Miksi siivousalalla on huono työilmapiiri?

Anonyymi

Minua kiinnostaisi tietää.

15

821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Naisvaltainen ala.. ei pidetä toisten puolia, jokainen tuijottaa omaa napaa.. Juoruaminen on kivaa.. Esimiehet ei arvosta työntekijöitään, kaikki on aina siivoojan syytä... Siinäpä muutama syy.

    • Anonyymi

      Siivous on sekä kellon,että kohtelun kanssa hankalaa usein.
      Se on työtä,joka ei kohteessa tuota,vaan on kuluerä.
      Siivoustyössä kuirmittuy,myös psyykkisesti.
      Mikäpä siinä muu kärsisi kuin ilmapiiri,kun palkkakaan ei ole valtava.
      Itselläni on käynyt säkä. Kohteessa olen ihminen,minulle sanotaan nimeltä huomenet! Ja toki koitan olla ihminen itsekin muille.
      Kiire on välillä mutta hiukan voi eri päivinä vekslata,mikä on tärkeintä. Kunhan kohde pysyy kuosissa,ettei sotku ala pesää tehdä ja kahvia saavat ja kaikkea mitä tarttee löytävät esim vessapaperia kädellä kopasten.
      Ei se sen kummempaa ole
      Ja jos itse kiukkuaa,nitä metsä vastaa?
      En kuulemma huuda,ja nauran vain.

    • Anonyymi

      Nykyisin on kohteet laskettu aivan liian tiukille, ja uudet tekijät eivät viihdy, koska saa koko ajan juosta, ja laadukkaasti pitäisi ehtiä työnsä tekemään. Eräskin kohde kerran viikossa siivous, ja aikaa annettu liikaa,bkun itse teen 15m. Enkä 45min. Kohde ajat on repäisty näkemättä paikkaa, mutta olen hyödyntänyt ajan toiseen kohteeseen, jossa tiedän että joka päivä on kova työmaa.

    • Anonyymi

      Vähän koulutusta, töihin otetaan aivan kuka tahansa, kieltäkin osaamaton. Vaikka työnhakuilmoituksissa liirum laarum. Riittää kun taloon tullessa ei kovasti ole päihteiden vaikutuksen alainen ja vähän reagoi mitä sanotaan. Jatkossa ei sitten niin väliä.

      • Anonyymi

        Nimenomaan


    • Anonyymi

      aika lailla yksiksensähän siinä työtä tehdään koko päivä tai sitten ilta/yö aikaan. Korkeintansa kohteessa toinen siivooja. Lähimpänä työkaverina siivouskärry tai siivouskone.
      Työilmapiiri on silloin tasan tarkaan minkä itsensä kanssa itsellensä luo.
      Jos on vakiokohde niin varmaan jonkinlainen ihmissuhde ja kontaktia syntyy talon oman väen ( esim toimisto, kauppa, vartijat jne) kanssa. Siivous on ns. avustava työ joka ei liity kohteen työläisten työhön mitenkään,
      Jos työilmapiirillä tarkoittaa suhdetta siivousfirman pomoon ja omaan siivousesimieheen niin sillä puolellahan ne hasteet enimmäksensä ovat.
      Joskus voi mennä välit poikki oman siivouskoneen ja siivouskärryn kanssa.
      Sitä tiuskii koneellensa tai pitää mykkäkoulua.

      • Anonyymi

        Eipä sevsiivouskone äyskimällä korjaannu. Kärrykään muuksi muutu.
        Ittellä on joskus koneen kanssa ollut hihna kulunut,tai harjat finaalissa,tai sähkövikaa.
        Kärry on liian korkea,ei voi säätää mitään mitenkään,joten suosiolla kipitän sankon kanssa.
        Ilmapiiri on meluisa,suojaintenkin kanssa.
        Liksan siitä sentään saa.


    • Anonyymi

      Isot kilpailevat firmat eivät välitä siivoojista riittävästi, ja käytännössä työ on yhtä lentämistä edes taas. Pahimpia on iso kenttä vastuu, jossa on liian vähän palvelu ohjaajia, ja esimies ei ajoissa puutu henkilökunnan riittävyyteen. Kyllä esimies on velvollinen viemään asiaa eteenpäin ja tekemään jotain, jos kenttä porukka ajaa itsensä loppuun. Ongelma on työntekijöiden saaminen, ja alan mielenkiinto, kun ei kiinnosta ja lähdetään lätkimään.

    • Anonyymi

      Kaikista pahinta on stressaantunut palvelu ohjaaja, joka purkaa muihin aivan turhaan huonoa oloa, ja sen yhden päivän viikossa kun on hyvällä päällä, saa huokasta. Näistä kyllä hermojen mennessä esimies kuulee helpolla, mutta kaikki eivät uskalla sanoa, koska tietävät että aina joku asia ottaa päähän. Yleensä 60v on näitä yhteistyö haluttomia röökillä ravaavia.

    • Anonyymi

      Liian tiukaksi kilpailutetut urakat. Sama ongelma kaikissa palveluammateissa. Työntekijät nähdään vain kulueränä. Firmoille voitot on tärkein asia. Joskus isoimmat firmat irtisanoo tuottavaa porukkaa koska olettaa että uudet tulijat on vielä tuottavampia. Melko kuvottavaa touhua tuommoinen voitontavoittelu.

    • Anonyymi

      Ja ai että jos olet kipeänä.. Uhkaillaan varotuksilla ja miksi et ilmoittanut ajallaan jos olet kipeä jne jne. Sitten kukaan ei käy siivoamassa aluettasi sillä välin kun ’lorvit’ kotona.. Tulethan kuitenkin töihin taas takaisin saikun jälkeen joten samapa tuo jos itse siivoat..

    • Anonyymi

      Huonon ilmapiirin syitä:
      Alalle ajautuu suurimmaksi osaksi aikoinaan huonosti koulussa pärjänneitä ihmisiä, joilla voi osalla olla ihan oikeasti itsehillinnässä ongelmia, mikä näkyy voimakkaana temperamenttina ja vihanhallinnan ongelmina. Tähän päälle oma tiukka taloustilanne, niin soppa on valmis. Mukuloita on tehty vähintään kahdelle eri isäehdokkaalle ja yh-arki on kuluttavaa. Töissä on mukava sitten kiukutella. Siivousalan johtajat ja firman omistajat tietävät, että siivousalalla työskenteleviä on helppo kyykyttää, koska siivoojat tappelevat keskenään, vaikka oikeasti siivoajien pitäisi toimia yhteistyössä ja pitää yhdessä omia puoliaan. Työ on raskasta ja palkka umpisurkea.

      • Anonyymi

        Tämä on myös ongelma kun kytätään työkavereitakin.. Normaalia naisvaltaisella alalla, valitettavasti. Siivoojien pitäisi pitää yhtä ja esim. lakkoilla jotta saataisiin parempi sopimus/liksa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on myös ongelma kun kytätään työkavereitakin.. Normaalia naisvaltaisella alalla, valitettavasti. Siivoojien pitäisi pitää yhtä ja esim. lakkoilla jotta saataisiin parempi sopimus/liksa.

        Niinpä. Eräs ämmä kuvasi tuuratessaan vakkaritekijöiden kohteita ja esitti sitten pomolle et hän joutuu tekemään hirveästi töitä kun pitää aina tehdä toisten työt. Hankki ihmisiä vaikeuksiin,kun juoruili perättömiä pomolleenjs tää uskoi kaiken. Vaati isompaa palkkaa, kun on niin hyvä ja muut huonoja. Terveisiä vaan Jaanalle. Ei sinua kukaan kestä. Etkä ollut sen parempi kuin muut.


    • Anonyymi

      Mun entisessä työpaikassa se johtu ainenkin huonoista esimiehistä. Ei mitää käytöstapoja ja kohteli työntekijöitä ku paskaa. Onneks pääsin pois. Kyseessä eräs sairaala.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe