5kk pentu puree ja hyökkäsi, usko loppuu

Anonyymi

Meidän pentu on ollut pienestä pitäen kova puremaan käsiä ja huonekaluja. Ollaan johdonmukaisesti kielletty ja suunnattu sallittuun tekemiseen. 4kk tuntui jo edistystä, mutta nyt on tullut takapakkia. Pentu myös hyökkii ja näykkii jaloista, jos kääntyy pois, siinä ei kauaa pysty olemaan paikoillaan. Tuntuu, että Ollaan koitettu vaikka ja mitä. Portin taakse sulkeminen on ollut tehokkainta, nyt pentu vaan on hoksannut milloin joutuu ja vikuroi ettei saa otettua syliin. Lenkillä käydään aamuin ja iloinen myös usein, joskus nenätyöllä korvataan iltalenkki jos pentu väsyneen oloinen. Vapaana saa olla päivittäin sekä omalla aidatulla pihalla, että metsässä. Pentukoulussa käydään. Leikitään. Kai tämä loppuu joskus? Alkaa olemaan jalat jo niin täynnä mustelmia, kädet kipeänä ja hermot riekaleina, vertaistukea/neuvoja pyydän.

4

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puree ja Hyökkii piti otsikon olla.
      -AP

    • Anonyymi

      ^^^

    • Anonyymi

      täytyy hieman koventaa otteita. pentukoirilla arvojärjestys laumassa haetaan alistamalla ja puremalla heikompaa, niin myös teidän "laumassanne"
      on tapahtumassa ja näyttää että olette valinneet hieman liian voimakastahtoisen ja koulutustaitoja vaativan rodun. juuri tuollaisista pennuista kehittyy ne parhaat käyttökoirat mutta koulutus vaatii enemmän kuin koirakentillä täti ohjaajien naksutus ja namien syöttö.

      • Anonyymi

        Mistä tämä koiratietämättömyys oikein tulee, kun tutkimustietoa on vaikka kuinka paljon tarjolla?

        Että pennun kanssa pitäisi koventaa otteita????? Voi hyvänen aika sentään tätä tietämättömyyttä. Jopa Kennelliiton alaisuudessa olevan koiraharrastuksenkin parissa edelleen elää sama tietämättömyys, että koiraa pitää alistaa ja kurittaa.

        Koiralaumassa, koira-ihmislaulmassa, susilaumassa normaalia käytöstä on mielistellä ylimpänä olevaa. Senkin normaalin käytöksen on ihminen tulkinnut ensin vääräksi käytökseksi, että tuossa se nyt nöyristelee.

        Laumassa ylin ei alista eikä pahoinpitele alimpiaan. Tämä on tutkittu asia. Alemmat mielistelee ja pyrkii esim. nuolemaan suupieliä. Nuoleminen perustuu alunperin siihen, kun pennut nuolevat aikuisen koiran/suden suupieliä saadakseen tämän oksentamaan pennuille puoliksi sulanutta ruokaa.

        Pentu ei pure vahingoittaakseen ihmistä saatikka yrittääkseen päästä laumanjohtajaksi. Se vasta opettelee sääntöjä ja omaa voimankäyttöään. Koira/susilaumassa vielä 5kk pentu saa revitellä aikuisia koiria jonkin verran. Muutos tapahtuu pari 22 myöhemmin, jolloin aikuinen koira osoittaa ärähtämällä, että nyt loppuu. Aikuinen koira ei pure nuorta siinä tilanteessa, vaan osoittaa elekielellään, että tästä lähtien riehuminen tuolla tavalla ei ole enää pennun omasta aloitteesta sallittavaa.

        Koirat kutsuvat leikkiin erilaisilla eleillä ja pienellä kylkeen näykkäisyllä. Onko aloittaja varma, että kyseessä ei ole teidän pennun leikkiinkutsu?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe