hoitajien lakko

Anonyymi

Poilitikot jauhavat miten tämä lakko saadaan loppumaan.
MAKSAKAA PYYDETYT KOROTUKSET.
Suomessa riittää rahaa aina kun ulkomailta rahaa pyydetään.
Täällä elätetään satojatuhansia elintasopakolaisia,raahaa on.
Mutta kas kummaa HOIVA ALAN IHMISILLE EI RAHAA RIITÄ.
Tässä nähdään mitä nämä politikot on ja ketä auttavat.
Arvostan jokaista hoiva alan henkilöä.
T. Anita S

33

182

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pakkolait on vihoviimeinen teko hoitajille. Sellaista ei voi kukaan hyväksyä, missä on demokratia. Päättäjät polkee ihmisoikeudet maahan, törkeää hoitajia kohtaan.

   • Anonyymi

    Tämä maa ei konkurssia tee ,jos hoitajien palkkoja korotetaan pyydetyllä tavalla.
    Joka kerta kun politikot nostavat omaa palkkaansa se on vähintään 300e kuukaudessa.
    Ja melko helppoa työ on,moni ei kansanedustajista käytä yhtään puheenvuoroa 4 vuoteen.
    Istuvat salissa ja näpyttelevät kännyköitä.


   • Anonyymi

    Sinä vaadit,että tehot muutetaan ruumishuoneiksi lakon takia,miksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinä vaadit,että tehot muutetaan ruumishuoneiksi lakon takia,miksi?

    Liike vaatii energiaa.


  • Anonyymi

   Päättäjät hävetkää. Ensin veitte lomarahat ja nyt väännätte pakkolait. Tällainen ei kulu Suomeen. Suomi on oikeusvaltio. Häpäisette demokratian ja ihmisoikeudet. Marin ja Saarikko ne lausunnot mitä olette tänään antaneet niin olette törkeitä sairaanhoitajien suohon polkijoita. Saisitte hävetä jo naisenakin. Maksakaa työstä palkkaa. Menkää itse päiväksi osastolle vaikka olan yli katsomaan mitä se työ on. Vai jaksatteko raahata itsenne oikean työn ääreen.

   • Anonyymi

    Hoisut kunta-alan palkaeliittiä,häpeä mankuja!


   • Anonyymi

    Potilaana nähnyt sen. Kadehdittavan kivaa sisätyötä siistissä ympäristösä!


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Luojan tähden paetkaa!

   • Anonyymi

    Baltiasta saa luotettavaa perusterveydenhuoltoa, ja muutoin vaikka Ruotsista, tai lomalla muualtakin. Eläköityminen toiseen maahan.


  • Anonyymi

   Hoitajat saa itse hävetä ahneuttaan. Maksakaa itse siivoojille joka vuosi 10%korotus.

   • Anonyymi

    Ei nyt puhuttu siivoojista.


  • Anonyymi

   Hoitajien ei tarvitse hävetä yhtään mitään. Hoitajia syyllistetään ja halveksitaan ja samaan aikaan vaaditaan pelastamaan ihmishenkiä. Koronakorvauksia ei maksettu huolimatta suojavarustepulasta ja ylitöistä, hallitus kehui itseään kuinka hyvin muka hoitivat koronan. Sensijaan koronapotilaiden hoitaminen oli ja on hallituksen mielestä ala-arvoista puuhastelua.

   • Anonyymi

    Ahneet Rytköset vuosia mustamaalannut fiksun hoitoalan!


  • Anonyymi

   Töihin määrätty hoitaja voi kyllä ilmaista asiasta mielipiteensä, ja pakko on vain 2 vko kerrallaan, vuoden 2023 loppuun asti. Lomat voi peruuttaa, ja tauot. Ylitöiden määrää en katsonut, mutta korvausta saa ainakin 1,3x rahallisesti.

   Työnantajapuoli määrää kuinka paljon henkilöstöä saa olla lakossa kerrallaan; muulta osin lakko-oikeus säilyy. Irtisanoutuminen ei estä pakkoa, vaikkei vankilaan joudukaan, jos on varaa maksaa sakkoja. Joutuu poistamaan ammattioikeutensa, jos joku haluaa olla lakossa. Voidaan kuitenkin katsoa, että riittävä lakko-oikeus säilyy, vaikka se teoriassa riippuu työnantajapuolesta.

   Hoitajapuoli jenkkilän tyyliin vaatii noin 30% lisää, ja sen voi katsoa perustuvan jenkkilän tyyliin (sama siellä) myös alimiehitykseen ja korona-ajan rasituksiin. Jenkkilässä työnantajapuoli tarjosi 10-12% kolmen vuoden aikana, joka on kohtuullinen vallitsevassa tilanteessa, vaikka Sh:n palkka siellä onkin jo hyvää tai korkeaa tasoa. 30%:n vaatimus koko alalle on sielläkin liikaa pyydetty, ellei mukaan liitetä kriisien ajan hommat osalla alaa.

   Suomessa työnantajapuoli ei suostunut edes 10-12%:iin, vaikka palkat ovat maan keskipalkkaan verrattuna EU:n pohjalukemia, eikä palkkaus Suomessa siinä vertailussa ole hoitajilla reilu. Ensin se korotus, ja parannetaan muita epäkohtia, ja sitten funtsitaan, pitääkö palkkaa nostaa edelleen, johtuen alimiehityksestä ja ylimääräisestä rasituksesta kriisien aikana vaikuttavilla alueilla.

   Erikoissairaanhoidollinen teho, päivystys, akuutti (lisäksi usein 3-vuoroa), palkkaa tulisi nostaa edelleen, sillä muualla pääsee helpommalla, ja aikaa myöten osaamista tulee niin paljon enemmän, ettei kokemuslisät sitä kata Suomessa. Palomiehen hommissa töitä ei tarvii paiskia koko ajan, ja poliisipartiokin tekee melko leppoisaa, vaikkakin terveyttä vaarantavaa (osin ongelma hoitoalallakin), hommaa suurimman osan aikaa.

   Lisäksi muita kriteereitä voidaan parantaa, kuten Ruotsissa, joilla palkkakin on kohdillaan, vaikkei palkkakehityksen osin suuremmalla kokemuksella jne., jonka osin täytyy katsoa sitten toiseen maahan, jotta saa sen palkan, joka siinä vaiheessa kuuluu saada, kun siihen löytyy perusteet, kute Sh:n duunissa usein löytyy.

   • Anonyymi

    Onnekaita,jotka pääse teholle lakkotöihin korotetulla liksalla.. Muut leipäjonoon!


  • Anonyymi

   Ideologinen kiihko on kova sen suhteen että saataisiin ulkomaista työvoimaa MUTTA miksi osaava työvoima tulisi tänne Suomeen kun muualla on monessa suhteessa paremmat oltavat!

   Ainoa houkutin meillä taitaa olla hyvä sosiaaliturva jonka perässä tänne tullaan!

   Jotenkin homma ei nyt toimi kun työvoimapulasta kärsivällä alalla ei makseta sellaista palkkaa että olisi tulijoita KUN TAAS monella alalla maksetaan hyvää palkkaa vaikka tulijoita on pilvin pimein, kuten vaikkapa kansanedustajat!

  • Anonyymi

   Maksakaa vaan ite itsellenne sairaat korotukset. Kuin pystytte katsomaan potilasta silmiin? Kun tiedätte hänen joutuvan maksaa sikamaisen hinnan hoidosta joko veroina, isoina käyntimaksuina tai kovina leikkauksia erilaisiin tukiin jne.

  • Anonyymi

   Jännä lakon ratkaisijoita?, Maksakaa lakkolaisile vähintään mitä älyävät pyytää!!??

  • Anonyymi

   Suomi on kehitysmaa, keskitysleiri ja pahoinvointi valtio.

  • Anonyymi

   Ennen olin hoitajien puolella, nyt en valitettavasti enää voi olla.

   Perustelut:
   1) Super ja Tehy teki viattomista tehohoitopotilaista pelinappuloita ja ilmoittavat, ettei heidän edes kuolemat aiheuta huonoa omaatuntoa. Hmm, silloin tajusin että jos viattomat potilaat eli apua tarvitsevat merkitsevät hoitajille näin vähän, niin rahanhimo ja ahneus pyhittää keinot ja etenkin inhimillisen tuskan sekä kärsimyksen.

   2) Jos sama asenne sallitaan kaikille, niin pian poliisit ei turvaa lakon aikana ketään, sotilaat tai rajavartiat poistuvat töistä, ydinvoimalat jätetään omilleen, putkimiehet eivät tule auttamaan vaikka vesi tulvisi asunnoissa. Eli tämäkö on sisar hento valkoisten näkemys tulevaisuuden Suomesta?

   3) Kun raha ratkaisee niin, että Super ja Tehy valehtelee ettei palkkatarjousta ole tehty, niin sekin kertoo ahneudesta. Palkkatarjoushan tehtiin julkisella puolella kaikille ja muut sen hyväksyi paitsi hoitajat.

   4) Hoitajat sanoo, että tarvitaan lisää hoitajia. Mutta jokainen ymmärtää, että ylisuuret palkankorotukset ei lisää hoitajien määrää, koska yhteiskunnalla ei ole varaa maksaa edes nykyiselle määrälle hoitajia heidän pyytämää palkanlisää. Eikö olisi järkevintä vaatia lisäkoulutuspaikkoja, vaatia lisää vakansseja jos tyydytään kohtuullisiin palkankorotuksiin. Näin parannettaisiin työoloja, pienennettäisiin työkuormitusta ja saataisiin hoitajia palkattua ja hoitojonoja lyhyemmiksi. Se olisi kaikkien etu. SEHÄN ei käy Superille eikä etenkään Tehylle, koska ahneus on sokaissut ja ollaan jo valmiita antamaan potilaiden kärsiä.

   5) Miksi Super ja Tehy ei aja inhimillisesti asiaansa, perustele lisähoitajien vaatimusta ja kohtuullista palkankortuksia. Ei heille Suomen etu ole tärkeä eikä potilaiden kärsimys merkitse näköjään mitään. Itse en pystyisi antamaan muiden kärsiä terveydensä puolesta tehohoidon lakoilla, mutta sisar hento valkoiset sen tekee kevyesti.

   6) Saarioisten äiditkin alkaa vaikuttaan empaattisemmilta ja huolehtivat paremmin yhteiskunnassa heikoista ja sairaista ihmisistä. Super ja Tehy kiristää, uhkailee ja ajaa keinoja kaihtamatta omaa etuaan. Tältä nämä lakkotoimet näyttää kansan silmissä.

   Eli toivottavasti tämä ei ole uusi lakkoilun normikäytös eli ei aloiteta vaarantamaan sivullisia ihmisiä, omaisuutta tai kenenkään henkeä käyttäytymällä "mafian" tavoin, vaan ajetaan asiaa lakkoilemallakin reilun pelin hengessä.

   Siis kysynkin, että onko Tehy ja Super ja heidän jäsenet menettäneet järkensä, empatian heikompiosaisia kohtaan ja vain raha ratkaisee, kun voidaan kiristää yhteiskuntaa. Vaikka kaikki ymmärtää, että hoitajien palkka on veronmaksajien maksamaa. Itse toivon että työolot, työn kuormitus ja hoitojonot saadaan kuntoon ensisijoaiseti lisäämällä koulutuspaikkoja sekä hoitajien vakansseja ja kohtuullisilla palkankorotuksilla.

   Totuus on, että aina jokin ammattiryhmä on mielestään palkkakuopassa ja tätä kutsutaan ahneuden oravanpyöräksi. Alan täytyy muistaa myös tuottavuusvaatimukset eli kun on korkeat palkat, niin tuottavuuden pitää olla alansa huippua. Ei yhteiskunta kykene maksamaan verovaroilla kaikkea, kuten Saarikon ja Marinin johdolla on tehty. Silloin syömme tulevien sukupolvien lautasilta., koska olemme menossa lamaa kohti ja Suomen korkomenot jopa nelinkertaistuu lyhyellä aikavälillä. Tällöin leikkaukset kohdistuu raa'alla tavalla julkiseen puoleen ja heikompiosaisiin, jonka ei pitäisi olla sivistysvaltion tarkoitus.

  • Anonyymi

   Rytkönen vain miettii kiristyskeinoja. Milä voisi hengillä uhata! Hoitsujen maine mennyt!

  • Anonyymi

   Mielenkiintoista, SDP pitäisi olla työväenpuolue? Vaan Lipponen aikanaan teki siitä herrojen asioita hoitavan puolueen.
   Sairaanhoitajan
   työ on henkisesti ja fyysisesti raskasta.
   Meillä on nyt oikeisto hallitus.

   • Anonyymi

    On paljon raskaampiakin ammatteja, joista ei saa edes sitä 3050-3450 euroa/kk


   • Anonyymi

    Etpä tiedä raskaista töistä mitään,kimittäessäsi!


  • Anonyymi

   Aloittaja oikeassa. pakkotyö lakeja vaan tusaillaan kantaväelle, mutta jos kyse eu eliitistä, tai matu lusmuista, niin jopa miljardeja löytyy heti prkl.. niuvanniemestkö eduskunta kasattu.

   • Anonyymi

    Oletpa murhanhimoinen.. Nariset,kun teholle ei saa tappaa potilaita?,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletpa murhanhimoinen.. Nariset,kun teholle ei saa tappaa potilaita?,

    Tiedä sitten miten tuon henkilökunnan saannin kanssa on ,mutta sen tiedän että AMK :ssa opiskelevat ja hakevat harjottelupaikkoja ,joita on pula. Joten ihmettelen tuota työntekijä pulaa kakkinensa. Miten se paikkaantuu kun ei edes harjottelupaikkoja opiskelijoille.


  • Anonyymi

   Hoitajat ei tunnu oikein ymmärtävän sitä, että järjettömät palkankorotukset jo ennestään ylikalliille julkiselle sektorille ei vaan ole mahdollista, jos ei maahan saada ulkoapäin lisää rahaa, eli vienti ratkaisee.

   Kovasti oli hoitsut ensimmäisenä urputtamassa esim paperialan nevotteluissa, jossa ei edes vaadittu muuta kuin ns yleisen linjan muutaman prosentin korotuksia,

   Ja nyt hoitajille ei edes kelvannut tuo julkisen puolen korotus, joka prosentteina oli jo ihan järjetön....

   • Anonyymi

    Köyhyys on huono vientiartikkeli ja rahatuppoja työntämällä näille yrittäjille asia ei korjaannu ,menee vain rahat niin kuin tähänkin asti eikä synny minkään näkösiä taloutta ja työllisyyttä edistäviä tuloksia.


   • Anonyymi

    Palkankorotuksissa inflaatiosovitettuna, 2,6t -> 3,1t ollaan kohtuutasolla. Julkisen velan suuruus on keskeinen valitusaihe; se ei kuitenkaan riitä korotusten esteeksi. Suomen talous kokonaisuudessaan porskuttaa hyvin, ollen kestävällä ja kasvavalla tasolla - jopa paremmin kuin Ruotsissa, jossa hoitajien palkat ovat kohtuulliset.
    Norjassa ollaan lisäksi älytty, ettei omata kattoa hoitoalan palkoissa, kuten ei monella muullakaan alalla Suomessa. Englannin kielen laajojen opintojen sijaa kannattaakin harkita muita Pohjolan kieliopintoja.
    Vetovoima alalle Suomessa vähenee ja julkinen terveydenhuolto kärsii.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Hallitus ei päätä palkoista. Luulisi aikuisten ihmisten sen verran politiikasta ymmärtävän.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Siivooja Auri Kananen ei hätkähdä "mörskäkoteja": Tuhohyönteisiä, tiskit likoamassa pari vuotta...

   Kananen siivoaa järkyttävään kuntoon päässeitä koteja - ja elättää itsensä somesisällöillä. Vastaan on tullut kaikkea maan ja taivaan väliltä: vuosien
   Maailman menoa
   29
   1521
  2. Ok. Hyvä sait mut vihaamaan itseäsi

   Oletko nyt tyytyväinen . Hyvästi
   Ikävä
   168
   1377
  3. En oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä

   Mies, auttaisitko minua? Sinä olet ihana, mutta toisinaan aiheutat minulle ahdistusta. Olen niin sekaisin ja se on sun syy. Miksi tämä on niin vaikeet
   Ikävä
   81
   1238
  4. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   191
   1078
  5. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   71
   982
  6. Mitä luulet muiden ajattelevan jos näkisi

   käsipuolessas hänen, sen ihmisen jota täällä ikävöit?
   Ikävä
   71
   919
  7. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   2
   850
  8. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   48
   654
  Aihe