Outoja käsityksiä

On todella vaikea ymmärtää miksi niin suuri osa ihmisistä kannattaa tiettyjä puolueita, aivan kuin olisi jotenkin selvää, että niin pitää olla.

Kokoomus haluaa ajaa suurpääomien asiaa. Siitä hyötyy ehkä 2,5% suomalaisista mutta silti yli 20% kannattaa kokoomusta. Kuvittelevat, että se on coolia??!!!?? Kokoomus on syypää energian korkeisiin kustannuksiin, koska kokoomus ajaa energiayritysten etua, ei todellakaan yhdenkään yksityisen kuluttajan etua, ei koskaan eikä milloinkaan. Asuntoasioissa kokoomus ajaa korkeampia asumistukia, että asuntojen omistajat saavat taskuihinsa enemmän yhteiskunnan verorahoja, ei siksi että olisivat huolissaan kuluttajan pärjäämisestä. Kokoomus haluaa, että kaikki yhteiskunnan palvelut tuotetaan yksityisten yritysten voimin, vaikka se maksaisi veronmaksajille tuplasti sen mitä julkisesti tuotettuna.

SDP puolestaan haluaa ottaa haltuun kaikki palvelut, välittämättä siitä, että joillain aloilla on todella hyviä ja kustannustehokkaita palveluntuottajia. Ei ole kaikilla aloilla mutta joillakin on ja varsinkin pienet paikalliset yhtiöt ovat sellaisia. Ne eivät tavoittele valtavia voittoja ja osinkoja kansainvälisille omistajille, kuten kokoomuksen kannattajat yleensä vaativat. Silti yksityistäminen on punainen vaate ja pitää holhota kansalaisia jostain poliittisesta syystä niin paljon, ettei siihen tällä kansakunnalla ole todellisuudessa varaa. Niinpä velanottokynnys on alhainen, vaikka ei ole keinoja maksaa velkoja takaisin. Seuraavat sukupolvet hoitakoon.

Perussuomalaisilla on hyvätä kuulostavia ajatuksia, mutta ei realistisia. Suu säkkiä myöten on hyvä sananlasku, mutta kun se on vain hokema, ei sillä ole merkitystä. Jostain syystä perussuomalaiset eivät ole onnistuneet tuomaan yhtään realistista vaihtoehtoa vanhojen puolueiden toiminnan rinnalle. Suomi suomalaisille ja niin edelleen, Suomi takaisin ja niin edelleen. Voi hyvänen aika.

Vasemmistoliitolla ei ole mitään ihan uutta, vaan liian vahva vakaumus taustalla.

Kristillisdemokraateilla myös vanha vahva vakaumus painolastina. Vaikka Essayah esittäisi kaikkein järkevimmät ja maailman parhaat keinot toimia oikein ja hyvin ja tasapuolisesti kaikki huomioiden jopa budjetissa pysyen, ei sillä ole merkitystä, kun ääniä ei vaan voi saada sekularisoituneessa Suomessa. Kristillisdemokraateilla olisi sentään oikeasti realistinen vaihtoehtobudjetti valmiina jokaiseen tilanteeseen.

Keskustalla on ollut ylä- ja alamäkiä ja vähän takaisin nostettakin, eikä ihme. Kyllä Suomessa pitää olla yksi keskustapuolue, joka on myös normaalien lapsiperheiden asialla, vai onko? Nuorisojärjestöjen seikkailut ovat olleet isona painolastina ja paikallispolitiikassa pitäisi pystyä tekemään jotain oikein, että valtakunnallinen kannatus nousisi sille tasolle, jolla potentiaalisten kannattajien määrä olisi.

Vihreät ovat pääkaupunkiseudulla suosittu puolue, vaikka oikeasti luonnosta huolehtivat ihmiset eivät asu pääkaupunkiseudulla, vaan ihan muualla. Maaseudulla asuvat vihreiden ohjelmaa lukevat ihmiset pyörittelevät päätään näiden kaupungista käsin maaseutua suojelevien epärealististisista ja suoraan sanottuna tyhmistä päähänpistoista. Ympäristönsuojelu on silti tärkeää ja siksi vihreillä on paikkansa Suomessa, ei kukaan halua, että kauniita kansallismaisemia raiskataan tai luontoarvoja poljetaan vaikkapa kokoomuslaisten tehtaanomistajien ehdoilla.

Miksi ei voida lieventää Suomen politiikassa näitä äärimmaisiä ajatuksia:
- Kokoomuksen yksityistämishysteriaa ja valtion verovarojen siirtoa yksityisille yrityksille
- SDP:n ja vasemmiston valtiollistamishysteriaa, jossa terve harkinta on joskus taka-alalla
- Vihreiden yksisilmäistä ajattelua, jossa Suomen tehtävä on pelastaa maailma, maksoi mitä maksoi.
- Perussuomalaisten Wanhojen Suomi-filmien Suomi takaisin -ajattelua, jossa realismi unohtuu välillä kokonaan.

Entä jos voitaisiin pyrkiä ratkaisemaan asiakysymykset asiaperustein ja sitten poliittiset kysymykset suoralla nettiäänestyksellä? ;)

5

105

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Päälimäiwenä bilesannaa,kokomusta ja vihreitä,??

  • Anonyymi

   Oikeisto on keskitysleirin mielipuolisimmista kaheleista kasaantunut rikollisjärjestö!

  • Anonyymi

   Demokratian paras puoli on vaihtaa puoluetta ja ehdokasta tarpeen vaatiessa. Miksi äänestää sellaista puoluetta ja ehdokasta, jotka vain huonontavat kansansa asioita.

  • Anonyymi

   Joku perinne tapa!

  • Anonyymi

   Mites urheilun seurafanit??

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   106
   3874
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   448
   2130
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   446
   1361
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1304
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   49
   1279
  6. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   5
   919
  7. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   10
   878
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   227
   779
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   188
   731
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   33
   689
  Aihe