Aliexpress akkujen osalta kuraa

Anonyymi

Aliexpressistä akkujen ostaminen on täyttä arpapeliä ja kaiken huipuksi Aliexpress on myyjän puolella kun akku on todettu huonoksi ja todisteet lähetetty asianmukaisesti.

Esimerkki: ostin 48v 13Ah (13s4p) akun, kysyin vielä myyjältä että minkä suuruisia kennoja käyttää akussa ihan vain varmistaakseni tietääkö myyjä edes mitä on myymässä. Vakuutteli että on Sansungin 3300mAh akkuja joten tuo 13Ah sen osalta pitäisi paikkaansa.

Akku saapui ja laitoin akun 50ohmin kuormalla purkautumaan niin että pysähtyy 41,6volttiin (Kennon jännite 3.2v). Purku kesti noin 4h, joten päädyin tulokseen 4Ah akku ja toistin tämän muutaman kerran, jotta myyjä ei pääse väittämään että akku pitää muutaman kerran latailla täyteen.
Akussa siis kennoja 52 ja painoa oli noin 1,5kg, kun vastaavanlainen oikea akku painaa noin 2,4kg.

Nämä tiedot annoin Aliexpressille kuvien kera. Päätyivät ettei todisteet riitä, joten rahoja ei palauteta.

Onneksi olin ostanut Visalla akun, joten Visa palautti rahat.

Tämä vain varoitukseksi muille kun akkuja ostatte niin ei kannata maksaa muullakun luottokortilla jossa on ostoturva.

2

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aliexpress ja muut vastaavat on kyllä todettu epäluotettaviksi akkuasioissa ja monissa muissakin asioissa. Myyjät osaavat väittää, että "100 % aito OEM akku" vaikka kyseessä on feikki kopio. Kännykkäänkin tilasin kerran yhden akun, niin ei sillä montaa puhelua soittettu, niin oli jo tyhjä heti eli käyttökelvoton koko akku.

      Ebaysta tilasin kiinan myyjältä Dellin läppäriin uuden akun ja sen piti olla oikein se tehokkain niistä akkuvaihtoehdoista. Akku oli täysin surkea ja alkuperäinen loppuun kulunutkin akku oli parempi kuin tämä muka OEM-tasoinen uusi akku.

      Joku 6 vuotta sitten E27 kannan led polttimot olivat melko kalliita vielä suomessa, niin tilailin Alista niitä muutaman kpl. Myyjällä oli joku 3 000 positiivsta palautetta, niin päättelin laadun olevan kunnossa. Ledit olivat tehokkaita ja toimivat, mutta kaikki kolme sammuivat suunilleen 3 kk jälkeen ja olin todella pettynyt. Myyjään yhteyttä kun ostaessani oli isot bannerit kuinka 2 vuoden täysi takuu, niin myyjä väitti, että minun pitäisi omaan laskuun lähettää polttimot heille Kiinaan korjattavaksi. Perusteli, että alle 2 kk sisällä hajonneen olisit saanut ilmaiseksi uuden postitettavaksi, mutta minulla oli 3 kk jälkeen hajonnut, niin takuuseen joutuisin itse maksamaan postikulut. Tarjosi myös 10 % alennuskoodia, jos ostan lisää samoja polttimoita. En lähtenyt enää kauppoihin kun tiesi mitä heidän laatu on.

      Sitten ostin sellaiset 14 € bluetooth sankakuulokkeet, missä väitettiin olevan 8 h soittoaika, joka oli paremminkin 5-6 h. Kaksi viikkoa pelitti, niin aamulla herätessä laitoin kuulokkeet päähän, niin toinen kanava mykkänä. Tälläkin myyjällä oli joku 5 000 positiivista palautetta. Ostin sitten Sennheiserit Suomesta ja ne ovatkin pelittäneet jo 4 vuotta jokapäiväisessä käytössä...

      Kiinan krääsää en enää osta Alin tai Ebayn kautta enkä tue heidän petoksella hankittua talouskasvuaan. Toki joskus jonkun tuulettimen tms. voin tilata, mutta pääosin on kyllä edes joku takuu saatava tuotteelle, jonka voi oikeasti lunastaa jostain. Toki vaikea ostaa mitään elektroniikkaa, jota ei olisi Kiinassa tänäpäivänä valmistettu, mutta kun ostaa kunnon kauppapaikasta, niin saa edes takuun ja voi viedä takaisin/huoltoon.

      Alin disputetkin on ihan randomia saako sieltä edes rahojaan täysin takaisin. On tullut kaikenlaista krääsää tilattua ja monesti on myöhemmin kaduttanut, että olisi pitänyt panostaa enemmän, niin olisi saanut laatua.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe