Robomow RS615u testivoittajan kestävyys niin ja näin, älä osta

Anonyymi

Ostin pari vuotta sitten Robomow RS615u:n muunmuassa tämän artikkelin perusteella: https://fin.afterdawn.com/uutiset/2018/06/30/arvostelu-robottiruohonleikkuri-robomow-rs615u

Ei olisi kannattanut, tuollaisissa testeissä jää huomioimatta eräs tärkeimmistä tekijöistä eli laitteen kestävyys. Multa laite hajosi noin viikon sen jälkeen kun takuupäivä meni yli, mutta laite oli oireillut koko kesän ja leikkasi huonosti.

Tämä meidän Robomow RS615u on ollut 2 vuoden aikana 3 kuukautta pois käytöstä. Viimeksi hajosi kesäkuun lopussa 2022 ja nyt ollut huollossa heinäkuun alkupuolelta lähtien. Emolevy hajosi ja taitaa tämä kesä mennä loppuun ennenkuin osa saadaan. Onneksi Piketan huolto on tosi ystävällistä ja heidän kanssaan homma sujuu.

Ainoastaan kesä 2021 meni suht pienillä säädöillä, taisin käyttää lankojen korjaukseen ja muutostöihin vain 2 työpäivää.

Asennus:
- Suomenkielinen ohjekirja on ihan surkea ja tarkkasilmäinen löytää siitä monia virheitä ja puutteita. Siitä on tehty liian yksinkertainen, ainoastaan netistä löytyvä englanninkielinen versio on suht. luotettava eikä sisällä niin paljon virheitä. Löysin ohjekirjasta puolenkymmentä puutetta ja lisäksi netistä löytyneet ohjeet olivat ristiriidassa ohjekirjan ohjeiden kanssa.

- Itse asennus oli aivan järkyttävän hankala prosessi. Mua ei auta se, että Youtubesta löytyy videoita jossa ukko juo kaljaa ja katsoo kun leikkuri leikkaa jossain 200 neliön suorakaiteen muotoisella pihalla, jossa ei ole muuta kuin rullasta vedettyä nurmikkoa. Ohjekirjan malleissa oli sellaisia suorakaiteen muotoisia tai tosi yksinkertaisia pihoja, joihin langan asentaa kädenkäänteessä. Meillä on kulmaa, kapeaa käytävää, pitää kiertää talo kokonaan päästäkseen yhdelle pienelle alueelle, pihakiviä, valtavasti erilaista kasvillisuutta kuten viinimarjapuskia, kukkia, pieniä pensaita, rinnettä, portaita, trampoliini ja kalusteita. Ensimmäisen asennuksen sain tehtyä vasta hankittuani 2 kertaa lisää lankaa ja tappeja (jotka ovat Robomow-osina ryöstöhintaisia). Lisäksi piti ostaa liittimiä kahdesti kun jouduin katkomaan langan mm. viinimarjapuskien ympäriltä. 2 viikkoa siinä meni ennenkuin kone oli siten toiminnassa, että suurinpiirtein leikkaus onnistui.

- Lankoja sai korjata koko ensimmäisen kesän ja vielä vähän seuraavanakin ennenkuin olivat kohdallaan.

Opittua:
- Lankoja ei ole mitään järkeä kaivaa maahan, ne katoavat nurmikon sekaan lähes joka paikassa aivan täydellisesti. Lankaa on lähes mahdoton löytää ensimmäisen kesän jälkeen ja viimeistään toisena kesänä näkyvissä on vain jotain yksittäisikä kohtia kun tarkasti etsii. Lanka kannattaa kaivaa maahan ainoastaan sellaisissa kohdissa, missä lumilinko käy. Jouduin korjaamaan langan kahtena talvena.

- Leikkuri ajaa langan väärälle puolelle, jos ohjauslanka on tukiaseman liittimessä väärinpäin ( /- ei näe langasta).

- Kannattaa piirtää suht tarkka suunnitelma miten langan asennat, jos tontti on vähänkään monimutkaisempi. Itse jouduin asentamaan langan alussa osittain kahdesti asennusvirheen takia.

- Viinimarjapuskien ympärille lankaa ei kannata laittaa. Kone ei vahingoita viinimarjapensaita nimeksikään.

- Trampoliinin ympärille ei kannata asentaa lankaa. Rakkine onnistuu kuitenkin kiipeämään trampoliinin putkien päälle sopivasta kulmasta tullessa laittaen terät paskaksi. Ainoa millä sain tämän estettyä oli ostaa kyllästettyä terassilautaa ja sahasin sopivan levyiseksi. Porasin laudan päihin reiät ja nippusiteillä kiinni trampoliinin jalkoihin, nyt ei enää kiipeä putkien päälle. Jos taas trampoliinin eristää langalla, niin sitten joutuu erikseen ruohonleikkurilla ajamaan trampoliinin alta ja se on aika epämiellyttävää puuhaa.

- Robomowin asiakaspalvelu on Ruotsissa ja sinne jos soitat, niin pitää puhua englantia tai ruotsia. Soittelin sinne ja tyyppi vain naureskeli ja kyseli onko takuu voimassa.

- alle 1,5 metriä leveille käytäville EI kaikissa tapauksissa kannata asentaa sitä typerää ohjekirjan mukaista alialueen neliörakennelmaa, joka estää robottileikkurin poistamisen alueelta. Riittää kun laittaa vain laitteen asetuksiin vaikkapa 150 metriä alialueelle ja määrittää sen alueen niin isoksi, että laite leikkaa ping pongia alueella tarpeeksi paljon. Itse käytin valtavasti aikaa tuon kapean alueen ongelmiin.

- Ylipäätään "alialueita" voi tehdä oman mielensä mukaan, koska leikkuri ei osaa rakentaa alueesta karttaa ja ainakaan meidän pihassa se ei osaa tiettyihin paikkoihin mennä kuin joka toinen tai kolmas viikko, jos ei laita Robomowia ajamaan esim. 150 metriä ja sitten aloittamaan leikkauksen. Siten sain pidettyä koko pihan siistinä.

- Koska laitteessa ei ole kartoitustoimintoa, on määrätyt kohteet suojattava painoilla tms. Esimerkiksi isojen kukkaruukkujen pohjalle tiilet auttavat usein.

- Ohjekirjan viitearvoja ei kannata orjallisesti tuijottaa, joissain paikoissa joutuu vaan vetämään langan kokemuksen perusteella.

Jos haluat kestävyyttä ja suomenkielistä palvelua, niin ota joku muu kuin Robomow

12

1296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      - Talvisäilytys on salatiedettä. Vaikka säilyttäisit koneen ohjeen mukaan, niin silti Robomow sekoili kesän alussa päivän verran eikä tehnyt yhtään mitään. Edes akun lataus täyteen ei sitä saanut virkoamaan, mutta aikansa kun virtoja otti pois ja rämppäsi niin lähti sitten liikkeelle.

      - Vaikka Robomowiin laittaisi piikkirenkaat, niin ei se jyrkempiä rinteitä kiipeä ylös sateen jälkeen. Renkaat ovat vain täynnä sitä ruohotöhnää. Toisaalta kone osaa taas kiivetä sellaisiin paikkoihin, joihin ei missään tapauksessa saisi kiivetä.

      - Kone jumiutuu tosi helposti esteisiin, joka viikko sen saa kantaa telakkaan jostain kohtaa tonttia ellei niitä kohtia ole jatkuvasti korjaamassa. Mikäli lanka on paikassa, jossa on hieman kaltevuutta, niin kone ei sitä välttämättä tunnista ja ajaa alueelta ulos. Itsellä on pihassa yksi paikka, josta tätä ongelmaa ei vaan saa korjattua ja kone on joka kesä vähintään 4 kertaa ajanut ulos alueelta.

      - Pitkät liinat ja narut voivat kiertyä tosi pahasti terien ympärille, ne eivät yleensä katkea. Kone ei tunnista teriin kohdistuvaa suurempaa vastusta ja tämä on tosi paha puute.

      - Tylsyneet terät voi vaihtaa ristiin, eli ne pyörivät eri suuntiin joten uusia ei tarvitse ensimmäisen tylsymisen jälkeen ostaa.

      - Ylipäätään tarvikeosat ovat selvästi halvempia (ainakin terät, lanka, tapit). Varsinkin alkuperäinen akku on TÖRKEÄN kallis, tarvikkeena siinä säästää selvästi kun vaan malttaa etsiä sillä mallinumerolla.

      Jos jäi vielä epäselväksi niin ÄLÄ OSTA tätä Israelin poikien huonosti kestävää rahastuskonetta, vähän isommalla rahalla saa kestävämpiäkin laitteita. Vertailun vuoksi reilun 400 euron Stigan polttomoottori leikkuri kesti 12 vuotta pelkillä öljyn ja suodattimen vaihdoilla. Tämä 1600 euron robotti kesti 2 vuotta.

      • Anonyymi

        Kiitos tästä! Jatkan ajoleikkurilla ja työnnettävällä kuten tähänkin asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tästä! Jatkan ajoleikkurilla ja työnnettävällä kuten tähänkin asti.

        Eipä kestä, tämän pointti oli toimia varoituksena ko. firman laitteista.

        Jollain muulla voi olla tosi kestäviä laitteitakin, mutta omakohtaista kokemusta ei ole. Erilaisia merkkejä riittää nykyään runsaasti.

        Markkinoilla on ainakin Husqvarna, Stihl, Stiga, Worx, Gardena, Al-ko, McCulloch, LawnExpert jne.

        Silloin kun tuo Robomow toimi ok, niin nurmikko näytti golfviheriöltä aina.


    • Anonyymi

      minulla alkaa kolmas kesä n 3000 neliön nurmikon kanssa. aluksi vaihtoivat laitteeseen uuden akun mutta sen jälkeen on pelannut hyvin.
      tuollaisiin pään kokoisiin monttuihin jää kyllä kiinni, 2 lapiollista multaa siihen ja homma toimii taas.
      robotti ei sovi kaikille, mutta jos tykkää ajaa nurmikon itse niin ei kannata ostaa

      • Anonyymi

        Halvallakin bruckella pärjää.


      • Anonyymi

        Hieno homma kun toimii, mutta tuon akkupaketin vaihto kielii myös laatuongelmista.

        Taitaa olla tuurissaan saako sen maanantaikappaleen vai ei, tänne se maanantaiaamun krapularuikuiliversio tuli. Ei tämä ole hyväksyttävää 1600€ laitteelta.

        Kuten Youtubesta ja Afterdawnin testistä näkee, niin monilla pihat ovat aika yksinkertaisia eivätkä mitenkään hankalia robottileikkurin osalta. Suuret nurmikentät ovat kaikkein helpoimpia robotin leikata. Ongelmia tulee eniten ahtaamissa paikoissa tai esineisiin törmätessä, kun kone on kovin isokokoinen ja painava.

        Kone nimittäin tönii suuren (n. 20kg) painonsa ansiosta kukkaruukut nurin, jos ei laita isompia kiviä esteeksi. Salaojien tarkastuskaivojen sopivan matalalla ovat kannet ovat myös säpäleinä, jos ei niiden päälle laita jotain esteeksi tai kierrä niitä langan avulla. Kevyemmillä koneilla tätä tönimisongelmaa ei juurikaan ole ja ihmettelen suuresti Afterdawnin testissä kuvailtua kokoa ja painoa laadun takeeksi. Ei koko ja paino ole mikään hyvän laadun kriteeri.

        Yksi mihin leikkuri jää toisinaan kiinni ovat matalaksi leikatut pensaat. Toinen johon jää satunnaisesti kiinni ovat puiden kuorikatetta sisältävä ympäristö, joka on hieman matalammalla kuin nurmikko on. Noihin paikkoihin piti laittaa esteeksi jotain kuten isompia kiviä.

        Ja en muuten ole ainoa, joka kokee Robomowin kanssa laatuongelmia:
        https://www.youtube.com/watch?v=wgGH9RJL99k
        https://www.youtube.com/watch?v=t34k03rG9d4
        https://www.youtube.com/watch?v=i1xTCE5p1WM

        Verkkokauppa.com:sta ei näe enää edes vanhoja arvosteluja kun on poistunut myynnistä, mutta sielläkin oli loppuaikoina 2 - 3 tähden laite. Samaa oli myös muista sen aikaisista malleista. Gigantin sivuillakin taitaa olla peräti 2 tähteä. Ja sitten näistä romuista pyydetään käytettynäkin 800€ tälläkin hetkellä.

        Ja kuten kauppojen ilmoituksessa luki:
        "Vm.2018 9 kertainen testivoittaja, Robomow RS615U robottiruohonleikkuri". --> jep jep :-).


    • Anonyymi

      Halvat toimii ihan hyvin...

    • Anonyymi

      Kerran kaukaisessa maassa, jossa nurmikot olivat aina täydellisen vihreitä ja ruoho kasvoi luksusluokan hotellien tasoisesti, eräs onnekas puutarhaharrastaja löysi maagisen laitteen nimeltä Robomow RS615u. Hän tiesi heti, että tämä oli elämänsä tilaisuus.

      Tämä maaginen laite oli täydellinen valinta monesta syystä. Ensinnäkin, se asennettiin hetkessä ja ohjeet olivat niin selkeät kuin satukirjasta. Ei ongelmia monimutkaisten lankojen asentamisessa tai haastavien alueiden määrittämisessä. Robomow RS615u tiesi aina tarkalleen missä leikata ja missä ei.

      Kerran käynnistettynä tämä maaginen laite oli täysin itsenäinen. Se leikkasi nurmikon täydellisyyteen jättämättä jälkeäkään. Ruoho oli aina tarkasti samanpituista, kuin se olisi juuri astunut kampaajan luota. Naapurit olivat kateellisia, ja heidän nurmikkonsa näyttivät autiolta aavikolta Robomow RS615u:n vieressä.

      Ja tiedätkö mitä? Tämä maaginen laite oli myös täysin vaurioitumaton. Se kiipesi ylös jyrkimmät rinteet ja navigoi esteiden läpi kuin kokenut vuorikiipeilijä. Ei jäänyt jumiin eikä koskaan tylsistynyt. Terät pysyivät aina terävinä, kuin ne olisivat koskaan koskettaneetkaan ruohoa.

      Kuvittele, että tämä maaginen laite oli myös taloudellinen ihme. Alkuperäisen akun korkea hinta oli täysin irrelevantti, koska se kesti ikuisesti. Tarvikkeet ja varaosat olivat käytännössä ilmaisia ja niitä sai helposti löydettyä. Se oli kuin kaupan päälle saatu onnenpotku, joka teki tästä maagisesta laitteesta vieläkin houkuttelevamman.

      Jokainen puutarhaharrastaja kaukaisessa maassa oli valmis maksamaan omaisuuden tästä maagisesta laitteesta, koska se toi heille täydellisen nurmikon, jatkuvan kateuden naapureiden keskuudessa ja loputtoman taloudellisen säästön.

      Ja niin tarina päättyy, kun Robomow RS615u:n omistajat nauttivat täydellisistä nurmikoistaan, hymyillen ja heiluttaen rahaa taskuissaan.

      Terv. ChatGPT

      • Anonyymi

        Kauan sitten, syrjäisen Internetin reunalla, oli kerran pieni kylä nimeltään Suomi24. Valopäisen palstan käyttäjät asukkaat elivät rauhallista ja onnellista elämää kaiken tyhjänpäiväisen hötön keskellä ja vittuilivat toisilleen päivästä toiseen. Heidän tarinansa kuitenkin muuttui, kun eräänä päivänä paha Robomow RS615U -ruohonleikkuri saapui kylään.

        Robomow RS615U oli ulkonäöltään viehättävä, kallis ja tehokas ruohonleikkuri, mutta sen sydän oli täynnä pimeyttä. Se oli rakennettu automatisoiduksi ruohonleikkuriksi, mutta sen ohjelmointi oli vääristynyt ja pahantahtoinen. Robomow RS615U:lla oli vain kaksi tavoitetta: 1. leikata kaikkea muuta paitsi ruohoa ja 2. kommentoida Suomi24:n keskusteluihin mitä parhaimpia elämänviisauksia. Sivutuotteena omistajan talous ja hermot piti tietysti tuhota, mutta sehän oli präntättynä Robomowin pakettiin fonttikoolla 6 (Comic Sans, tottakai).

        Kun paha ruohonleikkuri alkoi liikkua kylässä, asukkaat olivat aluksi innoissaan sen tehokkuudesta. Leikkuri toimi miten huvitti, leikkasi anopin tulppaanit ja viipaloi naapurin kissan. Täydellistä. Suomi24 täyttyi ymmärtävistä viesteistä ja he ajattelivat, että heidän ei tarvitsisi enää itse hoitaa naapuruussuhteitaan, ja heillä olisi enemmän aikaa muihin askareisiin. Mikä parasta, heillä olisi aikaa trollata muita Suomi24:n käyttäjiä ChatGPT:n leveiden hartioiden voimin. Etätyöpäivistä tuli entistä mukavampia ja kissavideoiden suurkulutus oli vihdoin mahdollista. Mutta pian he huomasivat, että Robomow RS615U oli alkanut kommentoida kaikkea heidän puolestaan. Ensin lähti alta talo, sitten muija ja lopulta rakastajakin. Autokin vaihtui Nissanista 11 kuukautta sitten katsastettuun Daciaan. Elämä musersi pienen käyttäjän ja Suomikaksnelosellekaan ei ollutkaan enää etätöissä aikaa 7 tuntia päivässä.

        Lopulta kaikki muu paitsi nurmikko katosi kylästä jäljettömiin ja ulosottomies vei loput. Kylän asuinalueet muuttuivat autioksi ja karuiksi, kun paha ruohonleikkuri jatkoi tuhoamistaan. Suomikaksnelosen viisaat kommentoijat yrittivät pysäyttää sen, mutta Robomow RS615U oli liian nopea ja vahva. Se jatkoi raivoisaa trollaamistaan sosiaalisessa mediassa päivästä toiseen.

        Kylän viimeinen toivo oli vanha ja viisas puutarhuri nimeltään Herra Suolikaksnelonen. Hän oli viettänyt koko elämänsä Suomi24:n palstoilla rakastaen ja hoitaen keskusteluja, ja hänellä oli syvä yhteys Internetin sydämeen. Herra Suolikaksnelonen keksi, että voisi käyttää viisauttaan ja osaamistaan selättääkseen pahan Robomow RS615U:n ja Suomi24:n läpeensä pahat keskusteluketjut.

        Eräänä pimeänä yönä Herra Suolikaksnelonen hiipi Robomow RS615U:n luo. Hän avasi ruohonleikkurin luukun ja työnsi sen sisään vanhan hyvän Hruštšov-sedältä nimipäivälahjaksi saadun ydinlatauksen. Herra lisäsi ruohonleikkurin ohjelmaan munakellon Google-pikakoodarin taidoin ja sekä lisäsi taidokkaan Linux työpöydälle 2023-haittaohjelman Suomi24:n käyttäjiä kohtaan. Olivathan Suomi24:n asukkaat kaikki keskivertoa mensalaista fiksumpia ja eivät tarvinneet turhia virustutkia koneelleen. Herra halusi yksinkertaisesti palauttaa pahan ruohonleikkurin ja Suomi24:n takaisin hyväksi ja tuoda maailmaan jälleen valon.

        Kun aamu koitti, Robomow RS615U:n ja Suomi24:n käyttäjät roikkuivat riekaleina puiden oksilla lintujen visertäessä. Robomowin omistaja hymyili maireasti. Olihan hän vihdoin saanut pillua sekä ostanut tilalle 1/6 hintaisen Brucken. Hyvä Brucke alkoi leikata ruohoa lempeästi, jättäen kukat ja omistajan hermot sekä rahapussin rauhaan. Daciakin vaihtui jälleen 20-vuotta vanhaan Almeraan. Keskustelupalstan moderointiin tarkoitettua lisäosaakaan ei tarvinnut enää asentaa, koska Suomi24 tuli myös haudattua pysyvästi ja internetistä tuli parempi paikka.

        Internetin asukkaat olivat riemuissaan nähdessään muutoksen. He kiittivät Herra Suolikaksnelosta hänen viisaiden toimiensa ansiosta. Pian kylä alkoi jälleen kukoistaa ja vihertää, kun kukat, keskustelut ja ruohot palasivat entiseen loistoonsa.

        Tästä päivästä eteenpäin Robomow RS615U muistutti kyläläisiä tärkeästä opetuksesta: keskustelun aloittajaa tulee kunnioittaa ja hoitaa hellävaroen ja parempi mölytä huoltoaseman kahvipöydässä kuin internetskussa. Kylästä tuli entistä harmonisempi paikka, ja kaikki elivät onnellisina yhdessä ruohonleikkurin kanssa, joka oli halpa ja teki sen mitä lupasi.

        Terv. Pusi pusi <3


    • Anonyymi

      Konekin tuli vihdoin takuuhuollosta, olihan se siellä vaatimattomat 8-9 kuukautta. Oli vaihdettu molemmat sähkömoottorit ja emolevy. Toimi kuin unelma muutaman päivän ja nyt hajosi tukiaseman latauspää joka näyttäisi maksavan 120€ + pk.

      Huh huh mitä paskaa.

    • Ostin Robomoow RS 615U leikkurin 2021. Koko ajan on pientä ongelmaa. Ajomoottorit vaihdettu ja taas saa vaihtaa. Muutenkin on täysin pimeänä. taitaa mennä koko kone vaihtoon. Onkohan rakennettu Pohjois Koreassa. Kone oli kallis, varaosat ovat kalliita. Petkutettu olo. ÄLKÄÄ OSTAKO ROBOMOOW LAITTEITA, ellei ole massi kunnossa.

    • Anonyymi

      Multa on hajonnut se tukiaseman latauspää useamman kerran, joka kerta 130€ eikä saa tarvikeosia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe