Masennus/ahdistus ja työtehtävien vaihto

Anonyymi

Kaipaisin kokemuksia työtehtävien vaihtamisesta psyykkisten haasteiden vuoksi.

Työskentelen isolla kuntatyönantajalla hoitoalan tehtävissä (vakituinen työsuhde) ja olen ollut nyt n. 4kk sairauslomalla sekamuotoisen masennuksen ja ahdistuksen vuoksi. Kärsin myös sos.tilanteiden aiheuttamista paniikkikohtauksista. Ahdistus on yleistynyttä. Tällä hetkellä sairausloma on kirjoitettu syyskuun loppuun.

Omiin työtehtäviin palaaminen tuntuu täysin mahdottomalta ja vastenmieliseltä ajatukselta. Sairauslomallakaan en voisi taloudellisesta tilanteesta johtuen olla. Haluisin vaihtaa työtehtäviä, mutta esimies ehdotti paluuta omaan työhön osa-aikasesti.

Tilanne ahdistaa niin paljon, että olen jo katsellut avoimia työpaikkoja ja miettinyt jopa irtisanoutumista ja totaalista alan vaihtoa. Onko kokemuksia samankaltaisesta tilanteesta? Miten sait vaihdettua työtehtäviä "talon sisällä"? Vai etsitkö itsenäisesti uuden työn?

5

165

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onko tilanteesi sellainen, että ahdistut töissä ollessasi kun olet ihmisten nähtävillä, ja kehosi jännittyy ja sitten alat pelkäämään että muut tuomitsee sinua negatiivisesti sen vuoksi?

   Silloin kyseessä olisi vain oma ylivilkas mielesi. Mutta tämä on monimutkainen juttu ja sellainen estää monia ihmisiä menemästä paikkoihin ja tilanteisiin joissa he haluaisivat olla. Ongelma on että mielesi hallitsee sinua, etkä sinä mieltäsi. Mietipä kuka (tai mikä) on se, joka havaitsee? Havaitset maailman, kehosi, tunteesi ja mielenliikkeesi. Kaiken havaitset. Havaitset senkin kun mieleesi ilmestuu ajatus "minä". Kaikesta havaitusta voi opetella ottamaan ikäänkuin askeleen taaksepäin ja ottaa etäisyyttä niihin, eli kaikkeen mitä havaitaan.

   Se kuitenkin vaatii säännöllistä päivittäistä harjoitusta esim. kohditat huomiosi läsnäoloon. Ja samalla tai erikseen myös kehon johonkin tuntemuksiin, esim. jalat.
   Yleensä olemme niin "mielessämme" ettemme ole edes tietoisia kehostamme. Kysy itseltäsi usein: Missä minä olen? Kuka on havaitsija? Tämä auttaa useimpia palaamaan nykyhetkeen.

   Asian voi todellakin nähdä niin että ongelman aiheuttaa vain mielen liikehdintä. Kohdistamalla huomiota kehoon, se lakkaa siksi aikaa. Samoin voi keskittyä toistamaan vaikka "mantraa". Sekin tyhjentää mielen ja mitä pidempään sitä onnistuu jatkaa, sitä vaimeammiksi muodostuvat aiemman mielenvilskeen henkiin nostattamat tunnetilat.

  • Anonyymi

   En mene sen syväluotaavampiin analyyseihin, sanon vain että vaihda alaa.

   On olemasssa hoitoalan työntekijöitä jotka vaihtavat paikasta paikkaan etsien sitä unelmatyöpaikkaansa, voi olla että joku löytää mieluisan paikan, ja hyvän esihenkilön.

   Totuus on kuitenkin se että hoitoala on niin fubar, että todennäköisyys siihen on pieni. Kerkiät opiskella hyvin uuden ammatin ennen kuin hoitajapula korjaantuu.

  • Anonyymi

   Silloin ei ole valmis töihin. Jos tuntemukset jatkuu lisää sairaslomaa ja pyntö kuntoutukseen. Muista kun mieli murtuu jätä päihteet ja tupakka.Ota vastuu oma elämä äläkä syyllisitä ketään: Vaadi pääsyä lyhyt terapia.

  • Anonyymi

   Masenuksen taustalla toki työ uupumus. Naiset ei huomioi jos menopaussi tai vaidevuodet.Ilman korvaus hoitoa mieli todella niistä menen sekaisin.Aletaan sytää ex mies hirviö oli. Tai joku muu. Märehditään nissä ja haetaan empatiaa. Kela etuspäivinä päästäkin jo bubin kaljalle ja röökiä ostaa. Jotka todelisudessa pahentaa masenusta ja mikä koktaili onkaan kalja ja psyykelääket.Kalja valvotaa yöt ja oletkin menetänyt elämäsi halinan. Kun ylös et pääse saitsulla tai määräaikaisela eläkellä kun puolelta päivn.Varsinkin jos asut yksin.

  • Anonyymi

   Sain vääntää asiasta monta vuotta ennenkuin sain sisäisen siirron ja nyt on hyvä. En kyllä tajua vieläkään mikä siinä kesti olin jo niin räjähdysherkkä että yksikin väärä sana niin olisin pimahtanut. Toivottavasti sullakin ap asiat järjestyy parhain päin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   2458
  2. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   1682
  3. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   17
   1507
  4. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   1360
  5. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

   Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
   Luterilaisuus
   199
   1071
  6. 67
   1007
  7. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   87
   981
  8. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

   Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
   Maailman menoa
   341
   956
  9. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

   Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
   Ikävä
   53
   914
  10. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   230
   890
  Aihe