Koska näit viimeksi poliisin tai poliisiauton Sastamalassa?

Anonyymi

Täällä Sastamalassa on edelleen, ainakin paperilla, jonkinlainen polisiiasemakin olemassa. Sen sijaan poliiseja tai poliisiautoa en ole nähnyt vuosikausiin.

Asustelen Vammalan esikaupunkialueella, ja töissä käyn 7 km päässä, joten liikun kohtalaisesti joka päivä. Urheiluaktiviteeteissa kuljetetaan jälkikasvua pitkin viikkoa. Viikonloppuisin perheen kanssa ostoksilla Vammalassa. Poliisiautoa tai polisia en minä eikä siippa ole nähnyt kertaakaan ainakaan vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Silloin kun Vammalalla oli vielä oma poliisiasema ja nimismies, ja poliisiasema sijaitsi sillankorvassa vanhalla paikalla, poliisiautoja näki joka päivä.
Ovatkohan nykyään kaikki Pirkanmaan alueen polisit jossain Tampereella tai Nokialla yms. päiväsaikaan, vai miksei poliisiautoja koskaan näy?

37

1954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No jopas, kyllä mä vaan näen. Aika usein vieläpä.

    • Anonyymi

      Aina vähintään kerran kun olen liikenteessä. Turhan paljon siis.

    • Anonyymi

      Liikun etupäässä päiväsaikaan, en ole enää yörilluttelijoiden ikäluokkaa. Ainakaan viikonloppuisin ja päiväsaikaan poliiseja ei näe kyllä juuri koskaan.

      Tietääkseni kovin montaa poliisia perinteisellä Vammalan ja lähiympäristyön alueella ei ole määrättynä. Samat poliisit ajaa yhden poliisipäällikön johtamina ja ohjaamina tuurejaan Parkanossa saakka.

      Sikäli on samaa huomiota kuin avausviestissäkin. Onko autojen partioinnit sitten keskitetty niin tarkkaan ilta-aikaan tapahtuvaksi?

      • Anonyymi

        Päiväsaikaan viikonloppuisin olen nähnyt poliiseja ihan säännöllisesti kuin arkena päiväsaikaan myös.


      • Anonyymi

        Tosi usein tulee poliisiauto vastaan. Vaikka olen eri kellonaikoihin liikkeellä, aina tulee poliisiauto vastaan.


    • Anonyymi

      Nykyään Sastamala kuuluu Sisä-Suomen poliisilaitosalueen piiriin. Sen kartalla Sastamala on äärimmäisessä nipukassa, jonne poliisit eivät ainakaan "ohikulkumatkallaan" eksy partioimaan koskaan.
      https://poliisi.fi/sisa-suomen-poliisilaitos

      Jos poliiseja oikeasti näkyy Sastamalan katukuvassa nykyään aikaisempaa vähemmän, tällaisen ilmiön tuleminen osattiin kyllä ennakoida poliisien teettämissä tutkielmissa.

      ” – Sisä-Suomen poliisilaitoksesta on tehty opinnäytetyö Poliisiammattikorkeakoululle vuonna 2018 (Ari Aro, Amk2018ONT). Siinä hän selvitti, mikä olisi toimivin kenttäjohtoalueiden määrä Pirkanmaan
      maakunnan alueella. ”

      ” – Kenttäjohtoalueita vähentämällä saataisiin toimintaan tehokkuutta ja tuloksellisuutta, mutta vaarana voisi olla toiminnan keskittyminen liiaksi Tampereelle ja sen naapurikuntiin. Tämä puolestaan saattaisi vähentää poliisin näkyvyyttä alueen reunoilla olevissa pienissä kunnissa.

      – Jossakin määrin yhden kenttäjohtoalueen malli vähentäisi poliisin näkymistä kenttäjohtoalueen reunamilla.

      – Nykyisellään on usein tilanteita, että varsinkin Tampereella on useita tehtäviä odotuksella ja samaan aikaan esim. Kangasalla ja Nokialla on poliisipartioita vapaana. B-kiireellisyysluokan tehtäviä ei jaeta automaattisesti lähimmälle partiolle kenttäjohtoalueiden rajojen yli. Tällöin toisen kenttäjohtoalueen tehtävien hoitaminen jää partion oman aktiivisuuden varaan tai sitten kenttäjohtajat pyytävät toisiltaan apua keikkapiikin purkamiseen.”

      . . .
      Vanhalla sillankorvassa olevalla poliisiasemalla näkyi yleensä poliisiauto taikka kaksi pihassa, niin tiesi että poliiseja on paikalla.

      Nykyisellään ne autot ovat jossakin piilossa. Jos Vammalan poliisiasemalla edes sitten on enää vakituisia, tätä paikkaa asemapaikkanaan pitäviä poliiseja. Ovatko kaikki poliisit vain Tampereella, vai mikä on Vammala/Sastamalan poliisimäärä nykyisellään?

    • Anonyymi

      Viimeyönä näin, hakivat minut koppiin kun sivelin akan päätä kuulemma liian rajusti.

      • Anonyymi

        Eihän täälläSastamalassa ole enää edes putkakoppejakaan. Sellaiseen tarvittaisiin ympärivuorokautinen vahtimies, taikka kaksi.
        Semmoista miehitystä ei enää ole virastotalon poliisiasematalolla. Jonnekin Tampereelle ne on kuljetettava, pienen putkatuomion saaneetkin.


      • Anonyymi

        Toivottavassti vaimosi älysi ättää tuommoisen ja lähti kävelemään.


    • Anonyymi

      Liian vähän poliiseja Sastamalassa ja ne vähätkin liian laiskoja.
      Sastamalassa rehottaa:
      Alkoholin trokaus, viinavelkojen perintä. Näitä on monta tekijää. Juopolle antavat vähän kaljaa ja sitten peritään isojen korkojen kanssa tai pistetään alkoholisti kirjoittamaan esim. Auton papereita, jotka on tuotu Ruotsista.
      Autokauppa, yhdestä "liikkeestä" saa luottotiedoton ostettua auton osamaksulla, mutta vaikka maksaisit 10 vuotta autoa, niin koskaan se sopimus ei pääty.
      Vanhuksia ja huonokuntoisia huijataan, käydään kaupassa yms. ja maksetaan ylihintaa, muutamalla tekijällä näiden vanhusten pankkikortit. Yksi tekijä jopa haki hävikkiruokaa (ilmaista) ja vanhukselta perii täyden hinnan. Aikoinaan osti presupussin (hinta kaupassa silloin 7e) peri siitä 20e, ehket tekijä osti näillä rahoilla itselleen uuden auton.
      Heikompien ja huonommassa asemassa olevia käytetään surutta hyväksi. Ärsyttää, ettei Sastamalan poliisi tee mitään, vaikka moni näistä touhuista tietää ja nähnyt tätä touhua.

      • Anonyymi

        Eihän noita presupussien myyntejä mitkään poliisit voi tietää. Pitäisi tehdä jonkinlainen rikosilmoitus, eli täyttää poliisiasemalal lomake, jossa kuvataan nuo teklemiset.

        Kyllä niitä sitten voidaan alkaa tutkia, jos on jotain näyttöä olemassa. Ostokuitteja taikka muuta. mistä huijaukset ja niiden tekijät käy selville.


    • Anonyymi

      JOS POLIISI PYSÄYTTÄÄ MOUHIJÄRVELLÄ JA PYYTÄÄ AJOKORTTIA JA PUHALLUTTAA NIIN SE ON KUIN LOTTOVOITTO.

      • Anonyymi

        Kolme kertaa puhallutettu puolen vuoden aikana, kerta Mouhijärvi, 2 Suodenniemi.


    • Anonyymi

      Kun poliisipäällikkönä oli vielä Pitkäkoski, niin silloin jonkun verran näki niitä poliisiautojakin täällä. Pitkäkoski oli paikkakuntalaisia, mutta päätti laajalla alueella näistä poliisihommista.

      Nykyisen Sastamalaa johtavan poliisipäällikön nimeä en edes tiedä. Tuotakin perustietoa pantataan, että kuka täällä on poliisipäällikkönä, Nettisivuilta ei löydy mitään tietoa.

    • Anonyymi

      Vuonna 1997

    • Anonyymi

      Näen päivittäin kun mieheni on poliisi.

      • Anonyymi

        Minäkin haluaisin nähdä tänä vuonna poliisin edes yhden kerran. Missä päin Vammalaa se teijän huusholli on?

        Voisin tulla joku aamu katsomaan, kun se teidän mies lähtee poliisiunivormu päällään omalla Toyotallansa kohti Vammalan pääpoliisiasemaa.

        Tulis paljon turvallisempi olo, ainakin sille päivälle.


    • Anonyymi

      Eipä niitten mitään kylärallia pitäiskään ajella pitkin päiviä. Asemalle vaan istumaan ja odottamaan, että huolestunut kansalainen soittaa apua.

      • Anonyymi

        Ei ne hätäsoitot minnekään Vammalan laitokselle mene. Tampereella on joku helkatin suureksi keskitetty yhteinen hätäosasto.

        Sieltä ne alkaa sitten puhelimillaan soitella ja haalia, että saiskos jostakin Parkanon suunnalla liikkuvan partion auton lähtemään Vammalaan avuksi, kun ryöstöraiskaajat on siellä jo olohuoneen ovella.


    • Anonyymi

      Melkein joka päivä

    • Anonyymi

      Näkyyhän niitä Saluunassa syömässä ja "kiinalaisessa,"sitten onkin aika sulatella ja ajaa huittisiin ABC:lle kahville.Vatsa täynnä ei parene kauheasti rehkiä ja telkkaristaki voi tulla jotain hyvää.Mopohenkilöt ja liikennesäänöistä piitaamattomat autoilijat kiittää.

    • Anonyymi

      Pari kertaa olen soittanut poliisille, rattijuoposta. Eihän ne kerkeä tulla. Yksi juoppo lähti pihasta hakemaan Torikeskuksen Alkosta lisää juotavaa, kerkesi tulla taksin, meni noin tunti. Ei tullut poliisit. Ei kait mitään, olisikohan poliisit tulleet jos olisi lapsen tai vanhuksen päälle juoppo ajanut. Toiselle juopolle soitin poliisit, tulivat 4 tunnin päästä. Joten jatkossa ajakoot kännissä, mitä noista huolestua ja ilmoittaa, kun ei poliisia kiinnosta.

      • Anonyymi

        Ne oli ne Vammalalle määrätyt poliisit silloin partioretkellä just Parkanossa. Sieltä kestää helpolla sen 3...4 tuntia ajaa lullutella Vammalaan, kun autokunta poikkee vielä ABC:llä syömässä. Ja ihan käy pikaseen kaupassa ostamassa perheen iltasapuskat.


    • Anonyymi

      Tämän kokoisella kaupungilla pitäisi olla omat poliisit, ja niille jonkinlainen poliisiasema tai muu vakituinen kokoontumispaikka. Minkähän suuruisesta kustannuksesta puhutaan, että tällaisella 25.000 asukkaan Sastamalalla voisi olla oma, vaikituinen poliisivoima?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tää paikkakunnan poliisiton maine alkaa leviämään.
      https://aijaa.com/QxMJnB
      Toivottavasti ei tulis kansainvälistä rikollisuutta kuitenkaan kovin paljoa. Saa pojaat asemalla rauhassa nukkua.

      • Anonyymi

        Ei kannata mennä häiritteen Kissalan Poikien päiväunia Virastotalon takapihalla. Ne ei siitä semmoisesta häiriköinnistä tykkää. Sakkolappua vilahtaa rikosilmoittelijoille ja kyselijälle aika mielellään.


    • Anonyymi

      Eilen aamupäivällä olivat tunkemassa pilliä suuhun Stormissa Kataran suoran alkupäässä.

      • Anonyymi

        Nykyaikana puhallutus tapahtuu n. 15cm päästä joten mitään ei tungeta mihinkään. Onnistuu jopa kypärän läpi.


    • Anonyymi

      Vanhaan aikaan, kun poliisi vielä valvoi pistooli-tyyppisellä laitteella ylinopeuksia, niin silloin Kataransuoralla otettiin noita pikkasen liikaa kaasua painaneita kiinni.

      Tien varressa ylinopeuden mittaamisia ja nopeustutkalla mittaamisia ei ole ollut enää 15 vuoteen. Mieluummin vaan istutaan lämpimissä autoissa.

    • Anonyymi

      Missä Sastamalassa voi uusia henkilökortin? Onko poliisiasemaa?

    • Anonyymi

      Päivittäin. Ilmeisesti olen ollut jossain ns. seurannassa jo vuosia.

    • Anonyymi

      Melkein päivittäin näkyy poliisi.

    • Anonyymi

      Pitäis kyllä olla ihan omat, vakituiset poliisit Sastamalalla. Nyt hälytyksiin haalitaan jotakin irti saatavia poliiseja koko Pirkanmaan alueelta. Mitään kovin nopeita paikalle tulemisia ei nyt ole. Monen kunnan läpi tänne ajellaan, ja tullaan kyselemään, että mihinkä suuntaan se puukottaja on paennut.

    • Anonyymi

      Sastamalalla on kaksi maijaa 603 ja 604 ja yksi sivari.

      • Anonyymi

        Juu ja paljon persauksia jotka kävelee pitkin kyliä


    • Anonyymi

      Jos poliiseja ei Sastamalassa näe niin kannattaa mennä optikolle, siis jos sinne löytää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe