Jokin tässä maassa yleisesti on vialla

Anonyymi

Ehkä internet ja sosiaaliset alustat on tuonut sen esille, että katsellessa muiden maiden ihmisiä esim tiktokissa tai instassa, niin ihmiset ovat oikeasti iloisia. Sitten taas katsellessa suomalaisten tekemiä videoita ja päivityksiä kaikki on ovat jotenkin alakuloisia ja masentuneita. Mistä se johtuu? Mikä tässä maassa on niin erinlailla, että ihmiset ovat aina masentuneita ja onnettomia? Jokin järkevä selitys siihenkin on oltava. Ollaanko me täällä jossain niin huonossa taajuuksissa vai mistä se johtuu?

21

392

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tää maapallo on käymässä liian pieneksi tälle väkimäärälle, juu.

   Mulla on lippu seuraavalle matkalle Andromedaan.

   • Tuokin on totta. Mutta väki tulee harvenemaan vielä. Ollaan kuin bakteerit petrimaljassa. Rajat tulevat vastaan.


  • Anonyymi

   Se johtuu siitä, että viihdytte tiktokissa ja instassa ja mitä näitä nyt on. Pois sieltä ja ryhtykää elämään aidosti omaa elämäänne. Elätte tylsää ja turhauttavaa elämäänne vain näiden muiden kautta . Ihmiset kyynistyvät ja katkeroituvat omissa kuplissaan. Tämä on totuus.

   • Anonyymi

    tuo on niin totta! kaikki päivitykset ja kuvat ei kenellekkään on täysin turhia. mitä väliä mitä mieltä joku hemmo on sun tekemisistä kun oikea elämä antais paljon enemmä. vuodet menee nopeasti ja elämä kuluu hukkaan kyttäämällä mitä muut tekee kun pitäisi itse elää täysillä omaa elämää.


  • Anonyymi

   Ihmiset eivät välitä täällä toisistaan, ei ole yhteisöllisyyttä. Eikä yhteiskunta välitä ihmisistä. Jos voit huonosti annetaan pillereitä, muuta apua ei heru. Sitten kun ymmärrät miksi täällä on kaikkein suurin virkakoneisto suhteessa väkilukuun, niin alat ymmärtämään keitä palveleva järjestelmä on rakennettu. Ei ainakaan tavallista ihmistä.

   • Anonyymi

    Tämä on totta. Kaikenlaisia lääkkeitä myydään ja määrätään mutta ei ne auta siihen mihin apua hakee. Tietty porukka toki siitä hyötyy kun niitä kaupaksi menee.


  • Anonyymi

   Narsismin yleisyys, ja alhainen älykkyys. Varsinkin se että, kunnioitetaan tämän tyypin ihmisiä ja nostetaan jalustalle rumia läskejä tyhmiä narsisteja, niin kuin siitä olisi apua kellekkään

  • Niinhän tuo on. Tämä on sellainen pärjääjien maa. Vähän kuin Japani. Kansa masentuu ja itsariluvut on korkealla. Ei tarvitse, kuin käydä vaikka Ruotsissa, niin huomaa miten paljon paremmalla tuulella ihmiset ovat. Ystävällisiä toisilleen. Sukupolvien vaihtumisen myötä tuohon tulee muutos täälläkin. Sota-aikojen traumat vaikuttaa vieläkin.

   • Anonyymi

    Jaa-a. Ruotsissa asuneena täytyy todeta, että siellä ainakin se on aika paljon esittämistä, se "iloisuus" ja hyväntuulisuus. Ruotsalaiseen kulttuuriin kuuluu, että sitä kuuluu olla, vaikka miltä tuntuisi. Suomessa on lupa "murjottaa", jos murjotuttaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jaa-a. Ruotsissa asuneena täytyy todeta, että siellä ainakin se on aika paljon esittämistä, se "iloisuus" ja hyväntuulisuus. Ruotsalaiseen kulttuuriin kuuluu, että sitä kuuluu olla, vaikka miltä tuntuisi. Suomessa on lupa "murjottaa", jos murjotuttaa.

    Ok... No sitten.


  • Anonyymi

   Oma kokemuksiini perustuva teoriani on, että kysymys on kulttuurista. Mä olen asustellut muutamassa eri maassa ja nykyisen työni kautta mä tunnen paljon eripuolilta maailmaa Suomeen töihin tulleita ihmisiä. Kun ihmisen oppii tuntemaan, niin lopulta tuossa "iloisuudessa" ei ole juurikaan eroa, vaan se on pintaa.

   Suomessa vallitsee sellainen "kellä onni on, se onnen kätkeköön" ajattelu. Se on tosi syvällä meissä. Nähdäkseen suomalaisen iloisuuden, onnellisuuden ja vilkkaudenkin hänet täytyy oppia tuntemaan. Suomalaisille illoisuus ja onnellisuus ovat privaatteja asioita. Tälläkin palstalla on hyvin helposti nähtävissä, miten monia suorastaan raivostuttaa, jos joku ilmaisee onnellisuuttaan ja tyytyväisyyttään.

   Monissa muissa paikoissa taas se onnellisuus ja iloisuus ovat se pinta. Ne todeliset ajatukset ja ihmiselämän murheetkin ja alakulo kätketään sen iloisen julkisivun taakse. Monissa paikoissa ihmiset ärsyyntyvät, jos menet näyttämään niitä negatiivisempia tunteita. Usein sekin riittää, ettet esitä niin iloisia tunteita ja "pilaat muiden tuulen".

  • Anonyymi

   Sodan traumat on siirretty sukupolvelta toiselle ja jälkiseurauksia ovat pelot, masennus, kaikenlainen synkkyys jne. Lapset ovat terapian tarpeessa nykyään enemmän kuin koskaan ennen. Tässä on ihan hengellinen juttu pohjimmiltaan, masennuksen henki joka suomen yllä vaikuttaa kun on jouduttu alistua paljon venäläisille, ei nykyään uskalleta olla rohkeita vaan totellaan kuin pääsinnarussa kulkevat teuraaksi.

   • Anonyymi

    Pässinnarussa*


   • Anonyymi

    Täällä mitkää sodan traumat vaikuta hyvä kun muistaa edellisviikon. Suomi on työssäkäyvien työhullujen maa, jossa kaikilla pitää olla velaton omistusasunto. Siinä on kiva olla 30v velkavankeudessa sen jälkeen hauta kohta kutsuu ja mitä jäi käteen?


  • Anonyymi

   Elämä on juhlaa. Suomessa ei vain ole tajuttu sitä.

  • Anonyymi

   Pimeys

  • Anonyymi

   kiittämättömyys,

   =/

   N

  • Anonyymi

   Erakkoluontoiset suomalaiset ovat siirtyneet tänne tiheämmin asutusta Euroopasta. Melankolia on geeneissä. Täällä ei olla tekopirteitä turhan naureskelijoita! Jos joku on seurassa iloinen ja seurallinen niin tulee heti mieleen onko hän nauttinut liikaa " virvokkeita"

  • Anonyymi

   Kulttuuri on liikaa rikastunut. Lisäksi huonot palkat, kalliit asumiskulut ja autoilukin todella kallista. Ihmisillä ei jää rahaa toteuttaa onnea tuottavia asioita.

  • Anonyymi

   Huono ilmasto, huonoa musiikkia, seksikkyyttä on liian vähän

  • Anonyymi

   Suomessa mainostetaan, että kaikki on hyvin ja paremmin kuin muualla, mutta tämähän ei pidä paikkaansa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   487
   9551
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   7908
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   729
   3313
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   380
   3301
  5. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   222
   1740
  6. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1539
  7. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   1309
  8. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   129
   1077
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   85
   936
  Aihe