Tytti ja Sanna tuuliajolla asioiden takia? Timo Haapala kirjoittaa asiasta

Anonyymi

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009027220.html

Kommentti: Ajoiko Tytti Tuppurainen Fortumin Uniper-loukkuun? Keskustelu jätti­tappioiden vastuista ja Marinin roolista on vasta alkamassa

Poliittinen keskustelu valtioenemmistöisen Fortumin jättitappiosta ja hallituksen Uniper-politiikasta on vasta alkamassa kesähelteiden jälkeen. Kaiken lisäksi tämäkin sotku yhdistyy pääministeri Sanna Marinin (sd) bilekohuun, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

18

165

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Näin SDP ajaa vastuuttoman pääministerin johdolla suomen ennennäkemättämän lamaan ja kurimukseen, ja sähkönhinta nousee kansa maksaa ja tuppuraiset ja marinit jatkavat samaa rahan jakamista ulkomaille ja erilaisilla päätöksillä höllnetävät koko ajan maahanmuuttopolitiikkaa ja näin saadaan taas lisää kuluja suomelle ja turvattomuus lisääntyy.
   Tärkeintä on pministerillä ryypätä ja juhlia bimboporukassa.

   • Anonyymi

    Persu, rauhoitu jo. Sulla ei ole mitään järkevää vaihtoehtoa asioille kuitenkaan.


   • Anonyymi

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paavo-lipposelta-raju-purkaus-demokraatissa-mediat-ovat-avanneet-sontaluukkunsa-ja-niista-pursuaa-sita-itseaan/8452080

    Kirjoituksensa lopuksi entinen pääministeri arvostelee vielä rajusti julkista keskustelua ja tiedotusvälineitä puolustaen samalla puoluetovereitaan, jotka ovat saaneet kevään aikana arvostelua sekä julkisista ulostuloistaan että jossain määrin myös aiemmasta politiikastaan.

    – Keskusteluilmapiirissä on sairaita piirteitä. Mediat ovat avanneet sontaluukkunsa ja niistä pursuaa sitä itseään, loputonta kaunaa. Presidentti Tarja Halosta kohdellaan törkeän väärämielisesti ja Erkki Tuomiojalta kielletään oikeus esittää vaihtoehtoisia ratkaisuja. Tällainenko on se Nato-Suomi, johon kokoomus meitä haluaa viedä?

    Listaan lisää siis Sanna ja Tytti? herra sontaluukku sannoo?


  • Anonyymi

   Lipponen on oikeassa. Ei demareille epämieluisista asioista saa keskustella.

  • Anonyymi

   Kohtuutonta vaatia, että Sanna olisi antanut jonkin Uniperin haitata lomaansa ja sen jälkeistäkään aikaa. Kyllä ne menevät omalla painollaan. Ei pidä hötkyillä.

  • Anonyymi

   Sanna hoitaa kivat asiat, viettää vapaa-aikaa ja jos tulee jotain hankalampaa, niin otetaan velkaa. Ja kannattajat ovat hurmiossa tästä uudesta kulttuurista!

   • Anonyymi

    COOL!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    COOL!

    "Korjausliikkeen (entinen siniset) puheenjohtaja, itsekin pörssiyhtiön (Investors House) toimitusjohtaja Petri Roininen sanoo IS:lle, että jos hänen puolueensa olisi eduskunnassa, välikysymys tulisipomminvarmasti.
    Roinisen mukaan valtiolla olisi ollut ja on Fortumissa valta ja keinot päättää asioista 51 prosentinenemmistöomistuksella. Esimerkiksi ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsuminen ja uuden hallituksenvalinta.
    Hallitus ei voi vastuutaan veronmaksajien edessä kiertää.
    Toisaalta ihmetystä herättää myös Fortumin hallituksen hiljaisuus. Maan hallituksestakin vastuuta onsysätty Fortumin hallitukselle.

    Roininen ihmettelee jo Fortumin tammikuisia päätöksiä, jolloin Fortum otti vastuun 78-prosenttisestiomistamastaan Uniperistä, eikä taakkaa jaettu kaikille.

    Pörssiammattilaisena Roininen sanoo, että se sotii kaikkea liikkeenjohdon järkevää logiikkaa vastaan.Hän epäileekin, että linjaus on tullut omistajaohjauksen puolelta, poliittisesti.
    – Ajoiko omistajaohjaus ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen Fortumin Uniper-loukkuun?Roininen kysyy."
    http://www.is.fi/politiikka/art-2000009027220.html


  • Anonyymi

   17 000 miljoonaa euroa rahaa hävisi tytöillä taivaan tuuliin Fortumissa samaan aikaan, kun pidettiin lesbohovia Kesärannassa.

   • Anonyymi

    Kansa maksaa edustajiensa virheet.


  • Anonyymi

   Sattuuhan sitä.

  • Anonyymi

   Se oli Sipilän rosvohallituksen aikaa kun Uniper kaupat vuonna 2018 suhmuroittiin.
   Sipilä ei nähnyt siinä mitään uhkaa, eikä Fortumin operatiivinenjohto.

   Mutta en silti syytä Sipilää tai Lintilää molemmat kesk. koska valtionyhtiöitten ohjeistus sellainen, etteivät poliitikot siihen puutu.
   Halutaan pitää bisnes ja politiikka erillään.
   Mikäli joku toimittajanplanttu muuta väittää, silloin tämä planttu valehtelee ja tekee itse politiikkaa.

  • Anonyymi

   Sdp on suuri

  • Anonyymi

   Hieman toisenlaista uutisointi, ei oikeistopopulistien öykkäröintiä:

   Mikä oli sitten Sipilän hallituksen osuus tähän vuoden 2017 yrityskauppaan? Ei yhtään suurempi kuin muissakaan vastaavissa yrityskaupoissa. Fortum on suomalainen pörssiyhtiö, ja vaikka valtio onkin sen suurin omistaja, niin maan hallituksilla ja niiden omistajaohjausministereillä ei ole tapana puuttua pörssiyritysten operatiiviseen toimintaan. Siihen ei ole edes selvästi määriteltyä oikeutta, sillä jokaisesta puuttumisen yrityksestäkin on tähän asti seurannut poliittinen riita. Sellaisen seurauksena Antti Rinnekin joutui eroamaan pääministerin paikalta, kun hänen väitettiin sekaantuneen Postin toimintaan. Fortumin tytäryhtiö Uniper on saksalainen pörssiyhtiö, jonka toimintaan ei Suomen hallituksella ole mitään sanottavaa. Vastuu on yhtiöiden operatiivisilla johtajilla. Heidän käytössään ei vuonna 2017 ollut kristallipalloa, josta olisi voinut ennustaa Venäjän hyökkäävän Ukrainaan vuonna 2022 (uuninpankkopojan blogi).

   Huom! Suomen hallitus EI voi puuttua pörssiyhtiöiden operatiiviseen toimintaan ( vrt Tapaus Rinne, joutui eroamaan pm paikalta).

  • Anonyymi

   Politiikan ongelma on laadun puute. Eduskunta on täynnä kouluja käyneitä ihmisiä, lisäksi on valtaisa armeija avustajia, mutta näistä huolimatta laadukasta päätöstä/päätöksiä ei pystytä tekemään.

   • Anonyymi

    Ovatko Suomen yritysjohtajat sitten laadukkaita, tuskimpa eikä pm Sipiläkään ollut mikään suuri visionääri kun hyväksyi Uniper kaupat:

    Näillä sivuilla mollataan politiikkoja mutta ovatko nuo Suomen yritysjohtajat sitten "huippuja" ja todellisia visionäärejä viimeisen päälle: Nokian Ollila pisti suomalaisen suuryrityksen päreiksi 10 vuodessa kun Nokian ylin johto nauroi kippurassa kun tuotekehitysinsinööri ehdotti kosketusnäyttöä älypuhelimiin, Soneran Relander maksoi 2000 luvulla Saksan umts-toimiluvista tuntuvat 4,3 miljardia euroa vain todetakseen ne pari vuotta myöhemmin arvottomiksi. Ja myös Fortumin Uniper-kaupan aikana Fortumin toimitusjohtaja toimi Pekka Lundmark ja hallituksen puheenjohtaja oli Sari Baldauf, molemmat Nokia-taustaisia johtajia. Lundmark perusteli Uniper-ostoa vuonna 2017 toteamalla investoinnin vahvistavan molempien yhtiöiden mahdollisuuksia edistää Euroopan energiajärjestelmän muutosta. – Uskon, että kaikki sidosryhmät hyötyvät tästä, Lundmark sanoi Fortumin pörssitiedotteen mukaan. FORTUMISTA tuli Uniperin suuromistaja vuonna 2017. Keskustelua käytiin erityisesti syksyllä 2017, jolloin esimerkiksi hallitukselta kysyttiin kantaa valtion omistaman Fortumin toimiin.

    Aiheesta kysyttiin silloiselta pääministeriltä Juha Sipilältä (kesk) MTV:n Uutisextra ohjelmassa. Huolena olivat kaupan ulko- ja turvallisuuspoliittiset vaikutukset, sillä kaupan myötä Fortumin sidokset Venäjällä lisääntyivät merkittävästi.
    ”Tähän kauppaan ei liity ulko- ja turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia. Se lähtee ihan yhtiön omista tarpeista, ja yhtiön hallitus on katsonut tämän tarpeelliseksi”, Sipilä kommentoi ohjelmassa.


  • Anonyymi

   Haapala on kokoomuksen äänitorvi,ei ikinä hauku heitä, inhottava hampaaton läski porvari toimittaja.
   La

  • Anonyymi

   Ei pääministeri tajua mistään mitää

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   5755
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   95
   2705
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   289
   2255
  4. 239
   2191
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1762
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   382
   1711
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1298
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   301
   1262
  9. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   1247
  Aihe