Masennus/ahdistus ja työtehtävien vaihto

Anonyymi-ap

Kaipaisin kokemuksia työtehtävien vaihtamisesta psyykkisten haasteiden vuoksi.

Työskentelen isolla kuntatyönantajalla hoitoalan tehtävissä (vakituinen työsuhde) ja olen ollut nyt n. 4kk sairauslomalla sekamuotoisen masennuksen ja ahdistuksen vuoksi. Kärsin myös sos.tilanteiden aiheuttamista paniikkikohtauksista. Ahdistus on yleistynyttä. Tällä hetkellä sairausloma on kirjoitettu syyskuun loppuun.

Omiin työtehtäviin palaaminen tuntuu täysin mahdottomalta ja vastenmieliseltä ajatukselta. Sairauslomallakaan en voisi taloudellisesta tilanteesta johtuen olla. Haluisin vaihtaa työtehtäviä, mutta esimies ehdotti paluuta omaan työhön osa-aikasesti.

Tilanne ahdistaa niin paljon, että olen jo katsellut avoimia työpaikkoja ja miettinyt jopa irtisanoutumista ja totaalista alan vaihtoa. Onko kokemuksia samankaltaisesta tilanteesta? Miten sait vaihdettua työtehtäviä "talon sisällä"? Vai etsitkö itsenäisesti uuden työn?

5

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko tilanteesi sellainen, että ahdistut töissä ollessasi kun olet ihmisten nähtävillä, ja kehosi jännittyy ja sitten alat pelkäämään että muut tuomitsee sinua negatiivisesti sen vuoksi?

      Silloin kyseessä olisi vain oma ylivilkas mielesi. Mutta tämä on monimutkainen juttu ja sellainen estää monia ihmisiä menemästä paikkoihin ja tilanteisiin joissa he haluaisivat olla. Ongelma on että mielesi hallitsee sinua, etkä sinä mieltäsi. Mietipä kuka (tai mikä) on se, joka havaitsee? Havaitset maailman, kehosi, tunteesi ja mielenliikkeesi. Kaiken havaitset. Havaitset senkin kun mieleesi ilmestuu ajatus "minä". Kaikesta havaitusta voi opetella ottamaan ikäänkuin askeleen taaksepäin ja ottaa etäisyyttä niihin, eli kaikkeen mitä havaitaan.

      Se kuitenkin vaatii säännöllistä päivittäistä harjoitusta esim. kohditat huomiosi läsnäoloon. Ja samalla tai erikseen myös kehon johonkin tuntemuksiin, esim. jalat.
      Yleensä olemme niin "mielessämme" ettemme ole edes tietoisia kehostamme. Kysy itseltäsi usein: Missä minä olen? Kuka on havaitsija? Tämä auttaa useimpia palaamaan nykyhetkeen.

      Asian voi todellakin nähdä niin että ongelman aiheuttaa vain mielen liikehdintä. Kohdistamalla huomiota kehoon, se lakkaa siksi aikaa. Samoin voi keskittyä toistamaan vaikka "mantraa". Sekin tyhjentää mielen ja mitä pidempään sitä onnistuu jatkaa, sitä vaimeammiksi muodostuvat aiemman mielenvilskeen henkiin nostattamat tunnetilat.

    • Anonyymi

      En mene sen syväluotaavampiin analyyseihin, sanon vain että vaihda alaa.

      On olemasssa hoitoalan työntekijöitä jotka vaihtavat paikasta paikkaan etsien sitä unelmatyöpaikkaansa, voi olla että joku löytää mieluisan paikan, ja hyvän esihenkilön.

      Totuus on kuitenkin se että hoitoala on niin fubar, että todennäköisyys siihen on pieni. Kerkiät opiskella hyvin uuden ammatin ennen kuin hoitajapula korjaantuu.

    • Anonyymi

      Silloin ei ole valmis töihin. Jos tuntemukset jatkuu lisää sairaslomaa ja pyntö kuntoutukseen. Muista kun mieli murtuu jätä päihteet ja tupakka.Ota vastuu oma elämä äläkä syyllisitä ketään: Vaadi pääsyä lyhyt terapia.

    • Anonyymi

      Masenuksen taustalla toki työ uupumus. Naiset ei huomioi jos menopaussi tai vaidevuodet.Ilman korvaus hoitoa mieli todella niistä menen sekaisin.Aletaan sytää ex mies hirviö oli. Tai joku muu. Märehditään nissä ja haetaan empatiaa. Kela etuspäivinä päästäkin jo bubin kaljalle ja röökiä ostaa. Jotka todelisudessa pahentaa masenusta ja mikä koktaili onkaan kalja ja psyykelääket.Kalja valvotaa yöt ja oletkin menetänyt elämäsi halinan. Kun ylös et pääse saitsulla tai määräaikaisela eläkellä kun puolelta päivn.Varsinkin jos asut yksin.

    • Anonyymi

      Sain vääntää asiasta monta vuotta ennenkuin sain sisäisen siirron ja nyt on hyvä. En kyllä tajua vieläkään mikä siinä kesti olin jo niin räjähdysherkkä että yksikin väärä sana niin olisin pimahtanut. Toivottavasti sullakin ap asiat järjestyy parhain päin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe