Skitsofrenian negatiiviset oireet ja apua niihin?

Anonyymi

Mulla toimii hyvin lääkkeet positiivisiin oireisiin, mutta nyt tuntuu, että heikosti negatiivisiin oireisiin.

Ennen oli Risperdal ja Abilify ja niiden kanssa olin aktiivinen ja sain asioita tehdyksi. Abilify piti vaihtaa, kun tuli shoppailuhimoa.

Nyt Latuda.

En saa asioiden tekemistä aloitettua. Ja jaksaminen, tekeminen on vaikeaa. Myöskään en ole aktiivinen menemään tapahtumiin kuten aiemmin.

Aiemmilla lääkkeillä sain järjestettyä tavaroitani nopeammin ja helpommin. Nyt niitä vain kasautuu.

Avohoitaja sanoi, että on TAR, taitavan ajattelun ryhmä. Jossa tehdään kognitiivisia harjoituksia tietokoneella ja se voisi auttaa.

Onko muilla jotain neuvoja ja apuja näihin?

8

203

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tehtävä: Aristotelian esseemuotoinen vastaus
   Aikaa: 15 minuuttia
   Aihe: lukee otsikossa siihen en ota kantaa

   Pääteesi. Latuda vaikuttaa huonommin kuin aiemmat lääkkeet. Se on harmillista ja sangen tavallista, että lääkkeet temppuilevat, kröhöm, siis toimivat eri tavoin.

   Tässä pitäisi todennäköisesti jonkin aikaa kitkutella, elleivät hoitaajat usko kertomuksia saman tien. Kertomuksiakin pitää kasauttaa. Tai ehkei. Lisäät sinne vähän Jumalaa, Alieneita, ja maahanmuuttovastaisuutta, ehkä tarina menee läpi, ja jokin muutos tulee. Voi olla että siirrytään lähemmäksi pakkohoitoa. Ehkei se nyt kuitenkaan ollut tarkoitus.

   Lääkärin vakauttava mielipide voisi asiaan olla, että "olethan ottanut aamulääkkeesi?" Viittaus nimetään vitsiksi, ja löytyy aineistosta: https://www.youtube.com/watch?v=RvFYnkfRYYM

   "En käyttäisi tätä", toteaa lääkäri, ja mistä minä sen voin tietää? Palatakseni jälkimmäiseen osaan kysymyksessänne, miksi tavarat kasautuvat. No allekirjoittaneella ne kasautuvat ellei joku käy kylässä. Tai ellei tee työtä jollekulle. Eli allekirjoittaneella niitä vähän kasautuu, muttei nyt liiaksi.

   Pääteesin puolesta, niin Latuda on vähän kova siirtämään ajatukset ainakin täälläpäin, unten maille. Unimaailmaan. Tässähän voisi linkittää: Chorale - Univiidakko, mutta niin vaikka biisi on mestarillinen trance-pakkaus, en tiedä tuleeko tästä otollinen puolustuspuhe Latudan puolesta - minultakin se vaihdettiin pois. Halusin jotain vanhempaa.

   Pääteesiä vastaan. Halusin jotain vanhempaa kamaa, niinpä ne keksivät Peratsinin toinen olisi ollut se Leponex mutta siinä on jonkin verran seurantakäyntejä enemmän. Ei tässä nyt niin kovasti vastaan olla, siis, tämä on nyt vain tämmöinen ... no on mikä on.

   Myös eläkeläisiä yritetään saada tietokoneiden äärelle. Kuten nuoria, myös vanhuksia yritetään vireyttää tietokoneiden avulla.

   https://peda.net/kotka/lukiokoulutus/kotkan-lyseon-lukio/opiskelu/oppiaineet2/psykologia/yo-kirjoitukset/esseitä

  • Anonyymi

   mä käytän mm risperidonia eikä ole ollut sivuvaikutuksia. käytän myös sertramia ja käytän paniikkilääkettä nimeltä propram ja rauhoittavaa lääkettä(opamax). neljää lääkettä syön , toki parempi ois ettei tarvisi syyä yhtäkään mutta pakko syyä lääkkeitä jotta pysyy jotenkin tolpillaan. kiitos lääketeollisuudelle.

   • Anonyymi

    sanon sen että jos joku sanoo että lääkkeitä ei saa syyä semmosia kommentteja ei kannata kertoa julkisesti koska tyhmiä kommentteja ei kannata laukoa julkisesti. moni leikkii netissä keittiöpsykiatria/keittiöpsykologia.


  • Anonyymi

   vois sannoo että mula tuo paranoidi eli lievä skitsofrenia on ihan hallinnassa. eikä sivuvaikutuksia risperidonista jota popsinut vuodesta 2008 saakka. semmonen väriltään ruskeankeltainen pilleri jota otan puolikkaan joka ilta ennen nukkumaan menoa. Yksi huono puoli masennuslääkkeissä on se, että ne voi lihottaa jolloin kannattaa harrastaa liikuntaa ja syödä tarkemmin. mulla vuonna 2008 tuli nopea ongelma eteen eli henkinen sairastelu paheni jolloin menin puheterapiaan ja sain möys lääkityksen ja pian todettiin mm aspergerin oireyhtymä, keskivaikea masennus ja voimakas ahdistus sekä paranoidi sekä traumatisoitunut persoonan diagnoosi. sain apua lääkkeillä osittain ja puheterapiastakin onollut apua jotta päässyt yli kaikkein pahimmiasta ongelmista eli viittaan nyt itsemurha ajatuksiin eniten. niitä itsariajatuksia oli silloin 2008 ja sitä ennen aivan liian paljon. psykologi myös käytti ovelaa taktiikkaa puheterapiassa sillä hän kätteli puristi minun kättä ja sanoi että vannotko ettet tee itsaria tehdäänkö sopimus ettet tee itsemurhaa niin jotenkin hän ikäänkuin aivopesi minut pois itsemurhakierteestä. lisäksi suurimmat hermostumiset lähti pois minuklta puheterapian ja erityisesti lääkkeiden ansiosta. minusta tuli pelokas persoona kiusaamisten takia kun kiusattu mua niin paljon. Kiusaamisista aiheutui mulle myös traumat, koko 40 vuotta kun oon taivaltanu tällä maapallolla niin ihan koko 40 vuoden aikajakso minulla on ollu kovin usvaista, vaikeaa ja traumojen sävyttämä sekä pelkojen sävyttämä. ei lupaa välttämättä pitkää elinajaodotusta sillä tällainen tyyli voi johtaa esim ennenaikaiseen sydänkohtaukseen siksi moni asiantuntija suosittelee ettei esim kannata aina katsoa telkkarista ikäviä juttuja ja mun kohdalla koettaa välttää politiikan seurantaa.

  • Anonyymi

   ei oikeastaan sivuvaiktuksia muutakuin tuo paino ongelma jonka sain kuriin muutama vuosi sitten ja lähteny viime syksystä oikein mukavaan laskuun. viime syksynä painoin 95kg eli ihan liian paljo npituuteni nähden kun oon 175cm pitkä enkä ole erityisen lihaksikas paitsi että jaloissa on lihaksia enemmän mut kokonaisuudessa en niin lihaksikas vaan enemmän "pullaa" ja nyt elopainoni näyttä lukua 85kg tai 86kg joten oon tyyytyväinen sillä esim maha on tippunut aika paljon. hyvältä näyttää. jaloista löytyy vielä eniten ihraa. eipä tuu nyt muuta huonoa puolta lääkkeistä sanottavaa silläe n sa a ainaakaan nyt mieleeni mitään negatiivista sanottavaa pillereistä. käytän myös muita pillereitä, kuten aiemmin tuolla kerroin opamax, propram ja sertral. ei niistäkään ole aiheutunut sivuoireita. lääkäri sanoi että kannattaa välttää opamaxin liikakäyttöä ettei ihan aina joka päivä ota sitä. moni on usein valittanut lääkkeistä aiheutuvaa lihoamista, ja ymmärrän lihoaminen ei ole mikään kiva juttu.

  • Anonyymi

   Risperdal nosti prolaktiinitasoa ja jäi kuukautiset pois, siksi se vaihdettiin.

   Tulin tässä miettineeksi, kun Latuda pitäisi ottaa ruuan kanssa, muuten teho on vain puolet. Että vaikuttaako tuo, etten syö sen kanssa?

   Suomessa sanotaan 2000 kilojoulea, englanninkielisillä sivuilla, 1500 tai 1000 kilojoulea. Mistähän ero?

   Toisaalta luin, että jotkut psyykenlääkkeet saattavat lisätä negatiivisia oireita.

   • Anonyymi

    lääkkeiden sivuvaiktukset toisiin ihimsiinä on varmasti yksilöillisiä eli toisiille voi tulla enemmän sivuoireita kuin toisille. kokonaiskuvassa kluitenkin lääketeollisuus on ollut suuri lahja maailmale tämä lääketeollisuuden tulo kun ennen aikaa lääketeollisuutta itsemurha ja kuolleisuusluvut oli mielenterveysongelmista kärsivilä huomattavan paljon suuremmat. rokotteissa on taas pienempi todennäköisyys sivuoireisiin kun rokotteissa on kyse kuitenkin paljon isommasta vaarasta ja itse oon kyllä luottanu aina rokotteisiin. oon myös lääkemyönteinen ja oon myös psykiatri ja psykologimyönteinen ihminen. mielipiteitä mahtuu paljon maailmaan toki.


   • Anonyymi

    mä uskon esim psykiatreihin, tieteeseen, poliiseihin, lääketeollisuuteen, ja tota esim rokotteet on hyvin satunnaisesti aiheuttaneet kuolemia jos rokotekuolemat lasketaan matemaattis suhdanteellisesti eli siksi rokotteisiin voi luottaa. voi olla myös että lääkevastaiset, rokotevastaiet, poliisivirkavalta vastaiset ja tiedevastaiset ihmiset voi olla pahoinvoivia yksilöitä joilla saattaa olla katkeruutta niitä kohtaan ja huonosta käytöksestä voi olla vain kyse tai siitä että yksiklö on radikalisoitunut. esim äärioikeistolaisia löytyy eniten rokote ja lääkevastaisista, psykiatrian vastaisista ja virkavaltaa myös vastustaa eniten juuri äärioikeistolaiset ja äärioikeistolaisten määrä on minun mielestäni suurempi kuin mitä annetaan ymmärtää suomessa vaikka yleisesti sanotaan että niitä on vähän suomessa mutta oon vähän eri mieltä luettuani nettiä ja nähtyäni tavattua ihmisiä elämäni aikana.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 355
   3414
  2. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   9
   2152
  3. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   2060
  4. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   412
   1822
  5. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   234
   1407
  6. Anna Puu, 40, julkaisi ennen-jälkeen -kuvat happopistoshoidosta: "Ei ihan hirveesti tee mieli..."

   Anna Puu on kertonut Instassa käyneensä kauneusklinikalla. Hän kertoo kärsineensä kaulan juonteista ja paljastaa googlanneensa "kaulan kiristys" -hak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   1305
  7. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   16
   1303
  8. Maajussi Arho lähti tv-sarjaan hälläväliä asenteella - Mieli muuttui: "Oli aika yllätyksellinen..."

   Arho on tainnut sulattaa monen tv-katsojan sydämen... Ja ehkä se maajussin sydänkin on sulanut jollekin tietylle morsiolle. Lue Arhon haastattelu: h
   Maajussille morsian
   16
   1285
  9. Päivän Zieppi

   Mikä on Sara-tytön some-vastaisku, kun 7eiska on julkaissut mimmistä kuvan, jossa kaksoisleuka näkyy selvästi? Itkupotkuraivari tulollaan. Jeejee. Onn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1253
  10. Mitä Alfatv:lle todella kuuluu?

   Tämän klo 18.00 Uutisplus AlfaTV:n päätoimittaja Hannu Haukka ja hallituksen puheenjohtaja Andreas Wirth vastaavat kysymyksiin koskien AlfaTV:n tilann
   Luterilaisuus
   332
   1048
  Aihe