Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Muistikammat toimivat kun vaihtaa paikat

Anonyymi-ap

Mistä voisi johtua seuraavanlainen ongelma: Koneeni on vanha Fujitsu Celsius -sotanorsu ja siinä on 4kpl 4gt ram-muistia eli yhteensä 16gt. Muistikammat muuten samanlaisia mutta channel 1 parin ja channel 2 parin latency - arvot poikkeavat hiukan toisistaan, toimivat silti hyvin dual channel - tilassa. Kammat on olleet samassa järjestyksessä koko ajan ja kone on toiminut ihmeen hyvin raskaassakin käytössä. Gtx1050ti näytönohjaimen kanssa pelaillut Gta5, Dirt Rally, Assetto Corsa ja jopa BeamNG simulaattoria joka ahmii paljon keskusmuistia. Noh pari päivää sitten kone pimeni kesken sähköpostin kirjoittamisen, näyttöön tuli "no signal", ei bootannut vaan tuulettimet pyöri täysillä ja piipitti, eli muistiongelma. Otin muistikammat irti ja testasin jokaisen eri sloteissa, välillä boottasi, välillä ei. Laitoin kampoja niille paikoille missä toimi, ja lopulta kaikki neljä oli kiinni ja kone toimii taas hyvin. Kammat on nyt niin että 1 ja 3 paikkojen kammat vaihdettu keskenään (siniset slotit) , 2 ja 4 paikkojen kammat vaihdettu keskenään (mustat slotit). Bios näyttää kaikki ok, myös nopeudet. Memory testin juuri tein, ja 0 erroria kaikissa kammoissa. Eli siis, samat kammat jotka ennen toimi tietyssä järjestyksessä ei boottaa lainkaan, toisessa järjestyksessä toimii täydellisesti. Olen tähän samaan ilmiöön törmännyt ennenkin PC koneiden kanssa eli suht yleinen ongelma ainakin vanhemmissa koneissa. Onko kellään kokemusta samasta ongelmasta ja/tai tietoa mistä voi johtua?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ajoitko muistitestiä tarpeeksi pitkään? Esimerkiksi Memtest86 monen tunnin ajan on hyvä testi.

      https://www.memtest.org/

      • Anonyymi

        Joo tuli tuo memtest ajettua joka kammalle erikseen ja aikaa meni vissiin tuntikaupalla, ei tullut virheitä. Vika paikantui emolevyyn, muistit on kaikki hyvät.


    • Anonyymi

      Joskus törmännyt vastaavanlaiseen tilanteeseen, ja koneena nimenomaan Fujitsu Celsius. Konemalli oli silloin Celsius W520. Tässä auttoi, että muistit irroitti koneesta, ja pyyhki kontaktipinnat isopropyylialkoholilla, ja laittoi takaisin samoille paikoilleen. Olisiko muisit alunpitäenkin olleet hieman löysästi paikoillaan, ja kontakteihin pääsi pölyä? Kone oli erään oppilaitoksen käytössä, ja aika pitkälti 24/7 käynnissä.

    • Anonyymi

      Emolevyvika tässä näköjään oli, terveisin AP. Kone lakkasi kokonaan toimimasta, ei auttanut kampojen paikkojen vaihtelu eikä mikään. Ei bootannut enää millään asetuksilla. Meinasin heittää roskiin, mutta kun näitä DDR3 emolevyjä ei enää oikein saa mistään krooninen perseaukisuus niin kokeilin huvikseni vähän ronskia konstia: Uuniin mars. Elikkäs muistikammat kiinni emossa, foliota päälle ja pehmuste alle, uuni 200c ja reilut kymmenen minuuttia grillausta. Uuni pois päältä ja luukku raollaan jäähdyttelyä puoli tuntia. Sitten kone kasaan uunitetulla emolevyllä ja hops, toimii! :) Nyt oon rääkännyt tätä lämmöt tapissa, boottaillut tuhat kertaa ja testannut kaikki mahdolliset olosuhteet ja tää vaan toimii. En kyllä suosittele tällasta "korjausta" mutta jos ei muuten saa kuntoon niin kannattaa näköjään kokeilla.

      • Anonyymi

        Vanhoissa näytönohjaimissa tuo oli se viimeinen keino. Joskus joku on saanut toimimaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe