mitään erityisempää taloudellista panostusta ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Havaintojeni mukaan toveri-nimike varmaankin sopii teille molemmille: sinulle ja ynnämuulle. Sopii niin miehille kuin naisille ja sulkee toveruuden ulkopuolelle ei-toverit.

        Entä Pekka Toveri ?


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia, kaunista säätä myös, oiva reissupäivä tulikin täksi päiväksi, matkaamme Lemille, särän syöntiin.
        Lampaanlihasta haudutettua herkkua, en ole koskaan maistanut, nyt sekin nautinto edessä;)
        Sain houkuteltua kälyni mukaan, vaihtelua hänenkin elämäänsä, sitähän me mummotkin kaivataan;)

        Mielipiteitä "leidistä" armojen ja arvojen kautta tavan mummoihin, mieleiseni ja sopivin minulle tuo viimeinen.
        Vaatimattomuus sen allekirjoitan, en koskaan osaa nostaa itseäni jalustalle, sen verran itsearvostelua omaan, oloni tietäen.
        Joillakin on tapana ylpeillä lapsiaan, en sitäkään osaa, maailmaan olen heidät saattanut, parhailla kyvyilläni hoitanut, mutta itse ovat kannuksensa hankkineet, jos niitä nyt sitten onkaan.
        Kaunistaako vaatimattomuus, niin sanotaan, mutta siinäkin asiassa tyydyn olemaan se oma minäni, en huomaa kaunistuneeni, mutta hyvä näin;)
        Vaatimattomuus on mielestäni sitä, että on oma itsensä korostamatta mitään.

        Voi harmi brinkkala huonoa onneasi, sängyn sait hajalle minun tekemisiäni seuraten, minulla on hyvin siirtyneet paikasta toiseen jo tässäkin asunnossa, vaikka ei paljon tilaa olekaan.
        Jospa säilömiset teet omin neuvoin, et seuraa minun kokeiluja, voi epäonnistua nekin.
        Varmaan taitaja jo oletkin, niin paljon olet kaikkea laittanut, kivaa puuhaa se onkin.

        Ynnämuu vieroksuu herrottelua, no en minäkään myötään rouva nimikettä kuuntelisi, mutta se missä yhteydessä se tulee, muuttaa tilanteen.
        Tittelit ovat vastenmielisiä kuulla, kun ne jonkin määrätyn tilanteen muodossa esiintyy, yritystä vaikuttaa se karsii hyväksyntää.

        Fiinufammulla mukavaa ja mieleistä seuraa koirista, hoitavat emännän liikuntapuolen, se hyvä muun viihtyvyyden lisänä.
        Kyllä nuo festarit sun muut minunkin lapsia ja lapsenlapsia houkuttaa, mutta kiva harrastus, kun aikuiset lapset vanhempien mukana samaa harrastaa, musiikkia yli ikärajojen;)
        Meidänkin pihan kesätapahtumisessa laulu raikui, tanssimistakin virkeimmät harrastivat.
        Nythän sitä sopii kierrellä, kohta lumi ja pakkaset kulkemista vaikeuttavat.

        Makriina sähkön hintoja päivitteli, kyllä on minunkin mieltä askarruttanut ja säästämistapoja olen miettinyt
        Poikani sanoi, pidä koneiden virta aina päällä, koska telkkarin päivitykset, koneiden automaattiset usein yöllä tehdään, mainitsi ettei paljon sähköä kuluta.
        Pyykkejä olen alkanut pesemään koneen täydeksi saatuani, samoin astiapesukone ei joka päivä pyöri.
        Uunin kuumennuksen yhteyteen olen aina useampia ruokia tehnyt, ainahan näin olen tehnytkin, ei minun kulutuksella kovin paljon laskut nouse, mutta se mikä nyt tulee se on kohdattava..
        Sääliksi käy sähkölämmitteiset asunnot, siellä lasku melkoinen, tosin kaikki muukin kallistuu ruuan lisäksi, vuokrien nousukin kaiketi edessä.

        Nyt taas lähtöä tekemään, vielä yksi matka on odotuksissa, kesäpäivä piirin järjestämänä, siellä kohtaa piirin kaikki kynnelle kykenevät jäsenet kesäisissä tuntemuksissa.
        Tällä kertaa matka suuntautuu Maaningalle, sitten loppukuusta se tapahtuma.
        Tänään särä nautinnon piiriin;)

        Voi SkillaN, minua jäi vaivaamaan, että luulitko mun syyllistävän sinua sängynjalasta. En suinkaan. Meilläpäin oli tapana, jos teki vähän normaalista poikkeavaa käyttää vertauskuvia. "Otti Ritolat" (= otti hatkat), "teki Torstit" (=liukastui). Käytin "tein Skillanit", kun yritin vaihtaa makuuhuoneen järjestystä saadakseni kuntopyörän sinne. Ei mahtunut.
        Niin, ja se oli joku toinen, joka kyseli kurpitsan pikkelöimisohjeita säilömiseen.

        Minulla on niin onneton ulosanti. En osaa avata sitä mitä tarkoitan. Täällä palstoilla tulen vähän vainoharhaiseksi, kun joko tahallisesti tai tahattomasti käsitetään väärin. Pitänee lähteä ulos "hapettumaan".

        Helteitä luvassa tänne etelään.

        Hyvää pikkulauantaita!

        brinkkala


    • Minäkin ajattelin esittää vaatimattoman mielipiteeni vaatimattomuudesta ja kaunistaako se tai. Minusta tietty annos omanitsensä hyväksymistä ja arvostustakin kaunistaa enemmän kuin ns. vaatimattomuus, joka joskus lipsahtaa tiedostettuun tai tiedostamattomaan oman itsensä mitätöintiin, josta taas tulee helposti sosiaalinen maneeri elikkä pinttynyt tapa tai ele jolla osoitetaan ulospäin että ollaan hyväksytty joku oletettu paikalline käyttäytymisnormi.
      Vaatimattomuus ja takariviin piiloutuminenon usein osoitus ujoudesta tai sosiaalisten valmiuksien kulttuurisidonnaisuudesta.
      Taas liiallinen itsensä esiintuominen, framille tunkeminen muiden kustannuksella ja muista piittaamattomuus on yhtälailla epämiellyttävää ja sosiaalisesti vaikeasti hyväksyttävää.
      ***
      Kultainen keskitie lienee paras.
      Ollaan oma itsemme, arvostetaan itseämme ja arvostetaan muita myös.

      • Anonyymi

        Kun esittää "vaatimattoman mielipiteensä", niin onko se itsensä mitätöintiä?


      • Anonyymi

        Tulihan se takariviläisten halveksunta taas sieltä😂
        Fyysisesti ja varsinkin henkisesti muita pidemmäksi kasvaneet voivat olla taustallakin, heidät kyllä nähdään ja kuullaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun esittää "vaatimattoman mielipiteensä", niin onko se itsensä mitätöintiä?

        Ei, vaan nettikeskusteluissa käytetyin fraasi (IMHO=in my humble opinion= minun vaatimaton mielipiteeni) Siksi sitaateissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulihan se takariviläisten halveksunta taas sieltä😂
        Fyysisesti ja varsinkin henkisesti muita pidemmäksi kasvaneet voivat olla taustallakin, heidät kyllä nähdään ja kuullaan.

        Paitsi jos ovat kasvaneet sisäänpäin tai alaspäin kuin mansikin häntä. Itseluottamus ja itsetunto eivät ole kiinni pituuskasvusta tai henkisistä lahjoista. Se on luonne-ja asennekysymys. Tunnen monta kookasta, henkisesti kehittynyttä ja monilahjakasta ihmistä, joiden sosiaaliset kyvyt ovat riittämättömiä siihen että heidät nähtäisi tai kuultaisi niin paljon kuin he oikeasti ansaitsisivat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei, vaan nettikeskusteluissa käytetyin fraasi (IMHO=in my humble opinion= minun vaatimaton mielipiteeni) Siksi sitaateissa.

        minun näppäimiltäni


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi jos ovat kasvaneet sisäänpäin tai alaspäin kuin mansikin häntä. Itseluottamus ja itsetunto eivät ole kiinni pituuskasvusta tai henkisistä lahjoista. Se on luonne-ja asennekysymys. Tunnen monta kookasta, henkisesti kehittynyttä ja monilahjakasta ihmistä, joiden sosiaaliset kyvyt ovat riittämättömiä siihen että heidät nähtäisi tai kuultaisi niin paljon kuin he oikeasti ansaitsisivat.

        kuten tämä


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        minun näppäimiltäni

        Mikä on sitaateissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi jos ovat kasvaneet sisäänpäin tai alaspäin kuin mansikin häntä. Itseluottamus ja itsetunto eivät ole kiinni pituuskasvusta tai henkisistä lahjoista. Se on luonne-ja asennekysymys. Tunnen monta kookasta, henkisesti kehittynyttä ja monilahjakasta ihmistä, joiden sosiaaliset kyvyt ovat riittämättömiä siihen että heidät nähtäisi tai kuultaisi niin paljon kuin he oikeasti ansaitsisivat.

        Minäkin tunnen monta isoa rohjaketta, joilla ei ole mitään lahjakkuuksia edes, pärjäävät jyräämällä muita ihmisiä ja kuvittelemalla itsestään liikoja.


      • Anonyymi

        On helppo olla oma itsensä, varma tai epävarma, vaatimaton ja vaativa. Tilanteiden mukaan.

        Korppis


      • Anonyymi

        Siinä taas tarhatäti opettaa itsetunnon alkeita esikoululaisille🤣. Naurettavaa paasata sosiaalisista valmiuksista 8-kymppisille. Kyllä tässä iässä jo osataan olla yksin ja porukassa ihan omana itsenä.
        Tyhjiä fraaseja, hienoja sanoja , tyhjän tynnyrin onttoa kolinaa.


    • Anonyymi

      Apua. Happea!!!

    • Anonyymi

      Raikasta ilmaa ja pian saatava.

    • Anonyymi

      Mikä dunkkis taas tuli.

      • Anonyymi

        Kahta pahaa hajua.


    • Anonyymi

      Omahyväisyyden ja teeskentelyn?

    • Anonyymi

      Tämä oli tässä. Nyt kohti raikkaita tuulia.

    • Vaatimattomuus kaunisti kolmekymmentä- ja neljäkymmentäluvun lapsia niin että esiintyminen ja omista asioista puhuminen oli mahdotonta.
      Vanhempien paheksuvien katseiden alla oli vastattava kysymyksiin, muistettava pokkailla tai niijailla, odottaa vuoroa tarjoilussa, antaa paikkansa vanhemmille, puhuttava vain luvan perästä, muistettava, että lapset saavat näkyä, mutta ei kuulua.

      Kun lapsi lähetettiin asioille, annettiin sanat suuhun, että lapsi ei blaskaisi koko sukua sanomalla jotain harkitsematonta. Jos niin tapahtui, ei naureskelulla ja kauhistuksella ollut loppua. Oli aina muistettava, että omasta käytöksestä riippui, joutuvatko vanhemmat ja muu kotiväki häpeään. Juoruilu oli tärkeä tiedonsiirto.

      Kotoa ei lapsi päässyt lähtemään, jollei joutunut opiskelun takia vieraalle paikkakunnalle kortteeriin. Varsinkin uskonnollissävyisissä perheissä nuoret joutuivat salaamaan menonsa ja huvituksensa, koska ne olivat aina paheksuttavia.
      Sen vuoksi noina aikoina avioliitot solmittiin parikymppisinä, sillä silloin oli lapsuudenkodista vapaa. Tämän päivän avoliittoja ei mikään yhteisö olisi kestänyt.

      Omien lapsien kasvatukseen ei oikein eväitä löytynyt, ja niin ns. "vapaa kasvatus" tuli yleiseksi, eli lasta ei ohjattu mitenkään. Ääripäästä toiseen. 70-luvulla tuli mukaan poliittinen herääminen ja kasvatus.

      Ihmeen hyvin lapset kuitenkin yleisesti ottaen ovat ihmisiksi kasvaneet kautta aikojen. Maailma on jaloillaan, vaikka "nykyajan nuoret" ovat aina vuorollaan sen ottaneet haltuunsa.
      Mutta perintö kivikaudelta elää yhä, minkä voimme todeta siitä, että yhä sotia käydään aina ja kaikkialla, paetaan, tapetaan ja alistetaan, ja pidetään sitä normaalina kohtalona.
      Vaatimattomuudella ei pitkälle pärjätä.
      Hajamielinen Mkr. on tänään filosoofisella tuulella, keittiössä perunoita kuoriessaan, vaatimattomana. :))

      • Anonyymi

        "70-luvulla tuli vapaa ja poliittinen kasvatus". Tuli minne tuli. Ei kaikki juosseet eikä juokse kaikkien uusien hömpötysten perässä. Varsinkaan niin elintärkeissä asioissa kuin kasvatus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "70-luvulla tuli vapaa ja poliittinen kasvatus". Tuli minne tuli. Ei kaikki juosseet eikä juokse kaikkien uusien hömpötysten perässä. Varsinkaan niin elintärkeissä asioissa kuin kasvatus.

        Mistä viestistä tuo lainaus on? Kannattaa merkitä kellonaika.

        Minun kirjoituksessani esiintyvä "Vapaa kasvatus" ei suinkaan ollut poliittinen, vaan väärin ymmärretty suuntaus, jonka tarkoitus oli sallia lapsen oman kehityksen mukainen ohjaus kasvuun. Aikanaan se ymmärrettiin siten, että lapselle ei annettu juuri mitään ohjausta, joten hänelle saattoi tulla suuria ongelmia kasvuikäisenä.

        70-luvulla oli ns. taistolaisuus voimissaan, ja sen esimerkkinä oli "neuvostoihminen", joka on vapaa monista kapitalistisen elämän vajavaisuuksista. :)
        Me yli 80-ikäiset ihmiset olimme tuolloin aikuisia ja pystyimme seuraamaan sitäkin aikaa. Nuoremmille taistolaisuus ei ole jäänyt mieleen, mutta ehkä sen ajan asenteet ovat jättäneet muistikuvia itsekullekin.

        Ei minun meininkini ole sen syvällisemmin paneutua eri suuntauksiin, tulipahan vain mieleeni tällaisia ajatuksia, joita toin keskustelupalstalle. En ole asiantuntija, mutta olen elänyt nämä ajat itse.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Mistä viestistä tuo lainaus on? Kannattaa merkitä kellonaika.

        Minun kirjoituksessani esiintyvä "Vapaa kasvatus" ei suinkaan ollut poliittinen, vaan väärin ymmärretty suuntaus, jonka tarkoitus oli sallia lapsen oman kehityksen mukainen ohjaus kasvuun. Aikanaan se ymmärrettiin siten, että lapselle ei annettu juuri mitään ohjausta, joten hänelle saattoi tulla suuria ongelmia kasvuikäisenä.

        70-luvulla oli ns. taistolaisuus voimissaan, ja sen esimerkkinä oli "neuvostoihminen", joka on vapaa monista kapitalistisen elämän vajavaisuuksista. :)
        Me yli 80-ikäiset ihmiset olimme tuolloin aikuisia ja pystyimme seuraamaan sitäkin aikaa. Nuoremmille taistolaisuus ei ole jäänyt mieleen, mutta ehkä sen ajan asenteet ovat jättäneet muistikuvia itsekullekin.

        Ei minun meininkini ole sen syvällisemmin paneutua eri suuntauksiin, tulipahan vain mieleeni tällaisia ajatuksia, joita toin keskustelupalstalle. En ole asiantuntija, mutta olen elänyt nämä ajat itse.

        "lapsille ei annettu ohjausta". Höpölöpö mikä käsitys.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Mistä viestistä tuo lainaus on? Kannattaa merkitä kellonaika.

        Minun kirjoituksessani esiintyvä "Vapaa kasvatus" ei suinkaan ollut poliittinen, vaan väärin ymmärretty suuntaus, jonka tarkoitus oli sallia lapsen oman kehityksen mukainen ohjaus kasvuun. Aikanaan se ymmärrettiin siten, että lapselle ei annettu juuri mitään ohjausta, joten hänelle saattoi tulla suuria ongelmia kasvuikäisenä.

        70-luvulla oli ns. taistolaisuus voimissaan, ja sen esimerkkinä oli "neuvostoihminen", joka on vapaa monista kapitalistisen elämän vajavaisuuksista. :)
        Me yli 80-ikäiset ihmiset olimme tuolloin aikuisia ja pystyimme seuraamaan sitäkin aikaa. Nuoremmille taistolaisuus ei ole jäänyt mieleen, mutta ehkä sen ajan asenteet ovat jättäneet muistikuvia itsekullekin.

        Ei minun meininkini ole sen syvällisemmin paneutua eri suuntauksiin, tulipahan vain mieleeni tällaisia ajatuksia, joita toin keskustelupalstalle. En ole asiantuntija, mutta olen elänyt nämä ajat itse.

        Taistolaiset oli vähemmistökommunisteja. Vähäinen merkitys


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "lapsille ei annettu ohjausta". Höpölöpö mikä käsitys.

        Millainen käsitys itselläsi on?


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Mistä viestistä tuo lainaus on? Kannattaa merkitä kellonaika.

        Minun kirjoituksessani esiintyvä "Vapaa kasvatus" ei suinkaan ollut poliittinen, vaan väärin ymmärretty suuntaus, jonka tarkoitus oli sallia lapsen oman kehityksen mukainen ohjaus kasvuun. Aikanaan se ymmärrettiin siten, että lapselle ei annettu juuri mitään ohjausta, joten hänelle saattoi tulla suuria ongelmia kasvuikäisenä.

        70-luvulla oli ns. taistolaisuus voimissaan, ja sen esimerkkinä oli "neuvostoihminen", joka on vapaa monista kapitalistisen elämän vajavaisuuksista. :)
        Me yli 80-ikäiset ihmiset olimme tuolloin aikuisia ja pystyimme seuraamaan sitäkin aikaa. Nuoremmille taistolaisuus ei ole jäänyt mieleen, mutta ehkä sen ajan asenteet ovat jättäneet muistikuvia itsekullekin.

        Ei minun meininkini ole sen syvällisemmin paneutua eri suuntauksiin, tulipahan vain mieleeni tällaisia ajatuksia, joita toin keskustelupalstalle. En ole asiantuntija, mutta olen elänyt nämä ajat itse.

        Poliittinen kasvatus on kaikkea muuta kuin vapaata kasvatusta. Itse vaan kerroit että ne molemmat tuli 70-luvulla.
        Ihan eri asioita ne on, kyllä se tajuttiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittinen kasvatus on kaikkea muuta kuin vapaata kasvatusta. Itse vaan kerroit että ne molemmat tuli 70-luvulla.
        Ihan eri asioita ne on, kyllä se tajuttiin.

        Miten "molemmat" ? Suosittelen esim. Wikipedian sivuja. Summerhill- koulu on jo 1920-luvulla, mutta ehkä ei tunnettu Suomessa ennen sotia.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Mistä viestistä tuo lainaus on? Kannattaa merkitä kellonaika.

        Minun kirjoituksessani esiintyvä "Vapaa kasvatus" ei suinkaan ollut poliittinen, vaan väärin ymmärretty suuntaus, jonka tarkoitus oli sallia lapsen oman kehityksen mukainen ohjaus kasvuun. Aikanaan se ymmärrettiin siten, että lapselle ei annettu juuri mitään ohjausta, joten hänelle saattoi tulla suuria ongelmia kasvuikäisenä.

        70-luvulla oli ns. taistolaisuus voimissaan, ja sen esimerkkinä oli "neuvostoihminen", joka on vapaa monista kapitalistisen elämän vajavaisuuksista. :)
        Me yli 80-ikäiset ihmiset olimme tuolloin aikuisia ja pystyimme seuraamaan sitäkin aikaa. Nuoremmille taistolaisuus ei ole jäänyt mieleen, mutta ehkä sen ajan asenteet ovat jättäneet muistikuvia itsekullekin.

        Ei minun meininkini ole sen syvällisemmin paneutua eri suuntauksiin, tulipahan vain mieleeni tällaisia ajatuksia, joita toin keskustelupalstalle. En ole asiantuntija, mutta olen elänyt nämä ajat itse.

        "saattoi tulla suuria ongelmia kasvuiässä". Mistä tämä on tempaistu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "saattoi tulla suuria ongelmia kasvuiässä". Mistä tämä on tempaistu?

        Keskustelussa keskustelijoilla voi olla hyvinkin erilaisia näkemyksiä. Ne kannattaa osallistujien esittää, että keskustelu sujuu. Sinulla on toinen näkemys, kirjoita.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Mistä viestistä tuo lainaus on? Kannattaa merkitä kellonaika.

        Minun kirjoituksessani esiintyvä "Vapaa kasvatus" ei suinkaan ollut poliittinen, vaan väärin ymmärretty suuntaus, jonka tarkoitus oli sallia lapsen oman kehityksen mukainen ohjaus kasvuun. Aikanaan se ymmärrettiin siten, että lapselle ei annettu juuri mitään ohjausta, joten hänelle saattoi tulla suuria ongelmia kasvuikäisenä.

        70-luvulla oli ns. taistolaisuus voimissaan, ja sen esimerkkinä oli "neuvostoihminen", joka on vapaa monista kapitalistisen elämän vajavaisuuksista. :)
        Me yli 80-ikäiset ihmiset olimme tuolloin aikuisia ja pystyimme seuraamaan sitäkin aikaa. Nuoremmille taistolaisuus ei ole jäänyt mieleen, mutta ehkä sen ajan asenteet ovat jättäneet muistikuvia itsekullekin.

        Ei minun meininkini ole sen syvällisemmin paneutua eri suuntauksiin, tulipahan vain mieleeni tällaisia ajatuksia, joita toin keskustelupalstalle. En ole asiantuntija, mutta olen elänyt nämä ajat itse.

        Psykiatrien vastaanotoilla on eniten kovassa kurissa ja kontrollissa kasvaneita lapsia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Psykiatrien vastaanotoilla on eniten kovassa kurissa ja kontrollissa kasvaneita lapsia.

        Aikuisia, joilla ei ole lapsena ollut ihmisoikeuksia suutaan avata ja omaa mielipidettään sanoa käy eniten terapiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittinen kasvatus on kaikkea muuta kuin vapaata kasvatusta. Itse vaan kerroit että ne molemmat tuli 70-luvulla.
        Ihan eri asioita ne on, kyllä se tajuttiin.

        Poliittinen "kasvatus"=aivopesu, ei kasvatusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Psykiatrien vastaanotoilla on eniten kovassa kurissa ja kontrollissa kasvaneita lapsia.

        Kontrolli voi olla myös äidin ripustautumista lapsiin, varsinkin jos on jäänyt yksinhuoltajaksi. Lapset saattavat kokea, että heidän pitää korvata toinen vanhempi.


    • Anonyymi

      Aina löytyy morkattavaa, jos on sen tyyppinen ihminen.

    • Anonyymi

      Kaikki itseä nuoremmat tuntuu olevan niin huonoja paitsi omat lapset.

      • Anonyymi

        Voi kun olette viisaita🤣

        Terkut, raskas työpäivä esikoisen kanssa. Siivosimme pihapiirin ja varastot, veimme ison kuorman vanhoja kamoja kaatopaikalle.

        Nyt istun kahviterassilla, esiloinen saunassa. Lasissa Sakua😋

        Kun luen näitä anojen elämän viisauksia on pakko nauraa.

        Korppis good night 😴


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi kun olette viisaita🤣

        Terkut, raskas työpäivä esikoisen kanssa. Siivosimme pihapiirin ja varastot, veimme ison kuorman vanhoja kamoja kaatopaikalle.

        Nyt istun kahviterassilla, esiloinen saunassa. Lasissa Sakua😋

        Kun luen näitä anojen elämän viisauksia on pakko nauraa.

        Korppis good night 😴

        ”Esiloinen” saunassa. Onko siellä tontillasi toinenkin loinen?
        Ja ihan Sakua lasissa. Saksalaisuus aina ollutkin siellä kovassa kurssissa.


    • Anonyymi

      Äidin kovassa kontrolloivassa kurissa pojilta saattaa mennä itsetunto. Ei pysty vaimoa hankkimaan.

      • Anonyymi

        Eikä varsinkaan lapsia.


    • Anonyymi

      Tänäänkö se Skillanin särän syönti Lemillä, kun ei ole näkynyt ? Aika tuhtia evästä se särälammas rasvassa uivine perunoineen näin kesähelteellä.

      • Huomenta, eilinen jäi väliin, kun oli niin paljon touhua etten malttanut koneelle istahtaa, sama jatkuu, tänään siivousta, päivällä tulee vuosien takaisia ystäviä kylään.
        Olemme viitisenkymmentä vuotta kokoontuneet muistelemaan menneitä ja ihmettelemään nykymenoa.
        Kesälle tapahtuma aina sijoittuu, kun Hesassa asuva opettaja mökillään täällä oleilee.
        Eiliset kiireet oli säilömistä, kurkkusalaatti ( viisi kiloa), suolakurkut, mustikat ja mansikkahillon teko päivän iltaan vei, mustikoita ystävä toi viisi litraa, ei huolinut maksua.
        Herneitäkin riivin pikkurasioihin pakkaseen.
        Kaikki tuotteet euron kilo, joten hankin ehkä vähäsen ja mikä suurin hyöty, ei tarvitse talven aikaan kaupasta hilata.
        Kälylle vien maistiaisia salaatista, ja loput hyvin säilyy kevääseen asti jääkaapissa.

        Politiikka on hypännyt keskusteluun, ei siitä lisää ja lastenkasvatuskin puhuttanut edelleen.
        En pysty tuohon kasvattamiseen kantaa ottamaan, esimerkin voimalla ovat oppineet, jos jotain ovat oppineet, ei pahempia mokia tiedossa.
        Ylpeys on asia, jota en myöskään osaa itseeni yhdistää, tavallinen ihminen, ei mitään erikoista omaava, yrittänyt vain elää niin, ettei harmeja kenellekään tule tehtyä.
        Lapsia halusin ja heidän huolehtiminen aikuiseksi oli velvollisuuteni, siinäkin ehkä aivan hyvin onnistuin, en kiitollisuutta heiltä odota, minun tahdostani tänne maailmaan tulivat.
        Hyvilläni olen, että hyvin heillä elämä kulkee, jotain aina sanomista minun suunnasta olisi, mutta tiedän, että saan huoletta sanoa, tekevät oman harkintansa mukaan, hyvä niin.
        Äitini perua olen monella tapaa, äiti oli hyvin vaatimaton ahkera ihminen, ja hänestä tykkäsi tehtaan johtajista lähtien kaikki, ehkä juuri siksi, ettei tehnyt numeroa itsestään, se on piirre jonka koen perineeni.

        Älä huoli brinkkala, en toki ajatellut syykseni sänkyhaaveria, mutta harmittelen vaivaa minkä koit.
        Ymmärsin täysin tarkoituksesi "Skilaneista" kivahan se vaan oli huomiona.

        Särä ei ollut rasvaista, emäntä kertoili juuri siitä, miten ylimääräinen rasva kuoritaan ja mausteet liemeen lisätään, liha oli mureaa ja leipä oli hyvää, mukaankin lähti, kiva matka kaikkiaan, sitten vielä leipiä lisää Siiskosen leipomosta, missä kahvit joimme.
        Ilma oli ihana ja kauniita maisemia sydämen kyllyydelle asti, kaunis on kotimaamme.

        Nyt munavoin tekoon, piirakka kaipaa sellaista, kakku myös päällystä odottaa, siinäpä sitten ystäviä odottamaan;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, eilinen jäi väliin, kun oli niin paljon touhua etten malttanut koneelle istahtaa, sama jatkuu, tänään siivousta, päivällä tulee vuosien takaisia ystäviä kylään.
        Olemme viitisenkymmentä vuotta kokoontuneet muistelemaan menneitä ja ihmettelemään nykymenoa.
        Kesälle tapahtuma aina sijoittuu, kun Hesassa asuva opettaja mökillään täällä oleilee.
        Eiliset kiireet oli säilömistä, kurkkusalaatti ( viisi kiloa), suolakurkut, mustikat ja mansikkahillon teko päivän iltaan vei, mustikoita ystävä toi viisi litraa, ei huolinut maksua.
        Herneitäkin riivin pikkurasioihin pakkaseen.
        Kaikki tuotteet euron kilo, joten hankin ehkä vähäsen ja mikä suurin hyöty, ei tarvitse talven aikaan kaupasta hilata.
        Kälylle vien maistiaisia salaatista, ja loput hyvin säilyy kevääseen asti jääkaapissa.

        Politiikka on hypännyt keskusteluun, ei siitä lisää ja lastenkasvatuskin puhuttanut edelleen.
        En pysty tuohon kasvattamiseen kantaa ottamaan, esimerkin voimalla ovat oppineet, jos jotain ovat oppineet, ei pahempia mokia tiedossa.
        Ylpeys on asia, jota en myöskään osaa itseeni yhdistää, tavallinen ihminen, ei mitään erikoista omaava, yrittänyt vain elää niin, ettei harmeja kenellekään tule tehtyä.
        Lapsia halusin ja heidän huolehtiminen aikuiseksi oli velvollisuuteni, siinäkin ehkä aivan hyvin onnistuin, en kiitollisuutta heiltä odota, minun tahdostani tänne maailmaan tulivat.
        Hyvilläni olen, että hyvin heillä elämä kulkee, jotain aina sanomista minun suunnasta olisi, mutta tiedän, että saan huoletta sanoa, tekevät oman harkintansa mukaan, hyvä niin.
        Äitini perua olen monella tapaa, äiti oli hyvin vaatimaton ahkera ihminen, ja hänestä tykkäsi tehtaan johtajista lähtien kaikki, ehkä juuri siksi, ettei tehnyt numeroa itsestään, se on piirre jonka koen perineeni.

        Älä huoli brinkkala, en toki ajatellut syykseni sänkyhaaveria, mutta harmittelen vaivaa minkä koit.
        Ymmärsin täysin tarkoituksesi "Skilaneista" kivahan se vaan oli huomiona.

        Särä ei ollut rasvaista, emäntä kertoili juuri siitä, miten ylimääräinen rasva kuoritaan ja mausteet liemeen lisätään, liha oli mureaa ja leipä oli hyvää, mukaankin lähti, kiva matka kaikkiaan, sitten vielä leipiä lisää Siiskosen leipomosta, missä kahvit joimme.
        Ilma oli ihana ja kauniita maisemia sydämen kyllyydelle asti, kaunis on kotimaamme.

        Nyt munavoin tekoon, piirakka kaipaa sellaista, kakku myös päällystä odottaa, siinäpä sitten ystäviä odottamaan;)

        Minkä kokoinen jääkaappi sinulla on, kun sinne kymmeniä litroja hilloja ja etikkasälykkeitä mahtuu? Kannattaako esim, suolakurkkujen säilöntä, kun Lidlistä saa tosi hyviä noin 1 eurolla litran purkki? Mihin yksi ihminen tarvitsee pakkasmarjojen lisäksi tuollaset määrät makeita hilloja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkä kokoinen jääkaappi sinulla on, kun sinne kymmeniä litroja hilloja ja etikkasälykkeitä mahtuu? Kannattaako esim, suolakurkkujen säilöntä, kun Lidlistä saa tosi hyviä noin 1 eurolla litran purkki? Mihin yksi ihminen tarvitsee pakkasmarjojen lisäksi tuollaset määrät makeita hilloja?

        Minäkin uteliaana kysyn, miten ano käy siellä Lidlissä, kävellen vai onko bussikyyti? Kannattaako maksaa bussimaksu johonkin kauppaan ostamaan 1 euron tuotepurkkia?
        Samoin kiinnostaisi tietää, millaisia hilloja ano mieluummin käyttää. Makeat hillot säilyvät kauemmin, joten kysynkin, mitä säilöntäaineita anolla on käytössä, kun hillot ovat happamia. Haluaisin lisäksi tietää, minkä kokoinen jääkaappi anolla on. Jos anolla ei ole tarvetta säilöä tai hillota, on selvääkin, että on hankkinut pienen jenkkikaapin, jonka lokeroon mahtuu paketti kalapuikkoja, mutta on olemassa myös tilavia ja käytännöllisiä kylmäkaappeja joihin mahtuu niin tuoretavarat kuin pakasteetkin.


    • Hyvä kellari on paras paikka säilyttää hillot, marmeladit, suolasienet jne. talven yli, mutta sen puutteessa tilava jääkaappi on hilloille tarpeellinen. Minä yleensä pakastan marjat tuoreina, koska minulta puuttuu juuri nuo tarvittavat tilat. Olen pitkään etsinyt kylmäkaappeja tai jääkaappi/kylmäkaappikombeja, löytämättä sellaista, paitsi aivan luksusvarianteista, jotka ovat meille liian ylellisiä.
      Yksinään elävällekin voi olla tarvetta suurille hillojen säilytystiloille kun siis meillä monilla on lapsia ja lapsenlapsia jotka elävät kiireistä kaupunkilaiselämää, eivätkä ehdi tai jaksa marjametsään tai edes mummon viinimarjapensaisiin mehumarjoja keräämään. Ottavat he kuitenkin kiitollisuudella vastaan jos heille annetaan mummin tekemiä mehija, hilloja, marmeladeja ja kasviksiakin.

      • Huomenta kaikki.
        Minä olen aikoinani säilönyt joka syksy marjoja ja omenoita. Meillä oli mökillä ihana siemenestä kasvanut omenapuu, jonka hedelmistä tuli mailman parasta omenasosetta. Kyllä muistan sen tunteen, kun mökillä käyneet sukulaiset toivat syksyllä saavillisen omenoita pieneen kerrostalokeittiööni, mutta urheasti minä ne hillosin ja aina kaikki oli keväällä popsittu. Kaupungissa ovat säilytystilat olemattomat, joten oli pakko ostaa iso ja erillinen jääkaappi, vaikka ei se paras paikka hilloille olekaan. - Eräänä pakkastalvena puu sitten paleltui pois, kaiholla sitä muistelen yhä.
        Mutta nyt on säilömiset säilötty.

        Olen ollut tässä herkällä päällä, kun pikkuisen lapsenlapsenlapsen nimenantoa vietettiin ja herkistyin miettimään pienten koulukkaiden ensimmäisiä koulupäiviä.
        Koulut alkavat ja pienet kulkijat täyttävät tiet ja kadut. Miltei joka vuosi jotain tapahtuu! Autoilijoiden katseeseen ei osu tuollainen metrin korkeudella keikkuva pää, eikä liikennettä pysty seuraamaan lähes kadun pinnasta. Nyt ovat vielä nämä potkulaudat! Alueeni puskaradiossa on usein kauhistuneita kirjoituksia vähälläpititilanteista, joista on selvitty vain nopeilla jarrutuksilla ja luojan armosta.

        Eilen saimme kuulla Loirin poismenosta Se oli isku koko Suomen kansalle, ja Ylekin toimi nopeasti ja esitti ylimääräisen ohjelman hänen elämänkaarestaan. Tuskinpa kukaan on pystynyt Loirin esityksiä ohittamaan kantaa ottamatta. Hän oli muutakin kuin Turhapuro.

        Minua viiltää se huomio, että kaikki viimeaikaiset julkimot ja nimekkäät poisnukkuneet ovat olleet minua paljon nuorempia. Itse asiassa me kaikki palstalaiset olemme joukkoa, joka kohta on ollut neljännesvuosisadan eläkkeellä. Ja täällä sitä vain edelleen palloillaan! Meitä vanhempia ei taida olla kuin Aira Samulin.


    • Anonyymi

      Onhan meitä jotka eivät halua tuottaa lukijoille hyvää mieltä , nautimme siitä että lukija joutuu etsimään "samariiniä" luetun jälkee . Mikään epäinhimillinen ei ole meille vastenmielistä . 70 v.

      • Anonyymi

        Huomenta koleasta aamusta, pilvisenä alkavaan perjantaipäivään.
        Jälleen viikonloppu edessä, mihin tämä aika rientää, kesä kohta ohi ja tuntuu kuin sitä ei olisi ollutkaan, vaikka helteitäkin on saatu, joskus olen ajatellut, että vanhana aika pysähtyy, mutta eipä luulollani katetta ole;)
        Eilinen vierasporukka virkisti, muistoja naurua ja uuden suunnittelua, vierivät kivet ei kuulemma sammaloidu;)

        Ano 10,38, huumorilla tarkoitit, eikä vaan?

        Makriina Loiria muisteli, olihan hän moneen eläytyvä ihminen, en kuitenkaan yhtään Uuno Turhapuro kuvaa ole kokonaan katsonut, jotenkin se ei purrut edes huumori mielessä, mutta Leinon tulkitsijana oli upea ja Pojat elokuva oli myös onnistunut.
        Hänen elämäänsäkin monenmoista mahtui, paljon kiitosta, moitettakin ja menetyksiä, pettymyksiä monella tapaa.
        Arvostettu taiteilija ja ihminen.
        Nuo minun säilömiset ovat perua kotoa ja jotenkin niin kiinni niihin olen kasvanut, että yhä niitä laitan.
        Loppusuoralla alkavat olla, punajuuria ja kukkakaalia vielä laitan, kurpitsaakin, jos pakkaseen mahtuu.
        Puolukka vielä ehdoton on laittaa, ostin jo Pulmusokeria, kun aika usein sesongin alkaessa se loppuu.
        Unohdin kertoa, että mustikat sain melkein vahingossa, Lemin matkalla mainitsin mustikoista kertovalle ystävälle, että myyttekö, hän kertoi paljon keränneensä, sanoi, että ei myydä.
        Sanoin halustani muutaman litran ostaa, no se jäi siihen.
        Seuraavana päivänä soitti ja kysyi montako litraa haluaisin, viisi litraa pyysin, hän sanoi piipahtavansa metsään ja tuo marjat kohta puoliin, niin toikin.
        Maksua kysellessä sanoi, että ei hän mitään ota, no sain kuitenkin jotain käteen laitettua, ihania ihmisiä vielä löytyy.

        Ano 9,08 olet käsittänyt väärin, en satoja litroja mitään säilö, jääkaappini on neljähyllyinen ja ylähylly täyttyy säilötyistä joita en pakkaseen laita, jääkaapin alla pieni pakkanen ja sitten pieni arkkupakkanen, ne syksyllä täyttyvät.
        Makeita hilloja muutama purkki, siltä varalta jos täytekakkuja joskus teen kestitsemään vieraitani ja lettujen kyytipojiksi sopivat.
        Väitän, että omatekemät suolakurkkuni Lidlin kurkut voittaa, mutta osta toki sinä sieltä mistä haluat ja minä myös omat tapani säilytän, eikö olekin näin sopivaa kummallekin;)
        Lidliin on hieman pidempi matka, en jaksa sinne kulkea, uskon, että sieltäkin jotain kivaa saisi, mutta samoilla linjoilla olen Ano 9,23 kanssasi, kannattaako aina tarjouksien takia lähteä jos vielä autolla liikkuu, ei se bensakaan kovin halpaa ole.
        Paloman tapaan olen todennut, että nuorille ainakin minun mehuja tykkäävät vastaan ottaa, jos niitä joskus yli oman tarpeen teen.
        Keitin juuri viinimarjamehua yli oman tarpeen ja tyttärelle kelpasi, minulla aikaa kerätä ja keittää, hän työssä olevana kiitollisena vastaanotti muutamia litroja mehua, mielestäni melko suuri etu ja erokin kaupan mehuihin.

        Huomenna juhlitaan Ruotsissa kansainvälisenkoulunsa lopettaneen pojan juhlia meille mummoille ja muulle suvulle jotka ei päässet paikalle Ruotsissa.
        Vanhemmat tulevat tänään valantekojuhlaan ja siitä sitten näihin maisemiin tulevat juhlakalun kanssa juhlintaa jatkamaan.
        Poika isoukkinsa tapaan Upinniemessä armeijan suorittaa.
        Näin on viikonlopun menot selvillä, toivotan hyvää viikonloppua kaikille nojatuoliin kirjoittaville ja lukijoille;) hidastellut SkillaN


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta koleasta aamusta, pilvisenä alkavaan perjantaipäivään.
        Jälleen viikonloppu edessä, mihin tämä aika rientää, kesä kohta ohi ja tuntuu kuin sitä ei olisi ollutkaan, vaikka helteitäkin on saatu, joskus olen ajatellut, että vanhana aika pysähtyy, mutta eipä luulollani katetta ole;)
        Eilinen vierasporukka virkisti, muistoja naurua ja uuden suunnittelua, vierivät kivet ei kuulemma sammaloidu;)

        Ano 10,38, huumorilla tarkoitit, eikä vaan?

        Makriina Loiria muisteli, olihan hän moneen eläytyvä ihminen, en kuitenkaan yhtään Uuno Turhapuro kuvaa ole kokonaan katsonut, jotenkin se ei purrut edes huumori mielessä, mutta Leinon tulkitsijana oli upea ja Pojat elokuva oli myös onnistunut.
        Hänen elämäänsäkin monenmoista mahtui, paljon kiitosta, moitettakin ja menetyksiä, pettymyksiä monella tapaa.
        Arvostettu taiteilija ja ihminen.
        Nuo minun säilömiset ovat perua kotoa ja jotenkin niin kiinni niihin olen kasvanut, että yhä niitä laitan.
        Loppusuoralla alkavat olla, punajuuria ja kukkakaalia vielä laitan, kurpitsaakin, jos pakkaseen mahtuu.
        Puolukka vielä ehdoton on laittaa, ostin jo Pulmusokeria, kun aika usein sesongin alkaessa se loppuu.
        Unohdin kertoa, että mustikat sain melkein vahingossa, Lemin matkalla mainitsin mustikoista kertovalle ystävälle, että myyttekö, hän kertoi paljon keränneensä, sanoi, että ei myydä.
        Sanoin halustani muutaman litran ostaa, no se jäi siihen.
        Seuraavana päivänä soitti ja kysyi montako litraa haluaisin, viisi litraa pyysin, hän sanoi piipahtavansa metsään ja tuo marjat kohta puoliin, niin toikin.
        Maksua kysellessä sanoi, että ei hän mitään ota, no sain kuitenkin jotain käteen laitettua, ihania ihmisiä vielä löytyy.

        Ano 9,08 olet käsittänyt väärin, en satoja litroja mitään säilö, jääkaappini on neljähyllyinen ja ylähylly täyttyy säilötyistä joita en pakkaseen laita, jääkaapin alla pieni pakkanen ja sitten pieni arkkupakkanen, ne syksyllä täyttyvät.
        Makeita hilloja muutama purkki, siltä varalta jos täytekakkuja joskus teen kestitsemään vieraitani ja lettujen kyytipojiksi sopivat.
        Väitän, että omatekemät suolakurkkuni Lidlin kurkut voittaa, mutta osta toki sinä sieltä mistä haluat ja minä myös omat tapani säilytän, eikö olekin näin sopivaa kummallekin;)
        Lidliin on hieman pidempi matka, en jaksa sinne kulkea, uskon, että sieltäkin jotain kivaa saisi, mutta samoilla linjoilla olen Ano 9,23 kanssasi, kannattaako aina tarjouksien takia lähteä jos vielä autolla liikkuu, ei se bensakaan kovin halpaa ole.
        Paloman tapaan olen todennut, että nuorille ainakin minun mehuja tykkäävät vastaan ottaa, jos niitä joskus yli oman tarpeen teen.
        Keitin juuri viinimarjamehua yli oman tarpeen ja tyttärelle kelpasi, minulla aikaa kerätä ja keittää, hän työssä olevana kiitollisena vastaanotti muutamia litroja mehua, mielestäni melko suuri etu ja erokin kaupan mehuihin.

        Huomenna juhlitaan Ruotsissa kansainvälisenkoulunsa lopettaneen pojan juhlia meille mummoille ja muulle suvulle jotka ei päässet paikalle Ruotsissa.
        Vanhemmat tulevat tänään valantekojuhlaan ja siitä sitten näihin maisemiin tulevat juhlakalun kanssa juhlintaa jatkamaan.
        Poika isoukkinsa tapaan Upinniemessä armeijan suorittaa.
        Näin on viikonlopun menot selvillä, toivotan hyvää viikonloppua kaikille nojatuoliin kirjoittaville ja lukijoille;) hidastellut SkillaN

        Tässä on ehkä todettava, että nojatuolissa on otettava totisen torvensoittajan rooli.
        Asialinjalla.
        Kysymyksiin vastataan rehellisesti ja selostetaan kaikki asiaan kuuluvat seikat.
        Jäävät turhat kysymykset vähemmälle.
        Omasta elämästämmehän me jutustelemme ja kerromme omasta arjestamme.
        Kyllä ne lukijoita kiinnostavat.

        Minulla on murheena piha, jonka hoito on ollut kuvaannollista koko kesän. Kun ei selkä kestä, niin koukkiminen jää kyllä menneisyyteen. Nyt on rhodopensaan takana rehottaneet horsmat siementämisvaiheessa, Olisi nyt ehdottomasti saatava ne kompostiin sieltä Eilen jo yritin, mutta kun ei niin ei.
        Toinen rhodopensaani on talvisen lumitaakan runtelema, eikä se enää toivu. Nätti pihani on kuin muisto vain. Kaikki rempallaan.
        Niin kuin emäntäkin.


    • Iltapäivää!
      Nyt täytyy tunnustaa, että olen tullut vanhaksi! Kas, kun ensin männäviikolla olin 2-päiväisellä saarikierrksella ja heti sen perään 3 päivää kissa-ja koiravahtina, niin jopas tunsin, että nyt on voimat mummolta viety.
      Saman todistivat lapsenlapseni, jotka eilen turhaan kilkuttelivat ovikelloa, mummo se vaan veteli hirsiä, eikä olisi varmaan pitkään aikaan herännyt, mutta onneksi tuo reipas vahtikoirani valppaana herätteli minut ovea avaamaan. No, siellä pari lastenlastani oven takana ja ihmeissään, kun kello näytti jo puoli kahtatoista, eikä mummoa kuulu ovelle! Luulivat minun jo kuolleen, kun en edes puhelimen soittoon ollut herännyt.
      Enpä ole aikoihin niin pitkään nukkunut, myös tänä aamuna nukuin yli 10 tuntia.Eipä taida kannattaa enää lupautua monen päivän menoihin, ikä on jo tehnyt tehtävänsä, liika on aina liikaa!
      Ihailen Skillania, joka jaksaa moneen asiaan ja menoon ottaa osaa, minä sen sijaan väsähdän ihan pelkästä oleilusta, enhän mitään edes joutunut tekemään, elukoitten ruokinta oli pääasia, ja saarikierroksella vain nautin maisemien katselemisesta.
      Olen sentään vasta 81 ja ennen paljon liikkunut.

      Hyvää päivän jatkoa vaan kaikille tasapuolisesti, jaksellaan!

    • Lohduttavaa lukea voimien karkaamisesta se nyt on usein vielä minun kohtaloni. Poika sanoikin eilen illalla, että äiti siitähän on vain kaksi kuukautta kun kotiuduit sairaalasta, älä aseta itsellesi liikaa tavotteita. No, en, mutta kuten tänäänkin venähti kaupunkikierros kolmeen tuntiin kun en ensin löytänyt tarvitsemiamme puulistoja, nauloja ja kukka-adressikin huomiseen hautajaistilsisuuteen oli etsinnässä.

      No, nyt pääsin lepuuttamaan selkää, laitettuani lohilaatikon uuniin muhimaan. Josko tuuli heikkenisi niin syödään ulkona auringon paisteessa.

    • Anonyymi

      Haukotus. Näyttäisi kulkevan mato yli tien. Lähdenpä tutkimaan.

      • Anonyymi

        Se on varmaan väsynyt vanha äitimato. Poikamato rientää auttamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on varmaan väsynyt vanha äitimato. Poikamato rientää auttamaan.

        Suloista. Äitimato yrittää kertoa, että hän saa huomiota. Eikun yhdessä hiihtämään kohta!!! Poikamadon kuuluu harrastaa äidin kanssa, ei perheensä kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suloista. Äitimato yrittää kertoa, että hän saa huomiota. Eikun yhdessä hiihtämään kohta!!! Poikamadon kuuluu harrastaa äidin kanssa, ei perheensä kanssa.

        Ai minkä perheen kanssa? Perhe voisi viedä huomion pois äitimadosta.


    • Anonyymi

      SkillaNilla on ollut mielenkiintoinen matka. Särä on "Suomen seitsemäs (ruoka) ihme". Hienoa, että perinne säilyy. Harva pääsee maistamaan särää. Olen lammasruokien ystävä, lampaan niskasta tulee mahtava pata yrttien kanssa. Särän verrattuna se on tietysti "arkista" herkkua.

      • Anonyymi

        Särä ei maistunut ja on myös epäterveellistä.


      • Anonyymi

        Nimenomaan Lemin särä, ehkä sitä jossain muuallakin tehdään vai miten on?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan Lemin särä, ehkä sitä jossain muuallakin tehdään vai miten on?

        Lauantaiaamun kaunista aamua, yön koleus vielä parvekkeella käydessä tuntui, sitähän se elokuinen sää tuottaa.
        Elokuu liki puolissa, koulut alkaneet ja kohta muutkin rutiinit kuvaan astuu.
        Eilen kutsuin rääppiäisille talosta muutaman naapurin ja niin iltapäivä kului mukavasti ja kakkukin pieneni, loput pakastin makean mielitekoon;)
        Pitää heti aamusta piipahtaa tuohon lähikauppaan kukan ostoon, päivällä hakevat sitten juhlimaan.
        Neuloin villasukat sotilaspojalle, ennen ainakin pitivät talven tullen, varsinaisen koulunloppulahjan lähetin jo oikeana juhlapäivänä.

        Tuon särän terveellisyydestä en mene mitään sanomaan, eikös se niin ole, että kaikki ruoka tai ainakin sen puuttuminen kuolemaan johtaa.
        Hieman ankean näköinen se lautasen anti oli, kun vain perunat ja liha, mutta mureaa liha oli, ohrarieska maistui ja jälkkäri korvasi pienen puutteen, sekahedelmä soppa oli hyvää.
        Yhdessä olo onnistuneesti korvasi pienet puutteet;) lammasta en juurikaan syö , joku kammo siihen on jäänyt, villan maku kaiketi.

        Mielikuvitus on ruvennut kukkimaan, kun madotkin äiti j poikamadoksi nimetty.
        Ehkä vähän kärkeä laannuttavat, sillä ilkeilyähän nuo taas ovat.
        Nostaneeko omaa egoa hyvinkin paljon?

        Fiinufammu, ei se niin helppoa se meneminen ole minullakaan ja voimat jo puolilta päivin lopussa.
        Olen itselleni sanonut, että oman kuntoni ylläpidosta ei kukaan toinen voi huolehtia, siksi tuo lähteminen on aina mielessä, minne vain suinkin kykenen.
        Kyllä se uni alkaa suuren osan elämästä viemään, mutta nukutaan jos nukuttaa, minä torkun istuessanikin;)
        Jotain muisteltavaa ja keskustelun aihetta joka reissusta saa ja siksi kannattaa väsyminen hankkia, tuntea, että elämä vielä mukanaan kuljettaa.
        Tämä talo jollakin tapaa on kuoleman esikartano, taas yksi asunto tyhjentyy, kun asukas palvelutaloon joutuu siirtymään, ei pysty itsenäisesti toimimaan.
        Sekin on sitä elämän kulkua, milloin oma kohta edessä on?

        Makriina noin se minun mielestä kuuluu tehdä, jos jollekin asiat eivät selville tule, perusteellinen selostus asiasta ja niin asia tulee loppuun käsitellyksi.
        Se että tarvitseeko kenenkään huolta kantaa toisten aherruksista, mallia voisivat halutessaan ottaa, mutta eihän elämä niin mene, , harmillista.
        Alistuttava on tosielämän koukeroihin, se mitä aiemmin on tehty, esimerkiksi pihan hoitamisessa, ei välttämättä enää onnistu ja surulla sitä hoitamatonta pihaa katselee.
        Iloa on etsittävä muista asioista, vaikeaa sekin jos ilon aiheita harvakseen.
        Mitähän osaisikaan lohdutukseksi sanoa, on vain ajateltava, että nyt on näin, ehkä siellä vielä kukkiakin kukkii ja luonnossa ainakin silmän iloa löytyy.

        Nyt on omat huonon näköiset kukkani vettä vailla, niiden kasteluun, kivaa viikonlopun alkua teille kirjoittajat ja lukijat;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Lauantaiaamun kaunista aamua, yön koleus vielä parvekkeella käydessä tuntui, sitähän se elokuinen sää tuottaa.
        Elokuu liki puolissa, koulut alkaneet ja kohta muutkin rutiinit kuvaan astuu.
        Eilen kutsuin rääppiäisille talosta muutaman naapurin ja niin iltapäivä kului mukavasti ja kakkukin pieneni, loput pakastin makean mielitekoon;)
        Pitää heti aamusta piipahtaa tuohon lähikauppaan kukan ostoon, päivällä hakevat sitten juhlimaan.
        Neuloin villasukat sotilaspojalle, ennen ainakin pitivät talven tullen, varsinaisen koulunloppulahjan lähetin jo oikeana juhlapäivänä.

        Tuon särän terveellisyydestä en mene mitään sanomaan, eikös se niin ole, että kaikki ruoka tai ainakin sen puuttuminen kuolemaan johtaa.
        Hieman ankean näköinen se lautasen anti oli, kun vain perunat ja liha, mutta mureaa liha oli, ohrarieska maistui ja jälkkäri korvasi pienen puutteen, sekahedelmä soppa oli hyvää.
        Yhdessä olo onnistuneesti korvasi pienet puutteet;) lammasta en juurikaan syö , joku kammo siihen on jäänyt, villan maku kaiketi.

        Mielikuvitus on ruvennut kukkimaan, kun madotkin äiti j poikamadoksi nimetty.
        Ehkä vähän kärkeä laannuttavat, sillä ilkeilyähän nuo taas ovat.
        Nostaneeko omaa egoa hyvinkin paljon?

        Fiinufammu, ei se niin helppoa se meneminen ole minullakaan ja voimat jo puolilta päivin lopussa.
        Olen itselleni sanonut, että oman kuntoni ylläpidosta ei kukaan toinen voi huolehtia, siksi tuo lähteminen on aina mielessä, minne vain suinkin kykenen.
        Kyllä se uni alkaa suuren osan elämästä viemään, mutta nukutaan jos nukuttaa, minä torkun istuessanikin;)
        Jotain muisteltavaa ja keskustelun aihetta joka reissusta saa ja siksi kannattaa väsyminen hankkia, tuntea, että elämä vielä mukanaan kuljettaa.
        Tämä talo jollakin tapaa on kuoleman esikartano, taas yksi asunto tyhjentyy, kun asukas palvelutaloon joutuu siirtymään, ei pysty itsenäisesti toimimaan.
        Sekin on sitä elämän kulkua, milloin oma kohta edessä on?

        Makriina noin se minun mielestä kuuluu tehdä, jos jollekin asiat eivät selville tule, perusteellinen selostus asiasta ja niin asia tulee loppuun käsitellyksi.
        Se että tarvitseeko kenenkään huolta kantaa toisten aherruksista, mallia voisivat halutessaan ottaa, mutta eihän elämä niin mene, , harmillista.
        Alistuttava on tosielämän koukeroihin, se mitä aiemmin on tehty, esimerkiksi pihan hoitamisessa, ei välttämättä enää onnistu ja surulla sitä hoitamatonta pihaa katselee.
        Iloa on etsittävä muista asioista, vaikeaa sekin jos ilon aiheita harvakseen.
        Mitähän osaisikaan lohdutukseksi sanoa, on vain ajateltava, että nyt on näin, ehkä siellä vielä kukkiakin kukkii ja luonnossa ainakin silmän iloa löytyy.

        Nyt on omat huonon näköiset kukkani vettä vailla, niiden kasteluun, kivaa viikonlopun alkua teille kirjoittajat ja lukijat;)

        Tuosta pihan hoidosta vielä sen verran, että lainaa se ihmisen puutarhan hoito on. Lainaa luonnolta. Luoja on kasvit ripotellut maisemiin ja ne ovat levittäytyneet haluamiinsa suuntiin. Ihminen voi rajoittaa niiden kasvualueita ja säädellä niiden olosuhteita, mutta kasvit voittavat aina. Luovutusvoitto!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan Lemin särä, ehkä sitä jossain muuallakin tehdään vai miten on?

        Särä on herkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Särä on herkkua.

        Ennenvanhaan vanhat lampaat (lähes kuolemaisillaanolevat olevat) tapettiin ja syötiin lopuksi. Niitä kasvatettiin villan takia. Nykyään lampaita kasvatetaan myös lihaa varten. Teurastetaan eri vaiheessa. Mitään "villanmakua" ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennenvanhaan vanhat lampaat (lähes kuolemaisillaanolevat olevat) tapettiin ja syötiin lopuksi. Niitä kasvatettiin villan takia. Nykyään lampaita kasvatetaan myös lihaa varten. Teurastetaan eri vaiheessa. Mitään "villanmakua" ei ole.

        Automaattikirjoitus tuottaa näköjään mitä tekstiä sattuu. Millä sen saa pois päältä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Automaattikirjoitus tuottaa näköjään mitä tekstiä sattuu. Millä sen saa pois päältä?

        Ainakin minun puhelimeni tallentaa kaikki kirjoittamani sanat. Kun kirjoitan uuden sanan, puhelin yrittää käyttää jotain aikaisempaa sanaa naputtamani sijaan, jolloin teksti voi muuttua aivan käsittämättömäksi. Onneksi puhelimeni alleviivaa mielestään virheellisen sanan, joten pystyn sen toistamaan niin että aparaatti uskoo, että se on ihan oikein ja tallettaa sen tulevaa käyttöä varten. Jos ei huomaa katsoa tekstiään kunnolla, ei aina itsekään enää tiedä, mitä kummaa on aikonut viestittää, kun tekstitys on tuollaista soppaa.
        Mutta en minä vaan tiedä, miten se toiminto poistetaan. Ovat nämä laitteet niin mutkikkaita, että aina on kysyttävä myymälästä apua, jos ongelmia syntyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuosta pihan hoidosta vielä sen verran, että lainaa se ihmisen puutarhan hoito on. Lainaa luonnolta. Luoja on kasvit ripotellut maisemiin ja ne ovat levittäytyneet haluamiinsa suuntiin. Ihminen voi rajoittaa niiden kasvualueita ja säädellä niiden olosuhteita, mutta kasvit voittavat aina. Luovutusvoitto!

        Eikö se kotonasi asuva aikamiespoika auta? Horsmat voi kiskoa pois juurineen.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Ainakin minun puhelimeni tallentaa kaikki kirjoittamani sanat. Kun kirjoitan uuden sanan, puhelin yrittää käyttää jotain aikaisempaa sanaa naputtamani sijaan, jolloin teksti voi muuttua aivan käsittämättömäksi. Onneksi puhelimeni alleviivaa mielestään virheellisen sanan, joten pystyn sen toistamaan niin että aparaatti uskoo, että se on ihan oikein ja tallettaa sen tulevaa käyttöä varten. Jos ei huomaa katsoa tekstiään kunnolla, ei aina itsekään enää tiedä, mitä kummaa on aikonut viestittää, kun tekstitys on tuollaista soppaa.
        Mutta en minä vaan tiedä, miten se toiminto poistetaan. Ovat nämä laitteet niin mutkikkaita, että aina on kysyttävä myymälästä apua, jos ongelmia syntyy.

        Onhan tuo ominaisuus varmaankin kaikissa puhelimissa, mutta minä ainakin olen ottanut sen pois käytöstä.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Ainakin minun puhelimeni tallentaa kaikki kirjoittamani sanat. Kun kirjoitan uuden sanan, puhelin yrittää käyttää jotain aikaisempaa sanaa naputtamani sijaan, jolloin teksti voi muuttua aivan käsittämättömäksi. Onneksi puhelimeni alleviivaa mielestään virheellisen sanan, joten pystyn sen toistamaan niin että aparaatti uskoo, että se on ihan oikein ja tallettaa sen tulevaa käyttöä varten. Jos ei huomaa katsoa tekstiään kunnolla, ei aina itsekään enää tiedä, mitä kummaa on aikonut viestittää, kun tekstitys on tuollaista soppaa.
        Mutta en minä vaan tiedä, miten se toiminto poistetaan. Ovat nämä laitteet niin mutkikkaita, että aina on kysyttävä myymälästä apua, jos ongelmia syntyy.

        Ei sinun puhelimesi mitään käyttämiäsi sanoja tallenna.

        Eikö sinulla makriina ole lapsenlapsia. he ovat petoja korjaamaan ongelmia?
        Entä olisiko naapurissa apua?


    • Anonyymi

      Hajamielinen Mkr. tuossa kirjoitteli ja teksti otti ja karkasi. Loput ajatuksenjuoksut jääkööt toiseen kertaan. Hyvää päivänjatkoa.
      Sama.

      • Nämä kirjoitelmat osuvat milloin mihinkin, ja vanhat sitten siirtyvät alta pois. Tuo minun edellinen huomautukseni liittyy Anonyymiin kirjoitukseeni 09:12! Huoh.


    • Iltaa ! On ilmoja pidellyt, sanotaan, helle sen kun jatkuu.

      Hiukka liikaa meikäläiselle jos jotakin askaretta tahtoo ulkona yrittää.
      Eilen olin naapurin marjapensaissa: punaherukka, jolle ei oikein ollut ottajia. Olin hämmästynyt kun tutkin sen ravintoarvoa, ihan mustaherukan veroinen, mutta kirpeä maku taitaa verottaa sen suosiota. Kyllä sille käyttöä löytyy jos/kun jälkiruokia harrastaa.

      Mustikkaakin sain kotiintuotuna kolme kiloa 30 euroa. Talvella ostan sitä valmiiksi pakastettuna tarpeen mukaan. Tuttujen kanssa tehtiin kyllä treffit metsäretkelle, mutta heille tuli "parempi tarjous" ja täksi päiväksi olin sopinut muuta.

      Tuossa mietin eilen, että tätä kesää voisi kutsua ystävyyden kesäksi, niin paljon olemme voineet toisiamme tavata, milloin missäkin merkeissä. Ulkona ja pienessä porukassa se on ollut turvallista, ei olla edes muistettu koronaa. Isompiin tapahtumiin en ole edelleenkään lähtenyt, enkä ole niitä isommin kaivannutkaan.
      SkillaN on niitä osannut kivasti sirotella arkisen tapahtumisen keskelle. Minulle on edelleenkin virkistävää lukea pitempiä kuvauksia itse kunkin kesän kulusta, mutta eihän näitä lyhytsanaisia viestejä sovi kieltää tietenkään. Omanlaistaan osallistumista nekin.

      SkillaNin jaksamista on ihasteltu. Sitä minäkin. Minua kyllä pienemmätkin ponnistelut väsyttävät, pikku matkatkin, joita minullekin on tarjottu. Naapurikunnan nelituntinen kiertoajelu oli mieluinen ja ensi viikko saattaa tuoda uuden reissun.

      Itsenäisesti tein "julkisilla" yhden kaupunkireissun, mutta kyllä se todisti, että muutaman kilsan kävely on minulle liikaa ja edelleen sitä omaa kävelytekniikkaa pitäisi hioa ja tietysti lihaskuntoakin lisätä.
      Kävin tapaamassa entistä naapuriani, 85 v, joka muutti palveluasumisen piiriin.
      Jännä ilmiö, että vaikka ollaan tuttuja vuosien, joidenkin kanssa vuosikymmenien takaa, aina meistä löytyy uutta, sellaista, mistä ei ole ennen ollut puhetta. Lapsuusmuistoja useinkin ja tietysti oma lukunsa on selviytyminen tässä päivässä, siitäkin on hyvä jakaa kokemuksia, ne tarjoavat sen turvallisen "kohtalonyhteyden"..)) ja tietysti vinkkejä oman arjen kulkuun.
      Lastenlapsilla on arki alkanut, pikkumies kävikin siitä kertomassa tänään. Toistaiseksi tarinointi mummon kanssa on riittänyt, vaikka muutakin tarjontaa tämänpäivän lapsille riittää. Kun tällä asuinalueella on paljon lapsiperheitä, kavereista ei ole pulaa.

      Makriina tuolla kuvasi omaa pihaansa. Filosofinen lähestymiskulma: ihminen lainaa luonnolta. "Ei ihminen luonut maan kudosta, hän on vain sen säie" (Intiaanipäällikkö Seattlen puheesta). Minun pihani on myös useimmiten luonnontilassa ja myös täällä horsma on kasvanut ennätyspitkäksi..)) Poika kyllä siisti pihan tämä vuonna joten nyt se on paremmassa kuosissa kuin vuosiin.
      Naapuri myös katsasti tontilla olevia puita ja katsoi, että niistä voisin saada poltettavaa puuta moneksi talveksi..)) Totta, mutta "ilmaista" puutahan se ei ole. Kaataminen ja pilkkominen klapeiksi maksaa niin paljon, ettei köyhällä ole varaa..)) Ja talven puuthan on nyt hankittu ja siistissä pinossa puuvajassa.
      Siitä on hyvä jatkaa...
      Hyvää viikonlopun jatkoa itse kullekin,
      demeter1

    • Anonyymi

      Kiitos demeter hyvistä toivotuksista, hyvin sujuu, kun on niin mainiot ilmat,
      että ilkokseen tuolla ulkona puutarhahommia tekee!

      Ruoho on nurmikoilla ennätys kovassa kasvuvauhdissa. Melkein kun selkänsä kääntää, on jo leikkaustarvetta!
      Nyt nurmi oli kuivaa, että oli hyvä leikata, osavn vain, koska maanantaina pitäisi tulla koneellista apua. Mukava sitä on käsikoneellakin pieniä määriä lyhentää, tulee lenkki samalla tehtyä!
      Skillanilla on intoa ja kuntoa reissata, se on hyvä, muistoja saa sitten tallentaa .

      Nauratti Makriinan pihaongelmat, varsinkin se, kun hän osaa niin humoristesisti kuvailla pihansa kuntoa. Monella on nuoremmillakin samoja ongelmia, ei mitään hätää Makriina!
      Nautitaan edelleen tästä kesästä, joka on niin kaunis ja lämmin,
      Neeasa

      • Sunnuntaiaamua tässä kulutan taas koneen ääressä, ikkunan takana paistaa aurinko ja tuntuu kuin elämä hymyilisi koko tehollaan.
        Nukuin vain kuusi tuntia, kun katselin Areenasta elokuvan, mielenkiinto unenkin vei mennessään.
        Eilen juhlittiin ylioppilasta meren takaa, jännä siellä laitetaan nimi ylioppilashattuun ja vuoren voi valita, tämän ylioppilaan vuori oli suomenlipusta osa.
        Sopeutuminen armeijan hommiin on sujunut hyvin, sotapoliisiksi kouluttavat, meriväkeen ei päässyt, vain kaksikymmentä otettiin, Upinniemi kuitenkin paikka missä lähiajat oleilee.

        Noista puutarhan hoidoista myös Neeasa mainitsi, jos voimia riittää aika hujahtaa ulkohommissa ja jälki ilahduttaa, myös kunto kohenee, minulta jäisi Makriinan tapaan tekemättä mullan myllerrykset, hyvä kun kävelemään vielä pääsee.
        Minulla ei kännykässä ole asennettu Suomi24, joten en sieltä kirjoita, koneella vain, muutenkin koneeni kanssa paremmin sinut olen kuin kännykän.
        Onhan nämä laitteet joskus konstikkaita, telkkarin salasanoja en muista ja nyt uutta sopimusta pyytävät tekemään, soittelin pojalle, sanoi et tee uutta, hän tulee katsomaan ja laittaa asiat reilaan.
        Telkkarin koneella kirjoittaminenkin niin vaivaloista, että en sitä halua edes opetella, sopimus on poikani nimellä joten hoitakoon asian kuntoon.
        Saman sopimuksen sisällä voi olla useampi perheen jäsen.

        Minusta mehuna punaherukka on hyvää, hieman hapokasta, mikä minulle hyvin sopii, pakkaseen ei niin paljon sokeriakaan vaadi.
        Kyllä nuo pienet retket ajatuksen vaihtumista joka kerta aikaan saavat, pitkiä matkoja en kyllä istuisi enää linja-autossa.
        Lappiin olisi taas ollut mahdollista lähteä, mutta kaksitoistatuntia matkaten ei mikään nautinto ollut, joten sen jätän väliin ainakin tällä kertaa.
        Ulkomaanmatkojakin olisi tarjolla, mutta ei kiitos tämän kuntoisena.
        Meillä juna hytkyttää katuja esitellen kaupunkia ja aika paljon kyydissä näkyy ihmisiä aina olevan, myös kävelykierrokset suosittuja oppaan kanssa.
        Kukkakedoksi vaan koko piha, on helppo hoitaa, määrä aikana vain niitto, että siemenet maahan putoilee.
        Kukkaniityn valmiiksi saaminen kestää viisi vuotta, mutta ihana näkymä olisi erilaisin kukkasin.
        Yritin näin toimia maalla ollessani, mutta ei ehtinyt vielä täyteen loistoon.
        Turvallista lähteä talvea odottamaan, kun puita on liiteriin varastoitu ja kun on mahdollista puilla lämmittää, miksi sitä ei käyttäisi, puhukoot mitä tahansa.
        Ei se puunpoltto pahin ilmastonpilaaja ole, teollisuus ne haitat suuremmin meille tuo.

        Tänä aamuna lehteä lukien huomasin taas kerran oikeasti asian ymmärtäneeni.
        Asuntoa vaihtaessani kyselin miten ja kenelle epäkohdista pitää ilmoittaa, asukasyhdistyksellekö, vastaus tuli, ei kyseinen yhdistys mikään kaatopaikka ole, suoraan vuokranantajalle on epäkohdat ilmoitettava.
        Ihmettelin ääneen, että eikö puhelinlinjat jo tukkoon mene, kun talossa on tällä paikalla 46 asuntoa, puhumattakaan kaupungin muista saman vuokranantajan asukkaita.
        Nyt luin tänä aamuna asukasyhdistyksen tehtävistä, tarkoitus koota epäkohdat yhteen ja ilmoittaa sopivin väliajoin vuokraajalle, myös mahdollisten yhteisten toimien aikaan saaminen, näin minäkin sen olin sisäistänyt, ihan maatiaisjärjen mukaisena.
        Näin eritavoin asiat ymmärretään ja vielä melko töykeä oli vastaus minkä sain, puhelinmaksut samat kaikille, no näin on, mutta voisipa taas kerran sopia, että yksi taho vain ilmoittelisi ja saisi korvauksen puhelimen käytöstä.
        Onhan nämä väärinymmärrykset joka paikassa melko tuttuja, myös kirjoittelun ohessa.

        Jospa pistäisin pisteen vuodatukselleni ja toivotan iloa päiväänne;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamua tässä kulutan taas koneen ääressä, ikkunan takana paistaa aurinko ja tuntuu kuin elämä hymyilisi koko tehollaan.
        Nukuin vain kuusi tuntia, kun katselin Areenasta elokuvan, mielenkiinto unenkin vei mennessään.
        Eilen juhlittiin ylioppilasta meren takaa, jännä siellä laitetaan nimi ylioppilashattuun ja vuoren voi valita, tämän ylioppilaan vuori oli suomenlipusta osa.
        Sopeutuminen armeijan hommiin on sujunut hyvin, sotapoliisiksi kouluttavat, meriväkeen ei päässyt, vain kaksikymmentä otettiin, Upinniemi kuitenkin paikka missä lähiajat oleilee.

        Noista puutarhan hoidoista myös Neeasa mainitsi, jos voimia riittää aika hujahtaa ulkohommissa ja jälki ilahduttaa, myös kunto kohenee, minulta jäisi Makriinan tapaan tekemättä mullan myllerrykset, hyvä kun kävelemään vielä pääsee.
        Minulla ei kännykässä ole asennettu Suomi24, joten en sieltä kirjoita, koneella vain, muutenkin koneeni kanssa paremmin sinut olen kuin kännykän.
        Onhan nämä laitteet joskus konstikkaita, telkkarin salasanoja en muista ja nyt uutta sopimusta pyytävät tekemään, soittelin pojalle, sanoi et tee uutta, hän tulee katsomaan ja laittaa asiat reilaan.
        Telkkarin koneella kirjoittaminenkin niin vaivaloista, että en sitä halua edes opetella, sopimus on poikani nimellä joten hoitakoon asian kuntoon.
        Saman sopimuksen sisällä voi olla useampi perheen jäsen.

        Minusta mehuna punaherukka on hyvää, hieman hapokasta, mikä minulle hyvin sopii, pakkaseen ei niin paljon sokeriakaan vaadi.
        Kyllä nuo pienet retket ajatuksen vaihtumista joka kerta aikaan saavat, pitkiä matkoja en kyllä istuisi enää linja-autossa.
        Lappiin olisi taas ollut mahdollista lähteä, mutta kaksitoistatuntia matkaten ei mikään nautinto ollut, joten sen jätän väliin ainakin tällä kertaa.
        Ulkomaanmatkojakin olisi tarjolla, mutta ei kiitos tämän kuntoisena.
        Meillä juna hytkyttää katuja esitellen kaupunkia ja aika paljon kyydissä näkyy ihmisiä aina olevan, myös kävelykierrokset suosittuja oppaan kanssa.
        Kukkakedoksi vaan koko piha, on helppo hoitaa, määrä aikana vain niitto, että siemenet maahan putoilee.
        Kukkaniityn valmiiksi saaminen kestää viisi vuotta, mutta ihana näkymä olisi erilaisin kukkasin.
        Yritin näin toimia maalla ollessani, mutta ei ehtinyt vielä täyteen loistoon.
        Turvallista lähteä talvea odottamaan, kun puita on liiteriin varastoitu ja kun on mahdollista puilla lämmittää, miksi sitä ei käyttäisi, puhukoot mitä tahansa.
        Ei se puunpoltto pahin ilmastonpilaaja ole, teollisuus ne haitat suuremmin meille tuo.

        Tänä aamuna lehteä lukien huomasin taas kerran oikeasti asian ymmärtäneeni.
        Asuntoa vaihtaessani kyselin miten ja kenelle epäkohdista pitää ilmoittaa, asukasyhdistyksellekö, vastaus tuli, ei kyseinen yhdistys mikään kaatopaikka ole, suoraan vuokranantajalle on epäkohdat ilmoitettava.
        Ihmettelin ääneen, että eikö puhelinlinjat jo tukkoon mene, kun talossa on tällä paikalla 46 asuntoa, puhumattakaan kaupungin muista saman vuokranantajan asukkaita.
        Nyt luin tänä aamuna asukasyhdistyksen tehtävistä, tarkoitus koota epäkohdat yhteen ja ilmoittaa sopivin väliajoin vuokraajalle, myös mahdollisten yhteisten toimien aikaan saaminen, näin minäkin sen olin sisäistänyt, ihan maatiaisjärjen mukaisena.
        Näin eritavoin asiat ymmärretään ja vielä melko töykeä oli vastaus minkä sain, puhelinmaksut samat kaikille, no näin on, mutta voisipa taas kerran sopia, että yksi taho vain ilmoittelisi ja saisi korvauksen puhelimen käytöstä.
        Onhan nämä väärinymmärrykset joka paikassa melko tuttuja, myös kirjoittelun ohessa.

        Jospa pistäisin pisteen vuodatukselleni ja toivotan iloa päiväänne;)

        Meidän ikäisten ruuhkavuosina asiat hoidettiin aivan eri tavoilla kuin nyt, laskujen maksamisesta alkaen. Digiaikaan siirryttäessä yhteiskunta on pitänyt itsestään selvänä, että jo eläkkeelle siirtyneet kansalaiset omaksuvat kaikki uudet järjestelmät itsekseen ja ehkä lastenlastensa avulla , ja katsovat, että oppimattomat ja ymmärtämättömät eivät tarvitse kuin töykeää käytöstä osakseen. Mutta kun kaikilla ei ole niitä näppäriä lapsenlapsia! Oma vikansa.
        Se ettei puhelimiin vastata, eikä pystytä oikeita neuvoja antamaan on tietenkin myös ikäihmisen oma syy.
        Välillä sitä ihmettelee, mitä meiltä oikein odotetaan, kun asiallinen tiedustelu ei riitä.

        Minäkin nukuin vain 6 h ja heräsin aikaisin. Aamukahvia nauttiessani yritin seurata tv:n luonto-ohjelmaa Australiasta, mutta kun päästiin kohtaan, jossa käsiteltiin toisiaan syöviä liskoja puuttomassa erämaassa, suljin rakkineen, koska sisiliskotkin kesämökin portaan alla aiheuttavat minussa väristyksiä. Kaksimetrinen varaani ei ole miellyttävää aamuseuraa ainakaan minulle.

        Sää vaikuttaa tuhruiselta. Jälkipolvi ehdottelee reissua mökille ensi viikolla. Kahden vaiheilla tässä mietin, viitsinkö lähteä sinne tuskailemaan tekemättömiä hommia. Onneksi kuulemma rastaat ovat tyhjentäneet punaiset viinimarjapensaat, niin että yksi murhe vähemmän sentään.
        Mutta vuohenputkien siemenkodat pitäisi kaataa ehdottomasti, sillä eräänä vuonna myyrät olivat tuoneet talvivarastokseen kilokaupalla siemeniä sänkyyni peittoni alle. Kokemus on minut kyllä kouluttanut aina tarkistamaan tilanne, ennen kuin pötkähdän yöunille, niin että varasto löytyi ajoissa.
        Kerran peiton alla oli myyrän kotipesä, josta lapsoset onneksi jo olivat lähteneet maailmalle. Silloin oli minun oli pakko siirtyä muualle nukkumaan, ja kalustimme koko kammarin uudelleen, niin että myyrä ei enää voisi hyödyntää minun petiäni poikasilleen.
        Suvisen sunnuntain jatkoa
        tv. Mkr.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamua tässä kulutan taas koneen ääressä, ikkunan takana paistaa aurinko ja tuntuu kuin elämä hymyilisi koko tehollaan.
        Nukuin vain kuusi tuntia, kun katselin Areenasta elokuvan, mielenkiinto unenkin vei mennessään.
        Eilen juhlittiin ylioppilasta meren takaa, jännä siellä laitetaan nimi ylioppilashattuun ja vuoren voi valita, tämän ylioppilaan vuori oli suomenlipusta osa.
        Sopeutuminen armeijan hommiin on sujunut hyvin, sotapoliisiksi kouluttavat, meriväkeen ei päässyt, vain kaksikymmentä otettiin, Upinniemi kuitenkin paikka missä lähiajat oleilee.

        Noista puutarhan hoidoista myös Neeasa mainitsi, jos voimia riittää aika hujahtaa ulkohommissa ja jälki ilahduttaa, myös kunto kohenee, minulta jäisi Makriinan tapaan tekemättä mullan myllerrykset, hyvä kun kävelemään vielä pääsee.
        Minulla ei kännykässä ole asennettu Suomi24, joten en sieltä kirjoita, koneella vain, muutenkin koneeni kanssa paremmin sinut olen kuin kännykän.
        Onhan nämä laitteet joskus konstikkaita, telkkarin salasanoja en muista ja nyt uutta sopimusta pyytävät tekemään, soittelin pojalle, sanoi et tee uutta, hän tulee katsomaan ja laittaa asiat reilaan.
        Telkkarin koneella kirjoittaminenkin niin vaivaloista, että en sitä halua edes opetella, sopimus on poikani nimellä joten hoitakoon asian kuntoon.
        Saman sopimuksen sisällä voi olla useampi perheen jäsen.

        Minusta mehuna punaherukka on hyvää, hieman hapokasta, mikä minulle hyvin sopii, pakkaseen ei niin paljon sokeriakaan vaadi.
        Kyllä nuo pienet retket ajatuksen vaihtumista joka kerta aikaan saavat, pitkiä matkoja en kyllä istuisi enää linja-autossa.
        Lappiin olisi taas ollut mahdollista lähteä, mutta kaksitoistatuntia matkaten ei mikään nautinto ollut, joten sen jätän väliin ainakin tällä kertaa.
        Ulkomaanmatkojakin olisi tarjolla, mutta ei kiitos tämän kuntoisena.
        Meillä juna hytkyttää katuja esitellen kaupunkia ja aika paljon kyydissä näkyy ihmisiä aina olevan, myös kävelykierrokset suosittuja oppaan kanssa.
        Kukkakedoksi vaan koko piha, on helppo hoitaa, määrä aikana vain niitto, että siemenet maahan putoilee.
        Kukkaniityn valmiiksi saaminen kestää viisi vuotta, mutta ihana näkymä olisi erilaisin kukkasin.
        Yritin näin toimia maalla ollessani, mutta ei ehtinyt vielä täyteen loistoon.
        Turvallista lähteä talvea odottamaan, kun puita on liiteriin varastoitu ja kun on mahdollista puilla lämmittää, miksi sitä ei käyttäisi, puhukoot mitä tahansa.
        Ei se puunpoltto pahin ilmastonpilaaja ole, teollisuus ne haitat suuremmin meille tuo.

        Tänä aamuna lehteä lukien huomasin taas kerran oikeasti asian ymmärtäneeni.
        Asuntoa vaihtaessani kyselin miten ja kenelle epäkohdista pitää ilmoittaa, asukasyhdistyksellekö, vastaus tuli, ei kyseinen yhdistys mikään kaatopaikka ole, suoraan vuokranantajalle on epäkohdat ilmoitettava.
        Ihmettelin ääneen, että eikö puhelinlinjat jo tukkoon mene, kun talossa on tällä paikalla 46 asuntoa, puhumattakaan kaupungin muista saman vuokranantajan asukkaita.
        Nyt luin tänä aamuna asukasyhdistyksen tehtävistä, tarkoitus koota epäkohdat yhteen ja ilmoittaa sopivin väliajoin vuokraajalle, myös mahdollisten yhteisten toimien aikaan saaminen, näin minäkin sen olin sisäistänyt, ihan maatiaisjärjen mukaisena.
        Näin eritavoin asiat ymmärretään ja vielä melko töykeä oli vastaus minkä sain, puhelinmaksut samat kaikille, no näin on, mutta voisipa taas kerran sopia, että yksi taho vain ilmoittelisi ja saisi korvauksen puhelimen käytöstä.
        Onhan nämä väärinymmärrykset joka paikassa melko tuttuja, myös kirjoittelun ohessa.

        Jospa pistäisin pisteen vuodatukselleni ja toivotan iloa päiväänne;)

        Taloyhtiöiden hallinnointi taitaa tänä päivänä olla yhtä kinkkistä kuin muidenkin yhteisten asioitten hoito ? Onkohan demokratia jo kääntynyt itseään vastaan: omien oikeuksien perääminen on huipussaan, kokonaisuutta ei enää nähdä, pientäkään epämukavuutta ei siedetä - siis omalla kohdalla ?
        En nyt viittaa SkillaNin kuvaamaan hallinnointiin, koska en jaksa uskoa, että ikääntyneet, sentään elämänkoulunsa käyneet ja asiansa tunnollisesti hoitaneet, valittaisivat turhasta, mutta nuorempien kohdalla se tuntuisi olevan arkipäivää.
        Muistelen vain omaa vuokralaiskokelastani, joka vaati myrkyttämisoperaatiota koko taloyhtiöön kun itse löysi kuolleita turkiskuoriaisia lattialistan alta.

        Toivottavasti SkillaNin mainitsema asukasyhdistys saa korjauksia epäkohtiin.
        Yhteistyössä on toivomme, siinä on voimaa.

        Tuosta tylyttämisestäkin näyttäisi tulleen maantapa. Juuri luin jostakin vanhasta lehdestä meidän "onnellisuusprofessori" Markku Ojasen haastattelun, jossa hän muun muassa kyseli "kiltteyden" perään. Hän katsoi kiltteyteen sisältyvän ystävällisyyttä, hyväntahtoisuutta, kiitollisuutta, anteeksiantoa ja nöyryyttä. Ei vähä mitään..))

        Vaikka ei aina pystyisi olemaan "kiltti", sitä ei mielestäni pitäisi tavoitteena hylätä, puhumattakaan sen pilkkaamisesta, mitä myös näkee tehtävän.

        Nyt taisi jo mennä "saarnan" puolelle..)) "Itsestään paha pappi saarnaa" - niihän se meni ?

        Mutta mukava verkkainen päivä tähän saakka. Pikkumieskin kävi kylässä, "palloteltu" on ja tulokset merkitty muistiin. Jokohan alkaa se meriittien kerääminen ? ..))

        Ai niin. "Maansurua", Vesa-Matti Loirin poismenoa on käsitelty: Hesarissakin kymmenen sivun verran ja telkkarissa, en tiedäkään miten paljon ? Pari haastattelua katsoin. Toisessa hän itse totesi, että hänellä ei ole noussut "kusi" päähän ja niin kai hänet on yleisesti koettukin, ja sehän on suuren taiteilijan merkki. Hän myös katsoi tehneensä Eino Leinoa tutuksi "kansan syville riveille" , omilla tulkinnoillaan, mikä varmasti pitää myös paikkansa.
        Siitä fasadin, julkisivun, takaisestakin "faktatiedosta" on saatu lukea, mutta jospa ne kokonaispisteet kuitenkin jäävät plussan puolelle..)) RIP, hän levätköön rauhassa.
        demeter1


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taloyhtiöiden hallinnointi taitaa tänä päivänä olla yhtä kinkkistä kuin muidenkin yhteisten asioitten hoito ? Onkohan demokratia jo kääntynyt itseään vastaan: omien oikeuksien perääminen on huipussaan, kokonaisuutta ei enää nähdä, pientäkään epämukavuutta ei siedetä - siis omalla kohdalla ?
        En nyt viittaa SkillaNin kuvaamaan hallinnointiin, koska en jaksa uskoa, että ikääntyneet, sentään elämänkoulunsa käyneet ja asiansa tunnollisesti hoitaneet, valittaisivat turhasta, mutta nuorempien kohdalla se tuntuisi olevan arkipäivää.
        Muistelen vain omaa vuokralaiskokelastani, joka vaati myrkyttämisoperaatiota koko taloyhtiöön kun itse löysi kuolleita turkiskuoriaisia lattialistan alta.

        Toivottavasti SkillaNin mainitsema asukasyhdistys saa korjauksia epäkohtiin.
        Yhteistyössä on toivomme, siinä on voimaa.

        Tuosta tylyttämisestäkin näyttäisi tulleen maantapa. Juuri luin jostakin vanhasta lehdestä meidän "onnellisuusprofessori" Markku Ojasen haastattelun, jossa hän muun muassa kyseli "kiltteyden" perään. Hän katsoi kiltteyteen sisältyvän ystävällisyyttä, hyväntahtoisuutta, kiitollisuutta, anteeksiantoa ja nöyryyttä. Ei vähä mitään..))

        Vaikka ei aina pystyisi olemaan "kiltti", sitä ei mielestäni pitäisi tavoitteena hylätä, puhumattakaan sen pilkkaamisesta, mitä myös näkee tehtävän.

        Nyt taisi jo mennä "saarnan" puolelle..)) "Itsestään paha pappi saarnaa" - niihän se meni ?

        Mutta mukava verkkainen päivä tähän saakka. Pikkumieskin kävi kylässä, "palloteltu" on ja tulokset merkitty muistiin. Jokohan alkaa se meriittien kerääminen ? ..))

        Ai niin. "Maansurua", Vesa-Matti Loirin poismenoa on käsitelty: Hesarissakin kymmenen sivun verran ja telkkarissa, en tiedäkään miten paljon ? Pari haastattelua katsoin. Toisessa hän itse totesi, että hänellä ei ole noussut "kusi" päähän ja niin kai hänet on yleisesti koettukin, ja sehän on suuren taiteilijan merkki. Hän myös katsoi tehneensä Eino Leinoa tutuksi "kansan syville riveille" , omilla tulkinnoillaan, mikä varmasti pitää myös paikkansa.
        Siitä fasadin, julkisivun, takaisestakin "faktatiedosta" on saatu lukea, mutta jospa ne kokonaispisteet kuitenkin jäävät plussan puolelle..)) RIP, hän levätköön rauhassa.
        demeter1

        Huomenta, viestini ei suostunut lähtemään, joten uusiksi huomenna, mukavaa viikonalkua;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, viestini ei suostunut lähtemään, joten uusiksi huomenna, mukavaa viikonalkua;)

        Välillä minunkin läppäsini ilmoittaa: "Se on rikki nyt".
        Ihmeellistä, kuinka se voikin harmittaa, juuri kun on kirjoittanut pitkät rimpsut ja tarkistanut pilkkuvirheet. Ei tee mieli kirjoittaa uudelleen, ja sekin vielä, että lennokkuus katoaa, jos joutuu toistamaan mielipiteensä. Eivät samat lauseet enää kehity mieleen.

        Ihana kesäpäivä on tulossa. Mutta aina näkyy ongelmia säästä löytyvän. Nyt voivotellaan, että 500 vuoteen ei Euroopassa ole ollut näin kuivaa, ja suuret joetkin kuivuvat, ja uutisissa näytetään Thamesjoen kivikkoista pohjaa. Tasapaino järkkyy kaikkialla.

        Niin että pieniä ovat meidän murheemme.
        Hyvää viikon alkua toivotan minäkin.


    • Vietimme helteisiä päiviä Pirkanmaan mökkijärven vilpoisuudessa, ilman puutarhahuolia kallioisella korkealla tontilla , josta tuuli pyyhkii havunneulasetkin pois. Kummasti siellä sauna maistuu joka päivä, ja saahan siinä lämmintä pesuvettä. Olemme tulleet laiskoiksi, polttopuutkin tilataan valmiina, joskus saatamme tuulenkaatoja raahata peräkärryllä , jos lähelle tietä sattuu kaatumaan. Tämä on perikunnan mökki, korjaukset on ulkoistettu, käyttöä vähän, lähinnä tämä metsänhoidon tukikohtana toimii. Anopin henki leijailee täällä tummassa pyöröhirsimökissä, hänen tyylipuhdas 60-luvun sisustuksensa astioita myöten. Tavattiin taas miehen mökeillään olevia serkkuja, pienet rapukekkeritkin saatiin aikaan.

      Omppusouvi on varhaislajikkeesta Huvituksesta alkanut, tosin kevennettyyn malliin. Omenapiirakkaa tietysti oli heti leivottava. Eri aikaan kypsyvistä omenista voi säilöntää porrastaa, annetaan omenia myös paljon pois näin runsaana vuonna. Soseita ja hilloja keittelen lastenkin perheille. Tuoremehuasemalle puristettavaksi viedään isot kuormat, saa vaivattomasti terveellistä juotavaa, hyvä menekki urheileville nuorille. Minäkin pakastan suurimman osan mehuista, marjoista pääosa syödään pakkasesta sellaisinaan. Pakastin on vaihdettu energiatehokkaaksi, non frost -malliksi, jota ei tarvitse sulattaa, mittaa on lattiasta kattoon. Kaipa tämä järkevääkin on, kun on omasta takaa niin paljon marjoja ja marjoille jakajia lähipiirissä. Ja jos ei olekaan, tämä puuha antaa hyvää mieltä ja tyydyttää ikiaikaista keräilyviettiä. ;)

      Kiva retki tuntui olevan Skillanilla särän syöntiin, ihanaa juhlia myös nuorten valmistumista ja elämän merkkipaaluja vauvasta alkaen. Upinniemi on perinteinen palveluspaikka myös meidän suvun nuorilla miehillä ollut kahdessa sukupolvessa täällä meren hengessä kun eletään . Se on hieno käyntikohde myös siviileille, sinne järjestetään retkiä. Fiinufammun tapaan saariston suuren rengasmatkan minäkin tahtoisin autolla tehdä, ei olla enää vuosikausiin omalla veneellä täältä upeaan lounaissaaristoon asti purjehdittu. Mukavaa lukea myös Paloman kesäterveisiä ja matkasta Suomeen kirjallisissa merkeissä. Korppikselle toivotan edelleen kuntoutumista ja voimien paluuta, hyvä kun sinulla on apuvoimia ja voit olla rakkaalla mökilläsi. Eliaanan mökkipuuhat osoittavat , monitaitoinen ja pystyvä olet , niitä rakennuksiakin ja eri sukupolvien väkeä tuntuu olevan runsain mitoin, vilkasta täyteläistä kesäelämää.

      Terveiset kaikille kirjoittajille, luen kyllä viestit. Jää vaan vähälle kommentoinnille, kun harvemmin käyn ja näiden omien puuhastelujen kuvauksissa olen niin monisanainen ;).
      Nautitaan loppukesästä ja tuoreesta sadosta!

    • Kuuma päivä korvessa. Esikoinen siirsi paluunsa Hesaan huomen aamuksi. Liian kuuma keli ajaa päiväaikaan.

      Saimme vietyä talousjätteet ja haettua multaa pihapiirin nurmikkoon. Paikkaamme ruohikolla perunamaan ja syreenipensaan poiston jättämät jäljet.

      Poika lähti vielä hakemaan shusia lounaaksi. Me koiran kanssa odottelemme makupaloja.

      Kiitos, Ramoona olet ainoa joka otti kauniisti kantaa koettelemuksiini sairaudessani.
      Tämä vaikea vuoteni on useimmille vain itseni korostamista, niin voi luoja, mitä sillä tarkoittanevat.

      Päivä kerrallaan eteenpäin

      • Anonyymi

        Tässä ketjussa on paljon pirullista porukkaa.


    • Anonyymi

      Hauska viikonloppu takana. Luimme puutarhassa klassikkoromaania ääneen vuorotellen sivu kerrallaan kukin ja jaoimme roolit.

      • Anonyymi

        Kekseliäs idea. Lukeminen yhdessä luo yhteyksiä.


      • Anonyymi

        Olipas ihanaa teillä. Mekin kauan sitten miehen eläessä luimme joskus ääneen toisillemme mutta ei keksitty rooleja jakaa. Romaanista olisi tullut näytelmä. Illalla sängyssä luettiin, ihan kylkilyljessä läheisesti.


    • Anonyymi

      Kysyisin anonyymiltä, ett mikä klassikkoromaani oli kysymyksessä?
      Sehän on mukava tapa viettä yhteistä aikaa, melkein kuin joku seurapeli.

      Säilöämiset on yhdeltä osin tehty, no, sitten omenat ja iki-ihnat puolukat, jos saan.
      Itse en enää tuon selän vuoksi voi metsään mennä, mutta kyllä heitä on sellaisia ,jotka jaksaa, ja löytää hyviä marjapaikkoja.

      On hieno päivä tänään, niin suloisen lämmin. Ei tarvi lämmitellä huoneitakaan, öisin hieman liiankin lämmin.

      Yöllä heräsin, ihmettelin onko minulta valot jääneet päälle, kunnes huomasin, että kuuhan siellä on! Uutisissa mainittiinkin, että Suomessa on nyt trooppisia öitä,
      onhan tämä hyvää vastapainoa niille talven pakkasille.

      Laitetaan paljon aurinkovoidetta,

      Neeasa

      • Huomenet, jospa paremmalla onnella tänä aamuna sujuisi.
        Taas matkaamme marjankeruuseen, nyt vuorossa mustaviinimarja ja karviaiset, lipstikkaa otan myös talven keittoihin ja sopii se moneen muuhunkin mausteeksi.
        Kuuma päivä tulossa, pitää heti aamusta pensaaseen kiiruhdettava, että jaksaa vähän aikaa poimia.
        Poikani kävi sunnuntaina laittamassa maksullisia kanavia lisää, kun hänen omaan sopimukseen voi useampia liittää, nyt ei mummolta ohjelmat lopu.

        Vielä on minullakin joitakin puutteita säilönnän osalta, vadelmia ja omenia, puolukoiden lisäksi, sittenpä kelpaa talveksi asettua.
        Ikkuna auki nukun, lämmintä vielä riittää ilman lämmitystä, mutta kunhan kosteus lisääntyy kaipaa jo kuivattavaa lämpöä.

        Kirjakerhoa minäkin esittelin talomme kerhohuoneelle, saapa nähdä ottaako tuulta, askartelua myös soisi aloitettavan, olisi kiva yhdessä toinen toistaan neuvoen näperrellä.
        Hieman arveluttaa innon puute mihinkään asiaan, sairaudet päällimmäisenä puheenaiheena, kun pihalla tapaamme.
        Onhan se tärkeää saada vaivoistaankin puhua, mutta jotain muutakin kaipaisi, kun näitä vaivoja jonkin verran kaikilla, usein kysytään minultakin miten olet voinut, no aina tulee jalkojen vaivat kerrattua, ei siitä mihinkään pääse.

        Ramoonalla taas elämyksiä muillekin jakaa, on se varmaan mukava, kun suvulla on tapana tapailla.
        Minun sukuni pieni ja vieraannuttu on tyystin, serkkuja ei monta olekaan, tapaamisia ei juuri koskaan, adressin juuri laitoin yhdelle serkulle joka vanhemmasta päästä pääsi taivaan kotiin.
        Olen lapsilleni yrittänyt toivomuksia heittää, että tavatkaa usein, mutta huonoin tuloksin, ei sukurakkaus tule jatkossakaan päätään nostavan.
        Kaikilla omien perheiden kesken ne tapaamiset, minua vielä hakevat juhliinsa.
        Sukurakkaus on periytyvä tauti, en muista oliko meillä lapsuudessa näitä tapaamisia useimmin.
        Vesikielelle tulee, kun puhutaan kotimaan omenista, no pian niitä pitää ruveta saalistamaan;)
        Ulkomaalaiset omenat ovat kyllästymisen saanut aikaan, mutta kun kotimaan satoa on saatavilla, todellinen herkku on illan kulukkeeksi;)

        Makriina totesit, että pieniä on meidän murheemme koko maapallon mittaa katsottuna, niinhän se on ja noille luonnossa tapahtuville ei ihminen viisaudessakaan mitään mahda.
        Onhan vettäkin väliin saatu, mutta helle kuivattaa ja vettä jo luonto taas kaipaa, puolukat kypsymässä, vesi niillekin kokoa lisäisi.
        Kyllä minäkin sadattelin eilen aamulla, kun kuolemattomat sanaseni katosi, en jaksanut uusia, jospa tämä nyt lähtisi.
        Suojauksissani on puutteita näin ilmoitettiin, mutta en arvaa joka tarjoukseen lähteä, kun kone topin tekee, sitten ei kirjoitella, sillä selvä.
        Iso aukko kuitenkin jää, millä sen sitten täyttäisi?

        Nyt arkisiin puuhiin, että keskusteluun aiheita keräytyisi;)
        Lämpöä ja hyvää mieltä ystävät kautta koko suomenmaan;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenet, jospa paremmalla onnella tänä aamuna sujuisi.
        Taas matkaamme marjankeruuseen, nyt vuorossa mustaviinimarja ja karviaiset, lipstikkaa otan myös talven keittoihin ja sopii se moneen muuhunkin mausteeksi.
        Kuuma päivä tulossa, pitää heti aamusta pensaaseen kiiruhdettava, että jaksaa vähän aikaa poimia.
        Poikani kävi sunnuntaina laittamassa maksullisia kanavia lisää, kun hänen omaan sopimukseen voi useampia liittää, nyt ei mummolta ohjelmat lopu.

        Vielä on minullakin joitakin puutteita säilönnän osalta, vadelmia ja omenia, puolukoiden lisäksi, sittenpä kelpaa talveksi asettua.
        Ikkuna auki nukun, lämmintä vielä riittää ilman lämmitystä, mutta kunhan kosteus lisääntyy kaipaa jo kuivattavaa lämpöä.

        Kirjakerhoa minäkin esittelin talomme kerhohuoneelle, saapa nähdä ottaako tuulta, askartelua myös soisi aloitettavan, olisi kiva yhdessä toinen toistaan neuvoen näperrellä.
        Hieman arveluttaa innon puute mihinkään asiaan, sairaudet päällimmäisenä puheenaiheena, kun pihalla tapaamme.
        Onhan se tärkeää saada vaivoistaankin puhua, mutta jotain muutakin kaipaisi, kun näitä vaivoja jonkin verran kaikilla, usein kysytään minultakin miten olet voinut, no aina tulee jalkojen vaivat kerrattua, ei siitä mihinkään pääse.

        Ramoonalla taas elämyksiä muillekin jakaa, on se varmaan mukava, kun suvulla on tapana tapailla.
        Minun sukuni pieni ja vieraannuttu on tyystin, serkkuja ei monta olekaan, tapaamisia ei juuri koskaan, adressin juuri laitoin yhdelle serkulle joka vanhemmasta päästä pääsi taivaan kotiin.
        Olen lapsilleni yrittänyt toivomuksia heittää, että tavatkaa usein, mutta huonoin tuloksin, ei sukurakkaus tule jatkossakaan päätään nostavan.
        Kaikilla omien perheiden kesken ne tapaamiset, minua vielä hakevat juhliinsa.
        Sukurakkaus on periytyvä tauti, en muista oliko meillä lapsuudessa näitä tapaamisia useimmin.
        Vesikielelle tulee, kun puhutaan kotimaan omenista, no pian niitä pitää ruveta saalistamaan;)
        Ulkomaalaiset omenat ovat kyllästymisen saanut aikaan, mutta kun kotimaan satoa on saatavilla, todellinen herkku on illan kulukkeeksi;)

        Makriina totesit, että pieniä on meidän murheemme koko maapallon mittaa katsottuna, niinhän se on ja noille luonnossa tapahtuville ei ihminen viisaudessakaan mitään mahda.
        Onhan vettäkin väliin saatu, mutta helle kuivattaa ja vettä jo luonto taas kaipaa, puolukat kypsymässä, vesi niillekin kokoa lisäisi.
        Kyllä minäkin sadattelin eilen aamulla, kun kuolemattomat sanaseni katosi, en jaksanut uusia, jospa tämä nyt lähtisi.
        Suojauksissani on puutteita näin ilmoitettiin, mutta en arvaa joka tarjoukseen lähteä, kun kone topin tekee, sitten ei kirjoitella, sillä selvä.
        Iso aukko kuitenkin jää, millä sen sitten täyttäisi?

        Nyt arkisiin puuhiin, että keskusteluun aiheita keräytyisi;)
        Lämpöä ja hyvää mieltä ystävät kautta koko suomenmaan;)

        Aamupäivää ! Kyllä Nojatuolista on jonkinlainen addikti, riippuvuus, tullut minulle(kin).
        Kun on tullut tavaksi istahtaa nojatuoliin ennenkuin asettuu uuteen päivään.

        Aina ei ole aikaa/intoa/rohkeutta kirjoittaa, mutta kun lukee, sekin tarjoaa virikettä, väylän ihmisyhteyteen ja sen helpomman kautta, kun ei tarvitse näpytellä puhelinta ja miettiä, onko "ihminen tavattavissa" siellä ja häiritseekö mahdollisesti hänen rutiinejaan,,))

        Ja kuten olen ennenkin todennut, jatkuvuus on minulle tärkeätä. Siksi en ole Facessa, vaikka siellä on monia sellaisia ryhmiä, jotka liippaavat läheltä omaa elämänpiiriä.
        Tapahtuminen siellä on kuitenkin minulle liian kiivastahtista, satunnaista ja pinnallista.
        Varmasti sekin palvelee monia ja kyllä itsekin käyn katsomassa mitä vaikka Ruotsissa asuville sukulaisille kuuluu..)) Uusia kontakteja en ole siellä solminut.

        SkillaN kertoi suhteestaan sukuun. Itse olin serkkusarjojeni nuorin, ja meitä oli paljon. Nyt on jäljellä enää kaksi serkkua isän puolelta, yksi äidin, eikä seuraavassa polvessa ole enää suuria perheitä. Ilmankos ollaan syntyvyydestä huolissamme. Siis Suomessa.

        Sain juuri kirjastoautolta tilaamani Antti Malisen ja Tuomo Tammisen kirjan: "Jälleenrakentajien lapset - sodanjälkeinen Suomi lapsen silmin". Arvokas historiateos, saa nähdä, milloin "ehdin" siihen paneutua, ehkä täytyy hankkia itselle niin voi lukea vähän kerrassaan. On tärkeätä tuntea oma historiansa, ettei joudu toistamaan sitä..))

        Kyllä olette ahkeria, te marjastajat ja säilöjät. Uskon, ja tiedänkin, että sadon talteen otto on kyllä sellainen perinne, joka tarjoaa uskomattoman paljon sille, joka siihen pystyy osallistumaan ja vielä jakamaan antejaan muille. Hyvä te, arjen sankarit ja juhlistajat !

        Itse vähän mietinkin, millä täyttyy tuo aukko, joka jää, jos/kun en pysty vaikka enää metsään menemään, satoa talteen ottamaan. Mitä tulee tilalle ja tuleeko mitään ?

        Vanhin veli, 90 v, meni vielä mustikkametsään, mutta vaikeaksi meni, kun joutui puun rungosta ottamaan tukea ylös pääsemisessä, tuttu taas kertoi kaatuneensa ryteikössä selälleen ja vaivoin pääsi sieltä nousemaan, sai jalkaansa raapamankin, mihin piti hakea apteekkiapua. Niin, että koska on viisasta luovuttaa ? Ja surra menetetettyä.

        Juuri kun koin, miten hienoa on, kun korona tai sen uhka ei enää ole läsnä kokoaikaisesti, sain tiedon, että toinen veli, 86 v, on saanut koronan. Hän on sairaalassa sydänvaivojen vuoksi ja kai se siltä reissulta on tullut, neljästi rokotettu ja eristyksessä pysynyt omassa arjessaan. Myös naapurin rouva, saman ikäinen, sairasti sen juuri ennen kuin pääsi muuttamaan palvelutaloon.
        Itse olen huolettomasti liikkunut ilman maskia, pitäisköhän sen käyttöön taas palata ?

        Voi, voi ! Taas on puheputki päällä. Meinasin just alkaa käsittelemään yksinäisten miesten kohtaa, mutta jääköön toiseen kertaan..))

        Sellaisen havainnon olen tehnyt, että jos aikoo osallistua jotakin aihetta käsittelevään keskusteluketjuun, kannattaa malttaa mielensä. Yleensä se, mitä tahtoi sanoa, tulee sanotuksi ja usein vielä paremmin kuin itse olisi osannut sanoa...)) Ellei yksi sitä sano, niin vastaukset yhteen ynnättyinä sen tekevät...
        Näinhän se menee: "Kukaan ei voi ilmaista sinulle muuta kuin sellaista, mikä jo uinuu tietoisuutesi aamunkoitossa" (Kahlil Gibran, Profeetta)...Kaikki tieto on yhteistä, joku vain ilmaisee sen...

        Hyvää jatkoa tällekin päivälle,
        demeter1


    • Anonyymi

      Skillan, miten säilöt karviaisia ja miten käytät niitä? Meillä on sekä punasia että vihreitä, molemmat hyviä siltään syödä puskista, mutten osa mitenkään säilöä. Joskus tein hilloa, mutta jäi kuoria liikaa.

      • Anonyymi

        Minä tein kyllä hilloa aikoinani punaisista karviaisista. Hommaa vain oli, kun joka marjasta poistin tupsun, mutta yhden illan se tv:n edessä vei. Tuli työ tehtyä pitkää elokuvaa seuratessa. Hillo on ihanaa, se käy niin liharuuan kuin ohukaisenkin seuraksi.
        Minua surettaa aina, kun joka vuosi voivotellaan kotimaisten omenien runsasta satoa. Itselläni on yksi omenapuu mökillä, punainen kaneli, mutta se on kärsinyt elämänsä aikana niin paljon, että sen sato on aina olematon. Kaupoissa myydään kovalla hinnalla raakoja ja pieniä kotimaisia omenoita, joita ei tee mieli ostaa, enkä tunne ketään omenapuun omistajaa.
        Nyyh.
        Tänään on lähdettävä kauppareissulle. Tässä iässä se on ihan kertomisen väärtti. Kyllä pieniksi tapahtumat meikäläisellä käyvät.
        Minulla on ollut tapana käydä erään sukulaisen kanssa lounaalla kerran kuussa, että nämä sukulaisuussuhteet olisivat edes jollain lailla hengissä, mutta nyt ei hänelle enää taida ruoka maistua, kun peruutti tapaamisen.
        Käy niin kuin Skillan kertoo, että yhteydenpito kutistuu olemattomiin. Kesällähän meillä oli isompi tilaisuus, jossa amerikanserkut tapasivat meitä kotimaan sukulaisia, ja silloin oli puhetta siitä, että suku voisi sopia yhteisestä tapaamisesta ihan hilpeissäkin merkeissä, sillä viime vuosina tapaamiset ovat kutistuneet hautajaisiin. Puheen asteelle taitaa jäädä.
        Kuukauden päästä alkavat erilaiset harrastuspiirit taas toimia. Kyllä niihin on pakko osallistua, ettei ihan muumioidu neljän seinän sisään. Mutta se nuoruuden into on alkanut karista, mitä lienee tapahtunut.
        Hajamielinen Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä tein kyllä hilloa aikoinani punaisista karviaisista. Hommaa vain oli, kun joka marjasta poistin tupsun, mutta yhden illan se tv:n edessä vei. Tuli työ tehtyä pitkää elokuvaa seuratessa. Hillo on ihanaa, se käy niin liharuuan kuin ohukaisenkin seuraksi.
        Minua surettaa aina, kun joka vuosi voivotellaan kotimaisten omenien runsasta satoa. Itselläni on yksi omenapuu mökillä, punainen kaneli, mutta se on kärsinyt elämänsä aikana niin paljon, että sen sato on aina olematon. Kaupoissa myydään kovalla hinnalla raakoja ja pieniä kotimaisia omenoita, joita ei tee mieli ostaa, enkä tunne ketään omenapuun omistajaa.
        Nyyh.
        Tänään on lähdettävä kauppareissulle. Tässä iässä se on ihan kertomisen väärtti. Kyllä pieniksi tapahtumat meikäläisellä käyvät.
        Minulla on ollut tapana käydä erään sukulaisen kanssa lounaalla kerran kuussa, että nämä sukulaisuussuhteet olisivat edes jollain lailla hengissä, mutta nyt ei hänelle enää taida ruoka maistua, kun peruutti tapaamisen.
        Käy niin kuin Skillan kertoo, että yhteydenpito kutistuu olemattomiin. Kesällähän meillä oli isompi tilaisuus, jossa amerikanserkut tapasivat meitä kotimaan sukulaisia, ja silloin oli puhetta siitä, että suku voisi sopia yhteisestä tapaamisesta ihan hilpeissäkin merkeissä, sillä viime vuosina tapaamiset ovat kutistuneet hautajaisiin. Puheen asteelle taitaa jäädä.
        Kuukauden päästä alkavat erilaiset harrastuspiirit taas toimia. Kyllä niihin on pakko osallistua, ettei ihan muumioidu neljän seinän sisään. Mutta se nuoruuden into on alkanut karista, mitä lienee tapahtunut.
        Hajamielinen Mkr.

        Äläs nyt Makriina. Minä olen aina ihastellut tuota sinun aktiivisuuttasi. Sinähän seuraat aikaasi, osallistut, tapaat tuttuja, harrastat kulttuuria, käyt mökillä ja vaikka mitä...
        Ihan välillä hengästyy kun seuraa vauhtiasi..))
        Kai sitä sitten peilaa siihen, millaista oli ennen ja eiköhän meiltä kaikilta ole vauhti vähän vähentynyt ?
        "Rytmi vaihtuu, kaikuu sävel muu", laulettiin iskelmässä ja niin on käynyt ainakin omalla kohdallani, into osallistumiseen on vähentynyt, hiipunut lähes olemattomiin, mutta vähän uteliaana seuraan, mitä tästä seuraa..))
        Sittenkin katson, että me, joilla on vielä sukua ja perhettä ympärillä olemme etuoikeutettuja. Jo tietoisuus heidän olemassaolostaan kannattelee, antaa omalle elämälle sisältöä ja merkitystä. Ainakin niin tahdon nähdä ja saa sen välillä kokeakin..))


      • demeter1 kirjoitti:

        Äläs nyt Makriina. Minä olen aina ihastellut tuota sinun aktiivisuuttasi. Sinähän seuraat aikaasi, osallistut, tapaat tuttuja, harrastat kulttuuria, käyt mökillä ja vaikka mitä...
        Ihan välillä hengästyy kun seuraa vauhtiasi..))
        Kai sitä sitten peilaa siihen, millaista oli ennen ja eiköhän meiltä kaikilta ole vauhti vähän vähentynyt ?
        "Rytmi vaihtuu, kaikuu sävel muu", laulettiin iskelmässä ja niin on käynyt ainakin omalla kohdallani, into osallistumiseen on vähentynyt, hiipunut lähes olemattomiin, mutta vähän uteliaana seuraan, mitä tästä seuraa..))
        Sittenkin katson, että me, joilla on vielä sukua ja perhettä ympärillä olemme etuoikeutettuja. Jo tietoisuus heidän olemassaolostaan kannattelee, antaa omalle elämälle sisältöä ja merkitystä. Ainakin niin tahdon nähdä ja saa sen välillä kokeakin..))

        Kiitos, D! Pieni innostava toivotus herättää mukavasti. Samaa vauhdin lisäystä sinullekin siis! Toivottavasti polvi vihdoin toipuu ja pääset taas liikkeelle harrastuksiin.
        Samaa hyvää yritystä muillekin palstalaisille. Onhan täällä useita tosi aktiivisia ikätovereita mukana. Ihan oikeasti puuhaavat mökeillään, matkustelevat ja harrastavat. Tsemppiä!

        Yleensä nämä nojatuolijutustelut kertoilevat oman elämänsä sattumuksista, joten jää vähemmälle toisten kirjoittajien kokemuksista puhuminen. Jotenkin sitä on ottanut sen kannan, että me kertoilemme vain murusia päivämme menoista. Ajatusten tuuletusta. Olenkin nimittänyt palstaa ikkunaksi maailmalle. Huiskutamme toisillemme, mutta pysyttelemme kuitenkin omissa ympyröissämme.

        Näissä merkeissä! Nyt ihan kirjautuneena.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Äläs nyt Makriina. Minä olen aina ihastellut tuota sinun aktiivisuuttasi. Sinähän seuraat aikaasi, osallistut, tapaat tuttuja, harrastat kulttuuria, käyt mökillä ja vaikka mitä...
        Ihan välillä hengästyy kun seuraa vauhtiasi..))
        Kai sitä sitten peilaa siihen, millaista oli ennen ja eiköhän meiltä kaikilta ole vauhti vähän vähentynyt ?
        "Rytmi vaihtuu, kaikuu sävel muu", laulettiin iskelmässä ja niin on käynyt ainakin omalla kohdallani, into osallistumiseen on vähentynyt, hiipunut lähes olemattomiin, mutta vähän uteliaana seuraan, mitä tästä seuraa..))
        Sittenkin katson, että me, joilla on vielä sukua ja perhettä ympärillä olemme etuoikeutettuja. Jo tietoisuus heidän olemassaolostaan kannattelee, antaa omalle elämälle sisältöä ja merkitystä. Ainakin niin tahdon nähdä ja saa sen välillä kokeakin..))

        Miksi kaikkien pitäiikään tehdä kaikkea? Jollakin on marjat omassa pihassa, jollakin ei. Kyllä niitä kaupastakin saa valmiiksi pakastettuina ja hilloja purkissa. Jollakin on suuri läheinen suku ja jollakin ei. Jonkun suku on sammumassa, ei lapsenlapsia. Jonku terveempi kuin joku toinen. Kaikki ovat yhtä hyviä ihmisiä. Luulisi ettei makriina ainakaan itseään vähättele, noin valistunut monitaitoinen ihminen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kaikkien pitäiikään tehdä kaikkea? Jollakin on marjat omassa pihassa, jollakin ei. Kyllä niitä kaupastakin saa valmiiksi pakastettuina ja hilloja purkissa. Jollakin on suuri läheinen suku ja jollakin ei. Jonkun suku on sammumassa, ei lapsenlapsia. Jonku terveempi kuin joku toinen. Kaikki ovat yhtä hyviä ihmisiä. Luulisi ettei makriina ainakaan itseään vähättele, noin valistunut monitaitoinen ihminen.

        No ei ollut tarkoitus asettaa ihmisiä "paremmuusjärjestykseen", Ano 12.13. Samaa mieltä olen siitä, että "jokainen ihminen on laulun arvoinen"..))
        Mutta kuten sanoin, ainakin itse peilaan itseäni siihen, millainen olin "ennen" ja usein haikeus valtaa mielen kun näkee menetykset.

        Tuosta itsensä vähättelystä on muuten todettu, että juuri lahjakkaat ihmiset saattavat siihen syyllistyä. Viimeksi se tuli ilmi Anne Brunilan, tunnetun talousvaikuttajan, muistelmista. Hän katsoi potevansa "huijarisyndroomaa", eli koki kaikesta osaamisestaan huolimatta riittämättömyyttä tehtävissään.
        Myös Veikko Ennalan, takavuosien kohutoimittajan, elämäkerran kirjoittaja kirjoitti Ennalasta: "lahjakkaiden ihmisten tapaan hänellä oli huono käsitys itsestään". (Tätä olen aikaisemminkin siteerannut).
        Eikä juuri edesmennyt Vesa-Matti Loirikaan juuri osaamistaan hehkuttanut...


      • demeter1 kirjoitti:

        No ei ollut tarkoitus asettaa ihmisiä "paremmuusjärjestykseen", Ano 12.13. Samaa mieltä olen siitä, että "jokainen ihminen on laulun arvoinen"..))
        Mutta kuten sanoin, ainakin itse peilaan itseäni siihen, millainen olin "ennen" ja usein haikeus valtaa mielen kun näkee menetykset.

        Tuosta itsensä vähättelystä on muuten todettu, että juuri lahjakkaat ihmiset saattavat siihen syyllistyä. Viimeksi se tuli ilmi Anne Brunilan, tunnetun talousvaikuttajan, muistelmista. Hän katsoi potevansa "huijarisyndroomaa", eli koki kaikesta osaamisestaan huolimatta riittämättömyyttä tehtävissään.
        Myös Veikko Ennalan, takavuosien kohutoimittajan, elämäkerran kirjoittaja kirjoitti Ennalasta: "lahjakkaiden ihmisten tapaan hänellä oli huono käsitys itsestään". (Tätä olen aikaisemminkin siteerannut).
        Eikä juuri edesmennyt Vesa-Matti Loirikaan juuri osaamistaan hehkuttanut...

        Luin uudelleen kirjoittamani ja yritän käsittää, mikä siinä saa lukijan ajattelemaan, että olen vähättelemässä itseäni tai muita.
        Jos niin on, niin haluan oikaista tällaisen väärinkäsityksen. Olen ihan tyytyväinen elämääni ja samaa herranlahjaa toisillekin toivon.
        Jos arvelu johtuu säilömisestä niin HEI, jokainen tekee sen minkä katsoo jaksavansa ja kokee tarpeelliseksi.
        Se, että minä en ole harrastanut säilömistä enkä marjastusta aikoihin, johtuu siitä, että minun oloissani se on ollut turhaa ja tarpeetonta työtä. Lähipiirini ei ole hillojani tarvinnut, eivätkä ne mahdu minun pienii kylmätiloihini, ei se ole sen kummallisempi seikka.
        Hymyä huuleen!


      • Makriina kirjoitti:

        Luin uudelleen kirjoittamani ja yritän käsittää, mikä siinä saa lukijan ajattelemaan, että olen vähättelemässä itseäni tai muita.
        Jos niin on, niin haluan oikaista tällaisen väärinkäsityksen. Olen ihan tyytyväinen elämääni ja samaa herranlahjaa toisillekin toivon.
        Jos arvelu johtuu säilömisestä niin HEI, jokainen tekee sen minkä katsoo jaksavansa ja kokee tarpeelliseksi.
        Se, että minä en ole harrastanut säilömistä enkä marjastusta aikoihin, johtuu siitä, että minun oloissani se on ollut turhaa ja tarpeetonta työtä. Lähipiirini ei ole hillojani tarvinnut, eivätkä ne mahdu minun pienii kylmätiloihini, ei se ole sen kummallisempi seikka.
        Hymyä huuleen!

        No nyt täytyy minunkin täsmentää sanomisiani, Makriina..)) En minkään ole kokenut sinun vähättelevän itseäsi, mutta joskus käy niin, että vastaus tuo mieleen jonkun toisen, joka niin tekee tai sitten siirtyy yksityisestä yleiseen...
        Ja tulee mieleen assosiaatio, kytkentä, johonkin eri henkilöön kuin puheena olleeseen.

        Ei tainnut paljon selventää ? On tää niin vaikeeta..))
        Mutta tulkintavaikeuksissa hyvä tahto on verraton apu, eikö ?


      • demeter1 kirjoitti:

        No nyt täytyy minunkin täsmentää sanomisiani, Makriina..)) En minkään ole kokenut sinun vähättelevän itseäsi, mutta joskus käy niin, että vastaus tuo mieleen jonkun toisen, joka niin tekee tai sitten siirtyy yksityisestä yleiseen...
        Ja tulee mieleen assosiaatio, kytkentä, johonkin eri henkilöön kuin puheena olleeseen.

        Ei tainnut paljon selventää ? On tää niin vaikeeta..))
        Mutta tulkintavaikeuksissa hyvä tahto on verraton apu, eikö ?

        Vuosia olen ajatellut, että keskustelussa suuri osa on äänensävy ja ilmeet. Tällaisessa nettikirjoittelussa ne jäävät pois, ja jokainen lukija painottaa lauseet oman mielialansa mukaan.
        Nämä kalabaliikit, joita palstamme ketjuissa on käyty, ovat oivallinen esimerkki juuri siitä. Ja on myös muistettava, että huumorilla höystetyt lauseet eivät kuulu näille palstoille. (Haha)
        Siksi on mainiota, että facebookissa on hymiöt, joilla voi korostaa sanomansa sävyjä.
        Kun on oikein vaikeeta, voi heittää perään leveän hymynaaman. Siitä ehkä äänensävykin selviää. :)))


      • Makriina kirjoitti:

        Vuosia olen ajatellut, että keskustelussa suuri osa on äänensävy ja ilmeet. Tällaisessa nettikirjoittelussa ne jäävät pois, ja jokainen lukija painottaa lauseet oman mielialansa mukaan.
        Nämä kalabaliikit, joita palstamme ketjuissa on käyty, ovat oivallinen esimerkki juuri siitä. Ja on myös muistettava, että huumorilla höystetyt lauseet eivät kuulu näille palstoille. (Haha)
        Siksi on mainiota, että facebookissa on hymiöt, joilla voi korostaa sanomansa sävyjä.
        Kun on oikein vaikeeta, voi heittää perään leveän hymynaaman. Siitä ehkä äänensävykin selviää. :)))

        Äänensävy ja ilmeet, Makriina, niitähän emme täällä tavoita, mutta tahdon uskoa, että useimmilla meistä vaistot pelaavat aika hyvin. Ja jos niiden lisänä on yhteistä historiaa
        ja sitä kuuluisaa hyvää tahtoa, niin selvitään. Näin tahdon uskoa.

        Huumori on tunnetusti vaikea laji, siihen ehkä vaaditaan sitä yhteistä aaltopituutta tai ainakin jonkinlaista erottelukykyä: onko se hyvän- vai pahantahtoista.
        Hymiöiden käyttö on suosittua. Itse en ole siihen tottunut. käytän vain tuota vanhakantaista ..)) merkkiä ilmaisemaan hyväntahtoisuutta tai itseironiaa...


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Äänensävy ja ilmeet, Makriina, niitähän emme täällä tavoita, mutta tahdon uskoa, että useimmilla meistä vaistot pelaavat aika hyvin. Ja jos niiden lisänä on yhteistä historiaa
        ja sitä kuuluisaa hyvää tahtoa, niin selvitään. Näin tahdon uskoa.

        Huumori on tunnetusti vaikea laji, siihen ehkä vaaditaan sitä yhteistä aaltopituutta tai ainakin jonkinlaista erottelukykyä: onko se hyvän- vai pahantahtoista.
        Hymiöiden käyttö on suosittua. Itse en ole siihen tottunut. käytän vain tuota vanhakantaista ..)) merkkiä ilmaisemaan hyväntahtoisuutta tai itseironiaa...

        Ilapäivää!
        Kyllä ilmoja riittää, tätä hikoilua ennusteen mukaan vielä viikoksi.
        Onhan se huumori taidelaji. Kun vielä pitäisi huomioda joukko, minkä
        tyypisile päästelee menemään - miten se ymmärretään. Meitä on moneksi:)

        Entäs itsensä vähättely, ei sekään yksioikoista ole. Taannoin kerroin, että
        en pidä "herraksi" nimittelystä. Usein olen oikaissut, että olen tavallinen
        työmies - no nyt eläkeläinen jo kauan. Kyllä olen korostanut ja nostanut
        nimittämällä itseäni työmieksi tai duunariksi. Aivan hyvä arvostus:))
        "Herra" kuuluu toiseen kategoriaan. Tai uskontoon, kaikki valtiaisiin,
        niin maanpällä kuin taivaissa.:))
        Tämä tästä, tässä se aika on kulahtanut hiljalleen nitkutellessa, Pieniä
        lenkkejä ulkoilun merkeissä ja asiota hoidellessa. Hyvin tämä menee,
        kun ei turhia ajattele. Niin . . . ja töllöä tuijotellessa. Nytkin on urheilukisoja.
        Näyttää se ajanviettorytmin oppivan:))
        Hyvää jatkoa teille! ym


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ilapäivää!
        Kyllä ilmoja riittää, tätä hikoilua ennusteen mukaan vielä viikoksi.
        Onhan se huumori taidelaji. Kun vielä pitäisi huomioda joukko, minkä
        tyypisile päästelee menemään - miten se ymmärretään. Meitä on moneksi:)

        Entäs itsensä vähättely, ei sekään yksioikoista ole. Taannoin kerroin, että
        en pidä "herraksi" nimittelystä. Usein olen oikaissut, että olen tavallinen
        työmies - no nyt eläkeläinen jo kauan. Kyllä olen korostanut ja nostanut
        nimittämällä itseäni työmieksi tai duunariksi. Aivan hyvä arvostus:))
        "Herra" kuuluu toiseen kategoriaan. Tai uskontoon, kaikki valtiaisiin,
        niin maanpällä kuin taivaissa.:))
        Tämä tästä, tässä se aika on kulahtanut hiljalleen nitkutellessa, Pieniä
        lenkkejä ulkoilun merkeissä ja asiota hoidellessa. Hyvin tämä menee,
        kun ei turhia ajattele. Niin . . . ja töllöä tuijotellessa. Nytkin on urheilukisoja.
        Näyttää se ajanviettorytmin oppivan:))
        Hyvää jatkoa teille! ym

        Ynnämuu @ Ennen sanottiin, ettei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä ja eiköhän sama päde ammatteihinkin ?
        Meidän koulun johtokunnassa oli yksi duunari, joka käytti titteliä: työmies. Käsittääkseni hän nautti suurta arvostusta myös johtokunnan muiden jäsenten keskuudessa.
        Takavuosina jossakin telkkariohjelmassa oli mukana "kirvesmies Keinänen", joka omassa keskustelutaidossaan oli täysin tasavertainen psykiatri Martti Paloheimon kanssa ja ilmeisesti myös Paloheimoa suositumpi..))
        Ja tänä päivänä tyomiehen status on korkealla, se on enempi kunnioitusta kuin väheksyntäå herättävä ammatti. Käden taitoja arvostetaan ja tiedetään sekin, että kädet ja aivot ovat vahvasti kytköksissä toisiinsa..))


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Ynnämuu @ Ennen sanottiin, ettei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä ja eiköhän sama päde ammatteihinkin ?
        Meidän koulun johtokunnassa oli yksi duunari, joka käytti titteliä: työmies. Käsittääkseni hän nautti suurta arvostusta myös johtokunnan muiden jäsenten keskuudessa.
        Takavuosina jossakin telkkariohjelmassa oli mukana "kirvesmies Keinänen", joka omassa keskustelutaidossaan oli täysin tasavertainen psykiatri Martti Paloheimon kanssa ja ilmeisesti myös Paloheimoa suositumpi..))
        Ja tänä päivänä tyomiehen status on korkealla, se on enempi kunnioitusta kuin väheksyntäå herättävä ammatti. Käden taitoja arvostetaan ja tiedetään sekin, että kädet ja aivot ovat vahvasti kytköksissä toisiinsa..))

        Työmiehiä ja työnaisia ovat muutkin työssäkäyvät kuin ”duunarit” .
        Esim. kirurgi ja hammaslääkäri tarvitsevat kädentaitoja, samoin pianisti ja tademaalari.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työmiehiä ja työnaisia ovat muutkin työssäkäyvät kuin ”duunarit” .
        Esim. kirurgi ja hammaslääkäri tarvitsevat kädentaitoja, samoin pianisti ja tademaalari.

        Huomenta edelleen lämpimään säähän, eilen sen kuumuuden marjapensaassa sain tuntea.
        Melkein sankollinen karviaisia, ano 8,47 kysyit säilömistapaani, hilloksi laitan, tehosekoittimella koetan kuoria pehmentää, lettujen päällä yksi käyttötapa, kivan hapokas hillo.
        Enää yksi täysi viikko ja elokuukin on kulutettu, mutta paljon vielä elokuu hommia sisältää.
        Tuo lasittamaton parveke harmia mieleen tuottaa, jos jotain keksin, ei saa laittaa, joku neuvoikin, älä kysele laita vaan, mutta kun lainkuuliainen yritän olla, eipä onnistu.
        Lumilapio on ostettava.

        Ihmisiä kaikki olemme, toiset hankkivat leipänsä haalarit päällä, toisilla kravatti kaulassa, toisiamme tarvitsemme ja tärkeitä kaikki paikallaan.
        Se että kravatti kaulaiselle tienestit toista luokkaa, mutta onko onni ihmisenä sen kummempi, ihmisyys kuitenkin paljastuu jokaisella, hyvä tai huono.

        Tuo vähättely oman itseni kohdalla on totta, mutta en ole tyyppiä "kukapa se kissan hännän nostaisi" hyvilläni olen jos jotenkuten onnistun, mutta tieto siitä, että täydellinen en ole, aina parantamisen varaa on.
        Ynnämuun tapaan olen itseni tämmöisenä hyväksynyt, en tunne häpeää, en ylpeyttä, paikkani olen täyttänyt, sanoisin kunniallinen kansalainen olen.
        Verot maksan mukisematta, tiedän, että ilman sitä toimenpidettä ei maamme asiat pyörisi, rikosrekisteriäkään en ole hankkinut, omatunto kutakuinkin hyvä.

        Huumori viesteissäsi elää Makriina ja se on oivalisä viestiin, kunpa useammin näitä saisimme aikaan, huumorinkukka se kaunein kukka on;)
        Noita hymiöitä en minäkään löydä kuin facessa.
        Tuo ikkuna maininta oli hyvä, emme ehkä osaa lukea rivien välistä, mutta aistimme hyvää tarkoittavan vilkutuksen;)

        Demeter pohtii mitä tilalle, kun marjamatkat hupenee, tiedätkö tekemätöntä päivää ei ole olemassakaan, sillä kaikki jotain toimia tarvitsee.
        Suunnitelmaton päiväkin iltaan menee, todeten, että en mitään suurta aikaan saanut.
        Meille jo vähän vanhemmille laiskuuskin on sallittua, vaikka itse hieman huonoa omaatuntoa meinaan tuntea saamattomuudestani.
        Kuitenkin olen onnellinen, kun istun täällä kopperossani ja ajattelen, että mitään, ei mihinkään ole pakotettu, kaikki mitä aikaan saan, on lisää elämäni hyvin vointiin, siitä nautin.
        Joillekin elämä on loppuun asti velvoitteita ja haasteita, niistä päätän itse, siis olen siinä onnellisessa asemassa, että voin näin tehdä ja olla miten mieli tekee.
        Olen jo onnistunut jättämään vertailujakin taakseni, joku tekee paljon kaikkea ja saa siitä hyvän mielen, on hyvä kaikessa, minä tyydyn keskivertaisena oloon, nostan itselleni olematonta hattuani, että tähän olen päässyt, on se opettelua ollutkin.
        Kiva on kuitenkin kuulla toisten aikaansaannoksista ja ajatella, että minäkin noin voin tehdä, jos oikeasti haluan.
        Nyt elämme näitä viimeisiä aikoja , siis minä ainakin ikääni ajatellen, en aseta mitään suuria tavoitteita itselleni, elellen vain;)
        Ollaan onnellisia, että meillä on tämä kirjoitusalusta purkaa mieltä ja lukea toisten tekemisiä, kiitän teitä kaikkia siitä.

        Nyt kävelemään ennen kuin helle täydellä päälle iskee ja sitten hillon tekoon;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta edelleen lämpimään säähän, eilen sen kuumuuden marjapensaassa sain tuntea.
        Melkein sankollinen karviaisia, ano 8,47 kysyit säilömistapaani, hilloksi laitan, tehosekoittimella koetan kuoria pehmentää, lettujen päällä yksi käyttötapa, kivan hapokas hillo.
        Enää yksi täysi viikko ja elokuukin on kulutettu, mutta paljon vielä elokuu hommia sisältää.
        Tuo lasittamaton parveke harmia mieleen tuottaa, jos jotain keksin, ei saa laittaa, joku neuvoikin, älä kysele laita vaan, mutta kun lainkuuliainen yritän olla, eipä onnistu.
        Lumilapio on ostettava.

        Ihmisiä kaikki olemme, toiset hankkivat leipänsä haalarit päällä, toisilla kravatti kaulassa, toisiamme tarvitsemme ja tärkeitä kaikki paikallaan.
        Se että kravatti kaulaiselle tienestit toista luokkaa, mutta onko onni ihmisenä sen kummempi, ihmisyys kuitenkin paljastuu jokaisella, hyvä tai huono.

        Tuo vähättely oman itseni kohdalla on totta, mutta en ole tyyppiä "kukapa se kissan hännän nostaisi" hyvilläni olen jos jotenkuten onnistun, mutta tieto siitä, että täydellinen en ole, aina parantamisen varaa on.
        Ynnämuun tapaan olen itseni tämmöisenä hyväksynyt, en tunne häpeää, en ylpeyttä, paikkani olen täyttänyt, sanoisin kunniallinen kansalainen olen.
        Verot maksan mukisematta, tiedän, että ilman sitä toimenpidettä ei maamme asiat pyörisi, rikosrekisteriäkään en ole hankkinut, omatunto kutakuinkin hyvä.

        Huumori viesteissäsi elää Makriina ja se on oivalisä viestiin, kunpa useammin näitä saisimme aikaan, huumorinkukka se kaunein kukka on;)
        Noita hymiöitä en minäkään löydä kuin facessa.
        Tuo ikkuna maininta oli hyvä, emme ehkä osaa lukea rivien välistä, mutta aistimme hyvää tarkoittavan vilkutuksen;)

        Demeter pohtii mitä tilalle, kun marjamatkat hupenee, tiedätkö tekemätöntä päivää ei ole olemassakaan, sillä kaikki jotain toimia tarvitsee.
        Suunnitelmaton päiväkin iltaan menee, todeten, että en mitään suurta aikaan saanut.
        Meille jo vähän vanhemmille laiskuuskin on sallittua, vaikka itse hieman huonoa omaatuntoa meinaan tuntea saamattomuudestani.
        Kuitenkin olen onnellinen, kun istun täällä kopperossani ja ajattelen, että mitään, ei mihinkään ole pakotettu, kaikki mitä aikaan saan, on lisää elämäni hyvin vointiin, siitä nautin.
        Joillekin elämä on loppuun asti velvoitteita ja haasteita, niistä päätän itse, siis olen siinä onnellisessa asemassa, että voin näin tehdä ja olla miten mieli tekee.
        Olen jo onnistunut jättämään vertailujakin taakseni, joku tekee paljon kaikkea ja saa siitä hyvän mielen, on hyvä kaikessa, minä tyydyn keskivertaisena oloon, nostan itselleni olematonta hattuani, että tähän olen päässyt, on se opettelua ollutkin.
        Kiva on kuitenkin kuulla toisten aikaansaannoksista ja ajatella, että minäkin noin voin tehdä, jos oikeasti haluan.
        Nyt elämme näitä viimeisiä aikoja , siis minä ainakin ikääni ajatellen, en aseta mitään suuria tavoitteita itselleni, elellen vain;)
        Ollaan onnellisia, että meillä on tämä kirjoitusalusta purkaa mieltä ja lukea toisten tekemisiä, kiitän teitä kaikkia siitä.

        Nyt kävelemään ennen kuin helle täydellä päälle iskee ja sitten hillon tekoon;)

        Huomenta kaikille, hellesäätä vielä tänään luvassa.
        Kuuma oli nukkua, heräsin kukonlaulun aikaan. Aamuteeveetä katselin toisella silmällä ja toisella yritin saada aamutorkkuja, mutta eipä oikein onnistunut.
        Maailman menoa tässä mietiskelin unenpöpperössä ja muistin, että eilen korostettiin mediassa, että jokainen suomalainen heittää ruokaa pois n. 25 kg/vuosi. Torjun omalta kohdaltani ehdottomasti.
        Paneuduin miettimään, että jotkut ne ostavat paljon enemmän sapuskaa kuin jaksavat syödä, ruoka pilaantuu, tai sitten tilaavat pitsan, vaikka jääkaapissa olisi raaka-aineet ateriaa varten.
        Minun lapsuudessani elettiin vuosikausia korttiannoksilla, koska äitini ei suostunut maksamaan mustan pörssin kauppiaille ylimääräisestä ruuasta. Joka muru kyllä meillä syötiin, ja jos yli jotain jäi, lisättiin seuraavana päivänä ruuan joukkoon. Laihoja oltiin.

        Kyllä se oppi tarttui minuun kuin terva, en tänä päivänäkään halua heittää pois mitään, mikä on yhä käyttökelpoista. En varmastikaan ole siinä 25 kg:n porukassa.
        Tuli mieleeni, kun nyt niin puhutaan inflaatiosta ja varoitetaan hintojen noususta. Kyllä me tämän ikäiset muistamme nuoruutemme päiviltä inflaatiokierteen, kun ensin palkkoja nostettiin, sitten hintoja, ja aina oltiin vaan yhtä köyhiä ja pulassa. On sitä penniä venytetty koko ikä, ei se nyt vasta tutuksi tule.
        Tuli tämä mieleeni, kun huomasin, että jääkaappi pitää tyhjentää ja järjestellä. On kertynyt niitä lasipurkkeja, joissa on 3 oliivia, lusikallinen marmelaadia, punajuuriviipaleita ja kuivahtanut juusto jne, joista pitää päästä eroon. Tekisinkö munakkaan vai pannukakun?

        Skillan tuossa miettii kuinka onnekasta elämä näinä päivinä on, ja samaan miettimiseen voin minäkin yhtyä. Ei ole kiirettä mihinkään, eikä tekemättömät työt ahdista. Tehdään kun keritään. Ja aina voi kysyä, ovatko kaikki hommat todellakin välttämättömät. Kun esim. on aikansa katsonut repsahtanutta pihapiiriä, niin huomaa, että ihan hyvän näköinenhän se tuollaisenakin on. Turhaan olen sitä ruopsuttanut 40 vuotta!
        Opimme olemaan suurpiirteisiä vanhoilla (?) päivillämme.
        Hyvää keskiviikkopäivää!


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Huomenta kaikille, hellesäätä vielä tänään luvassa.
        Kuuma oli nukkua, heräsin kukonlaulun aikaan. Aamuteeveetä katselin toisella silmällä ja toisella yritin saada aamutorkkuja, mutta eipä oikein onnistunut.
        Maailman menoa tässä mietiskelin unenpöpperössä ja muistin, että eilen korostettiin mediassa, että jokainen suomalainen heittää ruokaa pois n. 25 kg/vuosi. Torjun omalta kohdaltani ehdottomasti.
        Paneuduin miettimään, että jotkut ne ostavat paljon enemmän sapuskaa kuin jaksavat syödä, ruoka pilaantuu, tai sitten tilaavat pitsan, vaikka jääkaapissa olisi raaka-aineet ateriaa varten.
        Minun lapsuudessani elettiin vuosikausia korttiannoksilla, koska äitini ei suostunut maksamaan mustan pörssin kauppiaille ylimääräisestä ruuasta. Joka muru kyllä meillä syötiin, ja jos yli jotain jäi, lisättiin seuraavana päivänä ruuan joukkoon. Laihoja oltiin.

        Kyllä se oppi tarttui minuun kuin terva, en tänä päivänäkään halua heittää pois mitään, mikä on yhä käyttökelpoista. En varmastikaan ole siinä 25 kg:n porukassa.
        Tuli mieleeni, kun nyt niin puhutaan inflaatiosta ja varoitetaan hintojen noususta. Kyllä me tämän ikäiset muistamme nuoruutemme päiviltä inflaatiokierteen, kun ensin palkkoja nostettiin, sitten hintoja, ja aina oltiin vaan yhtä köyhiä ja pulassa. On sitä penniä venytetty koko ikä, ei se nyt vasta tutuksi tule.
        Tuli tämä mieleeni, kun huomasin, että jääkaappi pitää tyhjentää ja järjestellä. On kertynyt niitä lasipurkkeja, joissa on 3 oliivia, lusikallinen marmelaadia, punajuuriviipaleita ja kuivahtanut juusto jne, joista pitää päästä eroon. Tekisinkö munakkaan vai pannukakun?

        Skillan tuossa miettii kuinka onnekasta elämä näinä päivinä on, ja samaan miettimiseen voin minäkin yhtyä. Ei ole kiirettä mihinkään, eikä tekemättömät työt ahdista. Tehdään kun keritään. Ja aina voi kysyä, ovatko kaikki hommat todellakin välttämättömät. Kun esim. on aikansa katsonut repsahtanutta pihapiiriä, niin huomaa, että ihan hyvän näköinenhän se tuollaisenakin on. Turhaan olen sitä ruopsuttanut 40 vuotta!
        Opimme olemaan suurpiirteisiä vanhoilla (?) päivillämme.
        Hyvää keskiviikkopäivää!

        "että jokainen suomalainen heittää ruokaa pois n. 25 kg/vuosi"

        Niin paljoa en perunoita syö, että niiden kuorista tulisi 25 kg vuodessa. :))))

        -marke-


    • Näin se varmasti menee kuin sanot, SkillaN. Jos jotakin menetään uutta tulee tilalle, kun vain osaisi sen nähdä ja olla arvottamatta sitä.
      Itse vasta opettelen tätä, mutta se ei estä minua "opettamasta" sitä näille yksin eläville miehille, jotka kokevat esim kodinhoidolliset toimet omalle arvolleen sopimattomaksi..))
      Mieluummin muistelevat sitä aikaa, jolloin olivat "jotakin"...

      Toisaalta, eipä minultakaan nämä talon huoltotoimet oikein onnistu ja mieluummin ne laistankin, ostan apua..)) Pata kattilaa soimaa...

      Ja niinkin, että ne pienetkin toimet, joita pystyy tekemään omaksi tai toisten hyväksi ovat isompi ilon aihe kuin ennen. Siihen liittyen huomaan, että nyt kun lankomies on poissa koen melkein turhautumista, kun laitan jotakin suuritöisempää ruokaa, eikä minulla ole (vielä) ketään kenelle ylimäärää antaisin. Naapurin vanharouva kyllä olisi, mutta tiedän, että hän on hyvin tarkka oman syömisensä kanssa ja hänellä on sukulaistyttö auttamassa. Lanko oli siitä hyvä, että hänelle "kelpasi kaikki"...
      Pakastimessa alkaa jo olla tätä "ylimäärää" niin paljon, ettei ruokaa juuri tarvitsisi laittaa.

      Kaunis päivä tulossa taas. Kauppareissu täytyy tehdä, ja sehän käy päivän elämyksestä, kuten Makriinakin jo totesi..))
      Ja onhan minulla kirja: "Jälleenrakentajien lapset".
      Kyllä ihailen näitä nuoria kirjantekijöitä ja heidän osaamistaan ja tietysti kaikkia niitä, jotka sisällöntuottamiseen osallistuivat antamalla haastatteluja, kirjoittamalla omista kokemuksistaan.
      Sitähän mekin täällä teemme, tuotamme sisältöä toistemme päiviin ja saamme sitä myös itse...)) Kiitoksen paikka, kuten SkillaN jo totesi.
      demeter1

      • Huomasin tuolla toisessa ketjussa sinun kirjoituksesi, jossa mainitsit, että sinua oli petoksesta syytetty, En ole tuollaista bongannut, mutta uskon kyllä, sillä kaikki maailman synnit on kirjautuneiden niskaan syydetty.
        Kirjoitin sulle pitkät rimpsut, joista toisen deletoin vapaaehtoisesti, ja toista en voinut lähettää, kun kirjautumiseni oli mennyt vanhaksi.
        Ne yhden lauseen heitot ovat alkaneet mennä silmieni ohi, koska en osaa edelleenkään lukea rivien välistä. Ja luulen, että YP ei rupea niitä poistelemaan, sillä nehän ovat nykyisin valtaosa ns. keskusteluista.
        Ilokseni olen kuitenkin pannut merkille, että eivät kaikki anot ole kirjautuneita vastaan, joten lienee toivoa, että palsta vielä kehittyisi aidoksi keskustelupalstaksi.


      • Makriina kirjoitti:

        Huomasin tuolla toisessa ketjussa sinun kirjoituksesi, jossa mainitsit, että sinua oli petoksesta syytetty, En ole tuollaista bongannut, mutta uskon kyllä, sillä kaikki maailman synnit on kirjautuneiden niskaan syydetty.
        Kirjoitin sulle pitkät rimpsut, joista toisen deletoin vapaaehtoisesti, ja toista en voinut lähettää, kun kirjautumiseni oli mennyt vanhaksi.
        Ne yhden lauseen heitot ovat alkaneet mennä silmieni ohi, koska en osaa edelleenkään lukea rivien välistä. Ja luulen, että YP ei rupea niitä poistelemaan, sillä nehän ovat nykyisin valtaosa ns. keskusteluista.
        Ilokseni olen kuitenkin pannut merkille, että eivät kaikki anot ole kirjautuneita vastaan, joten lienee toivoa, että palsta vielä kehittyisi aidoksi keskustelupalstaksi.

        Näin on päässyt käymään Makriina. Petoksesta syytettynä tässä..))

        Harmi, että viestisi häipyi. Tuossa "pilkka osuu.."- ketjussa asiaa yritin vähän selvitellä.
        Siellä on myös "tehtävä" pohdittavaksi ja toivoisin että sinäkin sanoisit siihen painavan sanasi.

        Eivät toki kaikki Anot ole meitä rekkautuneita vastaan, mutta niinkuin aina, maltillisten ääni hukkuu usein äänekkäimpien alle.


      • demeter1 kirjoitti:

        Näin on päässyt käymään Makriina. Petoksesta syytettynä tässä..))

        Harmi, että viestisi häipyi. Tuossa "pilkka osuu.."- ketjussa asiaa yritin vähän selvitellä.
        Siellä on myös "tehtävä" pohdittavaksi ja toivoisin että sinäkin sanoisit siihen painavan sanasi.

        Eivät toki kaikki Anot ole meitä rekkautuneita vastaan, mutta niinkuin aina, maltillisten ääni hukkuu usein äänekkäimpien alle.

        Asia on niin, että väkisinkin tulee tilanne, että yksi puhuu kirveestä, toinen kirvesvarresta. Eivätkä mielipiteet kohtaa.
        Yksi hyvä esimerkki tuli eteeni aamulla kun luin lehdestä, että Sanna Marinin illanvietosta on noussut taas hälinä. Minä en ole hänen politiikastaan selvillä, en tiedä, kuinka arvostettu hän on yhteiskunnassamme ja puolueessaan, mutta suon hänelle vapaa-ajan siinä kuin muillekin työtä tekeville. Se on hänelle samanlainen oikeus kuin kenelle muulle tahansa.
        Keskustelukumppanini paneutui hänen poliittiseen toimintaansa, Hänen mielestään pääministerin paikka on työnsä ääressä. Minä taas korostin, että ei edes pääministeri laadi lakeja yötäpäivää loma-ajallaan, vaan raskaat työt vaativat raskaat huvit vastapainoksi. Eivätkä ne huvit liene kovin raskaitakaan, kun kirpparimekossa kulkee festareilla tai bailaa yksityistilaisuudessa.
        Mutta keskustelu meni politiikan käsittelyyn, enkä siihen pystynyt vaikuttamaan.
        Politiikastahan ei aiheet lopu.

        Vähän samaa tapahtuu täällä 80 plussalla. Ei millään päästä samaan aiheeseen, ja siitä seuraa, että jankutus aloitetaan jostakin sanamuodosta tai anona esiintymisestä, vaikka ko. mielipide sisältäisi mitä tahansa. Seuraavat eivät enää välitä mielipiteestä mitään, vaan käsittelevät muita kirjoittajia.

        Hirveän syntiseksi tuomitaan muuten kirjautuneet, jotka kirjoittavat anoina, ikään kuin he toimisivat salakähmäisesti haluamatta paljastaa todellista persoonaansa. Yrittävät piiloutua nimettömyyteen. Kummastelen, sillä mielipidehän se on keskustelussa tärkeä, ei se, kuka sen sanoo.
        Ehkä nimmareista pitäisi kokonaan luopua. Rekisteröidyt ovat silmätikkuna kasvottomille anonyymeille. Ehkä keskustelut tiivistyisivät.

        Ollaan myös kovin konservatiivisia ja paikoilleen jämähtäneitä, eikä suoda kirjoittajille mahdollisuutta muuttaa katsantokantaansa, vaan muistutetaan, että aikaisemmin sanoit niin ja niin, nyt olet toista mieltä!
        Mielipidepalstalla voidaan asioista keskustella ja eikä mielestäni ole outoa, jos joku näkee asioita uudelta kantilta. Emmekö juuri halua vakuuttaa muita omilla käsityksillämme? Eikö ole upeeta, jos joku vakuuttuu ja kääntää kelkkansa?

        No tällaisia höpinöitä tuli mieleeni tänä aamuna. Hyvää päivänjatkoa.


      • Makriina kirjoitti:

        Asia on niin, että väkisinkin tulee tilanne, että yksi puhuu kirveestä, toinen kirvesvarresta. Eivätkä mielipiteet kohtaa.
        Yksi hyvä esimerkki tuli eteeni aamulla kun luin lehdestä, että Sanna Marinin illanvietosta on noussut taas hälinä. Minä en ole hänen politiikastaan selvillä, en tiedä, kuinka arvostettu hän on yhteiskunnassamme ja puolueessaan, mutta suon hänelle vapaa-ajan siinä kuin muillekin työtä tekeville. Se on hänelle samanlainen oikeus kuin kenelle muulle tahansa.
        Keskustelukumppanini paneutui hänen poliittiseen toimintaansa, Hänen mielestään pääministerin paikka on työnsä ääressä. Minä taas korostin, että ei edes pääministeri laadi lakeja yötäpäivää loma-ajallaan, vaan raskaat työt vaativat raskaat huvit vastapainoksi. Eivätkä ne huvit liene kovin raskaitakaan, kun kirpparimekossa kulkee festareilla tai bailaa yksityistilaisuudessa.
        Mutta keskustelu meni politiikan käsittelyyn, enkä siihen pystynyt vaikuttamaan.
        Politiikastahan ei aiheet lopu.

        Vähän samaa tapahtuu täällä 80 plussalla. Ei millään päästä samaan aiheeseen, ja siitä seuraa, että jankutus aloitetaan jostakin sanamuodosta tai anona esiintymisestä, vaikka ko. mielipide sisältäisi mitä tahansa. Seuraavat eivät enää välitä mielipiteestä mitään, vaan käsittelevät muita kirjoittajia.

        Hirveän syntiseksi tuomitaan muuten kirjautuneet, jotka kirjoittavat anoina, ikään kuin he toimisivat salakähmäisesti haluamatta paljastaa todellista persoonaansa. Yrittävät piiloutua nimettömyyteen. Kummastelen, sillä mielipidehän se on keskustelussa tärkeä, ei se, kuka sen sanoo.
        Ehkä nimmareista pitäisi kokonaan luopua. Rekisteröidyt ovat silmätikkuna kasvottomille anonyymeille. Ehkä keskustelut tiivistyisivät.

        Ollaan myös kovin konservatiivisia ja paikoilleen jämähtäneitä, eikä suoda kirjoittajille mahdollisuutta muuttaa katsantokantaansa, vaan muistutetaan, että aikaisemmin sanoit niin ja niin, nyt olet toista mieltä!
        Mielipidepalstalla voidaan asioista keskustella ja eikä mielestäni ole outoa, jos joku näkee asioita uudelta kantilta. Emmekö juuri halua vakuuttaa muita omilla käsityksillämme? Eikö ole upeeta, jos joku vakuuttuu ja kääntää kelkkansa?

        No tällaisia höpinöitä tuli mieleeni tänä aamuna. Hyvää päivänjatkoa.

        Näin se taitaa mennä, Makriina - ainakin täällä somessa - että kaikilla on kiire esittää oma näkemyksensä asiasta/asioista. Muita ei ehditä "kuunnella" ja monet vielä kokevat erilaiset mielipiteet kumottavina haasteina. Ja kuten sanot, jos itse päivittää omia näkemyksiään, leimautuu helposti takinkääntäjäksi...))
        Siksi tykkäänkin itse tarinoista enemmän kuin mielipiteistä ja kuten olen aikaisemminkin sanonut, 80 osaavat vielä tarinoita kertoa, nuoremmat eivät välttämättä osaa , koska tarinointi tarvitsee ympärilleen aikaa ja tilaa ja tietysti myös elämänkokemusta.

        Tarvetta tarinointiin tuntuisi kuitenkin olevan, koska yhä nuoremmat tahtovat julkaista "elämäkertansa"..))


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Asia on niin, että väkisinkin tulee tilanne, että yksi puhuu kirveestä, toinen kirvesvarresta. Eivätkä mielipiteet kohtaa.
        Yksi hyvä esimerkki tuli eteeni aamulla kun luin lehdestä, että Sanna Marinin illanvietosta on noussut taas hälinä. Minä en ole hänen politiikastaan selvillä, en tiedä, kuinka arvostettu hän on yhteiskunnassamme ja puolueessaan, mutta suon hänelle vapaa-ajan siinä kuin muillekin työtä tekeville. Se on hänelle samanlainen oikeus kuin kenelle muulle tahansa.
        Keskustelukumppanini paneutui hänen poliittiseen toimintaansa, Hänen mielestään pääministerin paikka on työnsä ääressä. Minä taas korostin, että ei edes pääministeri laadi lakeja yötäpäivää loma-ajallaan, vaan raskaat työt vaativat raskaat huvit vastapainoksi. Eivätkä ne huvit liene kovin raskaitakaan, kun kirpparimekossa kulkee festareilla tai bailaa yksityistilaisuudessa.
        Mutta keskustelu meni politiikan käsittelyyn, enkä siihen pystynyt vaikuttamaan.
        Politiikastahan ei aiheet lopu.

        Vähän samaa tapahtuu täällä 80 plussalla. Ei millään päästä samaan aiheeseen, ja siitä seuraa, että jankutus aloitetaan jostakin sanamuodosta tai anona esiintymisestä, vaikka ko. mielipide sisältäisi mitä tahansa. Seuraavat eivät enää välitä mielipiteestä mitään, vaan käsittelevät muita kirjoittajia.

        Hirveän syntiseksi tuomitaan muuten kirjautuneet, jotka kirjoittavat anoina, ikään kuin he toimisivat salakähmäisesti haluamatta paljastaa todellista persoonaansa. Yrittävät piiloutua nimettömyyteen. Kummastelen, sillä mielipidehän se on keskustelussa tärkeä, ei se, kuka sen sanoo.
        Ehkä nimmareista pitäisi kokonaan luopua. Rekisteröidyt ovat silmätikkuna kasvottomille anonyymeille. Ehkä keskustelut tiivistyisivät.

        Ollaan myös kovin konservatiivisia ja paikoilleen jämähtäneitä, eikä suoda kirjoittajille mahdollisuutta muuttaa katsantokantaansa, vaan muistutetaan, että aikaisemmin sanoit niin ja niin, nyt olet toista mieltä!
        Mielipidepalstalla voidaan asioista keskustella ja eikä mielestäni ole outoa, jos joku näkee asioita uudelta kantilta. Emmekö juuri halua vakuuttaa muita omilla käsityksillämme? Eikö ole upeeta, jos joku vakuuttuu ja kääntää kelkkansa?

        No tällaisia höpinöitä tuli mieleeni tänä aamuna. Hyvää päivänjatkoa.

        Marinin turvamiesten piti olla yötöissä kun pääministeri bailasi. Varmasti moninkertainen palkka yötöistä viikonloppuna ja jatkot oli baarissa. Keskusteluissa on paheksuttu, että näin kriittisinä aikoina pääministeri ei ole koko ajan työkunnossa ja saavutettavissa, kuten asema edellyttää. Ei pitäisi hoilata ja hillua koti ileissäkään alkoholin vaikutuksen alaisena kameroiden edessä. Seurakaan ei ollut kovin luotettavaa, kun videot leviävät somessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Marinin turvamiesten piti olla yötöissä kun pääministeri bailasi. Varmasti moninkertainen palkka yötöistä viikonloppuna ja jatkot oli baarissa. Keskusteluissa on paheksuttu, että näin kriittisinä aikoina pääministeri ei ole koko ajan työkunnossa ja saavutettavissa, kuten asema edellyttää. Ei pitäisi hoilata ja hillua koti ileissäkään alkoholin vaikutuksen alaisena kameroiden edessä. Seurakaan ei ollut kovin luotettavaa, kun videot leviävät somessa.

        Mennäänkö nyt turvamiesten toimenkuvaan? He eivät olleet vapaalla, vaan työvuorossa, jos kerran tiedät, että he olivat bileissä mukana.
        En tietenkään tiedä heidän työsopimustaan, mutta tässä tulee nimenomaan esiin alkuperäinen ajatukseni.
        Eli puhutaan kirveestä ja kirvesvarresta.


    • Anonyymi

      Aiempien vaalien aikaan kymmenkunta vuotta sitten, kokoomuksessakin olivat työmiehiä niin työmiehiä, työväen asialla, että suorastaan huvitti.

    • Tuossa Makriinan kommentissa huomioni kinnittyi tuohon ruokahävikkiin.
      Itse olen siinä tarkka, oikein harmittaa, jos joskus joku ehtii pilaantua ja pakko heittää pois.
      Ennen, kun poika tuli mökille, jätti sämpyläpussinsa pöydälle, pari-kolme päivää, kun oli hometta.
      Aloin ´saarnata´, että laita ne jääkaappiin, että säilyy, nykyään laittaa jo heti tullessaan.
      Paljon nälkäisiä ruokkisi sillä ruokamäärällä, mitä länsimaissa heitetään ruokaa hukkaan.
      No tiedä, vaikka oppiaika olisi siitäkin edessäpäin ihmiskunnalla.
      Pahat asiat, niin pahoja ja epätoivottavia kun ovatkin, aina myös opettavat.
      Joskus miettinyt, että vähenisikö pahat asiat, jos ihmisen muisti olisi vähän pidempi.
      Tärkeää olisi, että nuoretkin konkreettisesti tutkisivat mitä oli elämä ennen. Kuinka pärjättiin vähällä ja millä keinoin.
      Tuo kurja koronakin toi myös jotain hyvääkin, rajoitukset saivat korostumaan sen toisen ihmisen arvon elämässään.
      Yhtä ja toista touhua on häärätty.
      Eilen olin ajatellut ruohonleikkuun. Sitten muistin, että en sitä asioilta tultua voi tehdäkään, kun käyn samalla ottamassa 4:n koronapiikin.
      Niin sitten ennen 9 aamulla otin sen homman tehdäkseni, ei siinä kauaa nokka tuhissut. Olisinhan tuon voinut siirtääkin, ei sen puoleen.
      Uimaan ei saanut mennä, no tänään jo saa.
      Tuo sama ajatus on minulla myös, että ei ole kiire mihinkään, omaan tahtiinsa saa touhuta tai olla touhuamatta.
      Itse kyllä nautin tekemisestä, varsinkin ulkona touhuaminen on mukavaa.
      Pitää yrittää elää nyt, kun vielä aika on. Seuraavasta minuutista, kun ei tiedä.
      Saunapuita ja kaasupullo pitänee viedä alas. Aluejätepisteellekin on asiaa.
      Kaksivuotispäivillä olin sunnuntaina, koko väki koolla.
      Kohta on pojanpojan nuorempi täyttää 1v. En vielä tiedä pitävätkö kestejä.
      Lämmintä tuntuu riittävän koko kansalle, näin vanhan ihmisen näkökulmasta välillä vähän liikaakin.
      Koitetaan pärjäillä itse kukin.

      • Tänään poimin viinimarjat, ei niitä paljoa tullut kun osa oli jo kuivuneita. Jatkoin puuhastelua pihanurmikon paikkauksella. Joudun tuon tuosta istahtamaam, mutta mihinkäpä minulla kiire.

        Järveltä tuulee vilpoisasti, mikä tekee puuhastelun mielekkääksi.

        Olin eilen sairaalassa testeissä. Täytyy olla kiitollinen huolenpidosta jota minusta pidetään. Sain hyvät arviot jatkosta. Vielä 3. käyntiä tälle kuulle, mutta uskon, että sen jälkeen kontrollit harvenee.

        Täytyy sanoa, että kun nyt istun tässä kahviterassilla ja katselen aikaansaannoksiani niin pitää kiittää luojaa, että näinkin hyvin pärjäsin tänään.

        Huomenna luvassa luppopäivä, tai ei oikeastaan, pyykinpesua kirkolla🧦👚👔


      • korppis kirjoitti:

        Tänään poimin viinimarjat, ei niitä paljoa tullut kun osa oli jo kuivuneita. Jatkoin puuhastelua pihanurmikon paikkauksella. Joudun tuon tuosta istahtamaam, mutta mihinkäpä minulla kiire.

        Järveltä tuulee vilpoisasti, mikä tekee puuhastelun mielekkääksi.

        Olin eilen sairaalassa testeissä. Täytyy olla kiitollinen huolenpidosta jota minusta pidetään. Sain hyvät arviot jatkosta. Vielä 3. käyntiä tälle kuulle, mutta uskon, että sen jälkeen kontrollit harvenee.

        Täytyy sanoa, että kun nyt istun tässä kahviterassilla ja katselen aikaansaannoksiani niin pitää kiittää luojaa, että näinkin hyvin pärjäsin tänään.

        Huomenna luvassa luppopäivä, tai ei oikeastaan, pyykinpesua kirkolla🧦👚👔

        Kun minulla oli aikoinani koettelemuksia, joista en uskonut selviäväni, sain huomata, kuinka korkealla tasolla terveydenhuoltomme on, tai ainakin oli niinä aikoina. Se oli ennen Sotea! :))
        Ei ole turhaan korkeita veroja maksettu, kun tavallisella sairaalan päivämaksulla sai niin korkeatasoisen hoidon.
        Nyt vain uskot kaiken, mitä sanotaan, et nostele kahvipannua painavampaa, et kurkottele ja juokse, lepäät ja muistat kaikki ohjeet.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Kun minulla oli aikoinani koettelemuksia, joista en uskonut selviäväni, sain huomata, kuinka korkealla tasolla terveydenhuoltomme on, tai ainakin oli niinä aikoina. Se oli ennen Sotea! :))
        Ei ole turhaan korkeita veroja maksettu, kun tavallisella sairaalan päivämaksulla sai niin korkeatasoisen hoidon.
        Nyt vain uskot kaiken, mitä sanotaan, et nostele kahvipannua painavampaa, et kurkottele ja juokse, lepäät ja muistat kaikki ohjeet.

        Simahdin illalla kylvyn ja päivällisen jälkeen, mietin syyksi työpanostani mökillä, mutta myöhemmin tajusin ukoilman nousun vaikuttaneen väsymiseeni. Ukkonen tuli ja meni, nukahdin. Esikoinen oli lähettänyt viestin minulle ukonilmasta luettuaan,
        kysyen olinko yksin mökillä. Puhelimeni oli kiinni joten vastasin aamulla olleeni kaupungissa.

        P. sanoi, että minut hyvin tuntien erilaisten työprojektien valmistumisvaiheessa on jo uusi projekti muhimassa mielessäni. No, näin se menee, minun on kuitenkin arvioitava kykyni työntekemiseen tänä päivänä. Vähän kerralla paljon viikossa.

        Juoksemaan en pysty ja kävelykin on mitä on, suurin este liikkumiselleni lie vuonna 2016 sattunut selän L2-nikaman murtuminen.

        Tänään luppopäivä, pyykkikone laulaa.

        Korppis


      • Anonyymi kirjoitti:

        Simahdin illalla kylvyn ja päivällisen jälkeen, mietin syyksi työpanostani mökillä, mutta myöhemmin tajusin ukoilman nousun vaikuttaneen väsymiseeni. Ukkonen tuli ja meni, nukahdin. Esikoinen oli lähettänyt viestin minulle ukonilmasta luettuaan,
        kysyen olinko yksin mökillä. Puhelimeni oli kiinni joten vastasin aamulla olleeni kaupungissa.

        P. sanoi, että minut hyvin tuntien erilaisten työprojektien valmistumisvaiheessa on jo uusi projekti muhimassa mielessäni. No, näin se menee, minun on kuitenkin arvioitava kykyni työntekemiseen tänä päivänä. Vähän kerralla paljon viikossa.

        Juoksemaan en pysty ja kävelykin on mitä on, suurin este liikkumiselleni lie vuonna 2016 sattunut selän L2-nikaman murtuminen.

        Tänään luppopäivä, pyykkikone laulaa.

        Korppis

        Nuori oot vielä, mutta odotas vaan, kun tähän ikään pääset, niin yksi homma päivässä vie kaikki voimat. Sitä ei usko, ennen kuin sen kokee.

        Vai mitä sanovat muut kolleegat?


    • Itse istuskelin tuolla alamökin terassilla katsellen luonnonnäytelmää.
      Ukkonen raivosi vettä satoi.
      Olin ajatellut, että jos vettä ei tule, pitää sitä aggrekaatilla sitten nostaa.
      Saunan lämmitin alatalolla ja kun maailma rauhoittui kävin myös järvessä.
      Kissa makasi pirtin sohvalla.
      Huomaan kuinka pimeys alkaa yhä aiemmin.
      Yhtä ulkovaloa pidän niinkauan kuin kissa tulee sisälle. Toisaalta kun valoja on ulos laitettu niin nuukuttaan ei niitä nyt näinä kalliin sähkön päivänä sitten tule pidettyä.
      Mieleeni tulee aina Tero Vaaran kappale, vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä.
      Toivotaan niin.

      • Sain juuri tekstiviestin, että erään sukulaisen talon päälle oli kaatunut puu ja katto rikki.


      • Eliaana kirjoitti:

        Sain juuri tekstiviestin, että erään sukulaisen talon päälle oli kaatunut puu ja katto rikki.

        Sää eikun paranee, illalla katsoin kyllä taivaalle kertyneitä pilviä ja pidin varmana, että yöllä ukkostaa, luuloni ei toteutunut, kuuma päivä edessä.
        Tuhojaan on ukkonen taas tehnyt, sähköjä poikki ja paloja syttynyt, minun kotipaikallani harvoin ukkonen jyllää, olemme niin vesien saartamia.
        Nyt on marjasavotat melkein tehty, enää puolukka ja omena odottavat vuoroaan.
        Yli kilon tuli karviaismarjahilloa ja toista litraa mehua, valutin suuremmat mehut pois marjoista.
        Pakkanenkin alkaa olla täysi, kelpaa talvelle lähteä, jääkaapin yhteydessä oleva pakkanen on melkein ruokien ja leivonnaisten säilytyspaikka.

        Istuin minäkin parvekkeella ja katselin milloin jyrähtää, taivas aivan pilvien peitossa, varsinaista näytelmää ei tullut.
        Hieman huonommin asuntoani katu ja pihavalot valaisee, mitä edellisessä asunnossa, mutta liikkumiseen ei valoja tarvitse.
        Usein aikaisin käyn nukkumaan, en vielä valoja ole tarvinnut sytyttää.

        Minulla pienet tarpeet olleet terveysasioissa, mutta hyvän kohtelun olen aina saanut ja siltäkin osin veroja ilolla maksan ja kun ajattelee vain sen nettosaatavuuden, ei huomaa maksavansakkaan 20% veromäärää.

        Eliaana kuin minun suullani tuota ulkona tekemisen iloa puhuit, silloin olin vielä voimissani, jaksoin vaikka mitä, nyt kunto joka päivä vaan heikkenee, kun 80 vuotta tuli täyteen alamäkeä on kunnon suhteen vaan ollut.
        Puuskutin taas kuusikymmentärappua ylös, lehden vein kälylleni, mutta ihana oli hissillä alas tulla, rappujen alastulokin tuskaa.
        Mukava kuitenkin on muistella aikaa jolloin jaksoi.

        Makriinan mainitsema haaskiin menevän ruuan määrästä tuntuu aivan uskomattomalta, miten ihmisten kannattaakin ruokaa hukkaan heittää jo siitä syystä, että se maksaa paljon, puhumattakaan rahan kulutuksesta jolla voisi apua antaa , kotimaassakin on vaikeuksissa eläviä.
        Kai se aivan turhaa on paasata näistä asioista, kyllä se on jokaisen sisäistettävä ajatukset toisten huomioon ottamisesta.
        Sotaa en missään tapauksessa soisi tulevan, mutta siinä olisi asia, mikä saisi miettimään ruuan hukkaan heittämistä, pitääkö joku katastrofi maailmaan tulla, että ymmärrys puutteesta tajutaan.
        Nyt alkaa noita uhkia olla monelta suunnalta, koronan jatkuminen ja sen jättämät haasteet, puhumattakaan sähkön ja ruuan hinnoista.
        Joka sukupolvi oppirahat joutuu tavalla tai toisella maksamaan.
        Kaiken ikäni olen minäkin tavaraa haalinut ja nyt vasta tajuan miten äärettömän turhaa se on ollut. tuli mieleen tyttäreni sanat, kun muuton kanssa tuskailin, kun tavaraa riitti.
        Kauniit ruusukuppinikin sanoi joutavan kirpputorille, minä kauhistuin, tokaisi, ethän koskaan niitä käytä.
        Paljon rahaa niihin tuhlasin ja nyt aivan arvottomaksi totesi, karvat nousi pystyyn, mutta olen kyllä tullut aatoksiin, että noinhan se menee.
        Kelpaa mainiosti juoda kahvi mukistakin;)

        Tuo maistiaisten vienti on minulla ollut tapa koko elämäni ja en kovin tarkka ole ollut siitäkään onko vastaanottaja kovinkaan tyytyväisenä "herkkujani" syönyt, on vaan niin kiva antaa jotakin, muuta ei ihmeemmin ole, niin ruokakuppi sen ilon tuottaa;)
        Olen kyllä useinkin joutunut seuraamaan myös niitä, joilla oma minä kaiken voittaa, kyynärpää taktiikalla eteenpäin mennään, ajattelematta vieressä tarvitsijaa, hämmästelyyn aiheen antaa.
        Minä tuppaan aina kavereillekin neuvomaan jotain jos eivät itse huomaa, saatan olla loukkaavakin, kaikki ei samoin ajattele kuin minä.

        Mielessäni on käynyt ajatuksia, josko olisi aika laittaa kirjoitusinto lepoon, mutta joka aamu vaan koneelle vetää.
        Aika aikaa kutakin, kai se joskus onnistuu sekin, nyt kävelemään, ennen kuin helle päälle iskee.


      • SkillaN kirjoitti:

        Sää eikun paranee, illalla katsoin kyllä taivaalle kertyneitä pilviä ja pidin varmana, että yöllä ukkostaa, luuloni ei toteutunut, kuuma päivä edessä.
        Tuhojaan on ukkonen taas tehnyt, sähköjä poikki ja paloja syttynyt, minun kotipaikallani harvoin ukkonen jyllää, olemme niin vesien saartamia.
        Nyt on marjasavotat melkein tehty, enää puolukka ja omena odottavat vuoroaan.
        Yli kilon tuli karviaismarjahilloa ja toista litraa mehua, valutin suuremmat mehut pois marjoista.
        Pakkanenkin alkaa olla täysi, kelpaa talvelle lähteä, jääkaapin yhteydessä oleva pakkanen on melkein ruokien ja leivonnaisten säilytyspaikka.

        Istuin minäkin parvekkeella ja katselin milloin jyrähtää, taivas aivan pilvien peitossa, varsinaista näytelmää ei tullut.
        Hieman huonommin asuntoani katu ja pihavalot valaisee, mitä edellisessä asunnossa, mutta liikkumiseen ei valoja tarvitse.
        Usein aikaisin käyn nukkumaan, en vielä valoja ole tarvinnut sytyttää.

        Minulla pienet tarpeet olleet terveysasioissa, mutta hyvän kohtelun olen aina saanut ja siltäkin osin veroja ilolla maksan ja kun ajattelee vain sen nettosaatavuuden, ei huomaa maksavansakkaan 20% veromäärää.

        Eliaana kuin minun suullani tuota ulkona tekemisen iloa puhuit, silloin olin vielä voimissani, jaksoin vaikka mitä, nyt kunto joka päivä vaan heikkenee, kun 80 vuotta tuli täyteen alamäkeä on kunnon suhteen vaan ollut.
        Puuskutin taas kuusikymmentärappua ylös, lehden vein kälylleni, mutta ihana oli hissillä alas tulla, rappujen alastulokin tuskaa.
        Mukava kuitenkin on muistella aikaa jolloin jaksoi.

        Makriinan mainitsema haaskiin menevän ruuan määrästä tuntuu aivan uskomattomalta, miten ihmisten kannattaakin ruokaa hukkaan heittää jo siitä syystä, että se maksaa paljon, puhumattakaan rahan kulutuksesta jolla voisi apua antaa , kotimaassakin on vaikeuksissa eläviä.
        Kai se aivan turhaa on paasata näistä asioista, kyllä se on jokaisen sisäistettävä ajatukset toisten huomioon ottamisesta.
        Sotaa en missään tapauksessa soisi tulevan, mutta siinä olisi asia, mikä saisi miettimään ruuan hukkaan heittämistä, pitääkö joku katastrofi maailmaan tulla, että ymmärrys puutteesta tajutaan.
        Nyt alkaa noita uhkia olla monelta suunnalta, koronan jatkuminen ja sen jättämät haasteet, puhumattakaan sähkön ja ruuan hinnoista.
        Joka sukupolvi oppirahat joutuu tavalla tai toisella maksamaan.
        Kaiken ikäni olen minäkin tavaraa haalinut ja nyt vasta tajuan miten äärettömän turhaa se on ollut. tuli mieleen tyttäreni sanat, kun muuton kanssa tuskailin, kun tavaraa riitti.
        Kauniit ruusukuppinikin sanoi joutavan kirpputorille, minä kauhistuin, tokaisi, ethän koskaan niitä käytä.
        Paljon rahaa niihin tuhlasin ja nyt aivan arvottomaksi totesi, karvat nousi pystyyn, mutta olen kyllä tullut aatoksiin, että noinhan se menee.
        Kelpaa mainiosti juoda kahvi mukistakin;)

        Tuo maistiaisten vienti on minulla ollut tapa koko elämäni ja en kovin tarkka ole ollut siitäkään onko vastaanottaja kovinkaan tyytyväisenä "herkkujani" syönyt, on vaan niin kiva antaa jotakin, muuta ei ihmeemmin ole, niin ruokakuppi sen ilon tuottaa;)
        Olen kyllä useinkin joutunut seuraamaan myös niitä, joilla oma minä kaiken voittaa, kyynärpää taktiikalla eteenpäin mennään, ajattelematta vieressä tarvitsijaa, hämmästelyyn aiheen antaa.
        Minä tuppaan aina kavereillekin neuvomaan jotain jos eivät itse huomaa, saatan olla loukkaavakin, kaikki ei samoin ajattele kuin minä.

        Mielessäni on käynyt ajatuksia, josko olisi aika laittaa kirjoitusinto lepoon, mutta joka aamu vaan koneelle vetää.
        Aika aikaa kutakin, kai se joskus onnistuu sekin, nyt kävelemään, ennen kuin helle päälle iskee.

        Hyvä, että vielä "koneelle vetää" SkillaN. Olisi vaikea ajatella 80 ilman Nojatuolia ja varmasti moni kokee kuten minäkin, että kaltaistaisi vetäjää ei ole toista.

        Monet muutokset olet "urallasi" joutunut kokemaan ja mitä olet kertonut Kahvipirtin ajoista, henki on siellä ollut toinen. Kuten tämä aikakin.
        Monia haasteita se meille asettaa ja itse katson, että vain vertaisuuden avulla tästä selvitään..)) Siihen nojatuoli antaa meille hyvän mahdollisuuden kunhan vain oppisimme sen näkemään ja sitä vaalimaan.


      • Eliaana kirjoitti:

        Sain juuri tekstiviestin, että erään sukulaisen talon päälle oli kaatunut puu ja katto rikki.

        Piti lähteä tänään mökille, mutta siellä päin ukkonen kuulemma kuljeksii, joten jään kaupunkiin. Ei olisi mukava jäädä männyn alle.
        Tyttärelleni oli käydä siten, kun eräänä kesänä juoksi saunapolkua kotiin ja satavuotias mänty kaatui hänen kohdallaan, onneksi polun suuntaisesti. Huonosti olisi käynyt, jos . . .

        Toivottavasti katto on helposti korjattavissa. Puutavaran hinta on kuulemma noussut kamalasti!


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sää eikun paranee, illalla katsoin kyllä taivaalle kertyneitä pilviä ja pidin varmana, että yöllä ukkostaa, luuloni ei toteutunut, kuuma päivä edessä.
        Tuhojaan on ukkonen taas tehnyt, sähköjä poikki ja paloja syttynyt, minun kotipaikallani harvoin ukkonen jyllää, olemme niin vesien saartamia.
        Nyt on marjasavotat melkein tehty, enää puolukka ja omena odottavat vuoroaan.
        Yli kilon tuli karviaismarjahilloa ja toista litraa mehua, valutin suuremmat mehut pois marjoista.
        Pakkanenkin alkaa olla täysi, kelpaa talvelle lähteä, jääkaapin yhteydessä oleva pakkanen on melkein ruokien ja leivonnaisten säilytyspaikka.

        Istuin minäkin parvekkeella ja katselin milloin jyrähtää, taivas aivan pilvien peitossa, varsinaista näytelmää ei tullut.
        Hieman huonommin asuntoani katu ja pihavalot valaisee, mitä edellisessä asunnossa, mutta liikkumiseen ei valoja tarvitse.
        Usein aikaisin käyn nukkumaan, en vielä valoja ole tarvinnut sytyttää.

        Minulla pienet tarpeet olleet terveysasioissa, mutta hyvän kohtelun olen aina saanut ja siltäkin osin veroja ilolla maksan ja kun ajattelee vain sen nettosaatavuuden, ei huomaa maksavansakkaan 20% veromäärää.

        Eliaana kuin minun suullani tuota ulkona tekemisen iloa puhuit, silloin olin vielä voimissani, jaksoin vaikka mitä, nyt kunto joka päivä vaan heikkenee, kun 80 vuotta tuli täyteen alamäkeä on kunnon suhteen vaan ollut.
        Puuskutin taas kuusikymmentärappua ylös, lehden vein kälylleni, mutta ihana oli hissillä alas tulla, rappujen alastulokin tuskaa.
        Mukava kuitenkin on muistella aikaa jolloin jaksoi.

        Makriinan mainitsema haaskiin menevän ruuan määrästä tuntuu aivan uskomattomalta, miten ihmisten kannattaakin ruokaa hukkaan heittää jo siitä syystä, että se maksaa paljon, puhumattakaan rahan kulutuksesta jolla voisi apua antaa , kotimaassakin on vaikeuksissa eläviä.
        Kai se aivan turhaa on paasata näistä asioista, kyllä se on jokaisen sisäistettävä ajatukset toisten huomioon ottamisesta.
        Sotaa en missään tapauksessa soisi tulevan, mutta siinä olisi asia, mikä saisi miettimään ruuan hukkaan heittämistä, pitääkö joku katastrofi maailmaan tulla, että ymmärrys puutteesta tajutaan.
        Nyt alkaa noita uhkia olla monelta suunnalta, koronan jatkuminen ja sen jättämät haasteet, puhumattakaan sähkön ja ruuan hinnoista.
        Joka sukupolvi oppirahat joutuu tavalla tai toisella maksamaan.
        Kaiken ikäni olen minäkin tavaraa haalinut ja nyt vasta tajuan miten äärettömän turhaa se on ollut. tuli mieleen tyttäreni sanat, kun muuton kanssa tuskailin, kun tavaraa riitti.
        Kauniit ruusukuppinikin sanoi joutavan kirpputorille, minä kauhistuin, tokaisi, ethän koskaan niitä käytä.
        Paljon rahaa niihin tuhlasin ja nyt aivan arvottomaksi totesi, karvat nousi pystyyn, mutta olen kyllä tullut aatoksiin, että noinhan se menee.
        Kelpaa mainiosti juoda kahvi mukistakin;)

        Tuo maistiaisten vienti on minulla ollut tapa koko elämäni ja en kovin tarkka ole ollut siitäkään onko vastaanottaja kovinkaan tyytyväisenä "herkkujani" syönyt, on vaan niin kiva antaa jotakin, muuta ei ihmeemmin ole, niin ruokakuppi sen ilon tuottaa;)
        Olen kyllä useinkin joutunut seuraamaan myös niitä, joilla oma minä kaiken voittaa, kyynärpää taktiikalla eteenpäin mennään, ajattelematta vieressä tarvitsijaa, hämmästelyyn aiheen antaa.
        Minä tuppaan aina kavereillekin neuvomaan jotain jos eivät itse huomaa, saatan olla loukkaavakin, kaikki ei samoin ajattele kuin minä.

        Mielessäni on käynyt ajatuksia, josko olisi aika laittaa kirjoitusinto lepoon, mutta joka aamu vaan koneelle vetää.
        Aika aikaa kutakin, kai se joskus onnistuu sekin, nyt kävelemään, ennen kuin helle päälle iskee.

        Sano sille tyttärellesi, että katsoo tori.fi - sivuilta niille ruusukupeille käyvän hinnan ennen kirpputorille vientiä.
        Nuoret myyvät kaiken mikä ei kiinnosta. Eivät aina huomaa, että vanhalla tavaralla voi olla odotusarvoa. Kannatta siis toisinaan säilyttää, jos tilaa on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sano sille tyttärellesi, että katsoo tori.fi - sivuilta niille ruusukupeille käyvän hinnan ennen kirpputorille vientiä.
        Nuoret myyvät kaiken mikä ei kiinnosta. Eivät aina huomaa, että vanhalla tavaralla voi olla odotusarvoa. Kannatta siis toisinaan säilyttää, jos tilaa on.

        tori.fi hinnat ovat ylitoiveikkaita pyyntöjä, joita ei kukaan maksa.


    • Anonyymi

      Jos joutuu Ano-korppiksen vihan silmään kannattako mennä häntä ylläpitoon puolustamaan?

      • Anonyymi

        Milloin löysit minut anona, kuinka onnistuit, minä en onnistu, arvuuttelen vain ja kohteiden vastaus on varma ei osunut, ei uponnut. Älä siis anna väärää todistusta lähimmäisestäsi.

        Pitäisi kai edes kerran ottaa yhteys ylläpitoon koska kevään poissaolon jälkeen en ole saanut ladattua valokuvia profiiliin.

        Korppis


      • Sinulle(kin) Ano 9.30 : yritin omalta osaltani selvittää "tapausten kulun" tuolla "Pilkka sattuu omaan nilkkaan" ketjussa siksi, että asiaa ei puitaisi Nojatuolissa, jonka ymmärtääkseni useimmat meistä tahtovat jättää kinastelun ulkopuolelle. Ehkä sinäkin ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin löysit minut anona, kuinka onnistuit, minä en onnistu, arvuuttelen vain ja kohteiden vastaus on varma ei osunut, ei uponnut. Älä siis anna väärää todistusta lähimmäisestäsi.

        Pitäisi kai edes kerran ottaa yhteys ylläpitoon koska kevään poissaolon jälkeen en ole saanut ladattua valokuvia profiiliin.

        Korppis

        Sinähän pystyt nimeämään kirjoittajan jo huuto ja kysymysmerkin paikasta !


    • Anonyymi

      Olisi asiallista, jos Nojatuolin aktiiviväki ottaisi vastuun omasta ongelmastaan eikä siirtäisi sitä muille ja syyttäisi siitä muita. Sekin, joka on hiljaa hyväksyy henkisen väkivallan ja sen käyttäjän ja suojelee häntä.

      • Anonyymi

        Nojatuolissa koko asiasta tietoinen poppoo suojelee yhtä ihmistä, joten turha valittaa, ettei rauhaa ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nojatuolissa koko asiasta tietoinen poppoo suojelee yhtä ihmistä, joten turha valittaa, ettei rauhaa ole.

        Ketä? Minuako suojelevat, ketkä, miksi?
        Sano nyt suoraan äläkä äplyile tyhjää. Kerro myös syy mitä olen tehnyt riitojen eteen, muuta kuin, että olet ärsyyntynyt nimimerkilleni.

        Korppis


      • Nojatuolin väki on "wanhaa ja väsynyttä" joukkoa, jotka eivät omia ongelmiaan juuri tuo nojatuoliin keskustelun aiheeksi.
        Päivän keskustelun menevät saman kaavan mukaan, eli Skillanin aloituksesta aamutuimaan.
        Monenlaisia aiheita käsitellään.
        Terveysongelmia on jokaisella tämän ikäisellä.
        Emme kuitenkaan niitä jatkuvasti vertaile.
        Arkipäiväiset toimet ja perheen tapaamiset ja kotimaan matkailu ovat meille tärkeitä.
        Aikaisempina aikoina Sini-Sirkku mm. kertoili resepteistään ja varmasti joku otti niistä vihiä omaan kyökkiinsä.
        Nyt on muita aiheita.
        Mielellämme juttelisimme kuten keskustelupalstan tarkoitus on. Joku kirjoittaa lyhyesti, joku laveasti, joku on teräväsanaisempi kuin toinen, mielialat vaihtelevat, mutta tahdikkuus on valttia.
        Kyllä keskustelupalstalaiset ovat ottaneet vastuun tämän ketjun tasosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä? Minuako suojelevat, ketkä, miksi?
        Sano nyt suoraan äläkä äplyile tyhjää. Kerro myös syy mitä olen tehnyt riitojen eteen, muuta kuin, että olet ärsyyntynyt nimimerkilleni.

        Korppis

        Oletko unohtanut miten olet koittanut jyrätä Demeteriä, haukkunut tekovaatimattomaksi ja vähätellyt hänen lonkkavaivaansa. Olet ilmaissut että häntä kehutaan perusteetta.Samalla omia vaivojasi esitellyt suurieleisesti? Skillaniakin moittinut, ettei hän huomioi tarpeeksi sinua ja kieltänyt jopa kommentoimasta viestejäsi.
        D on hyvin suosittu, nuo jyräysyritykset ei toimi.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Nojatuolin väki on "wanhaa ja väsynyttä" joukkoa, jotka eivät omia ongelmiaan juuri tuo nojatuoliin keskustelun aiheeksi.
        Päivän keskustelun menevät saman kaavan mukaan, eli Skillanin aloituksesta aamutuimaan.
        Monenlaisia aiheita käsitellään.
        Terveysongelmia on jokaisella tämän ikäisellä.
        Emme kuitenkaan niitä jatkuvasti vertaile.
        Arkipäiväiset toimet ja perheen tapaamiset ja kotimaan matkailu ovat meille tärkeitä.
        Aikaisempina aikoina Sini-Sirkku mm. kertoili resepteistään ja varmasti joku otti niistä vihiä omaan kyökkiinsä.
        Nyt on muita aiheita.
        Mielellämme juttelisimme kuten keskustelupalstan tarkoitus on. Joku kirjoittaa lyhyesti, joku laveasti, joku on teräväsanaisempi kuin toinen, mielialat vaihtelevat, mutta tahdikkuus on valttia.
        Kyllä keskustelupalstalaiset ovat ottaneet vastuun tämän ketjun tasosta.

        Ei teidän keskustelujenne tasoa ole kukaan moittinut. Ei ole tasosta kysymys ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko unohtanut miten olet koittanut jyrätä Demeteriä, haukkunut tekovaatimattomaksi ja vähätellyt hänen lonkkavaivaansa. Olet ilmaissut että häntä kehutaan perusteetta.Samalla omia vaivojasi esitellyt suurieleisesti? Skillaniakin moittinut, ettei hän huomioi tarpeeksi sinua ja kieltänyt jopa kommentoimasta viestejäsi.
        D on hyvin suosittu, nuo jyräysyritykset ei toimi.

        Nämä luettelemasi asiat ovat sinun tulkintasi kirjoituksistani. Sitä ihmettelen, että olet Demeterin puolestapuhuja, mietin oletko ottanut elämäntyökseen puolustaa kehumiasi nimimerkkejä minua vastaan. Eivät he ole minua parempia eikä huonompia.

        Skillania älä tähän vedä, demeter on ymmärtääkseni puolustuskykyinen ilman sinua, mutta sitähän en tiedä kuka todellisuudessa olet.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä luettelemasi asiat ovat sinun tulkintasi kirjoituksistani. Sitä ihmettelen, että olet Demeterin puolestapuhuja, mietin oletko ottanut elämäntyökseen puolustaa kehumiasi nimimerkkejä minua vastaan. Eivät he ole minua parempia eikä huonompia.

        Skillania älä tähän vedä, demeter on ymmärtääkseni puolustuskykyinen ilman sinua, mutta sitähän en tiedä kuka todellisuudessa olet.

        Korppis

        Kyllä nuo 14.16 asiat on ihan suoraan kirjoituksistasi, ei mitään tulkintaa. Ne löytyvät jollet ole poistattanut. Muistetaan ainakin, koska sattuivat ikävästi silmään. Olen eri kirjoittaja kuin 14.16 eikä minulla ole vakinikkiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nämä luettelemasi asiat ovat sinun tulkintasi kirjoituksistani. Sitä ihmettelen, että olet Demeterin puolestapuhuja, mietin oletko ottanut elämäntyökseen puolustaa kehumiasi nimimerkkejä minua vastaan. Eivät he ole minua parempia eikä huonompia.

        Skillania älä tähän vedä, demeter on ymmärtääkseni puolustuskykyinen ilman sinua, mutta sitähän en tiedä kuka todellisuudessa olet.

        Korppis

        Minusta ei ole välttämättä kyse yksinomaan demeteristä vaan siitä tavasta, jolla olet mukana, miten kohtelet/olet kohdellut muita kirjoittajia.


    • Anonyymi

      Itse ongelma heidän on ratkaistava niin seurauksetkin poistuvat samantientien, mutta jos ei uskalla ongelmaan tarttua on tietenkin helpompi pitää pää pensaassa ja syyttää muita.

      • Mitä ehdotat, Ano 12.10 ?


      • demeter1 kirjoitti:

        Mitä ehdotat, Ano 12.10 ?

        Samaa kysyn minäkin. Nojatuolissa kun ei ole edes ovea kuin pirtissä aikanaan oli. Olisikohan sitäkään voinut lukita?
        Tralaa.


    • Anonyymi

      Yksi ihminen ei voi tällä palstalla vaikuttaa, ellei sillä ole "hyvät suhteet ylläpitoon"
      kuten "Korpikirjailija" on itseään mainostanut, mutta yhteistyö Nojatuolissa voisi
      olla voimaa ?

      • Niinkuin millainen yhteistyö, Ano 13.42 ? Ihan tosissani kyselen, tarkoitatko samanmielisyyttä ?
        Sehän taas sotii sitä kuuluisaa sananvapautta vastaan.

        Ja sitten on vielä se itsesuojeluvaisto: ei haluta joutua kenenkään hampaisiin, silmätikuksi, yritetään mieluummin luovia ja välttää sellaisia kontakteja, joiden tiedetään helposti synnyttävän maalittamasta ja stalkkaamista.
        Sanomattakin on selvää, että Anot ovat suojassa noilta, heidän naamaansa ei kukaan pistä muistiin..)) Siksi heidän on helpompi ilmaista itseään suoraan ja vapaasti ja vaikka neuvoa meitä rekattuja..))
        Tahdon silti uskoa, että samaan päämäärään kaikki tahtovat päästä. Vai tykkääkö joku tosissaan kinailusta ja sanailusta, jossa usein tunnutaan vain ottavan mittaa toisesta ?
        Ettei vain kukaan luule olevansa muita parempi..))


      • Anonyymi

        Milloin olen ylläpitosuhteitani kehunut? Kommenttini eivät ole sitä luokkaa, että ylläpidon pitäisi niihin poistoin puuttua. Yhteistyö nojatuolissa sujuisi hyvin jos poistuisit itse takavasemmalle. Olen nyt sillä tuulella, että sitä saat mitä tilaat ja ketjut pilaat.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin olen ylläpitosuhteitani kehunut? Kommenttini eivät ole sitä luokkaa, että ylläpidon pitäisi niihin poistoin puuttua. Yhteistyö nojatuolissa sujuisi hyvin jos poistuisit itse takavasemmalle. Olen nyt sillä tuulella, että sitä saat mitä tilaat ja ketjut pilaat.

        Korppis

        Sinähän tallensit muiden kirjoituksia koneellesi. Olisikohan olut hyvä, että olisit tallentanut myös omiasi.


      • Anonyymi

        Muistisi virkistämiseksi korppis, kirjoituksesi pvm 06.08.2022 15:12


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän tallensit muiden kirjoituksia koneellesi. Olisikohan olut hyvä, että olisit tallentanut myös omiasi.

        Niin, kymmenkunta vuotta sitten saatoin jotain kopioidakin, oli parempi meininki.silloin. Enää ei voi vähempää kiinnostaa jatkuvat toistot, olet juuttunut poteroon. Yritä irtautua.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistisi virkistämiseksi korppis, kirjoituksesi pvm 06.08.2022 15:12

        Nythän se heti poisti viestin missä suhteitaan kehui. Se on siis luettavissa edelleen
        - vähän aikaa :DDD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistisi virkistämiseksi korppis, kirjoituksesi pvm 06.08.2022 15:12

        Mitä outoa tuossa viattomassa kommentissani oli jotta pitäisi pysähtyä pohtimaan 🤣

        hahaa....

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistisi virkistämiseksi korppis, kirjoituksesi pvm 06.08.2022 15:12

        Suhteitten kehuminen lähti sekunnissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nythän se heti poisti viestin missä suhteitaan kehui. Se on siis luettavissa edelleen
        - vähän aikaa :DDD

        Ollaan luettu kyseiset itsekehut. Siitä sai myös lukea, että muut on tyhjiä tynnyreitä jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, kymmenkunta vuotta sitten saatoin jotain kopioidakin, oli parempi meininki.silloin. Enää ei voi vähempää kiinnostaa jatkuvat toistot, olet juuttunut poteroon. Yritä irtautua.

        Korppis

        Hahahaaa, kovin niitä täällä vielä viime vuonna toit esiin eli tuskin oli 10-vuotta vanhoja.


    • "satavuotias mänty kaatui hänen kohdallaan, onneksi polun suuntaisesti. Huonosti olisi käynyt, jos . . ."

      Makriinalle tässä yritän vastata jotain ja noista kaatuvista puista minullakin on kokemusta/näkemystä vuosia sitten.

      Vävyni vastapäätä oli sankkaa metsikköä kaadettu isommista puista, mutta tulikin sellainen myrsky, että nämä pienemmät puut kaatui vuoronperään ja oli todella surkeaa, no mielenkiintoista katsella, kuinka puut kaatuu myrskyssä.

      Nyt minulla on ollut tippojen tiputusta, kun olin 8.8 harmaakaihi leikkauksessa ja niitä silmätippoja täytyy tiputella 4 x pv. Harmillista, että kaksi menee poskelle ja yksi vihdoinkin silmään, mutta hyvä niinkin. Onneksi lapseni oli käyttämässä minua, vaikka olin ajatellut, että menen taksilla, sillä enhän palatessa osannut kulkea edes autolle häikäisyn vuoksi, saati toimittaa apteekki ostokset ja kauppankin täytyi mennä.

      Edellisellä viikolla järjestelimme tyttäreni kanssa minun papereitani ja sieltä löytyi vanha PostiPankin säästökirja, jossa merkittiin silloisen aikaan kuvilla, jotka oli mielenkintoisia lapsista ja minustakin. Tyttäreni aikoi senkin säilyttää omille lapsilleen muistoksi.

      Olisi tuossa kirja "Isovanhempien muistoja" joka täytyisi täyttää 1.9 mennessä, mutta kun kädet vapisee, joten sanelen senkin lapselleni, että täyttäköön itse. Selailin sen verran, että tietoa ainakin vielä löytyy, siis muistia.

      Säästäkää aarteenne, ainakin ne ruusukupit, siilä joku voi haluta vaikka vanhan pankkikirjan muistokseen.

      • Sano muuta, kyllä ne ruusukupit täytyy pitää ylähyllyllä!
        Minullakin on laatikollinen Arabian kuppeja, ei tosin ruusu-, mutta äidin kotoa perityt, 16 kpl. Ei kyllä tule mieleeni, olenko tällä vuosituhannella niitä pöytään kattanut, luullakseni en, mutta ehkä vielä täytän vuosia, niin, että voin naapureille kakkukahvit tarjota.
        Velipoika, 85 vee aikoo muuttaa seniorikotiin, ja avaa kaappiensa aarteet suvun pengottavaksi. Saa nähdä, ovatko vuosikymmenien takaiset tarvikkeet enää mieleiset, vaikka olisivat priimakunnossa.
        Tein aikoinani molemmista lapsistani "vauvakirjat", joihin kokosin tietoja, sutkautuksia ja valokuvia teini-ikään asti. Ne ovat ihan kivat yhä vielä seuraavankin polven tutkittavia.

        Kyllä ne muistot ovat hyvä tallettaa jälkipolville, toivottavasti heillä on kunnolla yläkaappeja.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4649
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4260
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2790
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1670
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1625
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe