Mihin katosi Raahen Keskusta, entä mitä kuuluu Raahen Portille ?

Anonyymi

Raahen keskustassa on ollut kaikenlaista hienoa ja perinteistä vielä 1960 - 1980 luvuilla.

Mielestäni kaunis ja symmetrinen tornitalo, jonka alakerrassa oli Raahen Seutu meni pilalle, kun siihen lisättiin kaikki ne paloturvallisuusvaatimukset sisältävät muutokset.

Raahen kaunis koivukatu menetettiin, kun Lidl tuli. Minusta Raahen keskusta on ikäänkuin "ajettu tai tapettu" vaan pois välinpitämättömyydellä.

Suuri ihmetys on yhä, miksi Prisma piti tuoda keskelle keskustaa ja laajentaa poistamalla hyvä kenttä, siinä olisi saanut lapset pelata jalkapalloa kesällä ja luistella talvella, myös kaikki tori markkinat ja muut tapahtumat olisi mahtuneet juuri siihen niin sanotulle keskuskentälle. Nyt se on vain autorysä, vuodesta toiseen, ei mitään mieltä.

Sellainen hyvin valaistu koko kylän keskuskenttä olisi tuonut eloa myös nykyisen Raahen keskustaan, joka vetelee ihan viimeisiään jo. Ei sinne viitsi edes mennä enää kävelemään, kun nuoriso vallannut koko puiston. Kovaa meteliä pitävät, jopa kylän alkoholistit ovat hiljaisempia ja nätimmin omassa porukassaaan, kuin nämä kiljuvat, päättömänä juoksentelevat ja mopojaan pärisyttävät ihmiset.

Eikö kukaan muu kaipaa Iso Pekka, Mustaa Pörssi tai Sokos-aikaa takaisin ?

Nythän 2022 Raahen keskusta on kokonaan jo autioitunut, lähes kaikki kivijalka liikkeet ovat lopettaneet, onkos se niin, että nykyiset päättäjät haluaa, että Prisma laajennetaan ikään kuin takaisinpäin taas niiden tyhjiöiden tilalle ?

Käytännössä Raahen Keskusta nostettiin aikoinaan Arinalla ja lopetetaan Arinalla, vaikka automarketin oikea paikka olisi alunperinkin ollut 8-tien varrella, kuten kaikkialla muuallakin Suomessa. Se olisi tuonut Raaheen ulkopaikkakuntalaisia, ehkä joku olisi kiinnostunut tulemaan töihinkin ja sen sellaista. Rekkaliikennehän ei lopu vieläkään 8-tiellä, ei edes öisin, vasta sitten, jos tehdas lopettaa, niin hiljenee kerralla koko Raahe.

Nyt kun Raahen Porttia ei ole 15 vuodessa saatu aikaan, eikö olisi jo syytä rakentaa uusi Keskuskoulu, Prisma ja Citymarket, lisäksi lounas-huoltoasema-kahvila, miksei kirjasto ja neuvolakin voisi siirtyä sille Raahen Portille varatulle alueelle, jos vain tilaa riittää ?

Nythän koulukin puuttuu kokonaan jo useamman vuoden, ei uusia asukkaita tai lapsiperheitä tule koskaan Raaheen ilman kouluja/työpaikkoja.

Missähän viipyy Raaheen se oikea ostosparatiisi, mistä saisi kaikki palvelut samasta paikasta ja joka työllistäisi satoja ellei tuhansia Raahelaisia kertaheitolla ?

Miksi tämä projekti ei etene lainkaan, missä vika ?

Vai voikohan se olla liian myöhäistä jo, sillä eihän sitä nyt tiedä aiheuttaako tämä pakolla väkisin eteenpäin työntyvä vihreä siirtymä, sähkön hinnan räjähdys ja muu inflaation täydellinen karkaaminen SSAB:n tehtaan äkillisen sulkemisen ?

25

917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totta.no kepu haluaa ja kohta laajentaa prismankin eli parkkipaikalle siihen.sitten vielä lämmitetty kävelykatu ja katettu niin hyvä tulee.voi helvetti näitä raahen ns päättäjiä.no tietäähän sen kun lahko määrää ja veli seppä häärää.kohta täällä ainut kiinteistöhuolto firma ja mitähän vielä haalii hommia.no se on kaupungin suojeluksessa ja hyvin menee.kun tehdas loppuu niin aamen.kuten tiedämme ruotsiin bodeniin uusi terästehdas tehdään.raahe jää tarpeettomaksi.on kalliimpaa purkaa ja rakentaa uutta kuin vaan rakentaa uusi tehdas.eikä sähköä saada kun ydinvoimalakin kaatui eikä uutta tehdä kun oikeuskäynnit ym asiat vielä.samalla kuolee täältä firmat jotka tehneet alihankkijana tehtaalle hommia.tyhmääkin tyhmempi valtuusto jää ja kaupungin päälliköt joita tulee kokoajan lisää kun nämä muka kehittävät raahea.paskat sanon minä ja moni muukin joka asiasta tajuaa totuuden eikä paskanpuheita .

    • Anonyymi

      Raahen Porttia ei tuu, typerää sen rakentaminen. Ei ne ohi ajavat sieltä Raaheen tule ja tuskin menevät sinnekkään. Kempeleeseen ja Ouluun ei pitkästi. Kyllä tuossa ollaan hakoteillä, kaikki muu liiketoiminta kuolisi kaupungissa ja eihän kaikki sinne edes pääsisi, pitäisi olla auto.

      • Anonyymi

        Raahen porttiin on suunniteltu vain n. 5000 neliötä liiketilaa aluksi. Siis Halpa - Hallin kokoinen. Sinne voisi tulla juuri niitä palveluita joita haetaan Kempeleestä, ei olisi keneltäkään pois. Ja matka lyhempi kuin Kempeleeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raahen porttiin on suunniteltu vain n. 5000 neliötä liiketilaa aluksi. Siis Halpa - Hallin kokoinen. Sinne voisi tulla juuri niitä palveluita joita haetaan Kempeleestä, ei olisi keneltäkään pois. Ja matka lyhempi kuin Kempeleeseen.

        Kempeleessä ei ole kyllä yhtään mitään palveluja enää. Ei pitäisi raahelaisella olla sinne mitään asiaa.


    • Anonyymi

      Raahe on saattohoidossa oleva raihnainen hauras vanhus jonka elämää yritetään väkisin pitkittää,meininki täysin lässähtänyt tappavan tasaiseksi taaplaukseksi jolle ei loppua näy 70.80 ja 90-luvun elämä ja fiilis on kaunis muisto vain sillä samanlaista ei enää tule eli ei aika mennyt koskaan enää palaa vaikka tehtäisiin mitä se on karu totuus.

      • Anonyymi

        Näin on.pilalle johdettu kaupunki.saa siinä joku tytönhupakko raahen kaavoituspäällikkö leikkiä ja suunnitella vaikka mitä mutta totuutta ei tiedä tai halua tietää.mutta ketä on kiittäminen huonoista päätöksistä joita tehty ja tullaan tekemään.raahen porttikin täysin älytön idea ja ajankohta väärä.lisää matuja vaan haalataan tännekkin.saa siinä sodiaalitantat työtä kun miettivät miten matuja hyyssätään yms.onko järkevää hommaa.


    • Anonyymi

      Eiköhän kepulaiset voi aivan hyvin. Oottavat vaaleja, että tulisi pöhinää vaaliteltalle.
      Raahen Portin viitta Mettalanmäellä ohjaa ilmanaikuisella joutomaalle.

      • Anonyymi

        Raahe on ylpeä portistaan ja matujen hoidostaan.


    • Anonyymi

      Nettikauppa on nykyaikaa, ei siinä kivijalakoja tarvihte ollenkaaan.

    • Anonyymi

      Raahenseudun kehitys kepulaisten vesitys tässä meille uusi esitys ja valot pois portilla.

      • Anonyymi

        Siksi raahessa paljon ulkomaan eläviä kun raahelaiset muuttavat pois täältä pois.kohta raahessa moskeija ja muut härppeet mitä nämä vaativat ja sossutädit ymmärtää oitis.


    • Anonyymi

      Johan oli älynvälläystä taas liikkeellä. Kirjasto ja neuvola Raahen Porttiin, kauas keskustasta!!
      Minkälainen liikenne siinä kohdin on ja autottomat äidit lapsi vaunuissa tulisivat. Tuskin sinne mikään bussi kulkis. Ja kirjastokin vielä sinne hiiskutin kuuseen. Kirjasto on nyt parhaalla paikalla. Eiköhän olis parasta lopettaa tämä Raahen portin rakentamisen suunnittelukin.
      Kaupat keskustaan eikä mitään katettua kävelykatua. Siitäkin vois tehdä kansanäänestykseen..

      • Anonyymi

        Mikä tekee kaupungin kaupungiksi?


      • Anonyymi

        Tuskimpa asuu kuule yhtään äitiä vaunuineen keskustassa. Ne on joko vuokralla kummatti, ollinsaari, pattijoki tai omistusasunnoissa laiskottelevat päivät pitkät terassilla kun ukot käy töissä. Raahessa ei voi elää autoton, koska ei ole julkisia. Autojen määrä on ihan älytön pienellä kylällä jossa kilometrin sisällä on kaikki kaupat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tekee kaupungin kaupungiksi?

        Palvelut löytyvät kävelymatkan päästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palvelut löytyvät kävelymatkan päästä.

        Silti vaikka palvelut on lyhyen matkan päässä niin porukka ei jaksa välttämättä liikkua kuin autolla. Laiskuus vie lopulta terveyden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palvelut löytyvät kävelymatkan päästä.

        Väärä vastaus. Joukkoliikenne on oikea vastaus. Bussi kulkee talon/asunnon vierestä 3-4 kertaan tunnissa arkisin kello 05:00-02:00 välisellä aikana, eli ajaa noin 22h vuorokaudessa. Se kertoo siitä että kaupungissa asuu ihmisiä. Jos tätä ei ole, niin kyseessä ei ole kaupunki vaan kylä.


    • Anonyymi

      Taitaa olla myöhäistä enää yrittää mitään uudistuksia tai pelastuksia. Huhujen mukaan joku haluaisi vielä rakentaa uusia asuinalueitakin, kun eihän talot mene muutenkaan enää kaupaksi. Varsinkaan sähkölämmitteiset. Raahe on tullut jo tiensä päähän. Asia pitäisi jo hyväksyä, eikä manata, ihmetellä tai surra turhia. Aikansa kutakin. Tämä juna meni jo.

    • Anonyymi

      Raahe.kuollut paikka.kohta täällä ukrailaisia ym enempi kuin raahelaisia.no saa sen muuttotappion noinkin korjattua mutta ovatko nämä ns päättäjät ajatelleet asiaa loppuun asti.eivät.nyt yrittävät laittaa ns keskustan uuteen malliin.katettu kävelykatu ja muuta paskaa.hyvä raahe ja bs päättäjät.ihme touhua ja miksi.

    • Anonyymi

      Matkustajajunat saattaisivat pelastaa Raahen. VR:n monopoli purettiin henkilöliikenteessä 1.1.2021 eli liikennöitsijän ei ole pakko olla VR.

      • Anonyymi

        Ei jössös sentään vai juna on Raahen pelastava tekijä! Huomiothan Katja, että junalla pääsee myös Raahesta pois.


      • Anonyymi

        Juna olisi tarvittu 2000-luvun alussa kuten Raahen Porttikin. Nämä hankkeet ovat myöhässä 20 vuotta ja niillä ei pelasteta enää mitään. On täysin kiinni tehtaan tulevaisuudesta, miten Raahen käy.


    • Anonyymi

      Minpä käyn kääntämäsä sen viitan osottaan raaheen päin turhaahan se sielä osottaa jorpakkoon. Kohta näkyy virta raaheen. Kumma ettei kukaan kääntäny jo. Ootellaan tuloksia!

    • Anonyymi

      Ei tule mitään Raahen Porttia, eikä lähijunaa Raaheen. Päätös on jo tehty pöytien alla hissukseen. Liminka-Oulu välille on tulossa juna. Raahe on hiljalleen kuihtuva ja kuoleva. Ajakaa huvikseen Vihannin keskustan läpi, niin näette miten Raahen käy samoin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4649
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4260
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2790
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1670
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1625
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe