Hämmästyin skitsofrenia diagnoosia

Anonyymi

Kävin tänään lääkärissä kun olen ruvennut öisin heräilemään ja näen harhoja. Aiemmin mulla on diagnosoitu skitsotyyppi, joka kuuluu skitsofrenia kirjoon. Lisäksi olen kokenut lisääntynyttä tarvetta eristäytyä ihmisistä. Välilä katua ylittäessä kun ei tule autoja niin mieleen voi tulla, että entäs jos joku auto materiliasoituu tielle ja ajaa päälle. Lääkäri kysyi ohimennen onko mulla todettu skitsofreniaa johon vastasin kieltävästi.
Toiveenani oli, että risperidon lääkitys vaihdettaisiin xeplion injektioon ja lääkäri sen ilomielin vaihtoi. Tabletit ei ole pitänyt vointia tasaisena ja yölliset harhani kertoo siitä. Annos on ollut 4 mg. Xeplion annostukseksi määräsi 75 mg
Hämmästyin kun katsoin xeplionin reseptiä ja siinä lukee, että skitsofrenian hoitoon. Toisaalta osasin odottaa, että jossain vaiheessa se diagnoosi tulee mutta jotenkin pysäytti joka tapauksessa. Vähän mietityttää mutta ei se diagnoosi minun elämääni muuta. Lääkitys vaihtui mutta muuten yritän elää elämääni kuten tähänkin asti ja toivon että xeplion pitäisi harhat ja muut oireet poikessa

6

220

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sinulle ei silti ole välttämättä asetettu skitsofrenia-diagnoosia, vaikka lääkepaketissa lukee skitsofrenian hoitoon.

   Itselläni on kauan sitten annettu diagnoosi, skitso-affektiivinen häiriö. Kerran oli yksi ulkomaalaistaustainen lääkäri vastaanoton jälkeen kirjoittanut käynnistä tekstiä, jossa luki, että potilaalla on skitsofrenia.
   Se oli esitiedoissani parin vuoden ajan, ennenkuin kiinnitin siihen huomiota ja pyysin korjaamaan asian. Ja kyllähän se poistettiin, koska ei pitänyt paikkaansa.

   Sinulla olemassa oleva diagnoosi, skitsotyyppi, kuuluu kuitenkin siihen skitsofrenian kirjoon, voi olla että siitä syystä on reseptiin kirjoitettu skitsofrenian hoidosta.

   Elämäähän voi jatkaa kuten ennenkin, vaikka jotain diagnooseja onkin olemassa, eli ei anna niiden häiritä itseä olemassaolollaan.
   Valitettavasti joissain yhteyksissä omat diagnoosit saattavat häiritä jotain toista ihmistä, joka taas saattaa hankaloittaa joitain asioita.
   Stigmastahan on puhuttu paljon, ja onhan se olemassa oleva asia ( ikävä sellainen ).

  • Anonyymi

   Tämäntyyppisiä ja kaltaisia kirjoituksia on tullut tälle palstalle ennenkin. Jotenkin tulee eittämättä sellainen tunne, että taustalla on taka-ajatus ja jotenkin mainostetaan psykiatrisia palveluita ja "kehutaan" mt-palveluita. Tietyt samat sanat, tai lauseet, tai tyyli toistuvat useissa eri aloituksissa. Sitä en tiedä, onko aloitus trollausta. Mene ja tiedä. Koska en ole mikään selvänäkijä. Tarkoitusperä jää vähän hämäräksi.

   En tiedä, kuka nyt oikeasti ajattelisi, ettei esim. tuo annettu skitsofreniadiagnoosi muka vaikuttaisi omaan elämään. Kyllä se vaikuttaa ja tulee vaikuttamaan jatkossa, tai tulevaisuudessa sen saaneen elämään, tai ainakin terveydenhuollossa jatkossa asioidessa. Etenkin psykoosisairauksissa, ja skitsofrenian kohdalla potilasta pidetään etenkin julkisella ja terveydenhuollon puolella usein pelkkänä mt-tapauksena, mikä vaikuttaa ja vaikeuttaa esim. somaattisten sairauksien tutkimista ja niiden hoitamista. Siinä mielessä stigma vaikuttaa erittäin, ja jopa haitallisen paljon.

   • Anonyymi

    Tuo että mt-diagnoosi vaikuttaa siihen miten asiakasta kohdellaan muita huonommin, perusterveydenhuollossa on erittäin valitettavaa mutta totta. Mitä se kertoo asenteista ja arvoista terveydenhuollossa? Mielestäni tästä pitäisi puhua paljon enemmän. Olen ymmärtänyt myös että monet, varsinkin nuoret karsastavat alaa siihen liittyvien vanhentuneiden asenteiden, töykeän käytöksen, työpaikkakiusaamisen ja nokkimisjärjestyksen takia. Hoitajamitoitus ja palkka eivät ole ainoita syitä miksi alalla ei viihdytä.


  • Anonyymi

   On mullakin ketipinor ja peratsin unettomuuteen vaikka eivät ole varsinaisia unilääkkeitä.Ei kannata turhaan takertua lääkkeen käyttöohjeen diagnooseihin.

  • Anonyymi

   Et kertonut millasia harhoja sulla on?

   Jos valvoo paljon, niin kaikille tulee väliaikaisia todellisuuden tajun mentyksiä, jotka paranee kahvin /kola juomien lopetuksella ja c vitamiini pitoisten tuoremehujen ilta-juonti pois.
   Ja melatoniinia tai ruumiillista urheilu rääkkäystä tunti päivässä, niin kyllä nukuttaa ja todellisuuden taju palaa nukkumalla, ei psyykkepillereillä, jotka tekee kemiallisen epätasapainon ja kemiallisen AIDS taudin eli valkosolujen laskun latinaksi leuco- ja neutropenian.

   Eli saat helpommin tappavia ja tappamattmia tulehduksia jos syöt neurolepteja
   Lisäksi saat kemiallisen parkinson taudin.
   + Kliikinen lihas massasi katoaa, myös sydän lihaksesta, ja tilalle tulee rasvaa eli 100 % työkyvyttömyys, koska ilman kliinistä lihasmassaa ihminen ei pysty työhön eikä liikutaan, joka on paras mielen kohottaja.

   Älä sie usko suulla tehtyjä diaknooseja, maaaallo on täynnä satusetiä jotka myy sinut orjaksi myrkky tehtaalle.

   Järki käteen, kaikki katuvat sitä jos käyvät psykiatrilla, he tekee sinusta ikuisen pileri orjan, koska kela maksaa ruhtinaallisesti big farmalle sinun myrkyttämisestä.

   Neuroleptit tuhoaa dobamiinin, joka puolestaan nostaa prolaktoniinin ja se puolestaan laskee steroidien tuotannon, joka puolestaan poistaa lihas massasi ja tekee sinusta työkyvyttömän rasvamassan.

   Tää on hormonaalinen fakta pillereistäsi.
   Parhaiten selkoa saat federal food and drug administration, USA,
   Esim suomessa käytetty sypreza tekee sokeritautia ja haima vaurioita ja kaikki neuroleptit lyhentää elämääsi (kemiallinen AIDS )
   Ja saat tappavia ta tappamattomia vakavia tulehduksia.

   Älä lähde suulla tehtyihin diaknoosehin mukaan, äläkä suulla tehtyihin tieteisiin tai kuolet huomattavasti aiemmin kuin muut ja elämäsi laatu pilaantuu.

   • Anonyymi

    Taas tätä hiviin sairastumista. Kysyin sulta aikasemmasta ketjussa että milloin mä sairastun esim perus nuhaan?Ja miksi mulla on verikokeet olleet aina normaalit.Valehteleeko siis verikokeet terveydentilasta ja antaa hiv testi positiivisen tuloksen koska käyttää lääkkeitä.Minllä todennäköisyydellä ketipinor ja peratsin aiheuttaa hivin kun vertaa suojaamattomaan seksiin hiv positiivisen kanssa.Mulla on siis paljon suurempi todennäköisyys saada hiv seksittömässä elämässä.

    Milloin multa lähtee lihasmassa ja lihakset kun käyn lähes päivittäin kävelylenkillä ja välilläö useamman kertaa päivässä lenkillä.Eli milloin mun lihakset häviää ja onko antaa elinajan odotusta. Huomenna taas lenkille jos mun lihakset ei katoa yön aikana ja satu tulee hiv pyhästä hengestä,

    Ja milloinj mulla alkaa parkinsonin taudin oireet kun olen odottanut hiviä ja muita sairauksia jo 22 vuotta? Ihan pelottaa että tulee ensi talvena nuha.Ihan hirvittää odottaa jos siihen nuhaan kuolee vaikka.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 248
   2287
  2. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1799
  3. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   1310
  4. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   306
   1298
  5. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   231
   1234
  6. Maajussi Arho lähti tv-sarjaan hälläväliä asenteella - Mieli muuttui: "Oli aika yllätyksellinen..."

   Arho on tainnut sulattaa monen tv-katsojan sydämen... Ja ehkä se maajussin sydänkin on sulanut jollekin tietylle morsiolle. Lue Arhon haastattelu: h
   Maajussille morsian
   12
   1028
  7. Anna Puu, 40, julkaisi ennen-jälkeen -kuvat happopistoshoidosta: "Ei ihan hirveesti tee mieli..."

   Anna Puu on kertonut Instassa käyneensä kauneusklinikalla. Hän kertoo kärsineensä kaulan juonteista ja paljastaa googlanneensa "kaulan kiristys" -hak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   944
  8. Päivän Zieppi

   Mikä on Sara-tytön some-vastaisku, kun 7eiska on julkaissut mimmistä kuvan, jossa kaksoisleuka näkyy selvästi? Itkupotkuraivari tulollaan. Jeejee. Onn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   862
  9. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   5
   658
  10. Mitä Alfatv:lle todella kuuluu?

   Tämän klo 18.00 Uutisplus AlfaTV:n päätoimittaja Hannu Haukka ja hallituksen puheenjohtaja Andreas Wirth vastaavat kysymyksiin koskien AlfaTV:n tilann
   Luterilaisuus
   198
   633
  Aihe