hoitajien lakko

Anonyymi

Poilitikot jauhavat miten tämä lakko saadaan loppumaan.
MAKSAKAA PYYDETYT KOROTUKSET.
Suomessa riittää rahaa aina kun ulkomailta rahaa pyydetään.
Täällä elätetään satojatuhansia elintasopakolaisia,raahaa on.
Mutta kas kummaa HOIVA ALAN IHMISILLE EI RAHAA RIITÄ.
Tässä nähdään mitä nämä politikot on ja ketä auttavat.
Arvostan jokaista hoiva alan henkilöä.
T. Anita S

33

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pakkolait on vihoviimeinen teko hoitajille. Sellaista ei voi kukaan hyväksyä, missä on demokratia. Päättäjät polkee ihmisoikeudet maahan, törkeää hoitajia kohtaan.

      • Anonyymi

        Tämä maa ei konkurssia tee ,jos hoitajien palkkoja korotetaan pyydetyllä tavalla.
        Joka kerta kun politikot nostavat omaa palkkaansa se on vähintään 300e kuukaudessa.
        Ja melko helppoa työ on,moni ei kansanedustajista käytä yhtään puheenvuoroa 4 vuoteen.
        Istuvat salissa ja näpyttelevät kännyköitä.


      • Anonyymi

        Sinä vaadit,että tehot muutetaan ruumishuoneiksi lakon takia,miksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä vaadit,että tehot muutetaan ruumishuoneiksi lakon takia,miksi?

        Liike vaatii energiaa.


    • Anonyymi

      Päättäjät hävetkää. Ensin veitte lomarahat ja nyt väännätte pakkolait. Tällainen ei kulu Suomeen. Suomi on oikeusvaltio. Häpäisette demokratian ja ihmisoikeudet. Marin ja Saarikko ne lausunnot mitä olette tänään antaneet niin olette törkeitä sairaanhoitajien suohon polkijoita. Saisitte hävetä jo naisenakin. Maksakaa työstä palkkaa. Menkää itse päiväksi osastolle vaikka olan yli katsomaan mitä se työ on. Vai jaksatteko raahata itsenne oikean työn ääreen.

      • Anonyymi

        Hoisut kunta-alan palkaeliittiä,häpeä mankuja!


      • Anonyymi

        Potilaana nähnyt sen. Kadehdittavan kivaa sisätyötä siistissä ympäristösä!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Luojan tähden paetkaa!

      • Anonyymi

        Baltiasta saa luotettavaa perusterveydenhuoltoa, ja muutoin vaikka Ruotsista, tai lomalla muualtakin. Eläköityminen toiseen maahan.


    • Anonyymi

      Hoitajat saa itse hävetä ahneuttaan. Maksakaa itse siivoojille joka vuosi 10%korotus.

      • Anonyymi

        Ei nyt puhuttu siivoojista.


    • Anonyymi

      Hoitajien ei tarvitse hävetä yhtään mitään. Hoitajia syyllistetään ja halveksitaan ja samaan aikaan vaaditaan pelastamaan ihmishenkiä. Koronakorvauksia ei maksettu huolimatta suojavarustepulasta ja ylitöistä, hallitus kehui itseään kuinka hyvin muka hoitivat koronan. Sensijaan koronapotilaiden hoitaminen oli ja on hallituksen mielestä ala-arvoista puuhastelua.

      • Anonyymi

        Ahneet Rytköset vuosia mustamaalannut fiksun hoitoalan!


    • Anonyymi

      Töihin määrätty hoitaja voi kyllä ilmaista asiasta mielipiteensä, ja pakko on vain 2 vko kerrallaan, vuoden 2023 loppuun asti. Lomat voi peruuttaa, ja tauot. Ylitöiden määrää en katsonut, mutta korvausta saa ainakin 1,3x rahallisesti.

      Työnantajapuoli määrää kuinka paljon henkilöstöä saa olla lakossa kerrallaan; muulta osin lakko-oikeus säilyy. Irtisanoutuminen ei estä pakkoa, vaikkei vankilaan joudukaan, jos on varaa maksaa sakkoja. Joutuu poistamaan ammattioikeutensa, jos joku haluaa olla lakossa. Voidaan kuitenkin katsoa, että riittävä lakko-oikeus säilyy, vaikka se teoriassa riippuu työnantajapuolesta.

      Hoitajapuoli jenkkilän tyyliin vaatii noin 30% lisää, ja sen voi katsoa perustuvan jenkkilän tyyliin (sama siellä) myös alimiehitykseen ja korona-ajan rasituksiin. Jenkkilässä työnantajapuoli tarjosi 10-12% kolmen vuoden aikana, joka on kohtuullinen vallitsevassa tilanteessa, vaikka Sh:n palkka siellä onkin jo hyvää tai korkeaa tasoa. 30%:n vaatimus koko alalle on sielläkin liikaa pyydetty, ellei mukaan liitetä kriisien ajan hommat osalla alaa.

      Suomessa työnantajapuoli ei suostunut edes 10-12%:iin, vaikka palkat ovat maan keskipalkkaan verrattuna EU:n pohjalukemia, eikä palkkaus Suomessa siinä vertailussa ole hoitajilla reilu. Ensin se korotus, ja parannetaan muita epäkohtia, ja sitten funtsitaan, pitääkö palkkaa nostaa edelleen, johtuen alimiehityksestä ja ylimääräisestä rasituksesta kriisien aikana vaikuttavilla alueilla.

      Erikoissairaanhoidollinen teho, päivystys, akuutti (lisäksi usein 3-vuoroa), palkkaa tulisi nostaa edelleen, sillä muualla pääsee helpommalla, ja aikaa myöten osaamista tulee niin paljon enemmän, ettei kokemuslisät sitä kata Suomessa. Palomiehen hommissa töitä ei tarvii paiskia koko ajan, ja poliisipartiokin tekee melko leppoisaa, vaikkakin terveyttä vaarantavaa (osin ongelma hoitoalallakin), hommaa suurimman osan aikaa.

      Lisäksi muita kriteereitä voidaan parantaa, kuten Ruotsissa, joilla palkkakin on kohdillaan, vaikkei palkkakehityksen osin suuremmalla kokemuksella jne., jonka osin täytyy katsoa sitten toiseen maahan, jotta saa sen palkan, joka siinä vaiheessa kuuluu saada, kun siihen löytyy perusteet, kute Sh:n duunissa usein löytyy.

      • Anonyymi

        Onnekaita,jotka pääse teholle lakkotöihin korotetulla liksalla.. Muut leipäjonoon!


    • Anonyymi

      Ideologinen kiihko on kova sen suhteen että saataisiin ulkomaista työvoimaa MUTTA miksi osaava työvoima tulisi tänne Suomeen kun muualla on monessa suhteessa paremmat oltavat!

      Ainoa houkutin meillä taitaa olla hyvä sosiaaliturva jonka perässä tänne tullaan!

      Jotenkin homma ei nyt toimi kun työvoimapulasta kärsivällä alalla ei makseta sellaista palkkaa että olisi tulijoita KUN TAAS monella alalla maksetaan hyvää palkkaa vaikka tulijoita on pilvin pimein, kuten vaikkapa kansanedustajat!

    • Anonyymi

      Maksakaa vaan ite itsellenne sairaat korotukset. Kuin pystytte katsomaan potilasta silmiin? Kun tiedätte hänen joutuvan maksaa sikamaisen hinnan hoidosta joko veroina, isoina käyntimaksuina tai kovina leikkauksia erilaisiin tukiin jne.

    • Anonyymi

      Jännä lakon ratkaisijoita?, Maksakaa lakkolaisile vähintään mitä älyävät pyytää!!??

    • Anonyymi

      Suomi on kehitysmaa, keskitysleiri ja pahoinvointi valtio.

    • Anonyymi

      Ennen olin hoitajien puolella, nyt en valitettavasti enää voi olla.

      Perustelut:
      1) Super ja Tehy teki viattomista tehohoitopotilaista pelinappuloita ja ilmoittavat, ettei heidän edes kuolemat aiheuta huonoa omaatuntoa. Hmm, silloin tajusin että jos viattomat potilaat eli apua tarvitsevat merkitsevät hoitajille näin vähän, niin rahanhimo ja ahneus pyhittää keinot ja etenkin inhimillisen tuskan sekä kärsimyksen.

      2) Jos sama asenne sallitaan kaikille, niin pian poliisit ei turvaa lakon aikana ketään, sotilaat tai rajavartiat poistuvat töistä, ydinvoimalat jätetään omilleen, putkimiehet eivät tule auttamaan vaikka vesi tulvisi asunnoissa. Eli tämäkö on sisar hento valkoisten näkemys tulevaisuuden Suomesta?

      3) Kun raha ratkaisee niin, että Super ja Tehy valehtelee ettei palkkatarjousta ole tehty, niin sekin kertoo ahneudesta. Palkkatarjoushan tehtiin julkisella puolella kaikille ja muut sen hyväksyi paitsi hoitajat.

      4) Hoitajat sanoo, että tarvitaan lisää hoitajia. Mutta jokainen ymmärtää, että ylisuuret palkankorotukset ei lisää hoitajien määrää, koska yhteiskunnalla ei ole varaa maksaa edes nykyiselle määrälle hoitajia heidän pyytämää palkanlisää. Eikö olisi järkevintä vaatia lisäkoulutuspaikkoja, vaatia lisää vakansseja jos tyydytään kohtuullisiin palkankorotuksiin. Näin parannettaisiin työoloja, pienennettäisiin työkuormitusta ja saataisiin hoitajia palkattua ja hoitojonoja lyhyemmiksi. Se olisi kaikkien etu. SEHÄN ei käy Superille eikä etenkään Tehylle, koska ahneus on sokaissut ja ollaan jo valmiita antamaan potilaiden kärsiä.

      5) Miksi Super ja Tehy ei aja inhimillisesti asiaansa, perustele lisähoitajien vaatimusta ja kohtuullista palkankortuksia. Ei heille Suomen etu ole tärkeä eikä potilaiden kärsimys merkitse näköjään mitään. Itse en pystyisi antamaan muiden kärsiä terveydensä puolesta tehohoidon lakoilla, mutta sisar hento valkoiset sen tekee kevyesti.

      6) Saarioisten äiditkin alkaa vaikuttaan empaattisemmilta ja huolehtivat paremmin yhteiskunnassa heikoista ja sairaista ihmisistä. Super ja Tehy kiristää, uhkailee ja ajaa keinoja kaihtamatta omaa etuaan. Tältä nämä lakkotoimet näyttää kansan silmissä.

      Eli toivottavasti tämä ei ole uusi lakkoilun normikäytös eli ei aloiteta vaarantamaan sivullisia ihmisiä, omaisuutta tai kenenkään henkeä käyttäytymällä "mafian" tavoin, vaan ajetaan asiaa lakkoilemallakin reilun pelin hengessä.

      Siis kysynkin, että onko Tehy ja Super ja heidän jäsenet menettäneet järkensä, empatian heikompiosaisia kohtaan ja vain raha ratkaisee, kun voidaan kiristää yhteiskuntaa. Vaikka kaikki ymmärtää, että hoitajien palkka on veronmaksajien maksamaa. Itse toivon että työolot, työn kuormitus ja hoitojonot saadaan kuntoon ensisijoaiseti lisäämällä koulutuspaikkoja sekä hoitajien vakansseja ja kohtuullisilla palkankorotuksilla.

      Totuus on, että aina jokin ammattiryhmä on mielestään palkkakuopassa ja tätä kutsutaan ahneuden oravanpyöräksi. Alan täytyy muistaa myös tuottavuusvaatimukset eli kun on korkeat palkat, niin tuottavuuden pitää olla alansa huippua. Ei yhteiskunta kykene maksamaan verovaroilla kaikkea, kuten Saarikon ja Marinin johdolla on tehty. Silloin syömme tulevien sukupolvien lautasilta., koska olemme menossa lamaa kohti ja Suomen korkomenot jopa nelinkertaistuu lyhyellä aikavälillä. Tällöin leikkaukset kohdistuu raa'alla tavalla julkiseen puoleen ja heikompiosaisiin, jonka ei pitäisi olla sivistysvaltion tarkoitus.

    • Anonyymi

      Rytkönen vain miettii kiristyskeinoja. Milä voisi hengillä uhata! Hoitsujen maine mennyt!

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista, SDP pitäisi olla työväenpuolue? Vaan Lipponen aikanaan teki siitä herrojen asioita hoitavan puolueen.
      Sairaanhoitajan
      työ on henkisesti ja fyysisesti raskasta.
      Meillä on nyt oikeisto hallitus.

      • Anonyymi

        On paljon raskaampiakin ammatteja, joista ei saa edes sitä 3050-3450 euroa/kk


      • Anonyymi

        Etpä tiedä raskaista töistä mitään,kimittäessäsi!


    • Anonyymi

      Aloittaja oikeassa. pakkotyö lakeja vaan tusaillaan kantaväelle, mutta jos kyse eu eliitistä, tai matu lusmuista, niin jopa miljardeja löytyy heti prkl.. niuvanniemestkö eduskunta kasattu.

      • Anonyymi

        Oletpa murhanhimoinen.. Nariset,kun teholle ei saa tappaa potilaita?,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletpa murhanhimoinen.. Nariset,kun teholle ei saa tappaa potilaita?,

        Tiedä sitten miten tuon henkilökunnan saannin kanssa on ,mutta sen tiedän että AMK :ssa opiskelevat ja hakevat harjottelupaikkoja ,joita on pula. Joten ihmettelen tuota työntekijä pulaa kakkinensa. Miten se paikkaantuu kun ei edes harjottelupaikkoja opiskelijoille.


    • Anonyymi

      Hoitajat ei tunnu oikein ymmärtävän sitä, että järjettömät palkankorotukset jo ennestään ylikalliille julkiselle sektorille ei vaan ole mahdollista, jos ei maahan saada ulkoapäin lisää rahaa, eli vienti ratkaisee.

      Kovasti oli hoitsut ensimmäisenä urputtamassa esim paperialan nevotteluissa, jossa ei edes vaadittu muuta kuin ns yleisen linjan muutaman prosentin korotuksia,

      Ja nyt hoitajille ei edes kelvannut tuo julkisen puolen korotus, joka prosentteina oli jo ihan järjetön....

      • Anonyymi

        Köyhyys on huono vientiartikkeli ja rahatuppoja työntämällä näille yrittäjille asia ei korjaannu ,menee vain rahat niin kuin tähänkin asti eikä synny minkään näkösiä taloutta ja työllisyyttä edistäviä tuloksia.


      • Anonyymi

        Palkankorotuksissa inflaatiosovitettuna, 2,6t -> 3,1t ollaan kohtuutasolla. Julkisen velan suuruus on keskeinen valitusaihe; se ei kuitenkaan riitä korotusten esteeksi. Suomen talous kokonaisuudessaan porskuttaa hyvin, ollen kestävällä ja kasvavalla tasolla - jopa paremmin kuin Ruotsissa, jossa hoitajien palkat ovat kohtuulliset.
        Norjassa ollaan lisäksi älytty, ettei omata kattoa hoitoalan palkoissa, kuten ei monella muullakaan alalla Suomessa. Englannin kielen laajojen opintojen sijaa kannattaakin harkita muita Pohjolan kieliopintoja.
        Vetovoima alalle Suomessa vähenee ja julkinen terveydenhuolto kärsii.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hallitus ei päätä palkoista. Luulisi aikuisten ihmisten sen verran politiikasta ymmärtävän.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe