Tytti ja Sanna tuuliajolla asioiden takia? Timo Haapala kirjoittaa asiasta

Anonyymi

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009027220.html

Kommentti: Ajoiko Tytti Tuppurainen Fortumin Uniper-loukkuun? Keskustelu jätti­tappioiden vastuista ja Marinin roolista on vasta alkamassa

Poliittinen keskustelu valtioenemmistöisen Fortumin jättitappiosta ja hallituksen Uniper-politiikasta on vasta alkamassa kesähelteiden jälkeen. Kaiken lisäksi tämäkin sotku yhdistyy pääministeri Sanna Marinin (sd) bilekohuun, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näin SDP ajaa vastuuttoman pääministerin johdolla suomen ennennäkemättämän lamaan ja kurimukseen, ja sähkönhinta nousee kansa maksaa ja tuppuraiset ja marinit jatkavat samaa rahan jakamista ulkomaille ja erilaisilla päätöksillä höllnetävät koko ajan maahanmuuttopolitiikkaa ja näin saadaan taas lisää kuluja suomelle ja turvattomuus lisääntyy.
      Tärkeintä on pministerillä ryypätä ja juhlia bimboporukassa.

      • Anonyymi

        Persu, rauhoitu jo. Sulla ei ole mitään järkevää vaihtoehtoa asioille kuitenkaan.


      • Anonyymi

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paavo-lipposelta-raju-purkaus-demokraatissa-mediat-ovat-avanneet-sontaluukkunsa-ja-niista-pursuaa-sita-itseaan/8452080

        Kirjoituksensa lopuksi entinen pääministeri arvostelee vielä rajusti julkista keskustelua ja tiedotusvälineitä puolustaen samalla puoluetovereitaan, jotka ovat saaneet kevään aikana arvostelua sekä julkisista ulostuloistaan että jossain määrin myös aiemmasta politiikastaan.

        – Keskusteluilmapiirissä on sairaita piirteitä. Mediat ovat avanneet sontaluukkunsa ja niistä pursuaa sitä itseään, loputonta kaunaa. Presidentti Tarja Halosta kohdellaan törkeän väärämielisesti ja Erkki Tuomiojalta kielletään oikeus esittää vaihtoehtoisia ratkaisuja. Tällainenko on se Nato-Suomi, johon kokoomus meitä haluaa viedä?

        Listaan lisää siis Sanna ja Tytti? herra sontaluukku sannoo?


    • Anonyymi

      Lipponen on oikeassa. Ei demareille epämieluisista asioista saa keskustella.

    • Anonyymi

      Kohtuutonta vaatia, että Sanna olisi antanut jonkin Uniperin haitata lomaansa ja sen jälkeistäkään aikaa. Kyllä ne menevät omalla painollaan. Ei pidä hötkyillä.

    • Anonyymi

      Sanna hoitaa kivat asiat, viettää vapaa-aikaa ja jos tulee jotain hankalampaa, niin otetaan velkaa. Ja kannattajat ovat hurmiossa tästä uudesta kulttuurista!

      • Anonyymi

        COOL!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        COOL!

        "Korjausliikkeen (entinen siniset) puheenjohtaja, itsekin pörssiyhtiön (Investors House) toimitusjohtaja Petri Roininen sanoo IS:lle, että jos hänen puolueensa olisi eduskunnassa, välikysymys tulisipomminvarmasti.
        Roinisen mukaan valtiolla olisi ollut ja on Fortumissa valta ja keinot päättää asioista 51 prosentinenemmistöomistuksella. Esimerkiksi ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsuminen ja uuden hallituksenvalinta.
        Hallitus ei voi vastuutaan veronmaksajien edessä kiertää.
        Toisaalta ihmetystä herättää myös Fortumin hallituksen hiljaisuus. Maan hallituksestakin vastuuta onsysätty Fortumin hallitukselle.

        Roininen ihmettelee jo Fortumin tammikuisia päätöksiä, jolloin Fortum otti vastuun 78-prosenttisestiomistamastaan Uniperistä, eikä taakkaa jaettu kaikille.

        Pörssiammattilaisena Roininen sanoo, että se sotii kaikkea liikkeenjohdon järkevää logiikkaa vastaan.Hän epäileekin, että linjaus on tullut omistajaohjauksen puolelta, poliittisesti.
        – Ajoiko omistajaohjaus ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen Fortumin Uniper-loukkuun?Roininen kysyy."
        http://www.is.fi/politiikka/art-2000009027220.html


    • Anonyymi

      17 000 miljoonaa euroa rahaa hävisi tytöillä taivaan tuuliin Fortumissa samaan aikaan, kun pidettiin lesbohovia Kesärannassa.

      • Anonyymi

        Kansa maksaa edustajiensa virheet.


    • Anonyymi

      Sattuuhan sitä.

    • Anonyymi

      Se oli Sipilän rosvohallituksen aikaa kun Uniper kaupat vuonna 2018 suhmuroittiin.
      Sipilä ei nähnyt siinä mitään uhkaa, eikä Fortumin operatiivinenjohto.

      Mutta en silti syytä Sipilää tai Lintilää molemmat kesk. koska valtionyhtiöitten ohjeistus sellainen, etteivät poliitikot siihen puutu.
      Halutaan pitää bisnes ja politiikka erillään.
      Mikäli joku toimittajanplanttu muuta väittää, silloin tämä planttu valehtelee ja tekee itse politiikkaa.

    • Anonyymi

      Sdp on suuri

    • Anonyymi

      Hieman toisenlaista uutisointi, ei oikeistopopulistien öykkäröintiä:

      Mikä oli sitten Sipilän hallituksen osuus tähän vuoden 2017 yrityskauppaan? Ei yhtään suurempi kuin muissakaan vastaavissa yrityskaupoissa. Fortum on suomalainen pörssiyhtiö, ja vaikka valtio onkin sen suurin omistaja, niin maan hallituksilla ja niiden omistajaohjausministereillä ei ole tapana puuttua pörssiyritysten operatiiviseen toimintaan. Siihen ei ole edes selvästi määriteltyä oikeutta, sillä jokaisesta puuttumisen yrityksestäkin on tähän asti seurannut poliittinen riita. Sellaisen seurauksena Antti Rinnekin joutui eroamaan pääministerin paikalta, kun hänen väitettiin sekaantuneen Postin toimintaan. Fortumin tytäryhtiö Uniper on saksalainen pörssiyhtiö, jonka toimintaan ei Suomen hallituksella ole mitään sanottavaa. Vastuu on yhtiöiden operatiivisilla johtajilla. Heidän käytössään ei vuonna 2017 ollut kristallipalloa, josta olisi voinut ennustaa Venäjän hyökkäävän Ukrainaan vuonna 2022 (uuninpankkopojan blogi).

      Huom! Suomen hallitus EI voi puuttua pörssiyhtiöiden operatiiviseen toimintaan ( vrt Tapaus Rinne, joutui eroamaan pm paikalta).

    • Anonyymi

      Politiikan ongelma on laadun puute. Eduskunta on täynnä kouluja käyneitä ihmisiä, lisäksi on valtaisa armeija avustajia, mutta näistä huolimatta laadukasta päätöstä/päätöksiä ei pystytä tekemään.

      • Anonyymi

        Ovatko Suomen yritysjohtajat sitten laadukkaita, tuskimpa eikä pm Sipiläkään ollut mikään suuri visionääri kun hyväksyi Uniper kaupat:

        Näillä sivuilla mollataan politiikkoja mutta ovatko nuo Suomen yritysjohtajat sitten "huippuja" ja todellisia visionäärejä viimeisen päälle: Nokian Ollila pisti suomalaisen suuryrityksen päreiksi 10 vuodessa kun Nokian ylin johto nauroi kippurassa kun tuotekehitysinsinööri ehdotti kosketusnäyttöä älypuhelimiin, Soneran Relander maksoi 2000 luvulla Saksan umts-toimiluvista tuntuvat 4,3 miljardia euroa vain todetakseen ne pari vuotta myöhemmin arvottomiksi. Ja myös Fortumin Uniper-kaupan aikana Fortumin toimitusjohtaja toimi Pekka Lundmark ja hallituksen puheenjohtaja oli Sari Baldauf, molemmat Nokia-taustaisia johtajia. Lundmark perusteli Uniper-ostoa vuonna 2017 toteamalla investoinnin vahvistavan molempien yhtiöiden mahdollisuuksia edistää Euroopan energiajärjestelmän muutosta. – Uskon, että kaikki sidosryhmät hyötyvät tästä, Lundmark sanoi Fortumin pörssitiedotteen mukaan. FORTUMISTA tuli Uniperin suuromistaja vuonna 2017. Keskustelua käytiin erityisesti syksyllä 2017, jolloin esimerkiksi hallitukselta kysyttiin kantaa valtion omistaman Fortumin toimiin.

        Aiheesta kysyttiin silloiselta pääministeriltä Juha Sipilältä (kesk) MTV:n Uutisextra ohjelmassa. Huolena olivat kaupan ulko- ja turvallisuuspoliittiset vaikutukset, sillä kaupan myötä Fortumin sidokset Venäjällä lisääntyivät merkittävästi.
        ”Tähän kauppaan ei liity ulko- ja turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia. Se lähtee ihan yhtiön omista tarpeista, ja yhtiön hallitus on katsonut tämän tarpeelliseksi”, Sipilä kommentoi ohjelmassa.


    • Anonyymi

      Haapala on kokoomuksen äänitorvi,ei ikinä hauku heitä, inhottava hampaaton läski porvari toimittaja.
      La

    • Anonyymi

      Ei pääministeri tajua mistään mitää

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe