Outoja käsityksiä

On todella vaikea ymmärtää miksi niin suuri osa ihmisistä kannattaa tiettyjä puolueita, aivan kuin olisi jotenkin selvää, että niin pitää olla.

Kokoomus haluaa ajaa suurpääomien asiaa. Siitä hyötyy ehkä 2,5% suomalaisista mutta silti yli 20% kannattaa kokoomusta. Kuvittelevat, että se on coolia??!!!?? Kokoomus on syypää energian korkeisiin kustannuksiin, koska kokoomus ajaa energiayritysten etua, ei todellakaan yhdenkään yksityisen kuluttajan etua, ei koskaan eikä milloinkaan. Asuntoasioissa kokoomus ajaa korkeampia asumistukia, että asuntojen omistajat saavat taskuihinsa enemmän yhteiskunnan verorahoja, ei siksi että olisivat huolissaan kuluttajan pärjäämisestä. Kokoomus haluaa, että kaikki yhteiskunnan palvelut tuotetaan yksityisten yritysten voimin, vaikka se maksaisi veronmaksajille tuplasti sen mitä julkisesti tuotettuna.

SDP puolestaan haluaa ottaa haltuun kaikki palvelut, välittämättä siitä, että joillain aloilla on todella hyviä ja kustannustehokkaita palveluntuottajia. Ei ole kaikilla aloilla mutta joillakin on ja varsinkin pienet paikalliset yhtiöt ovat sellaisia. Ne eivät tavoittele valtavia voittoja ja osinkoja kansainvälisille omistajille, kuten kokoomuksen kannattajat yleensä vaativat. Silti yksityistäminen on punainen vaate ja pitää holhota kansalaisia jostain poliittisesta syystä niin paljon, ettei siihen tällä kansakunnalla ole todellisuudessa varaa. Niinpä velanottokynnys on alhainen, vaikka ei ole keinoja maksaa velkoja takaisin. Seuraavat sukupolvet hoitakoon.

Perussuomalaisilla on hyvätä kuulostavia ajatuksia, mutta ei realistisia. Suu säkkiä myöten on hyvä sananlasku, mutta kun se on vain hokema, ei sillä ole merkitystä. Jostain syystä perussuomalaiset eivät ole onnistuneet tuomaan yhtään realistista vaihtoehtoa vanhojen puolueiden toiminnan rinnalle. Suomi suomalaisille ja niin edelleen, Suomi takaisin ja niin edelleen. Voi hyvänen aika.

Vasemmistoliitolla ei ole mitään ihan uutta, vaan liian vahva vakaumus taustalla.

Kristillisdemokraateilla myös vanha vahva vakaumus painolastina. Vaikka Essayah esittäisi kaikkein järkevimmät ja maailman parhaat keinot toimia oikein ja hyvin ja tasapuolisesti kaikki huomioiden jopa budjetissa pysyen, ei sillä ole merkitystä, kun ääniä ei vaan voi saada sekularisoituneessa Suomessa. Kristillisdemokraateilla olisi sentään oikeasti realistinen vaihtoehtobudjetti valmiina jokaiseen tilanteeseen.

Keskustalla on ollut ylä- ja alamäkiä ja vähän takaisin nostettakin, eikä ihme. Kyllä Suomessa pitää olla yksi keskustapuolue, joka on myös normaalien lapsiperheiden asialla, vai onko? Nuorisojärjestöjen seikkailut ovat olleet isona painolastina ja paikallispolitiikassa pitäisi pystyä tekemään jotain oikein, että valtakunnallinen kannatus nousisi sille tasolle, jolla potentiaalisten kannattajien määrä olisi.

Vihreät ovat pääkaupunkiseudulla suosittu puolue, vaikka oikeasti luonnosta huolehtivat ihmiset eivät asu pääkaupunkiseudulla, vaan ihan muualla. Maaseudulla asuvat vihreiden ohjelmaa lukevat ihmiset pyörittelevät päätään näiden kaupungista käsin maaseutua suojelevien epärealististisista ja suoraan sanottuna tyhmistä päähänpistoista. Ympäristönsuojelu on silti tärkeää ja siksi vihreillä on paikkansa Suomessa, ei kukaan halua, että kauniita kansallismaisemia raiskataan tai luontoarvoja poljetaan vaikkapa kokoomuslaisten tehtaanomistajien ehdoilla.

Miksi ei voida lieventää Suomen politiikassa näitä äärimmaisiä ajatuksia:
- Kokoomuksen yksityistämishysteriaa ja valtion verovarojen siirtoa yksityisille yrityksille
- SDP:n ja vasemmiston valtiollistamishysteriaa, jossa terve harkinta on joskus taka-alalla
- Vihreiden yksisilmäistä ajattelua, jossa Suomen tehtävä on pelastaa maailma, maksoi mitä maksoi.
- Perussuomalaisten Wanhojen Suomi-filmien Suomi takaisin -ajattelua, jossa realismi unohtuu välillä kokonaan.

Entä jos voitaisiin pyrkiä ratkaisemaan asiakysymykset asiaperustein ja sitten poliittiset kysymykset suoralla nettiäänestyksellä? ;)

5

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Päälimäiwenä bilesannaa,kokomusta ja vihreitä,??

    • Anonyymi

      Oikeisto on keskitysleirin mielipuolisimmista kaheleista kasaantunut rikollisjärjestö!

    • Anonyymi

      Demokratian paras puoli on vaihtaa puoluetta ja ehdokasta tarpeen vaatiessa. Miksi äänestää sellaista puoluetta ja ehdokasta, jotka vain huonontavat kansansa asioita.

    • Anonyymi

      Joku perinne tapa!

    • Anonyymi

      Mites urheilun seurafanit??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe