Kasvaminen epävakaan äidin kanssa

Anonyymi

Äiti on ollut epävakaa siitä lähtien kuin synnyin lähinnä masennusta agressio ongelmia huutamista ilman isompaa syytä väkivallalla uhkaamista. Äiti nolasi minua kauppakeskuksissa kun olin lapsi hän huusi ja sai raivareita. Pahin oli 12 vuotiaana kun olin käynyt yhellä pienoismalli kurssilla ja jätin vahingossa liuotintansisältävää liimapulloa auki koska unohdin. Sen jälkee. Iski mun elämässä koettu pahin paniikkikphtaus huimasi ja kaikki muut paniikkioireet iski. No jouduin lähtemään oli talvi ja olin niin paniikissa että vaikka äidin piti hakea niin kävelin reippaasti pakkaskelillä vastaan. Luuli että olisi saanut lohdutusta ja turvaa mutta olin niin shokissa että en pystynyt puhua ja kotiin tultua niin huomasin unohtaneeni repun kaverille joka asui n 500 metrin päässä oltiin autolla liikenteessä ja tästä äiti huusi ja haukkui kaikki mitä kurkusta lähtee mä itkin ja sanoin että lopeta mua pelottaa. Sit käytiin hakemaan reppua ja äiti huusi koko matkan kaverille ja takaisin ja vielä autoa parkkeerattua niin piti viimeiset vihat saada omaan lapseen ulos. Tämän jälkeen menin meidän keittiöön ja yritin syödä ei onnistunu koska olin niin paniikissa mun isoveli ja isosisko nauroi mulle ja ke on 4 ja 6 vuotta vanhempia nenei varmaan käsittäny mitä olin just kokenut. Tämä tapahtuma dai minua sairastumaan vakavaan ocd:hen vältin vaatteita ja pyyhkeitä mitä olin käyttänyt samana iltana. Ja jouduin väistää niitä aina monta senttimetriä ja tarkistaa että en varmasti koskenut niihin. Mun traumatologi kenen kanssa puhuin 7 vuotta tapahtuneesta myöhemmin sanoi että nää oli psykoottisia oireita koska tunsin dissosiaatioa vähintään kaksi viikkoa tapahtuneen jälkeen. Äiti soitti psykologille ja minä häpesin ongelmaa yli kaiken ja tuntui että äiti jollain sairaalla tavalla nautti tästö kun katsoi minua silmiin ja hän sanoi että psykan mielestä kuullostaa erittäin vakavalta.
En kestä sitä faktaa että epävakaan äidin takia olen sairastunut mielenterveysongelmiin. Jos olen fyyysisesti sairastunut vaikka ei olisi tosi vakavaa mutaöta vaatii sairaalahoitoa niin äiti on aina reagoinut huutamalla en ymmärrä miksi sen pitää olla näin. En haluaisi olla äitini kanssa tekemisissä silloin kun hänen persoona muuttuu muuten kyllä.
Hän syö mielentasaajia mutta lääkitys ei selkeesti kohdallaan ja hän ei ymmärrä tätä itse, väittänyt kuulevansa välillä ystävän ääntä päässä mutta ei koe tätä ongelmana. Mitä voi tehdä?? 😮‍💨

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minkä ikäinen olet nyt? Tuletko jo toimeen ilman äitiä? Onko isää?

      Mielestäni mitään ihan hirveitä traumoja ei taustallasi ole. Olet vain tavanomaista herkempi. Kuten äitisikin. Jokaiselle lapselle äiti on ollut joskus vihainen, mutta ei sitä koko loppuikää podeta.

      Olisiko sinun jo mahdollista irrottautua äidistä, vaalia omaa rauhaa ja olla hyvä itsellesi. Voit myös itse lohduttaa itsessäsi sitä lasta joka lapsena ollessasi jäi lohtua vaille. Se varmasti tuntuisi hyvälle.

    • Anonyymi

      Hetkinen, äitisi soittanut psykologillesi ja puhuneet mistä? Jos olet täysi ikäinen niin terveys asiasi ei kuulu äidillesi. Toivottavasti voit pian muuttaa kotoasi ei tuollaista huutamista jaksa kukaan. Äitisi kuuluisi saada oikeanlainen lääkitys ja apua. Toivottavasti myös sinä saat purkaa sydäntäsi pätevälle ammattilaiselle ja pääset elämässä eteenpäin. Voimia paljon!

    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne! Tilanteesi vaikuttaa raskaalta. Voit kuitenkin saada tukea ja apua itsellesi. Ammattilaisen ja myös vertaisten kanssa keskusteleminen voi helpottaa ja tuoda uusia näkökulmia. On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Niistä voi saada vinkkejä myös muuhun avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetin tukisuhdepalveluissa voit keskustella tilanteesta auttajan kanssa kahden kesken esim. Mieli Tukisuhteessa https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/ ja Tukea psyykkisesti oireilevien tai sairastavien omaisille ja läheisille -tukisuhteessa https://tukinet.net/teemat/tukea-psyykkisesti-oireilevien-tai-sairastavien-omaisille-ja-laheisille/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esimerkiksi joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Osassa yksiköistä myös etävastaanotto on mahdollinen. Yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Äitisi on täysin kohtuuton ylireagoija ja purkaa kiukkua sinuun. Mikäli hän vielä kaiken lisäksi kuulee ääniä, jotka "eivät haittaa" häntä, on paras katkaista välit.

    • Anonyymi

      Just nyt on vaikeaa sinulla mutta muista ettei mikään ikuisesti kestä.
      Pölvästejä ovat naureskelevat sisaruksesi sekä äitisi kerran raivoo ylikorostuneesti pikkuasioiden vuoksi. Kerran hän kuulee omiaan, hänelläkin on omia vaikeuksiaan joiden takia taidat sinä kärsiä, ei hän. Yritä kestää ja jaksaa. Pysy vahvana.
      Näin hankalassa tilanteessa ei sinun tarvitse kauaa olla. Elämäsi on arvokas eikä sitä saa pilata kukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe