Peugeot Teepee 1.6 HDI:n dieselvuoto

Anonyymi

Naapurin iäkäs rouva soitti ovikelloa huolestuneena havaittuaan öljystä tai dieselistä äkisti kastuneen parkkipaikkansa ja pyysi vilkaisemaan asiaa. Autonsa vuosimallista ja hepoista (hv) en ole tietoinen, ainakin siinä on tuon 2008–2012 mallinen Outdoor keula harmaine kehikkoineen.

- https://de.wikipedia.org/wiki/Peugeot_Partner

1) Konehuoneessa yksi suuttimen (?) "kuoppa" ja suutimen varsi tulvi dieselistä, ensimmäinen oikealla edestä katsottuna ja toinen vasemmalta oli kostea myöskin.

Eikös ne letkut siinä yläpuolella ole suuttimien paluuletkuja ja niiden kiinnityskohdat voivat vanhuuttaan vuotaa. Jos näin, niin riittää noiden paluuletkujen ja niiden harmaan-valkoisten muovisten kiinnitysosien vaihto. Onkohan nuo marmorikamaa vai saako tarvikeliikkeestä?

2) Olikos tuossa mottorissa taipumusta dieselin vuotoon suuttimien juurista, kiristyksen löystyminen, stefan vuoto, jonka vuoksi dieseliä voi päätyä öljynkiertoon?

3) Ölyn taso oli lähellä minimiä. Hän muisteli edellisestä korjaamolla tehdystä öljynvaihdosta olevan noin viisi kuukautta ja sittemmin ajettu noin 2500-3000 km. Mikäli näin ja jos taso vaihdon jälkeen ollut ok, niin melko paljon on öljyä kadonnut. Paljonkos tuossa koneessa on minimin ja maksimin ero, litra pari?

2

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minimin ja maksimin ero on 0,5 litraa .

   • Anonyymi

    Yllättävän vähän, vaikka kone onkin melko pieni, eli autossaan olisi öljyä kulunut ehkä 0,4 L per 2500-3300 km ok? tuolle koneelle. Autossani tuo on ero 2L / 2.2 L dieselissä.

    Millaista haittaa tai vahinkoa suuttimien vuotaminen saa aikaan ja jos stefat tulee vaihtaa kuten joskus kuulema on tilanne, niin riskeeraako jokin pikkupaja katkaista ne paikoilleen vai aukeaako kohtuudella?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   184
   5853
  2. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   561
   2596
  3. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   85
   1811
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1253
  5. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   360
   1231
  6. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   282
   1194
  7. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   794
  8. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   236
   792
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   58
   729
  10. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   6
   704
  Aihe