Että he yhtä olisivat

Anonyymi

Eiköhän ruveta tekemään yhteistyötä eri seurakuntien kanssa ihmissielujen voittamiseksi Jumalalle? Aikaa on vähän!

9

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ketään ei taida kiinnostaa ihmissielujen voittaminen Jumalalle?

    • Anonyymi

      Kyllä se aina kristittyä kiinnostaa. Meillä on kolme alkukirkon uskontunnustusta, nämä tunnustukset hyväksyneet voisivat olla yhtä eri toiminnoissa, - vaikka omia seurakuntia ja toisistaan poikkeavia jumalanlalvelusmenojen muotoja onkin.

      Kirkomme tunnustuskirjat tuntevat kolme jo varhaiskirkon ajoilta peräisin olevaa uskontunnustusta. Ne ovat peräisin kristillisen kirkon ensimmäisiltä vuosisadoilta. Niissä ilmaistaan lyhyesti kristillisen uskon ja opin keskeisin sisältö. Ne kuvaavat sitä, mikä kristilliselle uskolle on yhteistä.

      Vanhin ja kirkkomme messuissa useimmin käytetty on Apostolinen uskontunnustus

      Varsinainen messussa käytettävä tunnustus on Nikean uskontunnustus. Se on saanut muotonsa Nikean (325) ja Konstantinopolin (381) ekumeenisissa kirkolliskokouksissa. Tämä tunnustus on luonteeltaan yleinen eli ekumeeninen.

      Athanasiuksen uskontunnustus, joka on peräisin 400-luvulta, on toinen varhaiskirkon ekumeenisista uskontunnustuksista. Se on kolmesta uskontunnustuksesta ylivoimaisesti pisin ja myös vähiten tunnettu, sillä sitä ei käytetä jumalanpalveluksessa.

    • Anonyymi

      Viihteeseen, menestykseen ja katteettomiin (mm. terveys) lupauksiin keskittyneet liikkeet pilkkaavat kristittyjen yhteisiä uskontunnustuksia. Niissä hoetaan Henkeä ILMAN JUMALAN PYSYVÄÄ MUUTTUMATONTA SANAA. Näin ihmisten mielikuvituksen ja harhat korvaavat Kristuksen ja myös Pyhän Hengen, joka ei puhu mitään muuta, mitä ei Raamatussa olisi jo kirjoitettu Jumalan alkuperäisessä ilmoituksessa. Toki kaikissa liikkeissä ihmiset ovat yksilöitä, emme voi kaikkia yleistää.

      Kuten uskontunnustuksista näemme, niissä ei tunnusteta uskoa IHMISIIN, vaan Jumalaan, joka Kristuksessa Jeesuksessa sovitti koko maailman synnit, lunasti näin jo ensimmäiselle ihmisparille heidän lankeemuksensa jälkeen lupauksen vaimon siemenestä, joka murskaa käärmeen pään.

      Tämä lahja on kuitenkin OTETTAVA VASTAAN, muutoin se jää hyödyttömäksi ja ihminen menee ikuiseen kadotukseen sovittamattominen synteineen. Tätä lahjaa ei tarvita niin kauan, kun ihmisen omatunto nukkuu, ja hän kokee olevansa riittävän hyvä. Ellei prannusta synneistä saarnata Jumalan sanan mukaisesti käy niin, että ihmiset eivät herää synnin unesta.

      Moni herännytkin, ikävä kyllä, löytää konstit, joko torjua synnin nuhde, tai keksivät syynvieritysmekanismin, jolla luikertelevat pois syyllisyydestä, ilman syntinsä tunnustamista ja Kristuksen nimessä ja veressä vastaan otettua JUMALAN SANAN mukaista todistusta syntiensä anteeksiannosta. Näistä syntejään kohtaamattomista tulee omahyväisiä tekopyhiä raatajia, jotka halveksivat ja pilkkaavat uskolla Kristukseen vanhurskautetuiksi tulleita kristittyjä. Tai sitten "kaikki pelastuvat"- harhaoppisia, synneissään kuolleita paatuneita, Paavalin sanoin: tähän maailmaan mieltyneitä.😢

      • Anonyymi

        Laestadiolaisetko voivat ihmisten syntejä anteeksi antaa? Eikö onnistu helluntailaisilla?

        Jos ja kun joku ajattelee, että vain jossakin yhdessä lestadiolaisten ryhmässä, joita kuitenkin on kymmeniä, voidaan vain tulla taivaskelpoisiksi, niin voi voi.... onkohan sinua kusetettu oikein kunnolla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laestadiolaisetko voivat ihmisten syntejä anteeksi antaa? Eikö onnistu helluntailaisilla?

        Jos ja kun joku ajattelee, että vain jossakin yhdessä lestadiolaisten ryhmässä, joita kuitenkin on kymmeniä, voidaan vain tulla taivaskelpoisiksi, niin voi voi.... onkohan sinua kusetettu oikein kunnolla?

        Sinäkin voit antaa synnin anteeksi, jos joku mottaa sinua kuonoon ja tulee pyytämään anteeksiantoa. Lopeta jo se "lestadiolaisetko" lässytys. Syntien anteeksiannon julistus on jätetty JUMALAN SANAN tehtäväksi. Syhtien anteeksiantoa ei ole kytketty mihinkään laisuuteen.

        Esim. Evankelisluterilaisessa kirkossa saat joka pyhä kuulla syntien anteeksiannon julistuksen Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimessä, jos sinä sen uskot, sinä SAAT syntisi anteeksi.

        Helluntaiseurakunnan käytänteitä en tiedä tarkemmin. Uskon että sielläkin Kristuksen lunastustyö ja syntien sovitus ristillä Golgatalla on julistuksen keskiössä.

        Jokainen synti on Jumalan edessä tehty ja Jumalaa vastaan, vaikka, ja kun, tämä synti on tehty myös lähimmäistä vastaan.


    • Anonyymi

      Määrittele nyt alkuun "eri seurakunnat"?

      • Anonyymi

        Kristinusko käsittää hyvin useita eri nimisiä yhteisöjä, pienryhmiä, kirkkoja ja kirkkokuntia.
        Vain Kristus itse tuntee omansa, Kristus-ruumiin rajojen määrittely ei ole ihmisten tehtävä.
        Esimerkiksi areiolaiset jehovantodistajat kieltävät Kristuksen jumalaluuden, elävät siis umpisokeina, kokonaan ilman Jumalaa.

        1. Joh. 5:5 Kuka on se, joka voittaa maailman,
        ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?

        1. Joh. 5:6 Hän on se, joka on tullut veden ja veren kautta, Jeesus Kristus, ei ainoastaan vedessä, vaan vedessä ja veressä; ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.
        1. Joh. 5:7 Sillä kolme on, jotka todistavat:
        1. Joh. 5:8 Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä.

        1. Joh. 5:9 Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastansa.

        1. Joh. 5:10 Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; ...

        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
        *) ... joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa.
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

        1. Joh. 5:11 Ja tämä on se todistus: ...

        ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
        *) ... Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa.
        ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

        -> 1. Joh. 5:12 Jolla Poika on, sillä on elämä;
        jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.

        13 Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen,
        *) ... tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä.


    • Tarvitseeko meidän tehdä yhteistyötä kaikkien kanssa ollaksemme yhtä? Eikö jo riittäisi, että olisimme edes jonkinlaisessa sovinnossa muiden kanssa?

      Tälle palstalle kirjoittelevat pääasiassa esikoislestadiolaiset (Esikoislestadiolaiset ry) ja lestadiolaisesikoiset (Esikoiset ry) sekä epämääräinen joukko eri trolliyhteisöistä.

      Miksi veli sanoo veljelleen, että sinä et kuulu valittujen joukkoon? Kuinka jollakin voi olla niin suuri tieto, että tietää keitä on valittu?
      Kuka on valinnan tehnyt? Eikö Hän, Kaikkivaltias, ole sen tehnyt jo ennen kuin maan perustuksiakaan oli laskettu?

      On syytä katsoa kuinka suuri on Jumalan syli. Siihen mahtuu vähän enemmänkin valittuja kuin voimme mitenkään sitä käsittää? Ilmestyskirjan 7. luvussa asia todistetaan vakuuttavasti:
      "Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään, ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta". Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen: "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"

      • Anonyymi

        Aamen! - Hyvin on veli kirjoittanut. 🙏

        Tässä langenneessa lihassa vielä ollessamme olemme kovin vajavaisia, niin rakkaudessa kuin hyvissä teoissakin. Mielikuviin Jumalasta ja käsityksiin JUmalan sanasta vaikuttavat monet lihan heikkoudesta lähtöisin olevat seikat. Yhdeksi samalla tavoin ajattelevaksi ja toimivaksi ryhmäksi kristittyjä ei saa, eikä ole tarkoituskaan. Kristittyjen yhteys tarkoittaakin syntisten yhteyttä vapahtajaansa Jeesukseen Kristukseen, ja hänen kauttaan (lunastettuina, pelastettuina, vanhurskautettuina) hänen voimastaan rakentuvaa yhteyttä toisiin Kristus-ruumiin jäseniin. Tämä ei siis tarkoita maallisten toimijoiden yhdistymistä, kuten nimimerkki Toivottomuudesta Toivoon kirjoitti viestissään.

        Tärkeintä on, että ihmisellä olisi mahdollisimman rehellinen ja vääristelemätön kuva itsestään. Silloin ei ala kasvamaan väärää kasvua omassa mielessään, johon ylpeys ja omavanhursaus perkele meitä pyrkii johtamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe