Kuvien löytäminen itse laadittuun ristikkoon

Anonyymi

Tietääkö joku täällä mistä ristikoiden laatijat löytävät kuvat vihjeisiinsä? Kaikki eivät piirrä itse vihjekuvia, vaan ne on ilmiselvästi jostain kuvapankista lainattuja suuressa osassa ristikkolehdistä.
Teen itse harrastuksena ristikoita, mutta ajattelin tarjota jossain vaiheessa niitä myös julkaistaviksi. Siinä vaiheessa on aika oleellista, että käytän vain kuvia, joita minun on oikeus käyttää. Lähes kaikki ilmaisetkin kuvapankkien "vapaan käytön" kuvat ovat sellaisia, joiden lähde/omistaja on mainittava jos kuvaa käytetään kaupallisessa yhteydessä (esim ristikkolehdessä). Ristikkolehdissä ei kuitenkaan koskaan kerrota kuvien lähdettä, joten ovatko ne jostain lisensöidyistä kuvapankeista tms, joista voi ostaa luvan julkaista ilman tekijätietoja..? Ja mistä minäkin löytäisin sellaisen?
Toki voin lähettää luomuksiani näytille jo tässä muodossa ilman julkaisukelpoisia vihjekuvia, mutta mielelläni hioisin ristikkoni loppuun asti julkaisukuntoon ennen lähettämistä.

Jos jollain on tietoa, tai vinkkiä sopivaan kuvapankkiin, olisin kovin kiitollinen!

6

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Ristikkolehdissä ei kuitenkaan koskaan kerrota kuvien lähdettä, joten ovatko ne jostain lisensöidyistä kuvapankeista tms, joista voi ostaa luvan julkaista ilman tekijätietoja..?"

      Vain pääkuviin on joskus laitettu tekijätiedot, mutta yleensä ei. Muihin ei ole tarvetta koskaan merkitä. Olennaista että käytetyt kuvat ovat sellaisia, joissa ei rikota käyttäjäoikeuksia. Kuvat ovat joko ilmaisten kuvapankkien kuvia, ostettuja tai niiden käyttöön on pyydetty erikseen lupa.

    • Anonyymi

      Mistä löytyy siis sellaisia kuvia, joiden käyttäjäoikeuksia ei riko jos niitä käyttää ilman merkintää lähteestä/tekijästä? Tosi monessa yhteydessä toki käytetään "vapaasti käytettäviä" kuvia, mutta niissäkin kuuluisi oikeasti merkitä lähde, siitä ei vain yleisesti välitetä.
      Olisi ihana jos löytyisi joku yksittäinen paikka/kuvapankki, josta voisi luvallisesti lainata.

      Esim papunetin ilmainen kuvapankki on tosi hyvä ollut amatoorikäyttöön, mutta ei varmaan menisi läpi ristikkolehdessä.

    • Anonyymi

      Ja jatkan vielä, koska tässä olikin se homma ydin: "Olennaista että käytetyt kuvat ovat sellaisia, joissa ei rikota käyttäjäoikeuksia". Eli tätä just haen. Onko jotain vinkkiä mistä sellaisia kuvia löytyy?
      Ilmaiset, vapaasti käytettävät kuvapankit on käytännössä aina käytettävissä niin, että lähde merkitään edes johonkin jotenkin.

    • Anonyymi

      Ja hei sainkin toisella foorumilla myös vinkkiä ja sitten googlailin lisää. Siispä vastaan itselleni :)
      Oleellista on siis etsiä CC0 kuvia, ne on täysin vapaita käyttää. Niissäkin olisi kohteliasta kertoa tekijä, mutta pakollista se ei ole.
      CC-lisensoidutkin kuvat ovat "vapaita käyttää", eli ilmaisia, mutta eivät rajattomasti. Näitä on ilmaisissakin kuvapankeissa paljon ja tekijä on varannut joitain oikeuksia itselleen kuvan suhteen.

      CC0 oli nyt se etsimäni taikasana, koska "ilmainen" tai "vapaa" eivät riitä kattavasti kuvaamaan yksittäisten kuvien tekijänoikeuksia.

      • Yksittäiseen kuvaan ei missään julkaistussa ristikossa ole tekijönoikeusnerkintöjä. Jos ostaa kuvia, minusta olennaista on se, että voi KYSYTTÄESSÄ esittää, että kuviin on käyttöoikeus.

        Jos tekisin ristikoita, piirtäisin itse kuvat. Tein kolme ristikkoa, mutta en saanut koko ristikkoon kunnollista sanastoa. Ristikoihin jäi laadintateknisiä puutteita. Ennen kaikkea jäi liikaa aku- ja loppupiiloja. Muuten koin onnistuneeni. Osaitko esittää korjausehdotuksia tähän:
        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/Vimmat3_20200914190631.png


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe