Narsisti vai psyko

Anonyymi

Äitini huolehti sanallisesti ja oli olevinaan huolissaan. Hän saattoi surkutella hetken kovasti mutta seuraavassa hetkessä hän jo menikin asiasta jo ohi. Minulle jäi jotenkin kuva ja tunne siitä, että ei hän oikeasti välittänyt, vaan kaikki oli pinnallista eikä oikeata tunnetta tullut lainkaan esiin. Lopetin sitten jo hyvin nuorena asioistani puhumisen hänelle, koska hän ei reagoinut niihin muuten kuin muutamalla sanalla pikaisesti ja homma oli aina sillä ohi. Mikään uraihminen hän ei ollut vaan enemmän tavallinen perheenäiti. Pidin sitten kaikki ongelmani itselläni ja kannoin kaikki nekin asiat, jotka vanhemman olisi pitänyt jotenkin edes ottaa huolehtiakseen itse. Eikä äiti koskaan edes ihmetellyt ettei ongelmia ole, vaikka muiden perheiden äidit joutuivat hoitamaan lastensa asioita, mutta minun äitini ei tarvinnut koskaan tehdä mitään minkään eteen. Hän sai elää omaa elämäänsä, lapset hänellä oli mutta me olimme hänelle kuin esineitä. Koriste esineidensä eteen hän teki enemmän kuin meidän.

Ongelmia oli niin äitini aiheuttamia kuin omiani, taustalla omissa ongelmissani oli aina äidin aiheuttama asia, jonka vuoksi minä itse jouduin ongelmiin. Kaikkea kannoin mukanani, lapsena ei ole valtaa eikä tietoa kuinka ongelmia ratkotaan ja että olisi puhunut jollekin vaikka ammattiauttajalle, olisi ollut syvä häpäisy ja loukkaus äitiäni kohtaan, joka itse kuvitteli olevansa huolehtivaisempi kuin kukaan muu.

Narsistilla ei ole tunteita vai psykopaatilla niitä ei ole?

13

303

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä molemmilla on tunteita, voimakkaitakin.

   Äitisi tuskin oli narsisti tai psyko. Jos olisi ollut, tietäisit sen kyllä. Olipahan enemmän itsekeskeinen ja väsynyt perheenäiti. Niitä on paljon.

   Auttaisiko se sinua, jos äitisi olisi ollut narsisti tai psyko?

   • Anonyymi

    Olipa tunnekylmä kommentti. Hmmm… 🤔


  • Anonyymi

   Ei itsekeskeinen ja ajattelematon ihminen väistämättä ole luonnevaurioinen, Olen itsekin äiti ja tiedän kyllä toisinaan olevani hiemann välinpitämätön kuuntelemaan aivan kaikkea ja en tosiaan ole kovin kiinnostunut monistakaan asioista, jotka saattavat olla minulle käsittämättömistä syistä lapsille kovin merkityksellisiä, lisäksi en pidä näyttelemisestä tai teennnäisen kiinnostuksen esittämisestä, toisin kuin narsisti jossa mitään aitoa ei ole.

  • Anonyymi

   Narsistin manipuloima voi vielä ymmärtää syyn, mutta psykopaatilla ei ole muita syitä itsensä ymmärtämä.

   • Anonyymi

    siis esimerkiksi psykopaatin agression syyn ymmärtää vain psykopaatti itse


  • Anonyymi

   Onkohan niin että aloittajalla oli joku itse laadittu odotus äitiään kohtaan.
   Itse äiti myöskin, rakkaus lapsiin on suunnaton. Mutta en ole ehkä osannut sitä näyttää sellaisena mitkä kenenkin odotukset olisivat näyttäneet tarpeen joka en ole silti välinpitämätön , en vaan aina ymmärrä. miten pitäisi olla että olisin se myytti äiti.
   Oma äitini oli myös rakastavainen äiti, vaan hänen luonteensaoli sisäänpäin suunnattu,
   Myös äiti ja lapsi ovat kaksi eri ihmistä, joilla kummallakin on omat tapansa
   ajatella asioista, silloin ei erinlaisuus ihmisenä häiritse lasta
   Joten kukin on äiti omalla tavallaan.
   Aika lopettaa kaikki mielikuvitukset äiti myytistä, sillä se mitä vaaditaan toisilta on toivomus ajattelua,
   Siis Sitä mitä ei ole ei myöskään voi antaa toiselle.

   • Anonyymi

    Ei lapsella voi olla odotuksia äitiään kohtaan, miten niitä voisi olla. Ei lapsi lapsena tiedä millainen äidin tulee olla vaan äidin itse olisi se tiedettävä. Harmi vaan kun narsistiäiti ei osaa olla se äiti. Hän saattaa ylihuolehtia yhtä asiaa lapselle mutta jättää 10 muuta yhtä tärkeää asiaa kokonaan huolehtimatta. Ei siis osaa olla sellainen joka antaa lapselle tasaista pientä huolenpitoa ja neuvoja vähän joka asiaan, vaan on jokin yksi asia, josta hän ratkuttaa ja taas ratkuttaa...konemaisesti. Muita asioita hän ei edes huomaa, siitä tulee lapselle helvetti, jonka hän joutuu kävelemään läpi. lapsen pitäisi pärjätä, mutta hän ei pysty koska ei saa tukea lainkaan. Narsisti on pinnallinen joten hän ei osaa ajatella syvällisesti noissakaan asioissa. Kun näyttää sitten että lapsi ei pärjää, narsistiäiti hylkää koko lapsen ja mitätöi hänet ihmisenä täysin. Hän odottaa vain valmista eikä ymmärrä että tarvittaisiin myös hänen panostaan asiassa.


  • Anonyymi

   F1-maailmoissa sellainen on hyvinkin yleistä. Jumala unohtui startissa.

  • Anonyymi

   Onko lääkäri tiedonvaras ohjelma 365 366 Psyko t
   Vai 3 IT liike tietovaras nurkka Oulu

  • Anonyymi

   Psyko; kysyy ja vastaa itselleen.

  • Anonyymi

   Tärkeintä on se, miltä asiat näyttävät ulkomaailmalle.

   Kun ulkomaailmojen äideillä on jotakin huolta jälkikasvunsa kanssa, "meillä on tätä samaa", vaikkei olisikaan, vaikkei olisikaan mitään "meitä" ikinä ollutkaan. Mutta on niin tärkeää kiitää muiden ihmisten maailman mukaan esittämään samaa ja esittämään "äitiä" asioissa, missä ei ole sitä koskaan ollutkaan. Pääasia, minkä mielikuvan ulkomaailma saa. Ja sehän on valhetta alusta loppuun. Jotakin korotetaan, muita perheenjäseniä lasketaan aikojen loppuun.

  • Anonyymi

   Itse olen ymmärtänyt, että narsistilla on taustalla suunnaton häpeänpelko, psykopaatti ei pelkää edes häpeää.

   Oli kumpi tahansa, hän ei ole kykenevä vanhemmaksi joka välittää aidosti. Narsistin lapset ovat aina sopivasti iloisia ja reippaita ja ongelmattomia koska narsisti ei suvaitse eikä jaksa mitään muuta. Kuulin kerran, että narsistin teini-ikäinen tytär olisi yrittänyt pistää äidilleen vastaan. Jäi kuulemma yhteen kertaan.

   Narsistin lapseksi syntyminen on hirveä tragedia ja oikeasti monella tapaa uhka terveydelle, jopa hengelle. Henkisesti narsistin lapsi on aina hajalla tavalla tai toisella. Usein fyysinen puoli on myös ongelmallinen sekä vuosien traumojen takia että myös ihan fyysisten laiminlyöntien takia. Narsisti äiti ei jaksa huolehtia lapsen hygieniasta, ravinnosta, liikunnasta, unesta jne. ei sellaiset häntä kiinnosta. Toki hän antaa ymmärtää olevansa äideistä parhain ja uhrautuvin, mutta se on pelkkää sanahelinää.

   Narsistista äitiä sivusta seuranneena ehkä pelottavin oivallus oli, että tämä ei erityisemmin välitä edes siitä, voiko lapsi vammautua tai kuolla. Lapsen turvallisuudesta huolehditaan jossain määrin vain koska olisi äidille noloa että lapsi vammautuisi/kuolisi äidin välinpitämättömyyden takia. Narsistin lapsi on ollut monessa "läheltäpiti"-tilanteessa jotka olisi olleet helposti vältettävissä, mutta äitiä ei ole kiinnostanut.

   • Anonyymi

    Olet aivan oikeassa että on aina lapselle tragedia syntyä narsistin perheeseen. Miten paha se sitten on, riippuu kuinka hyvin hän osaa vaikuttaa lapsen mieleen. Häntä ei kiinnosta kuin oma tekeminen ei lapsen tekemiset, hän toimii kuin olisi sivullinen eikä asiat hänelle kuulu. Sitten kyllä huomaa jos lapsi omissa asioissaan astuukin narsistin varpaille.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   123
   4667
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   489
   2277
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   496
   1713
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1471
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   63
   1461
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   12
   1075
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   7
   1030
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   241
   916
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   906
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   40
   812
  Aihe