Sähköverkkojen myynti ja seuraus siitä, suomalaiset kotitaloudet, elävät ihmiset ovat köyhempiä

Anonyymi-ap

Sähköverkkojen myynti yksityiselle firmalle oli todella hölmöä. Hölmöä siksi koska suomessa jokainen ihminen maksaa enemmän rahoista verkon omistajalle.

Eli rahaa tulee olemaan vähemmän ruokaa ja muuhun.

Suomen valtion poliittikojen olisi pitänyt estää verkkojen myynti.

On hölmöä kasvattaa oman maa KULUJA eläville ihmille.

17

1802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onneksi on takka. Ei tarvitse kärsiä vilua sähkökatkojen takia. Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi sähköstä.

      • Anonyymi

        Mistä puut ?


    • Anonyymi

      Saahan nähdä, että kuinka käy Fortumin venäläisille tuotantolaitoksille? Miten osake sitten?

    • Anonyymi

      Koko Fortumin tarina aina sieltä venäjälle menemisestä asti on ollut yhä vaan kahjummaksi käyvää toimintaa. Siitä se lähti liikkeelle, jonkin verran välissä meni aikaa ennen uniper sotkuihin tukkeutumista.

      Tämä kymmenen kertaa isomman yhtiön enemmistöosakekannan osto oli katastrofaalinen, hinta noin 10% ko. yhtiön liikevaihdosta, yhtiön joka sisälsi valtavia riskejä.
      Fortumin hartioiden kantokyky riskien hallitsemattomaan laukeamiseen nähden oli olematon - siis jos oletetaan ettei valtio kustanna tämän tyyppisiä bisnestörttöilyjä ilman rajoituksia. Ne möi melko suuren osan kannattavista toiminnoistaan n. 4 miljardin nettotuloutuksella ja hassas rahat uniipperin yli 50% osakekannan ostoon, loput ostot myöhemmin velkarahalla.

      Kun tämä sateenkaariliberalismin ja sukupuolisidonnaisuus tämän sortin talebanismin levitys sodankäynti alkoi toden teolla ja kärjistyi vastakkaisen puolen
      diktatuurien kovaksi vastaanlaittamiseksi - ihan tietyillä suunnilla oikeaksi sotatilaksi asti - ei fortumin ja varsinkaan uniperin tilanne siinä välissä ollut mitään muuta kuin täydellinen katastrofi sen hetken liiketoimintoineen ja sidonnaisuuksineen.

      Fortumin kannalta se johti näihin 6,5 miljardin euron tämän hetken tappioihin ja venäjän suunnan toimintojen osalta tullenee vielä lisääkin. Tuota uniipperin tappiopuolta voi toki kyseenalaistaa, olisiko heti keväällä voinut toimia niin, että ne olisi saatu minimoitua vaikkapa alle pariin miljardiin esim. täysin tunarien ao. poliitikkojen ja jauhojengi avustajakuntien vaihtamisella ja jyrkemmällä linjalla uniipperin tappioiden sietämisiin - sillä asialla voi ja pitääkin spekuloida.
      Onko esim. tämä nykyinen poliittinen johto kuinka osallinen näinkin suuriksi paisuneiden tappioiden syntyyn ja olisiko paremmalla toimimisella voinut minimoida ne paljon pienemmiksi tai lähes olemattomiksi.
      Myöskään näitä ei pitäisi päästää kuin koira veräjästä karkuun tässä asiassa, vaikka kuinka olis nykyajan kahjulauma jäsenyys hameen takataskussa ynnä sun muut verkostot taustalla.

      Kauan aikaa yhtiö rakensi kannattavaa energiatoimintoa monelle saralle, ne tuottikin kohtuullisesti omistajille vaan sitten koitti tällainen täysin kahju jauhojengi aikakausi ja mielipuoliset kaupat sekä kriisitilanteen täydellinen osaamattomuus sekä poliittisen johdon että muunkin puolelta - nyt melkoinen osa niistä menneisyyden tasaisesti varmaa tuottoa takovista osista yhtiössä on mennyttä.
      Taitaapa olla vielä velkaakin aika lailla taseissa lisäksi näistä toilailuista.

      Saattana sentään, tarinahan on monin osin identtinen takavuosien nokian toilailujen kanssa. Jättimäisiä kyseenalaisia yritysosto kauppoja ja rahan haaskausta, vastaan pyristelyä ja tappelua isompien taustavoimien myllyjä vastaan, kunnes lopulta suurimman osan myynti pilkkahinnalla pois ja häntä koipien välissä tappion kärsineenä vetäytyminen taka-alalle, kunnes taas heti kohta alkaa uusi rahojen törsäyskierros, tällä kertaa vaan yli kymmenen kertaa pienemmässä mittakaavassa.

    • Anonyymi

      Mikä puolue on ollut kaikkein innokkain myymään kansallisomaisuuttamme? Varmaan juuri se puolue, jota suurin osa täällä äänestää.

    • Anonyymi

      Kokoomusta on innokkain yhteisen omaisuuden myyjä.
      Taas jos pääsevät hallitukseen niin myyntilistalla varmaan Finnair, Fortum, ent Vapo....
      Siinä menee taas yhteistä omaisuutta ja halvalla.......

    • Anonyymi

      Saksalaiset kansallistaa noin vain sähköyhtiöitä ja kusettaa meitä minkä kerkeää. Tämän maan päättäjät on täysiä toliskoja ja oman hyvän tuhoajia. Sähkö, vesi ja tiestöt on perusasia yteiskunnan hyvinvoinnissa ja niitä ei pidä koskaan myydä ulkomaiseen omistukseen.

    • Anonyymi

      Ketjuotsikossa monikko.
      Mitä muuta myyty kuin Fortumin paikallisjakelu?

      • Anonyymi

        Nykyisen Elenian verkot paikallisyhtiöiltä Vattenfallille ja Vattenfallilta Elenialle.

        Nykyinen sähkön hintakriisihän ei taas mitenkään liity paikallisverkkojen omistukseen tai edes siirtohintoihin... muuten kuin siltä osin, että nyt osalla porukasta energialasku on poikkeuksellisesti suurempi kuin siirtolasku.


    • Anonyymi

      sama kun ostaisi öljyä , kaikki rahat valuvat ulkomaille.

    • Anonyymi

      "Suomen valtion poliitikkojen olisi pitänyt estää myynti" Eikös siinä hommassa olleet juuri poliitikot pääpukareina mm. tuo "Hei me tienataan tällä" joku jyrki käteinen.

    • Anonyymi

      Takka on ainut sähköstä riippumaton lämmönlähde. Laitoin tilaukseen, niin ei tarvitse enää maksaa tuhansien eurojen sähkölaskuja.

    • Anonyymi

      Toisaalta myyntien jälkeen verkot ovat kunnossa, eikä sähkön siirtomaksut ole nousseet aikoihin.

    • Anonyymi

      Ensipakkasilla nähdään, miten sähkön hinta nousee ennätyskorkealle. Viimeistään jouluna sitten sähkökatkoja, kun kaikilla on kinkut uunissa ja saunat päällä.

    • Anonyymi

      Onneksi on sähköstä vapaa keino paistaa kinkku.

    • Anonyymi

      Kokoomus ja Katainen pitäisi saada tuosta vastuuseen, jos ei muuten niin ollaan ainakin äänestämättä tuota puoluetta.

    • Anonyymi

      Kun joku neropatti päätti nostaa vanhan ketjun ylös, niin pitää huomauttaa aloituksen pahasta valuviasta:

      Tämän maan sähköverkot on rakennettu pitkälti yksityisten yritysten toimesta. Julkinen sektori eli lähinnä kunnat ja seurakunnat omisti yhtiöistä muutamia osakkeita käyttötarpeensa mukaan ihan niin kuin muutkin osakkaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 137
      3888
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      108
      3542
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      19
      2513
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1599
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1575
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      87
      1458
    Aihe